HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Magyaroszág és Lengyelország a mumus a New York Times cikkében

2018.08.28. 09:32 bozotharcos

Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy Magyarország vagy Lengyelország legyen belőlünk – óvja az Egyesült Államokat a New York Times lapjain Paul Krugman, a Princeton egyetem közgazdasági Nobel-díjas közgazdásza. A sokatmondó című véleménycikk ( Velünk is megtörténhet/It Can Happen Here) egy korábbi viccet idézve így fogalmaz: “Most, hogy Kelet-Európa végre megszabadult a kommunizmus tőle oly idegen ideológiájától,  visszatérhet valódi történelmi útjára, a fasizmushoz."

fasisztakommunistabakancs.jpg

A cikk szerzője hangsúlyozza, az egykor egy ismerőse által viccként megfogalmazott mondat ma már egyáltalán nem tűnik annak. Emlékeztet, a Freedom House által illiberalizmusnak nevezett rendszer egyre jobban terjed egész Kelet-Európában, így Lengyelországban és Magyarországon is, bár "egyelőre még mindkét ország tagja az Európai Uniónak", ahol egyébként, a klasszikus értelemben vett demokrácia már halott – állítja Krugman.

Bár választások formailag vannak Lengyelországban és Magyarországon, az igazságszolgáltatás függetlensége és a sajtószabadság sérült, intézményesült a korrupció, s az ellenzéki véleményt mint olyat, megfosztották legitimitásától - írja többek között a szerző, felhívva a figyelmet arra, hogy a Fidesz, és a lengyel Jog és Igazság párt módjára a repulikánusok is sikeresen próbálhatják meg bebetonozni a hatalmukat.

"Egy kard élén ülünk, s ha a rossz oldalon esünk le róla - vagyis, ha novemberben a republikánusokhoz kerül a Kongresszus mindkét házának irányítása–, pillanatok alatt egy "újabb" Lengyelországgá vagy Magyarországgá válhat az Egyesült Államok."

"What about developments at the national level? That’s where things get really scary. We’re currently sitting on a knife edge. If we fall off it in the wrong direction — specifically, if Republicans retain control of both houses of Congress in November — we will become another Poland or Hungary faster than you can imagine.'

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1914207239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.08.29. 12:37:18

Undorító krugman.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2018.08.29. 12:53:52

Ezt a cikket pont olyan komolyan kell venni, mint amikor a 90-es években valaki leírta a liberális médiában, hogy fasizálódik az ország.

Minden héten kétszer is fasizálódtunk.

Grand Prix 1800 2018.08.29. 13:05:39

Háttér a helyiértéken való kezeléshez:

1. A New York Times egy zsidó lap, a kiadója bizonyos Sulzberger egy zsidó.
2. A galíciai zsidók Lengyelországot és Magyarországot gyűlölik a legjobban, ebben a két országban éltek nagyszámban (először Lengyelországban, majd a kiegyezés után migránsként beözönlöttek Magyarországra).
3. Egyik nemzetet sem tisztelték a talmudi mentalitásuk miatt (a Talmud szerint a gójok nem emberek), mert a lengyelek és a magyarok is gójok.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.29. 13:15:11

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Rendes heti program az orbánbukás, fasizálódás, illetve a sajtószabadság megszűnése.

blah 2018.08.29. 13:28:45

ott is pont az megy mint itthon, a hülyékre koncentrálnak, azok mindent bevesznek. nekik nincsenek olyan céljaik amihez kellene a liberalizmus biztosította lehetőségek, ezek a nyomik, a felettem írókra mind igaz, az elszenvedői a szabadságnak. nekik csak az elégtétel marad és ez élteti a nyomorult balfaszokat.

nemecsekerno_007 2018.08.29. 14:29:16

Bezzeg amikor áron alul lehetett privatizálni magyar cégeket akkor minden kurv@ra rendben volt a demokráciával meg a liberalizmussal ugye :) Meg azzal is minden rendben volt, hogy '88-ban egy diktatúrának adott a Világbank hitelt a korábban szintén ugyanennek a diktatúrának adott hitelek kamatainak fizetéséhez. Az se zavarta őket, hogy a magyar népnek nem sok befolyása volt a vezetőkre lévén, hogy nem volt demokrácia. Nyílván visszafizetni majd a tomboló demokráciában fogja a nép a rendszerváltás után. Szóval csak óvatosan a kritikával :)

ninimimi 2018.08.29. 14:31:02

Tragikomikus látni, ahogyan itt is összeborulnak a kommunisták és a fasiszták. Ahogyan a Hitler-Sztálin paktum megpecsételte ezt a közös gyökerű bajtársi közösséget. Újra egymásra találtak, és közösen zsidózva bizonygatják, hogy nem zsidóznak.
Ilyen tragikomikus "eszmecserében" nem érdemes részt venni. Ezért megértem azokat, aki nem vesznek részt ebben a fröcsögésben. Én sem fogok most itt hozzászólni a továbbiakban, csak jeleztem, miért nem.

bzsoa 2018.08.29. 15:10:51

@ninimimi: Tudom hogy nem válaszolsz de azért érdekelne ki most nálad a kommunista? (Trump, Orbán Viktor, Lech Kaczynski,) vagy ők nálad a fasiszták csak akkor kivel borulnak össze?
Tudom a FIDESZ-ben is vannak szép számmal egykori MSZMP-sek de azért Gyurcsány Ferenc,Lendvai Ildikó, Kovács Gyula sem liberális demokrataként kezdte politikai pályafutását és ők azért még nem borultak össze OV.-vel vagy lemaradtam valamiről?

bzsoa 2018.08.29. 15:11:48

@bzsoa: Bocsánatot kérek Kovács Lászlótól hogy "legyuláztam"

Ellenzéki Tüntető 2018.08.29. 15:25:02

@blah: "aki szerint nincs fasizmus ,az hülye"

Magyar Ellenzék, 2018

Ellenzéki Tüntető 2018.08.29. 15:25:51

@ninimimi: "mindenki fasiszta"

Magyar Ellenzék, 2018

Tom66 2018.08.29. 15:30:33

@bzsoa: Abban a rohadt jó rendszerben mindenki, aki előbbre szeretett volna jutni vagy érvényesülni akart, az kénytelen volt a párt kötelékébe tartozni. Volt, aki önként és dalolva volt, aki muszájból lépett be a pártba úgy, hogy egyáltalán nem értett egyet a rendszerrel és az MSZMP ideológiájával. A felsorolt ellenzéki emberkék viszont véletlenül sem az utóbbiakhoz tartoznak, a demokráciát hírből sem ismerik, mert lételemük a diktatúra, hiába is papolják az ellenkezőét.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 15:31:42

Szokásos bérrettegő ritmus.
Ahol nem a ballibek (Amerikában demokraták) nyernek ott fasizmus van.
Ahol 2-szer nem nyernek egymás után, ott diktatúra.

Uncsi.

BALTAZÁR 2018.08.29. 16:32:38

Van még valaki aki beveszi ezt az unalmas károgást?
Komolyan mondom, engem ez a sok fasisztázó semmivel sem tűnik különbnek mint a folytonos migránsozás, sorosozás amit a Fidesz tesz nap mint nap.
Ettől azonban még ez nem fasiszta diktatúra, ezt azért szögezzük le.
Kezdem úgy érezni, hgy egyszerűen nincs médium amely komolyan venné legalább egy kicsit a választókat és értelmes emberként tekintene rá, nem pedig egy irányítható masszaként határozná
meg saját támogatóit. Észre kéne már venni, hogy a folyamatos fasisztázás ami tulajdonképpen a rendszerváltás óta folyik amikor nem a ballib/Demokrata ...etc oldal van hatalmon már nem talál közönségre.
Egyszerűen lejárt lemez és mindazon túl, hogy ostobaságokon alapszik még veszélyes is.
Azt, hogy honnan veszi az újságíró amit ír azt nagyjából sejtem, de, hogy nem veszi észre hogy ezáltal saját
magát járatja le, az már nehezebben emészthető.

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.29. 17:00:18

Addig jó, amíg a CIA- csicskasajtó elégedetlen velünk.

“The CIA owns everyone of any significance in the major media.” ~ Former CIA Director William Colby, who died suddenly after freak canoe accident.
Bernstein's 1977 Oct. Rolling Stone Magazine.

www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/03/27/302CNN_Fake_News.jpg

Tangooo 2018.09.22. 11:16:22

Ezeknek úgy kb hetven éve beakadt.
süti beállítások módosítása