HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nem tudták cáfolni Hadházy állításait Csepreghyék a Lázár János feleségéhez is köthető alapítványról

2017.09.10. 00:52 bozotharcos

Elképesztő összegeket sorolt két nappal ezelőtt egy a koraszülött gyermeket nevelő családok segítésére tervezett, uniós támogatású, milliárdos projekt kapcsán Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője és egyik társelnöke, a szokásos heti, Korrupcióinfó címmel tartott "mutyitájékoztatóján". A kifogások között havi 800 ezer forintért bérelt ház, 50 millió forintos módszertan, összesen 50 milliós jogi tanácsadás is szerepel. A projektet egy olyan alapítvány viszi, melynek kuratóriumában Lázár János felesége is tag. Az alapítvány szombat reggelre Szegedre többek között két államtitkár (Csepreghy Nándor, Schanda Tamás) részvételével egyeztetést szervezett.

A Hadházy sajtótájékoztatója után néhány órával tartott szokásos heti kormányinfón is kitért Lázár János az ügyre: szerinte az LMP- s politikus "cigányozott", amikor azt állította, hogy a Lázárnéhez is köthető alapítvány hasonló a Farkas Flórián-féle szervezethez, mert ugyanúgy a legelesettebbek, a leginkább rászorulók pénzét nyúlja le. 

A teljesebb kép kialakítása érdekében a Bozótharc megkereste a koraszülöttek ellátása kapcsán illetékes tárcát, az Emmit, hogy  megtudjuk, a fenti pályázatban említett összegekhez képest naponta mennyi jut egy koraszülött ellátására és évente mennyit fordítanak a költségvetésből az összes ilyen gyermekre Magyarországon. Válasz a kérdéseimre még nem jött, csak péntek délután egy meghívó a másnap reggeli szegedi sajtótájékoztatóra. Mivel ilyen rövid határidővel nem tudtuk megszervezni az odautazást, a tárca képviselői, érintett szülők, orvosok, az alapítvány és Hadházy részvételével megtartott, közel háromórásra nyúlt egyeztetésről (mely miatt két államtitkár is Szegedre utazott),  az ott elhangzottakról az MTI és a közszolgálati TV tudósításaira támaszkodtunk és megkerestük az LMP-s politikust is. (Az alábbi kép a szegedi egyeztetésen készült, még Hadházy  érkezése előtt.)

koraszulottszeged.JPG

Az  MTV anyaga leginkább csak Hadházy pocskondiázásáról szólt, konkrétum egyáltalán nem hangzott el benne a kérdéses pályázat kifogásolt költségvetéséről. Az MTI anyagát idemásoltuk, a pontosabb tájékoztatás és a tanulság kedvéért:

"Egyeztetésre hívta az érintett tudományos, társadalmi, egészségügyi és kormányzati szerveket a Korábban Érkeztem Alapítvány, azt követően, hogy Hadházy Ákos korábban sajtótájékoztató keretében támadta a civil szervezet egyik pályázatát. Az eseményen az LMP politikusa is részt vett és éles, személyeskedésig fajuló vita alakult ki.

Rádi Katalin a csaknem háromórás rendezvény kezdetén elmondta, 2012-ben azt követően döntött az alapítvány létrehozásáról, hogy kisbabája egy fertőzés után két hetet töltött a koraszülött intenzív osztályon. Egyedül volt anyaként, úgy érzete, nem jut hozzá a szükséges információhoz - tette hozzá. A civilszervezet önkéntesei ma már rendszeresen látogatják a dél-alföldi osztályokat, rendezvényeikkel segítik az érintett családokat, részt vesznek a területtel foglalkozó orvosok és ápolók szakmai konferenciáin. Anyaszállásokat hoztak létre és újítottak föl, ez lehetővé teszi, hogy a nem helybéli kismamák is folyamatosan az intenzív osztályokon ápolt újszülöttjük közelében lehessenek - közölte az alapító. Az érintett családoknak az osztály elhagyását követően is segítségre van szükségük, többek között az átélt krízis feldolgozásához. Ebben tudnak közreműködni azok az anyák, akik korábban maguk is hasonló helyzetben voltak - tudatta Rádi Katalin.

Szabó Miklós, a Magyar  Perinatológiai Társaság elnöke elmondta, az évi 95 ezer újszülött közül minden tizedik idő előtt jön a világra, minden huszadik intenzív osztályra kerül, akár hónapokra is. A szakember komoly eredménynek tartja, hogy 2013 óta 30 százalékkal csökkent csecsemőhalandóság. Mint mondta ez több tényezőre vezethető vissza, ezek egyike, hogy egyre több helyen vált lehetővé az anya közvetlen jelenléte, kapcsolata az újszülöttel. Az elnök szerint ehhez szemléletváltozásra, a "műtőszerű osztályok" átalakítására van szükség. Szabó Miklós fontos feladatnak nevezte a családok által átélt trauma kezelését is. Az ilyen szülők között extrém magas a válás aránya, a családok szétesése pedig a károsodások halmozódásához vezet. A főorvos hangsúlyozta, a projekt szakmai tartalmával messzemenően egyetért. A szülői jelenlét gyógyító hatásának vizsgálata az koraszülött ellátás egyik leggyorsabban fejlődő szakterülete, a sorstárssegítés módszerének alkalmazására azonban nincs kidolgozott nemzetközi módszertan - tette hozzá.
        

Bereczki Csaba, a szegedi gyermekklinika vezetője közölte, az intézet elsősorban az orvosi feladatokra koncentráló szakemberei és az alapítvány munkatársai négy-öt éve kezdték el a közös munkát. A projekt lényege, egy olyan szakmailag megalapozott program kidolgozása, amely valamennyi hazai koraszülött osztályon alkalmazható lesz - mondta az intézetvezető, hozzátéve: büszke arra, hogy a kezdeményezés Szegedről indulhatott el.
 

A beszélgetésen elhangzott, 1,2 milliárd forintos uniós támogatást elnyerő projekt során az egységes módszertan elkészítése mellett a többi közt családokkal foglalkozó mentorokat képeznek ki. 1500 szakembernek, orvosnak, ápolónak, védőnőnek szerveznek tájékoztatót, 3120 ( ezt pl. hogyan sikerült kiszámolni előre?) hozzátartozónak adnak közvetlen segítséget. Három városban - Szegeden, Gyulán és Kecskeméten - mentorházakat alakítanak ki, ahol az egész családnak tudnak komplex szolgáltatást nyújtani. Az igényektől függően állandóan vagy alkalmi jelleggel ezek a 25 dél-alföldi járás mindegyikében elérhetőek lesznek.

Hadházy Ákos (LMP) az időnként személyeskedésig fajuló vita során kifejtette, a kitűzött célokkal messzemenően egyetért, ez a projekt szerinte azonban nem a megoldást segíti. Megjegyezte, egy pécsi és debreceni alapítvány is elnyert 600-600 millió forint támogatást hasonló célokra. ( És szerinte  mindhárom projekthez külön-külön keret van egy ugyanolyan módszertan kidolgozására.)
  A képviselő a programban résztvevő szakértők magas óradíját kifogásolta (20 ezer – 50-ezer Ft per óra), összehasonlítva a mentorok költségtérítésére tervezett havi 60 ezer forintos összeggel. Hangsúlyozta, az a célja, hogy a forrás valóban a rendkívül traumatizált családokat segítse.
 

