HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Egy utolsó, elkeseredett kísérlet Orbán Viktor észre térítésére

2018.11.20. 11:19 bozotharcos

"Ti vagytok az utolsók, akik magyar állampolgárként, hitelesen, első kézből tudjátok felhívni a figyelmet a bennünket érő igazságtalanságra!" – szólTja meg CEU-s kollégáit, diáktársait az egyetemen tanulók, dolgozók egy csoportja, arra kérve őket, hogy személyes nyílt levelekben kíséreljék meggyőzni a miniszterelnököt,  nagyon rossz ötlet elzavarni egy a helyieknek is sok munkahelyet biztosító, nemzetközi szintű kutatási és tanulási feltételeket nyújtó oktatási intézményt. "Ezek magyar állampolgárok kérései a miniszterelnökükhöz, ahhoz az emberhez, aki eskü alatt vallotta: hű lesz hozzánk!"– emlékeztetnek a CEU elüldözése miatt nyílt levélben a miniszterelnökhöz forduló CEU-s diákok, tanárok dolgozók az egyetem elköltöztetéséig adott határidő előtt  (december 1.) néhány héttel. A levélírást kezdeményezők arra is hivatkoznak, hogy Orbán korábban azt mondta: "Meg kell hallani az emberek hangját!" —  ezért ők most nem kérnek mást, "minthogy a Miniszterelnök úr, érvényesítse ezt a szép gondolatot a CEU ügyében is."

 

ceuskorlevel.png

A szervezők az alábbiakat írják a levélküldésre felkért kollégáknak: 

"Mind tudjuk pontosan: a CEU több száz sors, több száz történet. Így most itt az ideje, hogy felhívjuk a figyelmet erre a sokszor semmibe vett tényre! Hívjuk fel a figyelmet önmagunkra! Mi vagyunk azok, akiknek a CEU tanulási, kutatási vagy munkalehetőséget biztosít! Így a CEU küzdelme, a CEU szivatása nem egy intézmény problémája, hanem a miénk!

"Meg kell hallani az emberek hangját" — ezt Orbán Viktor mondta. Nem kérünk mást, minthogy a Miniszterelnök úr, érvényesítse ezt a szép gondolatot a CEU ügyében is.

Segítségül csatoljunk neki mi, a CEU magyar állampolgár dolgozói, hallgatói, tanárai egy levelet, amiben leírjuk: mit jelent egyénenkét a CEU 2017 márciusa óta folyó csuklóztatása!; milyen hatással van bizonytalanságba taszításunk, pellengérre állításunk a mindennapjainkra." (...)


"A leveleket közvetlenül a Miniszterelnök irodájának fogjuk eljuttatni, a 25-ét követő hétfőn. Ez az utolsó lehetőségünk a nyilvánosságra, így az akcióra a sajtó figyelmét is fel fogjuk hívni. Ez azt jelenti, hogy a levelek részben a nyilvánosságnak is szólnak. Kérlek, jelezd, ha szeretnél írni, de nem szeretnéd bárki által olvashatóvá tenni. Ugyanakkor szomorú tény, de most tényleg itt a vége: december 1-én így vagy úgy, de eldől egyetemünk sorsa. Az akcióknak is vége. Ti vagytok az utolsók, akik magyar állampolgárként, hitelesen, első kézből tudjátok felhívni a figyelmet a bennünket érő igazságtalanságra!"

ceupeticio.png

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr8714382902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.20. 13:00:54

S ez mire érv?

Orbán Soros embere volt 30 éve, ezért kellene megtűrni Soros liberális janicsárképző kamuegyetemét Bp-en?

Éhesló 2018.11.20. 20:23:10

Sorosnak és a sameszainak kitelt az ideje Magyarországon.
A cseheknek több esze volt, elhajtották őket sec perc.
Orbán már így is 8 évet késett.
süti beállítások módosítása