HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Egy törvény, melyre valamikor minden magyarnak szégyenkezve kell gondolnia

2018.06.20. 15:25 bozotharcos

Ma kerül szavazásra a Stop Soros néven elhíresült törvénycsomag a parlamentben: erről egy korábbi, sokkal súlyosabb törvény, az "Első zsidótörvény" kapcsán kiadott deklaráció jut eszünkbe: ismert írók, művészek, tudósok fordultak a magyar társadalomhoz egy az őket a szakadék szélére vezető kormány hagymázas ötlete miatt. A dokumentumot többek között Bartók Béla, Móricz Zsigmond, Ferenczy Noémi és sokan mások is aláírták, arra kérve a képviselőket, hogy "tegyenek bizonyságot önérzetükről, bátorságukról, önzetlenségükről és lépjenek sorompóba a mindannyiunkat sértő javaslat ellen."

 stopsoros.jpg

 

Pesti Napló, 1938. május 5.

Írók, művészek, tudósok deklarációja a magyar társadalomhoz és a törvényhozás tagjaihoz

A magyar irodalom, tudomány és művészet művelőinek egy csoportja az állampolgári jogegyenlőség elvének védelmében a következő deklarációval fordul a magyar társadalomhoz és a törvényhozás tagjaihoz

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett 'társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat' megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.

Ez a javaslat a társadalmi egyensúly biztosítását ígéri, de egy szava sincs a legszegényebb, gazdaságilag legelesettebb és legárvább rétegek sorsának jobbrafordításáért.

Ez a javaslat még a zsidóságot sem alázza meg annyira, mint amennyire megsérti a keresztény középosztály fiait, amikor azt teszi fel róluk, hogy - az állampolgári jogegyenlőség megszentelt alapelvének semmibevételével - jogfosztástól, megszégyenítő gyámkodástól, kényszeralkalmazástól várják megélhetésük biztosítását. S felteszi róluk azt az erkölcsi eltévelyedést, hogy polgártársaik egy részének vallása miatt való megbélyegzése, polgári jogai teljességéből való kiforgatása árán akarnak érvényesülni és boldogulni.

Ez a javaslat a zsidók közül is elsősorban a szegényeket veszi célba, azokat, akik leginkább vannak kiszolgáltatva munkaadóik kénye-kedvének, s még ezek közül is kivált a fiatalokat sújtja, akiket egyetemlegesen megbüntet amiatt, hogy nem lehettek katonák a háború alatt. Lelkiismeretünkkel nem tartjuk összeegyeztethetőnek, hogy a világi hatóságok a megkeresztelések között dátum szerint tegyenek különbséget, holott a keresztséget különbségtevés és fenntartás nélkül adja meg az egyház a kebelébe térőnek, az Isten előtti egyenlőség és keresztényi testvériség jegyében.

Minket keresztény hitünk, hazafias meggyőződésünk, az ország európai hiteléhez és nemzeti függetlenségünkhöz való ragaszkodásunk késztet arra, hogy soha ne tágítsunk az állampolgári jogegyenlőség elvétől, melyet történelmünk legszebb korszakában, az európai magyarság legnagyobb elméi vívtak ki.

Minden erejére szüksége van a mai válságos történelmi időkben a magyarságnak. A megszállott területek urai statisztikai mutatványokkal igyekeznek elválasztani a magyar néptörzstől azokat a zsidó vallású magyarokat, akik elenyésző kivételektől eltekintve, a kisebbségi sorsban is rendületlenül kitartanak a magyar sorsközösség mellett. Szabad-e nekünk akaratlanul is ezt a példát követni és kiközösíteni a magyarságból 400 000 polgárunkat?

Elfeledtük volna, hogy ezek a polgártársaink a kultúrtörténelem megdönthetetlen tanúsága szerint nemcsak egyszerűen résztvevői, de támaszai és építői is voltak a magyar kultúrának? Tagadjuk le önmagunk előtt, hogy ezt a sorsközösséget 1848 szabadságharcában és a világháborúban vérükkel pecsételték meg? Valljuk, hogy magyarok ezek a polgártársaink és magyarságukat annál kevésbé engedjük vitássá tenni, mert csíráznak ma nyugtalan hajlandóságok, melyek már végleg megmagyarosodottnak hitt és a vezető rétegekbe emelkedett állampolgárokat hajlítanak el a magyarságtól.

Ezért tiltakozunk lelkiismeretünk minden erejével és hisszük, hogy szavunk nem marad hatás nélkül abban a hazában, amely minden dicsőségét a hit- és gondolatszabadságért, az emberi jogok teljességéért vívott hősi harcainak köszönhette. E belső parancsra fordulunk a magyar törvényhozás mindkét házának tagjaihoz, a keresztény egyházakhoz, a foglalkozások, a gazdasági ágak kamaráihoz, szakszervezetekhez és egyéb érdekképviseletekhez, a politikai, társadalmi és kulturális egyesületekhez, az egész ország józan és hazafias népéhez azzal a kéréssel,hogy

tegyenek bizonyságot önérzetükről, bátorságukról, önzetlenségükről és lépjenek sorompóba a mindannyiunkat sértő javaslat ellen.

Gondolja meg minden kortárs, mekkora felelősség terheli, ha a lelkiismereti tiltakozás ellenére is megszületik egy törvény, melyre valamikor minden magyarnak szégyenkezve kell gondolnia!

Gróf Apponyi György, Bartók Béla, Bárczy István, Berda József, Berecz Sándor, Bernáth Aurél, Blaskó Mária, Bóka László, Csécsy Imre, Csók István, Darvas József, Erdős Jenő, Eszenyi Jenő, Győri Farkas Imre, Ferenczy Noémi, Féja Géza, Fodor József, Földessy Gyula, Földessyné Hermann Lula, Gáspár Zoltán, Hertelendy István, Horváth Béla, Pálóczy Horváth György, Kárpáti Aurél, Kernstok Károly, Kmetty János, Dernői Kocsis László, Kodály Zoltán, Kozma Erzsébet, Kun Zsigmond, Lovászy Márton, vitéz Makay Miklós, Márffy Ödön, Mátyás Ferenc, Mihályfi Ernő, Molnár Farkas, Molnár Kálmán, Móricz Zsigmond, Zugligeti Pintér József, Polner Ödön, Rab Gusztáv, Rados Gusztáv, Remenyik Zsigmond, Riedl Margit, Schöpflin Aladár, Simándy Pál, Somlay Artúr, Supka Géza, Szabó Zoltán, Szakasits Árpád, Szász Zoltán, gróf Széchenyi György, Szimonidesz Lajos, Tersánszky J. Jenő, Tóth Aladár, Vaszary János, Vikár Béla, Vilt Tibor, Zilahy Lajos.

Forrás: http://regi.sofar.hu/hu/node/13291

150 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr4214060653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willkommenskultur 2018.06.21. 14:32:56

@blah: miert melyik resz nem tetszik?

arabok balrol 2018.06.21. 14:34:43

@blah: igen en is ugy hallottam Soros abbol gazdagodott meg hogy diktatorokat oltott le....

muhaha

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.21. 14:35:07

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

arabok balrol 2018.06.21. 14:37:55

@Lusuka: micsodamat akarod lefotozni cunci?

blah 2018.06.21. 14:39:45

@Willkommenskultur: az amikor faszságokat találsz ki azért, hogy igazold nem magad miatt vagy egy balfasz hanem mások miatt.

blah 2018.06.21. 14:41:25

@arabok balrol: igen, elég sok pénzt vesz ki ezekből az alapítványokból meg civil szervezetekből amiket mind ő maga vezet személyesen.

arabok balrol 2018.06.21. 14:43:46

@blah: Soros az emberiseg koleraja.

Ebben rokon a zsidokkal, de ezt most zarojelbe. Karikaturaszeru nepsanyargato setetben bujkalo spekulans.

S meg neki all feljebb ezert!

priceless

Willkommenskultur 2018.06.21. 14:45:08

@blah: Mit kene igazolni?

Csak azt mondtam hogy minden egyes zsidotv. tokeletesen jogos es igazsagos volt a sajat koraban es kozegeben.

pulsarito 2018.06.21. 14:45:32

Már maga a cím is a tipikus kortárs "liberális" szemléletet (vö. liberálfasizmus) tükrözi:
azaz ti akarjátok mmegmondani, hogy minden magyar embernek mit KELL gondolnia!
Röhej!
Minél előbb tűntök el a sülyesztőben az ostoba, kirekesztő, a msáként gondolkodókat megbélyegző szemléletetekkel annál jobb lesz mindenkinek!

blah 2018.06.21. 14:51:53

@arabok balrol: szóval az, hogy pénzt ad olyan szervezeteknek amik civil jelleggel működnek és azok olyan dolgot is csinálnak, hogy korrupciós ügyeknek utána járnak az népsanyargatás. bazdmeg ezzel a logikával gondolom nem vagy egy nagyra becsült ember.
legalább azt mondtad volna, hogy a szemét pénzügyi műveletei lóvét húztak ki a zsebedből és abba tönkrementél. az én szememben ez a faszi legalább ad is a pénzéből értelmes dolgokra míg egy fidesz csak lop és uszít más pénzén. te meg annak örülsz, hogy ezzel a törvénnyel még tudni sem fogsz arról, hogy meglopnak. nagyon okos...

blah 2018.06.21. 14:52:38

@Willkommenskultur: én meg csak annyit mondok, hogy ostoba vagy és az is maradsz.

Willkommenskultur 2018.06.21. 14:55:08

@blah: eddig annyit tettel hozza a temahoz, hogy eroszakoljanak meg es ostoba vagy!

nem vagy te zsido?

arabok balrol 2018.06.21. 14:58:11

Civil jelleggel?

Ez jo, akkor en is civil jelleggel dolgozom a munkahelyemen, hisz fizetnek erte hogy azt csinaljam amit mondanak.

Maradjunk abba hogy a faszi penzt kolt arra hogy befolyasolja a demokratikus dontyeshozatalt, hogy erre ki kerte vagy hatalmazta fel, vagy ez csak a zsido vere, azt nem tudni.

civil jellegu befosok rajtatok

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.21. 15:00:56

@blah:

Dehogy az a baj.

Sorossal az a probléma hogy egy vérgeci.
Forradalmat robbant ki, hogy átvegye a hatalmat báb-kormányt nevezzen ki, és az ország erőforrásait saját kézre átjátsza.
Pl Ukrajnában a Majdan, majd saját embereket nevezett ki a kormányba, és kilóra elvette a Naftogáz-t az Ukránoktól.

Azok meg szopnak. Se országuk, se pénzük, és egy Soros nevű tetű is azt vesz el tőlük, amit csak akar, csicskásai segdelmével.

Bábkormányt csinált Macedóniában, és legjobb úton halad hogy Romániát is uralma alá hajtsa, hisz az úgynevezett független ügyészséget már a csicskásai irányítják, így azt tesz börtönbe akit csak akar. Megjegyzem tesz is, és elsősorban jobboldaliakat, és magyarokat.

Gonoszgólya 2018.06.21. 15:02:33

@maxval balcán bircaman: "Mi a kapcsolat a Soros törvény és a zsidó törvények között?"
Ezt is csak egy degenerált birkabacó barom képes megkérdezni 2018-ban, Magyarországon.

Attilajukkaja 2018.06.21. 15:03:18

@bozotharcos:
Én már évek óta szégyenkezem a kormányunk miatt. :o(
Amúgy nagyon jó kis poszt. Köszi!

blah 2018.06.21. 15:04:44

@Willkommenskultur: az előbb nem véletlenül arra a kommentemre válaszoltál ahol rámutattam arra, hogy az ostoba másokat hibáztató viselkedésed azért van mert ennyit tudsz? azaz azért mert a hülyék mindig szélsőségekben gondolkoznak? azon nem háborodsz fel ha tősgyökeres fehér magyar ember csinálja (amiket felsoroltál nem csak a zsidók bűne) csak az amikor zsidó, néger, cigány vagy éppen most az új zsidók, a migránsok.
pont az háborgásod üzenete, hogy a mocskos zsidó/migráns miatt vagy egy senki. majd az életed vége felé nézd meg, hogy hová jutottal ezzel a "más a hibás" hozzáállással.

arabok balrol 2018.06.21. 15:06:09

@blah: A zsidok hibaztatnak mindig masokat a zsidoskodasuk miatt ebben igazad van.

Kulonben is ki a faszt erdekelnek a "jogaik" ez nem Izrael.

blah 2018.06.21. 15:07:59

@Rettegek mert ballib vagyok: figyi, már sokszor mondtam, hogy inkább anyukádat fáraszd ezekkel a baromságokkal... gondolom most Soros pénzeli az orosz felkelőket is Kelet-Ukrajnában. egyszerre mindkét oldalt. ő maga a sátán. egyszer téged is meg fog erőszakolni úgyhogy rettegj.

blah 2018.06.21. 15:09:10

@arabok balrol: most tényleg azt mondtad magadról, hogy egy ostoba hazudozó nyomorék vagy? ezt eddig is láttam...

blah 2018.06.21. 15:11:51

@arabok balrol: gondolom Soroson kívül nincs ilyen. a fidesz nem csinál ilyet a közmédiával, az oroszok akiket annyira szeret a birka fideszes sehol nem csinálnak ilyet.

tényleg nem tűnt fel, hogy neked a leszart parasztnak addig jó amíg ezek valamennyire egyensúlyban vannak?

arabok balrol 2018.06.21. 15:12:41

@blah: koztudott hogy soros penzeli az ukran kormanyt

2018.06.21. 15:12:53

@Attilajukkaja: Ahogy elnézem az ellenzék állapotát, egy darabig még fogsz is szerintem.

arabok balrol 2018.06.21. 15:13:37

@blah: a fidesz azt csinal amit akar mert demokratikusan valasztottuk

sorost meg senki se valasztotta ki lesz dobva mint egy utolso migrancs

blah 2018.06.21. 15:15:01

@arabok balrol: azt csinál amit akar? te tényleg ennyire hülye vagy... csókollak.

Attilajukkaja 2018.06.21. 15:15:56

@abcdefghijklmm:
"egy darabig még fogsz is szerintem."
Szerintem is. És nem csak az ellenzék miatt. :o(

ami szabad 2018.06.21. 15:25:20

@Magánvéleményem: Egyetértek. Én is úgy látom, hogy a valós háborús menekültek mellett- akiknek igenis úgy vélem, arra az időre amíg hazamehetnek járna az oltalom és a menekült státusz- illetve a valóban nyomor elöl menekültek mellett- akiket teherbírási képesség és hasznosságuk megítélése mellett szűk számban, egyesével, ellenőrzött módon, és mérlegelve a kilétét - lehetne befogadni- itt most sáskajárás van. És erre hogy lesz megoldás a stop soros tv? Kérlek, magyarázd el nekem, hogy te egy ilyen tv-t mitől tartasz alkalmasabbnak Európát megvédeni a migrációtól, mint egy olyan megállapodást, amit az EU Afrikával akart kötni, és kifejezetten eszközrendszerrel megtámogatva az Afrikában MARADÁST szolgálta volna? Ezt ugyanis, Magyarország vétózta meg, és bevallom, számomra teljesen érthetetlen lenne az oka, ha nem azt látnám, hogy az ilyen stop soros tv-ek létjogosultságát erősíti pl. ez a vétó! Azt, hogy mi így is úgyis betartunk Európának a belpolitikai céloknak alárendelve a valódi biztonságot. EZ a bajom, és nem az, hogy nem jönnek a migrik, viszont az itt dolgozó orvosokkal miegymás, semmi bajom, és elképesztőnek tartom, hogy a fodrásztól jött kendős csajra rendőrt hívnak ÉS AZ KI IS MEGY, vagy hogy a buszon turistákat vegzál egy halom frusztrált, felhergelt gyűlölködő, miközben a többség azt csendben végignézi mára, holott feltehetően még 3-4 évvel ezelőtt is segítettek volna a vegzáltnak. EZ normális? Maga a folyamat amit szisztematikusan visznek végig, a rasszizmust erősíti, ami a majdban csak új céltáblát keres, ha a migri ügyet leveszik a polcról, egyszerűen csak ki kell majd cserélni az ellenséget, és folytatható a gyűlölködés. (Legyen mondjuk az új ellenség a kutyások, bicajosok, gyerekek, nők, bárakárki. ) Ha ez Magyarországnak valós nemzeti érdeke, kérlek, mondd el, miért lesz ettől jó nekünk, hátha megértem a buta fejemmel! Az egész ügyet lehetett volna higgadtan kezelni, és nem álhírekkel is riogatni az embereket, de itt a félelem mint ősi ösztön, a hatalommegtartási eszköz, ezért a rájátszás!

2018.06.21. 15:30:12

@Lehetnék én is:

Az megvan hülye fityiszes agyhalott, hogy az embercsempészés, valamint az illegális határátlépés eddig is bűncselekmény volt?

Akkor mi a faszom értelme volt ezt külön törvényben megismételni?

Csak nem a csúti szarzsák és az agyhalott konformista faszkalapok kedvéért?

De!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.21. 15:30:26

@blah:

Sanos ez igaz.

Soros saját csicskája számol be róla, hogy a kormány kinevezése Soros emberei, tanácsai segítségével történt.

Ahogyan az is ténykérdés, hogy a Naftogázt Soros pénzügyi köre bagóért megvette magának az Ukáronktól kisemmizve őket, és irányítva a bábkormány által.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.21. 15:33:40

magyaridok.hu/belfold/sorosleaks-ukrajna-volt-annak-idejen-a-legsikeresebb-akcio-2931667/

...
A felvételen egy bizonyos Bisztrickij nevű ember, Soros ukrajnai megbízottja, helytartója arról beszél, hogy az általuk pénzelt úgynevezett civil szervezetek buktatták meg az ukrán elnököt.

A tüntetők valószínűleg nem is tudták, hogy ki, illetve kik állnak a megmozdulások hátterében

Jevhen Bisztrickij a saját befolyásukkal kapcsolatban a „meghatározó szerep” kifejezést használja.

Bisztrickij – aki azt hiszi, hogy egy potenciális támogatójukkal beszélget – szó szerint azt mondja: ők alakították úgy az előfeltételeket, hogy a változás bekövetkezzen. Így fogalmaz: „Tudod, sokat tettünk az ellenállás előfeltételeinek terén.”

Arra a kérdésre, hogy nekik köszönhető-e Janukovics eltávolítása, nyíltan igennel válaszol. Azt mondja: „igen, mi fejlesztjük a civil aktivizmust Ukrajnában”.

A Majdan-forradalmat megelőző években az ukrajnai Nyílt Társadalom Alapítványok gyakran nyújtott bőkezű pénzügyi támogatásokat különböző helyi NGO-knak, amelyek az úgynevezett civil aktivizmust népszerűsítették Ukrajnában.

Az OSF aktivitásának célja ezek szerint nem volt más, mint a nélkülözhetetlen terepmunka elvégzése, valamint az ellenálláshoz, illetve – a Sorossal szemben álló – Viktor Janukovics kormányának elmozdításához szükséges előfeltételek megteremtése.

...

blah 2018.06.21. 15:33:55

@Rettegek mert ballib vagyok: na akkor vegyél egy repjegyet öld le a Sorost és amikor hazajössz minden költségedet megtérítem amint a katolikus egyház kimondja, hogy meghalt a sátán. de addig inkább csak kiröhöglek.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.21. 15:35:03

www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/03/29/sorosnak-csak-az-ukran-kormanyban-150-iranyitott-embere-van/

Soros György egyik legfontosabb ukrajnai embere, Jevhen Bisztrickij egy beépített újságírónak árulta el, hogyan ülteti be saját embereit Soros az ukrán minisztériumokba. Beszél arról is, hogy 150 Soros által pénzelt szakértő dolgozott ukrán minisztériumokban, valamennyiükkel személyesen is találkozott a milliárdos. Soros György receptje a kormánybuktatástól a hatalomátvételig.

2018.06.21. 15:36:16

@blah: kétharmaddal gyakorlatilag azt csinál, ráadásul demokratikus úton került megválasztasra, így ha nem tetszik, nincs más hátra, minthogy vársz 2022-ig, és szavazol. Hacsak nem szervezel puccsot.. ;-)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.21. 15:36:16

@blah:

Szarok Sorosra, és a magadfajta seggnyalóira.

Viszont mindent megteszek hogy megvédjem az országot tőletek hazaárulóktól, hogy ne jussunk Ukrajna sorsára !

blah 2018.06.21. 15:39:01

@abcdefghijklmm: te nem igazán vagy tisztában a demokrácia működésével.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.21. 15:40:45

@blah:

Arról igazán nem tehetünk hogy az emberek demokratikus döntése nem illeszkedik a ballib véleménydiktatúrába, és kultúrkampfba bele.

Azaz értem, hogy nehéz megemésztened, hogy le vagytok szarva, de kénytelen leszel beletörődni.

Tetves hazaáruló ballib szarházi banda.. :DDD

2018.06.21. 15:41:58

@blah: Dehogynem vagyok tisztában vele! .... a saját értelmezésemmel is, meg a tiéddel is tisztában vagyok, ami a következő: mindig diktatúra van, ha nem a neked tetsző oldal van éppen hatalmon.

arabok balrol 2018.06.21. 15:42:34

@blah: A demokracia el es virul.

A lippsik doglodnek csak, de ez nem fontos. Meg is gyuloltek a demokraciat, hehe.

blah 2018.06.21. 15:43:47

@Rettegek mert ballib vagyok: mutass már rá, hogy hol védtem Sorost légyszi. te egy ostoba paranoiás nyomi vagy, ráadásul a fidesz seggéből lógsz ki. soha nem kellett függenem semmilyen hatalomtól ahhoz, hogy boldoguljak. te ezzel a buzgó álhír áradattal kb arról próbálsz meggyőzni, hogy de jó ízű a szar csak azért mert egy kis legyecske vagy.
szarok rád, azt örüljél.

blah 2018.06.21. 15:48:38

@abcdefghijklmm: dehogy vagy te tisztában vele... most is csak behazudod magadnak amit szeretnéd, hogy gondoljak.

azt kellene már felfogni, hogy a mindenkori hatalom és az ostoba fajtád soha nem lesz egy platformon. aki ennyire nem ismeri az emberi természetet az vagy gyerek vagy ostoba.

legális 2018.06.21. 15:49:31

@Látens Inszinuáció:
Nem érzed, milyen szánalmas vagy ezzel az agresszív lazasággal?
Nélküled egész normális mederben ment itt a szájkarate. Nem igazán közelítettek az álláspontok, mint számtalan más esetben sem. De ilyen paraszt hangvétel nélkül, mint a tied, könnyebb volt. Azt hiszem, engem sem fogsz meggyőzni, vagy megváltoztatni azzal, hogy agyhalottazol, stb. És nem a lelkem sajog, mert nem tudtunk közelebb kerülni (ne értsd félre), csak nem értem, mit remélsz egy ilyen barátságtalan beszólástól.
Amúgy a törvény igyekszik pontosítani és kiterjeszteni az eddig is büntetendő cselekedeteket. Egyrészt korábban nem működtek ilyen csempész civil szervezetek, nem akartak sokan átmenni rajtunk, bejönni az országba és az sem baj, ha meghatározzuk már az alapoknál, hogy létezik ilyen alaphelyzet, ami korábban nem volt.

2018.06.21. 15:51:31

@blah: Aki képzeleg itt, az te vagy. Nem várom, hogy egy platformon legyek a fidesszel, és nem is vagyok egy platformon. Tényeket állapítottam meg végig, amik téged láthatóan rohadtul dühítenek.

blah 2018.06.21. 15:53:42

@arabok balrol: ja azt te pont meg tudod mondani aki annyira ostoba, hogy szerinted az a demokrácia amikor a hatalom azt csinál amit akar. igazi szolgalelkű vagy...

ben2 2018.06.21. 15:58:43

A "demokrata" blog jól megmondja, hogy eztán mire kell gondolni.
No comment.

blah 2018.06.21. 16:00:03

@abcdefghijklmm: azt állapítottad meg, hogy a választott hatalom azt csinál amit akar egy demokráciában. ezt vitattam. ahogy minden épeszű ember vitatja. ezen kívül még megpróbáltad behazudni, hogy én mit gondolok.

arabok balrol 2018.06.21. 16:02:07

@blah: demokraciaban csak a nep korlatozhatja a hatalmat, ehelyett teljhatalmat adott a nep soros meg a fajtad ellen

blah 2018.06.21. 16:07:57

@arabok balrol: jó ha tudod, hogy én haszonélvezője vagyok a fidesz rendszernek. a teljhatalom és a demokrácia egymásnak ellentmondó fogalmak. na ennyire vagy buta. egyik nicked további ostobáskodására sem fogok reagálni, szóval ne is fáradj.

arabok balrol 2018.06.21. 16:10:43

@blah: kerlek ne buntess!

muhaha

2018.06.21. 16:11:22

@blah: mivel demokratikus valasztason 2/3-od szereztek nekik a magadfajta agyatlanok, azt csinalnak, amit akarnak. Ez a helyzet.

2018.06.21. 16:12:15

@blah: te meg megprobalsz engem fideszesnek beallitani. 1-1

Attilajukkaja 2018.06.21. 16:14:40

@ami szabad:
"mi így is úgyis betartunk Európának a belpolitikai céloknak alárendelve a valódi biztonságot."
Hú, de nagyon egyetértek veled!!! :o)

Willkommenskultur 2018.06.21. 16:20:09

Orban eloszor segg picsara alazta az ellenzeket a valasztason.

Most pedig Nandorfehervarhoz hasonlo vilagrengeto gyozelmet aratott a brusszeli libbantak felett is akik nem gyozik egymas utan ujra feltalalni a magyarok altal a migrincsvalsag elso napjatol kovetelt reformokat.

muhaha

sas70 2018.06.21. 16:27:52

@Multibéla: Akkor ha Indiában, Kínában, Nepálban, É-Koreában stb. üldözik a keresztényeket, nekünk Magyarországon hozni kell egy törvényt a kereszténység védelmére!? Okos!

Ja a kínaiakkal, akkor most, hogy is állunk? Vasutat építünk, de azt mondtuk nekik, hogy ugyan nem kéne üldözni a keresztényeket?

Csak mellékesen kérdezem, ha egy indiai keresztény nálunk kérne menedékjogot úgy, hogy közben átjött egy csomó ebből a szempontból biztonságos országon, az új törvény alapján milyen elbírálásban részesülne?
Adhatok-e neki egy pohár vizet, anélkül, hogy törvényt sértenék?
Egy Boko Haram elől menekülő fekete bőrszínű keresztény milyen elbírálásban részesül? Neki adhatok egy szendvicset?

Na és mi a helyzet egy pakisztáni menekülttel? Akit a hite miatt elüldöztek a családjával együtt?

Hogy tudom eldönteni egy franciául beszélő, sötét bőrszínű emberről aki útbaigazítást kér tőlem, hogy ő tényleg francia turista, vagy algériai migráncs? Rögtön rendőrt hívok? Mi van ha nincs a környéken rendőr? Addig nem engedem el?

Willkommenskultur 2018.06.21. 16:33:04

@sas70: "Hogy tudom eldönteni egy franciául beszélő, sötét bőrszínű emberről aki útbaigazítást kér tőlem, hogy ő tényleg francia turista, vagy algériai migráncs? Rögtön rendőrt hívok? Mi van ha nincs a környéken rendőr? Addig nem engedem el?"

pontosan, mind migrans amig nem bizonyitja az ellenkezojet - rendort, hadsereget kell hivni

szerintem nem bonyolult

Attilajukkaja 2018.06.21. 16:50:17

@Willkommenskultur:
"mind migrans amig nem bizonyitja az ellenkezojet - rendort, hadsereget kell hivni"
Az a baj, hogy ti orbanisták ezt komolyan is gondoljátok. Lassan egy nyilas államot vizionáltok ide újra. De az már a múltkor se jött be!

Willkommenskultur 2018.06.21. 16:52:48

@Attilajukkaja: Ugy lesz ahogy akarjuk, s nektek kuss van.

Attilajukkaja 2018.06.21. 17:06:59

@Willkommenskultur:
"Ugy lesz ahogy akarjuk"
De hát TI nem akartok semmit, csak rázni a rongyot és fitogtatni a pöttyedt kis bicepszeteket. :o)))
Nélkülünk rövidesen felkopik az állatok, ...hacsak nem hódoltok be teljesen Putyinnak. De az sem lesz ám egy ingyenes menet!

Willkommenskultur 2018.06.21. 17:13:19

@Attilajukkaja: igen 2010 ota mindenkinek folyamatosan kopik fel az alla

LOL

Attilajukkaja 2018.06.21. 17:16:12

@Willkommenskultur:
Ahogy mondod: a többségnél bizony ez van. A NER-lovagok szerencsére megszépítik a statisztikákat, mert nekik nagyon jól megy. Indokolatlanul jól.

Willkommenskultur 2018.06.21. 17:24:01

@Attilajukkaja: es azota 2x ujravalasztottak a nepnyuzokat

nyehehe

2018.06.21. 17:47:42

@Willkommenskultur: tanuld meg, hogy a nép a hülye! ;-)

CCnick 2018.06.21. 17:47:53

@iTz: Ezért a zseniális kommentért érdemes volt beregisztrálni

CCnick 2018.06.21. 17:50:25

@legális: Szerencsétlennek már csak ennyi öröme van az életben, okádhat a blog.hun

Attilajukkaja 2018.06.21. 17:55:24

@Willkommenskultur:
"es azota 2x ujravalasztottak a nepnyuzokat"
A Fidesz elrendezte, hogy egy kisebbség 2/3-ot adjon nekik.

2018.06.21. 17:57:32

@Attilajukkaja: igen, de ezt a jogot a 2010-es régi választasi rendszerben történt győzelem utáni alkotmanymódosítással szerezte magának, szóval törvényes. Hogy etikus-e, az más kérdés, de a politika soha nem az etikáról szólt.

2018.06.21. 17:59:09

@abcdefghijklmm: bocsánat. A választási törvényre gondoltam.

Attilajukkaja 2018.06.21. 18:01:56

@abcdefghijklmm:
"alkotmanymódosítással szerezte magának, szóval törvényes"
Az, kivéve azt a sok választási csalást, amit nem voltak hajlandóak kivizsgálni. Majd hülyék lettek volna, hiszen abban a 2-3 esetben, amikor a Kúria ezt megtette, kiderült, hogy a Fidesz javára csaltak a szavazatszedők.
Amúgy meg nem módosították az Alkotmányt, hanem írtak maguknak egy másikat, amit megszavaztak saját maguknak. Nem is merészelik Alkotmánynak nevezni!

2018.06.21. 18:05:49

@Attilajukkaja: rettenetes rossz szöveg ez a csalás. A rendszerváltás óta minden vesztes idióta ezt nyomja. Igen a Fidesz is, mikor veszített.

Akkora mértékű csalás biztos nem történt, ami a kimenetelt nagyban megváltoztatta volna.

2018.06.21. 18:07:22

@Attilajukkaja: sőt még valami olyan is rémlik, hogy idén felülvizsgálatot követően el is vettek egy parlamenti helyet a Fidesztől...

Attilajukkaja 2018.06.21. 18:32:20

@abcdefghijklmm:
"Akkora mértékű csalás biztos nem történt, ami a kimenetelt nagyban megváltoztatta volna."
Elég lett volna egy kicsi is. Ahogy a Jobbik is kapott egy plusz szavazatot, úgy mások is kaphattak volna. Azért az a 2/3 nem biztos, hogy meglett volna. :o)

"idén felülvizsgálatot követően el is vettek egy parlamenti helyet a Fidesztől..."
Több tucat panaszt nyújtottak be, ebből összesen 3-at vizsgáltak ki. Abból született az a bizonyos plusz Jobbikos parlamenti hely.

Attilajukkaja 2018.06.21. 18:36:22

@abcdefghijklmm:
Aztán ott voltak a határon túli magyarok szavazatai is, amelyek szintén nagyon gyanúsak voltak. Több bejelentés érkezett ottani csalásokról is, de persze ezeket sem vizsgálták ki. A lényeg, hogy ők valami 98%-ban szavaztak a Fideszre. Na ja. Ez is nagyon életszerű!

2018.06.21. 18:43:41

@Attilajukkaja: jó, 2/3 valószínűleg bukott volna 1-2 hellyel, de amilyen összefogás van az ellenzéki oldalon, simán megszavaztatnak 2/3-os törvényeket is egy kis manipulációval/ esetleg lefizetéssel. Szóval majdnem teljesen mindegy.

2018.06.21. 18:44:15

@Attilajukkaja: az összefogás természetesen idézőjeles...

2018.06.21. 18:45:33

@Attilajukkaja: az bizony életszerű, mert ott még bizony emlékeznek a gusztustalan 23 millió románozasra....

Attilajukkaja 2018.06.21. 18:52:16

@abcdefghijklmm:
"az bizony életszerű"
Nekem sehol nem életszerű egy 98%-os eredmény. Ott valami stikli van.

"jó, 2/3 valószínűleg bukott volna 1-2 hellyel"
Én is csak erre gondolok.

"amilyen összefogás van az ellenzéki oldalon, simán megszavaztatnak 2/3-os törvényeket is egy kis manipulációval"
Ez is lehetséges, hiszen a Jobbik tegnap is a Fidesz mellett szavazott.

"Szóval majdnem teljesen mindegy."
Bizonyos kérdésekben igen. Másokban talán nem. A lényeg, hogy szerintem az egész ország jobban járt volna, ha a Fidesz nem szerez magának újabb 2/3-ot.

2018.06.21. 18:55:36

@Attilajukkaja: A migrációs szavazáson is stikli volt? Nem hinném.

A Fidesz 2/3-a szerintem sem tesz jót az országnak egyébként.

Attilajukkaja 2018.06.21. 19:09:03

@abcdefghijklmm:
"A migrációs szavazáson is stikli volt?"
Ott nem volt stikli, csak a magyar emberek nagy része nem volt hajlandó ilyenben részt venni. Én is méltóságon alulinak tartottam a dolgot, ahogy a Fidesz összes "konzultációs" PR tevékenységet is. Nem szeretem az ilyen hazug, manipulatív politikai fogásokat.
Bocsi, de most el kell mennem a családnak vacsorát adni, de holnap válaszolok, ha írsz. :o)

2018.06.21. 19:25:52

@Attilajukkaja: ok.... Első a család!

Aki elment azoknak viszont a 98 százaléka egyfelé szavazott.

Tapasztalatból tudom, hogy a hatáeon túliak nagy többsége agyába nagyon beleégett az a bizonyos 2004-es szavazás...

2018.06.21. 19:26:41

@Attilajukkaja: de hát a politika az a manipuláció művészete szerte a világon... Ez van.

2018.06.22. 07:57:44

@legális:

Ugyan már kicsi rigó!
Éppen ti vagytok azok, akik a lipsizésen, meg a migráncs stop sorosozáson túl, semmi értelmeset nem tudtok mondani vagy írni. Éppen te és az agyhalott barátaid azok akik nem látják át a dolgokat.

Továbbra sem adtál arra magyarázatot, hogy mi a gennyes tökömnek egy külön törvény az embercsempészetre, mikor már van ilyen?
Hmm?

2018.06.22. 07:59:37

@CCnick:

" Ezért a zseniális kommentért érdemes volt beregisztrálni"
Detto. Hülye gyerek. Majd te mondod meg, hogy ki és miért regisztrálhat nem, faszkalap.

Attilajukkaja 2018.06.22. 16:28:40

@abcdefghijklmm:
"Aki elment azoknak viszont a 98 százaléka egyfelé szavazott."
Mert csak az ment el, aki igennel akart szavazni. A többség otthon maradt.

"a hatáeon túliak nagy többsége agyába nagyon beleégett az a bizonyos 2004-es szavazás..."
Ezt elhiszem. Ennek ellenére ott sem rajong mindenki a Fideszért (ezt meg saját tapasztalatból tudom).

"de hát a politika az a manipuláció művészete szerte a világon"
Csak nem mindegy, hogy kiket manipulálsz: az ellenfeleidet csapod be vagy a saját szavazóidat. Óriási különbség!

2018.06.22. 17:23:28

@Attilajukkaja: ne haragudj, de az a véleményem, hogy aki nem megy el, annak a véleménye nem számít.

A politikus pedig kénytelen becsapni a saját szavazóit is többé-kevésbé, mivel homlokegyenest ellenkező dolgokat nem ígérhet, viszont a szavazótaborában egészen biztosan vannak olyan emberkék, akiknek homlokegyenest ellenkező az érdekük. Így nem marad más, mint a lavírozás.

CCnick 2018.06.22. 17:48:19

@Attilajukkaja: "Mert csak az ment el, aki igennel akart szavazni. A többség otthon maradt."

Megkérdezted őket? Egyébként a többség az EU meg NATO csatlakozási szavazáson is otthon maradt...

@Látens Inszinuáció: addig stresszeled magad cicuska, hogy a rák előtt elvisz egy agyvérzés

Attilajukkaja 2018.06.23. 00:17:38

@abcdefghijklmm:
"aki nem megy el, annak a véleménye nem számít."
Ezt próbálják Orbánék is bebeszélni az embereknek. De ebben az esetben a bojkott annyira nyilvánvaló volt, annyiszor beharangozták, hogy mindenki tudta, nem sima szavazói érdektelenségről vagy passzivitásról van szó. Aljas, hazug szavazásokhoz, "konzultációkhoz" a magyarok többsége egyszerűen nem adja a "nevét". Főleg, ha a kérdések már úgyis el vannak előre döntve.

"A politikus pedig kénytelen becsapni a saját szavazóit"
Ez nem igaz. Egy dolog, ha valamit előre megígérnek, de nem sikerül teljesíteni, és más dolog eleve tudatosan csőbe húzni az embereket. Ezt disznóságnak hívják.

@CCnick:
"Megkérdezted őket?"
Nem kellett megkérdeznem, mert a csapból is ez folyt.

2018.06.23. 05:55:43

@Attilajukkaja:

"Főleg, ha a kérdések már úgyis el vannak előre döntve."

Miért lenne eldöntve. Akkor van eldöntve, ha mindenki így gondolkodik. Állításod szerint: "Mert csak az ment el, aki igennel akart szavazni. A többség otthon maradt."
98% szavazott igennel, ha jól emlékszem.
Ha akik nem mentek el, mégis mind elmennek, akkor 51%-kal ők nyernek.

"Egy dolog, ha valamit előre megígérnek, de nem sikerül teljesíteni, és más dolog eleve tudatosan csőbe húzni az embereket. Ezt disznóságnak hívják."

Mikor egy párt egyszerre ígér több forrást az egészségügynek, a nyugdíjakra, az infrastruktúra fejlesztésére és ezzel párhuzamosan széleskörű adócsökkentésre, akkor bizony előre, tudatosan csőbe húzza a választóit,csk azok nem akarják, vagy nem veszik észre.

Márpedig a Kétfarkúakon kívül, akik annyira abszurd ígéretekkel jönnek, hogy arról mindenki azonnal tudja, hogy marhaság, szinte mindenki ezt teszi.

Attilajukkaja 2018.06.23. 13:29:00

@abcdefghijklmm:
"Miért lenne eldöntve. Akkor van eldöntve, ha mindenki így gondolkodik."
A magyarok többsége azért sem volt hajlandó részt venni az ilyen szavazásban, konzultációkban, mert tudta, hogy semmi értelme. A kormányra nézve ezek úgysem voltak kötelező jellegűek. Már a kérdések is tisztességtelenül lettek feltéve. Ez egy óriási gond volt a magamfajtának.

"Ha akik nem mentek el, mégis mind elmennek, akkor 51%-kal ők nyernek."
Talán. :o) De a 98% biztosan nem tükrözi a valóságot.

"Mikor egy párt egyszerre ígér több forrást az egészségügynek, a nyugdíjakra, az infrastruktúra fejlesztésére és ezzel párhuzamosan széleskörű adócsökkentésre, akkor bizony előre, tudatosan csőbe húzza a választóit,csk azok nem akarják, vagy nem veszik észre."
Nagyon egyetértek veled! Úgy látszik, a magyarok már régen nem értelmi, hanem érzelmi alapon szavaznak, ... ami nem biztos, hogy jó az ország előremenetelére nézve.

"Márpedig a Kétfarkúakon kívül, akik abszurd ígéretekkel jönnek, hogy arról mindenki azonnal tudja, hogy marhaság, szinte mindenki ezt teszi."
Igen, és ez számomra egy komoly gond. Mármint a populisták térnyerése.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.06.23. 13:43:24

@Attilajukkaja: A csapból nyilatkoztak a nemszavazó választók?

2018.06.23. 13:51:57

@Attilajukkaja: Nevezhetjük populizmusnak, de szerintem egyszerűen arról van szó hogy minél szélesebb néprétegeket próbálnak maguknak megnyerni olyan módon, hogy mindenkinek azt ígérik, amit hallani szeretne. Magyarországon ezt a Fidesz csinálja a legjobban. A Jobbik is megpróbálkozott vele, de nekik valamiért nem hitték el a népek...

Az ellenzék meg 8 éve mást sem csinál, mint homlokegyenest ellentmond minden egyes ponton a Fidesznek. Többre nem képes, és még azt sem képes észrevenni, hogy ez hová vezet.

Ha például a migráns témában azt mondták volna, hogy: OK, ebben igaza van a Fidesznek, beszéljünk másról, az egész migráncsozás méregfoga ki lett volna törve és lett volna esély megnyerni a választásokat. De nem.... amit az Orbán mond, annak az inverzét kell mondani és kész.... Ennyit tudnak.

2018.06.23. 13:53:28

@Attilajukkaja: Rosszul fogalmaztam: ellenzék = a többi ellenzéki párt

2018.06.23. 13:57:18

@Attilajukkaja: "Nagyon egyetértek veled! Úgy látszik, a magyarok már régen nem értelmi, hanem érzelmi alapon szavaznak, ... ami nem biztos, hogy jó az ország előremenetelére nézve."

Szerintem a választók többsége minden országban érzelmi alapon dönt. Mit gondolsz hányan néznek politikai vagy gazdasági műsorokat vagy olvasnak ilyen témájú cikkeket és próbálják megérteni a hátteret? (persze úgyis csak az érti, aki nyakik benne van, de törekedni azért lehet rá)

A Luxifeleségek a nézettségi mutatók vezetője vagy a Kálmán Olga műsora?

Attilajukkaja 2018.06.23. 14:30:40

@abcdefghijklmm:
"Szerintem a választók többsége minden országban érzelmi alapon dönt."
De főleg ott, ahol a kormánypropaganda CSAK erre utazik, ezt erősíti az emberekben. A komolyabb gondokról szót sem ejtett a Fidesz. Négy éve is mi volt a programja? "Folytatjuk!"

"Mit gondolsz hányan néznek politikai vagy gazdasági műsorokat vagy olvasnak ilyen témájú cikkeket és próbálják megérteni a hátteret?"
Ahány embert erre rávesznek. Itt van óriási szerepe a médiának. Gondolom, nem kell ecsetelnem, hogyan áll ma nálunk a média kiegyensúlyozottsága.

"A Luxifeleségek a nézettségi mutatók vezetője vagy a Kálmán Olga műsora?"
A válasz nyilvánvaló. Ennyire sikerült levinni a közmédia színvonalát. :o(
Abban sem vagyok biztos (?), hogy Kálmán Olga műsorát mindenki tudja fogni az országban. A Klub rádióét biztosan nem.

2018.06.23. 14:36:48

@Attilajukkaja: Már ne haragudj, de a Luxifeleségek nem a közmédiában fut... :-)

"De főleg ott, ahol a kormánypropaganda CSAK erre utazik, ezt erősíti az emberekben. A komolyabb gondokról szót sem ejtett a Fidesz. Négy éve is mi volt a programja?"

Itt lép be az, amit írtam, hogy az ellenzék is gondolkodhatna és nem kellene minden gumicsontra ráugrani ---> lásd migráncsozás. Időnként olyan álláspontra is lehetne helyezkedni, ami egyezik a kormányéval és akkor azt nem lehet a végletekig kihegyezni.

2018.06.23. 14:38:08

@Attilajukkaja: Felül kell vizsgálnom magam, mert lehet, hogy hülyeséget írtam. Sokszor nézem a Viasat 3-at és ott sokat reklámozzák a Luxi-kat, ezért azt gondoltam, hogy ott fut... lehet, hogy mégis a közmédiában.... bevallom műveletlen vagyok és nem nézem... :-)

Attilajukkaja 2018.06.23. 20:21:04

@abcdefghijklmm:
"Már ne haragudj, de a Luxifeleségek nem a közmédiában fut... :-)"
Ha az volt a kérdés, hogy a bugyuta, semmitmondó reality show-k vagy a politikai műsorok a népszerűbbek-e, akkor azt mondom, hogy nem fair a kérdésfelvetés. :o)

"az ellenzék is gondolkodhatna és nem kellene minden gumicsontra ráugrani ---> lásd migráncsozás."
Nem tudom, mennyire az ellenzék gumicsontja a "migráncsozás", mert szerintem nagyon nem ők erőltetik a témát, de abban igazad van, hogy az ellenzéknek valami teljesen más témában kellene elsősorban fellépnie. Mert nyilván nem a bevándorlók az elsődleges probléma ebben az országban.

"Időnként olyan álláspontra is lehetne helyezkedni, ami egyezik a kormányéval és akkor azt nem lehet a végletekig kihegyezni."
Mint például?

"lehet, hogy mégis a közmédiában.... bevallom műveletlen vagyok és nem nézem."
Ne vesztegesd erre az idődet. Én sem nézem. :o)))

2018.06.24. 06:02:51

"Mint például?"

Mint például a migráncsozás.... vagy mondjuk Paks II.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.06.24. 09:31:32

@Attilajukkaja: "Ennyire sikerült levinni a közmédia színvonalát. :o("

A világ melyik országában nézik többen a helyi közmédia politikai müsorait mint a tetszöleges realitisókat?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.06.24. 09:40:33

@Attilajukkaja: "Nem tudom, mennyire az ellenzék gumicsontja a "migráncsozás", "

orbán baszhatta volna az egész "migráncsozást" ha a szerencsétlen ellenzék a default tiltakozás helyett szépen beállt volna mellé. De ezek a hülyék még ezt felfogni sem voltak képesek. Ráadásul még a saját szavazóikkal is szembe mentek vele csak azért, hogy ellenezzenek MINDENT amit orbán csinál.

A paksbővítést a Fidesz simán megszavazta pedig Gyurcsány terjesztette be és nem lehet őket azzal vádolni, hogy 2009-ben puszipajtások lettek volna. Mert a fidesz nem hülye.
süti beállítások módosítása