HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Haladékot kaptak a Római-parti fák

2017.09.29. 11:15 bozotharcos

A III. kerület képviselőtestülete ma úgy döntött, hogy semmilyen mobilgát építéshez sem ad tulajdonosi hozzájárulást, amíg el nem készül a kerítések vonalán építendő védmű megvalósíthatóságának elemzése.

21222619_10209911978665259_123704511_o.jpg

Eddig a III. kerület szinte mindenben támogatta a főváros mobilgát koncepcióját, amely nem szavatolta 55.000 ember biztonságát, de hatalmas környezetrombolással járt volna. Ez a terv csak arra jó, hogy néhány milliárdos ingatlanspekuláns még gazdagabb legyen, a többséget, Budapest lakosságát hátrányosan érintette volna. Óbuda fideszes vezetése belátta, hogy rossz úton jár és mer változtatni, ezért a Párbeszéd üdvözli a testület mai határozatát- fogalmaz a Párbeszéd Magyarország kerületi önkormányzati képviselőjének, Béres Andrásnak a közleménye.

Az ügyben jelenleg épp a Kúria előtt van a Párbeszéd és az Együtt népszavazási kérdése a Római-parti védmű nyomvonaláról.

Tarlós István főpolgármester mai sajtótájékoztatóján beletrafált a lényegbe (egyébként gyönyörű, ahogy a fejedelmi többest használja):

"Az az érzésünk, hogy valakik nem akarják, hogy ez a védmű megépüljön."

A Római part védelméért küzdő civilek közben újabb demonstrációra készülnek:

"A Fővárosi Közgyűlés megerősítette áprilisi döntését a partmenti mobilgát létesítéséről, és tovább folynak az engedélyezési eljárások is. A frakciófegyelem ismét érvényesült: a képviselők többsége, beleértve a kerület polgármesterét is, leszavazta a civil alternatív javaslatot a Nánási-Királyok útján. Mint tudjuk a politikusok idővel mennek, a Rómain okozott pusztítás és árvízi kockázat marad!

                                                              Ne hagyjuk!

Találkozzunk most vasárnap 15 órakor az Északi összekötő vasúti híd budai oldalán és védjük meg együtt a Rómait, mindenkire szükség van!

Aquincum-Mocsáros Egyesület

Civilek a Rómaiért Pjt

Maradjanak a FÁK a Rómain

Óvjuk meg a Római-part szépséges fáit

Rómaifürdő Telepegyesület

Természetesen szeretjük a Rómait"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr9012910947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása