HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Így bújhatnak ki a megdráguló uniós projektek a büntetés alól

2017.02.28. 08:49 bozotharcos

Az uniós projektek menet közbeni megdrágulását próbálta szabályozni egy a közelmúltban hozott rendelet, amit a megalkotása után rögtön módosított is a kormány – számolt be a Portfolio.hu. Az új szabály egyszerűsíti és szigorítja az eddigi rendszert, ám kibúvóra is lehetőséget ad a trükközés vagy egyéb ok miatt a pályázatban tervezett költségeket túllépő projekteknek.

money-euro1.jpg

Mostantól két kategória létezik az ilyen esetekre vonatkozóan:  a15% -nál nagyobb vagy ennél kisebb arányú költségtúllépések.  Korábban bizonyos  feltételektől függött, hogy melyik miniszter jogosult kirendelni a 15% feletti költségtúllépés vizsgálatára az igazságügyi szakértőt.

Az új szabály szerint minden esetben egységesen az államháztartásért felelős miniszter (nemzetgazdasági miniszter) feladata ez. A Portfolio.hu cike  szerint a szabályok lazításaként értelmezhető, hogy most már –  egyedi kormánydöntéssel – felmentést lehet szerezni az összes új szabály alól, márpedig a korábbi szabály alapján nem volt támogatható semmilyen uniós finanszírozású projekt 30% feletti költségnövekmény esetén.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1112300177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása