HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Yoko Ono levele Soros Györgynek: "Szóljon, ha tehetek bármit is a magyarországi közéleti paranoia ellen"

2019.01.03. 14:48 bozotharcos

A birtokunkba került egy 26 évvel ezelőtt írt levél, melyet Yoko Ono írt Soros Györgynek, az őt ért magyarországi támadások miatt. Ono az írásban együttérzéséről biztosítja a milliárdost és felajánlja támogatását, hogy “csökkenjen a paranoia Magyarországon a külföldi befektetőkkel és pénzügyi támogatásokkal szemben.” A dokumentum fő üzenete ma, hogy Orbánék Soros-, és CEU-kampánya mégcsak nem is saját ötletre épül, Csurkáéktól lopták az egészet, egyszerűen felmelegítve a rendszerváltás utáni Magyarország egyik –  szégyenteljes – motívumát, felhasználva ehhez a magyarok jelentős részének azóta sem csökkent idegenellenességét. 

1992_10_15_yoko_ono_to_george_soros_1.jpg

Kedves Soros úr, sajnálattal olvastam  a New York Times-ban közölt véleménycikkében a nehézségekről és igazságtalanságokról, melyek Önt érték Magyarországon –  fogalmaz Yoko Ono egy 1992 őszén írt levelében.  John Lennon özvegye arra kéri Sorost, szóljon neki, ha úgy látja, Ono bárhogyan segíteni tud az ügyben, s felajánlja, hogy találkozzanak Budapesten.(Ono akkori élettársa, a magyar származású Havadtőy Sámuel révén kötődött Magyarországhoz.) Soros válasza a levélre:

 sorosleveleononak_2.jpg

Soros György azért írt cikket a New York Times-ban, mert attól tartott, hogy az őt és alapítványát akkoriban Magyarorországon ért, a náci érát idéző támadások esetleg a Balkánon épp akkor folyó konfliktushoz, újabb szélsőséges társadalmi helyzethez vezethetnek.

Az amerikai lapban 1992. október 5-én publikált véleménycikk közli Soros gondolatait és az Antall József akkori miniszterelnöknek írt levelét,  az őt és az alapítványát ért magyarországi támadások kapcsán.

sorosnytcikk.png

 

soroslevelantallnak.jpgSoros elsősorban az akkori kormány legnagyobb pártjának, az MDF-nek az alelnöke, Csurka István által szerkesztett Magyar Fórum több akkori cikke miatt ragadott tollat. A kifogásolt anyagokat az MDF országgyűlési képviselői (Csurka István, Zacsek Gyula) írták, s ezekben Sorost többek között azzal vádolják, hogy egy Magyarország elleni  nemzetközi zsidó összeesküvés résztvevője. Zacsek “Termeszek rágják a nemzetet, avagy gondolatok a Soros-kurzusról és a Soros-birodalomról” címmel írt terjedelmes cikket,  Csurka  “Néhány gondolat a rendszerváltozás két esztendeje és az MDF új programja kapcsán címmel fogalmazta meg antiszemita gondolatait,  többek között a “párizsi, a New York-i és a tel-avivi összekötők”-ről. Az írás hatalmas felháborodást keltett, “az ellenzéki pártok közül legélesebben a Fidesz szólalt fel ellene, a Tölgyessy Péter vezette SZDSZ határozottan, ám szolidabb megfogalmazásban utasította vissza a drámaíró-politikus téziseit, az MDF vezetősége pedig érthető módon rendkívül visszafogottan reagált.” -írta  a Magyar Nemzet 20 évvel későbbi cikkében.

 

 

„ANTALL JÓZSEF VÁLASZA SOROS GYÖRGYNEK

(Új Magyarország - 1992. október 1.)

Soros György elnök úrnak,

Soros Foundation Igazgatótanácsa

New York

Tisztelt Elnök úr!

Szeptember 14-én 16,40 órakor érkezett telefaxon a nekem címzett levele, amelyben egyrészt idéz a Magyar Fórum című hetilap írásaiból, másrészt több kérdést is feltesz „megnyugtató” válaszadást kérve. Arról is tájékoztat, hogy „mivel közügyről van szó, úgy levelemet, mint válaszát nyilvánosságra fogom hozni”.

Őszintén csodálkozom, hogy a fent megjelölt időpontban megérkezett levelét aznap este bemutatta a Magyar Televízió, illetve teljes terjedelemben közölte szeptember 15-én a Népszabadság. A választ meg sem váró közzététel kétségtelenül arra utal, hogy Elnök úr nem levélváltást kezdeményezett, hanem olyan „nyílt levélről” van szó, amelynek nyilatkozat, illetve újságcikk jellege van, ami fel is mentene a válaszadás illemszabálya alól.

Jelen válaszomban közölhetem, hogy a Magyar Fórum vezető testületei nyilatkozatban foglaltak állást a levélben felvetett egyes kérdésekről. Továbbá felszólaltam a parlament 1992. augusztus 31-i ülésnapján és politikai elemzésemben utaltam - miniszterelnökként és az MDF elnökeként - azokra a kérdésekre, amelyekkel sem a kormány, sem én nem azonosítjuk magunkat. A parlamentben kifejtett álláspontomat az MDF parlamenti frakciója minden vonatkozásban egyetértőleg tudomásul vette a szeptember 2-i frakcióülésen.

A kormány szeptember 3-i ülésén egy nyilatkozatot fogadott el, amely világosan meghatározta a kormány álláspontját, és amelyet a sajtó is közölt.

A Soros Alapítvány működésével összefüggésben - erre Ön is utalt - a Művelődési és Közoktatási Minisztérium tett nyilatkozatot, illetve megállapodást kötött a jövőre vonatkozóan.

Csurka István képviselő úr - függetlenül attól, hogy valóban az ügyvezető elnök mellett működő hat alelnök egyike - a saját nevében írta meg cikkét, és köztudomású, hogy azt az MDF-elnökséggel nem egyeztette.

Zacsek Gyula képviselő úr pedig külön is hangsúlyozta írása elején, hogy „saját egyéni véleményemet írom, mint országgyűlési képviselő és mint az MDF tagja”. Ebből nem következtethető az, hogy ez az egész parlament vagy a teljes MDF véleménye lenne!!!

A fent említett nyilatkozatok, illetve tények után őszintén csodálkozom azon, hogy Elnök úr felteszi kérdéseit - a válaszadás igényével - a magyar miniszter-elnöknek. Alig hiszem, hogy hasonló eljárás elképzelhető lenne bármelyik ország államfője vagy kormányfője esetében.

Az országgyűlési képviselők a saját nevükben tett kijelentéseikért minden országban személyükben felelősek, és a felelősséget a képviselő urak a fentiek alapján, megnyilatkozásaikban vállalták is. Éppen ezért levelének címzettjeként az Ön által választott eljárást és módszert aránytévesztésnek vélem. Ami viszont „közügy” benne, arról egyértelműen szóltam a kormány nevében a parlamentben és külön nyilatkozatot adtunk ki - ahogy erre fentebb utaltam.

Végezetül utalnék arra, hogy a feltett kérdéseivel is összefüggő véleményemet, politikai felfogásomat már akkor is módjában volt Elnök úrnak megismerni, amikor ellenzékben voltunk, és először találkoztunk Bíró Zoltán, az MDF korábbi elnökének meghívására Óbudán, majd más alkalommal - ezért személyes érdeklődésként aligha értelmezhető.

Köszönti:

Antall József”

 (Köszönet László-Herbert Márknak és Mink Andrásnak a poszt megírásához nyújtott segítségükért.)

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1214531828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.03. 15:16:42

Ez a Soros-banda túlságosan szemtelen. Már rég meg kellett volna őket ismertetni a gumibot táncával...

exterminador 2019.01.04. 09:30:43

@maxval balcán bircaman: téged meg a gulággal, úgyis annyira vágyódsz abba a rendszerbe.

rallus 2019.01.04. 09:40:55

Az még csak hagyján, hogy a gonosz Csurka-Zacsek páros ekkorát tévedett, de hogy Simon Peresz is..."Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.”

A sors furcsa fintora, hogy közben valóban eltűnt a nemzeti vagyon nagyobbik része...
Az élet kegyetlen...

Nem leszünk gyarmat ! 2019.01.04. 09:50:43

Ötödik hadoszlop
Egyre másra elszaporodtak az országban olyan ál-civil szervezetek, amelyek valójában inkább külföldről irányított ötödik hadoszlopnak, idegen ügynököknek vagy egyszerűen idegen érdekeket képviselő hazaárulóknak tekintendők.

A civil társadalom megtisztítása érdekében szükség lenne olyan törvényekre amelyek szabályoznák ezt a kérdést. Bár a FIDESZ-nek történtek e téren nagyon lagymatag kezdeményezései, ettől lényegesen hatékonyabb keményebb intézkedés sorozatra lenne szükség.

1. Szükséges lenne hogy a transzparencia és a tisztánlátás érdekében ezek a szervezetek egyértelműen idegen ügynökökként legyenek megjelölve, kötelesek legyenek ezt minden dokumentumukon megjelölni , minden nyilatkozatukat kiegészíteni azzal hogy ők idegen ügynökként nyilatkoznak.

2. Ezen szervezetek bevételei képezzenek adóalapot, amely alapesetben minimálisan 80 %-os adó alá essen.

3. Ezen szervezetek káros tevékenységük után éves közkártékonysági jelentés közzétételére legyenek kötelezettek.

4. A német berufsverbot mintájára ezen szervezetek tagjait el kellene tiltani a következőktől:

4.1. Mindennemű oktatási tevékenység

4.2. Mindennemű médiaszereplés vagy média tevékenység

4.3. Mindennemű jogi tevékenység

4.4. Nyilvánosság előtti utcai politizálás

5. Hasonlóképpen büntetni kellene minden média és sajtóvállalkozást amely szerepelteti vagy nyilvánossághoz juttatja őket.

6. Hasonlóképpen büntetni kellene minden oktatási intézményt amely foglalkoztatja őket.

7. Azon jogászokat akik ilyen szervezetben tevékenykednek ki kell zárni a jogi tevékenység minden formájából.

. Ezen szervezetek kémkedési tevékenységét megakadályozandóan ezen szervezetek számára tiltani kellene bármely közvélemény-kutatási tevékenységet, közérdekű adatigénylési tevékenységet. Mint ahogy a közintézmények számára is legyen tilos, az ilyen troll szervezetek etetése számukra közérdekű információk átadása.

Ezeket a szervezeteket szigorú rendőrségi és állambiztonsági kontroll alá kellene helyezni. Tagjaik legyenek kötelesek beszámolni minden külső kapcsolatukról, minden külső kommunikációjukról és tagjaik esetleges törvénysértő cselekedeteiről.

nlgy.blog.hu/2017/05/29/otodik_hadoszlop_169

habodo 2019.01.04. 09:55:46

@maxval balcán bircaman: amikor a fideszes egy követ fúj Csurkával. Micsoda idők... Szánalom.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.04. 09:59:04

@habodo:

Csurkának a legtöbb kérdésben igaza volt, csak elvakította őt nacionalizmusa, antiszemitzmusa.

KissGecihuszár 2019.01.04. 10:10:41

én már számos alkalommal értekeztem arról a nettó ősk.oszról, mely a '90-et követő évek Magyarországi közállapotait jellemezte, s mely a legjobban az mdf kormány által a lovak közé dobott gyeplő jelzővel jellemezhető! Az mindenesetre sokat elmond az akkori 1. számú tömegtájékoztatási médiumként aposztrofálható MTV-ről és az akkor még "szocialista napilap" fejléccel , több mint 150 ezer példányban terjesztett Népszabi világnézetéről, hogy soros bá antallnak írott levelét azelőtt teljes terjedelmében leadta, hogy arra a miniszterelnök válaszolhatott volna. Yoko Ono-ról pedig pontosan tudtuk, milyen eszmeiséget, világnézetet képvisel, ergo cseppet nem lepődhetett senki meg azon a levélen, melyet a "joviális" globálzsidó bácsinak írt,akiről annyi pozitívumot azért el kell mondani, hogy aktív közreműködése mindenképp szerepet játszott a kommunizmus végső bukásában,a Kelet-Közép Európai átmenet relatíve békés megtörténtében, viszont Magyarországi ténykedésének túlnyomó többségben káros hatásait azóta is nyögjük (Lásd: csúti csüngőhasú viktátor, illetve egyéb fidesz őskorifeusok taníttatása, hazai privatizáció súlyosan káros folyamatai, nettó hazaáruló szdsz '90-es évek eleji indokolatlan megerősödése).

Jakab.gipsz 2019.01.04. 10:12:32

Ez a sátánfajzat Soros, még nem igazán érti, hogy kikbe kötött bele.

Mint ahogyan Kertész Ákos sem értette meg, a genetikusan alattvaló magyaroknak eszünk ágában sem volt a kommunizmust létrehozni, most pedig eszünk ágában sincs a politikailag korrekt nyitott társadalom létrehozásához asszisztálni!

Szép új-világot akartok, amelyben szabadon kertészkedhettek? Ám legyen ! Megkapjátok ! Ne feledjétek: TI akartátok !

legyetek 2019.01.04. 10:14:44

Nekem ebből az ideblogolt bozótharcból az derül ki, hogy a soros szervezetek elleni intézkedések teljes mértékben indokoltak. Különösön undorító az a tömegbefolyásolási akció, amit Antall József ellen indítottak.

rallus 2019.01.04. 10:15:09

@Nem leszünk gyarmat !: Európában "demokrácia" van, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az ismeretlen tulajdonosi hátterű sajtó fújja a passzátszelet, tehát a javaslatod megvalósítása esetén a Hortobágyon is felfedeznék az Irakban látott atom és vegyifegyver gyárakat...
Egyszerűbb hagyni, hogy a Soros félék ömlesszék a pénzt ebbe a kontraszelektált ellenzékbe, hiszen azt itt költik el trombitára, szirénára és tacepaókra, javítva ezzel Varga Mihály bevételi adatait.
A hatékonyságuk meg tart a -1-hez..

lenörd hofstadter 2019.01.04. 10:19:04

Nem kicsit vicces, vagy inkább szánalmas, ahogy az egybites fideSSférgek habzó szájjal acsarognak mindenre és mindenkire aki a Kedves Vezető strómanjain kívül gazdagodni mert.

lenörd hofstadter 2019.01.04. 10:22:41

@habodo:

Birkának mindegy az identitás, csak segg legyen a szeme és a nyelve előtt.
Amikor orbán el lesz tüntetve a történelem pöcegödrében, birkuci lesz a legnagyobb orbánkritikus aki "mindig is megaszonyta, hogy orbán tolvaj és hazaáruló". Addig meg nyalja orbán elvtárs ülepét, amíg fizetik addig neki mindegy a segg...

gyurmicsek 2019.01.04. 10:53:29

@KissGecihuszár: "soros bá antallnak írott levelét azelőtt teljes terjedelmében leadta, hogy arra a miniszterelnök válaszolhatott volna" Mennyivel jobb most, hogy egy újságcikk alapján elvisznek bilincsben.....

Populista Pista 2019.01.04. 10:59:37

Mostanra megoldódott Soros gondja a szélsőjobb ellenzékkel, hiszen a Jobbik elégedetten dorombol az ölében. Ahhoz képest, hogy annak idején Csurkától csábították át a szavazóik nagy részéét, nem is olyan rossz befektetés Sorosnak a Jobbik

Populista Pista 2019.01.04. 11:07:45

Yoko Ono nem tudom mit akart Sorosnak segíteni, de most jól jönne Szél Bernadettnek mert tarthatná az okostelóját a szelfizéshez. Ez nagyjából meg is felel a szellemi képességeinek. Mondjuk ettől még megtanulhatna angolul írni, legalább egy javítóprogrammal

Populista Pista 2019.01.04. 11:12:40

@gyurmicsek:
Kit visznek el egy újságcikk alapj

ursus artos 2019.01.04. 11:13:12

Rohadj meg Yoko Ono, miattad lőtték le Lennont!

Populista Pista 2019.01.04. 11:34:49

Csurka írásában sehol nem szerepel Soros, erőltetett ezt párhuzamba állítani a mostani dolgokkal. Ilyen alapon azt is mondhatnátok, hogy Orbán nyírta ki John Lennont

eloi 2019.01.04. 12:02:44

S úr már akkor is inkorrektül játszott. A Népszabi hamarabb megkapta a levelét, mint a min. elnök! Nem akart ő így nyomást gyakorolni a magyar kormányra... Á, dehogy.

Antiszemita kártya meg de jól is jön, ha kell! Mindig kéznél van. De jó mögé bújni, ha túl nagyot akart kavarni a szaron és hirtelen mindenkinek feltűnt, hogy valami bűzlik.
Ilyenkor jól jön, hogy "zsidó vagyok, és bántanak..." Véletlenül sem az inkorrekt húzásokért.
És milyen jól jön az is, hogy a New York Times (és tsa-i) is liberális, nagytőkés zsidó kézben van... (Ma is!)

konrada 2019.01.04. 12:06:42

@Populista Pista:
Nem írhatja meg kit, mikor és miért, mert itt olyan diktatúra és elnyomás van, hogy ezért őt már helyben fel is koncolnák...

eloi 2019.01.04. 12:10:12

Ja és hagyjuk már ezt az idegenellenesség baromságot!
Ha az idegen idejön és leül velünk enni, inni, beszélgetni, viccet mesélni, barátkozni..., akkor szeretettel fogadjuk, ahogy mindig is.
Ha idejön és erővel meg akarja mondani, mit kellene csinálnunk, hogyan kellene élnünk szerinte, és kikkel egy fedél alatt..., mert neki éppen társadalommérnöki ambíciói vannak, és el lesz küldve a halál szervére esetleg, AZ NEM AZÉRT VAN, MERT IDEGEN!!!

N. Barbie 2019.01.04. 12:19:26

Miert, valaki meglepodott, hogy ezt a temat is loptak? Minden mast is. Ilyen az, mikor soros ugynok szellibsi anarchistakbol atvedlett nagy kereszteny/konzervativ/nacionalistak lesznek. Nyilvan sajat kutfobol nem johetnek az ezzel kapcsolatos otletek, mert csak haszonszerzesbol felvett politikai iranyzat, igy minden ehhez kapcsolodo otletet lopni kell valakitol.
Mint ahogy a harci propagandat is loptak, minden diktatura elodjuk azzal kezdte, hogy kikialtott valakiket ellensegnek, aztan amig a gondolkodni keptelen agyhalott, konnyen befolyasolhato lumpenproli reteg azon ragodott, addig a diktatura kedvezmenyezettjei nyugodtan lophattak kozben.

Tata86 2019.01.04. 12:22:25

Hmmm, " náci érát idéző támadások" vs közéleti paranoia.
Nekem úgy tűnik minimum két oldalról élesztgették itt a tüzet.

Soros és és padawanja Orbán is takarodhatna már a...

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.04. 13:31:07

@eloi:

Nagyjából pont ez a különbség nemzetek feletti EU (Soros protezsáltjai), és a nemzetek Európa Uniója között.

A nagy összeolvasztás, nemzetek felszámolása, kontrolok átvétele, vagy a szuverenitás, nemzeti identitástudat, hagyományok megőrzése.

Az előbbiben értelem szerűen az érdekérvényesítés jóval nehezebb, azaz a spekulánsoknak nagyságrendekkel kedvezőbb.

$pi$ 2019.01.04. 13:57:48

Yoko Ono? Hát az a nőszemély van annyira népszerű mint Soros Gyuri bácsi, az biztos. :D

gyurmicsek 2019.01.04. 13:58:45

Én egy ilyen levelet találtam:

Kedves Gyuri Bácsi!

A megbeszéltekhez tartom magam. Mivel fizetted a tanulmányaimat jól leszo.lak.

Tisztelettel.
O.V.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.04. 15:36:51

A karaván halad, a ballib kutya ugat.

És ezt a választók elsöprő többsége is pontosan látja:

cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1901/201901045.jpg

Heremóka 2019.01.04. 15:48:21

Támogatás az, amelyet önzetlenül adnak. Amit tukmálnak, netán kényszerítenek valakire -más választást meg sem engedve- az nem támogatás, hanem valami más. És mint ilyen, erősen bűzlik. Minimum nemkívánatos.

N. Barbie 2019.01.04. 15:48:36

@Rettegek mert ballib vagyok: Elsopro tobbseg? Meg az egyszeru tobbseg sincs meg te szerencsetlen. Ahogy a valasztaskor sem volt meg 50% sem. Meg az egyszeru tobbseg sem. Aztan megis ketharmadrol ugattok, a sajat ostobasogotokbol kifolyolag.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 19:43:45

@eloi: Végre egy normálisabb hozzászólás!
Tudtok ti ha akartok!

Ellenzéki Tüntető 2019.01.04. 20:01:49

@N. Barbie: "Ahogy a valasztaskor sem volt meg 50% sem."

Melyik pártnak volt ekkora támogatottsága a múltban? Biztos volt egy csomó, ha ezt az 50%-ot nem tartod sokra.

Beer Monster 2019.01.04. 21:39:18

Antallnak ez volt a jellemző stílusa, mégis mára odáig süllyedtünk, hogy pökhendisége ellenére, még azzal együtt is az egyetlen egy vállalható miniszterelnöke volt országunknak.

A közügy fogalmát épp nem nagyon értette meg... Miről maradt le mára...
süti beállítások módosítása