HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Én biztosan minden sztrájkon ott leszek: így látja az oktatási rendszert egy iskolaválasztás előtt álló anya

2020.02.15. 09:57 bozotharcos

"Három, a lakóhelyünkhöz közel eső általános iskolában jártunk mostanában, iskolaválasztás előtt állunk. A többi szülőtárssal együtt bevonultunk a dísztermekbe, és végighallgattuk a három igazgatói beszédet" – így kezdődik a történet, amit egy oktatással foglalkozó Facebook-csoportban osztott meg egy szülő, aki így zárja a tapasztalataikat összegző írást: "NAT ide-vagy oda, ez a rendszer alapjaiban rohadt, kirekesztő és minden részében pedagógus, szülő és gyerekellenes. Én biztosan minden sztrájkon ott leszek, mert nem ezt a három alternatívát érdemli a gyerekem."

pink-floyd-another-brick-in-the-wall-song-school-teacher-google-image.jpg

18 komment

Oligarchák forradalmát vezeti Orbán

2020.02.06. 10:15 bozotharcos

Orbán a létező földönfutók és a nem létező Soros Világbirodalom elleni befejezetlen háborúja után most az oligarchák forradalmát vezeti a szegények, a romák, a bírói hatalom, az ügyvédek, a szociálpolitika intézményei és a kultúra, mindenekelőtt a kísérletező és kritikus színházak és a szépirodalom ellen – írja az Eötvös Károly Intézet állásfoglalása. (A kép forrása: az ALDE párt videója, "Fidesz & Viktor Orban - Hungary's corrupt governing body since 2010 / A korrupció melegágya") "A társadalomnak adagolt méreg, miután ahhoz a mérgezett szervezet lassan hozzászokott, egyre kevésbé hat. Emiatt kénytelenek a spindoktorok segítségével a dózist növelni, egyre vadabb rémtörténetekkel előállni, emelni a tétet és a gyűlöletspirált, megbontva azokat az alapokat is, amelyen saját hatalmuk nyugszik. "

screen_shot_2020-02-06_at_10_07_08.png

75 komment

Lázár tényleg nem tudott a luxuslovarda költségeiről?

2019.05.29. 16:47 bozotharcos

A kormánybiztos által megosztott korábbi fotók pedig drága beruházásról árulkodnak.Lázár János felháborodottan mosta kezeit és az általa felügyelt cég vezetőit okolta, amikor a 444.hu a mezőhegyesi ménesbirtokra tervezett luxusberuházásról kérdezte. A Népszava által megírt ügyre azonnal reagálva másnapra visszavonták a több százmilliós közbeszerzési hirdetményt. A Népszava  Lázár Facebook oldaláról vett képpel illusztrálta a cikket, mi megnéztük a fideszes kormánybiztos oldalát, s ott megosztva több olyan fotót is találtunk a ménesbirtok tervezett felújításáról, ami kapcsán azért felmerül az emberben, hogy egy az egykor az uniós pénzek osztását is felügyelő Lázár ennyire naiv, s tényleg nem tudott a sok százmilliós projekt költségeiről?

 lazarmenesuveg.jpg

29 komment

Közvetlenül látják, ahogy a kiskirályok mellettük gazdagodnak

2019.05.23. 21:04 bozotharcos

Sokan azt mondják, hogy az ellenzéki sajtóban a kormánnyal szemben hangoztatott kifogások egy része – Mészáros Lőrinc neve,  vagy az olyan sokszor emlegetett kifejezések, mint “demokrácia-deficit”, a “jogállam leépítése”, “fékek és ellensúlyok hiánya – egyáltalán “nem megy át”  a Budapesttől távol élő, egészen más napi gondokkal küzdő választókhoz. Márpedig a Magyarország uniós ügyészséghez való csatlakozásáról indított aláírásgyűjtés során, a kezdeményező  Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint sokszor épp a legkisebb településekről kaptak rengeteg támogató aláírást. 

img-1549.JPG

5 komment

246 fehér gólyát és 136 egerészölyvet öltek meg tavaly elektromos vezetékek Magyarországon

2019.05.09. 00:57 bozotharcos

Évente összesen 200-300 000  madár pusztulhat el az országban áramütés miatt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)  új jelentése szerint. A szervezet tavaly nyáron tette közzé felhívását, amiben arra kérte a lakosságot, hogy az erre a célra kidolgozott elektronikus űrlapon juttassák el az egyesülethez a tudomásukra jutott madár áramütéses eseteket. 

screenshot_2019-05-09_at_0_35_22.png

Szólj hozzá!

Lekövezik a zöld részeket a Nagy Imre-szobor helyén

2019.05.08. 11:23 bozotharcos

15 százalékról 4,5 százalékra csökkentették  a kötelező minimális zöldfelület arányát  a Vértanúk terén, az eltávolított Nagy Imre-szobor helyén- írta nemrég a hvg.hu. A kormánypropaganda ennek ellenére továbbra is a zöldfelület növelését hangoztatja a helyszín kapcsán, pedig az ott ma reggel megjelent hatalmas mennyiségű térkő   elég egyértelműen árulkodik a valós tervekről.

vertanukterko.jpg

A Bozótharc napról napra követi a parkosításnak nevezett betonozás előrehaladását: s ma szomorúan konstatáltuk, amit eddig is sejtettünk: az elszállított Nagy Imre-szobor, és az azt korábban körülvevő bokros kis park helyére épülő, Horhyék által avatott, a 30 -as évek magyarországi rettenetes következményekkel járó és ízléstelen nemzetieskedését  visszahozó hatalmas kő-emlékmű építése  nyilván nem növelni fogja a zöldfelületet, akármit is állít a kormány és a Steindl Imre Program propagandája.  Folytatódik a buldózeres városrehabilitáció.......

vertanukzoldfelulet.jpg

 

vertanuk3a.jpg

vertanukepitkezes.JPG

 

Ilyen volt a tér a munkálatok megkezdése előtt:

vertanukzold.JPG

img-1519.JPG

 

Szólj hozzá!

200 szellemi honvédővel készül az EP-kampányra a CÖF

2019.04.24. 11:11 bozotharcos

"2019. április 25-én, Európa több országából érkező civil résztvevővel létrehozzuk az EuCET-et (Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácskozás") – jelentette be a Civil Összefogás Fórum és  A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány(CÖKA).

screenshot_2019-04-24_at_11_09_39.png

Szólj hozzá!

A TIME magazin is ír Hadházyék EU-ügyészséges aláírásgyűjtéséről

2019.04.14. 10:27 bozotharcos

Az amerikai hetilap címlapcikke az EP-választások előtti európai helyzetről ír  hosszú cikket mely nyomtatásban majd a lap április 22-én megjelenő számában lesz olvasható.  A Hogyan próbálják közösen szétszedni Európát az európai nacionalisták?  címmel közölt írás Magyarországgal foglalkozó részében megszólaltaja Hadházy Ákos független képviselőt, Tessely Zoltán bicskei polgármestert, Kovács Zoltán  kormányszóvivőt és Szijjártó külügyminisztert is.

screen_shot_2019-04-14_at_10_26_42.png

5 komment

Közel kétmilliárd forint ingyen iskolatejre és gyümölcsre az EU-tól

2019.04.02. 09:41 bozotharcos

Miközben az Orbán-kormány bőszen harcol az uniós támogatásokat szerintük a magyar gazdák helyett a migránsokra költő gonosz brüsszeli vezetés ellen, az EU épp most vágott hozzánk újabb százmilliókat iskolatejre meg gyümölcsre a rászoruló gyerekeknek Magyarországon.... (Fotók: Szociális Csomagküldő Mozgalom)szocsoma2.jpg

4 komment

Orbán csapatai most épp a gazdákért harcolnak Brüsszel ellen

2019.03.30. 01:03 bozotharcos

Az EU-s Közös Agrárpolitikai (KAP) rendszer módosításait is kifogásolja az Orbán-kormány propagandája, és –micsoda meglepetés –, ezúttal is migránsozás a végeredmény. És ismét harcolnia kell a magyar kormánynak az országnak egyébként több ezer milliárd forintnyi támogtást biztosító, csúnya Brüsszel ellen.....

screenshot_2019-03-30_at_0_35_25.png

 

Szólj hozzá!

Timmermans: Szeretnénk a magyar kormány retorikáját megtörni, az EU vezetőinek a becsületét megvédeni

2019.03.21. 17:04 bozotharcos

 "Magyarországon sajnos nem javult a helyzet, sőt, újabb problémák is felmerültek az EP januári plenáris ülése óta " – jelentette ki Frans Timmermans tegnap az EP állampolgári és jogi szakbizottságának ülésén, ahol a 7-es cikkely Magyarországal szembeni alkalmazása volt a téma. Az Európai  Európai Bizottság alelnökén kívül a magyarországi helyzetről korábban jelentést késztő Judith Sargentini  is részt vett.

7escikelykicsi.jpg

Szólj hozzá!

25 millióval támogatta Brüsszel a trafikmutyit tagadó fideszes képviselő fiának borospincéjét

2019.03.21. 09:49 bozotharcos

Nagy fideszes – nagy pénz, nagy pince, kis fideszes –kis pénz „kis” pince - kezdi a szokásos heti korrupciós híradását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Az e heti ügy egy szerkszárdi fideszes képviselő fiának juttatott pénz, melyet a jó helyre született fiatalember Hadházy beszámolója szerint a háza mögé építtetett borospince felújítására kapta. Egy átlagos magyar átlagkeresetével számolva ez a 25  millió forint kb. 8 évnyi munkabérnek felel meg. 

54225907_1912835858827248_253493999216623616_n.jpg

Szólj hozzá!

Hadházy: Nem lesz semmi balhé, üzenem a rettegő hírhamisítónak

2019.03.16. 13:41 bozotharcos

A független képviselő a Bozótharc rendelkezésére bocsátotta a Budapesten, a Szabad sajtó úton március 15-én elmondott teljes beszédét. Köszönet érte! Kitartó munkáját, a magyar közéletben oly ritka integritását továbbra is elismerjük, ezért közöljük a szöveget. Egyúttal közzétesszük az alkalomból kiadott ellenzéki kiáltványt is.

hadhazymtva.jpg

97 komment

Orbán: Kinek felelõs a mai magyar kormány?

2019.03.12. 15:02 bozotharcos

"Én abban hiszek, hogy mi képesek vagyunk megfosztani e pártállamot a diktatúra bevezetésének minden lehetõségétõl" – mondta többek között Orbán Viktor, igaz nem most, hanem épp 30. évvel ezelőtt, a március 15-i ünnepségen , ellenzékiként tartott beszédében.  Közöljük a Beszélőben megjelent teljes beszédet,  s kiemeltük abban a szerintünk legérdekesebb részeket.

orban15march1989.jpg

22 komment

A Brexit után is lesz egészségbiztosítása az Angliában dolgozó magyaroknak

2019.02.27. 11:23 bozotharcos

A megállapodás nélküli BREXIT (no deal Brexit) esetén is garantált az uniós állampolgárok társadalombiztosítása az Egyesült Királyságban – és a britek is jogosultak lesznek erre az EU-ban, derült ki az ALDE (az Európai Parlamentben a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért párt) sajtóközleményéből, mely az EP Szociális és Foglalkoztatási Bizottságának döntését foglalja össze.

brexit_flags.jpg

Szólj hozzá!

Majdnem kimondta az Európai Bizottság, hogy Orbánék hazudnak

2019.02.25. 18:53 bozotharcos

"Önnek is joga van tudni, mi a tény és mi a fikció" – ez volt a brüsszeli válasz az Orbán-kormány "sorosozó-junckerező" új plakátjára a Bizottság Facebook-oldalán még a múlt héten. Ma közleményt is kiadtak azzal, hogy "Az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására"........

junckrorbanmagyar.jpg

1 komment

Az a ronda, sorosista Brüsszel megint megdob minket pár milliárddal

2019.02.19. 08:47 bozotharcos

Lelepleztük Brüsszelt: szerintünk az EU környezetvédelemnek feltüntetett migránspropagandát folytat, s közben úgy tesz, mintha magyar települések lakóit óvná meg a tüdőrákhoz is vezető szennyezett levegőtől. Sőt, azt hangoztatja, hogy állatok meg növények élőhelyeinek a védelmét is finanszírozza. Na persze! 

gerimet-legszenny_png-2016-12-16-21-16-33.png

107 komment

Strasbourg: "Felszólítom a magyar hatóságokat, hogy tartózkodjanak a menekültellenes retorika használatától"

2019.02.13. 11:51 bozotharcos

Nemcsak a sajtószabadság hiánya miatt kapott feddést  az Orbán-kormány Strasbourgból a napokban, hanem  a nők esélyegyenlősége, a civilek helyzete, a menekültek védelme és az igazságszolgáltatás függetlensége terén meglévő hiányosságok kapcsán is elmarasztalta Magyarországot az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović.  A biztos – kicsit megkésve ugyan –, de a kormány idegengyűlöletet keltő kampányait is megelégelte. Mijatovic február elején járt Magyarországon, s az itteni 5 napos látogatásával kapcsolatban február 11-én kiadott közleményében így fogalmaz:

Magyarországnak több, összefüggő kihívással is meg kell küzdenie az emberi jogok védelme terén.” (...) “A civilszervezetek, emberi jogvédők és a kormánnyal szemben kritikus újságírók működési területe beszűkült és korlátozott.

screenshot_2019-02-13_at_11_43_15.png

35 komment

Nem toloncolják ki Hollandiából a civilek által egy templomban őrzött menekült családot

2019.01.31. 14:39 bozotharcos

Ilyen a keresztényi könyörület holland módra: egy középkori törvényre támaszkodva 96 napig folyamatosan tartott istentisztelettel védték a holland hatóságoktól egy hágai templomban a hívők Hayarpi Tamrazyan közgazdasági egyetemi hallgatót a szüleivel és a testvéreivel együtt. A család most amnesztiát kapott és törvényesen maradhat Hollandiában.

tamrazyan.jpg

Szólj hozzá!

A Stop Soros miatt is folytatódik a kötelezettségszegési eljárás Magyaroszág ellen

2019.01.25. 11:46 bozotharcos

A Bizottság megteszi a következő lépést a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásban, a menedékkérők támogatására irányuló tevékenységek bűncselekménnyé minősítése miatt. (Foto: UNHCR)

unhcrtransitzone.jpg 

Az Európai Bizottság úgynevezett "indokolással ellátott véleményt" küldött Magyarországnak a menedékjog és a tartózkodási engedély iránti kérelmekkel kapcsolatos támogató tevékenységeket büntető jogszabályi rendelkezések, és a menedékjog kérelmezések további korlátozása miatt.

A Bizottság 2018. július 19-én felszólító levelet küldött Magyarországnak az új rendelkezésekkel kapcsolatban. A magyar hatóságok válaszának elemzését követően a Bizottság úgy véli, hogy a felvetett aggályok többségét még mindig nem kezelték, különösen az alábbi pontokat illetően:

  • A menedékkérőknek nyújtott segítség bűncselekménnyé nyilvánítása A menedékjog iránti kérelmek támogatásának büntetendővé tételével a magyar szabályozás korlátozza a menedékkérők azon jogát, hogy kommunikáljanak az érintett nemzeti, nemzetközi és nem kormányzati szervezetekkel, és igénybe vegyék az általuk nyújtott segítséget. Ez sérti a menekültügyi eljárásokról szóló irányelvet(2013/32/EU irányelv) és a befogadási feltételekről szóló irányelvet (2013/33/EU irányelv).
  • Az egyéni szabadságok korlátozása Mivel a szóban forgó rendelkezések alapján büntetőeljárás alá kerülő személyek nem közelíthetik meg a Magyarország határain lévő tranzitzónákat, a szabályozás indokolatlanul korlátozza az érintett uniós polgárokat és családtagjaikat szabad mozgáshoz való joguk gyakorlásában. A tilalom megszegéséért kiróható szankciók az ideiglenes elzárástól az akár egy évig terjedő szabadságvesztésig és az országból való kiutasításig terjednek. Mindez sérti az Európai Unió működéséről szóló szerződés (EUMSZ) 20. cikkét és 21. cikkének (1) bekezdését és a szabad mozgásról szóló irányelvet (2004/38/EK irányelv), valamint az Európai Unió Alapjogi Chartáját.
  • A menedékjog jogellenes korlátozása A menedékjog iránti kérelmek elfogadhatatlanságára vonatkozó, az uniós jogban nem szereplő további indok bevezetése sérti a menekültügyi eljárásokról szóló irányelvet. Továbbá amellett, hogy az uniós jog lehetővé teszi elfogadhatatlanságra vonatkozó új indokok bevezetését a „biztonságos harmadik országnak” és az „első menedék országának” a fogalmai alapján, a magyar szabályozás – beleértve a menedékjogra vonatkozó alkotmánymódosítást is – a kvalifikációs irányelvvel (2011/95/EU irányelv) és az Európai Unió Alapjogi Chartájával összeegyeztethetetlen módon korlátozza a menedékjogot.

A Bizottság ezért úgy határozott, hogy – az uniós jog megsértése miatt indított kötelezettségszegési eljárás második lépéseként – indokolással ellátott véleményt küld Magyarországnak. A magyar hatóságoknak most két hónapjuk van arra, hogy választ adjanak a Bizottság aggályaira. Ha erre nem kerül sor, a Bizottság az Európai Unió Bíróságán keresetet indíthat az ügyben.

A magyar hatóságok által „Stop Soros” törvénycsomagként hivatkozott kérdéses jogszabályok és a hatályos menekültügyi rendelkezések együttesen büntethetővé teszik a Magyarországon menedékjogért vagy tartózkodási engedélyért folyamodó személyek számára bármely személy által szervezetek nevében felajánlott segítséget.

A törvénycsomag az egyéni szabadságokat korlátozó rendelkezéseket is tartalmaz, mivel ezek kimondják, hogy a büntetőeljárás alá vont személyeknek tilos megközelíteniük a Magyarország határain elhelyezkedő tranzitzónákat, ahol a menedékkérőket elhelyezik. A tilalom megszegéséért kiróható szankciók az ideiglenes elzárástól az akár egy évig terjedő szabadságvesztésig és az országból való kiutasításig terjednek. Emellett az új jogszabály és egy alkotmánymódosítás révén a menedékjog iránti kérelmek elfogadhatatlanságára vonatkozó új indokot vezettek be, amely oly módon korlátozza a menedékjogra való jogosultságot, hogy az csak azon személyekre vonatkozik, akik közvetlenül olyan területről érkeztek Magyarországra, ahol életük vagy szabadságuk veszélyben forog.

Közben egy másik kötelezettségszegési eljárás is folyik Magyarország ellen az uniós menekültügyi és visszatérési jogszabályoknak való meg nem felelés miatt. A Bizottság 2018. július 19-én úgy határozott, hogy ezt a másik ügyet az Európai Unió Bírósága elé utalja.

1 komment

Nem teszi közzé az MTI a szakszervezetek demonstrációjáról szóló hírt

2019.01.21. 15:39 bozotharcos

Mécsesgyújtás a kultúráért és a tudományért címmel egyórás demonstrációt tart három szakszervezet január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, 17 óra 30-kor, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi-szobornál. A rendezvényről szóló tájékoztatót elküldték az MTI Országos Sajtószolgálatának, ahol megtagadták a szöveg közlését. Az állami hírgyár azt üzente a szervezőknek, hogy "az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért ..."A tüntetésről szóló közleményt kiadó szakszervezetek ezért most a nyilvánossághoz fordultak, arra kérve mindenkit, hogy terjesszék a hírt. A keddi tüntetés Facebook-eseménye itt elérhető.

kkdszdemo.jpg

1 komment

Magyar "migráns" zaklatott nőket Angliában, börtönre ítélték

2019.01.16. 11:33 bozotharcos

A menekültellenes Orbán-kormány lakálymédiája rendszeresen habzó szájjal hazudozik a Nyugat-Európában nőket zaklató, erőszakoló "migránsokról."  Egy angol lap most olyan esetről írt, mely  nem valószínű, hogy felkerül a Lokál vagy a Ripost lapjaira.

1 komment

Közel háromszázmillióból építenek rózsakertet a Városligetben

2019.01.15. 16:02 bozotharcos

Szó szerint virágzik a NER, csak sajnos adófizetői pénzből: a 250 milliárd (!) forintot is meghaladó költségvetésű Liget-projektben 297 638 737 Ft-ért épít Rózsakertet egy cég, a közbeszerzési adatbázisban szereplő hirdetményszerint. (A kép forrása: a Liget-projekt Facebook-oldala.) A követ vajon melyik cég szállítja majd az építkezéshez?

ligetrozsa.jpg

13 komment

Spontán népművészeti alkotás került a Nagy Imre-szobor helyére

2019.01.08. 12:35 bozotharcos

Úgy tűnik, még az időjárás is az ellenzéknek kedvez...Vagy a hóesést is Soros György küldte, ezzel korlátlan felületet biztosítva a nép kormánnyal elégedetlen lányai és fiai számára a véleményük kifejezésére? És persze rögtön megszentségtelenítik a Nemzeti Vértanúk emlékmű volt és leendő helyét.....

o1gnagyimreszobor.jpg

 

1 komment

Yoko Ono levele Soros Györgynek: "Szóljon, ha tehetek bármit is a magyarországi közéleti paranoia ellen"

2019.01.03. 14:48 bozotharcos

A birtokunkba került egy 26 évvel ezelőtt írt levél, melyet Yoko Ono írt Soros Györgynek, az őt ért magyarországi támadások miatt. Ono az írásban együttérzéséről biztosítja a milliárdost és felajánlja támogatását, hogy “csökkenjen a paranoia Magyarországon a külföldi befektetőkkel és pénzügyi támogatásokkal szemben.” A dokumentum fő üzenete ma, hogy Orbánék Soros-, és CEU-kampánya mégcsak nem is saját ötletre épül, Csurkáéktól lopták az egészet, egyszerűen felmelegítve a rendszerváltás utáni Magyarország egyik –  szégyenteljes – motívumát, felhasználva ehhez a magyarok jelentős részének azóta sem csökkent idegenellenességét. 

1992_10_15_yoko_ono_to_george_soros_1.jpg

33 komment

süti beállítások módosítása