HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Letartóztatták az illegális bálna- és cápavadászat ellen küzdő természetvédőt

2012.05.15. 13:50 bozotharcos

A franciaországi könyvbemutatójára utazó Paul Watson kanadai természetvédőt, a Sea Sheperd nevű nemzetközi környezetvédő szervezet alapítóját a frankfurti repülőtéren tartóztatták le május 14-én, Costa Rica-i elfogatóparancs alapján. A letartóztatásra egy tíz évvel korábbi incidens miatt került sor, amikor a környezetvédő szervezet hajója Guatemala-i vizeken egy Costa Rica-i cápavadász-hajót fel akart tartóztatni. Utóbbi legénysége a könyezetvédőket gyilkossági kísérlet miatt feljelentette, de a Costa Rica-i bíróság akkor a környezetvédők ártatlanságát bizonyító videofelvételek alapján az ügyet ejtette. Nemrég  új ügyésszel ismét pert indítottak.

A Sea Sheperd franciaországi szervezete külnösnek találja, hogy épp a könyvbemutató előtt került a környezetvédő ügye ismét napirendre. A Time magazin által 2000-ben a 20. század egyik leghősiesebb környezetvédőjeként elismert Watson könyvét "Beszélgetések egy kalózzal" címen (Entretiens avec un Pirate) a francia Glénat kiadó jelentette meg május 9-én.

Az ügyről több nemzetközi hírportál is tudósított, én a The Guardian és a Terraeco cikkét olvastam.

Ide kattintva lehet hallgatni a "bálnák énekét".

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr94514329

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1355. Ó kapitány! Kapitányom! – Captain Watson arrested in Germany 2012.05.16. 10:18:18

Vasárnap jelent meg a Sea Shepherd Conservation Society Twitterén, hogy a szervezet vezetőjét, Paul Watson kapitányt Németországban őrizetbe vették. Németország nem vadászik bálnákra, tán a Bundestag falára vizelt az ősz hajós, vagy Angela Merkelt zakl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása