HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Strasbourg a tranzitzónáról: Meg vagyunk döbbenve, mennyit romlott a helyzet

2018.05.15. 13:15 bozotharcos

Albánia, Ausztria, Csehország és Észtország mellett Magyarországot és Lengyelországot is kiosztotta az Európa Tanács emberi jogi szerve, a Rasszizmus és Intolerancia elleni Európai Bizottság (European Commission against Racism and Intolerance, ECRI). Az 1994 óta fennálló szervezet célja a fajgyűlölet, a faji alapú diszkrimináció, az idegengyűlölet, a zsidóellenesség és intolerancia elleni küzdelem az Európa Tanács országaiban. A Magyarországra vonatkozó és különösen a kiskorúak fogvatartása miatt aggódó jelentésben többek között az áll, hogy a menedékkérőket, különösen a gyermekes családokat a zárt tranzitzóna helyett nyílt befogadóközpontokban kellene elszállásolni.(Fotó: Európa Tanács, M. Poutiers)

hungary-tranist-zone_migrants_20170706_photo-m_poutiers.jpg

A strasbourgi szervezet (ECRI) még 2015. júniusi jelentésében jelezte a magyar kormány felé, hogy a nyílt befogadóközpontok lennének megfelelőek a menedékkérők számára, különösen a gyermekes családok esetében. A mostani jelentés felhívja a figyelmet a menekültügyi törvény 2017-es módosítására, mely szerint már csak a tranzitzónából nyújthatnak be menedékkérelmet a Magyarországra érekező menekülők, akik számára - felnőtteket, gyermekes családokat és a 14 évnél idősebb, felnőtt kísérő nélküli gyermekeket is idesorolva - a törvény a tranzitzónát tekinti "kijelölt tartózkodási helyként". Ráadásul azokat a menedékkérőket is a tranzitzónába szállították, akik  az ügyük elbírálására addig valamelyik nyitott befogadóközpontban vártak.Ráadásul eltörölték a tranzitzónában tartózkodás korábbi maximumát (28 nap).

The Hungarian authorities do not consider “assigned residency” to amount to detention, since no detention order is issued and there is freedom of movement "in the direction of Serbia”.

(A magyar hatóságok a "kijejlölt tartózkodási helyet" (a tranzitzónát) nem tekintik fogvatartásnak, mondván, "szabad az út Szerbia felé" -írja a jelentés, mely emlékeztet arra is, hogy mind az ENSZ-főtitkár különmegbízottja, mind az ENSZ menekültügyi biztosa járt a tranzitzónában és megállapították, hogy ott márpedig korlátozva van amenedékkérők szaabdon mozgása, szögesdróttal körbezárt helyen kell tartódzkodniuk) a lakókonténerek tetejét is ez borítja), ha pedig a tranzitzónán kívülre kell menniük, akkor ezt csak őrök kíséretében tehetik meg, és ez szerintük nagyon is hasonló a bebörtönzéshez. A menedékkérő a jelentés szerint néhány héttől három hónapig tartó időszakot tölteneki a tranzitzónában, ahová jelenleg naponta öt embert engednek a magyar hatóságok belépni.

ECRI is appalled at the measures taken in response and the serious deterioration in the situation since its fifth report. The authorities should as a matter of urgency end detention in transit zones, particularly for families with children and all unaccompanied minors.

(A mostani jelentést kiadó  szervezet megdöbenésének adott hangot  amiatt, hogy mennyit romlott a menedékkérők helyzete Magyarországon 2015 óta, és arra sürgeti a magyar hatóságokat, hogy szüntessék meg a fogvatartást a tranzitzónában, különösen a gyermekes családok és kísérő nélküli kiskorúak vonatkozásában.)

A jelentés emlékeztet arra is, hogy korábban az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a magyar tranzitzónás fogvatartás ügyében tavaly márciusban nem jogerős ítéletben kimondta: jogellenes fogvatartásnak minősül, így emberi jogokat sért a magyar tranzitzóna. A kormány fellebbezett, idén április 18-án a Nagykamara tárgyalta  a Magyar Helsinki Bizottság ügyfeleinek panaszát.

A szervezet amiatt is sajnálatát fejezte ki, hogy a témában általuk korábban tett ajánlásokat a magyar kormány nem fogadta meg. A jelentés kitér a romák lakhatáshoz való hozzáférésével kapcsolatos önkormányzati hiányosságokra is.

 

99 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1313952382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.15. 13:40:47

Semmi gond, majd akkor a tranzitzónába se lesznek beengedve a kérelmezők, s kész.

röf 2018.05.16. 10:24:25

Mai hír pont az Indexen, nyaralni járnak haza a menekültek.
Van még bőr valakinek a pofáján kritizálni és követelőzni….?

Behajtó70 2018.05.16. 10:36:19

Nyílt tranzitzóna? NYÍÍÍÍLT tranzitzóna???
Azmiaz? Az olyan mint hálóval vizethordani, semmi értelme!

Mit nem értenek az ostobák azon, hogy amíg nincs elbírálás, addig nincs szabad járkálás, csadorban ijesztgetés. Mi lenne a következő lépés? Hogy joga van a vallásához és nyomban építsünk mecseteket ahol naponta ötször hajlonghat? Hogy tüntewssük el a piacokról a disznóhúst, mert az őket zavarja? Hogy vegyük le a kereszteket, mert az is zavarja?

Elemnnek ezek a jelentések írói a jó édes anyjukba! oda!

Brix 2018.05.16. 10:37:17

Miért, romlott a helyzet? Ezek az emberek de facto még nem léptek be Magyarországra, így joguk sincs szabadon mozogni. Azt, hogy ki és milyen feltételekkel léphet az ország területére , meg mi határozzuk meg , nem az Európa Tanács. Magyarországnak a való világ realitásaihoz kell alkalmazkodni, ezért nem engedheti meg hogy nyílt táborokba vigyék a migránsokat, akik visszaélve a menekültjoggal , azonnal megszöknek a menekültügyi eljárás lefolytatása előtt.

Lehetnék én is 2018.05.16. 10:48:05

Az egyedül érkező gyermekkorúakat befogadjuk, a 14 év felettiek, ha idáig el tudtak jönni kibírják a kérelmezés eljárását

$pi$ 2018.05.16. 10:54:06

@Behajtó70: "Hogy vegyük le a kereszteket, mert az is zavarja?"

Sérti. A szokásos szakkifejezés a "sérti". :(

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 11:01:41

"Európa Tanács emberi jogi szerve, a Rasszizmus és Intolerancia elleni Európai Bizottság (European Commission against Racism and Intolerance, ECRI). Az 1994 óta fennálló szervezet célja a fajgyűlölet, a faji alapú diszkrimináció, az idegengyűlölet, a zsidóellenesség és intolerancia elleni küzdelem az Európa Tanács országaiban. "

En deportalnam az egesz gittegyletet vmi arab v szubszaharai orszagba, ott is kuzdhetnenek a diszkrimiinacio ellen

Kampfer 2018.05.16. 11:16:18

Tehát az a 'straszburg' meg van döbbenve? Ritka egy idióta népség az a 'straszburg', ha meg tud döbbenni azon is, ami teljesen egyértelmű (egy épeszű ember számára, persze)!

Bozótharc a semmiért a hülyékről...

"Az 1994 óta fennálló szervezet célja a fajgyűlölet, a faji alapú diszkrimináció, az idegengyűlölet, a zsidóellenesség és intolerancia elleni küzdelem az Európa Tanács országaiban."

Tehát egy a sok semmirevaló, koszhadék sz@r szervezet közül. Ok.

"A Magyarországra vonatkozó és különösen a kiskorúak fogvatartása miatt aggódó jelentésben többek között az áll, hogy a menedékkérőket, különösen a gyermekes családokat a zárt tranzitzóna helyett nyílt befogadóközpontokban kellene elszállásolni."

A valóságban pedig az áll, hogy az ilyen 'kiskorúak' és az ezekkel alibiző családocskák ('kiccsalád') szépen lepattannak, mikor csak lehetőségük adódik rá. Onnantól persze mindenki ide mutogatna! Hát egy sz@rt! Szépen várja meg, míg kiderítik az ÖSSZES HAZUGSÁGÁRÓL, hogy hazugság! Aztán húzzon vissza oda, ahonnan jött!

"A strasbourgi szervezet (ECRI) még 2015. júniusi jelentésében jelezte a magyar kormány felé, hogy a nyílt befogadóközpontok lennének megfelelőek a menedékkérők számára, különösen a gyermekes családok esetében."

Ők így gondolják. Nyilván nem láttak még migribalhét és élhetetlen zónákat azóta. Gugli jóbarát, bizottság gyengeelméjű ostibenkói álljanak neki videókat bambulni! Rájönnek majd (ha van hozzá eszük), hogy értelmes ember szerint ezeknek nem nyílt tábor kell, hanem láger, drótkerítés, őrség, kutyák és géppuskák! Esetleg némi aknamező.

"A magyar hatóságok a "kijejlölt tartózkodási helyet" (a tranzitzónát) nem tekintik fogvatartásnak, mondván, "szabad az út Szerbia felé" -írja a jelentés, mely emlékeztet arra is, hogy mind az ENSZ-főtitkár különmegbízottja, mind az ENSZ menekültügyi biztosa járt a tranzitzónában és megállapították, hogy ott márpedig korlátozva van amenedékkérők szaabdon mozgása, szögesdróttal körbezárt helyen kell tartódzkodniuk..."

Nyitott a szerbek felé? Az. Zárt helyen KELL tartózkodniuk??? Ki kényszeríti erre őket? Kell? Nem kell. Szépen elmehetnek onnan vissza Szerbiába. Ki kényszeríti a migrit bármire? Sajnos a biztos úr, a 'különmegbízott' úr ezek szerint egy retardált idióta. Nem baj, ez legyen az ő és az anyja baja! Na és a szervezeté, amelyik ilyen gyökereket bíz meg bármivel!

"...ha pedig a tranzitzónán kívülre kell menniük, akkor ezt csak őrök kíséretében tehetik meg, és ez szerintük nagyon is hasonló a bebörtönzéshez."

Szerintünk pedig jogos biztonsági intézkedés. Próbáljon meg bármely magáncég telephelyén föl-alá mászkálni! Ott is megtehetné? Qrvaanyját annak, aki szerint egy migri azt és ott csinál, amit és ahol akar! Engem sem enged át az őr bárhová a cégen belül! Akkor ide is jön majd valami baromarc, hogy olyan, mintha börtönben volnék? Barmok...

"A mostani jelentést kiadó szervezet megdöbenésének adott hangot amiatt, hogy mennyit romlott a menedékkérők helyzete Magyarországon 2015 óta..."

Magyarország megdöbbenését fejezi ki, amiatt, hogy mennyit romlott az európai polgárok biztonsági helyzete és életkörülményei egyes városokban 2015 óta, továbbá mennyi polgár életét tették kockára és áldozták föl egyes szervezetek agybeteg és ostoba döntései nyomán!

"A jelentés emlékeztet arra is, hogy korábban az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a magyar tranzitzónás fogvatartás ügyében tavaly márciusban nem jogerős ítéletben kimondta: jogellenes fogvatartásnak minősül, így emberi jogokat sért a magyar tranzitzóna."

Egy német bíróság pedig elutasította egy elefántcsontparti migri panaszát, mert egy német reptéri tranzitból nem engedték ki, vissza kellett térnie Afrikába. Ott jogos, a magyar határon nem... Ok. Na, így kell telibesz@rni az ilyen 'bíróságok' balfaszságait! Kívánom, hogy az ilyen testületek tagjait öldössék halomra ezek a koszlidércek! Akkor lesz igazság ismét Európában!

"A szervezet amiatt is sajnálatát fejezte ki, hogy a témában általuk korábban tett ajánlásokat a magyar kormány nem fogadta meg."

Talán ezért (is) kaptak ismét kétharmadot??? ;-)

"A jelentés kitér a romák lakhatáshoz való hozzáférésével kapcsolatos önkormányzati hiányosságokra is."

Mi ez a diszkrimináció? Csak azért kapjon, mert cigány? Kapjon, ha meg tudja venni vagy ugyanúgy pályázzon, mint bárki más! Semmirevaló egy retek szervezet úgy ahogy van! Az összes agyatlan tagjával együtt! Szerintem...
Kamp.

chrisred 2018.05.16. 11:26:19

@röf: És a cikkben pedig benne van, hogy azokról van szó, akik régebben kaptak menedékjogot, de elmaradt az időszakos felülvizsgálat (talán mert a német bevándorlási hivatal némileg túlterhelt volt az utóbbi időben), és olyanoknak maradt meg a menekült státusza, akiknél otthon időközben normalizálódott a helyzet - pl. irakiak. Számomra ez éppenhogy azt erősíti, hogy szükséges lenne a menekültügyek arányos elosztása az uniós országok hatóságai között.

kissiú 2018.05.16. 11:26:45

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "En deportalnam az egesz gittegyletet vmi arab v szubszaharai orszagba, ott is kuzdhetnenek a diszkrimiinacio ellen"

Szóval mivel ott létezik a diszkrimináció, ezért itt se harcoljunk ellene. Gratulálok az érveléshez...

chrisred 2018.05.16. 11:31:32

@Brix: Viszont de iure a genfi egyezményt kell alkalmazni rájuk. Nem mi határozzuk meg, hanem a magyar jogrend, aminek részei azok a nemzetközi egyezmények is, amihez csatlakoztunk.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 11:32:37

@kissiú: Nem erzem tul szuksegesnek h vonzobba valjunk az araboknak meg a szubszaharaiaknak

Jo kerdes minek fizetunk mi feher emberek szervezeteket azert h a retkek itt jol erezzek magukat - ha nem teccik a diszkriminacio minek jon ide?

en se megyek oda

Alick 2018.05.16. 11:33:57

Csak szólok, hogy az '56-os magyar menekülteket is zárt táborban helyezték el első menetben, pedig ugyanabból a kultúrkörből jöttek.

chrisred 2018.05.16. 11:34:52

@Alick: Egy kommunista országból érkeztek.

Kampfer 2018.05.16. 11:35:59

@chrisred: Az általad hivatkozott egyezmény szerint Szerbiából NEM érkezhet menekült Magyarországra! Nem egyszer le lett már vezetve, többek között a jogász blogon is! Hazudsz!
Kamp.

Kampfer 2018.05.16. 11:37:09

@chrisred: Ezek meg muszlim terroristákkal EGYÜTT érkeztek és érkeznek.
Kamp.

DFK 2018.05.16. 11:41:10

@chrisred: jó, a genfi konvenció alapján egy se menekült. Ugyanis nyilván Szíria, Irak, Afganisztán után nem Magyarország az első biztonságos ország.

chrisred 2018.05.16. 11:41:51

@Kampfer: Biztosan valami hasonló módon lett levezetve, mint most ("Hazudsz! Stop."). :)
Amúgy menekült tényleg nem érkezhet, csak menedékkérő, és a kérelme jogosságát pedig a magyar hatóságok bírálják el, ahogyan többezer esetben meg is tették az utóbbi években. És a kérelem benyújtásától a jogerős elutasításig ugyanúgy a genfi egyezmény hatálya alatt állnak.

chrisred 2018.05.16. 11:43:23

@DFK: És? A genfi egyezmény nem is ismer ilyen jogintézményt, hogy biztonságos ország.

Kampfer 2018.05.16. 11:50:19

@chrisred: Idézték a szöveget és a vonatkozó paragrafus alpontjait is. Neked is belinkeltem már korábban. Pontosan tudod, hogy hazugságokat írsz!

A menedékkérőnek kötelmei is pontosan le vannak írva benne. Aminek ezek a koszlidércek nem tesznek eleget! Ergo simán ki lehetne penderíteni őket a szerb tarlóra. Sajnálom, hogy akár egynek is bármilyen oltalmat adtunk, mert nem járna ezeknek szar se, csak gumibot és verés. Ha egyszer lesz olyan párt, amelyik EGYET se fogad be, akkor arra fogok szavazni.

Menekült és menedékkérő nincs megkülönböztetve, csak az általad szénnészopkodott ostoba szervezetek agyában! Ha csak csücsül a határon, akkor menedékkérő? És ha már bejött akkor menekült? Egykutya... Migri és kész. Hazug, agresszív, semmirevaló, koszhadék migrik! NEM menekülők!

A kérelem benyújtásától sincsenek semminek a hatálya alatt, mivel jogilag be sem léptek az országba! Továbbá hazudoznak, papírok nélkül érkeznek és indokolni sem tudják a menekülésük okát. Szerbiából mi elől menekülnek???

Értem én, hogy oda meg vissza vagy ezekért, de ha annyira hiányoznak, akkor húzzál ki közéjük! Szerintem...

"A genfi egyezmény nem is ismer ilyen jogintézményt, hogy biztonságos ország."

F@szt nem!
Kamp.

Fergio 2018.05.16. 11:52:48

@Kampfer:
Tehát kedves "Mindenthez értünk és mindent IS tudunk" magyar állampolgár, a Strassbourg-iak mind hülyék, az emberjogi szervezet egy rakás szar, bezzeg Te magyar állampolgár, te már csak tudod, hogy milyen körülmények uralkodnak a tranzitzónában, voltál ott, és majd te megmondod, hogy mi legyen. Nehogy már a menekültkérelmet beadók ne szögesdróttal körülvett pléhlófaszba legyenek! De azzal semmi gond igaz-e, Orbánhívő Fidesz birka, hogy a letelepedési kötvénnyel beengedett kb. 19000 iráni, iraki, szír, orosz, kínai, ukrán geciket - akik valamiért magyar letelepedéshez akarnak jutni, mert valószínűleg az EU-n belül szeretnének kereskedni, amit az EU nekik a saját országukból nem enged -, 0 ellenőrzés után - mert azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy a magyar állam majd kiküldözget mind a 19000 kérelmezőhöz és leellenőrzik az anyagi, politikai, jogi helyzetüket, bevonva a titkosszolgálatot? De érdekes! Ezt birom a magyar birkában, hogy amikor az EU-ról van szó, akkor kurva anyáztok, amikor a simlis geci Orbánról és csűrhéjének bizniszéről, akkor minden rendben.

chrisred 2018.05.16. 11:54:51

@Kampfer: Az a baj, hogy szöveget csak linkelni tudsz, értelmezni nem.

Kampfer 2018.05.16. 12:04:59

@Fergio: Nagyjából a jó 'qrvaanyád' a birka. Továbbá kérlek idézd pontosan, hogy támogattam ezt a letelepedési baromságot! KONKRÉTAN és pontosan idézz! Előre is köszi!

Továbbá a kötvényes FIZIKAILAG leginkább meg sem jelenik az országban! Papíron kap TARTÓZKODÁSI engedélyt öt évre a befektetéséért. De a legtöbbje csak papíron van itt. A migri ha beengedtük, akkor jó eséllyel tovább is pattan (ezt nyilván a kormány is tudja), tehát nem nekünk van velük gondunk. Egyetlen szerencsénk, hogy ahová mennek, ott a rendszer túlterheltsége miatt 6 hónapig nem tudják a kérelmüket feldolgozni. A dublini rendszer szerint viszont ha itt már adtak be kérelmet, de lepattantak, a következő országnak, ahol kérelmet adtak be 180 napja van rá, hogy visszadobja ide a migrit. Ezt követően a magyar hatóságok megszüntetik az eljárást, ha visszatér, új kérelmet kell beadjon! Ezt viszont (szerencsére) élből elutasítjuk és mehet vissza a homokba, ahonnan jött!

"te már csak tudod, hogy milyen körülmények uralkodnak a tranzitzónában"

Teszek rá, milyen körülményeik vannak ott! Nem érdekel. Nem kell idejönniük! Ez ilyen egyszerű. Az érdekel, hogy itthon, a környezetemben, a munkahelyemen milyenek a körülmények és a magyarok körülményei foglalkoztatnak. A migrikére sz@rok!
Kamp.

Kampfer 2018.05.16. 12:07:03

@chrisred: Nem ez volt életed legnagyobb tévedése. Tudod, legalább azt illetően képben vagyok, hogy mit kéne értelmeznem. Te már 'x' alkalommal bizonyítottad, hogy ehhez is kevés vagy. Persze, azt is büszkén írtad, hogy cigányok és arabok között élsz, tele van az utcád velük és drágább autóval járnak, mint a lakásod. Ergo értem én a vonzódásod, de ezt ne kelljen már másnak is elviselnie a kedvedért! Húzzál ki közéjük és mindenkinek jobb lesz!
Kamp.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.16. 12:12:50

borzatsztó...
nem lehet hazaugrani vakációra?
mégilyet bmeg

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.16. 12:15:34

@Alick: majd kussolva HÓNAPOKIG várták ki fogadja be őket...
a mérnök ment az usa-ba a földműves meg argentínába, nem volt "nofingerprint-nofoto" meg merkel-merkel.
idióta barom mind ez, elképesztő hazug szarládák.

chrisred 2018.05.16. 12:18:03

@Kampfer: Nem vagy képben semmivel sem, és még büszke is vagy rá. Ez is egy szint...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.16. 12:19:03

@chrisred: ezek meg KONKRÉTAN olyan országokból érzeznek akikkel a nato hadban áll...
mia fasznak engednénk be papírok és együttműködési kézség hiányában?
bemondásra? TÉÉÉÉÉNYLEEEEEG?

Kampfer 2018.05.16. 12:21:07

@chrisred: Hülye vagy te ahhoz, hogy ezt föl tudd mérni! Mondom: alap sincs meg, kisautó! Az sincs meg a libbant agyadnak, hogy honnan érkezhet egyezmény hatálya alá eső migri! A te büszkeséged a cigányaidra és arabjaidra semmi sem tudja felülmúlni! Ez nem baj, csak te dögölj meg miatta vagy a családod, de ne más!
Kamp.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.16. 12:21:09

na látom beindult a törlés
hajrá hajrá

chrisred 2018.05.16. 12:21:43

@Kampfer: Én itthon vagyok, és nem fogok a söpredék miatt hazát váltani. Kibekkelek benneteket, ahogy a felmenőim korábban a felmenőiteket.

Kampfer 2018.05.16. 12:23:47

@FILTOL: Ez egy hülye. Két éve fáj a hasa, mert szegín' migriket nem akarjuk ide beengedni! Hivatkozik egyezményekre, ami úgy faszság, ahogy van. Ne lepődj meg rajta, ez a lény ilyen...
Kamp.

steery 2018.05.16. 12:23:53

Szerintem teljesen rendben vannak nálunk a tranzitzónák. Nem kell ezen a gyakorlaton változtatni, hacsak nem még jobban szigorítani az ottani feltételeken, hogy minél kevésbé legyen vonzó a hívatlan idegeneknek megkísérelni a bejutást hozzánk. Menjenek máshová.

chrisred 2018.05.16. 12:24:27

@FILTOL: Kezdjük az alapoknál. A NATO védelmi szövetség, tehát csak akkor van aktív szerepe, ha valamelyik tagországot támadás éri.

DFK 2018.05.16. 12:26:30

@chrisred:
Ezért nem léphetnek illegálisan Magyarország területére.
"31. Cikk

A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek

1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket."

Közvetelenül olyan területről kellene érkezniük, ahol életük, szabadságuk veszélyeztetve volt. Ugye, hogy magyarország déli határán nem jöhet ilyen személy, hacsak valamely déli szomszédunknál nincs háború vagy hasonló. De ugyebár most nincs. Tehát nem felelnek meg a genfi konvenciónak a "menekültek". Ráadásul, a kötelességeiknek sem tesznek eleget: nem jelentkeznek önként a hatóságoknál, nem segítenek tisztázni a személyazonosságukat (ld tömeges január elsején születés), nem indokolják a jelenlétüket; viszont hazudnak, mint a gép.
De ezt már ezerszer elmondtuk.

Kampfer 2018.05.16. 12:27:05

@chrisred: "Én itthon vagyok, és nem fogok a söpredék miatt hazát váltani..."

Nem a söpredék miatt kell(ene) elhúznod innen, hanem a magyarság miatt! Tudod, akikre te szarsz ballisztikus ívben. Kibekkelni???

Egyrészt erre ne vegyél mérget. Őseidnek sem mindnek sikerült. Másrészt, amíg a nyirkos árnyékban 'bekkelsz', addig pont lesz@rlak és azt is, mit csinálsz. De ne akard mások életét tönkrevágni az ostoba agymenéseiddel! Játssz a magad és a 'kiccsaládod' életével, te gyökér!
Kamp.

chrisred 2018.05.16. 12:27:33

@FILTOL: A lényeg: azért kell beengedni őket, mert a genfi egyezményhez való csatlakozással Magyarország kötelezettséget vállalt a menekültügyi feladatok ellátására, és erre a magyar hatóságoknak csak az ország területén van joghatósága.

chrisred 2018.05.16. 12:28:15

@Kampfer: Én magyar vagyok, te nem tudom, micsoda.

Kampfer 2018.05.16. 12:30:29

@DFK: Többször is. És nem csak ez a bukó a migriknek, hanem az is, hogy kötelmük KERESNI az adott ország hatóságait, igazolni az adataikat és megindokolni a menekülésük okát, továbbá kötelesek alávetni magukat a fogadó ország közrendvédelmi intézkedéseinek. Nos, ha itt a tranzitzóna egy ilyen intézkedés, illetve eszköz, akkor KÖTELMÜK ott tartózkodni! Ez van az egyezményben.
Köszönöm a hivatkozást. Megnéztem a múltkori linket, már nem működik... :-(
Kamp.

Kampfer 2018.05.16. 12:31:46

@chrisred: Te egy idióta, értetlen f@szparaszt vagy. Én pedi g egy ember. Magyar polgár.
Örülök, ha segítettem! Ha már anyád képtelen volt...
Kamp.

Fideszes vagyok tehát lopok 2018.05.16. 12:36:33

@Kampfer: "Az érdekel, hogy itthon, a környezetemben, a munkahelyemen milyenek a körülmények és a magyarok körülményei foglalkoztatnak."

Na titeket bérretegő NER idiótákat pont ez nem érdekel. Mert ha érdekelne, akkor már rég észrevetted volna, hogy a Lopbán diktatúra mindenen rontott, az ország lemaradt az EU-ban most már szinte minden tagország mögött, az adóforintjaitokért meg állami szolgáltatások helyett csak plakát tengereket kaptok.

Ez ellen kellene bérretegni meg lázadni Nertárs, nem a nem létező problémák ellen!

Migráns ugyanis továbbra sincs egy szál se Magyarországon, igaz volt 100-200 ezer 2016-ban, de egy se volt olyan hülye, hogy két napnál tovább élvezze a magyar Kánaánt, inkább elment élni nyugatabbra, ahova egyébként minden épkézláb magyarja is lelépett már az elmúlt évek folyamán. Meg majd ezután is.

chrisred 2018.05.16. 12:36:39

@DFK: Nem igaz. Ez a cikkely azt tartalmazza, hogy a menekültekkel (menedékkérőkkel) szemben a származási országgal szomszédos országok nem alkalmazhatnak szankciókat (például szabálysértési bírságot) szabálytalan határátlépés miatt. Az egyéb országok meg csak akkor alkalmazhatnak ilyen szankciót, ha a menekült (menedékkérő) a menedékes eljárás során nem menti ki magát azzal, hogy igazolja a szabálytalan határátlépés szükségességét. Ez egy eljárási szabály, és semmiben nem érinti a menekültügyi eljárás anyagi jogi részét, a menekült státuszt és az érdemi eljárás lefolytatásának kötelezettségét.

Boycie 2018.05.16. 12:37:45

Itt van az Index cikke

index.hu/kulfold/2018/05/15/hazajarnak_nyaralni_a_menekultek_a_nemetek_megsem_tesznek_semmit/

és aki tud németül az eredeti:

www.welt.de/politik/deutschland/article176371241/Interner-Bericht-Regel-Kontrollen-von-Asylbescheiden-weisen-schwere-Maengel-auf.html

Németország egy "failed state" akárcsak a franciák pl. Régebben még meg tudták szervezni nagyobb tömegek összegyűjtését, kiválogatását és tárolását, ma már ez csak álom... Nyilván az egész migráncsoló bandát (politikusok, NGOk) le kellene csukni hazaárulásért és konkrét anyagi károkozásért, az adófizetők pénzének elherdálásáért :-(

chrisred 2018.05.16. 12:38:14

@Kampfer: Örülök, hogy kitetted a címkét magadra. Ha már a viselkedésedből se erre, se arra nem lehetett következtetni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.16. 12:41:01

@chrisred: Uhum.tehat ha kommunista országból hon a menekült be kell zárni.ld.1956
Ha meg egy olyan államból akivel hadban állunk azt be kell engedni.akar van papírja akar nincs.akar együttműködik akar nem
Aha
Nagyon logikus

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.16. 12:43:01

@chrisred: Az első biztonságos országig nem a végtelenségig.
Hazugok vagytok az van.

Kampfer 2018.05.16. 12:43:27

@chrisred: A magyar polgárra nem tudtál következtetni? Ehhez neked 'címke' kellett? Azt hiszem anyád egyik legnagyobb kudarca lehetsz (hacsak nincs testvéred), mert ilyen egy ostoba szövettenyészetet génterápiával is nehéz növeszteni, mint amilyen te lettél...
Minden idevetődő migri a TE CSALÁDODAT és téged találjon meg az összes betegségével és agresszív nyomorával! MIND! Utána beszélhetünk, te idióta!
Kamp.

Armatúra 2018.05.16. 12:45:46

@chrisred: Munka hipotézisként fogadjuk el állításodat.
1. Szerinted honnan várható menekült mondjuk az elkövetkező 15-20 évben? Szerintem a potenciális menekült források Líbiától Egyiptomig majd Szíriától Afganisztánig , ha nem tovább, valamint a Szahara alatti országok, Nigéria, Csád, a két Szudán, stb. Ezeknek összlakossága mintegy 500 millió, alsó hangon. Ezekből min. 10-15 millió jöhet a mostani és későbbi válságok során. Ebből 30% a németeké, 1% a mienk , 20 egynéhány % a franciáké, stb.
2. Mivel akit menekültként befogadnak, annak családját is illik, nyilvánvalóan.Ezeknek a beilleszkedéshez nyelvet kell tanulniuk, munkát kapnak, biztosítva lesznek, azaz beilleszkednek a környezetbe. Motiváció, sőt a számok miatt lehetőség sem lesz visszatéréshez. Ki az a barom,aki egy jó helyzetből, munka, oktatás, egészségügyi ellátás, stb. visszamenne?
3. Mivel minden adat azt mutatja, hogy a vitálisabb csoportok, népek szaporodása 35 évenkénti duplázódást jelent, ez pl. a németeknél azt jelenti, hogy 2120 körül, ami olyan messze van mint innen az első világháború kora, lesz 60 milliónyi "eredeti" elöregedett német társadalom és mellette 40 milliónyi normál állású korfájú, zömében muszlim társadalom. Ezek az "új" németek demokratikus alapon megkövetelhetik, hogy mindazokon a területeken, intézményekben, ahol többségben vannak , az ő szokás rendjük legyen a követendő. Ez nem agresszió, hanem normális követelés.
4.Mivel a nyugati társadalmak a bevándoroltatásban hisznek a népesség pótlása tekintetében, gyakorlatilag elfogadják, hogy a jelenlegi népesség eltűnik/kihal. Az kérdéses, hogy van-e más út, de, szerintem egy 21. sz-i kormánynak legalább meg kéne próbálnia a saját fertilitás növekedésnek valamilyen ösztönzését, és nem elfogadni a kihalást mint fátumot.
5. Ami a szolidaritást illeti, én is vallom ennek kötelezettségét. megvalósulása a kvóta rendszerrel történik. Ez azt jelenti, hogy minden állam, képességének függvényében nyújt segítséget a rászoruló országoknak, gazdasági, kulturális, oktatási, egészségügyi rendszerének fejlesztéséhez, egyfajta szuper Marshall terv keretében. Az országok segítése, pl. az éghajlati változásokhoz való alkalmazkodások, -öntöző rendszerek- stb. tekintetében sokkal hasznosabb lenne. Hiszen mindenki nem tud, vagy nem akar menekülni. Ezek dögöljenek meg? Ez a fennen hangoztatott szolidaritás nem nyújt valódi megoldást, sem Európában, sem a forrás országokban.
Ennyi. üdv.

Kampfer 2018.05.16. 12:53:46

@Fideszes vagyok tehát lopok: Tekintsünk el a fideszfóbiádtól, mert a jelen problémát tekintve irreleváns a hisztid.

"Migráns ugyanis továbbra sincs egy szál se Magyarországon, igaz volt 100-200 ezer 2016-ban, de egy se volt olyan hülye, hogy két napnál tovább élvezze a magyar Kánaánt, inkább elment élni nyugatabbra..."

Lefordítom a hülyeségedet:

- Olyan sok itt a légy meg szúnyog. Csukd már be az ablakot!
... (légy, szúnyog lecsapkodva, azóta sehol)
- Mi a tosznak van csukva az ablak???
- Sok a légy és a szúnyog.
- Mi ez a hülyeség??? Nincs is itt egyáltalán szúnyog!

Ami pedig a migrik továbbmenetelét illeti:

Ha a migri sem akar itt lenni, mi sem akarjuk, hogy itt legyen és a kormány sem akarja, hogy itt legyenek, akkor minek őket beengedni? Akkor be sem kell őket engedni és mindenki boldog! A migri is, mert nem kell itt lennie, a magyarok is, mert nincsenek itt a koszlidércek és a kormány is örülhet.
Mi ezzel a baj???
Kamp.

chrisred 2018.05.16. 12:56:50

@Armatúra: A menekült jogállásra okot adó körülmények elég taxatív módon vannak meghatározva: azok jogosultak rá, akiknek a származási országa a felsorolt okok (etnikai, politikai, vallási stb.) nem akar vagy nem tud az állampolgároknak járó védelmet nyújtani. Tehát a menekült státuszhoz kevés az, ha valaki nem érzi jól magát a lakóhelyén. Ezért elsősorban megelőzni kellene az olyan eseteket, mint a szíriai népirtás, és nem csak a következményeit viselni.

Armatúra 2018.05.16. 13:21:41

@chrisred: Kedves kommtársam! Az a gyanúm,hogy a "fejlett világ " fordítva ül a lovon. Csak zanzásítva ismétlem meg amit fentebb írtam volt. Mivel most nem egy országról, hanem kontinensnyi területről van szó, a menekült/migráció kérdés abszurd módon tárgyalt. Nem terrorizmus, nem a nők megerőszakolása, stb. teszi abszurddá, hanem maga a nagyságrend. A másik az, hogy a kapituláns népesedési megoldás is ellentmond a józan észnek. Talán vannak eszközök a kérdéseknek mindkét fél számára való jobb megoldására. Egy kis józanság jót tenne mind a politikusoknak, mind nekünk is. Üdv.

konrada 2018.05.16. 13:22:46

@Fideszes vagyok tehát lopok:
"Migráns ugyanis továbbra sincs egy szál se Magyarországon"

...hát tudod, csak annyiszor rúgnának téged valagon, ahány migráns van az országban - s ebből tényleg hagyjuk is ki az európai belső migránsokat, csakis szigorúan Erópán kívülről érkező gazdasági migránsokat nézzük, de tudod mit, legyenek csak azok akik politikai menedéket kaptak: nagy vonalú leszek -
azt már bőven nem élnéd túl, s már a legelején közelebb kerülnének a golyóid a torkodhoz, mint az eredeti helyéhez...

DFK 2018.05.16. 13:38:49

@chrisred: úgy látom nem tudsz szöveget értelmezni. Csak akkor nem lehet büntetést foganatosítani az illeglis migránssal szemben, ha az a szomszédos országból menekül. Vagyis ha nem szomszédos országból teszi, lehet büntetni.

Fergio 2018.05.16. 13:43:12

@Kampfer: Aha! Szóval te "idióta népség"-ezhetsz, de már nem tetszik, ha eme nagyszerű kultúrsokk alapján lebirkázlak!
Nagyszerű! Úgy látom megint talált az a stílus, amit az olyan hozzád hasonló okosfaszkalapok ellen szoktam bevetni, akik azt hiszik, ők szarták a spanyolviaszt...

Nem írtam, hogy te támogattad szó szerint, de mivel a hozzászólásaid alapján úgy tűnt, hogy a fidesz csűrhét támogatod, alapvetőnek tűnt, hogy akkor a Rogánék által hőn szeretett letelepedésezést is támogatod. Hiszen aki a fideszt támogatja, az ezt is támogatja, ugyebár. ;o)))

Ez a rettenet nagy migráncs-hisztid úgy látom egész magas szinteket ölt, kezeltesd magad azt javaslom!

Képzeld, ismerek személyesen 30 éves arab embereket, akik itt nősültek meg Magyarországon, dolgoznak, egyetemet végzett emberek, tökéletesen beszélnek magyarul, és nem fröcsögnek egyfolytában! Neked kurva sok időd van úgy látom erre a blogra írogatni, inkább dolgozz, vagy csinálj valami hasznosat.
Amit most művelsz azt büdös hisztinek hívják. Semmi alapod nincs a migránsokat elítélni, mivel fingod sincs milyen emberek, feltehetőleg egyet sem ismersz. A "leszarom" stílus nagyfokú butaságról tesz tanúbizonyságot az esetedben. Reméljük soha nem fogsz külföldön sem egyetlen idegen ember segítségére szorulni. Mert te nagy király magyar csávó vagy! Vagy csak birka...

chrisred 2018.05.16. 13:45:29

@Armatúra: Kezdetnek az is megteszi, ha a menekült státusz és a migráció kérdést egymástól elkülönítve kezeljük.

chrisred 2018.05.16. 13:47:20

@DFK: Büntetést alkalmazni = szankcionálni. Megtaláltad a gerendát a szemed sarkában?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.16. 13:53:16

@chrisred: közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, "
Te olvasol is vagy csak irsz?
Igazoljuk mar ezt szerbiaval kapcsolatban.vagy amikor Görögországból atlap papírok neklul macediniaba majd azerbiaba.
Aljasság amit muveltek bmeg.

chrisred 2018.05.16. 14:08:16

@FILTOL: Senki nem tagadja, hogy nem lehet szabálysértési szankciót kiszabni azok ellen, akik Szerbiából illegális határátlépéssel érkeznek Magyarországra. Ugyanis a magyar jogrend szerint ez szabálysértés. Ez viszont semmiben nem érinti azt, hogy a benyújtott menedékkérelmét érdemben el kell bírálni, és a feltételek fennállása esetén a menekülti/oltalmazotti státuszát el kell ismerni.

chrisred 2018.05.16. 14:10:10

@FILTOL: Aljasság, hogy értelmezni tudok egy összetett mondatot? Mintha Németh Szilárdot hallanám. :)

nemecsekerno_007 2018.05.16. 14:14:18

Toljátok csak a f@szságokat, nagyon jó lesz ha Európában tovább erősödik a szélsőjobb. Biztos erre van szükségünk.

VT Man 2018.05.16. 14:19:36

A bizottsag csak a nyaralasuk miatt aggodik:

"A konzervatívnak számító német lap úgy tudja, hogy iraki menekültek rendszeresen járnak Irakba szabadságra vagy rokonlátogatásra, mégsem vonják vissza a menekültstátuszukat, pedig az otthoni nyaralások alapján nyilván nem áll fenn a veszélyeztetettség."
index.hu/kulfold/2018/05/15/hazajarnak_nyaralni_a_menekultek_a_nemetek_megsem_tesznek_semmit/

Armatúra 2018.05.16. 14:25:54

@chrisred: Gyönyörűm! Pont azt rebegem, hogy a menekült kérdésnek is ez a rossz megoldása. Szíria, Irak, Afganisztán, Csád,, éghajlati változások miatt már Nigéria, stb. Ez nem Szíria kérdés, hanem egy értelmezési kérdés visszanyalása. Milyen alapon utasítasz el akárkit, aki menekül a jövőben, ha egy országból beengedsz. Ráadásul ez egy ún. pozitív visszacsatolási , azaz gerjesztett folyamat. A menekült kérdés ilyetén való kezelése valóban felső határ nélküli -nem kvótára, hanem létszámra - folyamatot indukál. Ha most menekült státuszt kapnak a Mediteránumból, Közel/Közép Keletről jövők, nem lesz ok valamikor is leállítani, visszaküldeni. Nem Amerika a 18. sz-ban -azaz 3 millió fehér, 7-8 millió indián 10 millió négyzetkilométer-. Az egy más helyzet volt. Hasonlóképpen 56. ill. a balkáni háború sem ez a helyzet. Az a baj, hogy totális világértelmezési idea vezérli a liberális világot, mint anno a 20. sz. elején a kommunizmus látszólag gyönyörű elve. Ahogy az, úgy ez is katasztrofális következményekkel járhat. Ez nem Orvbáncvezírről szól a látszat ellenére. Ezért mondom, hogy kéne egy higgadt európai tárgyalás, egyezmény a kérdés alternatív megoldására. gyanítom, hogy kibékíthetetlen az ellentmondás álláspontjaink között, de azért max. tiszteletem. Üdv.

Sir Galahad 2018.05.16. 14:27:25

Odáig olvastam, hogy zárt tranzitzóna. Ez már eleve nem igaz, a tranzitzónák nem zártak, Szerbia felé nyitva vannak, szabadon elhagyhatók.

chrisred 2018.05.16. 14:33:43

@Armatúra: Olyan alapon utasítom el, hogy rá nem terjed ki a genfi egyezmény hatálya, mert az az állami védettség helyettesítésére lett kitalálva, nem szociális problémák megoldására.

Armatúra 2018.05.16. 14:53:22

@chrisred: Drága @chrisred! Ismétlem: most a menekültekről beszélek. A szárazság következtében beálló tömeges éhezés éppen olyan életveszély, de a polgárháborúk újbóli kitörése is szinte törvényszerű-sajnos -ezekben a régiókban és még sok minden más, ami százezrek milliók életét veszélyezteti. Az a csapda, hogy a genfi egyezmény idején csak egy-egy ország elvétve előforduló problémájából indultak ki. Mostanra a helyzet kvázi globalizálódott. Nem egy népcsoport tragédiájának kezeléséről van szó, hanem egy sok százmilliós övezetsor -mint írtam- szinte menetrendszerűen bekövetkező megrendüléséről. Ennek az új helyzetnek a kezelése nem mehet a régi módon. De ismétlem, érzékelem, hogy vitánk kezd egymás melletti elbeszéléssé válni, ami nem tűnik feloldhatónak. Elfogadom, hogy ez a te rendíthetetlen álláspontod, ami antipódusa az enyémnek. Ez van. Mindketten túléljük, remélem. üdv.

Armatúra 2018.05.16. 14:58:54

@Armatúra: Még egy megjegyzés, csak a tisztánlátás kedvéért. Azért vagyok egy ilyen szolidaritás, tehát működési módja a kvóta ellen, mert ennek elfogadása egyszersmind a szolidaritás ilyetén elfogadását jelenti. Ennek semmi köze a kormány terrorizmus , nők erőszakolása stb. érveihez. Ezek súlyos dolgok, de egy ezrelékét sem érintik a kintről most vagy valamikor ide jötteknek. Többet tényleg nincs mit mondanom. Üdv.

blah 2018.05.16. 15:05:28

nem vagyok nagy migránsellenes de azért valami keretet adni kéne ennek az egésznek. a fidesz álláspontja is egy nagy szar meg az eu-é is. csak azokat kellene beengedni akikre szükség van. bőven van munkaerőhiány itthon, erre szükség van. a többi maradjon a zárt tranzitzónában. ha gyerekeseknek külön tranzitzóna kell akkor csináljanak nekik külön tranzitzónát. de addig amíg nem bizonyosodtak meg arról a hatóságok, hogy nem jelentenek veszélyt és tudjuk mire használni őket addig csak hazafelé hagyhassák már el.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 15:18:28

@blah: eddig is beengedtek barkit akinek volt utlevele vagy vizuma, akarhonnan.

Ferihegyen sincs tudtommal tranzitzona, ugye?

Ugyhogy ez mubalhe.

A bokorugro migriket pedig akik csak ugy turaznak papirok nelkul engedjen be aki akarja.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 15:20:40

@blah: "Megközelítőleg 25 ezer fő kapott tavaly munkavállalási engedélyt Magyarországon a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai szerint - írja a Magyar Idők. Ez tízezer fővel haladta meg a 2016-ost, amelynek a fokozódó munkaerőhiány lehet az oka. A pontos létszámot ugyanakkor nem tükrözik az adatok, mivel tavaly június óta több hiányszakmában már nincs szükség engedélyre a környező országokból érkezők esetében."

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/egyre-tobben-jonnek-dolgozni-magyarorszagra.285588.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.16. 15:27:28

@chrisred: nem arra kértelek hogy értelmezd, azt feltételezem, azt kértem hgy igazold, hogy IDÉZEM
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=98900015.TVR
közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt,"
folytatva!!!
feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.

-----------------
tehát csak azt kéne igazolnia a sok kedves barna szempárnak amikor pl. GÖRÖGO-BÓL átlép Makediniába, hogy Grögoszágból azért menekül mert ott!!!
"aji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni; vagy aki állampolgársággal nem rendelkezve és korábbi szokásos tartózkodási helyén kívül tartózkodva ilyen események következtében nem tud, vagy az üldözéstől való félelmében nem akar oda visszatérni."

ahha
és még egyszer ahhha
és én vagyok a helikopter igaz.
na haladjunk tovább.

Brix 2018.05.16. 15:28:29

@Armatúra: Jól látod a helyzetet! Egy 1951-es- az akkori történelmi, politikai, demográfia problémákra választ adó nemzetközi egyezmény , már nem alkalmas a jelenkori globális migrációs problèmák kezelèsère. Tegyük fel, hogy ember -tízmilliók indulnak útnak Európa felè, ami a közeljövőben nem is elkèpzelhetetlen...Akkor, majd mindenkit be kell engedni , hogy lefolytassuk a menekültügyi eljárást egy 70 éves , elavult emberjogi egyezmény alapján? A liberális emberjogvèdők ès az őket támogató politikusok megőrültek, hiszen nem látják, nem èrzik a kor valódi kihívásait, így adekvát válaszokat sem tudnak rá adni...

chrisred 2018.05.16. 15:33:48

@Armatúra: Azért beszélünk el egymás mellett, mert a szó általános értelmében vett menekülni kényszerülőkről írsz, én meg a nemzetközi jog szerinti menekült jogállásról. Aminek már a magyar fordítása is megtévesztő, mert valójában nem menekülésre utal, tehát nem az adott személy helyzetét, körülményeit érzékelteti. A refuge menedéket, biztonságos helyet jelent, vagyis a kifejezés is az államok egymás közötti helytállására összpontosít. Valójában a genfi egyezménynek, ahogy a nemzetközi jognak, a részes államok az alanyai, a menekült maga tulajdonképpen csak a körülmény, aminek kapcsán az államok kötelezettségei felmerülnek. Ezért nem szívesen keverem a bevándorlással, ahol valóban egy állam és egy adott személy egymással való kapcsolata áll a középpontban.

blah 2018.05.16. 15:39:33

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: az a 25 ezer fő többsége ukrán tudtommal. ennél a 25 ezernél meg jóval több kétkezi munkásra lenne szükség.
az első válasszal meg nem nagyon tudok mit kezdeni.

chrisred 2018.05.16. 15:41:14

@Brix: Az 1951. évi genfi egyezmény nem emberjogi egyezmény (bármit is jelentsen ez), hanem a többi hasonló genfi egyezményhez (pl. hajótöröttekről vagy a hadifoglyokról szóló) hasonlóan egységes nemzetközi státuszjogi szabályokat tartalmazó szerződés.

Kampfer 2018.05.16. 15:41:46

@Fergio: "Aha! Szóval te "idióta népség"-ezhetsz, de már nem tetszik, ha eme nagyszerű kultúrsokk alapján lebirkázlak!"

A bizottság immár hónapok óta úgy kommunikál, mint egy idióta, úgy viselkedik, mint idióták gyülekezete és úgy is dönt, mint valami idióta. Ergo nem ördögtől való őket idiótának nevezni.
Hozzád én eddig nem szóltam, de ettől még 'birkázhatsz'! Erre mondtam én, hogy rajtad kívül a telivágott jó büdös qrvaanyád a birka, aki idefosott téged. Azt hiszem, ez egy legitim álláspont a részemről. Tartom is!

"Nagyszerű! Úgy látom megint talált az a stílus, amit az olyan hozzád hasonló okosfaszkalapok ellen szoktam bevetni, akik azt hiszik, ők szarták a spanyolviaszt..."

Éppen annyira van esélyem kitalálni a spanyolviaszt, mint a hozzád hasonló kóros szövettani eseteknek, vagy annak az ostoba bizottságnak. Semmivel sem vagy okosabb faszkalap, bár faszkalapnak tényleg az vagy, de ez legyen anyád bánata!

"Nem írtam, hogy te támogattad szó szerint, de mivel a hozzászólásaid alapján úgy tűnt, hogy a fidesz csűrhét támogatod, alapvetőnek tűnt, hogy akkor a Rogánék által hőn szeretett letelepedésezést is támogatod. Hiszen aki a fideszt támogatja, az ezt is támogatja, ugyebár."

Örülök, hogy leírtad ezt a levezetést, mert ez ékesen bizonyítja, hogy az összetett gondolkodás képessége esetedben alulról konvergál a papucsállatkáéhoz. Egy hozzászólás alapján te eldöntöd, hogy kit és mit támogatok. Rendben, ez rólad szól, nem rólam. Egy ügyet vagy egy döntést, egy megoldást lehet támogatni, másokat pedig elítélni. Ez nem a fajtád privilégiuma, te gyökér, más is így van ezzel. Tehát ha a migrációs politikát támogatom, akkor a stadionokat is támogatnom kell? Vagy a Rogánt? :-) Zseniális! Leülhetsz, egyes! A te oltásaidra is kár volt közpénzt költeni!

"Ez a rettenet nagy migráncs-hisztid úgy látom egész magas szinteket ölt, kezeltesd magad azt javaslom!"

Nekem miért kellene? Három éve konzekvens az álláspontom a kérdést illetően, ugyanazt gondolom '15 januárja óta. Ahhoz nekem nem kell sem propaganda, sem plakát, hogy a picsába kívánjam a migriket veled együtt!

"Képzeld, ismerek személyesen 30 éves arab embereket, akik itt nősültek meg Magyarországon, dolgoznak, egyetemet végzett emberek, tökéletesen beszélnek magyarul, és nem fröcsögnek egyfolytában!"

És rajtad kívül milliók ismernek még Európában migrik (arabok) ezreit, akik nem dolgoznak, nem becsületesek, nem végeztek egyetemet, egyáltalán nem beszélik az adott ország nyelvét és fröcsögnek, nem nősültek csak nőket erőszakolnak, bűnöznek és fosztogatnak egyfolytában. Ergo a te személyes ismeretséged pont leszarnivaló, nem reprezentatív! Kinek az ismeretségi köre a meghatározó? A tiéd? És ugyan miért? De kérdezd azt a másik nagyeszű barmot, azt a chrisredet. Majd ő mutat neked az utcájában olyan arabokat, akik a lakásánál is drágább autókkal furikáznak a cigányok között! Tőle is kérdeztem, hogy akkor azok biztos feltalálók, esetleg kemény dolgozók, orvosok vagy kutatók? Idióta...

"Neked kurva sok időd van úgy látom erre a blogra írogatni, inkább dolgozz, vagy csinálj valami hasznosat."

Kis baktériumtörzs vagy te ahhoz, hogy meg tudd ítélni a munkám vagy akár azt, hogy mikor mit és hogyan dolgozom. Mellesleg a szabadság intézményéről vagy a rugalmas munkarend intézményéről hallottál már, te ostoba? Esetleg a túlművelt arabjaid nem meséltek ilyenről???

"Amit most művelsz azt büdös hisztinek hívják."

Te hívod annak. Mivel a tartalmi részt képtelen vagy fölfogni. De ez anyád és az iskolád kudarca, engem hidegen hagy...

"Semmi alapod nincs a migránsokat elítélni, mivel fingod sincs milyen emberek, feltehetőleg egyet sem ismersz."

Minden alapom megvan elítélni a migriket! Bőven van róla fogalmam, milyen emberek, itt voltak a lakókörnyezetemben heteken át! Láttam, hallottam, éreztem, hogy milyenek. Koszhadékok, semmirevalók. Mellesleg épp annyi alapom van elítélni a migriket, amennyi alapod neked van elítélni bármilyen (általad vélt) fideszest! Te ismered mindet? Feltehetőleg azt se tudod senkiről hogy ki az és ki nem, csak 'úgy tűnik' számodra és ítélkezel. Vagyis ha valaki, akkor egy ilyen magadfajta ostoba gyökér nem kérhet rajtam számon semmit!

"A "leszarom" stílus nagyfokú butaságról tesz tanúbizonyságot az esetedben."

Szerinted. Szerintem pedig a prioritások egyértelmű voltát jelenti. Mi az, ami fontos és mi az ami érdektelen a számomra. A migrik problémája a tranzitban számomra érdektelen! Az őrző rendőrök és katonák problémája ellenben fontos és releváns! Na, az ő helyzetükön KELL tovább javítani, nem a migrikén!

"Reméljük soha nem fogsz külföldön sem egyetlen idegen ember segítségére szorulni. Mert te nagy király magyar csávó vagy!"

Kint dolgozni és tanulni voltam. Megoldottam mindent magam. Segítséget pedig önként ajánlottak.

"Vagy csak birka..."

Megtárgyaltuk, hogy az anyád az. Ha másért nem, hát a sikertelen kísérlete miatt, ami gyakorlatilag te magad vagy!
Na, pá!
Kamp.

-IGNORE-

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 15:43:02

@Brix: arra kell egy uj egyezmeny h elaknasitsak a foldkozi tengert mega partokat, es ki kell alakitani egy bunkerrendszert korbe

aki pedig nem eleg gyorsan epiti ki azokat a dunaba loni /ezek boritekolhatoan a gorogok es olaszok lesznek/

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 15:46:55

@blah: honnan tudod hogy ukranok?

es azt honnan tudod hogy hany kezi munkas kene es kinek es hova?

haggyuk man

Fideszes vagyok tehát lopok 2018.05.16. 15:53:39

@konrada: "hát tudod, csak annyiszor rúgnának téged valagon, ahány migráns van az országban -azt már bőven nem élnéd túl"

Öreg fideszbirka, lehet hogy sikerülne neked évi 5-6 rúgást összehoznod, de ha én rúgnálak téged tökön annyiszor, ahány arab migránst Orbán behozott a szomszédjába meg mindenféle szart Ukrajnából, a ruszkiktól, Kínából meg amit még nem is tudunk, akkor te utódaid 148 millió évre halnának ki.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 15:58:32

@Fideszes vagyok tehát lopok: Ez a musor hogy Orban lop, komunista es migransokat hozott be eleg jol mukodott apr. 8-an is

Ugy latom a Balliberalis Kozponti Bizottsag jobb 5let hijan folytatja ezt a remek taktikat

Fideszes vagyok tehát lopok 2018.05.16. 16:09:06

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "Minden alapom megvan elítélni a migriket! "

Az egyetlen megvetni való idióta hülye az te vagy haver. Ti NER birkák az egész világ elött levizsgáztatok már két éve, hogy egyik nép se tud úgy gyűlölni segítségre szoruló menekülteket, idegeneket, meg bárkit, mint a magyarja. A magyarjaid kényelmes turista alapon pont úgy szemetelték össze Bécset, meg az odavezető országutat 30 éve amikor kiszabadultak, mint a nincstelen migránsok, akik kényszerhelyzetben vannak, akik elől Orbán lezárta mind a bejutás, mind a kiutazás útvonalát és nics hol megszállniuk az utcán kívül. Nem tudom te idióta, hogy voltál-e valaha ilyen helyzetben, vagy csak az ostoba pofád habzik itt egész nap.

Ti dízsmagyarok egyébként a saját lakó környezeteteket jobban koszoljátok meg rongáljátok, mint amit egy migránst megtett ebben az országban amíg átmenekült pár nap alatt. Úgyhogy a legmegvetni valóbbakat keressed a magadfajta magyarjaid között, két métert se kell menned, máris tömegeket találsz, akik kényelmi helyzetből rosszabbak mint a kényszerhelyzetben levö migránsok.

Fideszes vagyok tehát lopok 2018.05.16. 16:11:04

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:

igen láttuk, hogy április 8-án jól müködött a mélyhülye, falusi tahó magyarokra szabott kormány propaganda.

Fideszes vagyok tehát lopok 2018.05.16. 16:16:29

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:

Testvéred neked az a két és fél millió NER birkád. Azok a testvéreid, nekem te csak egy ruszki típusú befogható és idomítható birka vagy, akik tesznek róla, hogy Magyarország sose jusson elöre a történelemben.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 16:20:16

@Fideszes vagyok tehát lopok: "április 8-án jól müködött a mélyhülye, falusi tahó magyarokra szabott kormány propaganda. " Megszolitod a potencialis szavazokat?

