HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nem viccel az Amerikai Nagykövetség CEU-ügyben: egyeztetésre hívja az állampolgárait

2017.04.09. 09:54 bozotharcos

"Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége meghívja a CEU-n alkalmazott, ott tanító és tanuló amerikai állampolgárokat, hogy megvitassák a nagykövetség munkatársaival a CEU -t érintő közelmúltbeli eseményeket" - fogalmaz az érintetteknek április 7-én kiküldött  levélben.

i_stand_with_ceu.png

A nagykövetség épületében április 12-én rendezendő eseményen a résztvevőket részletesen tájékoztatják arról, hogy milyen lépéseket tesz az amerikai kormány a CEU védelmében. Még március 31-én az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Mark Toner közleményt adott  ki :

"Az Egyesült Államok aggodalmát fejezi ki a magyar kormány által március 28-án benyújtott törvénytervezet miatt, amely új, célzott és nehezen teljesíthető követelményeket fogalmaz meg a külföldi egyetemekre vonatkozóan. Ha elfogadják ezeket a változásokat, azok negatívan befolyásolhatják a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) működését, vagy akár az egyetem bezárásához is vezethetnek.

A CEU egy élvonalbeli oktatási intézmény, melyet mind az Egyesült Államokban, mind Magyarországon akkreditáltak, oktatói és diákjai több mint száz országból érkeztek. Az egyetem szakmai kiválósága és a független, kritikai gondolkodást előmozdító munkája révén megerősítette Magyarország befolyását és vezető szerepét a régióban. Felhívjuk a magyar kormányt, hogy tartózkodjanak bármiféle törvényi lépéstől, amely veszélyeztetné a CEU működését vagy függetlenségét."

A budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, David Kostelancik pedig április 4-én az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

"Az Egyesült Államok csalódással értesült róla, hogy a Közép-európai Egyetemet (CEU) célbavevő törvényt ma gyorsított eljárással elfogadták, az Egyesült Államok, helyi és nemzetközi szervezetek és intézmények százai, valamint a tanszabadságot becsben tartó magyarok ezrei által kifejezett komoly fenntartások, illetve mindannak ellenére, amivel a CEU a magyarországi kultúrát gazdagította.

A CEU sikeres és magas presztízsű amerikai-magyar intézmény, és immár 26 éve fontos eleme az amerikai-magyar kapcsolatoknak.  Az Egyesült Államok a továbbiakban is szót fog emelni a CEU függetlenségéért és háborítatlan magyarországi működéséért."

 

159 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6612411627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CoolKoon 2017.04.09. 20:58:59

@Parasztlengő az imperialistáknak: "a CEUnak meg a Helsinki Bizottmánynak persze eszébe sem lesz elmenni, mint ahogy nem is volt soha." - A Helsinki Bizottság csak akkor menne el, ha a tagjaikat kendőzetlenül bebörtönöznék egy koncepciós per során, de akkor már megette a fene az egészet. A CEU-nak elég lesz annyi, hogy kiderül, nem indíthat Mo-n több képzést. Persze a magadfajta, reménytelenül lecsúszott alkeszeket ez nem fog zavarni, de azt a pár értelmiségit, aki még megmaradt, igen.

"hogy mindenkinek egyértelmü legyen, honnan fúj a magyarellenes szél." - Igen, ez számomra is egyértelmű: onnan, ahol magyar egyetemet tiltanak be, magyar kutatókat lehetetlenítenek el, ahol magyar civil szervezeteket fognak erővel feloszlatni, és ahol a hazájukat elárulva az orosz FSZB-nek küldik el a "nemzeti konzultációt" kitöltő birk..izé..áldozatok minden személyes adatát.

VaradiJanos 2017.04.09. 20:59:16

@valkyre: :-)
Nyugi, azért szeretlek ám!

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.04.09. 21:02:55

@paraszthajszal: A magyar jogrendszer a német-osztrák jogon alapul, ahol ugyanígy államközi egyezmény keretében lehet csak amerikai diplomát kiadni.

És németországban, ausztriában vagy magyarországon nincs más példa erre a csaló müködésre a CEUn kívül.

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.04.09. 21:04:31

@CoolKoon: Egy maroknyi drogos, transznemű, leszbi, gay és feminista nem fog forradalmat kirobbantani. Még a rárakódó dékás-kunhalmista hordával együtt sem. Szóval nevetséges, amit írsz.

CoolKoon 2017.04.09. 21:10:35

@Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert): Igen, ti ott a kurucinfós ütődöttek klubjában úgy képzelitek, hogy aki liberális, az kizárólag:
a) feminim buzi
b) transznemű
c) drogos
d) leszbikus és/vagy feminista lehet. Ugyanis a netadós tüntetésen is pontosan ilyen arcok jelentek meg, mi? Elárulok egy titkot: azok, akik a forradalmakat (mostanában) kirobbantják, most még a számítógép előtt ülnek. De ha a gazdáid túlfeszítik a húrt, akkor egyszer felállnak, és akkor talán majd arra is rájöttök a buta fejetekkel, hogy nemcsak a fenti kategóriákba tartozó személyeknek van elege Vityacsászárból, sleppjéből, és a hozzájuk "csapódó" csőcselékből....

CoolKoon 2017.04.09. 21:11:37

@Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert): Amúgy meg a liberalizmus "őshazájában" (igen, Amerikában) érdekes módon egyáltalán nem ezt képzeli a liberálisokról az ellentábor. Fura, nem?

valkyre 2017.04.09. 21:11:58

@VaradiJanos: oké, én is. Még a végén együtt megyünk a pride-ra.

Na, akkor már megyek is nyugodtan. Számomra véget ért a tüntetés, sajnos nem fértem föl a Soros repülőre. :)

lippsi e vagy? 2017.04.09. 21:14:57

@CoolKoon:
Jó sok dolga lehet az orosz FSZB-nek, hogy miután az amerikai választást elcsalva Trumpot hozták ki győztesnek, most a magyarokat veszik lajstromba egyenként

legális 2017.04.09. 21:20:17

@paraszthajszal: szép hosszú lett. De semmi köze az alapproblémához.
Illetve nincs CEU kampusz csak KEE, amit egy kis kapu mentén hozott létre az amúgy nem működő CEU.
Továbbá nem látom a másik 26 intézmény képviselőt az ellehetetlenülésük miatti bozótharcban. Még az is lehet, hogy nincs ellehetetlenítés, csak a soroslufi.

lippsi e vagy? 2017.04.09. 21:21:14

@CoolKoon:
"a liberalizmus "őshazájában" (igen, Amerikában) "

Te szerencsétlen félművelt, az USA még az álmoskönyvben se létezett a liberális eszmék szilárd formába öntése idején

Egyre inkább gyanítom a CEU-n tanultál lippsiológiát

CoolKoon 2017.04.09. 21:21:22

@lippsi e vagy?: "a magyarokat veszik lajstromba egyenként" - Szerintem csak a fideszdroidokat, ugyanis nem hiszem, hogy rajtuk kívül túl sokan kitöltenék a konzultációs webes űrlapot....
És én se értem, hogy mi értelme volt az egésznek, de az 100%, hogy a yandex.ru-ról beillesztett kódrészlet szépen elküldte a megadott (személyes) adatokat a saját szerverére. Lehet, hogy az oroszok a Vityacsászárnak és sleppjének tesznek ezzel szívességet, mert már készül az új Kubatov-lista....

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.04.09. 21:23:10

@CoolKoon: Nem akarok Amerika belügyeibe avatkozni, de egyébként a liberálisok őshazája Anglia, a whigek képviselték politikailag az eszmét.
Amerikában a liberálisokat konzervatívoknak nevezték addig, amíg a baloldal ki nem sajátította magának ezt a nevet az 1950-es évektől kezdve. Ott a szocializmus-kommunizmus nem szalonképes ma sem, és a McCarthyzmus révén hatékonyan üldözött volt.
Ami meg csak álmodban van tömegbázisa a néger- és iszlámbefogadó, buziházasságpárti, drogpárti, merjünkkicsiklenni, hazaáruló politikának.

legális 2017.04.09. 21:24:09

@legális: parasztlengő szintén tudósnak látszó (um. paraszthajszál), homlokegyenest ellenkező következtetést vont le a nálunk használt jogrendszerből. Lehet, neki van igaza. Illetve lehet mindkettőtöknek csak az egyik nálunk nem elfogadott. Ha így van nem lehetne, hogy a demokratikusnak mondott német-osztrák jogrendre figyeljünk a szintén demokratikusnak mondott angolszász helyett.
A legegyszerűbb az lenne, ha nem kuruckodnának itt jenki pénzből

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 21:26:02

@CoolKoon:

Nem mindent Soros irányít, ők csak egy népellenes világelit egyik tagja. Ezt hívjuk háttérhatalomnak.

CoolKoon 2017.04.09. 21:26:31

@lippsi e vagy?: "Te szerencsétlen félművelt, az USA még az álmoskönyvben se létezett a liberális eszmék szilárd formába öntése idején" - Jaj de vicces, amikor szemellenzős, de legalább butuska fideszdroidok próbálnak meg kioktatni valami olyanról, amihez nem értenek :D Szóval idézet a Wikipédia idevágó szócikkéből (hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus): "Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza."
Tiszta véletlenül pont az amerikai függetlenségi háború idejére! Biztos ezt a (látszólag!!!) véletlen egybeesést is Soros György intézte (hamisította) így....

"Egyre inkább gyanítom a CEU-n tanultál lippsiológiát" - Nem, én valójában ott vettem a diplomámat, ahol te az érettségidet: az ecserin...

VaradiJanos 2017.04.09. 21:28:37

@CoolKoon: miért, a netadós tüntetésen kizárólag liberális nézetűek jelentek meg?

Jakab.gipsz 2017.04.09. 21:31:21

@Alick: Tartok tőle nem értitek "a szemlélet váltás" kifejezés lényegét, fussunk neki még egyszer.

Tehát azt bebizonyítani valakiről nem nehéz pl. Soros-ról, hogy egy szocio és pszichopata őrült, mint ahogyan az elmélete is a multikulti nyitott társadalom elmélete is, őrült, szükségszerűen társadalmak össze omlásához vezet, (polgár-háborúhoz) dezintegrációhoz, és persze antiszemitizmushoz. És a bizonyítás is könnyen belátható, hogy mindenkit átvert, ámde utána mi legyen, hogy az abszolút ártalmatlan, elvakult híveinek se essen bántódása, és ők is belássák tévedtek, ez már nehezebb. De csak annyiból nehéz, pl, mert még hiányzik a megértéséhez szükséges kontextus, a tudományos megalapozottság megértése. Éppen ezek azok a nehézségek amelyeket csak a magasan képzett, tudósaink érthetnek meg csak, (tökéletesen tisztába vannak vele), ezért hallgat, vagy csak morgolódik csendben a hallgatag tudományos, többség.

CoolKoon 2017.04.09. 21:31:45

@Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert): "Amerikában a liberálisokat konzervatívoknak nevezték addig, amíg a baloldal ki nem sajátította magának ezt a nevet az 1950-es évektől kezdve." - Ez így igaz, de mit se von le abból a tényből, hogy Amerika az egész világ szerint a liberalizmus fellegvára.

"Ott a szocializmus-kommunizmus nem szalonképes ma sem, és a McCarthyzmus révén hatékonyan üldözött volt." - Sőt, még Obama lépéseit is "szocializmusnak" bélyegezték a politikai ellenfelei. Nem úgy mint nálunk, ahol gyakorlatilag az összes kurva parlamenti párt kommunista programmal kampányol, és a vezető kormánypárt is kommunista intézkedésekkel nyert választásokat, és azóta is egyre jobban másolja a kommunistákat.

"Ami meg csak álmodban van tömegbázisa a néger- és iszlámbefogadó, buziházasságpárti, drogpárti, merjünkkicsiklenni, hazaáruló politikának." - Amiről te beszélsz, annak csak a lázálmaidban van köze a valódi liberalizmushoz. Hazaáruló egyébként továbbra is az, aki magyar állami szervként magyar állampolgárok személyes adatait szolgáltatja ki egy idegen ország titkosszolgálatához köthető portálnak. Meg az, aki magyar egyetemet törvénnyel zárat be.

paraszthajszal 2017.04.09. 21:32:56

@legális: „Továbbá nem látom a másik 26 intézmény képviselőt az ellehetetlenülésük miatti bozótharcban.”

A másik 26 intézmény közül lehet, hogy van ténylegesen kamu képzőhely is, hiszen a taktika éppen az lett volna, hogy a CEU-t ezekkel összemossák. Csak az a baj, hogy ha egy egyetem a nemzetközi rangsorokban megelőzi az összes magyar egyetemet, és egy volt harvardi professzor a rektora, arról a nemzetközi tudományos világ nehezen fogja elhinni, hogy csaló papírgyár, ami nulla elvárással pénzért adja a diplomáit.

„nincs CEU kampusz csak KEE, amit egy kis kapu mentén hozott létre az amúgy nem működő CEU.”

Igen, ahogy nincs northsteadi uradalom se, és az amúgy nem működő uradalom királyi helytartója, csak egy kiskapu, hogy a képviselők meg tudjanak szabadulni az általuk már nem kívánt tisztségről, ha a lemondásra jogilag nincs lehetőség.

CoolKoon 2017.04.09. 21:33:38

@MaxVal BircaMan HJCD: Ejnye, de hát nem ez van a fideszes leckében! Nem figyeltél? A nyugati világban Soros irányít mindenkit! Az amerikai nagykövettől kezdve Trumpon át egészen az EPP össze képviselőjéig. Nem holmi "népellenes világelit", hanem A Soros György!

CoolKoon 2017.04.09. 21:35:38

@VaradiJanos: Miért, nem ezt szerette volna kommunikálni már akkor is a Fidesz, amíg úgy nem döntöttek, hogy inkább hagyják a fenébe az egészet? Vagy a tanárok tüntetésein......

VaradiJanos 2017.04.09. 21:37:10

@CoolKoon: kit érdekel a fidesz kommunikációja, most a te hazugságodról volt szó.

CoolKoon 2017.04.09. 21:40:28

@VaradiJanos: Az én hazugságomról? Első ránézésre azok a fiatalok, akik a Fidesz-fészekbe billentyűzeteket, egereket, monitort stb. hajigáltak, bizony igencsak liberálisnak tűntek. Legalábbis semmiképp nem lehettek fideszdroidok, és ahhoz túlságosan értelmiségieknek (egyetemistáknak) tűntek, hogy borotvált fejű, alkoholista jobbik-szimpatizánsok legyenek....

VaradiJanos 2017.04.09. 21:48:06

@CoolKoon: az a csürhe csak egy elenyésző kisebbség volt

flamer 2017.04.09. 21:52:01

@legális: A Nádor utcában találod.
Tudom, hogy elfelejtettek erről szólni a fideszes főbirkák, de a CEU az ott tényleg az amerikai CEU: a tanárok a CEU tanárai, a diákok a CEU diákjai és az épület is az CEU-é. Olyannyira, hogy pár évvel ezelőttig a KEE nem is létezett.

CoolKoon 2017.04.09. 21:52:24

@VaradiJanos: Az lehet. Viszont megmutatta a fidesznyikek számára is, hogy nemcsak a saját csürhéje képes az utcára menni. Volt is nagy hüledezés, hogy olyat láttak, amit eddig még soha. Ezért naiv dolog azt gondolni, hogy liberális=pacifista, nőies, vézna buzi.

CoolKoon 2017.04.09. 21:54:59

@VaradiJanos: Jó, te lehet, hogy nem. Mások viszont igen, amit néhány fenti (nekem címzett) komment is megerősít.

torró 2017.04.09. 22:05:14

Én azt hallottam, vagy olvastam, hogy Amerika tett olyan kijelentést, miszerint a CEU abszolút Soros alapítványi kötelékbe tartozik. Tehát nem az ő kormányuk prosperál felettük. Ez a törvény csak elveszi a külön jogokat és a Magyar egyetemekre vonatkozó jogszabályokat teszi nekik is kötelezővé. Igaz állítólag valami engedélyt kellene nekik bemutatni, amit, félév alatt nem tudnak beszerezni. És ebből adódik az esetleges oktatás szüneteltetés. De nem bezárásról szól konkrétan a törvény. De emberek! Vannak olyan rendelkezések ránk is vonatkoztatva, ha valamit a megadott időn belül nem tudsz felmutatni akkor buktad az ügyet. Engedély, vagy bizonyíték felmutatása, kérelem valamire. Már elnézést de miért kellene bárkinek előjogot adni, csak úgy! Ha bizonyos törvényeket ránk nézve kötelezően előírnak. Akkor az legyen mindenkire kötelező!Sorosnak nem kellene minden országban saját törvényt kreálni! Mire fel?

