HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Álhíreknek nevezi a Miniszterelnökség az albán és montenegrói rendőrségi információt?

2018.11.16. 14:42 bozotharcos

"A sajtóban megjelent feltételezések és álhírek"- ként hivatkozik  a Miniszterelnökség a tegnap az albán, szerb és macedón, valamint a nemzetközi médiában megjelent hírekre arról, hogy Gruevszki a tiranai magyar nagykövetség tulajdonában lévő autóval hagyta el Albániát és érkezett Montenegróba. Az információt mind az albán, mind a montenegrói rendőrség megerősítette, az MTI közlemény ennek ellenére jelenti ki a fentieket,  (A kép forrása a macedón Kurir című lap.

kurirmacedonia.jpg

Magyarország-Macedónia 
Miniszterelnökség: a magyar hatóságok nem segítették kijutni Nikola Gruevszkit Macedóniából

    Budapest, 2018. november 16., péntek (MTI) - Sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevszkit Macedóniából való kijutásában - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel, a "reagálva. 

    Azt írták, Macedónia korábbi miniszterelnöke egy magyar külképviseleten jelezte szándékát, hogy menedékjog iránti kérelmet kíván benyújtani.
     A magyar hatóságok biztonsági okokból jogszerűen tették lehetővé, hogy Nikola Gruevszki - tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt - menekültügyi kérelmének benyújtását és meghallgatását a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) budapesti központjában tartsák. A BÁH a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le - tudatták.
    Közölték, az eljárás további részleteiről a magyar jogi szabályozással és a nemzetközi gyakorlattal összhangban - az eljárás lezárásáig - a magyar hatóságok nem adnak további tájékoztatást.
    Nikola Gruevszki a menekültügyi eljárások jogszabályi előírásainak megfelelően, jogszerűen tartózkodik Magyarországon - emelték ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6814376135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása