HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Itt az első következménye a civilekre kirótt menekültadónak

2018.08.28. 16:26 bozotharcos

A CEU felfüggeszti a regisztrált menekülteknek és menedékjogot kérőknek szóló oktatási programjait, a programok weboldala már nem elérhető az egyetem weboldalán. A most felfüggeszetett programban csak legálisan Magyarországon tartózkodó menedékkérők, menekültek vehettek részt. A programban oktatók önkéntesként vettek részt a fiatalok képzésében, s a Bozótharc információi szerint a legutóbbi tanévben részt vett diákok több mint fele sikeresen felvételizett különböző európai egyetemek alapképzési és mesterprogramjaira.

image_14.png

 

"A CEU arra kényszerült, hogy augusztus 24-ével, azonnali hatállyal felfüggessze a regisztrált menekülteknek és menedékjogot kérőknek meghirdetett OLIve oktatási programjait,  valamint a közép- és dél-európai migrációs politika kutatására meghirdetett, EU által finanszírozott Marie Curie ösztöndíját.

 A CEU a bevándorlási különadóról szóló, augusztus 24-én életbe lépett magyar jogszabályi rendelkezések miatt kényszerült erre a lépésre. A CEU adótanácsadói szerint lehetséges, hogy a törvény értelmében az egyetemnek 25%-os különadót kellene fizetnie a programok után. Amíg a törvényi és adózási feltételek nem tisztázódnak, a CEU felfüggeszti a programokat.

A CEU hangsúlyozza, hogy az OLIve programok kizárólag a Magyarország területén törvényesen tartózkodó személyeknek biztosítottak oktatást. Büszkék vagyunk a programban végzett munkánkra, és az európai menekült és migrációs folyamatok terén végzett kutatásainkra, és mindent megteszünk, hogy ezt a munkát a jövőben is folytathassuk."

 programokról  azalábbi információ még elérhető, részben az oldalak "tárolt változata"-ként.

image_12.png

image_13.png

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6614208205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.29. 00:17:21

Nem csak felfüggeszteni kellene.

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2018.08.29. 01:34:44

"Itt az első következménye a civilekre kirótt menekültadónak"

Mennyel tuntetni hatha megbukik az orbanrezsim. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

röf 2018.08.29. 06:35:46

Ez nem következmény, hanem a pozitív változás.

apro_marosan_petergabor 2018.08.29. 06:36:33

Részben ez volt az intézkedés célja. Amit kicsit javítanék, nem menedék kérőkről, bevándorlókról van szó.

Kivlov 2018.08.29. 06:47:44

Az alap megközelités hibás: az ide özönlők 90-95%-a nem menekült. Szimpla maroktartó. Ők meg az öregedő európának annyira kellenének, mint meleg sz*r a zsebből.

Neo07 2018.08.29. 07:02:52

A "civilek" valójában nem civilek, hanem alkalmazottak. Egy multimilliárdos alkalmazottai.

Vegyétek már észre, hogy fél Afrikát és Ázsiát nem hozhatjuk be Európába, mert akkor az nem lesz többé Európa. A bajokon másképp kell segíteni.

szemi90 2018.08.29. 07:04:51

Hű, mennyi fizetett hülye ugrott egyszerre a cikkre.

szemi90 2018.08.29. 07:09:24

@Neo07: Aki meg már itt van, azt zárjuk ki mindenféle dologból, aminek a segítségével talán beilleszkedhetne, amitől meggondolja magát és visszamegy oda, ahonnan jött? Esélyesebb, hogy radikalizálódni fog és terrorista lesz belőle.

Neo07 2018.08.29. 07:17:31

@szemi90: Elsősorban nem a CEU oktatásairól szól a különadó, hanem a bevándorlásszervezés (=embercsempészés, ami az alvilágot gazdagítja) megakadályozásáról.

Egy átlagos bevándorló azt se tudja mi az a CEU, eszik-e vagy isszák. Ha egy embertömeg milliós számban érkezik valahová, ott nincs beilleszkedés, ezt illene tudnod.

És eddig is az oktatás ellenére nagy számban érkeztek terroristák magukat bevándorlónak álcázva. Úgyhogy ez sem érv.

szepipiktor 2018.08.29. 07:27:47

Most akkor a CEU maguknak a menekülteket képezte?
Mert azok, akik már itt lehetnek, nem aktivista kiképzés kell, hanem lakhatás, munka, nyelvtanfolyam stb.
Vagy a migránsokat segítő aktivistákat képeztek????
.
Elképzelem, hogy jön egy pakisztáni megélhetési család, beiratkozott a CEU programjára, elvégezte, majd felvették őket Oxfordba...
Mert a cikk - a CEU nyilatkozata EZT ÁLLÍTJA!!!
.
Szóval ez elég nagy csúsztatás, mert - szerintem, hiszen ez a CEU lényege - migránsokat segítőket képeztek, akik tehát segítik a megélhetési bevándorlókat segíthetik.
És ez nem jó, erre nincs szükség.
Az lenne a jó, ha a kiképzettek Afganisztánba, Irakba, Pakisztánba, Afrikába mennének ezután és ott dolgoznának, például tájékoztatnák az embereket, hogy NE JÖJJENEK vagy felhívák a figyelmet az embercsempészekre.
De a cikk szerint a végzők mennek más moder egyetemekre tovább, ami nem életszerű a menekültekre.

midnightcoder2 2018.08.29. 07:36:20

@szemi90: Ha milliószámra jönnek be, mindenképp radikalizálódni fognak. Ahogy otthon is ezt tették: azokat a terroristákat nem a Darth Vader hozta egy idegen bolygóról, hanem a helyi átlagpolgárok közül nevelődtek ki, és a helyi átlagpolgárok támogatásával létezhetnek. És lehet ugyan pár száz felvilágosult aki tényleg azért jön, mert elege van a rendszerből (más kérdés, hogy aztán később esetleg szintén "megtalálja a hitét"), de a milliószám beözönlő migri nem fogja a határon eldobni az értékrendjét, a hitét, az identitását, a kultúráját csak azért mert pár derék balfék liberális elmagyarázza nekik, hogy a nők és a férfiak egyenlők, és világ proletárjai egyesüljetek.

Azt kell látni, hogy ez ugyanaz a jelenség, mint amikor a különféle hódítók jöttek és elfoglaltak egy-egy területet. Az adott helyen túlszaporodott a népesség az eltartóképességhez képest, és ezek szépen felkerekedtek és elindultak új hazát foglalni maguknak. Aztán a helyiek vagy meg tudták magukat védeni, vagy nem. De mi vagyunk az első agyament civilizáció akik önként segítjük a befelé igyekvő hódítókat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.29. 07:52:42

@midnightcoder2:

"mi vagyunk az első agyament civilizáció akik önként segítjük a befelé igyekvő hódítókat."

Ezt írtam le már én is tucatszor: A világtörténelem során ez az első eset, hogy egy kultúra önként és dalolva adja át a helyét a - ráadásul fegyvertelen - hódítóknak. Ennyire dekadens és idióta még egyetlen kultúra sem volt.

2018.08.29. 07:58:14

Jöhet a kávé, két cukorral!

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 08:01:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ezt írtam le már én is tucatszor: A világtörténelem során ez az első eset, hogy egy kultúra önként és dalolva adja át a helyét a - ráadásul fegyvertelen - hódítóknak. "

Már csak ilyen határőrök kellenének!
www.youtube.com/watch?v=1Gwa4KQh0bs

kvadrillio 2018.08.29. 08:07:04

VIKTORKA ! ALAPOSAN ELBASZTAD EZT A TÁRSADALMAT !% KORRIGÁLNI KŐŐŐNEHHH MÉG IDŐBEN, MERT KURVANAGY BAJ LESZ EBBŐL NEMSOKÁRA !!!
Hogy ne legyenek zombik a gyerekek - ezért vándorolnának ki szülők százezrei
Vas András
Publikálás dátuma
2018.08.28 06:00

Fotó: /
A pénz fontos, de inkább másodlagos: a kivándorlási statisztikák mögött meghúzódó emberek közül sokan azért mennek el, mert a munkahelyeken a politikai torzítja az emberi kapcsolatokat, illetve a tanulók világképét a kormányzati szlogenekkel formálnák.
Ausztria felé kacsingat a nagykanizsai Róbert: mérnöki diplomával nem jelentett neki gondot jó állásban elhelyezkednie, és feleségének is megfelelő állása van, mégsem elégedettek.
– A volt egyetemi évfolyamtársaim fele már kint dolgozik, a szűkebb baráti körünkből három család távozott az elmúlt két évben – mondta Róbert. – Igazából egyiküknek sem voltak egzisztenciális problémáik, ám hozzánk hasonlóan nem érezték jól magukat: elegük lett a politikából, az állandó uszításból, a rengeteg lopásból-csalásból, a borzalmas közhangulatból. Én is ezt tapasztalom: már a munkatársak egy részével sem lehet normálisan beszélni, pedig nonszensz, hogy egy munkahelyen politika alapon alakuljanak klikkek.

Róbert megjegyezte, a kései Kádár-kort gyerekfejjel élte meg, így saját emlékei nincsenek az akkori állapotokról, viszont szülei elmondása alapján rengeteg minden visszaköszön azokból az időkből.
– Megint a politikai kapcsolatok számítanak, mindent felülír az urambátyám-mechanizmus – kesergett. – Nem akarom, hogy a gyerekeim egy ilyen országban nőjenek fel, s mivel nem látom, hogy bármiféle változás jöhetne a következő öt-tíz évben, elmegyek oda, ahol normális értékeket kapnak. Ne az legyen az egyik legfontosabb kérdés az iskolában, hogy etikát vagy hittant akarnak-e tanulni, nekem sokkal többet jelent, hogy milyen nyelvek közül választhat, s hogy normális-e az informatika-oktatás.

A nagykanizsai férfi esete messze nem egyedi, a Publicus Intézet Vasárnapi híreknek készített felmérése szerint a családtagokkal együtt nagyjából másfélmillió magyar tervezi, hogy külföldön vállal munkát. A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 73 százaléka valamilyen formában érintett a kivándorlásban: átlagosan 6,9 közeli családtagja, vagy ismerőse ment külföldre az elmúlt években, s ismeretségi körükből 7,9 vállalt tartósan munkát a határokon túl. A fiatalok között különösen magas a jövőjüket külföldön elképzelők aránya, a 41 százalék – mely tavaly „csak” 37 volt – nagyjából 580 ezer magyart jelent. A megkérdezettek szerint a növekvő kivándorlásért elsősorban a Fidesz-kormány és Orbán Viktor, a magasabb külföldi fizetések, valamint az alacsony hazai fizetések a felelősek.

- Olvasom, hogy bruttó háromszázezer az átlagkereset, s hogy a nettó is kétszázezer fölött van már – jegyezte meg Csaba, aki egy balatoni háttértelepülésnek számító városban él. – Csak azt nem tudom, hogy hol fizetnek ennyit? Mi négyen élünk nettó 264 ezer forintból. Két gyerekem van, az egyik most kezdi a nyolcadik osztályt, a másik a negyediket, s úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy jövőre kimegyünk Németországba. A fiam így a középiskolát már ott járhatja, a lányom pedig a felső tagozatot kezdheti egy új helyen, amit itthon is meg kellene tennünk, mert a mostani iskolájában csak az alsó normális.
Csaba hozzátette, az anyagiak mellett az is fontos számukra, hogy a gyerekek normális közegben szocializálódjanak.

- A nagyobbik osztályfőnöke már a szülői értekezleteken is olyan kijelentéseket tesz, amitől kinyílik a bicska az ember zsebében – állította a férfi, és azzal folytatta: - És a gyerek szerint az osztályfőnöki órán a migránskérdés a téma. Ami nem lenne gond, mert valós probléma, beszéljelek róla, de ne úgy, hogy a tanár rémisztgeti a gyerekeket. Színtiszta kormánypropagandát nyom, ami még nekem is sok, pedig világ életemben a jobboldalra szavaztam. Lehet, hogy összességében kint sem fogunk magasabb színvonalon élni, mert hiába nagyobb a kereset, a rezsi is magasabb, de legalább nem lesznek zombik a gyerekeink. Az én életem már, Hofival szólva, elszabták, az övék még lehet normális, s ha azzal tudom megadni az esélyt, hogy költözünk, akkor megyünk. Lehet, most utálni fognak, mert itt kell hagyniuk a barátaikat, de tíz év múlva megértik és megköszönik a gyerekek.

MACISAJT1 2018.08.29. 08:12:32

"Itt az első következménye a civilekre kirótt menekültadónak"

Többszörös marhaság.
Az "első" ugyanis az volt hogy a Migration Aid beszédes nevű soros szervezett "párttá" alakult....

A második: netán a CEU is "civil"?

Muhaha

Kelly és a szexi dög 2018.08.29. 08:13:43

A cigarettára is kellene ilyen!

Semper Fidelis 2018.08.29. 08:14:31

Ez borzasztó, mi lesz most, jajj.

Asszem nem is megyek dolgozni, vége a világnak, függöny.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.29. 08:18:44

@kvadrillio:
Persze "Viktorka" baszta el a társadalmat. 8 évvel ezelőtt ez volt a mennyország, minden német, osztrák, francia hozzánk vágyott!
De jött Viktor, akinek akkora hatása lett, hogy 3 millió lengyel, 2 millió román, 1 millió bolgár, 1 millió ukrán, félmillió cseh, 300 ezer szlovák is nyugatra költözött miatta! Miatta, csakis miatta! Mert egyébként ők is maradtak volna!

Csak halkan megkérdezem, ugyan mégis mennyire nézed te hülyének az embereket??? :D

MACISAJT1 2018.08.29. 08:24:24

Szél Bernadett börtönben van már?/@kvadrillio:

A szerencsétlen még a cikk forrásával sem dicsekedett...( népszaga)

Ott óbégatnak most a kivándorlásról ugyanazok akik nemrég még az EU-t dicsőítették, hogy szabad lesz a mozgás és a munkavállalás, hurrá, meg kávéházat nyithatsz Bécsben....
Most meg...

Ugyanolyan farizeus köpönyegforgatás mint a migránsok esetében, hogy ugyanazok akik teli pofával uszítottak 2004-ben gyurcsány nyomán a határon túli magyarok ellen, most a muzulmán migrációt simogatnák...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.29. 08:27:48

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Az ellenzék legújabb kutatásai szerint Kennedy elnököt is a Patás utasítására gyilkolták meg.

chrisred 2018.08.29. 08:29:44

@szepipiktor: "Most akkor a CEU maguknak a menekülteket képezte?
Mert azok, akik már itt lehetnek, nem aktivista kiképzés kell, hanem lakhatás, munka, nyelvtanfolyam stb."

Hát, ha elolvastad volna figyelmesen, akkor pont erről volt szó, "nyelvtanfolyam stb." (ami itt egyetemi felkészítő képzést jelent). Azt nem tudom, hogy gondoltad, hogy egy egyetem segíthet bárkinek a lakhatási vagy foglakoztatási problémáin.

chrisred 2018.08.29. 08:32:07

@MACISAJT1: Emlékeim szerint a bécsi kávéház akkoriban a tőke szabad áramlására utalt, vagyis hogy bárki vehet egy kávéházat Bécsben, és nem arról, hogy bárki dolgozhat egy bécsi kávéházban.

chrisred 2018.08.29. 08:33:49

@Kelly és a szexi dög: Van, jövedéki adónak hívják.

Kivlov 2018.08.29. 08:39:05

@szemi90:
Nem akar beilleszkedni, ha nem vetted volna észre.
Építi a saját mecsetjét, saját arab negyedét, szaporodik, mint a nyúl. Dolgozni nem akar, csak a szoc rendszerre telepszik.
Mint itthon a kisebbség. Őket sem sikerült "beilleszteni" cirka 30 éve. Mert nem akarnak!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 08:41:38

Több ilyen adót kéne az országrombolást segítő Soros bérencekre kiszabni.

Mégse nézhetjük tétlenül az ország tönkretételét külföldi zsoldpénz segedelmével.

szemi90 2018.08.29. 08:47:37

@Kivlov: Az a baj, hogy általánosítasz. Ahogy olvastam itt 55 főről van szó. Ez az 55 igenis tanulni szeretne és beilleszkedni. Most viszont nekik sincs semmilyen lehetőségük. Elkezdhetsz matekozni, hogy mindegy, hogy egymillió vagy egymillió-ötvenöt - bár a Magyarországon tartózkodók messze nincsenek ennyien - akkor is igaz az, hogy ettől a pár embertől most elvett egy esélyt ez a különadó. Ha hermetikusan lezárják Európa határait - tegyék, akár most, én örülni fogok neki - azok akik már itt vannak nem fognak visszamenni.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.29. 08:47:45

"Évi 5 millió forintos jövedelemig az adó mértéke 17 százalék, efelett pedig 32 százalék."

Ez volt az szja a balosoknál.

32% !!!

Ezt a magyarok fizették!
Most meg óbégatnak mindössze 25% miatt???

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 08:53:12

@chrisred: " Emlékeim szerint a bécsi kávéház akkoriban a tőke szabad áramlására utalt, vagyis hogy bárki vehet egy kávéházat Bécsben, és nem arról, hogy bárki dolgozhat egy bécsi kávéházban."

Magyarázd már meg, hogy csak a szabad áramlásra utalt! Persze jobb példa lett volna a tőke szabad áramlására ha azt mondják, hogy bárki (külföldi) megveheti a magyar közműveket, annak volt realitása és be is következett, ellentétben a bécsi kávéházakkal!
Vagy hogy bárki mosogathat Londonban, hogy visszafizesse a hiteleit! :D

Index.hu.hazudik 2018.08.29. 09:07:50

Miert kellene a retkes fekákat meg arabokat itt oktatni? Miért nem oktatják őket afrikában meg a közel keleten???

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 09:09:47

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Igazából 2009-ben még 140 ezer bruttó felett az úgynevezett "gazdagok" 40% SZJA-t fizettek az elkúrók alatt.
Csak az utolsó évben lett 32%.

Index.hu.hazudik 2018.08.29. 09:10:23

@szemi90: dehogy nem. Pont úgy ki lehet baszni őket innen ahogy amerikaból is kibasznak bárkit

Kivlov 2018.08.29. 09:11:22

@szemi90:
És azért mert 55 tanulni akar, miért kell ideengedni őket milliószámra?
Eleve agyrém, hogy papírok nélkül bemondásra bejöhet bárki.

chrisred 2018.08.29. 09:12:40

@Helga Beauty Salon: Értelmetlen összehasonlítás, mert a bécsi kávéházak nem állami tulajdonban vannak, tehát a megvásárlásuknak semmi köze a privatizációhoz. Ahogy az sem volt igaz, hogy 2004 után bárki magyar termőföldet vehetett, mert 10 éves moratóriumot kaptunk.
Bárki mosogathat Londonban, aki nem akarja, hogy a jövedelme nagyobbik felét lenyúlja az állam. :)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 09:14:10

@szemi90:
"azok akik már itt vannak nem fognak visszamenni."

Politikai akarat kérdése az egész.

A Franciák pl a cigányokat úgy visszatoloncolták Romániába hogy lábuk nem érte a földet.
A migriket valamiért nem akarják hazaküldeni.

Egyenlőre, amíg Soros párti a kormány.

chrisred 2018.08.29. 09:16:39

@Kivlov: A képzéseken csak a magyar állam által elismert menekült vehetett részt, vagy az, akinek a menedékkérelme a Bevándorlási Hivatalnál folyamatban volt. Mindkét esetben a magyar állam által kiállított irat igazolja a magyarországi tartózkodás jogszerűségét.

nemecsekerno_007 2018.08.29. 09:27:18

@chrisred: Mellébeszélsz. Ilyen logikával ha nincs akváriumod akkor ...

Nagykörúton túli magyar 2018.08.29. 10:00:46

@chrisred: jah, volt adójóváírás, 1.250.000 Ft-ig.
Utána csesszed meg, fizesd a 32%-ot (előtte 40-et, szolidaritási különadóval, azaz izé.. elkúrtuk adóval) te köcsög magyar! Ez volt a hozzáállás.

chrisred 2018.08.29. 10:06:29

@Szél Bernadett börtönben van már?: 2010-ben 2.510.000-ig. Az átlagkereset meg 200 ezer körül volt.

Melee 2018.08.29. 10:27:49

Mennyivel jobb a Magyar Állam által hivatalosan befogadott menekülteket gettósítani, és a kallódó cigányság színvonalára züllesztett csoport ellen harcolni, ezzel a harccal a médiát és a választási plakátokat megtölteni, mint oktatni és hasznos állampolgárokká nevelni őket. A gondolkozni lusták és hülyék úgyis túlsúlyban vannak az értelmesekhez képest, ezért az ő szavazatukat kell megnyerni a választáshoz, ahhoz meg folyamatos ellenségkép és harc látszatának felmutatása kell.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 11:19:12

"25%-os különadót kellene fizetnie a programok után"

és nem fér bele a CEU költségvetésébe 55 nyelvtanuló után ezt megfizetni.....

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 11:27:35

Elovastam konkrétan mi is ez a bevándorlási különadó, ez alapján a CEU lépése szimpla politikai performansz.

Vagy beismerik vele, hogy a nyelvtanfolyamuk

"közvetlenül vagy közvetve a bevándorlás előmozdítására irányul, és

– média ampányok, médiaszemináriumok folytatása, és az abban való részvétel;

– oktatásszervezés;

– hálózatépítés és működtetés vagy

– a bevándorlást pozitív színben feltüntető propaganda tevékenység

keretében valósul meg."

sas70 2018.08.29. 11:33:11

@Szél Bernadett börtönben van már?:
2009

0 - 1 900 000 Ft

18%

1 900 001 Ft-tól

342 000 Ft és az 1 900 000 Ft-on felüli rész 36%-a

chrisred 2018.08.29. 11:34:32

@eßemfaßom meg áll: Hát, ha megmondod, hogy ebben a rendelkezésben a "közvetve" kifejezést hogyan kell értelmezni, akkor még a NAV is hálás lesz neked.

sas70 2018.08.29. 11:38:58

@Rettegek mert ballib vagyok: Látványosan hülyeséget beszélsz, vagy szándékosan hazudsz! Esetleg, totál tudatlan vagy!

sas70 2018.08.29. 11:45:14

@eßemfaßom meg áll: A törvény pongyola, nem kógens megfogalmazása, pont arra ad lehetőséget, hogy költségvetési csalással meggyanúsítsák őket. Ezt előzik meg ezzel.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 12:07:55

@chrisred: Ha a külföldiek magyarországi oktatása "közvetetten bevándorlást előmozdító tevékenység", akkor sok egyetem nagy bajban van.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 12:09:52

@chrisred: de szerintem te is érted, csak politikai nézetednek jobban megfelel eljátszani, hogy nem.

chrisred 2018.08.29. 12:31:31

@eßemfaßom meg áll: Ha a politikai nézetem alatt azt érted, hogy nem tartom elfogadhatónak a politikai célú (értsd: pofára történő) adóztatást, akkor jól látod.

MACISAJT1 2018.08.30. 08:08:32

@chrisred: "Emlékeim szerint a bécsi kávéház akkoriban a tőke szabad áramlására utalt, vagyis hogy bárki vehet egy kávéházat Bécsben, és nem arról, hogy bárki dolgozhat egy bécsi kávéházban. "

Nem jók az emlékeid....

hvg.hu/itthon/20140502_Akik_Becsben_nyitottak_cukraszdat

"Bár a reklám 2004-ben kecsegtetett a bécsi cukrászdanyitás ígéretével, a „magyar helyek” robbanására az utóbbi néhány évig kellett várni: az általunk megkérdezett kinti magyarok szerint ennek az is az oka, hogy csak 2011 májusában nyílt ki teljesen a szabad munkavállalást az utolsó pillanatig korlátozó osztrák munkaerőpiac. Kifejezetten cukrászdát egyébként a tudomásunkra jutott címek közül egyetlen honfitársunk alapított, az ő üzlete azonban nemsokára tulajdonost cserél, így nem kívánt a hvg.hu megkeresésére nyilatkozni.
Cukrászdát már 20 éve is nyithattunk volna
Letelepedésre, illetve vállalkozás alapítására a magyar állampolgároknak már uniós társulási szerződésünk hatályba lépést követően, vagyis 1994. február elseje után lehetősége nyílt. Így valójában már 20 évvel ezelőtt bárki cukrászdát nyithatott volna a 15 uniós tagállam bármelyikében. Az uniós tagságnak kedvet csináló kampány ezzel valójában kicsit célt tévesztett: a szabad munkaerőáramlásra vonatkozhatott volna, amit viszont az osztrák nemzeti szabályozás 2011. májusáig korlátozott a közösségi jog adta lehetőséget (derogáció) maximálisan, az utolsó pillanatig kihasználva."

chrisred 2018.08.31. 06:02:07

@MACISAJT1: Vagyis mégis jók az emlékeim, csak a kampány volt téves. Illetve mégsem volt téves, mert cukrászdát valóban lehetett volna nyitni 2004-ben (sőt, előtte is), de dolgozni benne 2011-ig nem.
süti beállítások módosítása