Indriq 2017.04.09. 22:08:18

Na, a szenátorasszony (selmeczi gabriella) már retteg? :)

Jakab.gipsz 2017.04.09. 22:11:09

@Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert):
Sajnos tévedsz, K. Popper és a többi Bécsi-Harvard körös filozófus pontosan tudta mit csinálnak az amerikai tudománnyal, pl. a kései Wittgenstein meg érezte a veszélyt.

A tudomány is kétélű fegyver, mint ahogyan a szó is és a tudomány-filozófia is, Soros bűne az, hogy szekta-filozófiává (kommunista-materialista-ateista) degradálta a saját céljai érdekében a tudomány-filozófiát és ebben a tevékenységébe lépésről-lépésre sok embert bele rángatott. Korrupcióval, zsarolással, alul-képzettek, döntési pozícióba helyezésével, beszűkítette a tanítványai tudatát, stb.

De ezt az ideológiai-teológiai háborút, nem szabad az utca-népére bízni, de még a politikusokra sem, csak a "filozófia vérpadján szabad Soros kivégezni és az agybaját meggyógyítani", ne adj isten ha haldokolna sem szabadna meghalni hagyni.
Mint ahogyan a tábornokok sem vívnak, pisztoly-párbajt, úgyszintén a filozófusok sem dobálják ki egymást az ablakon.

Ettől a hőbörgő hisztériát keltő Soros-tól nem kell bexarni, ugyanis egy új-tudomány-filozófia, által akkor van legyőzve, ha a többi tudomány-ág szárnyakat kap tőle, ez a vén hülye pedig magára marad. És senkinek nem eshet semmi baja.

Például ugyebár ma is süllyednek el hajók és vannak tengeri balesetek, de Archimédesz eszünk ágába sem jut szidalmazni, szóval a tudomány itt kezdődik és ide kell vissza térni amit ők gyűlöltek az a metafizika, és a klasszikus görög-filozófia,(mert egy qurva szót sem értettek meg belőle) értelem szerűen irigykedtek, a Bécsi-Harvard körös ütődöttek.

lippsi e vagy? 2017.04.09. 22:13:48

@CoolKoon:
Amerikai Függetlenségi Háború a 17. században?

Baszki, még csak akkor kezdték alapítani a legelső telepeket a brit dohánygyárak, meg az Európából kiüldözött puritánok, nemhogy függetlenségi háborút vívtak volna. Indián háborúk már voltak, aztán dőlni kezdett a rakomány a rabszolgahajókról, fingjuk se volt mi az hogy liberalizmus

Indriq 2017.04.09. 22:14:39

@Jakab.gipsz: te komolyan elhiszed amit leírattak veled vagy kellően megfizetnek? :)

paraszthajszal 2017.04.09. 22:31:41

@torró: "Én azt hallottam, vagy olvastam, hogy Amerika tett olyan kijelentést, miszerint a CEU abszolút Soros alapítványi kötelékbe tartozik. Tehát nem az ő kormányuk prosperál felettük."

1. "prosperál" >> Tudom, hogy azért használsz idegen szavakat, hogy okosabbnak tűnj, de úgy ne használd őket, hogy nem tudod mit jelentenek, mert olyannak fogsz tűnni, mint Alekosz a Való Villából.
2. Szóval azt mondod, hogy a CEU nem egy amerikai állami egyetem, hanem egy alapítványi működtetésű magánegyetem, mint a Harvardtól a Yale-ig kb. az összes híresebb egyetemük? No shit, Sherlock!

torró 2017.04.09. 22:54:12

@paraszthajszal:
Kicsit rákerestem, itt kellett volna kezdenem!
"A Közép-európai Egyetem (angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU) az Amerikai Egyesült Államok és a Magyar Köztársaság működési engedélyével és akkreditációjával rendelkező, budapesti központú nemzetközi egyetem.

A CEU a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a kormányzat és közpolitika területén kínál posztgraduális képzést a jövő vezetőinek. Ezt mutatja a nagy számú nemzetközi hallgatói létszám és a világ legjelentősebb egyetemeiről érkező tantestület. A több mint 30 országból érkező közel 300 tanár a CEU-n 7:1-es diák-tanár arányszámot eredményez.[1]"
"A CEU kiemelt hangsúlyt fektet a nyílt társadalmak fejlesztésére Közép- és Kelet-Európában illetve a volt szovjet utódállamokban egy olyan oktatási rendszeren keresztül, amely módszeresen támogatja az átfogó és összehasonlító elemzés eredményeként született gondolatok és közpolitikai kezdeményezések kidolgozását. Válaszolva a demokrácia elterjedésére a régióban és azon túl, az egyetem nemcsak érdeklődési körét, de ösztöndíjprogramjait is kiterjesztette a világ egyes fejlődésben lévő területeire."
Ha gondosan elolvasod, azért érted a lényeget? A nyílt társadalom! Nem kell megmagyarázni?

Jakab.gipsz 2017.04.09. 22:57:01

@Indriq: Ha nem tudnám, bizonyítani a leírtakat, miért írogatnák?

Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára 2017.04.09. 23:01:32

Szanalmassan megbuktak a libbantak. Meg ugyis csak ket tucat libbantat sikerult kiviniuk, hogy Sorosek repulogepekkel szallitottak napok ota az embereket.

KILENCVEN NYOLC SZÁZALÉK 2017.04.09. 23:14:29

Elvárom a kormánytól, hogy CEU ügyben ne tárgyaljon senkivel, semmiről, hanem csak zárja be és KÉSZ.
Ezt ERŐBŐL KELL MEGOLDANI !!!

CoolKoon 2017.04.09. 23:14:35

@lippsi e vagy?: "Amerikai Függetlenségi Háború a 17. században?" - Ne csúsztass, a függetlenségi háborújuk a 18. század végén volt. Nem sokkal azelőtt, 1776-ban jelent meg Adam Smith A nemzetek gazdagsága c. könyve, gyakorlatilag a liberalizmus alapműve.

CoolKoon 2017.04.09. 23:16:38

@KILENCVEN NYOLC SZÁZALÉK: Igen. Pont mint a magadfajták lámpavasra/fára történő fellógatását is. Nem kellenek nekünk európai emberjogi egyezmények, meg hasonló handabanda. Fellógatjuk a gazdáidat és senkiházi csicskásait az első fára, és meg van oldva a keleti kérdés. Erőből, ahogy azt kell...

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.04.09. 23:18:32

Spirituális megújulás kell európába és kőkemény jezsuita propaganda

valamint harci pápa aztán el kell kezdeni a módszeres etnikai tisztogatásokat Európában az inkvizíció segítségével

ez egy tudd hogy értsd helyzet, halaszgatni lehet de annál véresebb lesz minnék többet tökölnek

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.04.09. 23:50:54

Az Üzbeaztáni stokholmi kamionos merénylő szerencsére ismert volt a hatóságok előtt, és el is utasították már a menekültkérelmét.

Az építőiparban dolgozott. De hé, ha elutasították a menekültkérelmét akkor hogyan dolgozhatott? Feketén?

A fejlődő nyugaton? Hallatlan!

paraszthajszal 2017.04.10. 00:21:09

@legális: „parasztlengő szintén tudósnak látszó … következtetést vont le … Lehet neki van igaza.”

Igen, látom, hogy @Parasztlengő az imperialistáknak: isegy nagy felkészültségű szakértő, különösen az egyházjog területén.

Tudós gondolatainak hatására már én is teljesen megvilágosodtam, már csak azt nem tudom eldönteni, hogy az inkvizíciót a könyv- és boszorkányégetés előtt, után vagy azzal egyidőben kellene-e visszahozni a jogalkalmazási gyakorlatba.

Jakab.gipsz 2017.04.10. 00:22:13

@KILENCVEN NYOLC SZÁZALÉK: @CoolKoon: @Parasztlengő az imperialistáknak:
Leültök gondolkodni és a pofátokat be fogjátok, senki nem lógat fel senkit ! Megértettétek !

Nincs szükségünk mártírokra, "vérzőfejű füttyös történészekre", kockás inges igazgatóra, fekete ruhás ápolónőre", mert ezek csak jelképek, akik után a bégető barmok mendegélnek. És az inkvizíció sem segít.

Ez itt most ész-játék éspedig az emberi ostobaság ellen.

Tehát mást kell ki találni, a Nemzeti Konzultáció keretében a következőt.
A kormányfőnek nem csak olyan kérdést kell feltennie amit bárki is megtud válaszolni, teszt lapocskát kitöltve.
Hanem olyan kérést kell Orbán Viktor miniszter elnöknek feltennie a magyar népnek, amire a világon senki sem tud megfelelő választ adni, (a hét milliárd emberközül senki sem).

