HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nem akarják megtalálni a Kósa-ügy milliárdos örökösnőjét?

2018.04.28. 10:28 bozotharcos

Érdekes részletet találtunk a mai napig meglehetősen homályos ügyben:  a "csengeri milliárdos örökösnőként" ismert Szabó Gábornét körözi a rendőrség, a budapesti svájci követség szerint a magyar hatóságok nem kerestetik őt Svájcban, ahol a nő sajtóinformációk szerint tartózkodik. Az ORFK az erre vonatkozó, három nappal ezelőtt feltett kérdéseinkre mostanáig nem válaszolt.

szabogabornekorozes.png

Az ügyben körözést adott ki az ORFK Szabó Gáborné ellen, s ennek tényét meg is erősítette a Bozótharc szerzőjének a rendőrség sajtóosztálya. Ám amikor az ügy többi részletéről kérdeztük őket, több érdemi válasz nem jött a kérdéseinkre. Válasz helyett tehát a kérdéseinket közöljük: 

"Sajtóhírek szerint a hölgy jelenleg Svájcban tartózkodik, Önök a svájci hatóságokkal kapcsolatba léptek ez ügyben?  Ha nem, miért nem?

Más ország hatóságaival kapcsolatba lépett a magyar rendőrség, ügyészség ebben az ügyben? Ha igen, mely szervezetekkel? Nemzetközi körözést kiadtak róla? Ha nem, miért nem?"

(Amint megkapjuk az ORFK válaszát, kiegészítjük az abban foglaltakkal ezt a blogbejegyzést.)

Mivel kíváncsiak voltunk, mi történik most az ügyben, megkérdeztük Svájc budapesti nagykövetségét, ők mit tudnak, milyen magyar hatóságok keresték meg őket a magyar rendőrség által körözött, és a hírek szerint az országukban tartózkodó nő ügyében. Tőlük azt a választ kaptuk, hogy a magyar hatóságok mostanáig nem keresték őket ezzel kapcsolatban, és hogy Szabónéról nincs semmilyen információjuk.

screen_shot_2018-04-28_at_8_55_32.png 

Szabó Gáborné a nyilvánosságra került közjegyzői dokumentumok szerint Kósa Lajosra, Debrecen korábbi polgármesterére, a Fidesz országgyűlési képviselőjére százmilliárdos örökség kezelését bízta. (Kósa eddig tárca nélküli miniszteri pozícióban a Modern Városok Programért felelt, az új Orbán-kormányban a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányát vezeti.) Kósa tagadta, hogy ő pénzt kapott volna a nőtől, de a közjegyzői dokumentumok hitelességét nem tagadta. Az ügyet kirobbantó  Magyar Nemzet kérdésére az ügyészség azt válaszolta: bűncselekményt bizonyító adatok nem merültek fel a nyilvánosságra került dokumentumokból és újságcikkekből. A Nemzeti Nyomozó iroda mégis elindított egy nyomozást (ezért a körözés), az MN fenti cikke szerint közokirat hamisítás gyanújával. Márpedig - emlékeztet a lap-,  az iratok valódiságát Kósa nem vitatta.

A Bozótharcnak egy az ügyet jól ismerő újságíró azt mondta: szerinte azért nem kerestetik a csengeri nőt, mert a hatóságok talán így akarják "altatni" az ügyet, az újságíró szerint hasonlóan a szintén a Magyar Nemzet által megírt, az FBI által vizsgált magyarországi pénzmosási esethez. Forrásunk szerint ott a nyilvánosan, közösségi oldalon is elérhető (és a Magyra Nemzet cikke szerint az amerikai hatóságok által a magyar partnereiknek kihallgatásra felkínált embert azóta sem keresték itthonról.....(Az ügyészég tagadta, hogy az FBI kihallgatásra "ajánlotta volna fel" a szóban forgó tanút, és az amerikai hatóságokhoz irányította az erről érdeklődő magyar országgyűlési képviselőt.)

Az ügyre  egy svájci lap is felfigyelt, bár az abban állítólagos részvények révén érintett cég, az Altenrhein Aviation a magyar sajtóban közleményben tagadta az érintettségét.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr613875412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása