HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Így szívathatják majd a britek az Angliában dolgozókat

2018.08.16. 16:48 bozotharcos

Az Angliában élő uniós polgárokat, így a magyarokat is rosszul érintő brit tervek miatt aggódik az Európai Parlament. Nagyon aggasztó, hogy a brit belügy ábécé sorrendben tervezi mérlegelni, hogy az igényt benyújtó uniós polgárok közül ki kaphat majd "letelepedett" státuszt az országban - közölte ma délután az Európai Parlament Brexit Koordinációs Csoportja.london-brexit.jpg

 "Meggyőződésünk,hogy egy ilyen szempontú eljárás önkényes és komplikált lenne, fölöslegesen összezavarná az érintett uniós polgárok millióit, akik már így is jó ideje bizonytalanságban élnek. Az ábécé szerinti sorrend végén lévők igénye esetleg csak  2020-ban vagy annál is később kerülne sorra, s ez nemcsak elfogadhatatlan lenne, hanem az eddig kapott ígéretek szellemével teljesen szembe menne." - fogalmaz a közlemény, hangsúlyozva, hogy az EU továbbra is úgy gondolja, hogy az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok regisztrálását végző eljárásnak, egyszerűnek, igazságosnak, felhasználóbarátnak és az uniós polgárok számára megbízhatónak kell lennie."

Az Európai Parlament most ősszel szavaz majd a brit kiválás  részleteit pontosító Brexit-tárgyalások eredményéről.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr5514184929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2018.08.18. 10:38:45

blablabla.
mesél a sherwoodi erdő.
politikus gecik.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.08.18. 12:50:22

ez fasság, ez pont hogy könnyítés, mert azt jelenti hogy válogatás nélkül mindenki megapja a papírt hogy maradhasson, és ez régebben nagyon nem így volt.

már több mint egy éve belátták még a fullretard boriszék is, hogy ha a hazudozásaikhoz híven hazazavarják az EU-s dolgozókat, akkor pontosan 4 hónapja van hátra UK gazdaságának. ezek annyira puszta számok mint a 2+2=4, vitának még elméleti síkon sincs helye.

szepipiktor 2018.08.18. 13:20:31

A napi sokadik kamu!
Ugye nem az ott dolgozókat "szivatják" - a szerző feltételezése szerint -, hanem az életszerűen letelepedni szándékozókat.
Azaz a "migráncsokat", akik a jobb életfeltételekért, a magasabb jövedelmekért akarnak odaköltözni!!!
Mivel a britek már nem az EU részei, így a szabad vándorlás már nem vonatkozik rájuk, azaz oda nem lehet úgy átköltözni, mint Ausztriába, Németországba stb., hanem csak úgy, mintha mondjuk az USÁbam Svájcba akarnánk.
De ez ugye normális és elfogadható - így megmásítani egy dolog értelmét, hát...
(Egyébként mostantól ez lesz a blog.hu-n? Ott az a "A civil érdekvédelem utolsó bástyáit tapossák" című, ahol a szerző egy civilek elleni össztüzet állít, miközben a figurát egy mindenkire vonatkozó btk. paragrafus megsértése miatt ítélték el. OK, ma az aktivisták alaptulajdonsága a jog elsöprése, átlépése, a jogfelett állóság hirdetése, de ezt miért kell egy bloggernek még hazudnia is?)

szepipiktor 2018.08.18. 13:24:34

A lényeg, teszik a posztolónak bagy sem:
- A britek kiléptek
- Nem lesz érvényes az eddigi jogi szabályozás
- Minden országgal (vagy adott esetben az EU-val) kell új szerződéséeket kötni
- A szabályokat mostantól a britek szabják és nem egységes EU szabályozás lesz ott
- A szabályok szerint kell megfelelni, ha ott akarunk élni.
- További szabályozás az állampolgárság, hiszen eddig EU-s polgárként élhettünk náluk
.
ezek nem hátrányok, nem szivatás, hanem JOG! Ahogy mi is szabunk feltételeket a nem EU-s országok polgáraival. Ahogy velünk is tesz könnyítést a beutazásra az USA, de nem tesz a letelepedéshez.
Mert az első a MI JOGUNK, a második meg az amerikaiaké.
Ennyire egyszerű ám ez, csak két ok lehet, hogy ez nem így van tálalva: tudatlanság, szándékos hangulatkeltés.

M. Péter 2018.08.18. 13:49:57

@szepipiktor: 1. Az Egyesült Királyság még mindig az EU tagja.
2. Az összes uniós polgárt szívatják, aki bármilyen célból a kilépés után is ott akar maradni, akár ideiglenesen (pl. befejezni az egyetemet), akár véglegesen. A brit kormány azt mondja, hogy a kilépés előtt érkezők maradhatnak, de ezt persze nem foglalták törvénybe, és kétséges, hogy a Home Office hogy fog megbírkózni több millió kérelemmel, mégha teljesen elektronikus is a dolog.
3. Svájc nem tagja az EU-nak, de az EU-val kötött egyezmény alapján Svájcra is vonatkozik a szabad mozgás.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.08.18. 13:50:27

@szepipiktor: mondjuk nem léptek ki. meg ahogy épp ebben a félórában áll a helyzet nem is fognak.

Vaki Vaki 2018.08.19. 01:40:33

@frikazojd: Akarni akarnak, de nem képesek.

Sokat akar a szarka...

Jelen felállásban vagy nagyot szívnak vagy évente hosszabbítgatják a határidőt.
süti beállítások módosítása