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az eseményen úgy fogalmazott, Hadházy Ákos tudatlan és gazember, amiért úgy támadott meg kizárólag politikai haszonszerzés miatt egy kiemelten fontos feladatot végző alapítványt, hogy annak működéséről és az általa kétségbe vont pályázatról valójában fogalma sincs. Az államtitkár ezért nyilvános bocsánatkérésre szólította fel az ellenzéki politikust, amit azonban az megtagadott."2017. szeptember 9, MTI)

Szerintünk a fenti tudósításoknak egyáltalán nem sikerült cáfolniuk Hadházy tételesen sorolt és dokumentumokkal alátámasztott kifogásait. Az ellenzéki politikus szerint márpedig a projektben elkölteni tervezett összegek messze meghaladják a reális árakat, és - tette hozzá kérdésünkre, az ilyen projekt nem más, mint a pályázati pénz elherdálása, s csak az uniós pénzek (Lázár János megfogalmazása szerinti)  "kipörgetésére"(lehívására) jó, és valójában nem, vagy alig segíti azokat, akikre hivatkozva igénylik az összegeket Brüsszeltől. "A cél nemes, azonban a pénz első látásra is túlontúl soknak tűnik és sajnos másodikra is." – fogalmazott Hadházy, s elmondta azt is. az egyeztetésen az alapítvány tisztára mosdatására érkezett szakemberek elismerték, bőven lenne mire költeni még a koraszülöttek ellátása kapcsán, osztályonként 20-40 millió forintnyi készülék hiányzik az országban működő  20 neonatológiai (koraszülötteket ellátó) osztályokról.( A kifogásolt projekt mégcsak elindult, a pénzek nagy részét még nem fizették ki.)

Idézet a Korrupcióinfó blogon közzétett anyagból:

 screen_shot_2017-09-10_at_1_20_10.png

 

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6012817968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Csánó 2017.09.11. 02:18:14

Nem csak Csepreghy hazudott,hanem Lázár is!Semmi cigányozás nem volt abban amit Hadházi mondott!A módszer viszont hasonló mint az 1,6 milliárd eltüntetése!

Krutzifix 2017.09.11. 04:28:25

Ez a kolozsvári tetű csak a habonyi hisztéria kommunikációt nyomta ott is! (Mint tudjuk, az őszi balhé, amit már szerveznek kormánykörökben...) Ha Hadházy gazember, akkor csepereghyre - elnézést nemecsektől - szavak sincsenek! Mocskos székletember az ilyen, bár akár érthető is lenne, hogy a főnöke seggét nyalja a főnöke feleségét védve. Arra azonban nem tud válaszolni, ha eddig is működött az alapítvány, és ennyi jót tett - állítólag -, akkor most mire ez a hirtelen nagy támogatás, amiből egy fillér sem jut fejlesztésre? Valamiféle utólagos elszámolás?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.09.11. 06:35:25

Vigyázó szemetek Paksra vessétek.

2017.09.11. 06:53:20

Csepreghy egy hazug, aljas és képmutató , román patkány ! Lopni, hazudni és segget nyalni azt tud.
Csepreghy vajon mennyit kapott a zsozsóból, hogy ilyen hevesen védi a tolvaj főnökét és a feleségét ?
Ha belegondolok hogy ilyen patkányokat tartottunk és tartunk el ma is, mert ők a " romániai magyar hősök"--akkor hánynom kell !

VaradiJanos 2017.09.11. 07:05:03

@jános515: anyád egészségügyi ellátását is fizettük, aztán meghálálta azzal, hogy ideellett téged

hatodikx 2017.09.11. 07:06:10

@jános515: Gratulálok a gazdag szókincséhez. Mondja már, a román szitokszó?
Ajánlás: Csak nyugodtan hányja körbe saját magát !

Béláim! Rátoltuk! 2017.09.11. 08:15:03

@VaradiJanos: @hatodikx:
A lényeget hallgatjátok el és takargatjátok: a nyilvánvaló korrupciót és zsigeri aljasságot, amelynek Lázár és felesége, így családilag is már oly régóta erkölcstelen haszonélvezői.

S mert éppen a lényeget akarjátok elfedni effajta mocskolódással, a 'magyar' jelző is szitokszó lesz, ha olyan fideszes trollok esetében alkalmazzuk, mint ti vagytok.

Megnyugtatásotokul: Csepreghy egyébként ugyanolyan magyar patkány, mint ti vagytok; s mindegy, hol jött (államilag támogatott módon) e világra.

Cpeti123456 2017.09.11. 08:16:56

A lopást - bármilyen is legyen az - nem lehet cáfolni.
Hiába intézményesített.
Ahogy "A Holló" című filmben elhangzott, "örökké nem eshet"...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:45:07

Soros seggnyalói támadják a magyar civil szervezeteket.

Semmi különös nincs ebben.

hatodikx 2017.09.11. 08:48:58

Akkor beszéljünk magyarul: Mi az a zsigeri aljasség? Mondani és hányni bármikor és bármit lehet, esetleg te nyalod fel magad után. Nagyon tudom élvezni, mikor kínotokban, hogy nincs semmilyen bizonyítékotok vagy érvetek, elkezdtek káromkodni, patkányozni, románozni stb.. Hiányolom, hogy még nem náciztatok, mert az is beletartozik az alapszókincsetekbe. Úgy tudom, még műkődnek a Patyolatok, kifizetem a számlát, csak vigyétek be a szószedeteiteket egy nagymosásra.
És, hogy konkrét válasz is legyen: Tényleg nem látjuk a korrupciót, amíg nincs bizonyíték rá. Hadházyék mindig azt mondják: Ehhez meg ahhoz a személyhez köthető valaki lopott, de magát a kötődést és magát a lopást bizonyítani nem tudja, mert ha tudná feljelentést tenne az ügyészségen, állampolgári kötelesslgből. Így egyelőre pártpolitikai hadova az egész, bele van bolondulva, hogy ő már vagy még nem lophat.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:49:00

@Béláim! Rátoltuk!:

A magadfajta ballib patkányok véleményét magasról leszarjuk.

A civil szervezet munkája az egyik leghasznosabb a témában, ezerszer többet tesznek az emberekért, mint Soros álciviljei, akik csak a migrtánsok érdekeit képviselik a magyarokkal szemben.

Egy félmondat se hangzott el Lázár feleségéről hogy kapott volna egy fillért is, de a gyűlölködés, és alaptalan vádaskodás a Gyurcsnyista patkányoknál alap !

igazi hős 2017.09.11. 08:51:45

@hatodikx: Tessék némi irodalmat olvasni, a "román" már Trianon előtt is szitokszó volt. Vagy ha olvasni fárasztó, akkor lehet Mucsit nézni a youtube-on.

hatodikx 2017.09.11. 09:03:20

@igazi hős: Most már mindent értek. Ősszetéveszted és összemosod a szépirodalmat a szennyirodalommal. Hát te csak olvass olyat, amiben a román szitokszó, én közben elolvasom a román Eminescu, Blaga, Petrescu, stb. műveit.
Azt hiszem külön élvezet számodra, hogy a koszos zoknidat aranyszegélyű tányéron teszed be a mikróba!

bóvli ország jobban teljesít 2017.09.11. 09:13:27

Ez a Soros bérenc Lázárné álcivil szervezete is csak azért van hogy ellopja a pénzt a magyar emberektől! Nemhiába volt Orbán is Soros fizetési listáján, most kiderült hogy Lázárné is ott van. Nem lepne meg, ha Orbánné is rajta lenne a listán.
Milliárdokat lopnak el a magyar emberektől, hogy aztán osztozzanak Sorosssal! És ehhez még Romániából is hozzák az embereiket, ezt a Csurran-csepregit. Az Orbán kormány leváltása után az egész Soros hálózatot fel kell számolni, és ezt a fideszes Soros csicskákkal kell kezdeni!

Mauzli 2017.09.11. 09:15:33

@hatodikx:
Menj at a szomszed oraszagba, szolalj meg magyarul egy tisztan szomszed orszagbeli varosban, vagy faluban es ne csodalkozz, ha laposra vernek...Ez viszont nem fordulhat elö ha ök jönnek at es szolalnak meg a sajat nyelvükön... Ennyit a szomszed orszagbeli emberekröl.

hatodikx 2017.09.11. 09:19:23

@Mauzli: Veled megtörtént már?
Mert voltam, beszéltem, és nem történt semmi.

Mauzli 2017.09.11. 09:31:29

@hatodikx: Odaig nem jutott el a dolog, de csunyan neztek ram...Itthon meg azt se lehet, mert egyböl idegengyülölö vagyok a sajat hazamban.

Dr. Fotos 2017.09.11. 09:41:46

@Ballib cenzúrázók réme 25: Szar lesz neked ott a fidelitaszban, mert mire sorra kerulnel mar szarazra lesz nyalva a mezes bodon es egy csepp EUs mez se csurran belole mar neked.

hatodikx 2017.09.11. 09:43:05

@Mauzli: Az előbb azt írtad, laposra vernek. Mindenütt vannak elvakult emberek. Lám, nem hittem el, hogy megvertek, és azt sem hiszem el, amit a politikusok mondanak, míg NINCS RÁ BIZONYÍTÉK. Ilyen alapon, bárkit, bármikor ki lehet fasírozni, úgy ahogy már számtalanszor megtették politikai alapon.
És azt nem szeretném, hogy megismétlődjön.
Egyelőre Mo egy békés ország, mindenki elmondhatja, amit akar következmény nélkül (sajnos lepatkányozhat is ismeretlenül).
Egyet nem értek az ellenzéknél: Miért boldog, ha külföldön becsmérelheti a hazáját, csak azért mert nem az ő pártja van kormányon? Ez csak magyar szokás, más országban kifelé összezárnak a halálosan ellenséges pártok is. (Ezért nekik nem volt se Mohács, se Trianon).

Béláim! Rátoltuk! 2017.09.11. 09:57:27

@hatodikx: @Ballib cenzúrázók réme 25: @és a többi fidesznyik, gerinctelen és amorális fidesz troll:

1. Úgy döntöttem, elmegyek a jó magyar kurva anyámba: tartsatok velem, ott lesz jó igazán csak nektek!

2. Tudjátok, hol van az? Valahol az ősmagyar sztyeppén, Kazahsztán, Azerbajdzsán, stb. környékén, ahol még baltával ölik agyon (lehetőleg álmukban) a másként gondolkodókat, és/vagy júdás-pénzzel fizetik az árulókat és seggnyalókat. Nektek való hely!

3. Tisztítsuk meg magunktól ezt bűnben, egy fehér ló áráért elfoglalt Kárpát-medencét, amit jobb sorsra érdemes István királyunk oly hasztalanul próbált a nyugat, Európa felé téríteni még annak idején. Nem sejthette, hogy a barbár-agyú magyar alkalmatlan a nyugati kultúra befogadására, a keresztény értékek elfogadására, s a tíz parancsolat számára nem egyéb, mint írott malaszt.

Szégyen, amit és ahogyan képviseltek, mai fidesznyik magyarok.

hatodikx 2017.09.11. 10:15:21

@Béláim! Rátoltuk!: meg se merek fidesznnyikkani ezek után a fenyegetések után. Azért még jó utat kívánok az anyád picsájába!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 10:22:32

@Béláim! Rátoltuk!:

"barbár-agyú magyar alkalmatlan a nyugati kultúra befogadására"

Vegyes érzésekkel olvasgatom, mennyire utálkod honfitársaid, a magyarokat, csak mert rühellik az elkúró főnöködet.
Sír az egyik szemem, mert mégiscsak beszéled a nyelvet, de a gyűlöleted megnyílvánulása, ahogy leírod a magyarokat egyként, az megmutatja soha nem éreztél semmit a nemzet iránt, azaz véleméyned leszarható.

A hazaáruló ballib társaság kiirtott belőled mindent ami maygar volt.

hatodikx 2017.09.11. 10:23:57

@Béláim! Rátoltuk!: Hát érezd magad JÓL. (mármint az anyád picsájában)

illaim 2017.09.11. 10:36:17

A fidess nem ismeri az" Élni és élni hagyni" elvét! Az irigy és harácsoló stílusa miatt még az árvák könnye se oltaná a szerzési vágyát! A fenti poszt is erről szól! Nemes céllal létrehoznak egy alapítványt, aztán lenyúlják a pénzt a rászorulók elöl! A hülye narancstálibok meg azt ugatják meg, aki ezt az aljasságot nyilvánosságra hozza!

2017.09.11. 12:08:28

@VaradiJanos: Ha már anyázol, akkor valóban tapló és buta vagy. De ne okoskodj , mert olyan nagyon büdös voltál amikor megszülettél, hogy még a pap is telefonon keresztül próbált megkeresztelni, de még ott is érezte szagod és a hülyeséged, a taplóságod. Arról nem is beszélek, hogy emiatt csúzlival etettek, mert senki nem birta a szagodat elviselni.

És még egy jó tanács. Ne anyázz, mert ha megtudom ki vagy, akkor meglékellek, mint a dinnyét, fültől fülig vágom a nyakad. Mert az anyázásért mifelénk ez dukál annak, aki nem tiszteli a másik szüleit, tudod, narancskullancs ? Pláne akkor ha az édesanyám már meghalt !!!

@hatodikx: Nos, azt hiszem a gartuláció inkább önnek jár, mert bátran, a nagy semmiben anyázik, szidja a másikat és sérteget--arctalanul, a tényeket elferditve , rágalmakat szórva, erre az oldalra. De ha megkeres, szivesen körbehányom, sőt még el is ásom. Szivesen várom, közölje hogy hol és mikor várjam, és tuti, biztosan nem fog csalódni, ezt megigérem .

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 12:14:06

@jános515:

A személyeskedő hányáson kívül eddig nem sok mindent vetettél papírra te Gyurcsnyista görény.

Fenyegetsz, és hánysz, anyázol, majd kikéred a sértést ?

Azt hitted csak a munkásőr ÁVH-s fajtád küldheti el a másikat a picsába ?
Hát nem.

felső határ nincs 2017.09.11. 12:32:00

Éppenséggel volt itt kreatív költés, de nem kiugró mértékben. Mindenesetre kis péz is pénz, ha már a metróból lenyúlt 200 milliárd nem is lesz meg soha. Ott maga megyó miniszterelnök úr volt a szakértő.

2017.09.11. 12:45:29

@Ballib cenzúrázók réme 25: Bunkócska ! Hol is anyáztam, te tahó narancskullancs ? Olvasd már el hogy mit írtam, te elmeháborodott , ostoba , gerinctelen seggfej !
Ha nem tudod értelmezni, elolvasni, amit írtam, akkor nyugodtan mehetsz vissza egy OKJ-s tanfolyamra, hátha ragad valami rád, a koszon, a hülyeségen és a hazugságon kivül.

Patkány vagy, egy gerinctelen féreg, úgy hogy mivel hozzád nem szóltam, a kibicnek kuss van ! Mert amint látom csak itt van nagy pofád neked is, de máshol, kussolsz és lapitasz mint a tehénszar a fűben ! Igy már érthető, te mocsadék sorosbérenc marhaszar ?!

És egy jó tanács, ne anyázz, mert kissé sokba kerülhet majd . Talán túl sokba is !!!!!

Béláim! Rátoltuk! 2017.09.11. 20:32:25

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Ösprimitív vagy. Tehát velejéig ősmagyar! LOL és MOL! :)
süti beállítások módosítása