Fergio 2018.05.16. 17:53:27

@Kampfer:

Úgy látom sikerült a pökhendi, túlművelt, ki-ha-én-nem orvosi énedből kiugrasztani a szart! A birka mivoltod tovább növeled azzal, hogy az anyámmal kapcsolatos perverzióidat kinyilatkoztatod. Szeretném jelezni tehát, hogy szádra akkor vedd az anyámat, amikor szarik. Mint orvos/egészségügyi dolgozó gondolom ezt érted... vagy már csak németül tudsz? Tudni madzsar?

Én nem leszek olyan kedves, és nem válaszolok minden mondatodra, mert sajnos nekem nincs ennyi időm - se kedvem a hozzád hasonló hazánkból kiszakadt szerencsétlen, ámde nagypofájú - magyar gazdasági kivándorló fasztalicskákkal foglalkozni.

Az általánosításaiddal kapcsolatban említettem az én konkrét eseteimet, amivel újra általánosítással válaszoltál. A magyarokat sok Nyugat-Európai nép cigányoknak tartanak, mert 1-2 utazásuk, túristáskodásuk alkalmával sok cigányt láttak. Na te pont ezen a szinten vagy. Ezek szerint hiába tanultál, hülye maradtál, pontosabban nem vagy hülye, csak korlátolt. Mondjuk úgy, hogy a fejedbe vettél valamit 2015-ben, és abból nem engedsz. Nem baj ez, csak tartsd magadban, mert sokan nem értenek vele egyet, és az általánosításokkal teli válasz lószart sem ér. Úgyhogy még tanulhatsz, van mit.
Elkezdhetnék a témát előlről, de te vagy a kismilliomodik balfasz fidesz birka - úgy látom, hogy ez kiverte nálad a biztosítékot, ezért használom a te fajtád ellen minél többször, tetszik, amikor egy fennhéjázó sznob orvos képtelen túltenni magát bagatell hülyeségeken, és befeszül minden esetben - , aki egy témát feszeget, ami Magyarországon nincs. NINCS. Nálunk nem kell félni a migránsoktól, mert ha be is engednék őket egy darab sem maradna itt.

De ha fröcsöghetnéked van továbbra is nőket erőszakoló migránsok millióiról, akkor inkább fordulj pszichológushoz. Hátha van az is ott kint, a sok gazdasági kivándorló balfasz orvosok között, akiknek a választott hivatás csak úgy jó, ha milliókat kap érte.

Na hajrá birka, hajrá balfasz! :DDDDDDDDDD

Tangooo 2018.05.16. 18:01:49

Érdekes, hogy a Bécs melletti traiskircheni táborban az 56-os magyarok szépen kivárták, amíg döntöttek a sorsuk felől.

Kampfer 2018.05.16. 18:20:30

@Fergio: Mondom én, hogy az anyád valamit elnézett és véletlenül a méhlepényt nevelgette... :-)

Idióta, kretén balfasz! Ki mondta neked, hogy én kint élek? És ki mondta neked, hogy orvos vagyok...? Sebaj, hihetsz amit akarsz, állampolgári jogod hülyefasznak lenned, éltél vele.

Anyádat bár a számra vettem, az ő tragédiája mégis az, hogy valami majom máshova is ültette, sejtésem szerint ennek lehetsz a balesetes végeredménye te magad. És te még kaptál személyit? Pfff...
Ostoba libbant patkány vagy, de sok ilyet még! A fajtád intézi el a következő kétharmadot is. Elmélkedj rajta, hogy ez jó, vagy inkább nem. Te nyomorult balfasz!
Kamp.

mbazs 2018.05.16. 18:45:38

"A jelentés kitér a romák lakhatáshoz való hozzáférésével kapcsolatos önkormányzati hiányosságokra is."

És a lakosság többi részének a lakhatáshoz való hozzáférésével ki foglalkozik? Ja, hogy az magasról le van fosva. Köszi.

Fergio 2018.05.16. 18:53:54

@Kampfer:

"Kint dolgozni és tanulni voltam."

Tehát akkor éltél kint. Biztos elkergettek a szuper magyar lehetőségek...
Az orvos ezek szerint nem stimmelt, nem baj, a birkaterelő is egy jó foglalkozás. :DDD

Csak röhögök rajtad, látszik, hogy nagyon felhúztad magad. :DDD
Olyan kurva komolyan veszed magad, hogy azt tanítani kell. És még válaszolsz is kitartóan.
Egy kicsit túllépted a személyeskedési rátát, de nem baj, tudod az ember maga a stílus.

Annyit szeretnék még mondani, hogy az ember ha mindent gyűlöl, és idegeskedik, és generálja magának a problémákat, és egész nap blogokon próbálja kitartóan hirdetni, hogy itt mindenki mekkora fasz, de ő bezzeg mindent tud, az nem boldog igazán.
Értem én, hogy gáz a lakókörnyezetedben élő migránsok, vagy cigányok. De ha ennyire zavar, akkor miért nem költözöl el? Én sem élnék szívesen olyan környéken, ahol olyan emberek élnek, akiket nem bírok. De rajtam múlik, hogy hol élek. És igen, vannak geci emberek, ingyenélő senkiházik, de képzeld el, hogy rengeteg magyar is van ilyen, olyan, aki nem cigány, és nem migráncs.
Ezért gáz, amikor fröcsögtök a birka haverjaiddal a migránsokról, amikor ebben a kurva országban minden tizedik ember egy büdös nagy önző geci, a lényeg, hogy minden szabályt játszunk ki, mindenkit basszunk át, tapossunk át mindenkin, hogy utána jól a röhögjünk a tenyerünkbe, hogy milyen fasza gyerekek voltunk. És képzeld nekem pedig ez a mumusom.
És pont azért ítélem el a mostani kormányt, mert ezt a stílust, életfelfogást mutatják folyamatosan, uszítással és hazudozással egybekötve. (Természetesen a többi párt is ugyanezt csinálta/csinálja, de most nem ez a téma.)

Majd ha mi magyarok tudunk kultúrált EMBER módjára élni, és hajlandóak leszünk a rászorulóknak - nem a gazdasági bevándorlóknak - segíteni, majd akkor ugathatunk a geci, szemét migránsokra. Addig meg kuss van. Mert bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...

na__most__akkor 2018.05.16. 19:00:34

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát :
kuzdhetnenek erezzek mubalhe

MAGYAR ember magyarul beszéljen és írjon...

Ti is, seggfejek!

>>>
@FILTOL:
atlap neklul macediniaba azerbiaba

>>>
@VT Man:
bizottsag nyaralasuk aggodik

prakp 2018.05.16. 19:29:31

@Kampfer: "Mondom én, hogy az anyád valamit elnézett és véletlenül a méhlepényt nevelgette... :-)"

"Idióta, kretén balfasz!"

"Anyádat bár a számra vettem, az ő tragédiája mégis az, hogy valami majom máshova is ültette, sejtésem szerint ennek lehetsz a balesetes végeredménye te magad. És te még kaptál személyit? Pfff..."

Jakab.gipsz 2018.05.16. 20:28:15

@Fergio: Miféle uszítást akarsz a törvényesen megválasztott kormányunk nyakába sózni ?

Ha uszítást akarsz bírálni, kezd az ügyes szélhámossal és nagy hazudozóval: Marx Karcsikával!

Európai téridő 2018.05.16. 21:43:11

@röf: Olvasd is el azt a cikket, nagy farokságok vannak benne.

nnnnnnnn 2018.05.16. 22:05:48

terjedjen is a rémhír, ne jöjjenek erre felé se

Fergio 2018.05.17. 05:36:41

@Jakab.gipsz:
Te melyik troll alteregója vagy? VáradiJános? Személyiségficamos Julika te vagy?
Ja, mindegy, trollokkal nem kommunikálok.

Kampfer 2018.05.17. 07:43:39

@Fergio: "Tehát akkor éltél kint. Biztos elkergettek a szuper magyar lehetőségek..."

A hazai munkáltató küldött ki a partnerhez tanulni (ami munka mellett történt), majd itthon dolgoztam tovább. A partnertől két év alatt háromszor kaptam állásajánlatot. Volt itthon lehetőség, ha nem is olyan, mint külhonban. De volt!

"Értem én, hogy gáz a lakókörnyezetedben élő migránsok, vagy cigányok. De ha ennyire zavar, akkor miért nem költözöl el?"

Az ÉRTŐ olvasásra hívnám föl a figyelmed!

Az alábbiakat írtam neked:

"De kérdezd azt a másik nagyeszű barmot, azt a chrisredet. Majd ő mutat neked az utcájában olyan arabokat, akik a lakásánál is drágább autókkal furikáznak a cigányok között!"

Vagyis NEM az én lakókörnyezetemről volt szó...! Hanem a másik nagyeszű kommentelőéről! Arra utaltam, hogy ő maga írta le a ilyennek lakókörnyezetét korábban. Az én környezetemben csak ideiglenesen voltak migrik pár hétig még '15-ben. Ismét magamat idézem:

"Bőven van róla fogalmam, milyen emberek, itt voltak a lakókörnyezetemben heteken át! Láttam, hallottam, éreztem, hogy milyenek. Koszhadékok, semmirevalók."

Szintén neked írtam. Ergo célszerű volna értelmezned az írást, mielőtt buzgón nekiállsz a válaszoknak!

"Ezért gáz, amikor fröcsögtök a birka haverjaiddal a migránsokról, amikor ebben a kurva országban minden tizedik ember egy büdös nagy önző geci..."

Szerintem nem állunk ilyen jól! Ha csak minden tizedik volna önző geci, akkor jobb volna a helyzet!

De ők a migrikkel ellentétben ITTHON vannak, ők magyar állampolgárok. Ergo rendelkeznek azon jogokkal, amivel a migrik nem! És ez jól van így. A minőségüket illetően már lehet vitázni, de a jogállásukat illetően nem!

"...és hajlandóak leszünk a rászorulóknak - nem a gazdasági bevándorlóknak - segíteni, majd akkor ugathatunk a geci, szemét migránsokra."

Kaptak és kapnak segítséget! DE az egy értelmes alapvetés, hogy a segítséget vigyük oda és ne őket engedjük (főleg ne HOZZUK) ide! Kell segíteni OTT, ahol a gond van! De nem IDE hozni a bajt (igen, a migri önmagában is baj). A segítséget illetően nincs vitánk! A segítség jellegét és módját illetően igen! Abban nem értek egyet veled!
Kamp.

Fergio 2018.05.17. 19:32:02

@Kampfer:

Kár a bunkó- és lekezelő stílusért, egész értelmesen tudsz érvelni, néhány fontos "apróságtól" eltekintve.

"Kaptak és kapnak segítséget! DE az egy értelmes alapvetés, hogy a segítséget vigyük oda és ne őket engedjük (főleg ne HOZZUK) ide! Kell segíteni OTT, ahol a gond van! De nem IDE hozni a bajt (igen, a migri önmagában is baj). A segítséget illetően nincs vitánk! A segítség jellegét és módját illetően igen! Abban nem értek egyet veled!"

Egy polgárháborús/háborús övezetbe hogyan viszel segítséget? Szíriába, Afganisztánba, Pakisztánba? Onnan jön ebbe a térségbe a legtöbb menekült. Az ott élőknek lakhatásra, munkára, élelemre, egészségügyi ellátásra van szükségük. Amg egymással harcolnak, hogyan viszel oda olyan segítséget, amit civileknek, cégeknek kellene biztosítania? Talán pont tavaly az oroszok meg a szír kormányerők robbantották fel az ENSZ segélykonvoját. Annyira birom, amikor a nagy okos magyarok megmondják a frankót! Én is javaslom neked az ÉRTŐ olvasást (nemzetközi sajtó), és az ÉRTŐ gondolkozást! A "majd-én-tudom" 10 millió politikai és gazdasági szakértő ebben az országban annyi okosságot mond, csak nem gondolnak bele, hogy az elméletileg jó megoldás egy darabig politikailag kivitelezhetetlen.

Nem kívánok veled vitázni, mert azt látom, hogy elbeszélünk egymás mellett, és nem vagyunk egy oldalon. Szentül meg vagy győződve az igazadról, de nem gondolsz bele alapvető problémákba. Sajnos ilyen nagyon sok ember. Én sem azt mondom, hogy jöjjön ide az összes menekült, csak nálunk mindenkibe beleültették a frászt hazugságokkal és túlzásokkal, hogy politikai erőt kovácsoljanak belőle. Milliárdokat költöttek a pénzükből az uszításra, aztán persze bejött az az 1930 menekült az országba a genfi egyezményre hivatkozva. Érted a problémám? Ahelyett, hogy azt mondanánk: jöjjön be az országba néhány ezer menekült - akiket a határon választunk ki (egyébként ez most is így volt) -, biztosítsunk nekik menekült táborokban helyet (elszeparáltan, ahogy pl. Töröországban), adjunk nekik munkát - ahogyan a közmunkásoknak kb. - és ha már tiszta lesz a helyzet az anyaországban, küldjük vissza őket. (Vagy ha tényleg használható munkaerővel rendelkeznek, orvosokat, mérnököket 1-2 év múlva esetleg alkalmazzunk olyan városokban, ahol hiány van.) Most ha jól tudom, kb. 30000 muszlim vallású ember él Magyarországon. Még a tágabb környezetemben sem tudok problémát velük kapcsolatban. Egyébként a vallásuk miatt van bennem ellenérzés, nem amiatt, hogy dolgoznak vagy sem. A cigányok sem dolgoztak, most csak úgy kapnak pénzt, ha valamit csinálnak. Még ez sem tökéletes, de már egy lépés. Ennyi.

Kampfer 2018.05.18. 09:42:48

@Fergio: "Egy polgárháborús/háborús övezetbe hogyan viszel segítséget? Szíriába, Afganisztánba, Pakisztánba?"

Oda? Sehogy. Az katonai műveleti terület vagy egyszerűen csak kaotikus harcok színtere. Ott mi nem tudunk mit tenni. Tudunk viszont tenni azért, hogy akik onnan elmenekültek, ne szenvedjenek hiányt a menekülttáborokban (pl. Törökországban, Jordániában)! A konszolidálódott területek újjáépítésében, fejlesztésében lehet már keresnivalónk. Emlékeim szerint a kormányzat is valami hasonló álláspontot képvisel.

"Onnan jön ebbe a térségbe a legtöbb menekült."

Ez nem igaz! '16-ban a migránsok kb. 30%-a érkezett bizonyítottan olyan államokból, melyekben harcok dúltak. Továbbá a világ 169 államából regisztráltak menedékkérőket. Afganisztán egészén nincsenek harcok. És Marokkóban sincsenek harcok. De ez csak néhány példa.

"Az ott élőknek lakhatásra, munkára, élelemre, egészségügyi ellátásra van szükségük."

Ez lehet, de ez NEM a magyar kormány illetékessége és felelőssége!

"Amg egymással harcolnak, hogyan viszel oda olyan segítséget, amit civileknek, cégeknek kellene biztosítania?"

Sehogy. Nem is oda kell vinni, hanem oda, ahová az onnan elmenekült civilek el lettek szállásolva (menekülttáborok).

"Annyira birom, amikor a nagy okos magyarok megmondják a frankót!"

Sok magyar mondta már meg a 'frankót'! Továbbá ITTHON, Magyarországon igenis a magyarok mondják meg a frankót! Ne egy migri a határon vagy valami libbant tisztviselő, aki csak Audiból és öltönyben látott még tábort közelről!
Fenti mondatodat csak egy indulatos 'magyarozásként' tudom értékelni.

"Én is javaslom neked az ÉRTŐ olvasást (nemzetközi sajtó), és az ÉRTŐ gondolkozást!"

Ezt konkrétumok nélkül nem tudom értelmezni.

"Nem kívánok veled vitázni, mert azt látom, hogy elbeszélünk egymás mellett, és nem vagyunk egy oldalon."

Ez biztosan így van.

"Szentül meg vagy győződve az igazadról, de nem gondolsz bele alapvető problémákba."

Milyen 'alapvető problémára' utalsz? Talán csak mást tekintünk alapvető problémának. Más problémákat priorizálunk.

"Én sem azt mondom, hogy jöjjön ide az összes menekült..."

És hol húzod meg a határt? Az 50000-dik még bejöhet. Ok. És mit mondasz az 50001-dik vagy 50101-dik bociszemű kisfiúnak és az anyjának? Bocsi, betelt a 'kvóta'? Mi alapján döntöd el a 'mértéket'?

"...aztán persze bejött az az 1930 menekült az országba a genfi egyezményre hivatkozva."

Amelyekből már kevesebb, mint 300 van itt. A többi rég megpattant. Ergo azokkal már SEMMI teendője nincs a magyar kormányzatnak és a rendszernek! A plakátolás pedig egy olyan 'csapda' volt, amibe szépen belerángatta a kormány az ellenzéket. Bele is sétáltak, hülyét is csináltak magukból évekre (a kunhalmi pl.)! Drága csapda volt, ez tény, de bejött a szándék.

"Ahelyett, hogy azt mondanánk: jöjjön be az országba néhány ezer menekült - akiket a határon választunk ki (egyébként ez most is így volt) -, biztosítsunk nekik menekült táborokban helyet (elszeparáltan, ahogy pl. Töröországban)"

Na, ezt már nem tehetnéd meg az eu jogszabályok szerint! Nem zárhatod be őket, továbbá a szeparált környezetet is folyamatosan támadják az unióban. Konzekvensebb álláspont, ha eleve azt jelentjük ki, hogy nem kívánunk itthon migránsokat elhelyezni, illetve beengedni. Ez világos álláspont. Szerintem.

"...és ha már tiszta lesz a helyzet az anyaországban, küldjük vissza őket."

Esélytelen! Ezt te is jól tudod, a kormányzat is tudja és immár a németek is tudják. A svédek is, de nem merik kimondani. A finn jóbarátaim épp eleget sztoriztak erről tavaly. Esélytelen.

"(Vagy ha tényleg használható munkaerővel rendelkeznek, orvosokat, mérnököket 1-2 év múlva esetleg alkalmazzunk olyan városokban, ahol hiány van.)"

Esélytelen. Azokat már körökkel korábban és évekkel korábban 'kiszemezgették' a britek, németek és a svédek, kanadaiak a balhé kezdetén, illetve utána a táborokból! Ide már csak az 'ahmedek' jutnak el a papucsban.

"Most ha jól tudom, kb. 30000 muszlim vallású ember él Magyarországon. Még a tágabb környezetemben sem tudok problémát velük kapcsolatban."

Ne légy naiv! Ennek EGYETLEN oka van, mégpedig a számuk. Vagyis nincsenek elegen ahhoz, hogy probléma legyen velük. Addig van ez így, amíg a számuk nem nő meg jobban. Ahogy ez bekövetkezik, cseszheted a 'nincs velük probléma' helyzetet. Akkor majd lesz! A nyugat erre a bizonyíték.

"Egyébként a vallásuk miatt van bennem ellenérzés, nem amiatt, hogy dolgoznak vagy sem."

Azokban a társadalmakban a vallás maga az ember. Nem különítheted el. Európában még a harmadik generációs migrik is (már állampolgárok) gyilkoltak, radikalizálódtak. Zsákutca őket integrálni, esélytelen.

"A cigányok sem dolgoztak, most csak úgy kapnak pénzt, ha valamit csinálnak. Még ez sem tökéletes, de már egy lépés."

Ebben teljesen egyetértünk!
Kamp.
süti beállítások módosítása