HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Az a ronda, sorosista Brüsszel megint megdob minket pár milliárddal

2019.02.19. 08:47 bozotharcos

Lelepleztük Brüsszelt: szerintünk az EU környezetvédelemnek feltüntetett migránspropagandát folytat, s közben úgy tesz, mintha magyar települések lakóit óvná meg a tüdőrákhoz is vezető szennyezett levegőtől. Sőt, azt hangoztatja, hogy állatok meg növények élőhelyeinek a védelmét is finanszírozza. Na persze! 

gerimet-legszenny_png-2016-12-16-21-16-33.png

Most épp úgy csinál az a csalafinta EU, mintha a magyar polgárok tüdejét védené: mivel a magyarországi városok ez idáig nem tudták a környezeti levegő minőségéről szóló uniós irányelvben meghatározott megengedett határértékek alá szorítani a levegőben lebegő, 10 μm-nél kisebb átmérőjű részecskék és a levegőben található egyéb szennyezőanyagok arányát, ezért az EU tíz magyar településen összesen 5 milliárd forintot költ a levegőminőség javítására.

 További 5,5 milliárd forintot kap Magyarország, mert hatalmas kiterjedésű természetközeli gyepterületeink váltak elhagyottá, vagy szűntek meg, értékes növényi és állati élőhelyeket veszélyeztetve. EHhez a támogatáshoz az EU több mint 72,2 millió euró, azaz kb. 23 milliárd forint összegben kiegészítő regionális és vidékfejlesztési finanszírozást is biztosít.

 

Háttér:

1.A levegőminőség javítása Magyarországon (LIFE-IP HungAIRy) (16 millió euró, azaz kb. 5 milliárd forint)

Az intézkedéseket regionális levegőminőségi tervek vázolják fel. A települések a projekt keretében automatizált levegőminőség-megfigyelő állomásokat helyeznek üzembe, hálózatba szervezik a levegőminőséggel foglalkozó tanácsadó szakértőket és ökomenedzsereket, továbbá kapacitásépítést végeznek a regionális és helyi szintű döntéshozók körében, például azáltal, hogy képzés révén megismertetik velük, milyen eszközök használata révén mérhetik fel a helyi szakpolitikai döntések levegőminőségre gyakorolt hatását. Tájékoztatási kampányokra is sor kerül, melyek arra ösztönzik majd a polgárokat, hogy mind otthonaik fűtése, mind pedig a napi közlekedés során levegőkímélő módszerekre térjenek át. A projektnek köszönhetően a települések 326,5 millió euró, azaz mintegy 103 milliárd forint összegű kiegészítő uniós finanszírozást vehetnek igénybe abból a célból, hogy korszerűsítsék a lakóépületek fűtési rendszereit, fejlesszék a fenntartható tömegközlekedést, és kiépítsék a kerékpárok és elektromos járművek használatához szükséges infrastruktúrát.

2.Gyepterületek hosszú távú megőrzése (LIFE-IP GRASSLAND-HU) (17,3 millió euró, azaz közel 5,5 milliárd forint)

Magyarországon hatalmas kiterjedésű természetközeli gyepterületek váltak elhagyottá, vagy szűntek meg, és ezek a változások a természetközeli gyepterületek értékes élőhelyeit, növény- és állatvilágát sem hagyták érintetlenül. Az érintett élőhelyek és fajok védettségi helyzete nagymértékben attól függ, milyen területgazdálkodási módszerek alkalmazását biztosítják pénzügyi mechanizmusok. A projekt elő fogja segíteni az ún. priorizált intézkedési terv végrehajtását az EU Natura 2000 hálózatába tartozó magyarországi védett területek vonatkozásában, különös tekintettel azoknak a természetközeli gyepterületeknek a megőrzésére, amelyek esetében aktív élőhelykezelésre van szükség. Ennek érdekében széles körű és ágazatokon átívelő együttműködést kell kialakítani az illetékes hatóságok, a földtulajdonosok és földhasználók, valamint a civil szervezetek részvételével, illetve a kutatási szervezetek támogatásával. Az EU több mint 72,2 millió euró, azaz kb. 23 milliárd forint összegben kiegészítő regionális és vidékfejlesztési finanszírozást is biztosít, így a projekt a várakozások szerint 30-nál is több védett területen javítja majd azoknak az élőhelyeknek és fajoknak a védettségi helyzetét, amelyek megőrzésére a kezdeményezés irányul.

A támogatott projektekről részletesen itt olvashat.

 (Horn Gabriella írása)

107 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1814635364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.20. 08:09:25

Ó, vissza is adnak pénzt? De rendesek! Elsírom magam.

mindbender2 2019.02.20. 08:13:26

Mekkora egy demagóg, cinikus (vagy ostoba) blog.
Ezzel aztán megcáfoltál mindent (amit senki sem állított).

Hogy soros és szervezetei miként és miért működnek, ha nem vagy agyhalott, látható. Ebbe belekeverni ezt a faszságot, súlyos szektásságról tanúskodik.

Európai téridő 2019.02.20. 08:16:10

De az alázatos hajbókolást elvárja "tőlünk" ez az "arisztokratisztikus" Nyugat-Mucsaröcsöge!

chrisred 2019.02.20. 08:23:35

@mindbender2: Már-már a kormánypropaganda szintjét elérően ostoba? Egyébként melyek azok a soros szervezetek, mit tudsz róluk, és honnan tájékozódtál? (Csak hogy bizonyítsd, hogy nem vagy szektás.)

Orbán veje 2019.02.20. 08:28:00

@MAXVAL bircaman közíró:

Hogyan lopják el? Tudod bizonyítani?

Ellenzéki Tüntető 2019.02.20. 08:28:17

@Orbán veje: "Persze nem jut el hozzánk, mert a tolvaj fideszfajtád ellopja. "

- csak az EU pénzek miatt fejlődik az ország
- az EU pénzeket ellopja az orbán

most melyik?

chrisred 2019.02.20. 08:32:20

@MAXVAL bircaman közíró: Ha valaki valamit ellopott tőled, védd meg az érdekeidet jogi úton, jelentsd fel, pereld be. Ha nem teszed, csak nyilvánosan hangoztatod, nem más, mint közönséges rágalmazás.

szepipiktor 2019.02.20. 08:32:34

Valójában az írás célját nem értem, ez most valami vicces, cinikus vélemény?
A szerző félbehagyta a véleményét és a tényeket másolta ide.
Most ezt a támogatást jónak tartja? Nem tartja jónak?
Az elejét belekerület a migránspropaganda-propaganda, ez komoly vagy humor akart lenni?
Arra jó volt, hogy pár kommentelőt összegugrasszon, de a lényeg nem jött át számomra.

midnightcoder2 2019.02.20. 08:35:10

Tök jó ez a levegõvédelem, én azt látom, hogy itt Pesten lelkesen építgetik a távfûtést. Igen, csakhogy a távfûtés igazán akkor jó, ha az ipar hulladékhõjével lehet fûteni a lakásokat. Csak hát ilyen iparunk már régen nincs. Ergo, a távfûtés ugyanúgy gázzal megy mint ha a panelház tetejére telepítenek egy gázkazánt ami az egész épületet ellátja. Cserébe viszont a hõközpontban megtermelt hõt forróvizes vezetéken szállítják a házakba, ami nyilván sokkal gazdaságosabb mint gázként odajuttatni ugyanazt az energiát... A levegõ viszont akkor lenne jobb, ha a nem panelben lakó, vegyes tüzelésû kályhával fûtõ lumpenproletár aki éjszaka a buszmegállóba hordja a háztartási szemetét, esetleg ne nylonzacskóval és más szeméttel fûtsön. Csak akkor nem jutna neki elég tüzelõanyag a belsõ fûtéshez...

chrisred 2019.02.20. 08:40:21

@midnightcoder2: A projekt része biomassza erőművek üzembeállítása is.

Ellenzéki Tüntető 2019.02.20. 08:43:00

@szepipiktor: "Arra jó volt, hogy pár kommentelőt összegugrasszon"

jaj, dehogy csak erre. Az indexnek reklámbevételt csinál, erre is jó például.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.20. 08:50:33

@Orbán veje:

veszteséges a nyugati tőke Mo-on?

Ugyanakkora a bér egy nyugati cég nyugati és mo-i egységében?

chrisred 2019.02.20. 08:56:25

@MAXVAL bircaman közíró: Ezt nehéz megmondani, mert eleve befektetéssel jár az üzem létrehozása és működtetése. Az Audi esetében kiderült, hogy csupán a multiknak kedvező adózás miatt mutatják ki a cégcsoport nyereségét a magyarországi részlegnél.

Cinkes 2019.02.20. 08:58:29

Most elkezdett szorulni a hurok Orbánék nyaka körül. Ez a mostani hazugságkampány kedves birkák a veszteteket jelenti. Az elszámoltatás ellen egyetlen kiutat fog majd látni a maffia és az lesz a vége.

chrisred 2019.02.20. 09:00:27

@MAXVAL bircaman közíró: Vagyis ez nem érv. Lehet tisztességes munkát végezni állami alkalmazottként és lenyúlni a közösből a versenyszféra köreiben.

Brix 2019.02.20. 09:01:11

A levegőminősèg javítása valóban nem tűr halasztást, olyan rossz a magyar levegőminősèg európai szinten. ( pm 2,5, pm 10 területen ) Csak Lengyelországban ès a Balkán nèhány medence fekvèsű városában rosszabb a levegő, mint nálunk. Az elköteleződèst, hogy vátozzon a helyzet, nem nagyon látom kormányzati szinten, talán ideológiai okok miatt...Úgy látom, a földrajzi nihilizmus nagyon elfogadott eszme, a buta populista körökben...Lsd.: Trump...

Orbán veje 2019.02.20. 09:06:10

@MAXVAL bircaman közíró:

1. A piacgazdaságban veszteséges cég tartósan nem működhet, hiszen az a tulajdonosi tőke folyamatos elvesztésével járna együtt.
2. A magyar béreket a magyar termelékenység a nyugati béreket a nyugati termelékenység határozza meg. A kettő között pedig a statisztikai tények alapján hatalmas különbség van.

Tehát nem tudtad bizonyítani az állításodat, pedig megkaptad a lehetőséget.

Nos, haver! Ezek után pedig szépen elmehetsz a hazug, retkes, tolvaj fideszes kurva anyádba.

Minden ballib bérretteg 2019.02.20. 09:13:07

Fogalmam sincs, hogy miért hiszik a ballib tetvek, hogy az Uniós pénzek kapcsán bármilyen szart, a migrációtól, a belpolitikába való beleavatkozáson át némán kéne tűrnia az országnak.

Nagy büdös lófaszt !
Az Uniós pénzek minden tagállamnak járnak, és semmilyen olyan kötelezettséget nem szabnak és nem is szabhatnak semelyik ország számára, amit a ballib balfaszok keresztül akarnak verni !

Minden ballib bérretteg 2019.02.20. 09:14:34

@Orbán veje:

A magadfajta Gyurcsány csicskáknak csak megvetés jár.
Egyre kevesebben vagytok, és már arra se vagytok méltóak hogy leköpjenek titeteket.

chrisred 2019.02.20. 09:19:26

@Minden ballib bérretteg: Az uniós pénzek nem járnak minden tagállamnak, érdekes is lenne, ha mindenki többet venne ki, mint amennyit betesz. Vannak nettó befizetők, és az ő többletköltségeik kerülnek a támogatott régiókhoz.

KUHULIN 2019.02.20. 09:21:53

Hülye blogger!
Ezt a pénzt is egyből a Mészárosnak utalják. Mit örömködsz, náci geci?

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 09:27:17

brusszel penzet meg a mikulas hozza

konrada 2019.02.20. 09:28:45

@chrisred:
...ettől még nekik is járnak - lásd német mezőgazdasági támogatások, stb... - csak az ő egyenlegük negatív...

Minden ballib bérretteg 2019.02.20. 09:34:15

@chrisred:

A támogatott régióknak juttatott pénzek 70%-át viszik is haza a cégeik azoknak akik nettó befizetők.

Szóval ne nézzük már egymást madárnak.

Kurva unalmas ez a bűnös nemzet maszlag, amit a komcsik óta lökettek, meg hogy hálásnak kéne lennünk bárkinek pénzekért.

chrisred 2019.02.20. 09:41:25

@konrada: Ami viszont az egyik legvitatottabb része is a támogatási rendszernek.

chrisred 2019.02.20. 09:42:48

@Minden ballib bérretteg: Hazaviszik, csak előtte a munkájukkal megkeresik.

midnightcoder2 2019.02.20. 09:43:24

@chrisred: Szerinted a biomassza erõmû mennyit javít a levegõ minõségén ?

midnightcoder2 2019.02.20. 09:45:43

@Cinkes: "Most elkezdett szorulni a hurok Orbánék nyaka körül. Ez a mostani hazugságkampány kedves birkák a veszteteket jelenti."

A gengszterváltás óta sok ezer milliárd párolgott el mindkét oldalon, ehhez képest csak pár lúzer kishal ül. Holló hollónak nem vájja ki a szemét. Aki itt elszámoltatásban hisz, a naivabb mint egy óvodás.

chrisred 2019.02.20. 09:45:53

@Minden ballib bérretteg: Nem mondtam, hogy hálásnak kell lenni érte. Csak azt, ha már van egy ilyen lehetőség az ország számára, azt a polgárok boldogulása érdekében kellene kihasználni, és nem arra, hogy egy szűk réteg vagyonokat gyűjtsön belőle.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 09:46:36

Budapest eleve jobb levegoju, mint a nagyvarosok 90%-a, de meg az europai nagyvarosok kozott is a jobbak kozott van.

konrada 2019.02.20. 09:51:19

@Orbán veje:
Erről írt az előzményed is: Nem nagyon találsz olyan külföldi tulajdonú magyar termelőüzemet - ugyanolyan technológiával - amelyben azonos idő alatt kevesebbet, vagy rosszabb minőségben termel, mint a hazai törzsgyárban.

Termelékenységben - mivel az alapvetően azt mutatja ki, hány egységnyi pénz termel meg egy dolgozó 1 óra alatt - az jön ki, hogy a harmadannyi munkabér miatt a magyar munkásaik termelékenysége rosszabb a törzsgyár darabra ugyanannyit legyártó dolgozóinál...
...de ami a lényeg: a harmad akkora bér miatt harmadát tudja elkölteni, és ez tovább gyűrűzik:
Ezért pl. Kati fodrász harmadannyit tud elkérni, mint Frau Monika, így ő is - hiba vágja le ugyanannyi ügyfele haját ugyanannyi idő alatt, az ő termelékenysége is jóval kisebb.
És ez csak 1 példa, mert a lánc hosszú: a lényeg, a magyar termelékenységet alapvetően meghatározza a termelőoldalon kifizetett bérek tovább hatása. (S nem fogok azon vitatkozni, hogy vannak valóban olyan cégek, amely a jelen bérszínvonal mellett megélnek abból, hogy elmaradott technológiával valóban - a szó fizikai értelmében kevésbé termelékenyek, hiszen harmadannyi fizetés esetén ha felét is termelik meg a nyugati vetélytársaknak, attól még versenyben vannak.)

...no de visszatérve a lényegre: ha egy gyártóüzem egyik üzeme ugyanazon technologiával, ugyanannyi darabszámnál harmad akkora bért fizet, akkor az így realizált nyereségből vagy a hazai üzemben dolgozói bérét viszi fel (ez azért ritka), vagy ott fizeti ki a tulajdonosoknak nyereségként, amiből megfizetheti a helyi felhasználását, amiből nem csak Frau Monika, de Fritz kertész is 3x annyi fizetést tud felvenni, ami mint írtam volt, országuk termelékenységi mutatóit eléggé jól felviszik....

midnightcoder2 2019.02.20. 09:53:49

@Orbán veje: 1. A világ nem ilyen egyszerû. Persze, a Pistike Bt az csõdbe megy ha veszteséges. De egy multi, aminek van sok-sok ágazata, simán megteheti hogy keresztfinanszíroz egy veszteséges, de valamilyen más stratégiai okból fontos tevékenységet. Sõt, azt is megteheti, hogy X cég támogatja Y céget mert az ezzal kárt okoz Z cégnek ami viszont az X konkurenciája. Lásd amikor a gugli finanszírozta a Mozillát hogy segítsen megölni az internet explorert.
2. A termelékenység leginkább arról szól, hogy hol mutatod ki a profitot. Az Audi itt gyártja a motort, de nyugaton adja el. Az eladást végzõ részleg mutathat ki nagyobb profitot mint a motor gyár, de motor nélkül elég nehéz eladni az Audit is.

midnightcoder2 2019.02.20. 09:56:02

@chrisred: Itt leginkább az van, hogy ha a távhõ csövet leszigeteljük akkor kevésbé fûti a talajt mint ha nem.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 09:59:27

@konrada: pontosan

Sokan halandzsaznak a termelekenyseg mindenhatosagarol, csak nem tudjak mi a termelekenyseg.

Ez a "penzugyi ujsagirokra" is igaz, vagy szandekosan kodositenek. A termelekenyseg csak egy aranyszam, hogy 1 ora alatt mennyi erteket allitasz elo.

2016 ota 25-30%-kal nott pl. az atlag realber, holott a kibocsatas novekedese ezt meg sem kozelitette. Csak mar egyre nehezebb olcso rabszolgat talalni Europaban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.20. 10:03:00

@chrisred:

A rendszer alapja a lopás, ez legalizált lopás, mit jelentsek fel?

chrisred 2019.02.20. 10:03:17

@konrada: A termelékenységre vonatkozó példa pontos, én is erre szoktam hivatkozni, amikor a magas német energiaárakról van szó, hogy a kapcsolódó humán szolgáltatások költsége is sokkal magasabb.

Viszont mondjuk például az Audinál nem így működik.

1. A magyarországi üzem nem készterméket állít elő, hanem alkatrészeket, ezért a végtermékek munkaerőköltségében benne van a németországi munkaerő költsége is.
2. Az autók értékesítésében a magyarországi piac lényegében elhanyagolható mind a mennyiség, mind az ár tekintetében.

Ezért írtam, hogy valójában nem felmérhető, hogy mennyire érné meg a multiknak Magyarországra települni az adókedvezmények és a közvetlen támogatások nélkül.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.20. 10:06:53

A Soros bérenc Brüsszel csak azért ad 100 milliárd forintot Magyarországnak hogy utána 500 milliárdot vigyen ki. Meg hogy így kenyerezze le a nemzetállamokat, hogy betelepíthessenek hozzájuk 100 millió afrikait arabot, akik aztán tömegében erőszakolják meg az asszonyiankat meg terjesztik az aids-et és az aberrátságaikat. Kíváncsi vagyok hogy a ballib média miért hallgatja el ezt az aberrárt migrit, aki saját disznaját erőszakolta meg? Persze a politkia pécéség örületében a libsi bírósag felmentette ezt az aberrárt migrit.

index.hu/belfold/2019/02/19/fajtalankodas_diszno_buncselekmeny_dunaharaszti/

Nem követett el bűncselekményt a disznóval fajtalankodó idős migráns ember

Videóra vette egy ember, ahogy a 75 éves, Dunaharasztiban élő migráns szomszédja, K. János fajtalankodik a disznójával. Ezután feljelentették a migráns öregembert.

Saját malacával fajtalankodott a dunaharaszti idős migráns férfi. A magyar szomszéd videóra is vette az esetet.

A 24.hu megkeresésére András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, „történt feljelentés, de a rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény hiányában nem indult nyomozás.”
A polgármesteri hivatal végzése értelmében a múlt héten a migráns férfitól elkobozták az állatokat.

Orbán veje 2019.02.20. 10:08:54

@midnightcoder2: @Nincs közöttünk csicska:
Marhaság! Haver, látszik, hogy sík hülye vagy ehhez.
A termelékenység növekedése (az egy melósra jutó GDP változása) nem érte el az évi 1%-ot az elmúlt 8 évben. Ez itt a gond haver! Nem véletlenül aggódik emiatt még a hülye matolcsy MNB-je is.

Nagykörúton túli magyar 2019.02.20. 10:09:32

Az a probléma, hogy ezért az egyszeri 5+5,5 milliárdért 300 milliárdot kell fizetnünk. Évente! Jó üzlet, na nem nekünk.

Azt meg már ki se merem számolni, hogy az EU csatlakozásunk óta eltelt 15 év alatt egy multi mennyit spórolt meg a magyar munkások bérén. Ennek az összegnek a hány százszorosát?? Mindezt úgy, hogy 10-20 millió Ft/munkahely támogatással kezdett működni. Egy magyar cég sose kap ilyen mértékű munkahely támogatást.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.20. 10:09:42

@chrisred:

Így igaz.

Én mint rendszerkritikus gondolkodó igyekszem a lehető legtávolabb tartani magamat a liberális rendszertől.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.20. 10:12:25

@Orbán veje:

Azt mondod, a kecskeméti Mercedes gyárban 4-szer rosszabbul dolgoznak, mint a hamburgiban?

Minek jött ide akkor a Mercedes, direkt rosszan, lassan akar terméket gyártani?

Orbán veje 2019.02.20. 10:12:27

@Ma is mentek gecizni?: Egyetértek haver! A geci gazdád tömi a multikat a pénzünkkel, mert anélkül, szart sem ér a tákolmánya.

Cinkes 2019.02.20. 10:13:27

@midnightcoder2: Az EU részéről. Addig hagyták a bulit amíg hasznukra volt Orbán, most elkezdte a sajátjait is támadni és azt hiszi a klikkesedéssel megúszhatja. Miért nem jött össze a V4? Ismered annyira a lengyel belpolitikát vagy a jelentőségüket az EU számára? Mikor hívták a legfőbb ügyészt raportra? Miért kezdik pedzegetni, hogy most már a néppártból ki kéne zárni a fideszt? Ebből két kiútja van Orbánnak, vagy elkezd beállni a sorba és hamarosan nem lesz szó sem migránsról sem Sorosról vagy megpróbál kilépni. Ez rajtatok birkákon múlik csak szólok, mert ő olyan zenét tol amilyet az ostoba fajtád éppen szeretne hallani.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 10:15:49

@Orbán veje: Nekunk nem gond ez, hiszen leszarjuk mennyi a termeles.

Az a kulfoldi tulajdonos problemaja, evi 10% beremelest kerunk 1 % termeles-novekedesre.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.20. 10:17:03

Fogalmam sincs, hogy miért hiszik a ballib tetvek, hogy az Uniós pénzek kapcsán bármilyen szart, a Junckert, a migrációt, a jogállamot, a bárki által megnyehetö közbeszerzést, a sajtószabadságot és az összes többi lippssi találmányt némán kéne tűrnie Orbán Viktornak.

Nagy büdös lófaszt!
Az Uniós pénzek nekünk járnak mert magyarok vagyunk és semmilyen kötelezettséget nem kell érte tennünk. Az EU csak hálás lehet hogy bennük vagyunk, nélkülünk nem is lenne gazdasági növekedése meg életszínvonal javulása. Százezernyi Londonban mosogatói meg pláne nem lennének.

Szerencsére ebben a ciklusban Orbán Viktor nem lacafacázik tovább ezzel az aberrárt lippssi társasasággal és kiléptet minket is az EU-ból, mint Angliát.

Orbán veje 2019.02.20. 10:17:13

@MAXVAL bircaman közíró: Haver lenni magyar nyelv nehéz? Nem érteni amit írtam? Nem érted, hogy nem azt írtam, amit te mondatni akarsz velem?

Nagy kár haver! De akkor mi a faszért írogatsz? Nyilván azért, hogy körbenyald a tolvaj gazdád seggét Pedig sokkal jobb hely lenne az ország, ha ehelyett inkább elmennél a hazug retkes fideszes kurva anyádba.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 10:18:24

@Cinkes: Kezed a bilibe log.

Evek ota "kirugjak" Mo-t az Eu-bol meg Zorbant a neppartbol, legalabbis az agyonvert libbantak mediaja szerint...:)

Rapportot Polt jol kirohogte ahogy hallom, akkor milyen rapport volt ez?

konrada 2019.02.20. 10:19:04

@Cinkes:
A válasz: 2019.05.23-26.

Orbán veje 2019.02.20. 10:19:29

@Nincs közöttünk csicska:

Haver! Már megbocsáss. Mi a faszért beszélsz a gazdaságról ha tök hülye vagy hozzá? Inkább képezd magad először egy kicsit.

chrisred 2019.02.20. 10:20:23

@MAXVAL bircaman közíró: Mit keresett az Apple Írországban? A válasz: "adóoptimalizálás".

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 10:21:59

@Orbán veje: Tavaly 10% feletti berelmeles volt, a GDP 5%-kal nott.

Hogy magyarazza ezt ki arpi?

Nagykörúton túli magyar 2019.02.20. 10:22:03

@Orbán veje:
A termelékenység növekedése (az egy melósra jutó GDP változása) nem érte el az évi 1%-ot az elmúlt 8 évben. Ez itt a gond haver!"

Bocs, de éppen azért tervezik csökkenteni a magyar uniós támogatásokat (pontosabban az általunk befizetettből valamennyit visszaadott pénzeket) 2022-től, mert (idézem)
"Majdnem a negyedét buknánk a kohéziós pénzeknek 2021 után, mert a magyar régiók már jobban állnak gazdaságilag, mint sok dél-európai. "

És azért csak 24%-kal lenne kevesebb a "támogatás", mert ez a maximális mérték, amivel azt csökkenteni lehet.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.20. 10:22:37

A ballib multi bérencek 520 focipályányi kiváló magyar termföldet sajátítottak ki hogy lebetonozzák és adták oda a BMW-nek hogy csináljon oda multit!
Egy nap ezért lógni fognak a ballibek, a magyar embereknek már elegük van ezekből a magyar termőföld kiárusító hazaárulókból!

chrisred 2019.02.20. 10:25:26

@Ma is mentek gecizni?: "Majdnem a negyedét buknánk a kohéziós pénzeknek 2021 után, mert a magyar régiók már jobban állnak gazdaságilag, mint sok dél-európai. "

Ami mondjuk elsősorban a görög és az olasz gazdaság bedőlése miatt van.

Nagykörúton túli magyar 2019.02.20. 10:27:03

@Orbán veje:
Ajánlom figyelmedbe:
index.hu/gazdasag/magyar/mrc080618/

"Ez lesz Magyarország legnagyobb beruházása, ami a nyújtható legtöbb állami támogatással valósul meg. Hogy ez mennyi lesz, azt Gyurcsány Ferenc nem árulta el, ám az Index becslései szerint meghaladhatja a 25 milliárd forintot. "
"Gyurcsány erről csak annyit árult el: az EU-n belül adható maximális támogatást kínálta a magyar állam"

Gyurcsány támogatta az adható MAXIMÁLIS mértékben... Erről ennyit, ez nagy szopó volt neked.

Orbán veje 2019.02.20. 10:27:11

@Ma is mentek gecizni?:

Haver! Amit írtam az tényadat.

Ha a többiek (olaszok, görögök) még nálunk is szarabbul teljesítenek, akkor jobban állunk relatíve. Nem bonyolult ez normális embernek. Csak a hozzád hasonló geci orbánbérenceknek.

Cinkes 2019.02.20. 10:28:57

@Nincs közöttünk csicska: Olyan amilyenre nem mert elmenni. Ez nem ballib vagy akármi dolog, ezt csak az agyatlan fajtád hiszi, meg azt is, hogy Soros áll a migránsok mögött. Nem emlékszel véletlenül melyik országgal kapcsolatban cikkeztek már évek óta arról, hogy legalább 1 millió munkavállaló hiányzik a munkaerőpiacról mielőtt elkezdődött ez az egész? Melyik ország volt az amelyikben az volt a fáma, hogy gyertek csak gyertek aztán a választások előtt 1 évvel kezdett átfordulni a nem kelletek annyianra, aztán meg már ne gyertek? Vagy gondolod, hogy ők előtte még nem találkoztak arabokkal meg négerekkel és meglepődtek, hogy nocsak ezek kulturálatlanok?
Ez arról szól, hogy a németeknek elege lett abból, hogy azért, hogy a nagyipari lopást megússzák már az EU integritását kezdték veszélyeztetni. Nem arról az aprópénzről amit eltettek, nekik nem ez a nagy tétel. Ezt nehéz lesz ballibezéssel meg Soros bérencezéssel elintézni majd amikor az agyatlan fajtád is rájön, hogy sokba fog kerülni vámokat fizetni.

Orbán veje 2019.02.20. 10:31:29

@Ma is mentek gecizni?:

Haver! A geci gazdád a magyarok pénzét a multikra költi! Megduplázta a támogatásukat! Rohadt multibérencek vagytok. És tudod mé? Mert enélkül az egész matolcsys gazdasági tákolmányotok bedőlne.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megduplazta_a_multiknak_adott_tamogatast_az_orban-kormany.656027.html

Nagykörúton túli magyar 2019.02.20. 10:33:47

@chrisred:
Na jah, nekik sajnos az IMF vészkorszakban, 2010 után nem jutott egy Orbán. És ez bizony meg is látszik rajtuk.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 10:37:30

@Cinkes: Semmi dolga az ugyesznek az EU kamu-bizottsagai elott, eleve semmi hataskoruk nincs magyar ugyekben.

Az egesz csak a lippsik EP-valasztasi cirkusza lett volna hat nem jott be.

"csak az agyatlan fajtád hiszi, meg azt is, hogy Soros áll a migránsok mögött. Nem emlékszel véletlenül melyik országgal kapcsolatban cikkeztek már évek óta arról, hogy legalább 1 millió munkavállaló hiányzik a munkaerőpiacról mielőtt elkezdődött ez az egész? "

Aki azt hiszi hogy Soros hobbibol kilincsel az EU vezetoinel heti szinten, hogy migriket importaljon az NGO-i segitsegevel, az egy marha.
Csak a nemetek evi 50 millirad eurot koltenek bantu neger integralasra, ezek a nagy resze ngo-kon keresztul kerul lenyulasra/elosztasra. Pont ahogy nalunk a ciganypenzt nyuljak le. Emellett a lakashianyt is noveli, a lakbereket is emeli a sok agysebesz, hisz az adofizetoknek muszaj fizetni a lakberuket.
Ha megse birjak Soros intez hitelt/allamadossagot is ra.

chrisred 2019.02.20. 10:38:23

@Ma is mentek gecizni?: Ahhoz képest mindkét országban győzött a populizmus.

chrisred 2019.02.20. 10:44:29

@Cinkes: A németeknek semmiből nem lett elege, csak az EP választások előtt a néppártiak igyekeznek a legtöbb homlokráncolást mutatni a nyilvánosság előtt a polgári értékeket nyíltan sárba taposó Fidesz előtt. A konzervatívok így is lejtmenerben vannak, erre még ott van a családban még a neveletlen és agresszív kövér kisgyerek is. A nagyközönség előtt úgy tesznek, mintha komolyan megfegyelmeznék, de azért titokban továbbra is tömik édességekkel.

Cinkes 2019.02.20. 10:44:43

@Nincs közöttünk csicska: Te honnan veszel ilyet, hogy Soros kilincsel az EU vezetőinél? Meg miért? Mert gonosz?
Szerinted visszahozni Kínából a termelést milyen nyereséggel jár ha lesz olcsó munkaerő az üres állásokra? Bazdmeg gondolkodj már, hogy amiről beszélsz az milyen arányban viszonyul ahhoz amiről beszélek? Ha csak havonta 1000 EUR-t fizetnek az olcsó munkaerőnek ahhoz kést az 50 milliárd micsoda (már ha egyáltalán igaz ez a szám és nem arra van, hogy egymást hülyítsétek) amikor a termeléssel a többszörösét fogják megkeresni?

Cinkes 2019.02.20. 10:46:05

@chrisred: Volt egy értelmes gondolatod de a következtetéssel elcsúsztál. Nem a magyarokról van szó, mi lófasz kis piac vagyunk a lengyelekhez képest.

chrisred 2019.02.20. 10:53:28

@Cinkes: Nem értem, hogy kerül ide a piac. A néppártiak pontosan tudják, hogy Orbán az agymosó kormánypropagandával szállítja nekik azt a 13-14 mandátumot. Amire most magyobb szükségük van, mint bármikor. Csak nekünk, magyaroknak tűnik úgy, hogy ez egy központi téma, valójában a magországokban lényegtelen mellékkkörülmény a fontos kérdések (pl. brexit) mellett.

Cinkes 2019.02.20. 10:57:17

@chrisred: Hogy jön ide a piac? Mit gondolsz miről szól az egész politika? Hogy az egyik vagy másik párt nyer? Azt hiszed, hogy tőlünk nyugatra úgy működik a gazdasági háttérország mint itt? Hogy a fidesz a haveroknak lop és ők csak a fidesz mögé tudnak beállni?

Nagykörúton túli magyar 2019.02.20. 11:06:40

@chrisred:
"Ahhoz képest mindkét országban győzött a populizmus."
Mikor?

chrisred 2019.02.20. 11:07:15

@Cinkes: Nincs kétségem, ha csak a politikusokon múlna, akkor szívesen csinálnák ugyanazt ott is, mint ami nálunk van. Csak ott a civil társadalom erősebb és függetlenebb az államtól, ezért nem lehet mindent lenyomni a torkukon.

chrisred 2019.02.20. 11:10:53

@Ma is mentek gecizni?: A Syriza 2015-ben, az 5 csillag 2018-ban.

konrada 2019.02.20. 11:19:32

@Cinkes:
Ez tényleg rágalom!
...az meg, hogy ott beszédet mondott, hogy találkozott velük zárt ajtók mögött, azok meg csak álhírek, és az ezekről "készült" fényképek meg montázsok!

konrada 2019.02.20. 11:21:16

@chrisred:
...ebből azért leeshetne, hogy amíg a "populizmus" nem győzött náluk, addig is a "szakértők" nagyon elqrták náluk is...

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.20. 11:36:17

@chrisred:

Csak a magyadfajta agymosott ballibek hiszik azt hogy Soros nem áll a 100 millió afrikai migráns importálása mögött. Mert Brüsszel azt mondta hogy nem Soros áll, te meg ezt elhiszed, csak mert Brüsszel mondta. Közben Sorost többször is látták Brüsszelben, tehát az egész brüsszeli fék news propaganda megbukott, Orbán Viktornak megint igaza volt.

És nagyon jól csinálta Orbán Viktor hogy plakátra rakta Sorost és Junkert és ez eljutott az EU-ba, mert most már foglakozniuk kell azzal hogy Orbán Viktor világ össszeesküvést fedezett fel, Brüsszel nem söpörheti ezt a témát a szőnyeg alá.

És Brüsszel foglalkozik is Orbán Viktorral, egyelőre csak támadják a hazugságaikkal hogy elmebeteg, meg hogy Grazban kéne magát tovább kezeltetni nem a csődöt mondott magyar kórházakban. De mi nem fogunk ezekkel az aberrártakkal vitatkozni, hanem a következő 20 évben is támogatjuk Orbán Viktort hogy vívja tovább a szabadságharcát a világ háttérhatalmi irányítói és gyarmatosító ellen, mert a magyar nép Európa utolsó népe amelyik még megmentheti ezt a kontinenst.
Megmentheti a kihalástól, mert köztudott, hogy nyugat Erurópában már nem is születnek gyerekek, nem úgy mint Magyarországon. És megmentheti a kereszténységet, amikor a magyar anyák magyar gyerekeket szülnek nem Özileket meg Mo Salahokat meg Liu Saolinokat.

Minden ballib bérretteg 2019.02.20. 11:46:43

@Ballib vagyok mert rettegek:

Furcsa hogy ma még egyik ballib agyhalott se szopta be a nickhamisítós marhaságiadat.

Ilyenkor már általában hárman is fetrengenek a saját hányásukba, amibe te pakolod őket.. :DDD

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.20. 11:55:21

@Orbán veje:

De, azt írtad, hatékonyságról halandzsáztál.

Van 2 ember, mindkettő füvet nyír nálam, ugyanúgy, ugyanannyi idő alatt. Az egyik a haverom, neki fizetek 15 ezer Ft-ot. A másik egy idegen, neki 5 ezret fizetek.

A haverom hatékonyabb?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.20. 11:57:08

@chrisred:

Igen, de az más ügy. A munkát már ők is átvitték Prágába pár éve. Azaz az ügyfélsozlgálat már nincs Írországban.

Fülig José 2019.02.20. 12:04:31

@Ballib vagyok mert rettegek: haver, neked ezzel az aggyal forgatókövet kellene írni! Tényleg.
nem is.
te vagy a világ legbutább embere.

Cinkes 2019.02.20. 12:06:25

@konrada: Agyatlanságodon ez az óvodás módszer nem fog segíteni...

Fülig José 2019.02.20. 12:06:29

@Minden ballib bérretteg: na, megvan a boldogság agyhalott?! elélvezé' mi?
:-)

morph on deer 2019.02.20. 12:20:57

@Ballib vagyok mert rettegek:
“Csak a magyadfajta agymosott ballibek hiszik azt hogy Soros nem áll a 100 millió afrikai migráns importálása mögött.”

Pedig nem ám!
Ez annál sokkal zseniálisabb!
Az egész mögött orbán viktor áll, aki Mészáros Lőrincen keresztül pénzeli a bevándorlók importját, többségüket labdarúgónak álcázva, - nézd csak meg a felcsúti focicsapatot!
Azokon a fotókon is tulajdonképpen Mészáros Lőrinc van, csak álruhában, Sorosnak van sminkelve!

És mindezt a keresztény európai kultúra védelmében teszi, nehogy már valahogy elterjedjen a brüsszelita dekadencia, meg az önálló, felelős gondolkodás nemzetellenes liberális tendenciája!

És azért kell az a 100 millió afrikai, hogy az istenadta nép hallgasson a mi viktorunkra végre már valahogy, és ne röhögjék ki mindenhol, mint egy duzzogó kis retardált pukkancsot...

Ezért is lesz az új EU-s választás után az únió hivatalos emblémája az O1G, hazánk és viktorunk nagyobb dicsőségére!
Taps...

Heremóka 2019.02.20. 12:34:46

1. Honnan vetted ezt a régi szar szemét rasszista légszenny-térképet?! Sürgősen cseréld le!!!

2. Meddig megy még az ócska megfelelési-kényszeres lemez? Miért élsz még mindig a Szovjetunióban? Elvileg saját magunk is szúrhatjuk magunkat tökön, nem feltétlen szükséges ehhez brüsszeli halef. Szerintem. Bozótharcos, te miért ragaszkodsz utóbbihoz mindenképp?

Minden ballib bérretteg 2019.02.20. 12:49:12

@Ballib vagyok mert rettegek:

Minden rendben.. Megjött a ballib IQ hiányos csürhe..
Akik beszopják a nickhamisításod:

@Fülig José: @morph on deer:

konrada 2019.02.20. 13:00:04

@Cinkes:
Te csak tudod, hiszen bepróbáltad:
"Te honnan veszel ilyet, hogy Soros kilincsel az EU vezetőinél? Meg miért?",
és rajtad tényleg nem segített!;))

Ma Baker 2019.02.20. 13:04:01

Majd azt is írd meg kérlek ilyen részletességgel, amikor a kormány plusz forrást ad egészségügyre, oktatásra, satöbbire!

konrada 2019.02.20. 13:10:04

@chrisred:
Na látod, ez jó példa:
2. miniszterelnöksége idején (2001-2006 között) többet nőtt az olasz GDP, mint például a németeké, és a 3. sem volt olyan mélyrepülés, mint az őt követő kormányok idején.

chrisred 2019.02.20. 14:39:22

@Ma Baker: Az adófizetők pénzéből?

chrisred 2019.02.20. 14:58:53

@konrada: Hát, nekem ebből az jön le, hogy 2000-2011 között többet csökkent az olasz gdp, mint 2011-2017 között.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

morph on deer 2019.02.20. 16:57:01

@Minden ballib bérretteg:
“Akik beszopják a nickhamisításod:”

Csak nem te is egy pisai (ferde?) eset vagy, akinek sehogy nem sikerül értelmeznie amit olvasott?

Mellesleg, nekem teljesen mindegy, hogy ki valódi, ki nem, én a dumára reagálok.
Lehet, hogy ez amiatt alakult így mivel értem is amit olvasok, nem találgatni szoktam...
Jó, tudom, ez régimódi és nemzetellenes képesség, manapság fideszes körökben ez megvetendő liberálkomcsiburzsuj csökevény, meg még Sorosos is, de ne aggódj, azok az írástudók, akik még értik is, amit olvasnak, már rendesen a kihalás szélén vannak.

A jó hír viszont az, hogy a többiekkel már nem lesz gondod. :)

0dzsud0 2019.02.20. 18:04:00

@Fülig José: és kajak jön egy idióta balról, aki beszopja. jót nevettem, köszi :D
süti beállítások módosítása