HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Oligarchák forradalmát vezeti Orbán

2020.02.06. 10:15 bozotharcos

Orbán a létező földönfutók és a nem létező Soros Világbirodalom elleni befejezetlen háborúja után most az oligarchák forradalmát vezeti a szegények, a romák, a bírói hatalom, az ügyvédek, a szociálpolitika intézményei és a kultúra, mindenekelőtt a kísérletező és kritikus színházak és a szépirodalom ellen – írja az Eötvös Károly Intézet állásfoglalása. (A kép forrása: az ALDE párt videója, "Fidesz & Viktor Orban - Hungary's corrupt governing body since 2010 / A korrupció melegágya") "A társadalomnak adagolt méreg, miután ahhoz a mérgezett szervezet lassan hozzászokott, egyre kevésbé hat. Emiatt kénytelenek a spindoktorok segítségével a dózist növelni, egyre vadabb rémtörténetekkel előállni, emelni a tétet és a gyűlöletspirált, megbontva azokat az alapokat is, amelyen saját hatalmuk nyugszik. "

screen_shot_2020-02-06_at_10_07_08.png

 Részlet az Eötvös Károly Intézet által a a hatalom barbarizálódásáról írt állásfoglalásából:

"A 2019 végén elkezdődő és 2020 januárjában kulmináló, a társadalmi békétlenséget is felelőtlenül szító, sokakat fenyítő és fenyegető új kormányzati politikai kampányról nem annyira tartalmi újdonságai, mint kiterjedtsége miatt mondhatjuk el, hogy az a NER eddigi történetében példa nélküli. Mindez feltehetően a NER rendszerszintű válságának is jele. Ilyen a miniszterelnök ajkait elhagyó, a romák elleni leplezetlen etnikai uszítás (repül a nehéz kő, akadnak, akik úgy vélik, hogyha a legmagasabb helyről szabad cigányozni, akkor a kultúrára szánt közpénzen működtetett fórumon ugyancsak szabad a németek kívánatos kiirtásáról is büntetlenül viccelődni!) A miniszterelnöki megnyilvánulás további új vonása az autoriter állam intézményrendszere elleni támadásban, a tekintély rombolásában, majd a következményektől visszariadó részleges megfutamodásban is megnyilvánul. Mindezt a zűrzavart tetézi a kultúra elleni általános NER-lázadás.

Az elmúlt évtizedben a miniszterelnök az intézményrendszerrel, a közjoggal, a bírói szervezettel, a Magyart Tudományos Akadémiával, az egyetemekkel és bármivel szinte bármit megtehetett. Most mégis a saját maga alkotta jogot, a rendszere által működtetett szakpolitikákat, bíróságokat, ügyvédséget támadta meg.

Ezen azért nagyon ne csodálkozzunk, ez azért annyira nem meglepő, mert a hatalomra vágyó étvágya mindig kielégíthetetlen. Egyrészt Orbán hatalma általában, különösen az önkormányzati választás után, még mindig inkább hegemón, semmint monopol, másrészt a hatalmi éhség sajátja, hogyha a préda elfogyóban, akkor a már megemésztettet újra és újra megint felfalja.

Orbán a létező földönfutók és a nem létező Soros Világbirodalom elleni befejezetlen háborúja után most az oligarchák forradalmát vezeti a szegények, a romák, a bírói hatalom, az ügyvédek, a szociálpolitika intézményei és a kultúra, mindenekelőtt a kísérletező és kritikus színházak és a szépirodalom ellen.

A saját intézményrendszer elleni lázadás sokkal inkább a nyílt diktatúrák, semmint a mérsékeltebb autoriter rendszerek sajátja. Arra végképp nem tudunk példát, hogy az intézményeit és saját rendszerét pusztító permanens forradalom vezetője önmagát és mozgalmát egyenesen „régimódi konzervatívnak” nevezze. Ez még nem is a káosz, ez még csak a marhaság, a halandzsa.

Azért jogosult ebben a tekintetben rendszerszintű válságról beszélnünk, mert a népszerűséget gyűlöletkampányokra építő politikának azzal kell szembenéznie, hogy ezekre a kampányokra a közösség egyre fásultabban, enerváltabban reagál, hatásuk rövidebb ideig tart és a gyűlöletreakciók korábbiaknál érezhetően lanyhábbak. A társadalomnak adagolt méreg, miután ahhoz a mérgezett szervezet lassan hozzászokott, egyre kevésbé hat. Emiatt kénytelenek a spindoktorok segítségével a dózist növelni, egyre vadabb rémtörténetekkel előállni, emelni a tétet és a gyűlöletspirált, megbontva azokat az alapokat is, amelyen saját hatalmuk nyugszik. Ugyanezen okokból e politikák korlátait is tapasztalják."

2020. február 6.
Eötvös Károly Intézet"

Az EKINT állásfoglalásának teljes szövege itt elérhető. 

 

75 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr7015461380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.06. 10:27:46

"Orbán a létező földönfutók és a nem létező Soros Világbirodalom elleni befejezetlen háborúja után most az oligarchák forradalmát vezeti a szegények, a romák, a bírói hatalom, az ügyvédek, a szociálpolitika intézményei és a kultúra, mindenekelőtt a kísérletező és kritikus színházak és a szépirodalom ellen – írja az Eötvös Károly Intézet állásfoglalása. "

Bazzmeg ezeket az intézeteket, meg az ilyen állásfoglalásokat is vajon ki finanszírozza, mert ettől nő ám a GDP!
Nincs Soros világbirodalom, csak a számtalan világszerte kavaró alapítványa, meg civiljei és oskolái mellé megint elkölt világszerte pár lopott milliárdot saját felsőfokú oktatási hálózatára! A "szegények, a romák, a bírói hatalom, az ügyvédek, a szociálpolitika intézményei és a kultúra, mindenekelőtt a kísérletező és kritikus színházak és a szépirodalom ellen" kitétel is csak orbánfóbiás lumpenproli takarmányozásra jó, ezeket önmagukban senki nem támadja, akik viszont meg vannak találva közülük, azok a libsi rombolásuk és egyéb társadalomra veszélyes viselkedésük okán lettek elővéve, hála a jó istennek, bár miért csak most!

Gery87 2020.02.06. 19:21:07

@Grimbusz Makszimusz:

"csak a számtalan világszerte kavaró alapítványa, meg civiljei és oskolái mellé megint elkölt világszerte pár lopott milliárdot saját felsőfokú oktatási hálózatára"

Bizonyára nehéz megemészteni, megérteni hogy a te kis világodon kívül is vannak emberek, célok, más lehetőségekkel...
A gazdagok mindig is támogattak szervezeteket, hoztak létre alapítványokat, iskolákat olyan célra amiben hittek vagy ami érdekükben állt.
Ez nem új és nem egyedi dolog...lásd Széchenyi: megalapította a Nemzeti Kaszinót, felajánlotta birtokainak egyévi jövedelmét egy Magyar Tudós Társaság megalapítására....ismerős?

Ezzel nem azt mondom hogy Soros hozzá mérhető...(ugyan) csak ez egy olyan példa amit te is ismersz...
tehát gazdag befolyásos emberek bizony alapítanak, meg szerveződnek és vagyonukkal, befolyásukkal bizony részt vesznek a politikában, közéletben is.
Hogy ez neked épp nem tetszik az egy dolog.

De hogy erre ajvékolás meg zsidózás a válasza nagyon sokaknak az kurva szomorú, itt tartanak szellemileg...hogy egy országot tele lehet plakátolni....szánalmas.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.06. 19:39:02

@Gery87: "Bizonyára nehéz megemészteni, megérteni hogy a te kis világodon kívül is vannak emberek, célok, más lehetőségekkel..."

Nem nehéz, mentálisan elég stabil vagyok így könnyen feldolgozom a számomra nem tetsző eseményeket is! Más területeken kárpótol a sors sikerélményekkel, pl. tudhatok valamit, ha egy posztnál, aminél csak két komment van, a harmadik kommentelő már engem talál meg és velem kezd foglalkozni, még ha nagyképű és hülye módon is! :D
Röviden: ne engem oltogass kisfiam, mert kevés vagy! :P

Gery87 2020.02.06. 20:42:06

@Grimbusz Makszimusz:

:D
Máshová is firkáltál + könnyen felismerhető típus vagy, ...azért mondtam amit.
De ragadj le az első mondatnál, ne is foglalkozz a többivel...

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.02.07. 01:13:21

" hogyha a legmagasabb helyről szabad cigányozni,"

A rasszizmus miatti sirankozas, meg akkor is nevetseges es hazug lenne a reszetekrol, ha az elmult 10 evben folyamatosan nem mocskos tolvaj ciganyoztatok es cigany vajdaztatok volna Orbant.
De igy egy "kicsit" hiteltelenne valtatok rasszizmus ugyben. ::))
Kulonosen a rasszista Niedermuller kijelentesei utan.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.07. 07:39:45

@Gery87: Már előszörre mindent leírtam, arra válaszoltál te, mégis hány kört kéne úgy futnunk, hogy nem- de! nem-de! mondd már meg? Eleve a válaszd alapján a jó öreg Soros az általa előállított legenda szerinti szegény idős bácsi, aki csak jótékonykodik! Én meg nem felejtettem el az OTP elleni támadását, az egyéb helyeken okozott hihetetlen károkat és hogy a szervezetei kvázi beleavatkoznak országok, kormányok ügyeibe és azok akarata ellen dolgoznak, pedig politikacsinálásra senki nem kérte és hatalmazta fel! Soros tevékenysége messze nem arról szól aminek beállítják,ez a jótékonykodó álarc a megtévesztés része és sajnos sokan hiszik el butaságból, vagy átlátva ugyan egy s mást, de elfogadják, mert azt hiszik hogy hozzásegíti a hatalomhoz az általuk áhított pártoldalt! Az előbbiek vakok az utóbbiak ostobák, mert semmi sincs ingyen és siker esetén Soros és az erők, akiket képvisel, visszafordítják a pénzáramlást maguk felé! Tehát nem jótékonyság, hanem hosszútávú befektetés amit látsz!

Gery87 2020.02.07. 14:40:20

@Grimbusz Makszimusz:

"Soros az általa előállított legenda szerinti szegény idős bácsi, aki csak jótékonykodik!"

Én nem mondtam ilyet...én annyit mondtam hogy a ti verziótok miszeriont egy "gonosz vén fasz aki rosszat akar az országnak, európának.." ugyanolyan naív gyerekes fasság mint pl a jótétlélek öreg bácsizás...

Grimbusz Makszimusz 2020.02.07. 15:22:11

@Gery87: Soros egy gonosz vén fasz, aki rosszat akar mindenkinek!

midnight coder 2020.02.07. 16:33:02

@Gery87: "A gazdagok mindig is támogattak szervezeteket, hoztak létre alapítványokat, iskolákat olyan célra amiben hittek vagy ami érdekükben állt."

Na igen, anno valaki Hitleréket is támogatta.

enrikokaruszo 2020.02.07. 16:36:54

@Grimbusz Makszimusz:
nyilvánvalóan kinyilatkozott céljai vannak, a pénze ezen célok elérésének útját egyengeti
más kérdés, hogy ő ezeket a célokat szerintem helyesnek gondolja
én meg nem
tehát gonosznak nem nevezném
gátlástalannak, ügyesnek, kártékonynak inkább

midnight coder 2020.02.07. 16:42:43

Azért jó, hogy ez az Ötvös Csöpi intézet is velünk van. Nem tudom ez a tanulmány hány millió forintból született, de jól lehúzták vele a szegény naiv Soros bácsit. Az ellenzék ugyanezért hisztizik évek óta, kb. annyi az újdonság ereje mint anno a cipőt a cipőboltból reklámnak.

Azon persze el lehetne filózni, hogy Orbán ugyan kihasználja a helyzetet a saját faszságai ellensúlyozására, ugyanakkor le lehetne írni azt is, hogy az általuk felvetett problémák bizony nagyon is létező dolgok, amit a liberósbolsik leginkább szőnyeg alá söpréssel, illetve a fej jó mélyen a homokba való dugásával oldanak meg. Ha ezekre a problémákra lenne a bolsiknak az átlagpolgár számára elfogadható és hiteles válaszuk, akkor azzal ki tudnák fogni Orbán bácsi vitorlájából a szelet. De ahhoz picit több kellene mint egy ilyen lófasz amit Csöpiék kizzadtak magukból.

élveteg 2020.02.07. 16:46:47

"Azért jogosult ebben a tekintetben rendszerszintű válságról beszélnünk, mert a népszerűséget gyűlöletkampányokra építő politikának azzal kell szembenéznie, hogy ezekre a kampányokra a közösség egyre fásultabban, enerváltabban reagál, hatásuk rövidebb ideig tart és a gyűlöletreakciók korábbiaknál érezhetően lanyhábbak"

Nagy szerencse hogy belöletek meg csak úgy árad szeretet

Grimbusz Makszimusz 2020.02.07. 16:57:58

@enrikokaruszo: "tehát gonosznak nem nevezném
gátlástalannak, ügyesnek, kártékonynak inkább"

Ez innentől csak szómágia, ezt a szót használod vagy azt, vagy akár ketten ugyanazt, de ha megkérdezed, mást értenek alatta, aztán lassan elszaródik a lényeg és marad a hangos fingfűrészelés! :D
Sorost amúgy felesleges személyében mélyebben elemezgetni, ugyanis egyáltalán nem egyedül teszi amit tesz, komoly erők állnak mögötte inkognitóban, akiknek még jó is, hogy ezzel az unszimpatikus rovottmúltú vén spekulánssal foglalkoznak!

midnight coder 2020.02.07. 17:04:59

Amúgy lehet hogy nem volt szerencsém szegény Ötvös Csöpit egy napon említeni ezzel az intézettel, de Ötvös Károly sem igen érdemli ezt meg.

bref 2020.02.07. 17:06:58

Hú b.meg, ennyi hülyeséget leírni egy posztban...!
Sőt, tanulmányban.
Ezért sokat kell fizetni, mert különleges.

rallus 2020.02.07. 17:10:18

Ezek még a GKI-n is túltesznek! Medve Anyám, ezt a vaskos realizmust.... Ennél még frissen alakult munkásőrség is komolyabb szürkeállománnyal rendelkezik...

Gery87 2020.02.07. 17:22:41

@midnight coder:

igen, meg a Szabadságharcokat, forradalmakat...stb.

@Grimbusz Makszimusz:

Jó hát akkor hidd ezt, leszarom.

apro_marosan_petergabor 2020.02.07. 17:24:04

Egy szokásos bolsi-libero sirámot olvashattunk.
Rettenetes itt Magyarországon, az OV diktatúra alatt....
- Igaz, hogy a jól fungáló, regnáló polgármestert DEMOKRATIKUS szavazással leváltották egy bolsi-libero alkalmatlan, karrierista senkire... (és ez még néhány más helyen megtörtént)
- Igaz, hogy a vörösingesek összeálltak a barnaingesekkl, így sikerült a fent említett akció...
- Igaz, hogy egyre kisebb az államadósság, egyre nő a jólét, csökkenek a szegényebbek problémái is
- Igaz, hogy gyakorlatilag nincsen munkanélkülség...
- Igaz, hogy olyanok nyaralnak, akikkorábban nem tudtak
- Igaz,...
- Igaz,...
De néhány bolsevik múzeumszökevény szerint nem lesz jó az új irodalom oktatás - miért? - mert kiróbált, nemzeti értékeket mutatunk fel a diákságnak, s hazaszeretetre, magyar önérzetre akrjuk nevelni őket.
Kétségtelen, nem az internacioanlizmus a cél, az egyszer(többször - 1919.1947-89) már nem vált be...

Grimbusz Makszimusz 2020.02.07. 17:38:01

@Gery87: ""igen, meg a Szabadságharcokat, forradalmakat...stb."

