HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nem teszi közzé az MTI a szakszervezetek demonstrációjáról szóló hírt

2019.01.21. 15:39 bozotharcos

Mécsesgyújtás a kultúráért és a tudományért címmel egyórás demonstrációt tart három szakszervezet január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, 17 óra 30-kor, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi-szobornál. A rendezvényről szóló tájékoztatót elküldték az MTI Országos Sajtószolgálatának, ahol megtagadták a szöveg közlését. Az állami hírgyár azt üzente a szervezőknek, hogy "az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért ..."A tüntetésről szóló közleményt kiadó szakszervezetek ezért most a nyilvánossághoz fordultak, arra kérve mindenkit, hogy terjesszék a hírt. A keddi tüntetés Facebook-eseménye itt elérhető.

kkdszdemo.jpg

A  szakszervezetek mai közleményét változtatás nélkül közöljük:

Tájékoztatom, hogy a KKDSZ az MTI-OS-hoz 2019. január 18-án eljuttatott közleményét az Országos sajtószolgálat nem tette közzé.

Tekintettel a KKDSZ megszólalási lehetőségének íly módon történő korlátozására, különösen fontos számunkra az ön segítsége.

Ezért ismét elküldöm önnek a KKDSZ sajtómeghívóját.

A meghívó jelen levél alsó részében olvasható, előtte - tájékoztatásul - megküldöm az MTI - OS-sal történt levélváltásunkat.
A beküldött sajtóközlemény szövege:
 
"Január 22-én 17 óra 30-kor a Magyar Kultúra Napján 3 szakszervezet, a KKDSZ, az ÉSZT és a TUDOSZ közös mécsesgyújtással és a 3 szakszervezet vezetőinek beszédeivel áll ki a nemzeti kultúra és a tudomány értékei mellett az MTA előtti Széchenyi szobornál."
 
"A Magyar Kultúra Napján a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete hagyományosan demonstrációval és gyertyagyújtással áll ki kulturális területen dolgozók érdekeiért, tisztességes bérezéséért. Az idei évben a Értelmiségi Szakszervezeti Tömörüléssel és a Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezetével együtt az e területen dolgozók tisztességes béreiért és a magyar kultúra értékei között a tudományos élet méltó kereteinek fenntartásáért is demonstrálnak."
 
Ez pedig a hivatalos válasz:
 
"Tisztelt X.Y.!"
  
 
Tájékoztatom Önt, hogy az MTI OS-hez eljuttatott alábbi közleményük az OS Szabályzatának (http://os.mti.hu/szabalyzat ) 14.8. és 14.9. pontjaiba ütközik ezért azt nem állt módunkban kiadni.
 
Felhívom továbbá a szíves figyelmüket arra, hogy a Szabályzat 15. pontja értelmében az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik.
 
Természetesen kvótájukat visszaállítottuk.
 
Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásul vételét!"

 

kkdsz.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1214580344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2019.01.21. 20:31:19

Az MTI nem a szakszervezeteké.
Szerencsére.
Ezért az MTI-nek jogában áll elhajtani a szakszervezeteket, közleményestől.
Tegyék közzé a saját pénzükön.
süti beállítások módosítása