HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Így jut havi több milliós fizetés az állami cégek vezetőinek

2017.08.09. 10:50 bozotharcos

Már gyűlnek az aláírások az állami cégvezetők fizetésének korlátozásáról szóló népszavazáshoz, melyet a volt LMP-s politikus, Vágó Gábor kezdeményezett. A Bozótharc szerette volna megtudni az állami cégek tulajdonosi feladatait ellátó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től, hogy milyen fizetéseket kapnak ezeknek az állami cégeknek a vezetői. Az MNV Zrt. a kérésünkre azt válaszolta, ezt az nformációt az egyes cégek weboldaláról tudjuk megszerezni, "ezen adatkörökkel kapcsolatosan az MNV Zrt-nek nincs közzétételi kötelezettsége."

Nekiláttunk tehát, hogy magunk nézzünk utána, mennyit is keresnek (adófizetői pénzekből) ezek a cégvezetők. Mindjárt magával az MNV Zrt-vel kezdtük az adatkeresést,  s ott ezt találtuk:

A táblázat szerint a vezérigazgató Szivek Norbert havi ( bruttó) 5 millió forintot (ez kedvezmények nélkül, adózás után  3.325.000 Ft), kabinetfőnöke 2 milliót, az ingó-és ingatlanvagyonért felelős főigazgató, a társasági portfolióért felelős főigazgató, a jogi főigazgató, a gazdasági főigazgató havi bruttó 2 836 620 forintot kap (ez, ha semmilyen - családi stb. - adókedvezmény nem jár valakinek, tisztán 1.886.352 Ft).

Ráadásul úgy tűnik, vannak állami cégvezetők, akik busás juttatásukat még más közpénzes megbízásokból egészíthetik ki akár további milliókkal. Mint a 24.hukorábbi cikkében ezt megírta, például az MNV Zrt. vezetője is közéjük tartozik.

 

screen_shot_2017-08-09_at_10_35_16.png

 

Vágóék kérdése (melyet a Nemzeti Választási Bizottság is jóváhagyott)  így fogalmaz: "Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét (szerk: valamivel több, mint másfél milló Ft)  ne haladhassa meg?" A népszavazási kezdeményezést az LMP, a Párbeszéd Magyarországért, az Együtt, a Kétfarkú Kutyapárt és az MSZP is támogatja, a Bozótharc információi szerint a szervezők több ezer aláírást gyűjtöttek eddig. A szükséges 200 ezer aláírás megszerzésére a kezdeményezőknek 120 napja van.  

(Erőnköhöz mérten minél előbb igyekszünk folytatni a sort további bejegyzésekkel az álami cégek vezetőinek fizetéséről.)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr612730158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2017.08.09. 20:27:31

Vicc. Majd megemelik az elnök fizetését...

legális 2017.08.09. 21:22:19

Kedves Poszter!
Ha te lennél a magyar nemzet, és lenne egy vagyonkezelőd, mennyi fizetést adnál neki?
Ha állásinterjút csinálnál a jelöltekkel, melyik fizetéssávot megjelölő jelöltet zárnád ki?
Szerinted egy moszkvai kereskedelmi kirendeltség elkótyavetyélése mennyibe fájt nekünk? Sanszosabb lett volna, hogy nem lesz sumákolás, ha a szilárdabb gerinc mellé a pozíciót is alátámasztó fizetés van mögötte? Talán.

sZulamith 2017.08.09. 21:43:06

Gondolom az apraját már számon sem tartjuk. Mármint, fő osztályvezető, osztályvezető, továbbá a helyettesek:) Szánalmasak vagyunk, nincs mese.

bozotharcos 2017.08.10. 19:07:49

@legális: ilyen bérek mellett egészen biztosan nem ekkora fizetéseket. Szerinted ezek a milliós tételeket havonta hazavivő embereknek egy része nem sumákol így is? Ugyan már....
Ez nagyon másról szól attól tartok. Amúgy persze, jó szakamebert meg kell fizetni, egyébként ne megy az álami szférába dolgozni, de a 100 ezer forintos fizetésért 40 fokban táskát cipelő postások mellett ne kapjon 5 milliót a Posta-vezér például...
süti beállítások módosítása