Na látod, ezért vagy te a megvezethető idealista konzumidióta archetípusa!
A gazdagok szabadságharcokat, meg forradalmakat támogatnak? Szerinted szívjóságból? Haszonért!
Jó példa, hogy lett nagy forradalom Líbiában, elűzték a gaz Kadhafit! Ugye? Most szétszakadt és romokban az ország, tele vannak migrikkel, akik a tengeren akarnak Európába jönni, szar lett az egész ország az ott lakók számára, az olajlóvé meg mit gondolsz most kiknél köt ki, a gazdagoknál, akik fizették a "demokratikus" forradalmat!
Ha kéred, mindezt levezetem más országoknál is, ahol ilyen csodálatos szabadságharcok, meg forradalmak voltak! Kiknek jó, mert a népnek soha, ők a rövidebbet húzzák, jobb esetben is ugyanaz az anyagi erkölcsi helyzetük marad, de inkább még buknak!

Gery87 2020.02.07. 17:43:53

@apro_marosan_petergabor:

"bolsi-libero" meg "vörösinges" meg "barnainges" "bolsevik múzeumszökevény"....
Ilyenek mondasz, és szerinted minden rendben?
Mert egy normális társadalomban az emberek így nevezik egymást? látatlanban jelzőket aggatnak egymásra, csak azért mert más a véleménye, mást akar....hm.
Nem, nem diktatúra van, hanem marha nagy lelki szegénység és düh, indulat és frusztráció, keserűség és butaság.

-Igaz,hogy rákban elsők vagyunk...
-Igaz, hogy a depresszió népbetegség...
-igaz, hogy az alkoholizmus népbetegség...
-igaz, hogy dohányzik az emberek harmada...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.07. 17:44:42

@Grimbusz Makszimusz: "mentálisan elég stabil vagyok így könnyen feldolgozom a számomra nem tetsző eseményeket is!" - hát nem úgy tűnik. :-)) Kiakadtál a poszton, majd kiakadtál azon is hogy mivel tiéd az első behányás, beszóltak neked. Kicsit se vagy te mentálisan stabil.

Gery87 2020.02.07. 17:45:43

@Grimbusz Makszimusz:

"Szerinted szívjóságból? Haszonért!"

Nem mondtam hogy csak szívjóságból, te tökkel ütött!
Da Kossuth meg Széchenyi is biztos mocskos liberó összeesküvők voltak!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.07. 18:10:30

Eötvös Károly Intézet
muhhahhhhaaa a fuggetlen SZAGERTŐK....

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.07. 18:15:41

@Grimbusz Makszimusz: normális vilagban már negyfelé vagtak volna a vén parazitát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.07. 18:18:56

@Grimbusz Makszimusz: Csak tudod, a forradalmak után, a demokráciákban általában jobb lett.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.07. 18:19:56

@FILTOL: Ja, neked az a normális világ ahol négyfelé vágnak embereket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.07. 18:21:33

@FILTOL: Csak négyfelé vágták a nickjét. :-)) Ahogy egy normális világban a buzizókét szokták.

MACISAJT 2020.02.07. 18:27:56

"a nem létező Soros Világbirodalom"

Muhaha:-P

Olyan ez is mint a véletlenül az 1929-es világválságot elindító Rothschild...
vagy a 2008-as világválságot kirobbantó Lehmann Brothers..

vagy az angol fonttól kezdve komplett országokat tönkretevő George Soros, aki már bevallottan világuralomra tör:
444.hu/2020/01/24/soros-gyorgy-bejelentette-globalis-halozatot-indit

De hát ez csupa véletlen..mondja az Eötvös Károly Intézet...:-)
Jelzem, a Wikipédián ez olvasható:

"Eötvös Károly Intézet
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Alapítva 2003
Székhely 1088 Budapest, Szentkirályi u. 11.
Vezetők Majtényi László
elnök
Somody Bernadette
igazgató
Forma nonprofit közhasznú kft.
Az Eötvös Károly Intézet weboldala

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) 2003-ban alapított magyar jogi elemző és kutató intézet, think tank. Az EKINT-et a Soros Alapítvány hozta létre azért, hogy "a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására."["

Zsidó maffia, á olyan nincs- mondta Bugsy Siegel és Mayer Lansky:-)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.07. 18:39:25

@MACISAJT: "Orbán jelszava a polgári köröknek ez volt: „készenlét és mozdulás, ha eljön az idő”. Schmitt Pál akkori jellemzése szerint „a polgári körök selyemháló a nemzet testén”.[2]"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.07. 18:40:23

@FILTOL: Na! Mi baj? Nem tudod megmondani mi ebben a hazaárulás?

Grimbusz Makszimusz 2020.02.07. 18:42:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ahogy egy normális világban a buzizókét szokták."

Csak akkor szoktam buzizni, amikor megpróbálsz szexuálisan zaklatni, ha jól viselkedsz, nem hánytorgatom fel! :DDDDDD

Fülig José 2020.02.07. 18:43:35

@Gery87: jaj, hagyd má szegíny marosánt, ő fizetett troll, (de csak beugró, IQ-ja 40 alatt, ippeg csak, de megfelel fitymásnak...)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.07. 18:44:41

@Grimbusz Makszimusz: Én zaklatlak téged? Téged, a legnagyobb öklözőzsír felhasználót?

Fülig José 2020.02.07. 18:47:43

@MACISAJT: maci, bújj vissza aludni, még nincs tavasz! amúgy megin faxságokat beszélsz. hamár maffia, esetleg elmélkedjünk cseppet orsós vajdádról...

Gery87 2020.02.07. 18:48:51

@FILTOL:

Nem szeretem a pezsgőt:)

Gery87 2020.02.07. 18:49:35

@FILTOL:

Nektek mindenki hazaáruló, aki nem azt vallja, mondja amit ti.

Gery87 2020.02.07. 18:51:20

@Fülig José:

Inkább Önkéntes Hülye, abból van elég...fizetni? Ezeknek? Minek?:)

Fülig José 2020.02.07. 18:58:12

@Gery87: hát baxki, minden nap minden posztot elolvasni a zindexen, most gondold el... mintha nekem zorigót kéne olvasni! minfen nap, 0-24!!! bazmeg, annyi pénz nincs is...

csakeztengedte 2020.02.07. 19:05:28

A legkisebb magyar rombolása.

micimate 2020.02.07. 19:10:33

@Grimbusz Makszimusz: Zavaros marhaságokat hord itt össze kedves barátom. Soros birodalom valóban nincs. Arra, ami most folyik amúgy sem lenne elég pénze. Van viszont vízhiány a ma még gazdag arab olajországokban. Most még vehetnek maguknak vizet olajért, de az energia forradalom az olaj értékcsökkenését hozza. Kell tehát a víz, és az arab invázió, mint a VI-VII század fordulóján megindult. Ki olyan hülye, hogy feltételezi, hogy egy este néhány ezer Leila odaszól Alijának: Nézd már meg, van-e a sifonban úgy 10-15.00 dollár, aztán induljunk! Ehhez bizony szervezés, és nagyon-nagyon sok pénz kell, ami jelenleg csak a gazdag arab országokban van. A valódi okokat Orbánnak is ismernie kell!
Bírók, és ügyvédek támadása. Ideje volt. A legszebb szakma a bírói. Zéró felelősség, százak, ezrek életét tehetik tönkre büntetlenül. Nincsenek bírói műhiba perek, foglalkozási körben elkövetett veszélyeztetés, vagy bármilyen károkozás miatti felelősségre vonás.Bíró, és ügyvéd, fájdalom egy brancs! Faék egyszerűségű ügyek évekig húzódnak, számtalan fordulóban csenget újra és újra az ügyvéd órája, és a többnyire felkészületlen bíró is tudja bizonyítani saját szükségességét, óriási leterheltségét.
Mexicóban "elvisz a magyar" mondják az anyák a renitens gyereknek. A "magyar", vagyis Miksa császár koronázására kiküldött, de onnan visszatérni nem tudott 100 tagú cigányzenekar, és családjuk utódai. Igen kérem, nehéz a cigányság integrációja. A Kádár rendszer ért el utoljára eredményeket. Az EKKI-nak igaza van, hogy a tűz lángra lobbantása ostoba dolog. Ettől még valóban őrültség közel 100 milliót ajándékozni uzsorásoknak, játékgépeseknek, italméréseknek. Kárpótlás csak annak adható, akit kár ért, ráadásul azon a területen, ahol a kár létrejött. Bármilyen nehezemre is esik Orbánnal bármiben egyet érteni, a két témában kénytelen vagyok Ettől még a NER ostoba garázdálkodása, rablólovagok cinikus tündöklése, az egészségügy, az oktatás végleges tönkretételének bűneit nem enyhíti szememben, hogy e két kérdésben, és a migráció kezelésében helyeslem amit tesz.
Amúgy azzal is egyetértenék, a színházak olyan darabokat tűznének műsorra, hogy a jegy bevételből megéljenek, ha koszos körmű miniszterünk a tízparancsolat jegyében nem támogatná 8 millióval egy elmebeteg koncertjét, ha a foci elmebaj hasonló szűrő alá kerülhetne, és az Orbán emlékmű stadionok, milliós fizetésű focisták helyett minden kölyök ingyen mehetne bármely sportág egyesületibe. Ilyen volt már. No, az már valódi sportszeretet lenne!

MACISAJT 2020.02.07. 19:10:39

@MACISAJT:

De ha már a nemlétező(muhaha) Soros Világbirodalom által alapított Eötvös Károly Intézet és annak elnöke,Majtényi szóba került, íme mit fedett fel a nagy fajszakértő, bizonyos Kende Péter:
hvg.hu/itthon/20170110_Kende_szerint_izgalmas_hogy_egy_zsidot_jeloltek_koztarsasagi_elnoknek

Muhaha:P

MACISAJT 2020.02.07. 19:16:17

@micimate: ". Soros birodalom valóban nincs."

Muhaha:P

A DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikálta az Open Society Foundations (OSF) belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot. A „Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014-2019” nevű kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese” van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma (215 fő). A listán olyan befolyásos nevek köszönnek vissza, mint

Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke
Olli Rehn, egykori gazdasági és pénzügyi biztos
Gianni Pittella, a szociáldemokrata frakció vezetője
Alexander Lambsdorff, az EP alelnöke
illetve Elmar Brok, Guy Verhofstadt, Sophie in’t Veld és Ulrike Lunacek.

A Nyílt Társadalom Alapítványnak „tartós és bizalomra épülő” kapcsolatokat kell kiépítenie a 11 bizottságban és 26 delegációban helyet foglaló, „bizonyítottan vagy valószínűsíthetően” Open Society-szövetséges politikusokkal.

Véletlen, mint Soros látogatásai Brüsszelben..:P

micimate 2020.02.07. 19:31:36

A nyílt társadalom koncepció valóban összeegyeztethetetlen Prof. Dr. Carl Schmtt jogászprofesszor világképével, belenézve utóbbiba nem lesz egészen ismeretlen. A nyílt társadalom koncepcióra ráhúzni az Egyesült Európai Emirátus szülészorvosának szerepét, már csak Soros Úr származása miatt is több mint tréfás. Elveivel lehet egyetérteni, sőt kritizálni is, de a patás ördög kép komolytalan, pontosabban nem túl szimpatikus politikai argumentálásra kritikán aluli.

Budapest a kutyaszar városa 2020.02.07. 19:49:41

@micimate: A nem vagyoni
kártérítés akár tetszik, akár nem, a törvény szerint jár. Ez nem munkajövedelem, tehát óriási csúsztatás összemosni avval. Nem mellesleg, maguk a narancstálibok szavazták meg évekkel ezelőtt. Te mit szólnál ahhoz, hogy mondjuk tévedésből fogva tartanának téged 1 évig és amikor kiperelnéd az igazságot, nem fizetné ki az állam a neked járó kártérítést, mondván: nem dolgoztál meg a pénzért. (Csak szenvedtél.) A másik: senki ellenzéki nem akar nyakló nélkül betelepíteni menekülteket, a kvóta is arról szól csak, hogy amíg elbírálják az ügyüket, addig itt vannak. Kötvénybizniszes Ragyástóni hozott be jól fizető gyanús migránsokat, O1G pedig már több mint 100000 migránst importált dolgozni nagy suttyomban.

micimate 2020.02.07. 20:48:22

O.K. Csakhogy. Tisztességes bírósági eljárásban nem ártott volna tisztázni, hogy mi is, és milyen értéket képvisel a "kár". Hajdani piackutatóként olcsón megszámítanám. Nos, mennyivel romlottak derék fiataljaink munkapiaci értékei, más hasonló, ám nem szegregált oktatási intézménybe jártakhoz képest. Az egy éves tévedésből (nagy valószínűség szerint bírói műhiba miatti) leült évet követően az eredeti állapotot nem lehet helyreállítani, kvázi, nem vagyoni kártérítéssel kell enyhíteni. A polgári eljárásokban viszont vizsgálni kell, hogy az eredeti állapot helyreállítható-e, s ha igen, azt kell preferálni. No, ezt a nagytiszteletű bíróság elmulasztotta, és nem Orbánnak kellett volna a képzést, akár többszörös ráfordítással, a kimutatott kárnak megfelelően pótoltatnia.
Az "amíg elbírálják az ügyüket" fogalom gyakorlati megjelenését naponta figyelemmel lehet kísérni Merkel asszony koncepcióját megvalósító országokban. Feltehetően elkerülte a figyelmedet két dolog. A migráció nem menekült kérdés. Jól szervezett. Kell a víz! Átlag muszlim Alinak fogalma sincs, hogy miért indítják útnak. Erről az összefüggésről alig esik szó, mivel biztonságpolitikai tanulmányok, vízbiztonság témáit nem túl sokan olvassák. Merkel jó szándéka ettől még vitán felüli (csak éppen az EU-t robbantja fel), hiszen pap leányaként a keresztényi elveket korán megkapta. Keletnémet nevelése is erős indíték, ráadásul a német fasizmus szörnyűségei miatti német "büntudat"világosan látható. Lehet, hogy nem tűnt fel, de aki nálam ezt az egész orbáni mocskot jobban utálja, az csal, és festi magát. Nem rég távozott barátom szavait idézve, nincs az a megveszekedett MSZMP hívő, aki az orbáni rezsimet jobban gyűlölné, mint a konzervatív, jobbközép identitású emberek. Tóni barátunk sem kivétel.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.07. 21:24:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mivel allitolag magyar allampolgar a soros szafeszek papa. ebbol kifolyolag eleg egyértelmű, hazaarulo mocsok mind aki az iszlamnak dolgozik, akar attetelesen is.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.07. 21:24:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mivel allitolag magyar allampolgar a soros szafeszek papa. ebbol kifolyolag eleg egyértelmű, hazaarulo mocsok mind aki az iszlamnak dolgozik, akar attetelesen is.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.07. 22:39:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ez a vallato stilus nem all jol neked, es sztem okosabb is vagy ennel.
aki a bociszemu afganok es egyeb nafrik es iszlam tomeg magyarorszagra hozatalan faradozik az hazaáruló, soros ezt teszi. igy o is az.

kiskutyauto 2020.02.08. 00:14:21

Lószart. Milyen oligarchák? Ezek köztörvényes rablógyilkos maffiózók és agyhalott csicskák... ebből áll össze náci hazug hazaáruló szarbángeci söpredéke. Az oligarcha, az kiskirály, az valamivel legalább kivívta azt, hogy az lett ami, nyilván általában nem érdemes rá, de nem az van, hogy önkényesen a seggel alá loptak mindent... mint ami a itt szarbángeci náci népirtó poklában... A forradalom fogalmát meg teljesen el kell felejteni, ez sok minden, de legkevésbé forradalom... ez sima náci pszichoterror és jogtalan hatalombitorlás...

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.02.08. 00:32:31

@MACISAJT: "A DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikálta az Open Society Foundations (OSF) belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot."

Te szerencsétlen HÜLYEGYEREKE A HAZÁNAK!

A DC leaks a ti felszopott Putyinotok FAKE NEWS terjesztö kreálmány,a olyan mint a Századvég közvéleménykutatásai, meg az M1 meg a fidesz.hu. Maguk találják ki a nem létezö dolgokat, a hozzád hasonló ekeagyú hülyegyerek fidióták meg beszopják. Mint a vidéki suttyó azt, hogy Soros irányíccsa a világot.

Na kérj meg egy fordító irodát, hogy fordítsa le neked ezt a röpke angol szöveget románra, úgyis az az anyanyelved, muhahaha, nyihihihi:

DCLeaks (also known as DC Leaks) is a website that was established in June 2016. Since its creation, it has been responsible for publishing leaks of emails belonging to multiple prominent figures in the United States government and military. Cybersecurity research firms say the site is a front for the Russian cyber-espionage group Fancy Bear.
On July 13, 2018, an indictment was made against 12 Russian GRU military officers; it alleged that DCLeaks is part of a Russian military operation to interfere in the 2016 U.S. presidential election.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.02.08. 00:36:25

@FILTOL:

Mi van fideszköcsög, miért is dolgozna Soros amerikai állampolgátként New Yorkban azon, hogy zsidó létére muzlimokat telepítsen Magyarországra, amely országot amúgy egy napi jövedelméböl fel tudná vásárloni, de ö inkább egy kalifátust akar létrehozni 200 év alatt, mert az neki a zsidónak mégis csak jobb mint a...... Mi is, te elmeroggynat fidesz birka??????

chrisred 2020.02.08. 06:00:38

@micimate: "Ki olyan hülye, hogy feltételezi, hogy egy este néhány ezer Leila odaszól Alijának: Nézd már meg, van-e a sifonban úgy 10-15.00 dollár, aztán induljunk!"

Mondjuk az, aki azt is tudja, hogy pont aznap bombázták le Leila és Ali körül a városnegyedet.

chrisred 2020.02.08. 06:08:37

@MACISAJT: "Véletlen, mint Soros látogatásai Brüsszelben..:P"

Vagy mint Orbán Soros ösztöndíja. :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.08. 06:42:57

@FILTOL: Hol itt a vallató stílus? Állítasz valamit, akkor bizonyítsd, indokold meg. Mitől lesz jobb a zsidó Sorosnak, ha terjed az iszlám?

MACISAJT 2020.02.08. 08:13:14

@chrisred: "Vagy mint Orbán Soros ösztöndíja. :) "

Igaz.Az sem volt véletlen, persze....

A soros(ok) valóban , a "rendszerváltás" körül , szokásukhoz híven megpróbáltak egy politikusi generációt Magyarországon (is) kinevelni, maguknak.(Az más kérdés, hogy ezt a ballib ma úgy állítja be mintha "soros -saját-pénzéből" lett volna, pedig az semmi más mint kreatív adótrükkökkel megspórolt , adófizetés elől , a világban alapítványokban menekülő forró , spekulációs pénz...Bezzeg , mikor valóban a saját pénzéről van szó, a vén kujon még egy jew-york-i lakást is sajnált a kidobott és megunt szeretőjétől...)
hvg.hu/ingatlan/20110812_soros_brazil
Szóval, ekkor és ebben a Fidesznek is megvolt a neki szánt szerepe:lehetett (volna) az " SZDSZ Ifjúsági Tagozata".
Csakhogy mikor Orbánék látták hogy mivé fejlődött a "harcos antikommunista"(muhaha) szdsz, a taxisblokádtól a chartáig, ami aztán logikusan elvezetett a 94-es dicsőséges mszp-szdsz nászig és kétharmadig..
akkor Orbánék ezt a szerepet lerázták magukról mint kutya a vizet.
A természetüknél fogva soros-pártiak pedig, egy sikertelen puccsot követően, elhagyták a Fideszt és távoztak a természetes közegükbe, az szdsz-be, fodor gáborral, ungár klárával, vágvölgyivel és az összes hasonszőrűt most hadd ne soroljam, mancsostól...

MACISAJT 2020.02.08. 08:23:30

Van még, ehhez a "nemlétező soros-hálozathoz":

Csaknem ötvenen írták alá a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) nevű elemzőközpont honlapjára feltöltött nyílt levelet, köztük Alexander Stubb volt finn, Bajnai Gordon volt magyar és Marek Belka volt lengyel miniszterelnök, Javier Solana, az unió egykori külügyi főképviselője, Jaap De Hoop Scheffer korábbi NATO-főtitkár, Emma Bonino volt olasz és Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter, illetve Pascal Lamy, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) egykori főtitkára.

Az aláírók listájából szemezgetett neveket olvasva az embernek szemernyi kétsége sem lehet, hogy milyen irányból fúj a szél, elvégre például Bajnai Gordonnal egy nyílt levélben szereplők vélhetően nem a konzervatív értékeket képviselik. Érdemes azonban egy pillantást vetni a szervezetre is, amely a nyílt levelet közzétette. A Külkapcsolatok Európai Tanácsa (European Council on Foreign Relations – a név a későbbiekben még fontos lesz) elnevezés tekintélyes szervezetet sugall, amely államközi testületet sugall. Valójában nem az. Egy amerikai, civilnek is nevezhető szervezet európai leányintézete.

