HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

A fideszes képviselőt futni hagyja, de a bizonyítványát átíró tinédzsert bünteti az ügyészség?

2017.04.28. 15:21 bozotharcos

Egyelőre nem firtatja az ügyészség a központi szereplő – egyébként fideszes országgyűlési képviselő – felelősségét egy több milliárd forintnyi uniós pénz megkérdőjelezhető felhasználásához kapcsolódó ügyben  – állítja Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Az ellenzéki politikus több mint  egy éve hetente mutat be szerinte az uniós forrásokat korrupt módon felhasználó projekteket. Ezek között több alkalommal is foglalkozott a Simonka György  országgyűlési képviselő korábbi cégeihez,  rokonaihoz kapcsolódó esetekkel.

Hadházy  nemrég a legfőbb ügyészhez fordult, hogy megtudja:

"..folytatott-e a NAV Dél-alfőldi bűnügyi igazgatósága nyomozást Simonka Györggyel, vagy vele kapcsolatba hozható személyekkel , cégekkel szemben? 

Amennyiben igen, milyen bűncselekmény gyanújával, milyen szakban folyik az eljárás, é s amennyiben nem a NAV, jelenleg melyik szerv folytatja azt ?

Került-e sor előzetes letartóztatásra az ügy kapcsán, és ha igen, hány emberrel szemben alkalmaztak ilyen kényszerintézkedést?

Amennyiben Simonka György ellen folyik eljárás, indítványozta-e legfőbb ügyész úr a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, illetve felmerült-e ilyen indítvány megtételének szükségessége?"

Polt Péter válaszolt is a képviselői megkeresésre:simonkapoltvalaszapr.jpg

Ugyanakkor Hadházy a Bozótharc blog kérdésére úgy fogalmazott: az esetben kész bűnszervezetről van szó, hiszen már 11 embert hallgattak meg vádlottként. "Kérdés, hogy közülük lesz-e, aki Simonka Györgyre vall, hiszen tulajdonképpen ő itt a központi szereplő."  Az LMP-s politikus szerint nemcsak a "hozzá közel álló" cégeken keresztül, hanem mint az uniós támogatású ügyekre kistérségi politikusként nyilvánvalóan rálátó szereplőként is nehéz elképzelni, hogy  Simonka ne tudott volna ezekről az ügyekről. Hadházy korábban feljelentést is tett,  a Pusztaottlaka környékén alapítványokból, nonprofit kft -kből, szociális szövetkezetekből és cégekből kialakított 3 milliárd forintot meghaladó összeghez jutott hatalmas hálózat miatt.
Elgondolkodtató, hogy míg  milliárdos ügyekben ilyen nehézkesen zajlik a felelősök felkutatása, addig például egy a bizonyítványát átíró gimnazista ügyére azonnal lecsap az ügyészég...

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy 16 éves lánnyal szemben.A fiatalkorú a nyergesújfalui általános iskola 8. osztályos tanulójaként a tavalyi év végén 3 tantárgyból megbukott. A tanuló azonban a javítóvizsgára nem ment el, így a 8. osztályt újra kellett volna járnia, de ő már nem akarta a tanulmányait folytatni. Ennek megfelelően 2016 szeptemberében, a bajóti otthonában a bizonyítvány javítóvizsga záradék részét meghamisította, mivel oda valótlanul azt írta, hogy elégséges érdemjegyet szerzett a vizsgán.A lányt később egy másik iskolába íratták be, ahová le kellett adnia a bizonyítványát, így a hamisítás kiderült. Az elkövető beismerte a bűncselekmény elkövetését, ezért az ügyészség vele szemben azt indítványozta, hogy a járásbíróság a büntetés kiszabását halassza el és jóvátételi munka végzését írja elő.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr3512462367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teéjesenmindegy 2017.04.28. 22:08:27

Hát tényleg elgondolkodtató.
Te is elgondolkodhatnál, mielőtt hülyeségeket blogolsz.
Az utóbbi eset rohadt egyszerű, megbukott, beismerte.
Az uniós pénzek "megkérdőjelezhető felhasználásához kapcsolódó ügy"-ek kicsit bonyolultabbak ennél.

Marques 2017.04.29. 07:21:30

@teéjesenmindegy:

Saját érdekeltségi köre rendelte meg a saját érdekeltségi körétől - értsd családja - a több száz milliós EU-s beruházásokat, ami olyanokból áll, mint dinnyekóstoltatás 2 x 20 millió forint értékben és sorolhatnám.

Milyen ennél bonyolultabb ügy kell ahhoz, hogy bilincs legyen egy ilyen ember kezén?

anyadmajma 2017.04.29. 08:24:42

@Marques: csak annyi, hogy ne egy fideszes hazaáruló bolsevik geci legyen az illető.
Számos precedens van a koncepciós pereikre az "ellenségek" között, meg annál több példa a saját fajtájukkal szembeni semmittevésre.
Ez egy ilyen rendszer. Ennél még a rákosi-rendszer is jobb volt.

szombi 2017.04.29. 09:00:46

16 éves, 8. osztályos, 3-ból is megbukott és még normálisan írni sem tud. No komment...

igazi hős 2017.04.29. 12:11:01

@szombi: Pedig ő még a KLIK előtt kezdte a sulit. Ahogy haladunk, nem ő lesz a kivétel, hanem az átlag. Hiába no, a tudásalapú társadalom helyett a munka alapút építjük, ebből a KLIK tetemesen kivesz a részét.

Punxsutawney Mormota 2017.04.29. 14:13:09

@dr. mesterséges színezék: Igen, már várom, hogy mikor kér tőle bocsánatot Polt, és kap vagy 30 millió forint kártérítést.

Punxsutawney Mormota 2017.04.29. 14:15:10

@szombi: Egy valódi kis KlIK-zombi lehet a csaj
süti beállítások módosítása