HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

A kormánynak kampányol a Statisztikai Hivatal az iskolakezdési költségek adataival?

2017.08.28. 10:18 bozotharcos

Mintha a  leibnizi "lehetséges világok legjobbika"-érzést akarná kelteni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) múlt heti sajtóközleménye, melyben összesen átlagosan 15 ezer forintra taksálják az iskolakezdés egy gyerekre jutó költségét. Ezen a számon valószínűleg minden szülő nagyot kacag. Vagy inkább sírva fakad.....

screen_shot_2017-08-28_at_9_53_10.png

 A KSH a sajtóközleménnnyel küldött grafikák mellett  szavakba is öntve is sulykolja ugyanazokat az adatokat: 

"A KSH adatai szerint 2016 augusztusában és szeptemberében egy tanuló beiskolázása átlagosan 15 300 forintba került, az összes iskoláztatásra fordított összeg legnagyobb részét a ruházat és a cipő tette ki. A szülői terheket némileg csökkentette, hogy a diákok 31%-a ingyenesen, 30%-uk pedig kedvezményesen jutott hozzá az iskolai étkezéshez, 696 ezer gyermek pedig ingyen kapta a tankönyveit."

 

A Bozótharc ezzel kapcsolatban csak két kérdést tesz fel: 

1. Mennyi ruhát és cipőt lehet venni 9050 forintból?(És mennyire van szüksége egy gyerekenek egy tanév során? Jó, ezek nagy részére akkor is szükség lenne, ha nem járna iskolába, de akkor is...)

2. Milyen sportszer vagy hangszer kapható 3494 forintért?

A Bozótharc többek között például ilyen ügyek miatt is gondolja úgy,hogy a meglévő társadalmi, gazdasági problémák enyhítésének egyik módja amegfelelő bérek eléréése lenne, s ezért támogatja Vágó Gáborék népszavazási kezdeméynezését az állami cégeket vezetők fizetésének korlátozásáról. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr5612784862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása