HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Sargentini és Timmermans a 7-es cikkelyről és a magyar jogállamiságról

2019.03.21. 17:04 bozotharcos

 "Magyarországon sajnos nem javult a helyzet, sőt, újabb problémák is felmerültek az EP januári plenáris ülése óta " – jelentette ki Frans Timmermans tegnap az EP állampolgári és jogi szakbizottságának ülésén, ahol a 7-es cikkely Magyarországal szembeni alkalmazása volt a téma. Az Európai  Európai Bizottság alelnökén kívül a magyarországi helyzetről korábban jelentést késztő Judith Sargentini  is részt vett.

7escikelykicsi.jpg

Szólj hozzá!

25 millióval támogatta Brüsszel a trafikmutyit tagadó fideszes képviselő fiának borospincéjét

2019.03.21. 09:49 bozotharcos

Nagy fideszes – nagy pénz, nagy pince, kis fideszes –kis pénz „kis” pince - kezdi a szokásos heti korrupciós híradását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Az e heti ügy egy szerkszárdi fideszes képviselő fiának juttatott pénz, melyet a jó helyre született fiatalember Hadházy beszámolója szerint a háza mögé építtetett borospince felújítására kapta. Egy átlagos magyar átlagkeresetével számolva ez a 25  millió forint kb. 8 évnyi munkabérnek felel meg. 

54225907_1912835858827248_253493999216623616_n.jpg

Szólj hozzá!

Hadházy: Nem lesz semmi balhé, üzenem a rettegő hírhamisítónak

2019.03.16. 13:41 bozotharcos

A független képviselő a Bozótharc rendelkezésére bocsátotta a Budapesten, a Szabad sajtó úton március 15-én elmondott teljes beszédét. Köszönet érte! Kitartó munkáját, a magyar közéletben oly ritka integritását továbbra is elismerjük, ezért közöljük a szöveget. Egyúttal közzétesszük az alkalomból kiadott ellenzéki kiáltványt is.

hadhazymtva.jpg

96 komment

Orbán: Kinek felelõs a mai magyar kormány?

2019.03.12. 15:02 bozotharcos

"Én abban hiszek, hogy mi képesek vagyunk megfosztani e pártállamot a diktatúra bevezetésének minden lehetõségétõl" – mondta többek között Orbán Viktor, igaz nem most, hanem épp 30. évvel ezelőtt, a március 15-i ünnepségen , ellenzékiként tartott beszédében.  Közöljük a Beszélőben megjelent teljes beszédet,  s kiemeltük abban a szerintünk legérdekesebb részeket.

orban15march1989.jpg

20 komment

A Brexit után is lesz egészségbiztosítása az Angliában dolgozó magyaroknak

2019.02.27. 11:23 bozotharcos

A megállapodás nélküli BREXIT (no deal Brexit) esetén is garantált az uniós állampolgárok társadalombiztosítása az Egyesült Királyságban – és a britek is jogosultak lesznek erre az EU-ban, derült ki az ALDE (az Európai Parlamentben a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért párt) sajtóközleményéből, mely az EP Szociális és Foglalkoztatási Bizottságának döntését foglalja össze.

brexit_flags.jpg

Szólj hozzá!

Majdnem kimondta az Európai Bizottság, hogy Orbánék hazudnak

2019.02.25. 18:53 bozotharcos

"Önnek is joga van tudni, mi a tény és mi a fikció" – ez volt a brüsszeli válasz az Orbán-kormány "sorosozó-junckerező" új plakátjára a Bizottság Facebook-oldalán még a múlt héten. Ma közleményt is kiadtak azzal, hogy "Az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására"........

junckrorbanmagyar.jpg

1 komment

Az a ronda, sorosista Brüsszel megint megdob minket pár milliárddal

2019.02.19. 08:47 bozotharcos

Lelepleztük Brüsszelt: szerintünk az EU környezetvédelemnek feltüntetett migránspropagandát folytat, s közben úgy tesz, mintha magyar települések lakóit óvná meg a tüdőrákhoz is vezető szennyezett levegőtől. Sőt, azt hangoztatja, hogy állatok meg növények élőhelyeinek a védelmét is finanszírozza. Na persze! 

gerimet-legszenny_png-2016-12-16-21-16-33.png

108 komment

Strasbourg: "Felszólítom a magyar hatóságokat, hogy tartózkodjanak a menekültellenes retorika használatától"

2019.02.13. 11:51 bozotharcos

Nemcsak a sajtószabadság hiánya miatt kapott feddést  az Orbán-kormány Strasbourgból a napokban, hanem  a nők esélyegyenlősége, a civilek helyzete, a menekültek védelme és az igazságszolgáltatás függetlensége terén meglévő hiányosságok kapcsán is elmarasztalta Magyarországot az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović.  A biztos – kicsit megkésve ugyan –, de a kormány idegengyűlöletet keltő kampányait is megelégelte. Mijatovic február elején járt Magyarországon, s az itteni 5 napos látogatásával kapcsolatban február 11-én kiadott közleményében így fogalmaz:

Magyarországnak több, összefüggő kihívással is meg kell küzdenie az emberi jogok védelme terén.” (...) “A civilszervezetek, emberi jogvédők és a kormánnyal szemben kritikus újságírók működési területe beszűkült és korlátozott.

screenshot_2019-02-13_at_11_43_15.png

35 komment

Nem toloncolják ki Hollandiából a civilek által egy templomban őrzött menekült családot

2019.01.31. 14:39 bozotharcos

Ilyen a keresztényi könyörület holland módra: egy középkori törvényre támaszkodva 96 napig folyamatosan tartott istentisztelettel védték a holland hatóságoktól egy hágai templomban a hívők Hayarpi Tamrazyan közgazdasági egyetemi hallgatót a szüleivel és a testvéreivel együtt. A család most amnesztiát kapott és törvényesen maradhat Hollandiában.

tamrazyan.jpg

Szólj hozzá!

A Stop Soros miatt is folytatódik a kötelezettségszegési eljárás Magyaroszág ellen

2019.01.25. 11:46 bozotharcos

A Bizottság megteszi a következő lépést a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásban, a menedékkérők támogatására irányuló tevékenységek bűncselekménnyé minősítése miatt. (Foto: UNHCR)

unhcrtransitzone.jpg 

Az Európai Bizottság úgynevezett "indokolással ellátott véleményt" küldött Magyarországnak a menedékjog és a tartózkodási engedély iránti kérelmekkel kapcsolatos támogató tevékenységeket büntető jogszabályi rendelkezések, és a menedékjog kérelmezések további korlátozása miatt.

A Bizottság 2018. július 19-én felszólító levelet küldött Magyarországnak az új rendelkezésekkel kapcsolatban. A magyar hatóságok válaszának elemzését követően a Bizottság úgy véli, hogy a felvetett aggályok többségét még mindig nem kezelték, különösen az alábbi pontokat illetően:

  • A menedékkérőknek nyújtott segítség bűncselekménnyé nyilvánítása A menedékjog iránti kérelmek támogatásának büntetendővé tételével a magyar szabályozás korlátozza a menedékkérők azon jogát, hogy kommunikáljanak az érintett nemzeti, nemzetközi és nem kormányzati szervezetekkel, és igénybe vegyék az általuk nyújtott segítséget. Ez sérti a menekültügyi eljárásokról szóló irányelvet(2013/32/EU irányelv) és a befogadási feltételekről szóló irányelvet (2013/33/EU irányelv).
  • Az egyéni szabadságok korlátozása Mivel a szóban forgó rendelkezések alapján büntetőeljárás alá kerülő személyek nem közelíthetik meg a Magyarország határain lévő tranzitzónákat, a szabályozás indokolatlanul korlátozza az érintett uniós polgárokat és családtagjaikat szabad mozgáshoz való joguk gyakorlásában. A tilalom megszegéséért kiróható szankciók az ideiglenes elzárástól az akár egy évig terjedő szabadságvesztésig és az országból való kiutasításig terjednek. Mindez sérti az Európai Unió működéséről szóló szerződés (EUMSZ) 20. cikkét és 21. cikkének (1) bekezdését és a szabad mozgásról szóló irányelvet (2004/38/EK irányelv), valamint az Európai Unió Alapjogi Chartáját.
  • A menedékjog jogellenes korlátozása A menedékjog iránti kérelmek elfogadhatatlanságára vonatkozó, az uniós jogban nem szereplő további indok bevezetése sérti a menekültügyi eljárásokról szóló irányelvet. Továbbá amellett, hogy az uniós jog lehetővé teszi elfogadhatatlanságra vonatkozó új indokok bevezetését a „biztonságos harmadik országnak” és az „első menedék országának” a fogalmai alapján, a magyar szabályozás – beleértve a menedékjogra vonatkozó alkotmánymódosítást is – a kvalifikációs irányelvvel (2011/95/EU irányelv) és az Európai Unió Alapjogi Chartájával összeegyeztethetetlen módon korlátozza a menedékjogot.

A Bizottság ezért úgy határozott, hogy – az uniós jog megsértése miatt indított kötelezettségszegési eljárás második lépéseként – indokolással ellátott véleményt küld Magyarországnak. A magyar hatóságoknak most két hónapjuk van arra, hogy választ adjanak a Bizottság aggályaira. Ha erre nem kerül sor, a Bizottság az Európai Unió Bíróságán keresetet indíthat az ügyben.

A magyar hatóságok által „Stop Soros” törvénycsomagként hivatkozott kérdéses jogszabályok és a hatályos menekültügyi rendelkezések együttesen büntethetővé teszik a Magyarországon menedékjogért vagy tartózkodási engedélyért folyamodó személyek számára bármely személy által szervezetek nevében felajánlott segítséget.

A törvénycsomag az egyéni szabadságokat korlátozó rendelkezéseket is tartalmaz, mivel ezek kimondják, hogy a büntetőeljárás alá vont személyeknek tilos megközelíteniük a Magyarország határain elhelyezkedő tranzitzónákat, ahol a menedékkérőket elhelyezik. A tilalom megszegéséért kiróható szankciók az ideiglenes elzárástól az akár egy évig terjedő szabadságvesztésig és az országból való kiutasításig terjednek. Emellett az új jogszabály és egy alkotmánymódosítás révén a menedékjog iránti kérelmek elfogadhatatlanságára vonatkozó új indokot vezettek be, amely oly módon korlátozza a menedékjogra való jogosultságot, hogy az csak azon személyekre vonatkozik, akik közvetlenül olyan területről érkeztek Magyarországra, ahol életük vagy szabadságuk veszélyben forog.

Közben egy másik kötelezettségszegési eljárás is folyik Magyarország ellen az uniós menekültügyi és visszatérési jogszabályoknak való meg nem felelés miatt. A Bizottság 2018. július 19-én úgy határozott, hogy ezt a másik ügyet az Európai Unió Bírósága elé utalja.

1 komment

Nem teszi közzé az MTI a szakszervezetek demonstrációjáról szóló hírt

2019.01.21. 15:39 bozotharcos

Mécsesgyújtás a kultúráért és a tudományért címmel egyórás demonstrációt tart három szakszervezet január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, 17 óra 30-kor, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi-szobornál. A rendezvényről szóló tájékoztatót elküldték az MTI Országos Sajtószolgálatának, ahol megtagadták a szöveg közlését. Az állami hírgyár azt üzente a szervezőknek, hogy "az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért ..."A tüntetésről szóló közleményt kiadó szakszervezetek ezért most a nyilvánossághoz fordultak, arra kérve mindenkit, hogy terjesszék a hírt. A keddi tüntetés Facebook-eseménye itt elérhető.

kkdszdemo.jpg

1 komment

Magyar "migráns" zaklatott nőket Angliában, börtönre ítélték

2019.01.16. 11:33 bozotharcos

A menekültellenes Orbán-kormány lakálymédiája rendszeresen habzó szájjal hazudozik a Nyugat-Európában nőket zaklató, erőszakoló "migránsokról."  Egy angol lap most olyan esetről írt, mely  nem valószínű, hogy felkerül a Lokál vagy a Ripost lapjaira.

1 komment

Közel háromszázmillióból építenek rózsakertet a Városligetben

2019.01.15. 16:02 bozotharcos

Szó szerint virágzik a NER, csak sajnos adófizetői pénzből: a 250 milliárd (!) forintot is meghaladó költségvetésű Liget-projektben 297 638 737 Ft-ért épít Rózsakertet egy cég, a közbeszerzési adatbázisban szereplő hirdetményszerint. (A kép forrása: a Liget-projekt Facebook-oldala.) A követ vajon melyik cég szállítja majd az építkezéshez?

ligetrozsa.jpg

13 komment

Spontán népművészeti alkotás került a Nagy Imre-szobor helyére

2019.01.08. 12:35 bozotharcos

Úgy tűnik, még az időjárás is az ellenzéknek kedvez...Vagy a hóesést is Soros György küldte, ezzel korlátlan felületet biztosítva a nép kormánnyal elégedetlen lányai és fiai számára a véleményük kifejezésére? És persze rögtön megszentségtelenítik a Nemzeti Vértanúk emlékmű volt és leendő helyét.....

o1gnagyimreszobor.jpg

 

1 komment

Yoko Ono levele Soros Györgynek: "Szóljon, ha tehetek bármit is a magyarországi közéleti paranoia ellen"

2019.01.03. 14:48 bozotharcos

A birtokunkba került egy 26 évvel ezelőtt írt levél, melyet Yoko Ono írt Soros Györgynek, az őt ért magyarországi támadások miatt. Ono az írásban együttérzéséről biztosítja a milliárdost és felajánlja támogatását, hogy “csökkenjen a paranoia Magyarországon a külföldi befektetőkkel és pénzügyi támogatásokkal szemben.” A dokumentum fő üzenete ma, hogy Orbánék Soros-, és CEU-kampánya mégcsak nem is saját ötletre épül, Csurkáéktól lopták az egészet, egyszerűen felmelegítve a rendszerváltás utáni Magyarország egyik –  szégyenteljes – motívumát, felhasználva ehhez a magyarok jelentős részének azóta sem csökkent idegenellenességét. 

1992_10_15_yoko_ono_to_george_soros_1.jpg

33 komment

"Úgy kell tenni, mintha élő adás menne": Egy MTVA-dolgozó vallomása a hétfői eseményekről

2018.12.18. 15:22 bozotharcos

Egy MTVA-s dolgozó vallott a Bozótharcnak arról, hogy milyen volt a hangulat bent az épületben a hétfői események  alatt. Mivel fél, félti az állását és a megélhetését, az eredeti, hosszabb nyilatkozatát  később visszavonta, mert attól tartott, hogy az alapján felismerhető lehet a személye. Ezért – sajnos – csak egy rövid részletet  közlünk, amiből azért következtetni lehet az ottani állapotokra. (A fotókért köszönet Hadházy Ákosnak.)

mtvaalszanak2.jpg

55 komment

Ekkora örömmel fogadta az oktatási miniszter a CEU-t Magyarországon: Egy levél 1990-ből

2018.12.03. 22:55 bozotharcos

Ma kiderült, elhagyja eddigi székhelyét, Budapestet, Magyarországot a CEU. Mint a rektor a mai, diákoknak és tanároknak tartott tájékoztatón fogalmazott: tulajdonképpen egy furcsa kísérletben vesznek részt: egy egyetemet, amit az egyik ország kirakott, átvisznek egy másik országba, egy mindössze két és fél órás autóútnyira lévő másik városba, oda, ahol szívesen fogadják őket. Bár a törvény által előírt feltételeket maradéktalanul teljesítette a CEU, mégsem írta alá a magyar kormány az együttműködési megállapodást New York állammal, márpedig ez lett volna a feltétele annak, hogy januártól is törvényesen folytathassa a tevékenységét a világhírű egyetem.ceueu.jpg

24 komment

Ha Önök nem akarnak túlórázni, akkor miért akarják túlóráztatni a magyar dolgozókat?

2018.11.28. 10:19 bozotharcos

Kormánypárti képviselőktől kérdezte ezt Szél Bernadett a dolgozói munkaidőbeosztás megváltoztatására tervezett "rabszogatörvény" vitáján – Kósa Lajos államtitkár kivételéel – meg nem jelent fideszes és KDNP-s képviselőktől. A vita késő estig zajlott, a korábbi LMP-s, most független képviselő a kérdést este fél 9-kor tette fel a szinte teljesen üres parlamenti ülésteremben. Szél szerint Kósa sem figyelt a vitára érdemben.

Szólj hozzá!

Nem minden magyar miniszterelnök építtetett vasutat a falujába

2018.11.26. 11:19 bozotharcos

"Nemcsak hogy vasutat nem építetett magának Tisza István, hanem abban az országban, ahol – miniszterelnöksége idejére – a vasúti panama a közös nemzeti szégyen szinonimájává nőtt, ő maga ebben a tekintetben tiszta maradt "– fogalmazott Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője a Köztársaság ábrándja című, a köztársasági államforma magvalósításának magyarországi kísérleteit bemutató kiállítás megnyitóján a Blinken OSA Archívumban. Majtényi szerint igenis lesz negyedik köztársaság Magyarországon, s ez  "nem a baloldal, nem a liberálisok, nem az európai kereszténydemokraták, a bázisdemokraták, a zöldek köztársasága lesz, hanem mindannyiuké. Szerencsés csillagzat alatt fog megszületni, mert ez a köztársaság minden demokrata közös műve lesz, s nemcsak a demokratáknak fog jobb életet biztosítani, hanem a demokrácia ellenségeinek is, hiszen a demokrácia, a köztársaság, az alkotmányos állam minden egyes állampolgárra ugyanazzal az elfogulatlan tisztelettel tekint, ideértve a köztársaság, a demokrácia ellenségeit is."koztarsasagabrandja.jpg

Szólj hozzá!

A magyar jog szerint nem is létezik a mód, ahogy Gruevszki elindította a mendékkérelmét

2018.11.21. 13:42 bozotharcos

"Menekültügyi szempontból rengeteg sebből vérzik a történet. Ami a külképviseleten benyújtott menedékkérelmet, illetve a kérelem benyújtására vonatkozó szándéknyilatkozatot (a kormány állítása szerint ezt tette a tiranai magyar nagykövetségen Nikola Gruevszki) illeti, vannak olyan államok, amelyek ismerik ezt a lehetőséget, de Magyarország éppen nem ilyen." – nyilatkozta egy a menekültügy jogi szabályozást jól ismerő szakember a Bozótharcnak a börtönbüntetés elkerülése miatt Magyarországon menedékjogot kért (és kapott) volt macedón miniszterelnök ügyében. Gruevszkit a Pesti Srácok még tavaly "a macedón Orbán Viktor"– nak titulálta. (Bele sem merünk gondolni abba, hogy az amúgy kormánypárti lap esetleg a piszkos pénzügyek nyomán vont párhuzamot ? ;) Érdekes részlet, hogy a nekünk nyilatkozó szakértő szerint  a hatályos törvények szerint a menekültstátusz megadható lenne Gruevszkinek még a bírósági ítélet ellenére is, ám az, ahogyan a volt macedón miniszterelnök  menekültstátuszt igényelt, szabályellenes.gruevszki-orba_n.jpg

64 komment

Egy utolsó, elkeseredett kísérlet Orbán Viktor észre térítésére

2018.11.20. 11:19 bozotharcos

"Ti vagytok az utolsók, akik magyar állampolgárként, hitelesen, első kézből tudjátok felhívni a figyelmet a bennünket érő igazságtalanságra!" – szólTja meg CEU-s kollégáit, diáktársait az egyetemen tanulók, dolgozók egy csoportja, arra kérve őket, hogy személyes nyílt levelekben kíséreljék meggyőzni a miniszterelnököt,  nagyon rossz ötlet elzavarni egy a helyieknek is sok munkahelyet biztosító, nemzetközi szintű kutatási és tanulási feltételeket nyújtó oktatási intézményt. "Ezek magyar állampolgárok kérései a miniszterelnökükhöz, ahhoz az emberhez, aki eskü alatt vallotta: hű lesz hozzánk!"– emlékeztetnek a CEU elüldözése miatt nyílt levélben a miniszterelnökhöz forduló CEU-s diákok, tanárok dolgozók az egyetem elköltöztetéséig adott határidő előtt  (december 1.) néhány héttel. A levélírást kezdeményezők arra is hivatkoznak, hogy Orbán korábban azt mondta: "Meg kell hallani az emberek hangját!" —  ezért ők most nem kérnek mást, "minthogy a Miniszterelnök úr, érvényesítse ezt a szép gondolatot a CEU ügyében is."

 

ceuskorlevel.png

2 komment

Álhíreknek nevezi a Miniszterelnökség az albán és montenegrói rendőrségi információt?

2018.11.16. 14:42 bozotharcos

"A sajtóban megjelent feltételezések és álhírek"- ként hivatkozik  a Miniszterelnökség a tegnap az albán, szerb és macedón, valamint a nemzetközi médiában megjelent hírekre arról, hogy Gruevszki a tiranai magyar nagykövetség tulajdonában lévő autóval hagyta el Albániát és érkezett Montenegróba. Az információt mind az albán, mind a montenegrói rendőrség megerősítette, az MTI közlemény ennek ellenére jelenti ki a fentieket,  (A kép forrása a macedón Kurir című lap.

kurirmacedonia.jpg

Magyarország-Macedónia 
Miniszterelnökség: a magyar hatóságok nem segítették kijutni Nikola Gruevszkit Macedóniából

    Budapest, 2018. november 16., péntek (MTI) - Sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevszkit Macedóniából való kijutásában - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel, a "reagálva. 

    Azt írták, Macedónia korábbi miniszterelnöke egy magyar külképviseleten jelezte szándékát, hogy menedékjog iránti kérelmet kíván benyújtani.
     A magyar hatóságok biztonsági okokból jogszerűen tették lehetővé, hogy Nikola Gruevszki - tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt - menekültügyi kérelmének benyújtását és meghallgatását a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) budapesti központjában tartsák. A BÁH a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le - tudatták.
    Közölték, az eljárás további részleteiről a magyar jogi szabályozással és a nemzetközi gyakorlattal összhangban - az eljárás lezárásáig - a magyar hatóságok nem adnak további tájékoztatást.
    Nikola Gruevszki a menekültügyi eljárások jogszabályi előírásainak megfelelően, jogszerűen tartózkodik Magyarországon - emelték ki.

Szólj hozzá!

Az albán után a montenegrói rendőrség is nyilatkozott a Gruevszki-menekülésről

2018.11.15. 23:04 bozotharcos

A montenegrói rendőrség is megerősítette, hogy a korábbi macedón miniszterelnök Montenegrón keresztül szökött Macedóniából Magyarország felé. A montenegrói rendőrség közleménye szerint Gruevszki november 11-én lépett az országba, és még aznap elhagyta Montenegrót. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik országból, melyik határátlépőkön haladt keresztül. (Fotó: Republika English,gruevski-epp-620x330_thumb_medium500_266.jpg)

 

Szólj hozzá!

Ezekből az országokból érkezhetett Budapestre a volt Macedón miniszterelnök

2018.11.15. 16:46 bozotharcos

screen_shot_2018-11-15_at_15_42_40.png

 A csütörtök délelőtti szokásos Kormányinfó című sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a megjelent újságírókat leginkább érdeklő Gruevszki-ügyről többek között azt mondta: "a Balkánon fekvő államok között személyi igazolvánnyal is lehet közlekedni." Gulyás ezt arra az újságírói kérdésre válaszul mondta, ami azt firtatta, hogy útlevél nélkül hogyan juthatott el Magyarországra a körözött ex-miniszterelnök. (A macedón hatóságok ugyanis bevonták az útlevelét.) A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Gruevszki egy magyar követségen, de nem Macedóniában, nyújtotta be a menedékkérelmet Magyarországra. 

 

Szólj hozzá!

Körözési plakát jelent meg a macedón miniszterelnökről

2018.11.15. 09:41 bozotharcos

"Orbán Viktor illegális bevándorlót bújtat" - feliratú körözési plakáto(ka)t ragasztott ki valaki Budapesten.....

Mint  ismert, a börtönbüntetésre ítélt Gruevszki jelenleg Budapesten tartózkodik és menedékjogot kért Magyarországtól. 

screen_shot_2018-11-15_at_9_39_39.png

89 komment

Címkék: menedékjog Orbán Viktor Soros Gruevszki