Az Egyesült Államokban 1921-ben alapították a Council on Foreign Relations (azaz Külkapcsolatok Tanácsa) nevű szervezetet. A Wikipédia külön fel is hívja olvasói figyelmét arra, hogy ne tévesszék össze a Committee on Foreign Relations-szel, ami tényleg az USA Szenátusának bizottsága, illetve European Council on Foreign Relations-szel sem, ami pedig valami nagyon hasonló amerikai névrokonához.

Talán már az sem okoz meglepetést, hogy Soros György, illetve intézményként a Soros Fund Management is tagja ennek az óriási ernyőszervezetnek. Az igazi érdekesség azonban akkor fedezhető fel, ha megtekintjük az európai fiók tagságának listáját.

A most éppen a CEU miatt felszólamló Külkapcsolatok Európai Tanácsában Magyarországot a következő emberek képviselik:

Bajnai Gordon – Meridiam Csoport, vezérigazgató, volt miniszterelnök
Dessewffy Tibor – Demokratikus Mozgalmak és Szervezetek (DEMOSZ), Magyarország, elnök
Gyarmati István – Demokratikus Átalakulásért Intézet, elnök-vezérigazgató
Korányi Dávid – Atlanti Tanács, energetikai program, igazgató
Orbán Anita – Cheniere Marketing, vezető tanácsadó; a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiabiztonságért felelős volt utazó nagykövete
Alexander Soros (Magyarország/USA) – Nyílt Társadalom Alapítvány, a globális igazgatóság tagja
George Soros (Hungary/USA) – Nyílt Társadalom Alapítvány, alapító és elnök
Szemerkényi Réka – Magyarország amerikai nagykövete.

A Külkapcsolatok Európai Tanácsa is Soros zsebéből figyeli a világ eseményeit, és érthető, hogy úgy érezte, nyílt (társadalom) levéllel kell színre lépnie.
Véletlenül, persze.

De sorolhatnánk napestig a sorosiádát, még a fischer ivánká vezette Fesztiválzenekar is abban vesz részt.

Van még rajta kívül is:
en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Soros

Bár kétségkívül itt a mag:
Board member of Open Society Foundations
Jewish Funds for Justice
Global Witness
Relatives George Soros (Father)
Susan Weber (Mother)

apro_marosan_petergabor 2020.02.08. 09:02:17

@Gery87:
Na ja, a tények makacs dolgok. A "vörösingesek" (DK, Együtt, MSZP)összeálltak a "barnaingesekkel" (Jobbik) + néhány meggyőződés és ismeret nélküli félvörösinges libero-bolsi (LMP, Momentum). És így mutattak fel eredményt. Ez azt mutatja, semmi sem számít, csak a hatalomra kerülés. Ez önmagában minősít...
Tudod, madarat tolláról, embert barátjáról...
Felsorolásod meglehetősen általános, s amiket felsoroltál
a Kádár diktatúrában is ott voltak a háttérben, de valószínüleg ebben is javulás van.
Amellett 100 paramétert felsorolhatok, amelyek a polgári kormányzás alatt egyértelmüen pozitív irányba mozdultak, határozottan. Te csak néhány ilyen általánosságot, melyek a szemkilövető alatt ís elmondhatóak voltak, javulás nélkül.

midnight coder 2020.02.08. 09:11:46

@Gery87: Igen. Minden vérfürdőből hasznot húz valaki. És ez általában soha sem az a birka aki rendezi.

midnight coder 2020.02.08. 09:20:14

@apro_marosan_petergabor: Mondjuk a Jobbiknak pont az a baja, hogy mára minden jobboldali jellegét elveszítette, vele együtt általában minden jellegét. Ha kis hazánkban ma barnaingesnek lehet valakit nevezni, azok Orbánék. Ezzel amúgy még önmagában nem lenne baj, ha legalább következetesen tennék, azaz ha kivágjuk a migrit mint a macskát szarni, akkor mellette ne udvaroljunk az iszlamista terroristáknak, és osztogassunk letelepedési kötvényeket. Másrészt egy magát nemzetinek beállító kúrmány ne folytasson nemzetellenes tevékenységet a szórakoztatóiparba szórt százmilliárdoktól (stadionok, illetve általában az élsport támogatása) a különféle sok milliárdos lenyúlásokig. Orbán addig örülhet, amíg ilyen, még nála is sokkal alkalmatlanabb ellenzéke van, amúgy már neki is régen mennie kellene a levesbe. Ez már nem a 2000-es évek Orbánja.

MACISAJT 2020.02.08. 12:11:29

@midnight coder: " Mondjuk a Jobbiknak pont az a baja, hogy mára minden jobboldali jellegét elveszítette, vele együtt általában minden jellegét. "

Ne tessék lebecsülni jákob rabbi mostani irányváltását..:P

Hiába no, ahogy Oroszországban is zsirinovszkij, Magyarországon is az operettnácik valamiért akkor igaziak, ha zsidó a vezetőjük...:-)

Muhaha

chrisred 2020.02.20. 06:06:13

@MACISAJT: "A soros(ok) valóban , a "rendszerváltás" körül , szokásukhoz híven megpróbáltak egy politikusi generációt Magyarországon (is) kinevelni, maguknak."

És meg is tették, ez lett a rendszerváltó politikai elit. Akik minden más politikai erőt könyörtelenül a kiirtanak, akik nem az ő köreikből származnak.
süti beállítások módosítása