HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Megkezdődött az MTA-intézetek kiköltöztetése a Várból

2017.01.12. 09:20 bozotharcos

Mivel a Miniszterelnökség és számos más kormányzati szerv – Orbán Viktort  követve – felköltözik a Budai Várba, több, a mostanáig ott működő kutatóintézetnek el kell onnan jönniük. Bár korábban az Országos  Széchenyi Könyvtár és a Zenetudományi Intézet is szerepelt a Várából kormányzati költözés miatt kipaterolandó épületek között, végül ez a két intézmény megúszta, és maradhat. A többi intézetből elkezdtek kipakolni......

Az Úri utca 49–51. és az Országház utca 28-32. szám alatt található ingatlanban eddig elhelyezett MTA-kutatóközpontok az MTA új, Humán Tudományok Kutatóháza nevű épületébe költöznek. Az MTA vezetése a napokban tart majd sajtótájékoztatót a változásokról.(Fotók: 2016. január 12., Bozótharc)

Annyit már most is tudni lehet a Közbeszerzési Hatóság weboldaláról, hogy az MTA egy luxemburgi tulajdonosi hátterű céggel, az Atalian Global Services & Security Kft.-vel szerződött 370 millió forintért az épület őrzésével kapcsolatos feladatokra. (A cég tulajdonosa az ATALIAN Global Services Hungary Zrt., ez a cég pedig az ATALIAN International S.A. nevű luxemburgi cégé.)

orszaghazutca1.JPG

orszaghazutca3.JPG

 

orszaghazutca2.JPG

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr112118515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2017.01.13. 06:07:20

Mégis, melyik szervezetnek lenne inkább létjogosultsága a Várban lenni?

gmihaly621 2017.01.13. 08:42:39

@Halál kamionja mindenkit elgázol: A szovjetizált MTA is az elvtársvilág idején terebélyesítette ekkorára intézethálózatát. A Várban voltak anno decibel a minisztériumok, az eeevtáásak ezért költöztették át azokat Pestre. Eredetileg még a romos, "úri" Várnegyed maradékát is el akarták tüntetni, de Dercsényi Dezső, Gerő László és sokan mások a helreállítandó Budavári Palotára szánt pénzből helyreállították azt, így mikor az elvtársak újra napirendre tűzték ezt a "kérdést", akkor a kész tények láttán lemondtak erről a megoldásról - szerencsénkre.

Bambuci 2017.01.13. 09:03:04

Mta egy regi csokeveny ma is. Az hagyjan hogy komoly penzekert kutatgatnak, jatszak a vilagpolgart, de megtalalhato kicsinyesseguk, mikor a vezetok a szolgalati lakasaikat sajat zsebre berbeadjak, mikozben a munkatarsak ingazni kenyszerulnek... semmi ellenorzes a vizfej kozpont reszerol.
süti beállítások módosítása