HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

A TIME magazin is ír Hadházyék EU-ügyészséges aláírásgyűjtéséről

2019.04.14. 10:27 bozotharcos

Az amerikai hetilap címlapcikke az EP-választások előtti európai helyzetről ír  hosszú cikket mely nyomtatásban majd a lap április 22-én megjelenő számában lesz olvasható.  A Hogyan próbálják közösen szétszedni Európát az európai nacionalisták?  címmel közölt írás Magyarországgal foglalkozó részében megszólaltaja Hadházy Ákos független képviselőt, Tessely Zoltán bicskei polgármestert, Kovács Zoltán  kormányszóvivőt és Szijjártó külügyminisztert is.

screen_shot_2019-04-14_at_10_26_42.png

A TIME hosszú ideje szeretne interjút készíteni Orbán Viktorral is, de erre mindezidáig nem kaptak lehetőséget. A lap újságíróját, szerkesztőit ez nem tartotta vissza attól, hogy a terjedelmes cikkben részletesen foglalkozzanak a migránsozó, sorosozó magyar miniszterelnök politikai üzeneteivel és a magyar helyzettel. A cikk online változatának  vonatkozó részét lefordítottuk és itt összefoglaltuk:

Európa megosztottsága nem csak a tehetősek és a szegények közötti különbség mentén látható, hanem a liberális nyugat és az újabb EU-tagországok , köztük egykor többen a volt szovjet blokk államai, melyekben sok helyen fontos szerep jut a nacionalistáknak.  Európa kettéosztottságát a magyar helyzettel illusztrálja a cikk szerzője, Vivienne Walt, aki szerint Orbán Brüsszellel folytatott csatája egyfajta lakmusz-tesztje lett az európai populistáknak és jobboldali csoportoknak. Erre a mintára támaszkodva próbálgathatják, meddig mehetnek szemben az EU migrációs politikájával, emberi jogi és gazdasági elveivel úgy, hogy azért ne rakják ki őket a szövetségből.

A cikk kitér arra, hogy az uniós vezetők hónapok óta háborognak Orbán magatartása miatt, említi a Fidesz EPP-tagságának Orbán autoriter kormányzása miatti felfüggesztését. Az okok között sorolja, hogy a kormány elhallgattatja a vele szemben kritikus hangokat, s elüldözte az évtizedek óta a  demokratikusabb társadalom létrehozását  támogató Soros György alapítványát, azt állítva, hogy Soros a kormányellenes tevékenységet és az illegális migrációt támogatja.

A cikk szerzője részletesen ír az általa is látott, az utcákat februárban elözönlő Juncker-Soros plakátokról, s arról, hogy ezek egy részét hogyan tüntette el a kormány semmi perc alatt Manfred Weber budapesti látogatásának útvonalán. Idézi Szijjártó Pétert, aki a lapnak így fogalmazott: "A migráció kérdése kulcsfontosságú",  “ez a gyökere sok politiki konfliktusnak Európában.”

A TIME cikke ír arról is, hogy 2015-ben hogyan kelt át több, mint 400 ezer Afrikából és a Közel-keletről érkező , Nyugat-Európába igyekvő ember a magyar határon, melyet Orbánék szögesdrót kerítéssel zártak le, s olyan törvényt vezettek be, ami lehetővé tette a menedékkérők fogvatartását a kérelmük elbírálásának idejére. 

Szijjártó azt is mondta a lapnak, hogy, Magyarország és a szövetségesei Közép-Európában (például Lengyelország és a Cseh Köztársaság) elkötelezettek amelett, hogy blokkolnak minden olyan EU-s kezdeményezést, mely arra törekedne, hogy Európát etnikailag sokfélébb kontinenssé tegye.  “Sosem fogunk elfogadni olyan módszereket, eljárásokat, melyek megváltoztatnák Európa népességének összetételét.” - mondta, hozzátéve, hogy  “Európa keresztény földrész.” Az írás Orbán idén március 15-i beszédéből idéz, amikor a miniszterelnök lengyel kollégája, Mateusz Morawiecki mellett állva figyelmeztetett: ha a magyarok nem álnak ellen az EU “liberális hatalmának”  “ akkor Európa nem lesz többé az európaiaké.”

Az Orbánt Európa egyik legjobboldalibb vezetőjének tituláló cikk részletezi, hogyan nyert az 55 éves Orbán 3 választáson, s hogyan van meggyőződve arról,hogy a májusi európai választás után véleménye még többet nyom a latban Brüsszelben. Szóvivője, Kovács Zoltán is nyilatkozott a TIME-nak: “Nyugat-Európa politikai, kulturális, s mindenféle téren próbál kioktani bennünket", "de mi nem fogunk megváltozni." 

A TIME újságírója beszámol magyarországi útja során Bicskén tett látogatásáról, s arról,hogy vidéken mekkora szerep jut ( a földek és a kistelepülések támogatása révén) az EU-nak. A szerző kiemeli, hogy az út mentén sorakozó Juncker/Soros plakátok mellett az iskolák, egészségügyi és hivatalos intézmények falán ott villog a kék hátterű, csillagos európai zászló, jelezve a Brüsszelből, az európai adófizetők pénzéből kapott támogatásokat oszágszerte.  

A cikk emlékeztet: az EU jelenlegi, hatéves költségvetéséből 28 milliárd dollár jut Magyarországnak az újabb, kevésbé tehetős tagországoknak járó támogatások keretében.  A korábbi bicskei polgármester, jelenleg fideszes országgyűlési képviselő Tessely Zoltán elismeri "e támogatás nélkül nem boldogulnának", ugyanakkor fenntartja a kritikus véleményét:  “ a demokrácia nem úgy működik, hogy ha pénzt kapsz, akkor hallgatnod kell az igazságtalansgokról“. "Talán azt gondolják, hogy megfizették, hogy tartsuk a szánkat."

A cikk hangsúlyozza, sok magyar nem ért egyet a kormány nézeteivel. A szerző márciusi idelátogatásakor megnézte azt is, hogyan és miért gyűjtenek Hadházy Ákosék aláírásokat, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, ezzel lehetőséget biztosítva a rendszerszintű korrupció leállítására. Az egykor fideszes  önkormányzati képviselő, (majd LMPs) és jelenleg független Hadházytól így idéz a lap: "A kormánykritika nem hallatszik, a kormány meg azt ismétli, hogy az ellenzék hazudik, “ mert migránsokat akarnak hozni az országba.” Akkor miért támogatják Orbánt annyian Magyarországon? - teszi fel a TIME a kérdést, s válaszul Hadházyt idézi:  “Ha elégszer ismételnek egy hazugságot, egy idő után az emberek elhiszik." 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6514762904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.14. 15:34:41

2030-ra meglesz a 10 millió aláírás. Addigra minden ballib szavazó aláírja 20-szor.

nemecsekerno_007 2019.04.14. 16:13:47

A szokásos közhelygyűjtemény.

dr. mesterséges színezék 2019.04.14. 16:44:21

Gazdasági alapú egyesülést létrehozni közös és kötelező nyomozó hatóság nélkül a csatlakozási feltételek között.
Nem beszélve a közös külpolról.

Besenyő István, te mondj véleményt!

enrikokaruszo 2019.04.14. 18:22:04

"a rendszerszintű korrupció" a kiakolbólítottaknak fáj, az átlagember nem érez különbséget

ulpius66 2019.04.14. 18:37:04

"Hogyan próbálják közösen szétszedni Európát az európai nacionalisták?"

Már a cikk címe is valami egetverő baromság!

Milyen Európát akarnak közösen szétszedni a kik is???????

Azok az államok lázadnak a liberális, hogy ne mondjam SoroSS-csicska brüsszeli vezetés ellen, akik nem kérnek a "birodalmi liberalizmusból"

De ez még véletlenül sem Európa szétszedése, hanem a nemzetállamok összességének Európája!
süti beállítások módosítása