HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

"Az ilyen part igen ritka, elpusztítja Tarlós Pista"

2017.04.19. 11:07 bozotharcos

Folytatódik a ritkán látott ellenzéki összefogás a Róma-parti mobilgát ügyében: a III. kerületi ellenzéki képviselők fellebbeznek a helyi népszavazási kezdeményezésük elmeszelése miatt.  Erről április 19-én kiadott közleményük kiemeli: a márciusi lakossági fórumon egyértelműen kimondták a Fővárosi Önkormányzat által megbízott mérnökök, hogy műszakilag mind közvetlenül a Duna-parton, mind a Nánási út és a Királyok útja nyomvonalán megépíthető az árvízvédelmi szabályoknak megfelelő védmű. ennek ellenére a főváros vezetése a helyiek, a környezetvédők és a vízügyi szakma számos képviselője által kifogásolt partközeli nyomvonal megépítése mellett döntött.

a_lli.jpg

Az április 19-én beadott dokumentumot aláírta Béres András (Párbeszéd), Burján Ferenc (LMP), Mihalik Zoltán (Együtt), Czeglédy Gergő, Őri László és Simonka Csaba (MSZP), Szanyó Miklós (Jobbik). Az  ellenzéki képviselők szerint a két nyomvonalat összehasonlító szakértői értékelésről a Kortárs Építészeti Központ lesújtó kritikával élt, eszerint a Fővárosi Közgyűlés 2017. április 5-én a Fidesz-Kdnp-s képviselők szavazatával elfogadott döntése a hazai településrendezési gyakorlatnak és a nemzetközi jogszabályoknak is ellentmond.

A fellebbezés aláírói szerint egyértelműen kiderült, hogy a leginkább érintett III. kerületi lakosok szeretnének érdemben véleményt nyilvánítani ebben a kérdésben, ezért még márciusban kezdeményezték a népszavazás kiírásához szükséges lakossági aláírások számának 25%-ról 10%-ra történő csökkentését.

A helyi testület fideszes többsége ehhez nem járult hozzá, most pedig a Helyi Választási Bizottság tagadta meg a népszavazási kérdés hitelesítését. Ennek oka a kerületi  ellenzék  szerint egyszerűen az, hogy  “Tarlós István és Bús Balázs félnek az érintett lakossági véleménytől.” (Képek: Facebook, "Maradjanak a fák a rómain"-csoport)

azilyenpart.jpg

 

romaifellini.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6512436639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legális 2017.04.19. 19:23:22

Bocs, kedves un. lakosság.
Ha nektek sok a 25%, akkor a baráti körön kívül mégis kit képviseltek?
A tényleges lakosságot biztos nem , vagy nem vagytok biztosak benne.
Mostanában olyan vidámakat lehet tüntetni, meg aláírásgyűjteni.
Hajrá.

illiberális 2017.04.19. 19:29:28

Őszintén szólva én sem tartom népszavazási kérdésnek azt hogy hol épüljön fel egy árvízvédelmi gát. Persze értem én senki sem szeretné ha kivágnák a szép 50 meg 100 éves árnyat adó fákat(én sem szeretném) de miért kell már ebből is politikai ügyet kreálni?
süti beállítások módosítása