HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nem örül minden Ligetvédő az LMP-s népszavazásnak a Városligetről

2017.03.27. 10:05 bozotharcos

 A Városliget fái és a zöldterület védelméért hónapok óta demonstráló tüntetők egy része úgy érzi, az  LMP önkormányzati képviselője által leadott népszavazási kérdést a kormány könnyen kijátszhatja, ráadásul szerintük "az LMP azt a hamis látszatot kelti, mintha maguk mögött tudnák az egész ligetvédő mozgalmat", márpedig ők, a civilek "nem állnak be semmilyen politikai párt szavazatszerző akciói mögé."

Moldován László, ligetvédő és hetedik kerületi LMP-s képviselő az alábbi kérdést adta be a  Fővárosi Választási Bizottsághoz:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti építési szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legkisebb zöldfelülete 70 százalék legyen?"

A Liget-projekt ellen demonstráló civilek az alábbi közleményt juttatták el a Bozóharchoz:

"Nincs alku!

 

­ a Ligetvédők álláspontja Moldován László LMP-képviselő népszavazás-kezdeményezéséről ­

 

  1. A népszavazás azt a hamis látszatot kelti a tömegekben, hogy ezzel bármit is el lehet érni, például a hatalmi-korrupciós masinéria működését akadályozni – ám tény, hogy a Ligetvédelem eddigi eredményeit kizárólag az öntevékeny akcióknak köszönhetjük (területfoglalás, táborok létrehozása és fenntartása, bontási szabálytalanságok dokumentálása, spontán tiltakozó akciók stb.).

  2. Több, mint gyanús, hogy egy olyan kérdés ment át a hivatali-hatalmi gépezeten, ami jogszabályokkal garantált számokról szól. De (mivel nem jogállamban élünk, hanem a NER-ben) amíg százalékokról (és nem a nevükön nevezett projektekről) kérdezzük meg a lakosokat, addig simán kijátszható, és ki is fogják (hiszen telekkönyvileg a Liget eddig sem volt egységes terület, bármikor újraértelmezhető például, hol legyenek a Liget határai). Erre már-már garancia, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. pillanatnyilag érvényesnek tekinti a népszavazás lehetőségét.

  3. Az LMP azt a hamis látszatot kelti, mintha maguk mögött tudnák az egész ligetvédő mozgalmat (a mozgalom keretei nem láthatók, tagnyilvántartása nincs), de azok az öntevékeny emberek, akik eddig sem hittek a népszavazási kezdeményezések a hatalmi-korrupciós játszmákat kontrollálni képes voltában, nem állnak be semmilyen politikai párt szavazatszerző akciói mögé.

  4. Ha valóban meg akarod akadályozni a Liget tönkretételét, akkor gyere ki a Kertemhez, a Washington-szoborhoz, ugyanis most az a legforróbb helyszín: gőzerővel építik a vizes vébé helyszínét, és közvetlen veszélyben vannak a Városliget legöregebb platánjai!

A Ligetvédők Kertemnél lévő táborának aktivistáit egyre sűrűsödő atrocitások érik a rendőrök és a Valton biztonsági őrei részéről. Nyilvánvaló, hogy a legrövidebb időn belül fel akarják számolni ellenállásunk emblematikus közösségét, a Kertem-tábort, pedig az hivatalosan bejelentett tüntetési helyszín! (Update : a Ligetet védő aktivisták egy másik csoportja ehhez hozzátette: "a Ligetvédők egyetlen tábora a Pecsa mellett van. A Volt kertemnél a "Ligetben Ligetvédők" tábora található, attrocitás az ő tagjaikat érhette esetleg."

 

 

Budapest, 2017. március 25.

 

Bereznyei Róbert

Domokos Tamás

Gayer Zoltán

Olga Dmitrijevna

Orbán Gábor

Proics Lilla

Sas Tamás

Sebestyén Eszter

Tga Gábor"

 

Update:

A fenti közleményt a Városligetet védő aktivisták egy csoportja adta ki, az nem a "Ligetvédők" csoport hivatalos véleménye. 

Újabb update, a Ligetvédők egy csoportjának kérésére, 2017. július 17-én:

A Liget-projekt ellen demonstráló civilek az alábbi közleményt juttatták el a Bozóharchoz:
"A Liget-
projekt ellen demonstráló civilek egyik csoportja, a "Ligetben Ligetvédők" (mely nem azonos a Ligetvédők csoportjával, a Ligetvédők ugyanis korábban elhatárolódtak mind Antal Nikoletta Henriettától, Szabó Gábortól és társaiktól a "Ligetben Ligetvédőktől" . A "Ligetvédők" csoportja (mely nem azonos az aláíró "Ligetben Ligetvédőkkel") jelen nyilatkozat aláírásáért kizárta plenárisán az aláírókat a plenárison való részvételből és a csoportból, a plenáris közös döntéseinek szandékos figyelmen kívül hagyása, partizánakciója miatt. 

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr5112373869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis ember 2017.03.27. 13:18:19

A Ligetvédők hivatalos álláspontja a facebook.com/ligetvedok oldalon található. Minden ettől eltérő véleményért a Ligetvédők nem vállalnak felelősséget. Kérjük a cikk íróját hogy tájékozódjék, kiknek az írását hozza le!
Megértését köszönjük és elnézést kérünk a kavarodásért.

biobodi 2017.03.27. 14:13:11

A Ligetvédők nevében írt fenti szöveget kilenc ember írta alá. Természetesen ők csak a saját nevükben nyilatkozhattak volna, hiszen ők nem képviselik az egész mozgalmat. A Ligetvédő mozgalomnak van egy alkotmánya és van egy döntéshozó szerve, a plenáris gyűlés. Ez a blogbejegyzés magánakció.

bozotharcos 2017.03.27. 14:30:39

Köszönöm, természetesen nem szerettem volna azt a látszatot kelteni, mintha az összes ligetvédő közleménye lenne a fenti, ezért beleírtam ezt a bejegyzésbe most.

Kis ember 2017.03.27. 15:03:03

@bozotharcos:
Ez esetben légy szíves a címet is javítsd, mert így az sem igaz!
És még egyszer elnézést a kavarodásért.

Duplaxiii 2017.03.27. 17:13:29

Ez lenne a helyes, követendő út!
A ligetvédők egy sokszínű emberi kezdeményezés, az lmp egy ökoterrorista megélhetési politikia gyülekezet, a kdnp-vel azonos kártékonysággal.
Ez ne legyen pártpolitikai szintér, egyik szarkupac se használja fel saját propagandájához. Holnap jön a momentum, felkészül a dk?
Nem akkor kell megjelenni, ha megy a sajtó, tessék odakoltozni! Télen is és vállalni azt is, hogy megve a rendőr.
A rózsadombi melegből, ez-fideszes társelnökkel könnyű ám az élet.
Tudom, azonnal jon a méregzüld gerillacsapat, de azért egy gondolat: ha ez támogatásra kerülne, az kinek lenne jó? A ligetnek, a ligeti önkénteseknek nem! De jó lenne az lmp-nek, mert róluk szólna a híráradat, nekik sikerülhetne így összeszemezhetni a pár százalékot.
A liget sorsára ennek semmi kihatása sincs, hiszen egy ilyen folyamat hosszabb, mint amennyi idő 2018-as választásokig hátravan. Az lmp-ek erre kellenek ezek a papírlapok.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 17:16:28

Nem valószínü hogy érvényes népszavazást lehet ilyen ügyben lebonyolítani. A válaszók 80%-a értelmezni sem tudja a kérdéseket, ha érdekli egyáltalán.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 18:38:56

A drogos ligettombolóknak egyetlen céljuk van: Soros dicsőítése. Így érthető álláspontjuk.

Skankhunt42 2017.03.27. 20:00:57

kit érdekel pár szerencsétlen bokorbaszaró

Kutyina Olga 2017.03.28. 00:42:50

@Kis ember: A Ligetvédők nem szervezet, hanem alulról szerveződő mozgalom, nincs SzMSz-e, vezetősége, alkotmánya, ezért nincs hivatalos álláspontja sem. Az, hogy a Ligetvédők egy csoportja egy általuk elfogadott alkotmányt tart mindenkire nézve kötelező érvényűnek, még nem eredményezi azt, hogy ezt a többi ligetvédő is így gondolja :) mint ahogyan a hivatkozott alkotmányban szereplő plenáris gyűlés, mint döntéshozó szerv is csak azokra vonatkozik, akik ezt elfogadják. Ideje lenne tudomásul venni, hogy az összes ligetvédő szabad akaratából vesz részt a Liget elleni merénylet megakadályozásában, és sokan, nagyon sokan nem érzik szükségét a felsőbb utasításoknak.

sebestyén eszter 2017.03.28. 17:22:55

@Kis ember: Ne állítsd be úgy, szintén hamis látszatot keltve, mintha a Pecsa Tábor lenne A Ligetvédő Mozgalom. Monzgalmunk több csoportosulásból áll, amelynek pusztán az egyik csoportja a Pecsa Tábor, akik ugyanúgy a Ligetvédők ernyő alá tartoznak, mint a többi csoport.
süti beállítások módosítása