HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nem toloncolják ki Hollandiából a civilek által egy templomban őrzött menekült családot

2019.01.31. 14:39 bozotharcos

Ilyen a keresztényi könyörület holland módra: egy középkori törvényre támaszkodva 96 napig folyamatosan tartott istentisztelettel védték a holland hatóságoktól egy hágai templomban a hívők Hayarpi Tamrazyan közgazdasági egyetemi hallgatót a szüleivel és a testvéreivel együtt. A család most amnesztiát kapott és törvényesen maradhat Hollandiában.

tamrazyan.jpg

Öt éve létezik Hollandiában a "kinderpardon" nevű,  gyerekes családokra vonatkozó törvény, mely alapján most amnesztiát kapott a három hónapon át a templomban lakó örmény család: Sasun Tamrazyan, a felesége Anousche és a gyerekeik,  Hayarpi (21), Warduhi (19), és Seyran(15). A hágai Bethel templomban azért lehetett ennyi ideig zavartalanul az egyébként kitoloncolásra ítélt család, mert egy középkori törvény alapján Hollandiában a menekültügyi hatóság nem léphet be a templomba, ha ott istentisztelet zajlik. 

A Tamrazyan család 9 éve él az országban,  s azzal az indokkal kértek menekültstátuszt a holland hatóságoktól, hogy az apát  hazájukban, Örményországban politikai tevékenysége miatt üldözik. Civil nyomásra a héten a holland kormány bejelentette: az országban jelenleg deportálásra váró 700 gyermek és családjaik ügyét felülvizsgálják. Sajtóinformáció szerint közülük több, mit 600 család aradhat Hollandiában, köztük Tamrazyan-ék is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr4514600346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása