HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Minden statisztikánál beszédesebb fotó a magyarországi gyermekszegénységről

2017.11.27. 12:31 bozotharcos

A Bozótharc ismét idegen tollakkal ékeskedik, de nincs mit tenni, amikor olyan bejegyzéseket tesznek közzé barátok, ismerősök, amiket muszáj tovább osztani. Ezúttal Horgas Péter bejegyzését közöljük, aki a barátaival, családjával együtt rendszeresen segíti a Tarnabodon élő rászorulókat. Ráadásul nem csak tárgyi-,  vagy pénzadomány formájában, hanem valódi kapcsolatot kialakítva a helyiekkel. A Tarnabod és mi csoport Facebook-oldalán megnézhető, hogyan...

  "Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. " - idézte Facebook-bejegyzésében képaláírásként a Jelenések Könyvét Horgas Péter. A Bozótharc a keresztény-nemzeti kormány minden tagjának szívesen elküldené ezt a fotót, ezzel a  szöveggel, hátha ráébrednének közülük néhányan, mihez asszisztálnak évek óta.Talán még ennyit odaírna a Bozótharc a képeslapra:

Kedves Miniszterelnök Úr, kedves Lázár János, Rogán Antal, Matolcsy György, kedves Mészáros Lőrinc, Andy bácsi és a többiek! Legyen ugyanolyan boldog karácsonyuk, mint ennek a kisgyereknek!

tarnabodhorgaspeter.jpg

(Fotó: Horgas Péter) További képek itt.

Azért statisztikát is mutatunk.

http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/8314163/3-16102017-BP-EN.pdf/d31fadc6-a284-47f3-ae1c-8212a581b0c1

image.png

 

A tarnabodiakat segítő csoportnak most a következőkre lenne leginkább szükségük:

"a főzéshez pénzre, egy üstre, egy üstházra, és babakocsikra"

A "Tarnabod és mi" csoportról:

"2011 decemberében ruhát vittünk a Heves megyei Tarnabod település gyerekeinek, mert fáztak. Ennivalót, mert éheztek. Azóta is visszajárunk, segítjük a falut.
2015 telén "tempót váltottunk", és a gyűjtések mellett elkezdtünk főzni is a bodiaknak. Télen havonta, a közbülső hónapokban kéthavonta készít szakács csapatunk 4 üstben (kb. 500 adag) tartalmas egytálételt. 70 kg kenyeret viszünk hozzá, és a gyerekek gyakran külön csomagot kapnak. Szerencsére majdnem minden alkalommal interaktív koncert, színházi előadás vagy meseolvasás, valamint kézműves program is örömet szerez a gyerekeknek.
"Örökbe fogadott" minket a gyerekéhezés felszámolására létrejött civil csoport, a Nemzeti Minimum. Alapítványa alszámlát nyitott nekünk, ez csak a "miénk", azaz a Tarnabod és mi csoporté. Ha anyagilag segítenétek a két (decemberi) főzést, itt tudjátok: 16200106-11571728-as . A közlemény rovatba - kérjük - írjátok be: "Tarnabod, adomány" Köszönjük a támogatást!"

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr4813397599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása