HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Strasbourg: "Felszólítom a magyar hatóságokat, hogy tartózkodjanak a menekültellenes retorika használatától"

2019.02.13. 11:51 bozotharcos

Nemcsak a sajtószabadság hiánya miatt kapott feddést  az Orbán-kormány Strasbourgból a napokban, hanem  a nők esélyegyenlősége, a civilek helyzete, a menekültek védelme és az igazságszolgáltatás függetlensége terén meglévő hiányosságok kapcsán is elmarasztalta Magyarországot az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović.  A biztos – kicsit megkésve ugyan –, de a kormány idegengyűlöletet keltő kampányait is megelégelte. Mijatovic február elején járt Magyarországon, s az itteni 5 napos látogatásával kapcsolatban február 11-én kiadott közleményében így fogalmaz:

Magyarországnak több, összefüggő kihívással is meg kell küzdenie az emberi jogok védelme terén.” (...) “A civilszervezetek, emberi jogvédők és a kormánnyal szemben kritikus újságírók működési területe beszűkült és korlátozott.

screenshot_2019-02-13_at_11_43_15.png

 

Az Európa Tanács a napokban már egy másik jelentésben is elmarasztalta a kormányt a magyarországi média helyzete miatt, kifogásolva a kormányközeli oligarchák kezében összpontosuló tulajdonosi szerkezetet és a független sajtót korlátozó szabályozásokat.

Dunja Mijatovic hagsúlyozta: az emberi jogvédők és a civilszervezetek tevékenységét lejárató kampányokkal támadja, a működésüket pedig  a külföldről érkező támogatásaik, a menekültek segítésének külön megadóztatásával nehezíti a kormány. “Egészében véve a civilekre vonatkozó törvénycsomag akadályozza a civilek emberi jogi tevékenységét, s visszatartja őket a szokásos feladataik végzésétől.” A biztos arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza azokat a káros szabályokat, amik az emberi jogok védelmét akadályozzák Magyarországon, s hogy biztosítson megfelelő környezetet az emberi jogvédők értékes munkájának elvégzéséhez, s a független média  működéséhez, mint ahogy ezt egy demokratikus jogállamban illik.


Mijatovic arra is felhívta a figyelmet, hogy a nők jogai és esélyegyenlősége terén is történt visszalépés: az országgyűlési képviselők mindössze 12%-a nő, s Magyarország az utolsó előtti helyen áll a nemek egyenlőségét mérő European Institute for Gender Equality 2017-es Gender Equality Index-e szerint.   Magyraország mostanáig nem ratifikálta a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célzó, 2011-es Isztambuli Egyezményt . Budapesten egy erőszak áldozataivá lett nőknek védelmet nyújtó menhelyen is  látogatást tett biztos hangsúlyozta: az országban a15 évnél idősebb nők 28% -a már tapasztalt fizikai vagy szexuális erőszakot valamilyen formában, s erre sürgősen fel kell hívni a társadalom figyelmét.  A menekültek, menedékkérők kapcsán Miljatovic szerint aggodalomra ad okot, hogy jelenleg csak nagyon kevesen kaphatnak menekültstátuszt Magyarországon, s a nemzetközi védelemre irányuló kérelmek nagy részét is – a 2018 júniusi törvény alapján – azonnal elutasítják. A biztos kifogásolta, hogy a menedékkérőket, köztük gyerekeket is,  zárt helyen őrzik (kivéve a 14 évnél fiatalabb, kísérő nélküli gyerekeket).

Utóbbiakat Dunja Mijatovic meg is látogatta a fóti Károlyi istván Gyermekközpontban gyermekotthonban. Az intézmény dolgozóinak az elismerését fejezte ki a fontos feladatuk miatt, de a magyar hatóságokat sürgette, hogy a központban alkalmazott pozitív megközelítésre a jövőben még jobban építsen és azokat még szélesebb körben terjessze ki  a kiszolgáltatott fiatal menekültek fogadásakor és személyi fejlődésében. “Magyarországon a menedékkérők nem tudják gyakorolni a nemzetközi és európai törvények által biztosított jogukat a védelem igénylésére. A kormánynak lehetővé kellene tennie a menedékkérelem igénylését, s megszüntetnie a “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”, s megszüntetnie a menedékkérők fogvatartását az országhatár mentén létesített  tranzitzónákban, mert ez sértheti a tisztességes eljáráshoz való jogot. Felszólítom a magyar hatóságokat, hogy tartózkodjanak a menekültellenes retorika használatától, és a lakosságban idegengyűlöletet és ezt kifejező reakciókat kiváltó kampányoktól.

A biztos a közigazgatási bíróságokra is kitért: szerinte aggodalomra ad okot, hogy a végrehajtó hatalomnak (a kormánynak)  mekkora befolyása lesz ezek létrehozására és működésére, s garanciák pedig nincsenek a függetlenségükre. Dunja Mijatovic a mostani magyarországi látogatásáról külön jelentésben számol majd be, mint ahogy tette annak idején az elődje is, Nils Muznieks, 2014-ben.

 (Horn Gabriella írása)

 

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr9814624834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindbender2 2019.02.13. 23:11:01

1000 szerencse hogy nem ratifikálta a férfiakat kollektív bűnösként definiáló iratot.

Ekkora egy propaganda egyoldalú szemét blogot.

Ahogy azt megszokhattuk függetlenobjektívéktől.

morph on deer 2019.02.13. 23:56:26

@MAXVAL bircaman közíró:

ET már hazatért, szóval lekéstél!
(Akinek manapság világít a mutatóujja, az csak az Elios munkatársa, nem az ET!)

A lipsik egyre szarabbul teljesítenek. 2019.02.14. 00:24:24

""Felszólítom a magyar hatóságokat, hogy tartózkodjanak a menekültellenes retorika használatától""

MUHAHAHA MUHAHAHA :)))))

Egeszsegere. Mikozunk hozza ???
Egy ujabb Soros ugynokseg pofazik. Nevetseges, es verlazito, hogy mit kepzelnek ezek.
Nyilvanvalo, hogy a kommunista diktaturahoz hasonlo, Europai diktatura kiepiteserol almodoznak.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.02.14. 05:53:26

az a jó a zindexben hogy egy helyre tereli a hülye blogokat
majdnem olyan szórakoztatóak, mint a sastaps, vagy a zátéve rettegős műsorai

Sir Galahad 2019.02.14. 05:53:32

Kevés a női parlamenti képviselő? A mi körzetünkben a jelöltek egyike nő volt, de nem választották meg, most erről ki tehet (az illető nőn kívül, akit a választók alkalmatlannak találtak)? Egyébként a bútorrakodók, az uránbányászok, a kukások, sőt a hajléktalanok közt is kevés a nő. Legyen kötelező női kvóta?

Bravehearth 2019.02.14. 06:15:55

A horngabriella...? Te vagy az, horngábor? Na, de gabi! Értem én, hogy 'szadesz', de azért mégis...! Persze, ha a nyilvános fikázás (értsd: orrtúrás) is belefér, akkor akár már nőnek is érezheted magad! :-D

"Nemcsak a sajtószabadság hiánya miatt kapott feddést az Orbán-kormány Strasbourgból a napokban, hanem a nők esélyegyenlősége, a civilek helyzete, a menekültek védelme és az igazságszolgáltatás függetlensége terén meglévő hiányosságok kapcsán is elmarasztalta Magyarországot az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović."

Az ki a t@köm egyáltalán? És akkor ugyan mi van? Ilyen 'pofonokat' kapjunk mindig! Nagyjából a kutyánkat se kell érdekelje egy újabb libbant agybeteg 'ajrópéer' idióta fájdalma!

Egy nőnek épp annyi lehetősége, joga van, mint egy férfinak. És ez így van jól. Civilek helyzete? Mi a gond a civilek helyzetével? A több tízezer szervezet közül ajvékol a pardavi, a kapronczay, az ivánjúla és hasonszőrű hungarofób társaik? Na und? Ettől még a többi kb. hatvanezer civil szervezet köszöni szépen, de elvan. Menekültek helyzete? Miféle menekültekről ugat ez a liba? Itt csak migriket láttunk tízezerszám, menekültet egyet sem! Valamit benézett az az ostibenkó!

"A biztos – kicsit megkésve ugyan –, de a kormány idegengyűlöletet keltő kampányait is megelégelte."

Lesz@rjuk! Mi pedig őt, a fajtáját, a mentorát és az itteni szekértolóit elégeltük már meg! Ha nem tetszik, szépen vissza lehet menni 'ajrópába', ott minden tuti és színes. Ez ilyen.

"A biztos arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza azokat a káros szabályokat, amik az emberi jogok védelmét akadályozzák Magyarországon..."

Milyen alapon? Ki a bánat ez a liba, hogy csak úgy 'felszólít'??? Nos, én is felszólítom őt és a fajtáját, hogy ha lehet, akkor húzzon innen a bánatba és foglalkozzon inkább a fodrászával és a kozmetikusával! Jobban tenné!

"Mijatovic arra is felhívta a figyelmet, hogy a nők jogai és esélyegyenlősége terén is történt visszalépés: az országgyűlési képviselők mindössze 12%-a nő..."

És akkor mi van? Azért ennyi, mert ennyit VÁLASZTOTTAK MEG! Ha többet jelölnek és közülük többet szavaznak meg, akkor majd több lesz. Ha kevesebbet, akkor kevesebb. Nem azért képviselő valaki, mert nő, hanem azért, mert megválasztották. A 'kvóta' nem demokrácia! Idióta...

"Magyraország mostanáig nem ratifikálta a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célzó, 2011-es Isztambuli Egyezményt."

Maradjon is ez így! Sőt! Mondjuk is föl az egészet! Azt miért nem részletezte, kedves gábor, hogy még mennyi minden agybajt tartalmaz az az egyezmény, amit semmi érdekünk elfogadni???

"...az országban a15 évnél idősebb nők 28% -a már tapasztalt fizikai vagy szexuális erőszakot valamilyen formában, s erre sürgősen fel kell hívni a társadalom figyelmét."

Esetleg el lehet húzni a franciákhoz, svédekhez és ott panaszkodni, hogy mennyi nőt ér inzultus és erőszak! Az miért nem fáj ennek a nyomorult ostoba libának??? Ha a migrik tekergetik, ütik és öldösik a nőket, akkor azzal nincs problémád, mi? Idióta...

"A menekültek, menedékkérők kapcsán Miljatovic szerint aggodalomra ad okot, hogy jelenleg csak nagyon kevesen kaphatnak menekültstátuszt Magyarországon, s a nemzetközi védelemre irányuló kérelmek nagy részét is – a 2018 júniusi törvény alapján – azonnal elutasítják."

Nagyon jól is van ez így. Ha valaki közönséges migri, akkor miért kapna menedékjogot? Ha menekül, akkor miért papírok nélkül és miért kell menekülnie a szerbektől, horvátoktól vagy a románoktól? Milyen veszélyben van az életük az említett országokban? Esetleg a görögöknél milyen veszély fenyegeti őket? Ha nem menekült, akkor miért ne utasítanák el a hazugságokon alapuló kérelmeket? Simán el kell utasítani és kész. Elhiszem, hogy ez a libának nem tetszik, de ez nem az ő döntése! Nekünk sem tetszik sem ő, sem az, amit mond, sem pedig az, amit csinál. Ennyi, ez ilyen.

"A biztos kifogásolta, hogy a menedékkérőket, köztük gyerekeket is, zárt helyen őrzik (kivéve a 14 évnél fiatalabb, kísérő nélküli gyerekeket)."

Nagyon helyesen! Melyik 14 évnél fiatalabbakra gondolt a liba? A 19 éves hazudozókra vagy a 24 éves hazudozókra? Csak, hogy tisztábban lássunk...! ;-)

"Dunja Mijatovic a mostani magyarországi látogatásáról külön jelentésben számol majd be, mint ahogy tette annak idején az elődje is, Nils Muznieks, 2014-ben."

Nyomjon egy copy-paste műveletet a szar-gentini hülyeségeiről és akkor legalább kijön az 'órabére'! Szánalmas ostoba gyökér!

Mellesleg, az a nilsmiafranc is egy igazi 'független' parazita volt, igaz? Ja, nem. Ő akart 'homo sorosensusokat' faragni az európai emberekből! Poszterből nyilván sikerült is!
Szánalmas egy banda vagytok! Szerintem...
B.

2019.02.14. 06:45:47

Majd én is beszámolok brüsszeli látogatásomról egyszer. Nagyon durva lesz. Már most retteghetnek az ottaniak.

theman 2019.02.14. 07:09:19

Egyébként érthető. Nem tudtam ki az Dunja Mijatovic, de a fényképére ránézve sem jöttem rá.
Viszont szerb és azok mind nagyon higgadtak és barátságosak, befogadóak ha jól hallottam.

Willkommenskultur 2019.02.14. 07:46:18

Europa Tanacs muhaha.

Lipsikre rossz idok jarnak, csalodniuk kellett a Pompejo-ban, aki nem cserelte le a Zorbant egy okos lippsire..

....:)

Kivlov 2019.02.14. 07:58:57

Mit pofáznak ezek is bele mindenbe?
Oké jöjjenek a migráncsok bárhonnan, bárhova, papírok nélkül.
De akkor: minden EU állampolgárnak is eltörölni a reptereken is az azonosítást, az okmányok szükségességét, határátlépéskor koszt-kvártély-költőpénz mindenkinek stb, stb.

Rébusz 2019.02.14. 08:34:26

Igen! Tegyen úgy Magyarország is, mint jó néhány EU-s bevándorló ország! Kifelé mutatja a szolidárist, közben pedig megszorításokat alkalmaz a külföldiekkel szemben a határain belül! Ne tegyenek úgy Strasbourgban, mintha erről nem tudnának! Egyes országok politikusai körében napi megnyilvánulás az országukban élő külföldiek megbélyegzése, sajtótájékoztatókon a külföldi származás kiemelése. Magyarország legalább nyílt lapokkal játszik, hogy nem akarjuk magunknak ugyanazt a jövőt ugyanazokat a generált problémákat, amivel nyugat küzd, csak éppen ők kifelé elhallgatják. Miért is kellene százezreket beengedni, ha azok majd egy kirekesztett, megbélyegzett, szegregált társadalmat alkotnak egy társadalmon belül...

Visceroid 2019.02.14. 09:01:06

Ne az idióta migránsbűnözőket toljátok már ballerek! Senki nem akar ide arabokat, sem négereket, hiába adta ezt utasításba Gyuri bácsi!

Ellenzéki BOHOC kommandó 2019.02.14. 09:05:55

Remelem hamarosan a spermadonoroknal is bevezetik a noi kvotat, mert felhaborito, hogy micsoda himsoviniszta elnyomas uralkodik ott.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.02.14. 09:29:54

az Európa Tanács emberi jogi biztosa, a bosznia-hercegovinai szakember az Egyesült Államokban született...

mivaan?

szepipiktor 2019.02.14. 09:35:11

Két posztot olvastam el, ezt és a b1-es oktatásit.
Mindkettő szélsőségesen elfogult, inkorrekt, politikilag manimupált propagandaírás.
Kár, hogy az index ma már a pártharcohoz dobta oda a blog.hu-t és itt ál-cicilek írhatják megrendelésre a propagandájukat.
Bors, blikk - a szint.
Hatalmas pofont kapott a kormány...
Hát persze. szóltak azért, amiért sok éve sokszor szóltak már.
Retorzió nincs, a kintiek is telejsítették a előírtakat.
Minden megy tovább.
De ez elég egy propagandacikkhez, ami azt sugallja, mintha holnak felfüggesztenék a tagságunkat, a támogatásokat stb.
Ha már a pofon meg feddés:
Valójában ez most olyan, mint amikor egy gyerek rendszeresen bántja a többieket a homokozóba és az egyik rászól, hagyd abba, mert megmondalak az anyukámnak!
Na ezt kapta a fidesz és ebből eltt ez a szenzációs írás.

a_siraso 2019.02.14. 09:36:47

@MAXVAL bircaman közíró:

Baszod, téged minden pol kötődésű blog alatt látlak commentelni. Nincs neked munkád, hogy ennyire ráérsz?

nemecsekerno_007 2019.02.14. 09:48:49

Ahogy a patás mondta:

"Már csak jókedvre van szükség de erről gondoskodik az ellenzék"

...meg az ilyen blogok... :)))))))))

apro_marosan_petergabor 2019.02.14. 09:51:18

Ösmeg sok zöldséget hordtak itt össze.
Mo elég rég deklarálta, össznépi konzultációval is megtámogatva - nem kívánja sem vallási, sem származási összetételét megváltoztatni, demográfia gondjait családtámogatással akarja megoldani. De sosem buzdított idegen gyűlöletre (ez rákent, mesterséges libero fogalom), sőt sok üldözött keresztényt fogadott már be és támogat óhazájában. Tehát az eus "vezérszónok" itt erősen mellélőtt. Ezzel nem is vagyunk az egyedüli állam az EU-ban. Másrészt a magyar bíróságok vannak annyira függetlenek, mint a nyugatiak, annó kétségtelen az EU nem engedte a jó régi kommunista bírák nyugdíjazását, de ezek elkerülhetetlenül csak el tűnnek előbb-utóbb, liberoék nagy bánatára...

Willkommenskultur 2019.02.14. 10:34:41

Europa Tanacs = sohivatal

Majk Pompejo se valtotta le Zorbant, meg ugy altalaban a kutyat nem erdeklik a lippsik meg a marhasagaik

Minden ballib bérretteg 2019.02.14. 11:22:36

Kész.. Orbán megbukott.

Soros csicksák megfedték a kormányt, mert nem engedik be a migránsokat.

Tuti forradalom és bukás, és már az is kész csoda, hogy nem kedden bukott meg a kormány, ahogy szokott.

Minden ballib bérretteg 2019.02.14. 11:24:09

@szepipiktor:

"Kár, hogy az index ma már a pártharcohoz dobta oda a blog.hu-t "

Idestova 9 éve ezt csinálja az Index. Ahogy a hírhamisító újságíróik is.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.14. 12:00:52

A Soros csicskáknak nem teszik hogy mi se adjuk alább a történelmi példaképeinknél, mi is árja nép maradunk, akár tetszik az EU-nak, akár nem. Nem leszünk az Özilek, az Obamák, a Liu Saolinok meg a Mohamed Ajdák országa.

Ez itt a Kárpát medence, ezt itt a mi keresztény fehér őseink foglalták el egy nagyon hosszú vándorlás után Ázsiából. Így hát nekünk ez a haza jár, mert verítékkel szereztük meg és ide be ne tévedjen egy migráns sem!

A civilek meg köszönik szépen nagyon jól megvannak Orbán Viktor alatt. Akik panaszkodnak azok az álcivilek, de azokkal úgyis leszámol Orbán Viktor még ebben a ciklusban, tehát a vinnyogásaikat meg se kell hallani.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.14. 12:05:02

@Ellenzéki BOHOC kommandó: "Remelem hamarosan a spermadonoroknal is bevezetik a noi kvotat, mert felhaborito, hogy micsoda himsoviniszta elnyomas uralkodik ott."

Hülye Gyurcsány csicska, ez Orbán Viktor következő találmánya lesz, ha már az ingyen osztogatott lakások meg autók után se akarnának szaporodni a magyarok.
Te ezt nem tudhatod, mert vidéken vagy szolgálatban, de hozzánk a 2. emeletről már leszivárgott a hír.

Weißkopf 2019.02.14. 12:40:49

Látom, elég egy igazmondó írás, máris gyűlik rá a sok fidesztroll, mint légy a szarra.

bozotharcos 2019.02.14. 12:46:00

Az Európa Tanács egy regionális nemzetközi szervezet, amelynek székhelye Strasbourg. Jelenleg 47 tagja van, de nyitva áll bármely olyan európai állam előtt, amely elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat.

A Tanács egyik legfontosabb eredménye az Emberi Jogok Európai Egyezményének 1950-es elfogadása volt. Ennek keretében állították fel az Emberi Jogok Európai Bíróságát, amely az emberi jogok legfőbb európai bírói fóruma.

Az Európa Tanács laza, kormányközi együttműködés keretében jött létre, és, szemben az Európai Tanáccsal és az Európai Unió Tanácsával, nem az Európai Unió intézménye.
Winston Churchill a Zürichi Egyetemen 1946. szeptember 19-én elmondott beszédében az Amerikai Egyesült Államok mintájára létrehozandó „Európai Egyesült Államok” megalakítását szorgalmazta. Ezt látta a legjobb eszköznek arra, hogy a II. világháborúhoz hasonló háború ismételt kitörése megakadályozható legyen.

Ilyen szoros együttműködést ekkor még nem sikerült kialakítani, de 1949. május 5-én, Londonban 10 állam aláírta a londoni szerződést, melynek keretében megalakult az Európa Tanács, amely alakuló ülését Strasbourgban tartotta 1949. augusztus 10-én. A londoni szerződés vagy 1949-es londoni egyezmény aláírásával a Benelux államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Dánia, Norvégia, Svédország, Írország. Olaszország létrehozta az Európa Tanácsot (Council of Europe). Később csatlakozott hozzá Görögország, Törökország, Izland (1950), az NSZK (1951), Ausztria (1956), Ciprus (1961), Svájc (1963).[1] Az alakuló az ülés kezdete előtt egyetlen nappal, augusztus 9-én társult alapítóként Görögország és Törökország is belépett.

Így az ET által megalkottatott és elfogadott logójának, illetve zászlajának 12 arany csillaga az alapítók első körét is jelképezi, de ma már e nyitott kör 47 részt vevő országra bővült, és ezen szervezet szimbóluma - az Európa Himnusszal - a 28 országot tömörítő Európai Uniónak is, s még tágabban egész Európa egységének és békés felemelkedésének közös jelképe lett.

Céljai:
a vitás kérdések tárgyalásos rendezése,
a második világháború utáni újjáépítés lebonyolítása,
az emberi jogok védelme,
az emberibb munkakörülmények kialakítása,
a természeti kincsek közös védelme és hasznosítása.

Void Bunkoid 2019.02.14. 12:49:59

@a_siraso: dehogynincs, EZ a munkája.

Amúgy meg nincsenek is fogvatarva meg éheztetve meg szarul tartva a menedékkérők, sőt, nagyon is megbecsüli, jutalmazza őket az ide menekülésért nemzeti géniuszunk, lásd Nikola Gruevszki.

Jakab.gipsz 2019.02.14. 13:37:44

Strasbourg: "Felszólítom a magyar hatóságokat, hogy tartózkodjanak a menekültellenes retorika használatától"
T"bozótharcos"!

DE, MIÉRT?

Csak azért kérdezem mert: Az Európa Tanács ezekből a
Céljaiból:
a vitás kérdések tárgyalásos rendezése,
a második világháború utáni újjáépítés lebonyolítása,
az emberi jogok védelme,
az emberibb munkakörülmények kialakítása,
a természeti kincsek közös védelme és hasznosítása.

Semmit sem valósított meg ami Magyarországot és a magyarokat megilleti.

Tetszik tudni!

Éva Lonkay 2019.02.14. 14:41:57

És ki a szájbalökött qrva anyja, aki felszólítgat minket?

BiG74 Bodri 2019.02.14. 16:13:15

Felszólítottak minket? Megint? Aztán gyurmával lepecsételték a felszólítást, majd elégedetten hazamentek jól rendezett, szükséget nem látó életükbe, hogy megint jól megmondták!

Lémusz 2019.02.14. 16:36:21

„A kormánynak lehetővé kellene tennie a menedékkérelem igénylését, s megszüntetnie a “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”, s megszüntetnie a menedékkérők fogvatartását az országhatár mentén létesített tranzitzónákban”
Az Európa Tanács hagyományosan egy a pártpolitikától és nemzetektől független intézmény, amely azonos elvek alapján objektíven ítéli meg tagjainál a demokrácia állapotát.
A fenti idézet azonban arról árulkodik, hogy az intézmény elveszítette függetlenségét, és objektivitását.
Tulajdonképpen az Európai Uniót irányító összes nagy szervezet, élükön az Orbán kormány legfőbb kritikusaival egyetért abban, hogy Európában nincs “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”. Tehát azon álláspont miszerint azt meg kell szüntetni, enyhén szólva szakmaiatlan. Az a feltételezés is hamis, miszerint Magyarországon nincs lehetőség menedékkérelem igénylésére. „A menekültek, menedékkérők kapcsán Miljatovic szerint aggodalomra ad okot, hogy jelenleg csak nagyon kevesen kaphatnak menekültstátuszt Magyarországon” Most akkor nem tud fogalmazni, vagy össze-vissza beszél? Ha eldönti mi a véleménye beszélhetünk róla.
Mind tudjuk, hogy az a tábor, amelyben „fogva tartják” a migránsokat nem alkalmas fogva tartásra, hiszen az elhagyása egyik irányba nagyon egyszerű és aki megkísérli, az nem ütközik ellenállásba. Persze ha törvénysértő módon Magyarországra akar átszökni, azt a Magyar hatóságoknak jogukban áll, sőt kötelességük megakadályozni. Ez alól a kötelesség alól még a mai EU-s szabályok sem mentik fel Magyarországot, hiszen ez a Schengeni Egyezmény megszűnését jelentené. (Ami hamarosan be fog következni.)
Tehát a kérdéskör ilyen mértékben szakmaiatlan, és mind az európai csúcsszervekkel, mind saját magával ellentmondásba keveredő megközelítése jelzi, hogy az Európa Tanáccsal szemben elvárható objektivitás és szakmaiságtól teljességgel mentes Dunja Mijatovic álláspontja.

fotelkreszoktatók 2019.02.22. 09:43:06

Régebben még idegeskedtem, de mára már csak röhögök az agyhalott ostobákon! :)
bircaman még mindíg rontja a magyarok virtuális levegőjét, egyre ostobább mondataival(bulgáriából ;) ), amiket olvasva csodálkozom, hogy egyáltalán lemásztunk a fáról. A többi "lippsiző, ballibező" hülye, meg már sírvaröhögős a keresztény fehér őseivel. :D :D :D
Nyomjátok a műsort srácok, a böriben szeretik a vicces gyerekeket. Addig is mi, a ti szárított teveszarnál alacsonyabb intelligenciátokon, szakadunk a röhögéstől...

Most jön a fidess kettes fokozat, majd jól lenyomoz a NER, meg mikor regiszráltál, meg kevés hozzászólás, meg buzie vagy, meg lippsi és ballibbant is, várom... :D :D :D
süti beállítások módosítása