HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Paradicsom-háború Lettországban és bankfoglalás New Yorkban

2012.04.16. 12:10 bozotharcos

 Ezt az Occupy-aktivistákat bemutató videót egy a Közép-Európai Egyetem (CEU) kutatói által április 12-én tartott beszélgetésen mutatta be az egyik előadó, Tamara Steger (a CEU Public Policy tanszékének tanára). Az Occupy a tavaly őszi megmozdulások nyomában idén május 1-én ismét tömegeket készül az utcára vinni és általános sztrájkot hirdet a javak és jogok igazságosabb elosztásáért, a fenntarthatóbb társadalomért.


Tamara saját New York-i élményeit és kutatási tapasztalatait mondta el az Occupy-megmozdulásról (pl. a mozgalomban részt vevők korát, társadalmi státuszát, kommunikációját és a szélesebb társadalomra tett hatását vizsgálta).(Amint sikerül a technikai akadályokat leküzdenem, a teljes prezentációját feltöltöm ide.) Bemutatott - a fentin kívül - még néhány videót, köztük az alábbit, melyet CEU-s diákjai készítettek az Occupy- mozgalomról:

A beszélgetés egy másik előadója Guntra Aistara (CEU, Environmental Sciences and Policy), a vetőmag-önrendelkezésről beszélt, egy lettországi esetet ismertetve, ahol egy 200 paradicsomfajtát termesztő, oktató farmként is működő kis gazdaságot büntetett meg az ottani mezőgazdasági hatóság, mert egy hobbikertészeknek szóló képzés végén olyan vetőmagokat is adtak a résztvevőknek, amik az Uniós engedélyezési listán nem szerepelnek. A gazdaság elmarasztalása ellen demonstráló civilek elkísérték a hatósági irodába idézett tulajdonosokat. Végül a rendőrség is kiment, de a tüntetők addig nem voltak hajlandók elhagyni az irodát, amíg az ügy elnapolását el nem érték, a paradicsom-háborúként elhíresült ügy óriási médiavisszhangot váltott ki.Ezt követően az illetékes minisztérium egy bizottság felállítását kezdeményezte, melytől május elejére várnak állásfoglalást az ügyben.
 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr614453242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása