HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Bástya utcai játszótér: szálloda helyett autóparkoló lett

2012.03.29. 17:16 bozotharcos

Korábban az Atlatszo.hu oldalon megírtam, hogyan próbáltak szállodát/lakóparkot építeni a nagy autóforgalom és a zöldfelületek, parkok hiánya miatt rossz levegőjú pesti belváros egyik játszótér-parkja helyére. Szálloda azóta sem épült (szerecsére), viszont autóparkoló lett a korábban közparkként használt terület nagy részéből.

bozotharc 206.jpg

Ilyen volt 2010 nyarán:

bozotharc 037.jpg

És ilyen:

bozotharc 031.jpg

Meg ilyen: bozotharc 033.jpg

A park egy részét a közvetlen szomszédságában lévő, emeletes betonépületben elhelyezett óvoda, a többit a helyi lakosok használták éveken át. A telek középső részén sportpálya is volt, van olyan helyi lakó aki egy  környékbeli fiatalokból alakult alkalmi kosárlabdacsapatra is emlékszik....Sőt, egy másik lakó szerint még a Gellért-hegyi madarak is idejártak pihenni.

Ez itt már egy 20011.őszén készült kép:

bozotharc 013.jpg

... és ez is:

bozotharc 021.jpg

A helyet először akkor tették tönkre, amikor néhány éve a tervezett építkezésekhez szükséges talajvizsgálatokra hivatkozva munkagépekkel dúlták fel a területet.... Az önkormányzat azzal érvelt, hogy a telket építési teleknek minősítették a földhivatali dokumentumokban is.

A telket megvásárló SCD csoport  budapesti ingatlanjait azóta továbbadta, nem tudni mi lesz a szálloda-építési projekttel. Közben az önkormányzat még egy idén januári rendelettel a terület autóparkolóvá alakításáról döntött (az óvodásoknak meghagyták az eddigi kis részt). A parkoló miatt sűrűn jövő-menő autók kipufogói és az óvoda erre nyíló ablakainak összeegyeztethetetlenségét firtatókat pedig megnyugttaták: légkondicionáló berendezéseket szerelnek fel, s akkor ablakot sem kell (lehet) majd nyitni a gyerekeknek a nyári melegben....

 

És itt az eredmény, 2012. márciusban (a kora tavaszi időpont is hozzájárul a terület kopárságához, a megmaradt fák, bokrok egy hónap múlva azért nyilván biztosítanak majd némi zöldet, s azt is dokumentálom majd természetesen):

bozotharc 190.jpg

bozotharc 200.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr964348361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása