HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Én biztosan minden sztrájkon ott leszek: így látja az oktatási rendszert egy iskolaválasztás előtt álló anya

2020.02.15. 09:57 bozotharcos

"Három, a lakóhelyünkhöz közel eső általános iskolában jártunk mostanában, iskolaválasztás előtt állunk. A többi szülőtárssal együtt bevonultunk a dísztermekbe, és végighallgattuk a három igazgatói beszédet" – így kezdődik a történet, amit egy oktatással foglalkozó Facebook-csoportban osztott meg egy szülő, aki így zárja a tapasztalataikat összegző írást: "NAT ide-vagy oda, ez a rendszer alapjaiban rohadt, kirekesztő és minden részében pedagógus, szülő és gyerekellenes. Én biztosan minden sztrájkon ott leszek, mert nem ezt a három alternatívát érdemli a gyerekem."

pink-floyd-another-brick-in-the-wall-song-school-teacher-google-image.jpg

"Az első iskolában párás szemmel emlegették fel a KLIK-et, a többi szülőtárs elismerősen csettintett, hogy micsoda remek üzletember az igazgató úr, aki szerint náluk a világon minden rendben van, a beszéd egy pontján a "mosolygós napocska ragyog" is elhangzott, miközben bejárva az iskolát azt láttuk, hogy alapvető higiéniás követelményeknek sem felel meg, nem gyerekbarát (mérgező dísznövények vannak mindenütt pl, amire az igazgató fel is hívta a figyelmet, hogy tilos megfogniuk a gyerekeknek) továbbá a gyerekeknek tilos elhagyni a tantermet szünetekben, mert "nincs elég felügyelőszemélyzet".

A második iskola egyetemi gyakorlóintézmény. Évek óta csúcstartó, sorsolás útján lehet bekerülni. Összesen 11 helyre sorsolnak a 156 jelentkezőből. Azért csak ennyire, mert vannak, akik testvérkedvezménnyel jönnek (20 százalék), és ahogy az igazgaztó fogalmazott a közel 200 fő előtt "jönnek majd a telefonok, hogy Ödönkét fel kell vennem, és én igazgatói hatáskörrel felveszem, mert ha nem kirúgnak. És akkor majd felveszi az utódom, és ugye tudják, hogy kikre gondolok?"-hangzott el a közel 200 fő előtt a díszteremben, és mindenki pontosan értette, hogy kikre.

A harmadik általánosban megmondták, hogy nagy baj van, vagyis hogy az egy épülettel arrébb lévő egyházi intézményben 4-szer annyi pénzt kapnak egy gyerek után mint itt a sima államiban tehát aki vallásos, az vigye oda a gyerekét, mert itt nyilatkoznia kell, hogy erkölcstant tanul, mást nem, és az állam nagylelkűen támogatja a durván elitizáló egyházi intézményéket. Itt meg ha szebb termet akarunk a gyereknek, akkor hozzunk két vödör festéket, és nyáron fessük ki, valamint hacsak nem akarjuk, hogy a gyerek Nagymagyarországos! földrajzkönyvből tanuljon, akkor írjuk alá, hogy szülői kérésre más tankönyveket kér az iskola (20 ezer/félév) A vicc az lesz, hogy az ingyenes könyveket ugyanúgy elküldik majd, és kötelező lesz átvenni, jelenleg szó szerint tele van velük a padlás, de lesz papírgyűjtés tavasszal. Monopolizálták a tankönyvgyártást, de Mészáros Lőrincé az összes közétkeztetőcég Budapesten, szóval az is szar de ingyen van. És a gyerekek itt nem lesznek "zenei" meg ilyenolyan címszó alatt szegregálva, nincs felvételi, és nincsenek prominens szülők osztály, meg futottak még osztály, (ahogy az általában a sima állami suliknál lenni szokott) nincs angol szak, meg matekszak általánosban, mert hülyeség, és nincs nemzeti alaptanterv, mert az meg aztán végképp.

Sokkoló, hogy három random iskolában ennyire más van. Akik majd felnőnek a lányommal együtt ezekben az iskolákban, valami totális külön univerzumban nőnek majd fel, pedig egy km se fogja őket elválasztani. NAT ide-vagy oda, ez a rendszer alapjaiban rohadt, kirekesztő és minden részében pedagógus, szülő és gyerekellenes. Én biztosan minden sztrájkon ott leszek, mert nem ezt a három alternatívát érdemli a gyerekem."

Ezúton is köszönjük a szerzőnek, hogy hozzájárult az írása megosztásához!



18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr5315475456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsbagoly 2020.02.16. 12:52:49

Hülye szülők, alkalmatlan pedagógusok, gyűlölködő ellenzéki firkászok, mi kell még az oktatásügy befeketítéséhez?

Fülig José 2020.02.16. 15:17:44

@bölcsbagoly: csak még egy idióta fideSSf@sz, aki szerint minden és mindenki hülye, csak imádata tárgya, a zsugornapóleon a király. de most, hogy te ideböfögtél, már pipa.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.16. 15:20:32

Pár ballibantot leszámítva senkit se érdekel az egész. Lám, a múltkori 50-fős tanár gigatüntetést.

clemens 2020.02.16. 15:29:53

Jaj, mi lenne szegény gyerekkel ha "nagymagyarországos" földrajzkönyvből kellene tanulnia!
Röhej ez az iskola casting, aztán a sok okos szülő faszbukon hergeli egymást!
Mennyé tüntetni Margit!

bölcsbagoly 2020.02.16. 16:11:48

@Fülig José: milyen jó hogy bezárták az OPNI-t az elvbarátaid, ugyebár? Grasszálhatsz nyugodtan a neten is.

moloy 2020.02.16. 20:22:10

bozotharcos=iskolaválasztás előtt álló anya ???
Én is kitalálhatnék ilyen-olyan meséket, hogy "nekem azt mondta egy anya, hogy..."
És meg tudnám mondani ELŐRE, hogy miért lesz majd sz@ar az egész!

Proud Mary 2020.02.16. 21:03:55

hajrá, menjél. kit érdekel?

blaubner 2020.02.16. 22:26:22

Az a baj, hogy nagymagyarorszagos foldrajzkonybol tanulnak a kolykok?

fércnél maradandóbb 2020.02.16. 22:43:18

Én azt hallottam hogy egy iskolában minden gyerek éhenhalt az ingyért koszton. Ez csak azért nem tűnt fel mert közben rájuk omlott az iskola amijen állapotban vannak ezek. Utána meg mindegyik gyereket arra kötelezték hogy énekeljen nacionalista dalokat mint például a boci-boci fehért mert nem akarták hogy kiderüljön hogy meghalt

megvagyhadnagy 2020.02.17. 08:25:54

Drága bozótharcos! Nem az iskola fogja elbaxni a gyereked életét. Te azt már megtetted. Csak sajnálni tudom, hogy olyan szülője van, aki az alapján választ iskolát, hogy most Mészáros keni a vajaskenyeret, vagy nem. Csak sipákoltók reggel délben meg este.

horvathviteztamas 2020.02.17. 08:43:42

Menjél csak szépen tüntetgetni...addig sem írogatsz hülyeségeket...

Ekrü 2020.02.17. 08:52:33

"Én biztosan minden sztrájkon ott leszek, "-Szerintem is menj.Legalább a 40 nevetséges tüncikéző helyett lesztek 41-en is...:)))))))))))))))))

pulsarito 2020.02.17. 10:17:21

Egy "anyuka" aki nyilvánvalóan mindenhez is ért!
Ráérő idejében a kisujjából rázza ki a NAT kritikáját, és ehhez még arra sincs szüksége, hogy elolvassa!
De felesleges is ilyen hosszú unalmas szöveget olvasnia, mert úgyse érti.
Ez a szomorú, amikor minden félművelt segéderő a partvonalról beordibál!

conchita wurst 2020.02.17. 10:53:39

kemeny szoveg de 10 ev alatt egy tunti jott ossze ott is megvertek a ballipsiket

szoval savanyu a szolo lipsik

comblog 2020.02.17. 12:20:49

Ezek ám az igazán nagy problémák mint pl., hogy megláthatja a gyerek esetleg Nagymagyarország térképét. Mert ugye arról nem illik beszélni (már a cocializmus ideje alatt sem illett), hogy nagyhatalmak kényük kedvük szerint huzigálták a térképen a határokat, anélkül, hogy megkérdezték volna (kevés kivételtől eltekintve) az ott lakók százezreit vagy millióit, hogy ők vajon mit szeretnének és ezzel százezreket vagy milliókat döntöttek romba, hiszen nem használhatják szabadon anyanyelvüket és a hivatali ügyintézésben ill. munkában is jelentősen hátrányba kerülnek (mind a mai napig évtizedek óta; welcome to the real democracy).

Nem is az a probléma, hogy több iskolában 1-1 tanár van 1 tárgyra, ha lebetegszik (vagy a gyereke) akkor szünetel a magyar tanítás vagy az angol tanítása (mind közvetlen tapasztalat) vagy a matematika tanítása (ezt már nem értük meg iskolaváltás miatt, ez ott hónapokig szünetelt és nem egy vidéki kis iskoláról van szó...).
Aztán egyszer kiszámoltam, hogy az az angol tanár aki egyedül viszi az egész iskolát hány órát tart. Döbbenetesen nagy szám jött ki (korábban 3 tanár volt az iskolában). Azért döbbenetesen nagy, mert ellentétben más tantárgyakkal ő az alsót meg a felsőt is viszi.

De vannak a lázongók, meg a lázítók, akik nem a problémákat akarják megoldani, hanem ígérgetnek, csúsztatnak, hogy bezzeg ők mennyivel jobban csinálnák, ha ők lennének az irányítók.
Ők a politikusok ill. aspiránsok. Minden érdem az övék, minden bukás mások miatt van. Ismertetőjelük még, hogy tipikusan sikertelen bölcsészek, politológusok, szociológusok és hasonlók közül kerülnek ki. A fizikai munka derogál nekik, a modern ipart sem értik, de mindig mindent is jobban tudnak és ők a világ közepe, a világ pedig körülöttük forog (vagy ott kellene szerintük, mert ők megérdemlik, mert már annyit tettek meg tesznek a közösbe - legalábbis szavak szintjén).

eßemfaßom meg áll 2020.02.17. 17:06:54

Nekem azt mondta egy szülő, hogy ez a blogger egy idióta
süti beállítások módosítása