HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Polt elárulta, mi újság KgBéla ügyében

2017.01.30. 10:05 bozotharcos

Áprilisig nyomoznak KgBéla ügyében – vagy tovább : ez derül ki a Polt Péter legfőbb ügyész által Szél Bernadett  LMP-társelnöknek adott válaszból. Az ellenzéki képviselő többek között azt szerette volna tudni, hogyan lehetséges, hogy nincs semmilyen információ az orosz diplomatákkal fenntartott kapcsolatai miatt a magyar titkosszolgálatok látókörébe került, KgBéla-ként ismertté vált  EP-képviselővel kapcsolatos nyomozásról. Márpedig a képviselő mentelmi jogát még 2015. novemberében felfüggesztették, tehát akkor elindulhatott a  vizsgálat "az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűncselekményének alapos gyanúja miatt". 

Polt Péter válaszából nagyon sok minden nem derül ki,  csupán annyi, hogy egyelőre  április 20-ig folyik a nyomozás, s hogy a legfőbb ügyész még tavaly szeptemberben újabb indítvánnyal fordult az ügyben az Európai Parlamenthez, további indokokkal kiegészítve Kovács mentelmi jogának a felfüggesztését: jelentős vagyoni hátránnyal járó költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt.

Polt válasza nem teljesen egyértelmű, hiszen Kovács Béla mentelmi joga már több, mint egy éve fel lett függesztve, így nem világos, miért kellett később (tavaly szeptemberben) további kiegészítés a mentelmi jog felfügesztését kezdeményező indítványhoz. Az Európai Parlament sajtóirodáján keresztül megpróbáljuk kideríteni, holt tart most  a Polt válasza szerint az EP Jogi Bizottsága előtt lévő indítvány-kiegészítés.

Az Európai parlament sajtóirodájától annyit megtudtunk, hogy korábban a kémkedés vádja kapcsán függesztették fel a képviselő mentelmi jogát. Most a sajtóhírek szerint (az okot hivatalosan még nem lehet tudni) a Polt Péter által említett költségvetesi család és magán-okirat hamisítás gyanúja miatt folyik az EP-ben az újabb mentelmi ügy.

Épp ma volt egyébként az EP Jogi Bizottságának (zárt) ülése, ahol KgBéla ügye is napirenden volt,  ma lett volna szavazás többek között erről is (aminek az eredményét  a februári vagy a márciusi plenáris ülésnek kellene jóváhagynia). Az ügy jelentéstevője azonaban nem tudott részt venni ezen az ülésen, így az ügyben elhalasztották a döntést - tudtuk meg egy anonimitást kérő forrásunktól az Európai Parlamentből. 

poltvalaszscreenshot.jpg

 bela-kovacs-mep-hungarian-far-right-party-jobbik-reuters.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr4512168094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koala kóla 2017.01.30. 21:45:26

Brüsszel is kénytelen lesz enyhíteni az EU-orosz kapcsolatokon, amikor Trump megteszi.

S akkor KGBéla ügye is félre lesz téve.

Jazo 2017.01.31. 00:07:41

Tavaly még arra tippeltem, hogy csak jegelik az egészet a választásokig, de most már valószínűbb, hogy leszóltak a Moszkvából a piros telefonon Viktornak, hogy nem kellene tovább piszkálni az ügyet. Erre utal az is, hogy - ezek szerint - már teljesen más irányban nyomoznak. Majd elnyújtják, elkenik az egészet évekig és nem lesz belőle semmi.

ogli dzsí 2017.01.31. 00:10:21

@Jazo: Demszkyéket viszont sittre vágják..:) A 2018as kampányban lesz mit mutogatni.

Jazo 2017.01.31. 00:12:04

@koala kóla: Szerintem még többen vannak az EU-ban a szankciók mellett, amibe Trump nem tud beleszólni, ráadásul otthon el kell kerülnie azt a látszatot, hogy az USA elnökeként Putyin kezéből eszik. Persze lehet hogy elég bolond lesz ahhoz, hogy maga ellen fordítsa az egész országot.

koala kóla 2017.01.31. 00:25:49

@Jazo: idén a franciák katapultálják a ballibeket a kormányból, és mind2 esélyes jobbos jelölt oroszbarát, LePen egyenesen imádja őket!

Az angolok már nem ugatnak bele. Szóval max a németek tarthatnák magukat a szankciókhoz, de ha trump nem fogja, akkor minek? A kicsik meg majd alkalmazkodnak.

petimegmondja 2017.01.31. 01:26:33

A mentelmi jog felfüggesztése ügyhöz kötött és más vádpontban nem járhatnak el, mert azokra nem vonatkozik a felfüggesztés. Ezért kell most az újra kérni.

Amúgy várható volt, hogy miután az EP nem járult hozzá a letartóztatásához, mindent el fog követni, hogy hátráltassa a nyomozást. Biztos, hogy ezért halad lassan, hiszen pont mostanában jól jönne amúgy a Fidesznek egy kínos ügy, amit Vona arcába tolhatna...
süti beállítások módosítása