HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Remélem, Magyarország nem Oroszország és Azerbajdzsán nyomában halad  tovább ...

2018.02.15. 10:07 bozotharcos

A Stop-Soros törvény által bevezetni tervezett korlátozások  sértik a szerveződés szabadságát és nem lehetnek szükségesek egy demokratikus társadalomban, s nem összeegyeztethetőek a nemzetközi emberi jogi elvárásokkal – fogalmaz az Európa Tanács emberi jogi biztosának ma közzétett közleménye az elősorban a menekültek helyzetén segíteni próbáló, jogvédelmét ellátó civilszervezeteket célzó, a jövő héten szavazásra benyújtandó törvénytervezet kapcsán.

screen_shot_2018-02-15_at_10_11_06.png

Nils Muižnieks korábban többször is komoly kritikát fogalmazott meg a magyarországi demokrácia-ellenes fejlemények kapcsán. Legutóbb tavaly májusban küldött levelet a civiltörvény megszavazása előtt Kövér László házelnöknek, kimondottan arra kérve őt, hogy az európai szervezet nevében megfogalmazott intéseket tartalmazó dokumentumot juttassa el minden magyarországi parlamenti képviselőnek.  Az általunk megkérdezett képviselők azt állítják, ők nem kapták meg ezt a levelet Kövértől, igaz, a házelnök titkársága bennünket arról tájékoztatott, hogy a kérdéses dokumentumot a parlament weboldalán tették közzé, ahol most is elérhető.

screen_shot_2018-02-15_at_10_12_59.png

A biztos arra a kérdésünkre, hogy szerinte lesz -e nagyobb hatása a mostani levelének, mint a májusinak, így válaszolt: Én szankciókat nem vethetek ki, az eszközkészletem a problémákra való rávilágításból és  a meggyőzésből áll, az a dolgom, hogy a kormány figyelmét felhívjam a nemzetközi elvárásokhoz képest kialakult hiányosságokra. A közleményem célja ugyanakkor az is, hogy jogi és politikai muníciót nyújtsak a változást akaróknak, hogy felhívjam Európa figyelmét, hogy mi is folyik Magyarországon. Szankciók híján az egyedüli lehetőségem, hogy a strasbourgi emberi jogi bírósághoz (Emberi Jogok Európai Bírósága) fordulhatok, ahol pénzbüntetéssel sújthatják az emberi  jogokat megszegő felet, illetve felszólíthatják bizonyos kifogásolt törvények megváltoztatására, de ez nagyon hosszadalmas eljárás. És persze az EU-nak  is megvannak a maga eszközei.”  Muižnieks a közelmúltban több esetben is beavatkozott az oroszországi civilszervezeteket sújtó “külföldi ügynök-törvény” kapcsán, s leadta a jogi helyzetelemzést a strasbourgi bíróságnak (ahol számos per indult az orosz törvény miatt), és most azt reméli, hogy erről a magyar kormány is tudomást szerez majd.  

screen_shot_2018-02-15_at_7_56_19.png

Hozzátette: “Remélem Magyarország nem fog Oroszország és Azerbajdzsán útján haladni a civilszervezetek ügyében. S bár az én megbízatásom két hónapon belül lejár, mindenképp tájékoztatni fogom az utódomat a magyar helyzetről, arra kérve őt, hogy továbbra is figyelemmel kövesse az itteni eseményeket.”

A mai  közleményben a biztos aggodalmának ad hangot a Stop Soros-törvénytervezet miatt, melyet, ha elfogadnak, az szerinte további súlyos, önkényes korlátozásokat jelent az civilszervezetek  nélkülözhetetlen munkája számára. Emlékeztet, hogy tavalyi, a parlament elnökének írott levelében már megfogalmazta aggályait a civiltörvény kapcsán, mely szerinte  számos, törvényesen működő emberi jogi tevékenységet is folytató szervezetet stigmatizált.

screen_shot_2018-02-15_at_8_01_02.png

Nils Muižnieks sajnálja, hogy ahelyett, hogy az általa akkor kifogásolt problémákat orvosolták volna, most úgy tűnik,  a magyar parlament még súlyosbítani készül ezt a stigmatizálást  és további korlátozásokat kíván bevezetni a menekültügy terén működő civilekkel szemben.

A biztos szerint a tervezet aggodalomra ad okot azért is, mert a magyar kormány nyilatkozatai, s a Soros György által támogatott, többek között emberi jogi szervezetek elleni lépések alapján nyilvánalóan fennáll a veszélye van annak, hogy a törvény alapján önkényesen korlátozzák majd a menekülteket, menedékkérőket segítő személyek munkáját, szabad mozgását az országhatár közelében, márpedig az ő működésük törvényesnek számít a demokratikus országokban.

screen_shot_2018-02-15_at_10_14_31.png

Muižnieks kimondottan ijesztőnek találja a  magyar kormány civilellenes retorikáját, mely a nemzetbiztonságot veszélyeztető tényezőként emlegeti a civilszervezeteket. “Az ilyen típusú szólamok a lakosságban félelmet, intoleranciát ébresztenek, s a civilekkel szemben bizalmatlanságot keltenek.” Hangsúlyozza, hogy az új törvény által bevezetni tervezett pénzügyi és egyéb korlátozások fenyegetik a szerveződés szabadságát, nemzetközi emberi jogi normákba ütköznek és egyszerűen nem lehetnek szükségesek egy demokratikus társadalomban. A biztos így zárja a közleményét:

“Felszólítom Magyarországot, hogy tartózkodjon a bármely civilszervezet - ideértve a  menekülőket segítő szervezeteket is  – törvényes tevékenysége miatti büntetésétől, stigmatizálásától, hátrányos helyzetbe hozásától.”

screen_shot_2018-02-15_at_10_15_50.png 

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1913670886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haXXor 2018.02.16. 10:31:41

Tobb orosz cikk van az indexen mint Sorosozos az Origon.

rallus 2018.02.16. 10:53:59

Nils Muižnieks pofátlan, mert oda tojik, ahonnan enni kap! Miért lenne stigmatizálás, ha a teljesen civil szervezetek büszkén a kormány pofájába vágnák, hogy őket Soros tartja életben és nem szorulnak hazai támogatásra, még az egy százalékokra sem!

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 10:57:08

Az Europa Tanacs azt pofazik amit akar a legitimitasa Soroseval egyenlo, a magyarok ivesen fosak szajba.

kis864 2018.02.16. 11:01:06

"Remélem, Magyarország nem Oroszország és Azerbajdzsán nyomában halad tovább ..."
NEM!
Soha.
Mi már előttük járunk.

BobAlice 2018.02.16. 11:04:19

@haXXor: Több orosz ügynök van az országban, mint soroslibsi.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.02.16. 11:09:55

Dalocska arról, aki mindezt lehetővé teszi... ;-)

Jól telik most ez év tele,
Dolgom alig, zsebem tele,
S Főnök bár közpénzben jól túr,
Elsikálom én, a Polt úr!

Legeslegfőbb ügyész vagyok,
S bűneim bár elég nagyok,
Fő, hogy Orbán Viktor szeret,
S nem furdal lelkiismeret!

(pávatánc!)

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 11:26:42

@rabelais: 73ezer tunteto 2010 ota osszesen nem volt az utcan

ha ha ha

satie · http://321.hu/sas 2018.02.16. 11:31:24

Nagyon egyszerű dologról szól ez a cikk: van az EU-s értékrend, ami alapján tagjai vagyunk az európai közösségnek és kapjuk meg minden évben a GDP 4-5 százalékának megfelelő támogatást azért, hogy a közellátások színvonala, ami alapján az utóbbi 5 évben már lelépett minket a V4 összes országa és Románia, ne távolodjon tovább az EU átlagának színvonalától, hanem kezdjen el ismét közeledni.

És van az az életszínvonal, amit egy átlag ember él, Oroszországban, Azerbajdzsánban, Törökországban, Kínában, és az összes többi fél- vagy még inkább autoriter országban, ahol az emberek élete nem az alapvető tevékenységek szabadságjogán alapul, mint az Európai fejlődésben részt vevő országoké, hanem kelet, illiberális államok. A nyilvános adatok szerint az utóbbiakban rosszabb az életszínvonal, ezért ezekből az országokból, mint ahogy Magyarországról is az európai értékrendű országokba vándorolnak az emberek megélni, amiből támogatják otthon a családjukat és létrehozzák azt a nettó befizetést, amit az pár évtizede pár millió török vendégmunkás termel Németországban, amiből mi megkapjuk azt a 4-5% GDP-t, hogy fejlődjön az egészségügy és minden magyar tovább, és egészségesebben éljen.

Az európai értékrendű országokból általában nem vándorolnak és telepednek le ezekbe az országokba, mert az európai ember jobban meg akarja valósítani magát és örül, ha nagyobb beleszólása van abba, hogy például mit dolgozik. De természetesen bármilyen magyar vagy más európai, aki úgy látja, hogy Oroszországban, vagy Azerbajdzsánban jobb az élet, az próbálja ki, hogy odaköltözik, lehet, hogy neki meg az fog bejönni és nem Európa, és onnan támogatja majd a hazáját, vagy onnan költözik majd vissza, miután picit meggazdagodott.

Leadfoil 2018.02.16. 11:34:14

Ti akartátok Orbánt, megkaptátok minden idők leghitványabb miniszterelnökét. DE örüljetek, mert senki sem alkalmasabb arra, amit tesz vagy amit nem tesz. Megérdemlitek a sorsotokat, mert megint rá fogtok szavazni.

különvélemény 2018.02.16. 11:39:12

"menekülőket segítő szervezeteket is – törvényes tevékenysége miatti büntetésétől"

Ja, mint a migration aid, aki hajóval szállította a menekülteket az EU-ba, mint "törvényes tevékenység".
LOL

Embercsempészés

353. § (1)164 Aki államhatárnak más által a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújt, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

nemecsekerno_007 2018.02.16. 11:46:37

@satie: "európai értékrendű országokba vándorolnak..."

Akkor nem a több pénz miatt ugye? :)

Mi meg tartsuk el a nyugdíjasokat, meg megélhetési politikusokat.

Ezek lennének az európai értékek? Vagy inkább érdekek? :)

Aki beveszi ezt mézes-mázas dumát a demokráciáról, meg szabadságról az meg is érdemli.
Úgy működnek ezek mint régebben az üveggyöngyök. Olajért, piacért üvegygyöngyöt.
Illetve demogkráciát üvegygyöngyért :D

Nem azt mondom, hogy a mostani kormány hőscincérkedése szimpatikus, kicsit már kezd elegem lenni belőle, de nem szívesen cserélném le a másik "oldal" naív idiótáira.

Mást meg nem látok, de asszem így vann ezzel 40% is.

Visceroid 2018.02.16. 11:47:23

"Remélem, Magyarország nem Oroszország és Azerbajdzsán nyomában halad tovább ..."

Miért is baj az?

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 11:47:24

@rabelais: meg a bibo kollegium tiszteletbeli tagja is

de az nem ugat bele a belgak politikajaba, ugyhogy kerjuk, a tanacshaza se tegye

ha ha ha

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 11:48:48

@rabelais: ha ha ha

ez kb. a CEUs diaksag

nem a 70ezer, ugy e?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 11:51:08

@rabelais:

Van egy gond: ez az ember BEVALLOTTAN Soros-alkalmazott volt, szóval ezt benézted, kis trágárka pedofilem...

Jakab.gipsz 2018.02.16. 12:02:44

@Frady Endre: Ni csak kibeszél.

Kicsiny fűzfapoétánk, jó szájba rágósan, is lehet ám hazudozni.

különvélemény 2018.02.16. 12:21:44

@rabelais:

Hazudsz, káromkodsz, személyeskedsz, miközben széttrollkodod az összes blogot.

Téged is a fidesz fizet, hogy lejárasd az ellenzéket?

Jakab.gipsz 2018.02.16. 12:23:11

Soros nyitott társadalma és az "európai értékrendre" hivatkozás, nem létező ostobaság.

Politológusi hablaty.

Semmi köze sincs a humán-antropológiához, sem pedig a társadalom filozófiához.

Soros-t a CEU-t ki kell tiltani Európából.

Sorost még Amerikából is ki kell tiltani.

Soros maga a sátán és a fenevad egy az egyben, e felől ne legyen semmi kétely bennetek.

Az ateista-zsidó filozófusoknak pedig az nem tetszik, hogy Oroszországból és Azerbajdzsánból már ki lettek rúgva. Túlságosan sok kárt csináltak.

Ha valamit végzetesen el akarsz, rontani bízd rá az ateista zsidó filozófusokra, elrontják majd rád fogják. Lásd Tudományos szocializmus, Marxizmus, neo-marxizmus.

Ennyi.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.02.16. 12:23:24

@Jakab.gipsz:
A "rágósan" és az "is" közé miért tettél vesszőt?
Egyébként melyik sorban nem volt igazságtartalom? :)

Tom66 2018.02.16. 12:57:53

Nem vitás, hogy Muižnieks egy idióta, csak el kell olvasni régebbi megnyilvánulásait.

satie · http://321.hu/sas 2018.02.16. 12:58:06

@nemecsekerno_007: Ernő, nem teljesen értem, amit írsz, én, ugyanúgy, mint Te, az adómból támogatom a nyugdíjas nagymamámat, hiszen gyerekként én meg ezeknek a korábbi generációknak a támogatását kaptam ugyanúgy, ezt nevezzük szociális szolidaritásnak, hiszen egy embert nem az határoz meg, hogy esetleg gazdag családba született. Csepeli vagyok. Örömmel láttam például korábban, hogy a csepeli központ rendelőintézet milyen szépen fejlődött. Az elmúlt 5 évben viszont szomorúan látom, hogy az egészségügybe tett egyre több pénz egyre nagyobb részét lopják el, így például ez a gyönyörű és még viszonylag új rendelő is elkezdett visszafejlődni, ugyanúgy egyre inkább hiánycikk benne a vécépapír, és a nagymamám egyre több órát vár, ugyanúgy, mint ahogy mostanában korábban elképzelhetetlen módon a sürgősségi nyílt színen egyre inkább halnak meg az emberek. Tehát azt látom, hogy az a pénzem, amiből korábban tényleg láttam ezt a fejlődést, most nem jó helyre megy. A gyerekek szívatása az iskolákban, a mi szívatásunk a rendelőkben Oroszországban vagy Azerbajdzsánban nem kérdés, nekik elég, ha nem romlanak nagyon a dolgok, ez az ő dolguk. Itt Európában viszont azt várjuk, és a romániai fejlődésen ez szépen látszik, hogy valóban javuljon az életszínvonal, ennek szép hagyománya van a történelmünkben is, amikre büszkék lehetünk, mint amikor például az egész nemzet ideológiamentesen összefogott a Reformkorban, amire ma is szükség lenne, a Reformkor 2.0-ra, én ezt érzem magaménak, Széchenyi, Kossuth, Deák és a hasonlók örökségét, ennek továbbvitelében vagyok érdekelt. Ez a cikk nagyjából erről az igényről szól, arról, hogy nemzeti minimum-e az ilyen típusú európai fejlődést folytatni, vagy inkább az Oroszországi, Azerbajdzsáni átlagemberek életszínvonala felé szeretnénk-e menni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 13:14:48

@rabelais:

Soros szerinted elmebeteg, s olyanokat alkalmaz, támogat, akik NEM értenek vele egyet.

Duplaxiii 2018.02.16. 13:15:56

@nemecsekerno_007:
OK, a szokásos közhelydemagógiát szórod ide.
Meg lehet tenni, új népszavazás, és ha a többség a kilápést akarja (mert ők is veled értenek egyet), akkor lépjünk ki!
De írj már egyszer egyetlen érvet, indokot, megoldást, hogy UTÁNA mi lesz velünk?
Majd mi meghatárzozuk a már nem szövetséges világnak, hogy mit tehetnek és mit nem? Hogy mi szabjuk a kereskedelmet számukra?
Tényleg valami agymosott fikció alapján élsz vagy csak a fizetett troll, provokátor vagy.
Mert azt egy idióta sem hiszi el, hogy független ország majd jobban él, amikor sem ipara, sem nyersanyag, minden a most leköpöttektől származik és a szovjet-vonal azért nem nemzetközi szint.
.
Az EU támogatás célja a keleteurópai országok felzárkoztatását jelnette. Minden ország halad, növekszik, egyedül a mi országunk zuhan már-már a 70-es évek kádári magyarország szintjére.
De te ennek tapsolt, ezt akarod, ezt tekinted az ország megmentésének! Valójában csak ócska hazaáruló vagy (vagy nem is vagy magyar állampolgár?), mert ez a debil világ, ami most nálunk van, egyedül az oroszonak jó!
.
Ja!
És ha a népszavazás mégis a maradást erősítené meg, akkor 34 órán belül takarodjatok el az országból!

Duplaxiii 2018.02.16. 13:17:47

@haXXor:
"Tobb orosz cikk van az indexen mint Sorosozos az Origon."
Mert még az itteni indexes bulvárbloggerek is látják, hogy az orosz beavatkozás a nemzetünk elpusztítását eredményezi, azaz ezer kamu sorosterv sem okoz annyi kárt nekünk, mint az oroszok seggének kinyalása!

BéLóg 2018.02.16. 13:39:06

@satie: Akkora fasz vagy mint ide Lacháza!
EZRÉVEL mennek el britek Új zélandra, Ausztráliába és Kanadába, MILLIÓSZÁMRA spanyolországból mindenhova, de még Brazíliába és Argentínába is.
Az egyetlen motiváció ebben a pénz. A sok geci GAZDAG ország, aki elfelejtettek a gazdagságukhoz utódokat hagyni, KÉNYTELENEK máshonnan hozni munkaerőt, ezért gyakorlatilag BÁRMIRE BÁRKIT messze jobban megfizetnek, mint az illetők otthon.
Ha én lennék ebben az országban a leggecibb diktátor de csak 10%-kal több pénzt adnék az innen elment embereknek, nulla egész valahány tized maradna máshol. Na EZEK azok akik a Zeurópalyi Értékek Milyatt mentek ki pl. tőlünk.

Ja, és ha van merszed Pikettyt olvasni, pontosan tudhatnád, hogy TÖBBET fizetünk az EU-nak mint amit kapunk. Neked a bezárt (mit bezárt, FÖLROBBANTOTT) cukorgyárak, leállított termelőüzemek és a többi persze lófaszt sem számít, te azt nézed, az EU ad (alamizsnaként) X manit.
Hát, hülye vagy mint a segg.
Ide az EU multi DUPLAÁRON hozza a termékeit és még szar és "kelet európai" minőségben. Ezer cikk árát tudnám neked mondani, amit ugyanaz a multi a germániai boltokban FÉLÁRON árul, tudod, ott, ahol a keresetek minimum duplája a magyarénak. Hát ezt adja nekünk az Európalyi Értékek.
Ezen kívül megjegyezném, hogy az EU már akkor a lopásra és a pénzlenyúlásra alakult gittegylet volt, amikor még Közös Piac volt a neve, tehát mégazzal sem tudod felhergelni az embereket, hogy ez a geciorbán eus pénzeket lop.

nemecsekerno_007 2018.02.16. 14:06:39

@satie: "Ernő, nem teljesen értem, amit írsz, én, ugyanúgy, mint Te, az adómból támogatom a nyugdíjas nagymamámat, hiszen gyerekként..."

- Pont ez a gond a rendszerrel, hogy előre elköltjük a nyugdíjbefizetéseket másokra.
- Amíg pörög a gazdaság addig nincs túl nagy gond vele.
- Ha beüt valami krach v. sok aktív lelép külföldre, akkor válik nehezen finanszírozhatóvá
- Lehet ezt a hintázást folytatni évtizedekig, ahogy ezt az eddigi összes politikai alakulat a választókkal karöltve tett.
- Illetve meg lehet szakítani ezt az ördögi kört, ami viszont fájdalmas.
- a szociális szolidaritással semmi gond, csak nálunk ez intézményi szinten megy, nem önkéntes (nem döntheted el kinek, mennyit adsz) és sajnos azok számát gyararpítja akik az állami újraelosztó rendszerből élnek.
- Ezzel sincs gond amíg van aki fizesse.
- Egyébként az adó se igazán mérvadó: aki az államtól kapja a fizetését az csak visszaadja azt adó formájában. Ettől nem lesz több. Lásd.: közszféra
- Mindenkit meg lehet érteni az egyéni szempontjai szerint, de az én szempontom is egyéni
- A gond az, hogy egyik szociális ellátórendszer sem társadalmi megállapodás alapján született, hanem csak így alakult.
- Egyébként születésekor a TB és a nyugdíjrendszer biztosítás alapú volt, az kapta aki rászorult.

"Csepeli vagyok. Örömmel láttam például korábban, hogy a csepeli központ rendelőintézet milyen szépen fejlődött. Az elmúlt 5 évben viszont szomorúan látom, hogy az egészségügybe tett egyre több pénz egyre nagyobb részét lopják..."

- Húha :) Szerintem a látványos fejlődések Eu-s pénzekből vannak, de erre is jó lenne valami adat.
- Az ún. "ellenzéki" sajtó, politika legalább is folyamatosan mantrázza, hogy az EU-s pénz nélkül recesszióban lenne a magyar gazdaság.
- ha ez így van, akkor ami épül nálunk, az többségében EU-s pénzből valósul meg.
- Minden más amit az általunk megtermelt javakból finanszírozunk (nem EU-s pénzből), az meg olyan amilyenre futja. Csupán ez látszik rajta.
- És itt jön be az EU-s pénzek torzító hatása. Nem igazán látszik, hogy milyen a gazdasági teljesítőképességünk ill. látszik csak nem szimptaikus.
- Ez a "kormány ellopja" című történet is szavak szintjén működik. Jó lenne ha valamelyik újságíró utánajárna, hogy akkor hogy is van ez.
- Ugyanis mielőtt el lehet lopni, valakinek azt a pénzt meg is kell termelni és lehetőleg exportból v. valahogy csak ne a belső piacról. (mert az egyik zsebből a másikba történet)
- Erre valamennyire jó mutatószám a fizetési mérleg, ami egyébként mostanában pozitív, ami nagyon jó.
- De van egy exportfüggőségünk ebből adódóan ez az egyik gond. A másik az, hogy döntően ezeket az exportbevételeket a nagy multik termelik meg. (Audi, Mercedes, Suzuki, GE etc...)
- Ez is jó, de nem elég, mert a fejlett gazdaságokban a helyi kkv szektor adja a gazdaság gerincét. A multi ha baj van akkor lelép, a helyi kkv meg nem.
- A magyar kkv-k több okból sem tudnak megerősödni: szemléletváltás kellene, tőke ill. az adórendszer agyonnyomja őket. Nyílván vannak sikertörténetek, de az nagyon kevés ahhoz képes ami mondjuk Hollandiában v. Dániában van ha a kkv szektort nézzük.
- Ezek amúgy se egyszerű problémák, de ha még nem is veszünk róluk tudomást akkor még nagyobb a gond.

Szóval muszáj valahogy csökkenteni az elvonási szintet, ahhoz meg a kiadási oldat kell csökkenteni ill. az egyéni felelősséget, öngondoskodást erősíteni.
A szlovákok kb. 10 év alatt az elvonási szintet lecsökkentették 50%-ról úgy 42-43% köré. Nálunk az utóbbi 7-8 éveben ugyanezt sikerült 52-53%-ról 47%-ra levinni. Ez amúgy nagyon derék dolog, de a további csökkentésekhez már hozzá kell nyúlni a nagy elosztórendszerkehez. Nyugdíj, egészségügy, oktatás, államigazgatás...
Ez egy kritikus pont és senki nem beszél erről. Először nekünk választóknak kéne, mert amíg mi nem tudunk addig a politikusok se fognak.

rallus 2018.02.16. 14:10:23

@Duplaxiii: Sandíts rá az EU statisztikákra, hogy melyik időszakokban maradtunk le tapinthatóan még a környező országoktól is. Aztán legyél szerény...

nemecsekerno_007 2018.02.16. 14:10:49

@Duplaxiii: "OK, a szokásos közhelydemagógiát szórod ide.
Meg lehet tenni, új népszavazás, és ha a többség a kilápést akarja (mert ők is veled értenek egyet), akkor lépjünk ki!"

Te miről beszélsz, egyem a szíved??? :) Lépjünk ki az EU-ból? Vagy mi? Attól mi változna?

Egyébként ezt biztosan nekem akartad írni v. nem sikerült megérteni miről beszélek?

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 14:11:30

@Duplaxiii: "Az EU támogatás célja a keleteurópai országok felzárkoztatását jelnette. Minden ország halad, növekszik, egyedül a mi országunk zuhan már-már a 70-es évek kádári magyarország szintjére."

Egy orszag se zarkozott fel.

A keletnemetek felzarkoztak.

Azaz, az EU tamogatasnak ez sosem volt celja.

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 14:17:03

Mellesleg, az EU egesz ktgvetese a tagallami ktgvetesek osszegenek az 1%-a.
egy.

Olyan mint ha te a 90 ezres minimalberedbol havi 900 ft-tal jarulnal hozza a szegeny rokonok felzarkoztatasahoz, persze a tobb tizezres EU hivatalnoksereg a 900adbol elobb 800at zsebre rak mint a szel mint ber/irodaberlet/ktgterites.

szoval nem kell ezt tulragozni

Jakab.gipsz 2018.02.16. 14:22:21

@Frady Endre: Semmit sem tudsz bizonyítani tehát a véleményed: rágalom.

Jakab.gipsz 2018.02.16. 14:24:11

@rabelais: persze-persze, majd mindent úgy csinálunk, ahogy a te ostoba hited szerint van. ha te valakit utálsz, akkor kitiltjuk. elmész ajó édes kurva anyádba!

satie · http://321.hu/sas 2018.02.16. 14:50:37

@nemecsekerno_007: á, kösz, így már világosabb, amit írsz, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy amit írsz, az inkább egy megfelelően tiszta szocális, szabad piacgazdaság, nem pedig egy államkapitalizmus, hanem mérsékelt állam, az érett öngondoskodást IS lehetővé tévő többpilléres társadalomszemlélet, magánnyugdíjpénztár, innovatív KKV-khoz olyan környezet teremtése, ami eredményes versenyre sarkallja őket. Nagyon úgy látom, hogy szinte ugyanazt, nagyon hasonló dolgot szeretnénk, én meg még ehhez azt, olvasva, hogy miket írnak egyesek, hogy ahelyett, hogy mint a birkák bedőlünk egymás anyázásának, ami a fenti kommentek 98%-a, inkább innovatív vitát folytassunk

nemecsekerno_007 2018.02.16. 14:59:08

@satie: Ha mi itt a blogon nem tudunk ezekről az amúgy tabu témákról beszélni, akkor társadalmi szinten se fog menni.

Ráadásul először szűk családi körben kéne elindítani ezt a diskurzust, utána lehetne kiterjeszteni. Bár nem vagyok kommunikációs szakember, de ez így legalább nagyobb eséllyel vezehet az ún. "társadalmi szerződés" megkötéséhez.
Amihez mindenki tartja magát, a választók és a politikusok is, meg valami törvényi biztosíték is kell, hogy ha valami populista hatalomra jut ne tudja visszacsinálni.
Ha létrejön egy kritikus tömegű öngondoskodó, nem az államból élő választói kör, akkor meg már végképp nem lehet visszacsinálni csak erőszakkal. Azt meg valszeg nem fogjuk hagyni, mert akkor már a többség zsebére megy.

Kemény dolgok, nem véletlenül hallgat a politika szemérmesen. :) Meg ugye mi is :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.02.16. 15:03:11

@Jakab.gipsz: A "bizonyítani" és a "tehát" közé vessző kellett volna. :)
Egyébként mit kell azon bizonyítani, hogy Polt Péter nem végzi a főügyészi feladatát, amikor mindenki látja, hogy nem végzi? Ha végezné, akkor időnként sikerülne neki egy-egy feljelentés nyomán vádemelést kezdeményeznie, de nem sikerül. Vagy alkalmatlan, vagy cinkos. Esetleg is-is? ;-)

midnightcoder2 2018.02.16. 15:25:18

@satie: "És van az az életszínvonal, amit egy átlag ember él, Oroszországban, Azerbajdzsánban, Törökországban, Kínában, és az összes többi fél- vagy még inkább autoriter országban, ahol az emberek élete nem az alapvető tevékenységek szabadságjogán alapul, mint az Európai fejlődésben részt vevő országoké, hanem kelet, illiberális államok."

Ezzel alapvetően két nagy baj van:
1. Pl. a kicsi kínaiaknál már évekkel ezelőtt is jobb volt az ipari területeken élő polgár bérszínvonala mint a magyaroké. És azóta ők picit gyorsabban fejlődtek mint bárki Európában.
2. A folyamatok iránya. A fenti illiberális államok mindig is csórók voltak, a kínaiak szinte a semmiből teremtették azt ahol most tartanak. Európa nyugati fele pedig az utóbbi 500 évben elég szép vagyonkát gyűjtögetett, és ezen még a világháborúk sem tudtak túl sokat változtatni. Viszont az elmúlt 30 évben az a bizonyos európai fejlődés amiről beszélsz, a legjobb indulattal is legfeljebb stagnálásnak nevezhető. De én inkább lerohadásnak mondanám, kb. minden vonalon, mind demográfiailag, mind kulturálisan, mind katonailag, mind gazdaságilag. Szvsz 30 éve picit jobb dolog volt németnek vagy angolnak lenni mint ma, és ezért volt Pl. BRExit is. És ez csak fokozódni fog, méghozzá egyre gyorsabban. A cégek egyre inkább nemzetköziek, ami azt jelenti, hogy ott keresik a munkaerőt ahol az olcsón elérhető, és ami a piac közelében van. Először az ipart telepítették ki, aztán a szolgáltatások mennek kifelé ezerrel. És ne hidd, hogy ez csak a képzetlen munkaerőt érintheti, egyre inkább van már olyan is, hogy a cég menedzsmentjét vitték ki olcsóbb országba Nyugat-Európából.

midnightcoder2 2018.02.16. 15:27:46

@Frady Endre: Általánosságban is fel lehet tenni a kérdést. A gengszterváltás óta több ezer milliárd forint tűnt el mindkét oldalról, ehhez képest két vagy három kisebb csirkefogó ül, ráadásul gyaníthatóan alapvetően ők sem annyira ezért, hanem mert kellemetlenné váltak.

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 15:31:15

@rabelais: valojaban a befizetok oldalarol ez meg kevesebb

en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_the_European_Union

Ott a ktgvetes a nemeteknek evi 0,35% a befizetes a sajat ktgvetesukbol az EU szeginzeinek de ennek a nagy reszet az EU hivatalnokai ellopjak, a tobbit meg a kormanyok a nyugati cegeknek adjak.

Ennyi az EU meg egy bambi. 300ezres fizetesbol 1 db. ezres az is a sajat cegeknek

Azer, erre nem lennek buszke.

histar007 2018.02.16. 15:40:43

Az ugye mindenki tudja, hogy maga a demokrácia nem demokratikus. A demokrácia a többség uralma, de a haladó felfogás szerint ha a többség akarata érvényesül a kisebbségével szemben, akkor ott nincs demokrácia.
Az NGOk a sosem megválaszott önjelölt valamitevők gyülekezetei. A politikustól elvárjuk, hogy a vagyonnyilatkozatában hozza nyilvánosságra, hogy honnan a pénz. Az NGO-tól elvárni viszont diktatúra.
Nem baj, úgy tűnik Orbán marad még egy keveset, Soros pedig nem lesz fiatalabb, akárhányszor cserélik is a belső szerveit.

metax 2018.02.16. 17:26:39

“Remélem Magyarország nem fog Oroszország és Azerbajdzsán útján haladni a civilszervezetek ügyében."

Nem csak a civil szervezetek ügyében Magyarország már 2010 óta az oroszországi, azerbajdzsáni úton halad. Meg a belorusz, a szingapúri, a malajziai és a vietnámi úton...

satie · http://321.hu/sas 2018.02.16. 21:30:23

@midnightcoder2: nem értek teljesen egyet, egyrészt a kínai átlag, amiről beszéltem, tehát nem a szerencsés keleti parti részek még mindig a béka segge alatt van, de amúgy Kína a legkevésbé sem volt mindig csóró a világ többi részéhez képest, mivel elképesztően szerencsés geopolitikai adottságai vannak, csak kimondottan rossz politika miatt vesztették el a globális legfejlettebb szerepet a talaszi csata óta, a földrajz szigorú dolog, természetes, hogy most jönnek vissza.

Másrészt túlnyomórészt szakmai, kisebb részt családi alapon volt szerencsém tőlünk nyugatabbra járni már a 80-as években is, meg most is folyton utazom, óriási a fejlődés nemhogy 30, de 10 éves távlatban is bármelyik országról beszélünk a környezetben, a közintézmények színvonalában, az infrastruktúrában, a kulturális hozzáférésben, az életszínvonal szinte minden területén.
süti beállítások módosítása