HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a fideszes képviselő ügyében?

2016.12.08. 09:25 bozotharcos

Feljelentést tett a többek által "dinnyemágusként"   hivatkozott Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ügyében az Együtt Békés megyei szervezetének elnöke, Bod Tamás, de az ügyészség által neki küldött válaszból az derül ki, hogy " a Központi Nyomozó Főügyészség költségvetési csalás büntette miatt a fenti számon már folyamatban lévő bűnügyben" vizsgálat folyik "szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán" – számolt be az Index.  Korábban a Bozótharc blog szerzője is érdeklődött az ügyészségnél Simonka ügyéről, ám kérdésünkre érdemi válasz helyett csak kissé homályos elutasítás érkezett.

2016. október 27-én küldtük el kérdésünket a Nyomozó Főügyészség sajtóosztályára:

"szeretném megtudni,hogy a Központi Nyomozó Főügyészség folytatott-e bármilyen vizsgálatot, nyomozást, házkutatást Simonka György országgyűlési képviselő vagy felesége, családtagjai, rokonai kapcsán. Ha igen, akkor szeretném tudni, hogy ez mikor és milyen üggyel, ügyekkel kapcsolatban történt. Kérem tájékoztassanak arról is, hogy fent nevezett képviselő úr ellen tett-e bárki feljelentést az elmúlt 5 évben."

Erre a levélre kaptuk még aznap az alábbi választ az ügyészségtől:
"A megkeresése alapján tájékoztatom, hogy az abban szereplő kérdésre jelenleg nem adható tájékoztatás."
November 22-én ismét megpróbáltunk információt kérni az ügyben: az egy nappal később megkapott válaszból azonban csak sejteni lehetett, hogy valami folymatban van:
"Megkeresése alapján tájékoztatom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György országgyűlési képviselő ellen nem folytat eljárást. Ezzel kapcsolatban egyéb tájékoztatás nem adható." ( a kiemelés az ügyészségi válaszban így szerepelt)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6212032519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása