HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Dübörög a buldózeres városrehabilitáció a Ligetben

2018.02.05. 12:53 bozotharcos

"Ami Rákosinak sem sikerült teljesen, azt a mostani kormány befejezi" - fogalmazott a Városligeti építkezés egyik vitatott helyszíne, az ún. "Rondó" kapcsán egy a Liget tönkretétele ellen küzdő aktivista.  Az alábbi képekhez, úgy gondoljuk, nem szükséges kommentár. Ne feledjük, a világ első közparkjának az "átalakítása" folyik épp a szemünk előtt...(A fotóért köszönet a Ligetvédőknek!)varosliget2018feb5.jpg

Egy arra járó városlakó így fogalmazott a Facebook-bejegyzésében:

"Szinte az egész Liget építési terület. Szörnyű. Nem is maradtam sokáig, mert a szél úgy kavarta a port, hogy lélegezni is alig lehetett."

varosliget2018feb5-2.jpg

Egy a Liget átalakítása ellen szakmai érvekkel rendszeresen a nyilvánosság elé lépő ismert tájépítész, Bardóczi Sándor a Facebook-oldalán tett közzé egy igen beszédes  látványtervet a "Rondó" és környéke átépítéséről.

neprajzirondo.jpg

"Akárhányszor ránézek erre a Néprajzi Múzeum alaprajzra mindig megdöbbent, hogy lazán nekiütközik a Rondó sétányrendszere a falnak, pont azon a felhajló részen, ahol még bejárat sem tud lenni az épületbe. Az 56-osok terének és a Rondónak semmilyen gyalogos kapcsolata nincs egymással és ez rendben van? Teljesen idegen testként viselkedik ez az épület az alaprajzi struktúrában. Semmi köze nincs a környezetéhez, a környezete sem reflektál rá. Két kultúra találkozik a határvonalon, amelyek mintha nem lennének beszélőviszonyban egymással, mindkettő a maga alaprajzát akarja a másikra erőltetni. Nem kérdés, melyik struktúra játsza itt a leigázó betolakodó szerepét, s miért jut erről 1953 az ember eszébe. Az alaprajzról ez a feszültség ordít."

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr9613635834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

consul 2018.02.05. 21:46:01

Gondolom először bontással, majd takarítással, utána építéssel és parkosítással járnak a munkálatok. Nekem demagógnak tűnik a poszt.

Alick 2018.02.05. 21:48:26

Ha jól látom, a Dózsa György utat gyúrják, talán a Néprajzi Múzeum készül?
Legalább már nem lesz lehetőség itt tribünös népfelvonulásokat tartani... és mellesleg a fémcölöp-tömeget is kiszedhetnék.

Gleccsertetű 2018.02.05. 21:57:42

Remélem leaszfaltozzák az egészet
süti beállítások módosítása