DE nem egy kérdést, hanem (három a magyarok igazsága) három olyan kérdést, a három bölcs majomnak amire senki sem tudja a megfelelő választ, "Viktor főnöknek" pedig van elég léhűtője, kérdezze meg őket, melyik az a "három egyszerű kérdés" amit a kortárs tudomány még nem oldott meg, persze nehezítsük is egy kicsit.
Orbán nyilván valóan ismeri a magyarokat, (konok, ázsiai, szittya magának való, hitetlenkedő, nomád), mert a magyar senkinek nem hisz el semmit, (gyakori vádak) ezért a kérdésekre adott választ működés közben kell bemutatni.

paraszthajszal 2017.04.10. 00:28:27

@torró: "Ha gondosan elolvasod, azért érted a lényeget? A nyílt társadalom!"

Igen, értem, rátaláltál a CEU-ról szóló Wikipédia-cikkre.

A nyílt társadalom, ahol a kormány mellett csúnya, amerikaiak és más nemzetközi zsidók által pénzelt, homályos hátterű civil szervezetek terjesztik a liberalizmus romlott eszméit! Ó, egek! Most már én is végképp megvilágosodtam!

Magyarország problémáin nem segíthet más, csak a "módszeres etnikai tisztogatás (à la @Parasztlengő az imperialistáknak: ), a jezsuita propaganda és a könyvégetés. ;-)

Jakab.gipsz 2017.04.10. 01:07:51

@CSAK A dunába lőtt libsi a jó libsi !!!: Te most kinek dolgozol, Sorosnak vagy Soros Gyurinak, neki épen az ilyen barmokra, van szüksége, lám-lám antiszemiták a magyarok és teljesül egy önbeteljesítő jóslata. Vedd észre kitalál egy ellenfelet, majd harcol ellene. Ki talál egy hülye magyart majd neki áll kijavítani (helyre pofozni) közben röhögcsél magában ez bizony fájni fog.

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.04.10. 01:57:44

@Jakab.gipsz: Popper Platón és Marx (és Arisztotelész, Hegel) kritikáját, szocializmus és a totalitárius rendszerek kritkáját jóknak tartom; az inkább tudománytörténet, eszmetörténet és hatalomszociológia, és nem ismeretelmélet/tudományfilozófia. Utóbbi téren Popper korlátolt volt, de nem azért mert nem értette volna Arisztotelészt vagy a görögöket, hanem mert csekély szaktudományos ismeretekkel rendelkezett, főleg a társadalomtudományok terén.

HABONYKOMMANDO 2017.04.10. 02:41:20

Ennyi gecizes utan, a kormany helyebe megmutatnam a libsiknek, hogy kivel baszakodjanak. Nem csak a CEU-t zaratnam be, hanem a tobbi libbant egyetemet is. Megvizsgalnam, es ahol libbantsag van azt bezarnam.
Es csinalnek is egy ilyen "Anyaddal baszakodj budos lipsi !" orias plakatot is. A haterben Habony Arpad mosolyogna lakattal kezeben. Ez a minimum lenne.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.04.10. 05:59:44

Én vagyok Orbán Viktor! És végigtekintvén rajtatok a honfitársaimat látom, akik szabad emberként jöttek ide harcolni, mert szabad emberek vagytok. De mit fogtok csinálni ezzel a szabadsággal? Fogtok-e harcolni érte újra?

Sok év múlva az ágyatokban fekve, nem akarnátok elcserélni ezt a pillanatot az odáig eltelt összes napra, hogy elmondhassatok valamit az ellenfeleiteknek? Hogy tudathassátok velük hogy az életetünket lehet hogy elvehetik, de soha sem vehetik el tőlünk... A SZABADSÁGUNKAT!

torró 2017.04.10. 07:37:11

@paraszthajszal:
nem tudom belenézel e még, de tegnap itt voltak a lányomék, aki az ELTE matek fizika szakon végzett, majd pénzügyi és számvitelit. A másik lányom a József Attila kommunikációs szakon. Azt mondták van egy pár ismerősük aki járt a CEU--a és megszüntették velük a kapcsolatot, mert teljesen Magyar ellenessé formálták őket. Én csak az ő véleményükre hivatkozom, mivel talán nem buta gyerekek. Mármint felnőttnek. Na szóval ennyit részemről a CEU ügyben. Márpedig ez nagyon nem helyénvaló! Nem hinném, hogy ez nekünk Magyaroknak hasznos!

Alick 2017.04.10. 10:55:58

Szerintem támogatni kéne a CEU-s kutatásokat. Hazánk egyből az igNobel díjasok élmezőnyébe kerülhetne. :))

magyaridok.hu/velemeny/soros-gyorgy-es-birodalma-1-resz-1557898/

Alick 2017.04.10. 10:58:14

Woody Allen annak idején meg is jósolta az efféle kutatásokat: :)

www.youtube.com/watch?v=ups48BnclAI

lippsi e vagy? 2017.04.10. 10:58:19

@CoolKoon:
Te sheghfej, addigra már vagy 100 éve lefektették a liberalizmus alapelveit!

Mond az valamit hogy Locke (a Lokival ne téveszd össze)? Őt nevezeik a liberalizmus atyjának, így szó szerint. Aztán hosszú pályafutása után már meg is halta magát a 18. század elejére, közel egy évszázaddal az USA függetlenségi háború kezdete előtt

Az a baj veletek lippsikkel, hogy még a saját dolgaitokról se tudtok semmit. Porszívóügynökök vagytok, aki még azt se tugygya hogyan műxik amit el akar adni

flamer 2017.04.10. 12:16:22

@torró: Én mindig szívesen veszem olyan emberek véleményét a posztgraduális felsőoktatási intézményekről, akik maguk nem hogy egyetemre nem jártak, de a "magyarellenes" szó leírása is megoldhatatlan problémát okoz nekik.

Egyébként tényleg fullba nyomjátok a kretént, nektek már a jezsuiták is ballibsik :D

CoolKoon 2017.04.10. 12:19:33

@Jakab.gipsz: "Nincs szükségünk mártírokra (...) És az inkvizíció sem segít." - Egyetértek.

"kérdezze meg őket, melyik az a "három egyszerű kérdés" amit a kortárs tudomány még nem oldott meg, persze nehezítsük is egy kicsit. (...) a kérdésekre adott választ működés közben kell bemutatni." - Erről nekem az a mondás jut eszembe, amit az apám szokott mindig hangoztatni: a nők nem tudják, hogy mit akarnak, de azt nagyon. Az átlagemberrel ugyanez a baj: az általuk adott válaszok rövidtávon (nekik) biztosan segítenének, de hosszabb távon nagyon sokat ártanának nekik (ld. vizitdíj eltörlése). És akkor világmegváltó dolgokról még csak szó se volt, csak arról, hogy olcsóbb legyen-e a sör. Többek között ezért se támogatok egy Paks 2-ről kiírt népszavazást, még akkor is, ha ebben történetesen egy platformra kerülök a rohadt fidesznyikekkel.

CoolKoon 2017.04.10. 12:22:03

@torró: "és megszüntették velük a kapcsolatot, mert teljesen Magyar ellenessé formálták őket." - Látod díszmagyarkám, bármennyire is igyekeztél az objektivitás látszatát kelteni, lebuktál, amikor nagy kezdőbetűvel írtad a "magyar" szót (kétszer is). Épelméjű (és minimum az általánost sikeresen elvégző) ember ilyet nem csinál.

CoolKoon 2017.04.10. 12:23:54

@MaxVal BircaMan HJCD: Világos, én már azóta azt szajkózom, mióta elkezdték ezt az egész agyrémet. De az meglep, hogy te valahogy nem vagy annyira vevő a legújabb fideszes mantrára...

CoolKoon 2017.04.10. 12:42:22

@lippsi e vagy?: "Te sheghfej," - Hát igen, te is érzed, mennyire kínos, hogy már két hozzászólással ezelőtt elfogytak az érveid (és ezért jött elő a káromkodós Tourette-szindrómád), ugye?

"addigra már vagy 100 éve lefektették a liberalizmus alapelveit!" - Ennyi erővel visszamehetünk az ókori Görögországba/Római birodalomba is, mondván, hogy az alapokat már akkor is lefektették. Csak hát a gyakorlat igencsak mást mutatott....

"Mond az valamit hogy Locke (a Lokival ne téveszd össze)? Őt nevezeik a liberalizmus atyjának, így szó szerint." - Az a John Locke, aki "azt szerette volna megmutatni, hogy az embernek a természetben elfoglalt helyének racionális megértése azt kívánja tőlünk, hogy keresztényként éljünk"? Érdekes, hogy ez történetesen pont ellentmond annak a világnézetnek (ami pl. a liberalizmus alapja is), miszerint egy vallás (pl. a katolicizmus) csak egy eszme a sok közül. De igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az általa kifejtett nézetek államszervezési szinten először bizony az USA-ban jelentek meg, miután függetlenedtek Angliától. Úgyhogy emlegetheted felőlem akár még Shakespeare-t vagy Macchiavellit is, de akkor se fogod tudni elhazudni azt a tényt, hogy az USA volt a világ első liberális állama.

"Az a baj veletek lippsikkel, hogy még a saját dolgaitokról se tudtok semmit." - Jézusom, te tényleg azt képzeled, hogy a szerinted "liberális" szakokon úgy folyik az oktatás, mint az átkosban a politikatudomány, a tudományos szocializmus meg a többi szar..izé...szakokon? Látod, ehhez képest a magadfajta fideszdroidokkal meg pont az a baj, hogy csak bizonyos pontosan behatárolt sémákban tudtok gondolkodni, hiszen ami ezen a sémán kívül esik, az vagy "magyarellenese", vagy "hazaáruló", esetleg mindkettő. Mellesleg bizonyos filozófiai irányzatok története középiskolás (na jó, gimnáziumi, ez az, ahova a magadfajta fidesztrollok és gyerekei sose fognak bejutni) tananyag is, úgyhogy a helyedben nem bíznám ennyire el magam.

CoolKoon 2017.04.10. 12:45:08

@MaxVal BircaMan HJCD: Mondod ezt úgy, hogy az esetek 90%-ában a fideszes mantrákat szajkózod, amit néha megspékelsz még némi szélsőjobbos/szélsőbalos (mikor melyik illeszkedik jobban a mondandódhoz) eszmefuttatásokkal is. Elég nehéz ezt így elhinni....

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 13:12:15

@CoolKoon:

Én nem tehetek róla, hogy a ballibek az esetek 95 %-ában butaságokat mantráznak, így nagyon ritkám egyezik velük a mondandóm.

Az, hogy te mit hiszel nem igazán érdekes, ez a te magánügyed...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 13:13:44

@CoolKoon:

A világ első liberális állama a Hollandiai Köztársaság, a XVI. sz-ban.

flamer 2017.04.10. 14:23:47

@VaradiJanos: Hátbazdmeg, csúnya dolog az, ha szembejönnek a konkrét tények, igaz? Meg lehet próbálni, hogy hátha eltűnnek, ha azt ordítod, hogy "KAMU", de én arra gondolnék, hogy ez nem fog működni.

VaradiJanos 2017.04.10. 14:25:42

@flamer: semmilyen tény nem jött szembe, attól, hogy tudálékosan ismételgeted, attól még kamu

CoolKoon 2017.04.10. 14:42:32

@MaxVal BircaMan HJCD: "A világ első liberális állama a Hollandiai Köztársaság, a XVI. sz-ban. " - Az a gyakorlatban pont annyira volt liberális, mint Európa bármely másik állama a XVI. században, vagyis semennyire: "In theory, the stadtholders were freely appointed by and subordinate to the states of each province. However, in practice the princes of Orange of the House of Orange-Nassau, beginning with William the Silent, were always chosen as stadtholders of most of the provinces."

"Én nem tehetek róla, hogy a ballibek az esetek 95 %-ában butaságokat mantráznak, így nagyon ritkám egyezik velük a mondandóm." - Érdekes, hogy amikor nekiállsz zsidózni meg komcsi összeesküvés-elméleteket szövögetni, nekem is pont ugyanez jut eszembe rólad. Ugyanis az "A háttérhatalom..", "Az elnyomó kapitalista..." meg hasonló kezdetű mondatokra nem lehet érdemben reagálni.

"Az, hogy te mit hiszel nem igazán érdekes, ez a te magánügyed... " - Ez igaz, csak hát úgy vettem észre, hogy az én magánvéleményem feltűnő mértékű egyezést mutat sok más, a blog.hu-s politikai jellegű blogposztokban kommentelő véleményével. Fura, nem?

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.04.10. 14:42:33

@CoolKoon: Az, hogy az USA liberális volt-e, árnyalja, hogy megalakulásától elég sokáig a négerek rabszolgák voltak, az indiánok pedig nem emberek. Kevés állam van, amely a gyakorlatban rasszistább lett volna nála.

CoolKoon 2017.04.10. 14:49:19

@Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert): Árnyalni árnyalja, de az 50-es évekbeli, nyíltan rasszista törvényekig nem igazán volt ott törvénybe iktatva a rasszizmus. Egyszerűen csak a latinók meg a négerek nem kaptak választójogot a déli államokban (az indiánok meg egy külön téma, mivel ők úgy en bloc a "sápadtarcúak" társadalmán kívül éltek). Nyíltan nem is írhatták volna bele a törvényeikbe, hiszen az amerikai alkotmány maga kimondta, hogy az USA-ban mindenki egyenlő. Később aztán megpróbálták, és egy véres polgárháború lett a vége (amikor a rabszolgatartást lehetővé törvények eltörlését feszegették a déli államok, erre Texas néhány másik állammal együtt kilépett az unióból).

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:11:05

@CoolKoon:

"Érdekes, hogy amikor nekiállsz zsidózni meg komcsi összeesküvés-elméleteket szövögetni"

Egyiket se szoktam sosem. Mutass legalább 1 ilyen mondatot tőlem!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:12:12

@CoolKoon:

A liberók hasonlóan gondolkodnak, mint te, mert te is liberó vagy. Mi ebben a furcsa?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:13:49

@CoolKoon:

"Az a gyakorlatban pont annyira volt liberális, mint Európa bármely másik állama a XVI. században"

Téves. Az első állam volt, ahol a gyakorlatban meg kezdték valósítani a liberális elveket. Addig a liberakizmus csak elmélet volt pár liberális filozófus agyában.

flamer 2017.04.10. 18:14:38

@VaradiJanos: Ja, értem, tehát te kijelented, akkor úgy is van.

Azt meg tudod magyarázni, hogy mondjuk 2004, a KEE létrehozása előtt hogy működött az intézmény? :)

lippsi e vagy? 2017.04.10. 18:24:58

@CoolKoon:
Csak égeted megint magad.

Mi marad a liberalizmusból, ha elkezded leszalámizni a liberális eszme alapító atyáit, az első történelmi liberális államokat ilyen-olyan okból?

Megmondom: a lippsizmus, ami már csak karikatúrája annak, amit a liberális ősgondolat kiformálói annak idején elképzeltek. Milliárdos által felbérelt rabszolgahad küzd a Viláxabacscságért

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.04.10. 20:06:46

@lippsi e vagy?: Igen. CoolKoon nem annyira elegáns, hogy elismerje tévedését, miszerint az USA volt az első liberális állam. Ez az ő baja. A liberalizmus eredetileg az állam szerepvállalására vonatkozó tantétel volt, azt tűzve zászlajára, hogy az állam ne szóljon bele a gazdaságba (monopóliumok, kiváltságok adásával, versenykorlátozó megkötöttségekkel) és az egyének magánszférájába. Ettől teljesen idegen a liberalizmus mai értelme, ami alapján a segghülye értelmiségiek (zsurnaliszták, humán tudósok, szociológusok) küzdenek a bűnözők, drogosok, aberráltak, az elemi viselkedési szabályokat és a törvényt be nem tartani akarók állítólagos jogaiért.

CoolKoon 2017.04.10. 20:18:14

@lippsi e vagy?: "Mi marad a liberalizmusból, ha elkezded leszalámizni a liberális eszme alapító atyáit, az első történelmi liberális államokat ilyen-olyan okból?" - Te mégis miről beszélsz? Hol írtam olyat, hogy a liberalizmus szellemi atyjai nem a liberalizmust képviselték?! Én azt írtam, hogy mind szép és jó, hogy volt egy John Locke, de amikor ő élt, a liberalizmusnak mint olyannak a valóságban (valamilyen államszervezés formájában) még írmagja se volt, amikor az értekezéseit megírta.
A Holland Köztársaságot pedig már csak azért se keverném ide, mert egyrészt rövid életű volt, másrészt pedig liberálisnak egy kicsit se volt mondható (pl. semmiféle egyenlőség nem létezett benne, vagy ha igen, akkor is csak papíron). És mielőtt azzal jönnél, hogy ott voltak a görög városállamok, elárulom neked, hogy (bár tőlük származik a demokrácia) valójában egyikük se volt demokratikus berendezkedésű, az általuk (eléggé cinikusan) "beszélő szerszámnak" nevezett rabszolgák miatt (amelyek egy idő után a városállamok lakosságának igen jelentős részét tették ki).

"a lippsizmus, ami már csak karikatúrája annak, amit a liberális ősgondolat kiformálói annak idején elképzeltek." - Az a baj, hogy ez az irányzat csak a te és hozzád hasonlók fejében létezik, a valóságban nem.

"Milliárdos által felbérelt rabszolgahad küzd a Viláxabacscságért" - Ezt a Lenin-összesből szedted?

torró 2017.04.10. 20:20:41

@flamer:
@CoolKoon:
Lehet, hogy rosszul írtam le, de ezen kívül másba nem tudtok belekötni, és lehet hogy diplomás vagy, de a ha csak a tizedrészben értenél, és lenne hozzá vizsgád is mint nekem, akkor nem néznél le másokat ilyen apró hibáért. Nem akartam nagyon de akkor mégis leírom nektek. Csoda módon elvégeztem az általánost, autószerelőként vizsgáztam, majd karosszéria vizsgát, gázszerelőit és vízvezeték szerelői mellé ív és lánghegesztóit szereztem. Ezek után gépipari technikumhoz volt szerencsém. Erre jött még a saját műhelyem, 30 évig, és Pizzéria saját receptekkel, mellé saját magunk készítette fagyival. Ja és mivel közben 7 évig basszusgitáros voltam és énekes, annak idején ORI vizsgát tettünk. Nos akkor villants valami hasonlót és megkövetlek a botlásomért. De ha nem akkor tehetsz egy szivességet csórikám! Ezeket bármikor ellenőrizhetitek! Ti a moralizáláson kívül semmihez nem értetek!A ti fajtátok jön hozzám, úgy, hogy drága mester úr nem lehetne e? Ezek után azt hiszem jó kedvvel fogok nemet mondani. Jön a csináld magad mozgalom!

CoolKoon 2017.04.10. 20:33:01

@Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert): "CoolKoon nem annyira elegáns, hogy elismerje tévedését, miszerint az USA volt az első liberális állam." - Jó. Akkor mondj még egy olyan államot, amely kb. 250 éve liberális berendezkedésű, és ma is az. Kíváncsian várom.

"Ettől teljesen idegen a liberalizmus mai értelme, ami alapján a segghülye értelmiségiek (zsurnaliszták, humán tudósok, szociológusok) küzdenek a bűnözők, drogosok, aberráltak, az elemi viselkedési szabályokat és a törvényt be nem tartani akarók állítólagos jogaiért." - Nos, akkor hadd idézzek megint csak a Wikipédiából egy kicsit (hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus): "A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban.(...) A liberalizmus minden formája a szabadságot védi, csak éppen mást és mást értenek szabadság alatt." Tehát: nem a deviánsok istápolásában (szabadosságban!), hanem a szabadságban hisz, vagyis abban, hogy senkit nem szabad korlátozni addig, amíg az illető erre nem ad okot (tehát nem kezd el gyújtogatni, robbantgatni pl.). Amiről te beszélsz, az ettől egy teljesen idegen eszme, és én kommunizmusnak mondanám (milyen meglepő, az amerikaiak is). Az pedig, hogy a megrendelőid összemossák a kettőt, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a kettő ugyanaz.

torró 2017.04.10. 20:54:17

"A Spíler.blog.hu összeszedett tíz szakdolgozatcímet, melyek a CEU-n készültek a 2015/16-os tanévben. Lássuk hát, milyen témákban is merültek el a derék hallgatók „Magyarország legjobb egyetemén”, mibe fektettek energiát, pénzt, időt, hogy elkészítsék diplomamunkájukat, amellyel hozzátesznek valamit a tudományhoz és meglökik kissé az emberiség el-elakadó szekerét. Itt van mindjárt ez: „Megfosztás és jövőtlenség: a marxizmus és a queer­elmélet találkozási pontjainál”. Aha. Tudom, többen felkapják a fejüket, hogy mi az a queer."
Mindenesetre itt van tehát egy szakdolgozat, amelyről a blog a következőket összegzi: „A queerelmélet a gendertanulmányok része, és a másság témakörével foglalkozik. A dolgozat többek között Lee Edelman, a queerelmélet kiemelkedő alakjának és Lukács György kommunista filozófusnak a téziseit veti össze.” Van tehát pillanat, amely összesűrűsödik, s amelyben még Lukács György is ártatlan áldozatnak tűnik. S nyilván önök is megkönnyebbült sóhajjal dőlnek hátra, apu kever egy fröccsöt, hogy „Anya! Végre össze van vetve a kétváltozós genderen kívüliek tana Lukács György tanaival!” – és tényleg…
De nézzük tovább! Második szakdolgozatunk címe: „Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről”. Hm? Szigorodik a buli, mi? Különösen, ha belekukkantunk a „dolgozat” összefoglalójába: „A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi, azon belül is kiemelt figyelmet szentel a játék szerepének.” „Kell ez nagyon, igen nagyon, napkeleten, napnyugaton”, tényleg, bár én látok egy hiátust, ugyanis a hörcsögökkel szerelmeskedők narratíváit még senki nem dolgozta fel, no sebaj, majd a kedves szerző nekilát, amikor megírja a nagydoktoriját.
És akkor következzék a java! „Migráció a Földközi-tenger térségében: az embercsempészek mint bűnbakok”. Itt mindjárt olvassuk el az összefoglalót: „A dolgozat szerint noha az illegális bevándorlás évtizedek óta tart, az embercsempészek csak az utóbbi időszakban kaptak nagyobb figyelmet, és ez azért történt, mert bűnbaknak kiáltották ki őket.”

Tehát az embercsempészek nem lelketlen, aljas bűnözők, hanem bűnbakok! Ez a CEU-n ma szakdolgozat! De akkor kik az aljas és lelketlen bűnözők? A következő két szakdolgozat erre is választ ad, hiszen immár hazatérünk Magyarországra: „Identitásképzés a magyar migrációs diskurzuson keresztül”, ez a következő cím, és a szakdolgozatból kiderül, hogy „a kirekesztő magyar bevándorláspolitika és a kormány által kialakított ellenségkép hogyan befolyásolta a magyarok identitását”. Ugye, most már kezd derengeni?
Van tovább is, de szerintem ez már sokat sejtet, ugye kedves filozófus barátaim?

CoolKoon 2017.04.10. 21:02:44

@torró: "Lehet, hogy rosszul írtam le", "nem néznél le másokat ilyen apró hibáért." - Látom, nem érted a célzást (mégse vagy olyan széles látókörű, mint azt képzeled magadról). Én arra céloztam, hogy van egy bizonyos réteg Mo-n, ami valami miatt DIREKT írja nagy kezdőbetűvel azt, hogy "magyar", mert úgy gondolják, hogy ez a nemzet iránti extatikus tisztelet jele (miközben igazából csak magukból csinálnak hülyét). Ha csak egyszer írtad volna nagybetűvel, akkor betudtam volna egyszeri botlásnak, igen. De mivel kétszer is úgy írtad, szerintem nem volt véletlen.

"7 évig basszusgitáros voltam és énekes" - Én meg 12 évig jártam zeneiskolába zongorára. Nem mintha ez bárhogy is kapcsolódna a témához.

"Ti a moralizáláson kívül semmihez nem értetek!A ti fajtátok jön hozzám, úgy, hogy drága mester úr nem lehetne e?" - Nos a vízszerelést általában magam végzem, kivéve ha új csövet kell kihúzni valahova valami miatt (ugyanis nem csinálok ilyet elég gyakran ahhoz, hogy beruházzak egy csövekre való menetvágó készletbe; csavarokra való van). A gázszerelést színtiszta alibizmusból bízom másra. Autóm nincs, viszont a számítógépeimet magam szoktam összeállítani, ahogy a számítógépes hálózatot, wifit is magam szoktam beállítani, a hozzá való hardvert szintén maga választom ki, ahogy az internetkapcsolatot is. Ezen kívül a tévéhez is magam szereltem fel és állítottam be a parabolaantennákat (két műholdra, hogy a németek is jöjjenek), valamint magam szereztem be (és állítottam) be a megfelelő beltérit is, ami HD minőségben tudja rögzíteni a műsorokat (és felvétel közben bármi mást nézni is tudok rajta). Ezen kívül pl. LED világítást is magam szereltem fel, ahogy a tápot is magam választottam ki hozzá. De persze, amúgy semmihez nem értek...

"Ezek után azt hiszem jó kedvvel fogok nemet mondani. Jön a csináld magad mozgalom!" - Nem baj. Van még más mester is, aki esetleg ugyanolyan jól el tudja végezni a munkát. Ha nem a te faludban, akkor a szomszéd faluban, vagy akár öt faluval arrébb is.....

CoolKoon 2017.04.10. 21:21:46

@torró: "Van tovább is, de szerintem ez már sokat sejtet, ugye kedves filozófus barátaim?" - Jaaa, hát ilyeneket bármely mo-i tudományegyetem szociológia/kultúrantropológia (meg hasonló) szakjairól össze tudnál szedni. Akár az ELTE-n is. Érdekes, hogy a történelem szakosok szakdolgozataiból nem szemezgetett ilyen lelkesen az a nyomorult fideszseggnyaló blog. Biztos az ottani témák nem illettek ennyire bele a nyamvadt, káros, agyrohasztó ideológiájukba....
Bármennyire is igyekeznek ezek a görényszerű tetvek, egy egyetem bezáratását nem fogja a nyilvánosság lenyelni. Se itthon, se külföldön.

CoolKoon 2017.04.10. 21:37:53

@MaxVal BircaMan HJCD: "Az első állam volt, ahol a gyakorlatban meg kezdték valósítani a liberális elveket." - AZ első állam volt, ahol formálisan valamiféle szélesebb választójog volt, de a gyakorlatban pont ugyanolyan államforma volt, mint a többi. Ezen kívül hamvába holt elég gyorsan. Szerintem a liberalizmus első pontjáig (szabad választások) se jutottak el.

"A liberók hasonlóan gondolkodnak, mint te, mert te is liberó vagy. Mi ebben a furcsa?" - Igencsak érdekes okfejtés: mivel mások is ugyanazt gondolják rólad, biztos velük (a káros ideológiájukkal) van a baj, még véletlenül se veled. De hát áltasd csak magad....

"Egyiket se szoktam sosem. Mutass legalább 1 ilyen mondatot tőlem!" - Oké, találtam egypárat: "A kapitalizmus egy rossz dolog, a szabad piac pedig mítosz. A népnek egyikre sincs szükséges." "A cél az ember elállatosítása és a profit növelése. A dolgozóra pofájára ver a kulák és vesz magának aztán még egy jachtot Monacóban." "De egyszer majd a kulákok pofájára fagy a vigyor, amikor a nép felkel és lesöpri őket jachtostul a földgömbről!"
De igazad van, zsidózó mondatokat így hirtelen nem találtam. Csak háttérhatalmazó/sorosozó "szösszeneteket", amik gyakorlatilag még beleférnek a "szalonzsidózás" kereteibe....

lippsi e vagy? 2017.04.10. 23:54:35

@CoolKoon:
"A Holland Köztársaságot pedig már csak azért se keverném ide, mert egyrészt rövid életű volt, másrészt pedig liberálisnak egy kicsit se volt mondható (pl. semmiféle egyenlőség nem létezett benne, vagy ha igen, akkor is csak papíron). "

Bruhaha, jól megírtad az ÖSSZES eddig létezett liberális állam kritikáját. Mert most az USA-ban létezik egyenlőség? Legfeljebb papíron

Kérdezd meg a főnöködet, a Szoroszt, mennyit költ lobbizásra, jogi képviseletre, aztán a külvárosi fekát ugyanerről!

lippsi e vagy? 2017.04.11. 00:09:13

@CoolKoon:
Össze-vissza tekeregsz mint a bélféreg a kakilás után

Először még azt állítottad, hogy a liberalizmus eszméjét az USA-ban találták ki. Erre megírtam neked, hogy a liberális alapművek egy évszázaddal az USA-kezdemény megszületése előtt már rendelkezésre álltak

Erre úgy módosítottad az álláspontod, hogy az USA volt az első liberális állam a történelemben. De ahogy mások is megírták, csak részben volt mai értelemben liberális, másrészt Hollandiában volt a liberalizmus főpróbája, ami egy máig ható tradíciót jelent

Erre most már azzal jössz, hogy az USA xxx éve liberális és ilyen nincs még egy a világon. Ja persze, ha eltekintünk attól hogy ebbe a liberalizmusba sok minden belefért, mint pl. a niggertenyésztés az alapító atyák részéről

Régen a Szovjetunió mellett agitáltak hasonló meggyőző érvvel: a Szovjetunió a világon a legnagyobb ország

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 04:53:10

@CoolKoon:

"Oké, találtam egypárat: "A kapitalizmus egy rossz dolog, a szabad piac pedig mítosz. A népnek egyikre sincs szükséges." "A cél az ember elállatosítása és a profit növelése. A dolgozóra pofájára ver a kulák és vesz magának aztán még egy jachtot Monacóban." "De egyszer majd a kulákok pofájára fagy a vigyor, amikor a nép felkel és lesöpri őket jachtostul a földgömbről!""

S ezek közül melyik zsidózás vagy összeesküvéselmélet?

"De igazad van, zsidózó mondatokat így hirtelen nem találtam."

Na ugye!

"Csak háttérhatalmazó/sorosozó "szösszeneteket", amik gyakorlatilag még beleférnek a "szalonzsidózás" kereteibe."

Ezzel te zsidózol. Hiszen most azt mondtad: a háttérhatalom zsidó, amit én sosem állítottam. Miért zsidózol? S ki mondta, hogy Sorossal agond nemzetisége/származása? Senki. Ezen az alapon a CEU-s tüntetők meg magyarellenesek, hiszen a magyar Orbán ellen szóltak fel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 04:56:21

@CoolKoon:

Az a gond, hogy anakronisztikusan nézed a szabad választások kérdését. MÉg a XIX. sz. végi LIBERÁLISOK is ellenezték, hogy mindenkinek legyen szavazati joga, s pedig LIBERÁLIS alapon érvelve ellene.

S ha 2050-ben az lesz a divat, hogy mindenki szavazhat, 10 éves kortól, s állampolgárság sem lesz szökséges hozzá, akkor azt fogod mondani: 2017-ben még sehol se volt liberalizmus, mert korlátozták a szavazati jogot?

CoolKoon 2017.04.11. 08:59:40

@lippsi e vagy?: "Mert most az USA-ban létezik egyenlőség? Legfeljebb papíron" - Hát pedig nemcsak papíron, hanem ténylegesen ugyanannyi szavazati joga van 1 db lecsúszott négernek, mint 1 db milliárdosnak. És ha a milliárdos nagy hülyeséget csinál, akkor (magyarisztánnal ellentétben) őt ugyanúgy lecsukják. Szerintem pl. ez is a liberalizmus egyik ismérve, a törvény előtti egyenlőség.

"Kérdezd meg a főnöködet, a Szoroszt, mennyit költ lobbizásra, jogi képviseletre, aztán a külvárosi fekát ugyanerről!" - Bárcsak tudnád, miről beszélsz....először is "szourász", ha már, másodszor is a külvárosi fekának lehet, hogy több pénze van, mint amennyi neked valaha is lesz, harmadszor pedig nem a "külvárosi fekát" kell megkérdezni, hanem az olyan szervezeteket mint pl. a NAACP, vagy a Black Lives Matter-t. Azok ugyanis szintén lobbiznak ám ezerrel. Meg ugye ott vannak a kisebb nonprofit szervezetek is, tele aktivistákkal. De hát ezt a kurucinfó nem fogja elmondani. Miért is mondaná el...

"Először még azt állítottad, hogy a liberalizmus eszméjét az USA-ban találták ki. Erre megírtam neked, hogy a liberális alapművek egy évszázaddal az USA-kezdemény megszületése előtt már rendelkezésre álltak" - Nem. Én a legelső hozzászólásaim egyikében egy félmondat erejéig megemlítettem, hogy "a liberalizmus őshazájában (vagy akár "fellegvárában"-t is írhattam volna), az USA-ban", erre te egy külön történetet szőttél köré. Soha nem állítottam, hogy a liberalizmust ott találták ki, csak azt, hogy a gyakorlatban igazából ott használták először.

"Hollandiában volt a liberalizmus főpróbája, ami egy máig ható tradíciót jelent" - Ja. Azért királyság Hollandia a mai napig, mi? Hagyjuk már...

"Ja persze, ha eltekintünk attól hogy ebbe a iberalizmusba sok minden belefért, mint pl. a niggertenyésztés az alapító atyák részéről" - Valójában nem fért bele, csak a külső ellenség (Anglia) miatt ezt egy darabig nem feszegették. Aztán amikor elkezdték ezt feszegetni, egy eléggé véres polgárháború lett a vége (aminek a végén le is lőtték az elnököt ugye).

"Régen a Szovjetunió mellett agitáltak hasonló meggyőző érvvel" - Azzal az egészen kicsi kis különbséggel, hogy senki se akart a Szovjetunióba emigrálni (pláne nem tömegesen), ellenben Nyugatra (főleg Amerikába) nagyon sokan. És ez is az ottani liberalizmusnak volt köszönhető.

CoolKoon 2017.04.11. 09:12:08

@MaxVal BircaMan HJCD: "S ezek közül melyik zsidózás vagy összeesküvéselmélet?" - Úgy érted, hogy ezek közül melyik komcsi összeesküvés-elmélet (vagy legalábbis komcsi duma)? Mind!

"Ezzel te zsidózol. Hiszen most azt mondtad: a háttérhatalom zsidó, amit én sosem állítottam. Miért zsidózol? S ki mondta, hogy Sorossal agond nemzetisége/származása? Senki." - Sajnálom, de ez tipikus szélsőjobbos séma. Neeem, nem a származása a gond, de történetesen (valamiféle furcsa, véletlen egybeesés folytán) a világuralomról szóló összeesküvés-elméletek szereplői majdnem mindig zsidók, és ezekben az elméletekben valahogy Izrael is szinte mindig helyet kap. Mondom: az a szerencséd, hogy ilyen célozgatások szintjén még letagadható a sorok közt érezhető antiszemitizmus. Ennél továbbmenve már nem.

"Ezen az alapon a CEU-s tüntetők meg magyarellenesek, hiszen a magyar Orbán ellen szóltak fel." - Ami azt illeti, azok a rohadék fideszes véglények a CEU elleni kampány kezdete óta azt próbálják bizonygatni, hogy mennyire nem magyar intézmény a CEU, és ezzel próbálják meg megindokolni a gyalázatos (és semmivel se indokolható) tettüket.

"Az a gond, hogy anakronisztikusan nézed a szabad választások kérdését. MÉg a XIX. sz. végi LIBERÁLISOK is ellenezték, hogy mindenkinek legyen szavazati joga" - Már megint: mondtam egy példát, erre ebbe az egy dologba kapaszkodva próbálod meg bebizonyítani valamiről, hogy liberális volt, miközben ha végigolvasnád az erről szóló (angol nyelvű) Wikipédia-szócikket, te magad is rájönnél, hogy egyáltalán nem volt az. Még a látszatra is csak tessék-lássék adtak.

lippsi e vagy? 2017.04.11. 09:26:23

@CoolKoon:
Az USA annyiban őshazája a liberalizmusnak, mint a Szovjetunió a komenizmusnak. A komenizmus ideológiai előfutáraival egyetemben nyugat-európai találmány, csupán félresiklásnak tekinthető hogy olyan országban vert gyökeret, ahol alig létezett proleteriátus

A liberalizmust a megalakuló USA a gyarmatgazdáitól vette át, éppúgy mint a nemzeti himnuszát egy átírt szöveggel. A királyság és a liberalizmus viszonyáról meg annyit, hogy a legliberálisabb államok nagy része alkotmányos monarchia

"Senki sem akart a Szovjetunióba emigrálni", ennek azért olvasgass egy kicsit utána! Többek között a Demszky elftársad édes apukája is oda emigrált az 1920-as években

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 09:47:04

@CoolKoon:

"ezek közül melyik komcsi összeesküvés-elmélet (vagy legalábbis komcsi duma)? Mind!"

Ezen az alapon minden eszme összesküvéselmélet.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 09:48:45

@CoolKoon:

"nem a származása a gond, de történetesen (valamiféle furcsa, véletlen egybeesés folytán) a világuralomról szóló összeesküvés-elméletek szereplői majdnem mindig zsidók"

Na, ilyet se olvashattál tőlem soha. Azaz megint a saját interpretációdat adod elő. Miért zsidózol?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 09:50:56

@CoolKoon:

"letagadható a sorok közt érezhető antiszemitizmus"

A magyar liberálisok szakállas fegyvere a zsidókártya, azaz szerintük minden ellenvélemény kódolt zsidózás. De ezt ma már nem veszi be senki. Neked se fog sikerülni ez, azaz ne is próbálkozz...

Ha te antiszemitizmust érzel ott ahol nincs, ez a te bajod.

CoolKoon 2017.04.11. 10:02:23

@MaxVal BircaMan HJCD: "Ezen az alapon minden eszme összesküvéselmélet." - Mondtam már: az olyan fejtegetések, amelyek a kizsákmányoló kapitalistákról, az elnyomott népről, meg hasonló baromságokról szólnak, kétségkívül komcsi összeesküvés-elméletek. Kár is lenne tagadnod ezt, hiszen 45 évig az egész keleti blokk ebben az agyrémben élt. Nem mellesleg rengeteg tanulmány született arról, hogy sok gyárigazgató (a retkes komcsi rágalmakkal ellentétben) igenis tisztességesen bánt a dolgozóival és megbecsülte őket. Csak hogy egy példát mondjak: nem véletlen, hogy Richter Gedeonról a legnagyobb tisztelettel beszéltek az általa elnevezett gyógyszergyárban azután is, hogy a nácik elvették tőle a gyárat. De hát miért is hinnéd ezt el....ellenkezik a beléd sulykolt lózungokkal....

"Na, ilyet se olvashattál tőlem soha." - Perszehogy nem olvastam tőled soha, hiszen még rád sütnék, hogy antiszemita vagy. Ezt viszont szemmel láthatóan kínosan kerülöd.

"A magyar liberálisok szakállas fegyvere a zsidókártya, azaz szerintük minden ellenvélemény kódolt zsidózás." - Igen, ezt képzeli minden náci amúgy. A titkos, világot uraló háttérhatalmakról való fantáziálás pedig nem ellenvélemény (LOL), hanem egészen konkrétan a szélsőjobbosok által terjesztett agyrém.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 10:42:38

@CoolKoon:

A CEU elleni kampány a választási kampány része. Ahogy az ellene való tünti is.

Senki sem akar egyetemeket megszüntetni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 10:43:16

@CoolKoon:

"te magad is rájönnél, hogy egyáltalán nem volt az"

De, az volt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 10:44:53

@CoolKoon:

A kapitalizmus kritikája összeesküvéselmélet? Remélem, csak viccelsz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 10:51:53

@CoolKoon:

"Ezt viszont szemmel láthatóan kínosan kerülöd."

Nem kerülöm. Ha antiszemita lennék, kimondanám nyíltan. Nekem nincs félnivalóm, nem vagyok profi politikus, nem kell taktikáznom. Ha valamit nem mondok ki, annak oka nem "kínos kerülés", hanem csak az, hogy abban nem hiszek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 10:53:04

@CoolKoon:

"ezt képzeli minden náci amúgy"

Igen, mindenki náci, aki nem liberális. Pont erre utaltam én is az előbb, jó, hogy megerősíted te is.

flamer 2017.04.11. 17:04:23

@torró: A jelek szerint viszont se a pizzasütés, se a basszusgitározás nem készített fel arra, hogy el tudd képzelni, hogy hogyan működik egy egyetem vagy miképpen lehet róla tájékozódni. Ez egyébként nem baj, nem kell mindenkinek mindenhez értenie, csak ismerni kell a határainkat - én pl. tudom magamról, hogy elég bénán gitározok, nem is akarom azt mondani, hogy a Muszty-Dobay magyarellenességre nevel (ami egyébként kb. pont annyira abszurd állítás, mint az, hogy a CEU magyarelleneségre nevelne). A net az elmúlt napokban tele lett olyanoknak a megszólalásaival, akinek ténylegesen van is köze a CEU-hoz és közülük elég sok olyan van, akit meglehetősen nehéz lenne pusztán politikai logika alapján hiteltelennek bélyegezni és ők elég egyöntetűen állították, hogy nincs semmi olyan agymosás a CEU-n, mint amit sok kívülálló (akik két hete azt se tudták, hogy mi az) mostanában odaképzel.
süti beállítások módosítása