HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Ceausescu Romániáját idézi az iskolai terrorellenes intézkedési terv

2018.01.04. 12:58 bozotharcos

A kolozsvári iskolai lőgyakorlatokra emlékezteti a kormány új heppje, a Honvédelmi Intézkedési Terv bevezetése a Bozótharc egy barátját. Az egykor kolozsvári, s most budapesti újságíró és gasztroblogger Leopold Erika többek között így fogalmaz az egész, egyszerre sírnivaló és nevetséges magyarországi döntés kapcsán felidézett emlékeit leíró Facebook-posztjában: "A tanároknak volt stresszesebb, hiszen nekik figyelniük kellett arra, hogy ne történjen baleset, meg el kellett számolniuk az összes kilőtt golyóval, szóval keresgélhették a földön a hüvelyeket, ha esett, ha fújt." (A kép forrása itt.)gun_at_school3.jpg

A bejegyzést a szerző hozzájárulásával, teljes egészében közöljük:

"A rendszerváltásig Ceausescu Romániájának oktatási intézményeiben - igen, az elitnek számító gimnáziumokban is - létezett fegyverraktár, arra az esetre, ha a terroristák megtámadnák az országot, ne álljunk ott fegyvertelenül. Sőt, a tanterv része volt a katonai kiképzés és a politikai nevelés óra is. Heti rendszerességgel, felváltva kellett volna megtartani. Volt rövidített nevük is, az egyik a PTAP (Fiatalok Felkészítése a Haza Megvédésére) volt, a másikra nem emlékszem. De már a nyolcvanas években nem vette komolyan senki. Utolsó órák voltak az órarendben. A politikai nevelés órákon valamit lediktáltak az osztályfőnökök, de mindenki igyekezett 10-20 perc alatt elintézni, és mehettünk haza.

A katonai kiképzést pedig tényleg senki nem tartotta meg, kivéve a mi osztályfőnökünket. Iskolai szinten évente egyszer kimentünk a lőtérre, ott vagy lőttünk, vagy nem, de jó buli volt, aznap nem volt tanítás, kint hülyéskedtünk az erdőben. A tanároknak volt stresszesebb, hiszen nekik figyelniük kellett arra, hogy ne történjen baleset, meg el kellett számolniuk az összes kilőtt golyóval, szóval keresgélhették a földön a hüvelyeket, ha esett, ha fújt. 

A mi osztályfőnökünk viszont az ötvenes években szocializálódott, amikor még sokkal komolyabban vették az országba behatoló terroristák kérdését.Ő minden olyan osztálytársunk magaviseleti jegyét levonta alapból, akinek pap volt az édesapja, mondván, hogy nem részesül megfelelő politikai nevelésben. És ő megtartotta a katonai kiképzést is. Ez úgy nézett ki, hogy ha szép idő volt az udvaron, ha csúnya, akkor az iskola folyosóján terített le iszonyú koszos, ötven éve nem használt pokrócokat, amit a fegyverraktárból hozatott le.

Erre nekünk le kellett hasalnunk, és úgy tettünk, mintha lőnénk a koszos, zsíros, de töltetlen fegyverekkel, illetve valódi, de nem működő kézigránátokat dobáltunk. Az iskola összes többi diákja az ablakokban lógott, és nevetett. Sz@r érzés volt. Próbáltuk mi A. GY.t-t a helyén kezelni, ahol lehetett keresztbe tettünk, de hasalni azokon a pokrócokon, és dobálni a gránátot, sz@r volt. Megalázó. És a legkevésbé sem vicces. 

A.GY. egyedül volt ezzel, a tanári karból senki nem állt mellé, így ennél többet nem nagyon tudott kihozni a katonai foglalkozásokból. De ha összefog több tanár, komolyan veszi magát, nagyon sok lehetőségük lesz visszaélni a hatalmukkal. Az még annál is sz@rabb lesz. Megalázó, és még sokkal kevésbé vicces."

 

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr8713549145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2018.01.04. 13:52:34

Vgére kell hajtani a törvényt.
A kockásingeseknek is.
Nem pedig rinyálni.
Van tűzvédelmi terv is, gyakorolni is kell.
Ellenőrzik is.
Az is törvényi kötelezettség.
Pont olyan, mint a Honvédelmi törvény.

VaradiJanos 2018.01.04. 20:54:58

Tök hülyeség ez a honvédelem. Ha baj van akkor amerika úgyis ugrik és megsegit minket .... mint eddig mindig.

Bolshevik 2018.01.04. 21:02:26

Ezt a nyafogást tanítják valahol? Komolyan bazdmeg, akármi van, egyből van öt blog aki megmagyarázza, hogy pont az miért szar. Egyáltalán elolvastad a linkelt cikket? Szó sincs óvodások felfegyverzéséről meg a többi baromságról, amit ez a frusztrált oszter vizionál.

guvat 2018.01.04. 21:03:22

Ide nem jönnek terroristák, mert azonnal szembe találják magukat harcos ellenzékünkkel, élükön a Momentum tökös vitézeivel! Na persze ha szemerkél az eső, akkor előfordulhat....

nemecsekerno_007 2018.01.04. 21:20:39

@Bolshevik: "Szó sincs óvodások felfegyverzéséről..."

Pedig az vicces lenne :D

Visceroid 2018.01.04. 21:24:46

@Éhes_ló: "Vgére kell hajtani a törvényt."

Bizony! 2006-ban is szét kellett verni a "magyarokat", Orbánék pedig börtönt fognak kapni! Végre kell hajtani a törvényt!

legális 2018.01.04. 21:46:04

Van annak akadálya, hogy Timúr és csapatát is teljes egészében belinkeljük? Vagy legalább a Pál utcai fiúkat?
Azoknak sincs sok köze a szerző által és a belinkelt nagy tapasztalatú íróember által sem olvasott törvényhez, de legalább olvasmányos.
Muszáj pont gasztrobloggert citálni, nem lehetne sportujságírót vagy nőgyógyászt?

P1sty 2018.01.04. 22:22:31

Először is leszögezném, hogy ez a Honvédelmi intézkedési terv egy marhaság. Hisztériakeltésre meg a tanárok,iskolavezetés szivatására jó, másra nem. Elolastam a 36 oldalas dokumentumot, és egy büdös szó nincs arról, mi a tennivaló terrortámadás esetén. Az viszont tízoldalakon keresztül van kifejtve, hogy ilyen megelőző védelmi helxzet meg ilyen marhaságok esetén az iskola dolgozóit riadóztatni kell 4 órás szintidővel, meg jelenteni kell, hogy ki nem riadt. Meg hogy mindenről jelentést kell írni, meg beszámolót, vicc az egész...

Na, ha ezzel megvagyok, akkor jöhet a második rész: én spec szívesen megtanulnék lőni, meg gránátot dobni, és szerintem nem haszontalan tudás. Sose lehet tudni, mikor lesz rá szükség, a polgárnak legyen esélye katonákkal szemben, legyenek azok akár külső támadók, akár az elnyomó diktatúra csatlósai...

Gandosz 2018.01.04. 23:15:38

Engem meg a svájci rendszerre emlékeztet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.04. 23:23:23

"Ceausescu Romániáját idézi az iskolai terrorellenes intézkedési terv"

Ugye nem vagy egészen magadnál?

Szalay Miklós 2018.01.04. 23:24:04

Lásd a következő írásban az ellenségek és a vészhelyzet hasznát a hatalom számára, illetve a félelem és a tudatlanság szerepét. (Egyébként általában a háborúról szól, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért:)

egyvilag.hu/temakep/077.shtml

Na meg a többi politikai rész a könyvből (Demokrácia és diktatúra, Ideológiák, Érdekek) is tuti.

morph on deer 2018.01.04. 23:58:36

@Bolshevik:
“Szó sincs óvodások felfegyverzéséről”

Nincs hát!
Nálunk kizárólag csak az OVisokat fegyverzik fel, azok TEKetlenkednek...

morph on deer 2018.01.05. 00:02:45

@legális:
“Muszáj pont gasztrobloggert citálni, nem lehetne sportujságírót vagy nőgyógyászt?”

Miért, viszket?

Kunhallmi Agnes 2018.01.05. 00:07:18

"Ceausescu Romániáját idézi az iskolai terrorellenes intézkedési terv"

Ez annal sokkal rosszabb, EZ MAGA A HOLOKAUSZT.

morph on deer 2018.01.05. 00:09:14

@Éhes_ló:
“Van tűzvédelmi terv is, gyakorolni is kell.
Ellenőrzik is.”

Ja. Meg árvízvédelmi is! Tanulj meg úszni.
Ha nagyon árad, akkor “úszóakadémia” ..

VaradiJanos 2018.01.05. 08:06:33

@morph on deer: “Miért, viszket?”
A nejed közelében járt, ilyenkor nem árt egy alapos ellenőrzés

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2018.01.05. 08:57:07

@VaradiJanos: nincs neje, morph zoofíliás homokcekcuális (egy általam név szerint nem ismert embertől hallottam akinek a kecskeméti kórházban dolgozik a szomszédja kiskutyájának a nővérje Malvin és ő mesélte, h rendszeresen odaviszik a repedt segglyukával)

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 09:34:24

@Bolshevik:

A bérrettegés alapja, a szalmabáb érvelés.

Teljesen abszurd marhaság ellen kell tiltakozni, hogy őszinte legyen a bérrettegés.

A valóság ellen a bérrettegés feleslegesnek, és őszintétlennek hat. Így a ballib bérbloggereknek hazudni kell, hogy retteghessenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 09:39:35

@Ballib vagyok rettegek:

"Teljesen abszurd marhaság ellen kell tiltakozni, hogy őszinte legyen a bérrettegés."

Lásd pl. a magyar állam állítólagos fegyverexportja az Iszlám Államnak. Napokig címoldalas volt az indexen a poszt.

citrix 2018.01.05. 10:05:40

Nagyságrendekkel esélyesebb hogy repülőgép vagy meteor zuhan iskolára, ovira mint a terrorista migráncsok támadása. Arra miért nem kell védelmi tervet készíteni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 10:20:30

@citrix:

Bizonyára mindkettő valószínűségét meg tudod adni, adatokkal alátámasztva.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 10:25:54

@citrix:

"Arra miért nem kell védelmi tervet készíteni?"

Azért, mert már van:

"12. A gazdálkodó szervezet vezetőjének feladatai

17. § A hatósági határozat alapján kijelölt gazdálkodó szervezet vezetője felelős a szervezet védekezési feladatainak ellátásáért. Ennek keretében
a) hatósági határozatban megjelölt, polgári védelmi kötelezettségen alapuló települési és munkahelyi polgári védelmi szervezetet hoz létre, kijelöli a munkahelyi polgári védelmi szervezet tagjait, és beosztásuk esetén gondoskodik a felkészítésükről, valamint a szervezet működtetéséről,
b) szervezi és irányítja az alkalmazottak katasztrófavédelmi felkészítését,
c) gondoskodik a létfenntartáshoz nélkülözhetetlen anyagi javak (különösen élelmiszer-, víz-, gyógyszer-, takarmánykészletek, állatállomány) műszaki-technikai, valamint radiológiai, biológiai és vegyi megelőző védelméről,
d) működési területén kívül közreműködik a károk csökkentésében, valamint a mentéshez szükséges halaszthatatlan munkák végzésében,
e) gondoskodik az alkalmazottak védelmét szolgáló védőlétesítmények létrehozásáról, fenntartásáról, az egyéni védőeszközök biztosításáról,
f) a hivatásos katasztrófavédelmi szervnek a gazdálkodó szervezet székhelye, telephelye szerint illetékes helyi szervének előzetes egyetértésével jóváhagyja a gazdálkodó szervezet veszélyelhárítási tervét."

www.njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=139408.223487

citrix 2018.01.05. 10:26:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így van, jól látod pontosan meg lehet adni. Nemzeti matematikusok pontos algoritmust dolgoztak ki pántlikával átkötve miszerint 1526-szorosan esélyesebb a meteor vagy repülőgép becsapódása iskolába vagy oviba. Aki nem hiszi, számoljon utána.

citrix 2018.01.05. 10:32:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A Nemzeti Katasztrófavédelmi Terv addig tökéletesen működik amíg nem történik katasztrófa. Ne is történjen. A Magyar Néphadsereg is nyilván tökéletesn működött, papíron maga volt a csoda az öreg Zilekkel, Csepelekkel és ütőképes állománnyal. Élesben nagy zűrzavar lett volna semmi más. Ma 34 oldalban pontosan ki lesz dolgozva a terrorista migráncsok elleni védelmi terv. Szerencsére se migráncs, se terrorista viszont van egy elmebeteg góré.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.05. 10:41:33

@citrix:

Ez furcsa ... Amyg nem volt kerítés, addig azzal érveltetek, hogy úgyse állítja meg őket a kerítés, felesleges.

Most hogy megállította őket a kerítés, azzal érveltek, hogy nincs is migráns.

Majd ugyenezzel a lendülettek a kötelező kvóta mellett kardoskodtok, ami folyamatosan migránsokat pakolna az országba, EU-s pénzek megvonásának szankciójával fenyegetve a megtagadását.

Szóval meglehetősen következetlennek tűnik a hazudozásotok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 10:44:31

@citrix:

"Aki nem hiszi, számoljon utána."

Ja, hogy bizonyítani nem tudod az állításaidat. Hangember vagy, egy senki.:(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 10:45:59

@citrix:

"Szerencsére se migráncs, se terrorista viszont van egy elmebeteg góré."

Ennek az "elmebeteg" górának köszönheted,hogy se migráns, se terrorista. De azért csak köpködj. A továbbiakban @Ballib vagyok rettegek: tökéletesen leírt téged is.

citrix 2018.01.05. 10:54:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A fidesz pont ilyen értelmes, mérhetetlen szellemi képességű emberekből áll mint Te. Pl. Mészáros Lőrinc, tuti hasonlítasz rá, pozitív értelemben csakis.

citrix 2018.01.05. 10:57:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Baalib rettegek tökéletesen leírt, ez komoly nagyon. Névtelen feljelentést még nem írt az alapszervi mszmp-s párttitkárnak, a jelenlegi belügyminiszter Pintér elvtársnak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 11:03:21

@citrix:

Szóval csak a szád jár, bizonyítani semmit nem tudsz.

"Kire gondolsz mint góréra?"

Nem te írtad az alábbit? Íme:

"Szerencsére se migráncs, se terrorista viszont van egy elmebeteg góré."

Éhes_ló 2018.01.05. 11:03:28

@Visceroid: 2006-ban az azonosító nélküli rendőrállatok, az őket erre utasítók és a politikai vezetőik sértettek törvényt elsőre, majd a hamis vallomások alapján vdat emelő szügyészek, majd az ezek alapján jogot gyilkoló bírák, nem az ellenük tüntetők.

Ma is ezek dolgoznak, csak sokkal magasabb beosztásokban, ezért nem ment börtönbe senki a bandájukból.

Buktorékat zárják börtönbe, ha törvényt sértettek.
Leszarom.
De erősen kétlem, hogy ez a korrupt ügyészi/bírói kar bármely gazdáját bebörtönözné.

Éhes_ló 2018.01.05. 11:07:42

@morph on deer: ez is többet ér, mint semmit se tenni.

De értelmes ember ennél többre is képes, ha kockázatokat kell kezelnie.

citrix 2018.01.05. 11:34:32

@Kovacs Nocraft Ki a góré, ez itt a kérdés. Én gondolok akire akarok ahogy Te is. A volt KISZ-titkárra gondolsz... aki ma nagyon nagy nemzeti úrnak képzeli magát?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 12:40:28

@citrix:

"A volt KISZ-titkárra gondolsz... aki ma nagyon nagy nemzeti úrnak képzeli magát?"

Én senkire nem gondolok, te hozakodtál elő a szóval.

Hány ns-os a hosszú távú memóriád?

citrix 2018.01.05. 13:10:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lényegesen hosszabb mint szeretnéd. Megvan még amikor a vezéretek KISZ titkár volt, később liberális aki térdre szólította csuhásokat? A belügyminiszter mszmp párttitkár? Az MNB elnöke mszmp pártag? Igen, hosszabb a memóriám mint szeretnéd. Nem érzed kissé gáznak hogy a miniszterelnök urat egyre gyakrabban a román kommunista párt főtitkárával valamint az MDP főtitkárával említik egy lapon, nyugaton kis Führernek nevezik? Szerintem nagyon gáz. De tudom, én senki vagyok aki nem tud tényeket mondani mert a tényeket ti fidesz-hívők hazugságnak hívjátok. A hazugságaitokat ellenben igazságnak hiszitek mert ha a vezér azt mondja akkor az szent igaz. De legyél boldog a hitedben. Szó szerint. :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 13:18:51

@citrix:

"Nem érzed kissé gáznak hogy a miniszterelnök urat egyre gyakrabban a román kommunista párt főtitkárával valamint az MDP főtitkárával említik egy lapon, nyugaton kis Führernek nevezik?"

Nem, ha azt is nézem, kik nevezik annak. Az igazi gáz az lenne, ha ezek dícsérnék Orbánt.

citrix 2018.01.05. 13:28:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Értem. Én is szomorú lennék ha hinnék Orbánban és a pávatáncos hazugságaiban. Boldog új évet kívánok, a Vezéred bölcs szavait idézve :D

MACISAJT 2018.01.06. 04:12:30

"Az erdélyi magyarokat "

"Leopold "

Kösz, jót röhögtem.

MACISAJT 2018.01.06. 04:14:07

@citrix: "Megvan még amikor a vezéretek KISZ titkár volt"

Hol?:P
A Teleki Blanka középiskola hetedik osztályában?:P
Szörnyű, tényleg?

Muhaha

citrix 2018.01.08. 09:01:16

@MACISAJT: Eszed annyi amennyi látszik belőle. KISZ titkár volt a lelkem, kedves apukája pedig párttitkár, nyilván innen a családi iránymutatás. Ma nagyon nemzeti konzervatív színmagyar lett, hogy hogy nem.

szvsz 2018.03.29. 13:27:34

"gasztroblogger Leopold Erika"
Innentől azért már eléggé magyarázza magát a szánalmas vélemény, szerencsétlen pixxa, nyilván nem volt hozzá humora. Ha mégsem, akkor az utolsó mondatokban kell keresni az okot: "sz@r volt. Megalázó". Ennyike, ha neki megalázó, akkor mindenki bekaphassa. Nyilván ha főzőszakkör lett volna kötelező (fizikai képtelenség, nem volt amiből főzni, talán ezért is volt inkább PTAP), azt bírta volna és a legkevésbé sem érdekelte volna, ha másoknak megalázó.
Mi a seggünket vertük oda örömünkben -és pont le5z@rtuk a mögöttes ideológiát- ha volt PTAP és lőhettünk. Sajnos ritkán volt (1/2 évente - évente 1x) és csak légpuskával lőhettünk, de már az is élmény volt, mert egy sima légpuska is elérhetetlen volt földi halandó számára.

szvsz 2018.03.29. 13:38:36

@Kunhallmi Agnes: "EZ MAGA A HOLOKAUSZT. "

Ákhtung-ákhtung! Ez itt kérem holokausztrelativizálás, ami még a megholokausztolásnál is nagyobb (de a törvény értelmében nyilván nem szörnyűbb) bűn. Tízsík vigyázni, mert elviszik a magyarzsidók gulágra.

Gandosz 2018.03.30. 10:55:56

@szvsz: valóban gasztroblogger szintű meglátások
süti beállítások módosítása