HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Így osztották ki ma Orbánt Brüsszelben (videó)

2017.04.26. 19:05 bozotharcos

"Milliók szegényedtek el azért, hogy neki profitja legyen" – nem Mészáros Lőrincről, hanem Soros Györgyről mondta ezt Orbán Viktor az Európai Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Előtte, a plenáris ülésen kérték számon a magyar miniszterelnökön többek között a CEU-törvényt, a menekültügyi törvényt/határzárat, a civiltörvényt. A Bizottság alelnöke tételesen cáfolta a nemzeti konzultáció állításait, a CEU rektora szerint pedig Orbán megint hamisat állított az egyetemről. A miniszterelnök  a plenáris ülés után sajtótájékoztatót tartott, ahol a beszámolók szerint minden eddigi sorosozását felülmúlta....

orbanbrusszelapr2017.jpg

A ma délutáni brüsszeli eseményekről részletes beszámló olvasható az Eurológus oldalán, és itt megtalálhatók a videók is (magyar fordításban)  Timmermans, Orbán beszédéről  és a többi felszólalásról. A teljes plenáris ülés magyar fordításban itt megtekinthető, a felszólalások szövege az eredeti nyelveken itt megtalálható.

Orbán sajtótájékoztatója  itt tekinthető meg:

 A plenáris ülés nyitóbeszéde (Timmermans)  itt látható:  

Guy Verhofstadt felszólalása itt elérhető

Timmermans korábbi, április 12-i beszéde

Ezt követően a CEU vezetése Orbán Viktor mai, brüsszeli kijelentései kapcsán az alábbi közleményt adta ki:

"Az Európai Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök azt állította, hogy a CEU elnök-rektora, Michael Ignatieff a diákoknak és tanároknak egy levélben azt írta: nem aggódik a Budapesten működő CEU bezárása miatt. Ez hamis állítás. Az idézett levélben a rektor azt írta, hogy az egyetem a legnehezebb körülmények között is működni fog. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a CEU magyarországi léte ne lenne veszélyben. Sajnos, a kormány döntéseinek következtében, az ellenkezője a helyzet.

A miniszterelnök azt is állította, hogy a törvénymódosítás privilégiumokat semmisít meg és a jogokat egyenlő módon újraosztja az egyetemek között. Ez is hamis állítás. Már hetek óta kérdezzük, hogy milyen privilégiumokat birtokolt a múltban az egyetemünk és milyen új jogokat kaptak a magyar egyetemek a törvénymódosítás következtében. Sajnos a miniszterelnök úr most sem válaszolta meg ezeket a kérdéseket. Egyetemünk keményen megdolgozott az akkreditációjáért, a diplomák kiadásának joga nem privilégium. Az állítólagosan a magyar egyetemek javát szolgáló törvénymódosítást tiltakozás fogadta a magyar felsőoktatási szektor szinte minden részében. Ennek az az oka, hogy a törvénymódosítás és elfogadásának módja a magyar felsőoktatás és a tanszabadság iránti tiszteletlenséget mutat.

 

159 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr3812456743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felső határ nincs 2017.04.27. 08:22:34

Jó volt nézni, ahogy elkente Viktor a szájukat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.27. 08:25:09

Én mást láttam: Orbán győzött Brüsszelben.

olt egy mesedélután, mindenki elmondta a lemezét, melyen már ő maga is elalszik, alig voltak jelen képviselők eközben, majd mindenki jó hangulatban elment a svédasztalhoz kajálni, érdekesebb témákról dumálni, pl. a legújabb focieredményekről meg az időjárásról.

Majd mindenkinek a titkárnője elküldte emailben a már előre megírt nyiltakozatokat, melyeket senki se fog soha elolvasni.

Aztán mindenki nyugovóra tért elégedetten. Ma reggel már senki nem emlékszik az egészre. Még egy hétig a magyar médiák csámcsognak az egészen, de a határokon túl a téma jelentősége kb, annyi, mint hogy ki nyírt a legutóbbi nepáli önkormányzati választásokon.

Brix 2017.04.27. 08:29:42

Én pont fordítva láttam: Orbán logikus volt, érthető, jól érvelt álláspontja mellett. Az őt támadó politikusok felkészületlenek voltak, csak vagdalkoztak össze-vissza... Ebből a vitából megint csak Orbán jött ki jól, szerintem.

na4 2017.04.27. 08:46:48

@MaxVal,@Brix: pontosan. Orbán higgadt volt, és teljesen logikusan érvelt, remek retorikával. Szóval a cím egy nagy duma. Nem így volt. Az is nagyon tetszett, hogy keményen kiállt Magyarországért, nem ilyedt meg a ballibber brüsszeli aparátustól.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.04.27. 08:50:59

Amit én olvastam, abból nekem az derült ki hogy Viktor jól csinálta.

Pop40 2017.04.27. 08:53:47

G Orbán szokása szerint végighazudozta a napot, a hülye eu (konkrétan a Néppárt) pedig tátott szájjal asszisztált hozzá.

Valamelyik eu-s léhűtő azért megkérdezhette volna a Gecit, hogy "tudja e Orbán "úr", hogy a bolsevik elődei óta Európában egyetemet senki nem akart bezáratni"?
Bár valószínűleg erre is rutinszerűen sorosozott vagy migránsozott volna valamit a tolvaj féreg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.04.27. 08:58:30

@na4: Hagyjál már balliber apparátussal! Orbán jól beszélt. Kicsit gyűrött volt, de ez nem csoda. Magyarország tranzitút a migránsoknak. De az EU oda vissza akarja paterolni azokat aik ott jöttek be. Hát akkor nem engedünk át senkit. Ez ennyire egyszerű. Ez nem liberalizmus, vagy konzervativizmus kérdése, ez józan ész. A kvóta szerinti elosztás sem elfogadható, mert ha mások eszetlenül beengedik őket, akkor mi azzal miért szívjunk?
Ez sem liberalizmus, vagy konzervativizmus kérdése.
Orbán ezeknek keményen ellenáll, jól is csinálja és sikeresen megvédte álláspontját Brüsszelben.

Pop40 2017.04.27. 09:03:40

@na4:
Ijedt, kiscsillag. J-vel. Kibasznak Orbán seggéből, ha alapszinten megtanulsz magyarul?

"keményen kiállt Magyarországért"

Muhahahaha :D

Magyarországért a CEU áll ki, nem a tolvaj geci főnököd.
Ő a lopott pénzéért áll ki, a magadfajta majmok tapsikolása közepette. (Már ha kiállásnak lehet nevezni, hogy akárhova megy, előadja ugyanazt a 4-5 hazugságot.)

Mikhail Ignacijev 2017.04.27. 09:19:49

Brüsszelben az uborka görbületét is ki akarták osztani, oszt nem sikerült...
Csak visszavonták a szabályozó törvényt.

alfacharlybravo 2017.04.27. 09:21:42

@Pop40: Egyetem proletár diktatúra? A kis Kun Béla reinkarnáció kifejtette, hogy vizsgálat nélkül lámpavasra húzás a programja, brávó ismétli magát a történelem? Ja arra szakállas kreatúrára gondoltam.

kobalt (törölt) 2017.04.27. 09:23:00

Kicsit sem tudták "kiosztani" Orbánt, sőt,annyira nem volt fontos
a plenáris ülésnek ,hogy majdnem üres volt a terem

bozotharcos 2017.04.27. 09:29:12

"A Magyarországgal kapcsolatos jogi és alapértékeket érintő kérdésekkel foglalkozó április 12-i eszmecserét követően az Európai Bizottság ma két fronton is lépésekről döntött.

Az április 4-i magyar felsőoktatási törvény részletes jogi elemzése alapján a testület megállapította, hogy a törvény nem egyeztethető össze az alapvető belső piaci szabadságokkal, nevezetesen a szolgáltatásnyújtás és a letelepedés szabadságával, de az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglalt elvekkel, így a tudományos élet szabadságával, az oktatáshoz való joggal és a vállalkozás szabadságával, továbbá az Uniónak a nemzetközi kereskedelmi jog keretében vállalt kötelezettségeivel sem. A biztosi testület ezért úgy határozott, hogy jogi eljárást kezdeményez, és felszólító levelet küldött a magyar kormánynak a magyar felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban. A magyar hatóságoknak most egy hónap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy válaszoljanak a Bizottság jogi aggályaira. A Bizottság emellett úgy határozott, hogy folytatja a magyar hatóságokkal más fontos témák – például a menekültügy – kapcsán megkezdett párbeszédet, és továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a nem kormányzati szervezetek regisztrációjáról szóló, ugyancsak vitatott törvényjavaslat sorsát.

Másrészt a Bizottság közzétette válaszait a magyar kormány által indított, „Állítsuk meg Brüsszelt” mottójú nemzeti konzultációban megfogalmazott állításokra. A biztosi testület, amely szerint a konzultáció több téves és súlyosan félrevezető állításon és feltételezésen alapul, konkrét tényekre hivatkozó válaszában kívánja tisztázni a szóban forgó kérdéseket"
.

bozotharcos 2017.04.27. 09:29:59

tételesen cáfolták ugye a konzultációs kérdésekben megfogalmazott állításokat:
ec.europa.eu/hungary/news/20170426_nationalconsultation_hungary_hu

Jakab.gipsz 2017.04.27. 09:36:24

Orbán beszédét csak a nyolc osztályos Schulz féle libbancs demokraták nem értették meg, (azért mert nem is akarják).

A CEU pedig egy áltudományos magán-egyetem ahol a hallgatók lobotómiája agyzsugorítása és agymosása zajlik nagyüzemi módszerekkel, egyszerűen megfosztják a gyerekeket a kognitív készségüktől, egy eszme védelmében.
Mint ahogyan ezt a szcientológusok is teszik.
Nem véletlenül tiltakoznak a transzparencia ellen, de csak akkor ha ezt tőlük kérjük számon.

Pop40 2017.04.27. 09:40:04

@alfacharlybravo:

Mit szeretnél?
Ebből nem derült ki.

alfacharlybravo 2017.04.27. 09:45:49

@Pop40: Harcolni a liberós diktatúra ellen. Az ifjú Kun Bélák, Roth Manók Szamuely Tiborok ellen. Egyszer elég volt átélni libsi diktatúrát.

Pop40 2017.04.27. 09:46:56

@Jakab.gipsz:

Szokásos fideszes hazudozás a 2 általánost végzett bolsi birkáktól.
A CEU Mo egyik legnívósabb egyeteme, ahol mindenki elmondta, aki valaha is megfordult ott, hogy senki nem szól bele, mit tanítsanak.

Persze a magatokfajta egyetemet sose látott, Vitya seggéből kilógó bolsi férgeknek a hazudozás a lételeme.

Inkább tanítsd meg a közpénzből röptetett cöfös haverjaidat alapszinten külföldiül, hogy ne égjenek be úgy, ahogy tegnap.
És ezek a tanulatlan bolsevik majmok pofáznának bele EGYETEMEK életébe. Akik kimennek 40-en, és egyetlen egy nincs köztük, aki meg tudja magát értetni egy rendőrrel. :D :D :D

Pop40 2017.04.27. 09:48:47

@alfacharlybravo:

No, akkor Viktorkád ellen neki is állhatsz harcolni.
Nála nagyobb komcsi nem nagyon volt Rákosi óta.
Mellesleg egyetemeket is utoljára Vitya valamelyik bolsevik elődje záratott be.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.04.27. 09:51:26

Orbán Viktor lemosta a brüsszelitákat a világos és mindenki számára érthető logikájával, miszerint Soros György irányítás alá került az egész EU, Merkel és a többi miniszterelnök Soros füttyére táncol, Soros gyarmatosította a nyugati egyetemeket ahol a fertőző betegségnél is súlyosabb károkat okozó liberális eszméket oktatnak, Soros robbantotta ki a menekültválsagot hogy tönkretegye Németországot és Svédországot, amiket aztán bagóért felvásárolt volna, meg hogy a muszlim hordák túlszaporodjanak minket keresztényket és bevezessék a Sariárt, ahol a tolvajok kezét levágják, Soros lopja ki a közpénzeket a nyugati közbeszerzéseken és viszi ki a profitot külföldre, Soros áll az európai népszaporulat hanyatlása mögött mert a hátérben az ő kezében van az összes kotongyár és antibébi tabletta nagyüzem amelyek elárasztják a nemzetellenes termékeikkel az egészséges nemzetállamokat, Soros kezében van szinte az összes nyugati média, amelyek naponta ontják a haudozásokat a migránsokról és tudvalevő hog Soros áll az ellenforradalmak mögött szerte a világon Ukrajnától Madagaszkárig.

Ezt Orbán Viktor olyan világosan és értehtően megmondta a nyugati ostoba liberálisoknak, hogy azok csak lestek leesett állal, hogy mi van, egy darab ellenvéleményt nem tudtak kibökni.

Most aztán megláthatta a világ, hogy ki is ez az Orbán Viktor, ami nekünk magyaroknak akkora áldás, hogy azt a világ irigyli el tőlünk!

csakférfi 2017.04.27. 09:55:19

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Majd mindenkinek a titkárnője elküldte emailben a már előre megírt nyiltakozatokat, melyeket senki se fog soha elolvasni."

:)
Megy minden tovább ........a gazdagok gazdagodnak a szegények szegényednek.Ebben a "demokráciában" itten a "nyugati világban".

"Egy új kutatás kimutatta, hogy most is ugyanazok a vagyonos családok Firenzében, mint 600 évvel ezelőtt, írja a WSJ.

A kutatást azért tudták megcsinálni, mert 1427-ben Firenze komoly pénzügyi gondokkal küzdött, hadban álltak Milánóval, a város a csőd szélén állt. Az akkori városi kormány összegyűjtötte 10 ezer lakos adózási adatait, felmérték, hogy melyik család mekkora vagyonnal rendelkezik, azért, hogy alkalmasint ezeket a pénzeket elvehessék, ha a városi kincstár kiürül. A korabeli összeírásokhoz képest nagyon részletes adatsor fennmaradt, ezt hasonlították össze 2011-ben felvett adatokkal."
index.hu/gazdasag/2016/05/20/a_gazdag_csaladok_most_is_ugyanazok_mint_600_eve/

ogli dzsí 2017.04.27. 09:59:26

@Pop40: 'A CEU Mo egyik legnívósabb egyeteme, ahol mindenki elmondta, aki valaha is megfordult ott, hogy senki nem szól bele, mit tanítsanak.'

persze a 444.hu is elmondta hogy Soros nem szól bele csak fizet

viszont a CEUt nem jegyzik sehol, míg sok magyar egyetemet igen:www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016

konrada 2017.04.27. 10:14:40

...azért zorbán cinizmuson alapuló politikai zsenialitását (ez nem feltétlen dicséret!) jól mutatja, hogy míg az ellenzői egyfolytában CEU-ról beszélnek, ő magyarul következetesen KEE-t emlegette.
Ezért neki is igaza van, miközben azoknak is - akik nem tudják, hogy a kettő nem ugyanaz - és azt állítják a CEU-ra hivatkozva-keverve, hogy hazudik...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.27. 10:19:53

Úgy látom, a narancsos bérkommentelők átszoktak ide, mert a közpénznyelő lakájorigójuk már megszüntette a kommentelési lehetőséget. :)))

Larry Silverstein 2017.04.27. 10:28:51

Korrekt megbeszélés volt, nem volt semmi meglepő.

J.R. Ewing 2017.04.27. 10:34:01

@Frady Endre:

Jó az érvrendszered baromarcú. Szorosan csatlakozik a cikk hazudozásaihoz.
Nehéz feldolgozni nektek, tetveknek, hogy az újhelyi lófaszjóskák Néppárti kizárásra tett lobby tevékenysége csúfos kudarccal végződött.
Keress magadnak valami vidám elfoglaltságot a hosszú hétvégére, mert így fakit fogsz kapni. Aztán vihetünk a fehérjefeldolgozóba, hogy műtrágyát csináljanak a hitvány testedből.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.27. 10:34:49

@Frady Endre: Írjál inkább verset Endre. Egyébként mit gondolsz a arról, hogy a FAZ internetes oldalán megszüntette kommentelési lehetőséget? Quod licet Iovi, non licet bovi?

csakférfi 2017.04.27. 10:41:36

@Frady Endre:
"7Ha a szegény elnyomását, a jog és az igazság megrövidítését látod az országban, ne csodálkozz el a dolgon, mert a magas rangúra vigyáz a magasabb rangú, rájuk pedig a még magasabb rangúak. 8Az országra nézve mindenekfölött hasznos, ha a király a földművelést pártolja.
-
Aki szereti a pénzt, nem elégszik meg a pénzzel, sem a jövedelemmel az, aki szereti a vagyont. Ez is hiábavalóság! 10Ha szaporodnak a javak, szaporodnak a fogyasztói is; mi haszna van hát belőlük a gazdának? Legfeljebb annyi, hogy szemlélheti. 11Édesen alszik, aki dolgozik, akár keveset, akár sokat eszik; a gazdagot ellenben nem hagyja aludni a jóllakottság. 12Van egy fájdalmasan rossz dolog, amit láttam a nap alatt: a gazdája rovására őrizgetett gazdagság. 13Az ilyen gazdagság elveszhet valamilyen rossz számítás miatt, és ha fia születik, annak semmi sem marad.

Salamon (Jeruzsálem, i. e. 1000 körül – Jeruzsálem, i. e. 928 körül) Izrael harmadik és legismertebb királya, kb. i. e. 970-től haláláig uralkodott.
-

A Biblia leginkább bölcsességét emeli ki. Mint szerzőnek hagyományosan neki tulajdonítják A példabeszédek könyvét, A Prédikátor könyvét, az Énekek énekét és néhány zsoltárt.

3000 éve ez megy.
:)

Nagyorrú Barbi 2017.04.27. 10:49:02

@Pop40: A ceu-n lehet büfé-ruhatár szakon végezni ugye?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.27. 11:31:53

@alfacharlybravo: Most rosszul áll a szénájuk. Nincs káosz és erős külső segítség, ami benyomhatná őket a hatalomba. Ezért ennyire idegesek..

alfacharlybravo 2017.04.27. 11:35:37

@EU zászlót mindenhova!: Talán attól szakadt el a cérna, hogy abszolút az erőfölényük a világban és mégis nem ők vannak nálunk hatalmon. Akkor pusztuljon Magyarország. A külföldi befektetőket biztatják kivonulásra stb. Igen kártékonyak mint a patkányok. Hitlernek mégis igaza volt?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.04.27. 11:41:34

Orbán kiváló volt. egyértelmű és logokus érvekkel válaszot a hisztire.

bozotharcos 2017.04.27. 11:42:21

@Frady Endre: nem baj, elférnek a vélemények szabad piacán, plusz ahhoz,hogy kommenteljeneke, el kell olvasnia egy más meggyőződésű ember véleményét:)
hátha ragad rájuk valami az értelmes , érszre és nem erőre épülő érvelésből

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.04.27. 11:45:07

a korrekt tájékoztatás nevében látom a válaszok (mármint OV válaszai) elmaradtak:)))
nem meritek kitenni? mert látszana, hogy lettek bedarálva?
LOL

rfbzs 2017.04.27. 12:09:57

Nagyon is kiosztották. Az is igaz, hogy remek válaszolat IS adott.
Amiben kiosztották - sok mindenben - arra persze nem is reagált, a fő, hogy "megvédte" Magyarországot.
Vagyis: undorító volt, mint mindig.

Balt 2017.04.27. 12:10:05

@MaxVal BircaMan HJCD: Szerintem nem jól ítéled meg. Máshol írtam, válaszként, de hozom:

Aki látta a "műsort", pontosan tudja, hogy a hisztiző és toporzékoló antipolitikusokat a szocik és a libdemek soraiban kell keresni: a frakcióvezetőik hozták a formájukat. :) Hozzájuk képest Orbán maga volt az európai értelemben vett jómodorú úriember, nem is tudom, honnan ez az önuralma, ... azaz nyilván erre készült. Sajnos kevés ún. európai választó láthatta, de itthon a kormánypropagandának 3 évre elég muníciót ad, és jól is van ez így. :))

Pop40 2017.04.27. 12:11:44

@bozotharcos:

Gondolod, azért fizetik őket?

Vitya aktuális hazudozását böfögik vissza 220 nicken. Épp, ahogy a hírhamisító pártmédiájuk.

Orbaneszku százmilliárdokat költ a hírhamisító médiájára.

Gondolod, ezek után majd sajnál pár százezret kifizetni néhány bérnyaloncnak, hogy azok visszaböfögjék a hülyeségeit ott is, ahova még nem tudott benyomulni?

Pop40 2017.04.27. 12:13:40

@Balt:

"nem is tudom, honnan ez az önuralma, ... "

Tudja, hogy az eu töketlen, és a százmilliárdokat ellopó tolvajok számára sem létezik halálbüntetés, onnan.

Pop40 2017.04.27. 12:15:15

@alfacharlybravo:

Magyarországot csak egy csoport pusztítja, az oktatásellenes, egyetmeket bezárató, országot szétlopó bolsevik hordátok.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.27. 12:16:22

Még mindig hazudnak a ballibek mint a vízfolyás.

Adhat az ELTE, vagy más egyetem Amrikai diplomát a diákjainak ?

Nem.

Akkor a Soros féle gender szakos majmokkal kivételztek eddig ?

Igen.

Csak a barom ballibek küzdenek már Soros féle privilégiumokért, amiket más magyar halandónak nem jár.
Se Civileknek, se egyetemeknek.

Csak a SOros csicskáknak.

Pop40 2017.04.27. 12:16:56

@Nagyorrú Barbi:

Nem tudom, nem nézegettem ilyen lehetőségeket.
Próbáld ki, ha sikerül, az eddigi seggnyaló-szakod után a büfé-ruhatár komoly előrelépés lesz. ;)

Larry Silverstein 2017.04.27. 12:17:11

@Balt: Szar az EUnak, ha megbüntetik Orbánt, akkor Orbán megútáltatja az EUt a magyarokkal, és kilépünk, amit ők sem akarnak.

Ha nem büntetik meg Orbánt, akkor tovább irtja majd a nk-i vakondokat, úgyhogy lesz még itt sírás-rívás .... a sajtóban.

Pop40 2017.04.27. 12:21:05

@Legeslegalja:

Bizony, adhat.
Kinek lesz ezzel konkurrencia? Az amcsi egyetemeknek. Ők sápítoznak emiatt? Nem.

Mo-nak jó, hogy van egy egyetem, ami adhat amcsi diplomát? Naná, hogy jó.
Így persze érthető, hogy a magyarellenes komcsi hordád meg akarja szüntetni azt az egyet is.

Mert mennyivel jobb lesz majd az országnak, ha onnantól fogva egy magyar egyetem se tud amcsi diplomát adni.

Hazaárulás trágyazabáló fideszes söpredék módra.
Jól kifejezi a neved, kik vagytok.

Pop40 2017.04.27. 12:22:51

@Larry Silverstein:

Dehogy utáltatja.

A másfél milla majmán kívül senki nem hallgat már a vajdádra.

Nem csoda, hogy csak nektek beszél, mert jól tudja, hogy mindenki más kiröhögi.

alfacharlybravo 2017.04.27. 12:28:29

@Pop40: Hűha, a te fejedben tényleg így van. Milyen oktatásról az áltudományos propagandáról? Mit akarsz tanulni? Érdekes nekem önképzéssel sikerült minden tudást megszerezni, plusz a vállalati tovább képzés is elegendő volt. Mi a brokit akarsz még?

bozotharcos 2017.04.27. 12:32:24

@FILTOL: a sajtótájékoztató linkje ott van, a legelején, abbn szinte végig OV beszél
sajnos a plenáris ülés teljes viedóját egyelőre nem sikerült megszereznem, pedig tegnap óta folyamatosan próbálom. egyelőre csak a felszólalók listája van meg, később pótolom a többit, amint hozzáférek

élhetetlen 2017.04.27. 12:47:16

@Jakab.gipsz: „egyszerűen megfosztják a gyerekeket a kognitív készségüktől”. Gyerekek? Mester és doktori képzésen? Lehet, hogy te „úgy” maradtál, de egy diplomás, 20 év feletti ember már felnőtt!

Attilajukkaja 2017.04.27. 12:58:37

Ez egy elég szegényes leírása a tegnapi Parlamenti ülésnek. De az legalább lejött az írásból, hogy Orbán megint össze-vissza hazudott.
Az Európai Parlamentről, illetve a Néppártról viszont kiderült, milyen töketlen egy társaság. Orbán megint kapott egy ejnye-bejnyét, amit itthon minden elvakult hívője (és sajtója) győzelemként ünnepel.
Gratulálok!
Még egy felfüggesztést sem helyeztek kilátásba, ami nem kizárást jelent, csak egy komolyabb figyelmeztetést. Ezzel erősítették Viktor Győzővics itthoni pozicióját, és ezzel kivívták a megvetésemet. Szarháziak!

élhetetlen 2017.04.27. 13:08:34

@Nagyorrú Barbi: Hogyne drága! Nem is kell semmit elvégezned, bemész, és kérsz egy kamu diplomát, vagy doktori címet. Adnak. Ja, az nem ez a cég volt!

Larry Silverstein 2017.04.27. 13:13:31

@Attilajukkaja: HA megbüntették volna Orbánt, akkor az EU népszerüsége gyors esésbe kezdett volna itthon és a V4eknél, amit nem igazán engedhet meg az EU magának.

Orbán azt csinál amit akar, nem Orbán van szarban, az EU van szarban.

Attilajukkaja 2017.04.27. 13:20:53

@Larry Silverstein:
"HA megbüntették volna Orbánt, akkor az EU népszerüsége gyors esésbe kezdett volna itthon és a V4eknél, amit nem igazán engedhet meg az EU magának."
Miért ne engedhetné meg magának? A baj, hogy már egy ideje sírnak azon, hogy Orbánt meg kellene büntetni, de töketlenek ahhoz, hogy tegyenek is bármit.

"Orbán azt csinál amit akar"
Ez a legnagyobb problémám vele. Nem érdekli sem a magyarok jövője, se Európáé. Csakis a saját hatalma.

"nem Orbán van szarban, az EU van szarban."
Az EU nincs szarban, de az EP igen.

Larry Silverstein 2017.04.27. 13:25:23

@Attilajukkaja: 'Miért ne engedhetné meg magának? A baj, hogy már egy ideje sírnak azon, hogy Orbánt meg kellene büntetni, de töketlenek ahhoz, hogy tegyenek is bármit.'

Németország jól keres a V4ekkel, meg migrinceket sem akar. Akkor minek konfrontálódjon velünk? Úgyis Merkelé a végső szó, a törökökkel is ő kötötte a migri-bizniszt, az EU bohócait senki nem veszi kommolyan.

'Ez a legnagyobb problémám vele. Nem érdekli sem a magyarok jövője, se Európáé. Csakis a saját hatalma.'

A saját hatalma érdekel elsősorban minden politikust. De azzal nincs bajom, hogy Orbán inkább fehér keresztény országot/európát szeretne, nem tarka muszlimot.

konrada 2017.04.27. 13:39:18

@Pop40:
...egyébként ebben meg igazad van.
...persze az is igaz, hogy azok meg azért nem sápitoznak, mert ott gyakorlatilag minden high school-on túli oktatási intézményt University-nek neveznek, így a sok Hillbilly University között ez is elfér. A nagyok meg nem is tudják, hogy Európa legjobb egyetemeként a CEU nekik konkurencia..;)

röf 2017.04.27. 13:43:03

Miért érez ellenállhatatlan kényszert ez a néhány blogger, hogy elmagyarázza, kinek az előadásában mit hallottunk.
Hozzáférhető minden brüsszeli mondat, akit érdekelt, meghallgatta.
Az előre bekészített, de el nem pukkantott "Lemosták Orbánt" kezdetű blogok gyér mennyisége jelzi, megint Orbán nyert.

élhetetlen 2017.04.27. 13:43:52

@Legeslegalja: Na, próbáljuk meg. A CEU-nak azt a jogot nem a magyar állam adta, hogy adhat ki amerikai diplomát, hanem Amerika fogadja be a CEU- diplomát, mert akkreditálták ott a képzésüket. Na, most, ezt a jogát nem is veheti el az állam, legfeljebb megtiltja a magyarországi működésüket. Érted? Ez folyik most.
Más. Az ELTE is adhatott volna ki Amerikában érvényes diplomát, amennyiben végez olyan oktatást, amit Amerika valamelyik tagállama befogad (azaz elfogadja az akkreditációt). Az, hogy a CEU megoldott valamit, amit az ELTE nem akart, vagy nem tudott, az nem kivételezés. Tudod, ez most olyan, mintha ki akarnánk írtani a 140-es IQ-jú embereket, mert nekik sem ját több, mint az átlagnak. Érted?

Larry Silverstein 2017.04.27. 13:49:35

@élhetetlen: Már miért adna ki az ELTE amerikában érvényes diplomát? Miért is lenne az jó Magyarországnak, aki az ELTÉt fizeti?

Mellesleg sokkal több ELTÉs diplomás dolgozik külföldön, mint CEUs.

Attilajukkaja 2017.04.27. 13:49:41

@Larry Silverstein:
"Németország jól keres a V4ekkel, meg migrinceket sem akar. Akkor minek konfrontálódjon velünk?"
Akkor is jól keresne, ha Orbánt jól seggbe rúgnák. A magyar gazdaság ki van szolgáltatva a külföldnek.

"Úgyis Merkelé a végső szó, a törökökkel is ő kötötte a migri-bizniszt, az EU bohócait senki nem veszi kommolyan."
Valóban! Végre valaki belátja, hogy a menekültáradattól nem Orbán hülye kerítése védte meg Európát (már amennyire), hanem Merkel megállapodása a törökökkel, Malival, Líbiával stb.

"A saját hatalma érdekel elsősorban minden politikust."
Azért vannak határok. Magyarországot újra eladni az oroszoknak már túlmegy ezen a határon. Orbán már a látszatát sem akarja fenntartani annak, hogy az országáért cselekszik. Illetve ez így nem igaz, mert sok közpénzt fordít arra, hogy megtévessze a tanulatlan és tájékozatlan többséget, hiszen ők biztosítják számára a 2018-as szavazatokat. Az értelmesebbje már régen átlát a szitán.

"De azzal nincs bajom, hogy Orbán inkább fehér keresztény országot/európát szeretne, nem tarka muszlimot."
Te is tudod, hogy ez csak egy bugyuta népriogatás. Ide senki nem akar jönni, inkább menekülni.

Attilajukkaja 2017.04.27. 13:51:27

@konrada:
"minden high school-on túli oktatási intézményt University-nek neveznek"
Kivéve, amit nem. Jóval több a College, mint a University. Ennyit a tényszerűségedről!

Attilajukkaja 2017.04.27. 13:53:30

@Larry Silverstein:
"miért adna ki az ELTE amerikában érvényes diplomát?"
Az ELTE diplomát simán elfogadják az USA-ban. Más magyar egyetemét is. Semmilyen hátrányt nem szenvednek az ELTE-sek a CEU-val szemben. Ezt csak Orbán hazudja be a magyaroknak!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.04.27. 13:54:06

@kobalt: Mint a magyar parlament igaz? Itt sem lehet egy normális vitanapot tartani semmilyen kérdésről, mert a képviselők basznak bemenni. Főleg a Fideszesek, sőt ők meg sem szavazzák, ha olyan vitanapot kezdeményez az ellenzék, ami kínos lehet a számukra.

Larry Silverstein 2017.04.27. 13:57:31

@Attilajukkaja: 'Akkor is jól keresne, ha Orbánt jól seggbe rúgnák. A magyar gazdaság ki van szolgáltatva a külföldnek.'

Orbánt nem tudják seggbe rúgni, mert a hazai közvéleményre sokkal nagyobb a befolyása, mint Merkelé, vagy Junkeré. Vagyis csak Magyarországot büntethetnék, ami nekik is öntökönszúrás lenne.

'Valóban! Végre valaki belátja, hogy a menekültáradattól nem Orbán hülye kerítése védte meg Európát (már amennyire), hanem Merkel megállapodása a törökökkel, Malival, Líbiával stb.'

Hát Európát sajnos nem, de a balkáni útvonalat igen. Csakhogy jópár tízezer itt kószál már Görögországtól Szerbiáig, úgyhogy jó helyen van az a kerítés.

'Azért vannak határok. Magyarországot újra eladni az oroszoknak már túlmegy'

Mire alapozod ezt?

'Te is tudod, hogy ez csak egy bugyuta népriogatás. Ide senki nem akar jönni, inkább menekülni.'

Van menedékjog, schengen, regisztráció, kvóta, az senkit nem érdekel ki hova akar menni.

Attilajukkaja 2017.04.27. 13:57:32

@röf:
"megint Orbán nyert"
Jéééézusom! Az ilyenektől van lejtmenetben ez a szerencsétlen ország. Ti még a szart is büszkén kenitek az arcotokra és álltok ki azzal, hogy már a jakutok is ezzel itták a kumiszt. Kósa Lala és Németh Szilárd büszke madzsarjai vagytok! Hajrá!

Larry Silverstein 2017.04.27. 14:00:01

@Attilajukkaja: Automatikusan nem fogadják el az USAban a magyar diplomákat, csak egyéni akkreditáció után. Bár ha valaki kap egy versenyszférás állást ált. senkit nem érdekel a diplomája, tőlem sosem kérték, külföldön se.

Igen, ez hazugság hogy hátrányba kerülnek a magyar egyetemek a CEU miatt.

Az ok a basztatásukra Soros és a migrinézetei.

röf 2017.04.27. 14:00:12

@Attilajukkaja:
Két eset lehetséges.
Vagy a mit ez a néhány kóbor blogger sulykol, hogy fölmosták Orbánnal az akácparkettát. Vagy nem.
Szerintem ez utóbbi.

mikroman 2017.04.27. 14:03:49

Valaki meg tudná mondani, hogy mi köze a magyar törvényhozásnak ahhoz, hogy egy nem állami támogatásból élő intézmény nem magyar diplomát adhat? Csak mert ha amerikai (Amerikában elfogadott) papírt ad az iskola, akkor az rohadtul az adott országra tartozik. Ha vernyákolni akarnak, akkor a magyar diplomán/végzettségen tegyék! Rohadtul semmi közük a demagóg kamugépeinknek, hogy az amcsik mit milyen feltételekkel engedélyeznek. Csak az számít, hogy minden tekintetben megfelelnek az amerikai törvényeknek. Meg a magyaroknak is megfeleltek. Tényeket nem nagyon mutattak fel.

Attilajukkaja 2017.04.27. 14:05:46

@Larry Silverstein:
"Orbánt nem tudják seggbe rúgni, mert a hazai közvéleményre sokkal nagyobb a befolyása, mint Merkelé, vagy Junkeré."
És? Ez az EU-t vagy az EP-t mennyiben érinti?

"Vagyis csak Magyarországot büntethetnék, ami nekik is öntökönszúrás lenne."
Ezzel nagyon nem értek egyet. Szerintem pont azzal büntetik az országot, hogy szemet hunynak Orbán ámokfutása felett.

"Hát Európát sajnos nem, de a balkáni útvonalat igen."
Ezt mégis hogy érted? Mintha nem ott jönnének a menekültek Európába.

"Csakhogy jópár tízezer itt kószál már Görögországtól Szerbiáig, úgyhogy jó helyen van az a kerítés."
Kerítés ide vagy oda, már itt kószálnak. És itt is maradnak.

"Mire alapozod ezt?"
Mármint, hogy Orbán újra az oroszoknak adja el Magyarországot? Ez most egy vicces kérdés volt?

"Van menedékjog, schengen, regisztráció, kvóta, az senkit nem érdekel ki hova akar menni."
De ezzel azt beadni a magyaroknak, hogy itt muzulmán hatalom lesz, akkora mese-meskete, amit még Sheherezádé sem tudott volna kitalálni az 1002.-k éjszakán!

Attilajukkaja 2017.04.27. 14:09:14

@Larry Silverstein:
"Automatikusan nem fogadják el az USAban a magyar diplomákat"
Az enyémet simán elfogadták. Nem dőlök be az ilyesminek. Ráadásul egy csomó egyetemünk megállapodást kötött kinti campusokkal, vagyis csont nélkül elfogadják az itthoni diplomákat.

"Igen, ez hazugság hogy hátrányba kerülnek a magyar egyetemek a CEU miatt.2
Köszönöm!

"Az ok a basztatásukra Soros és a migrinézetei."
Igaz. Illetve a Soros és NEM CSAK a "migrinézetei" miatt.

Larry Silverstein 2017.04.27. 14:14:09

@Attilajukkaja: 'És? Ez az EU-t vagy az EP-t mennyiben érinti?'

Annyiban, hogy Orbántól függ, mennyire szereti a nép az EUt.

'Ezzel nagyon nem értek egyet. Szerintem pont azzal büntetik az országot, hogy szemet hunynak Orbán ámokfutása felett.'

Mit tehetnének konkrétan?

'Ezt mégis hogy érted? Mintha nem ott jönnének a menekültek Európába.'

90% az olaszokon keresztül jön már.

'Kerítés ide vagy oda, már itt kószálnak. És itt is maradnak.'

Márint kerítésen kívül, nagyon helyesen.

'Mármint, hogy Orbán újra az oroszoknak adja el Magyarországot? Ez most egy vicces kérdés volt?'

Miért lenne vicces? Csak tisztázd ezt a lózungot lécci.

'De ezzel azt beadni a magyaroknak, hogy itt muzulmán hatalom lesz, akkora mese-meskete, amit még Sheherezádé sem tudott volna kitalálni az 1002.-k éjszakán!'

A nyugati városok elarabosodott gettói beszédesebbek mint a libsi propaganda.

Attilajukkaja 2017.04.27. 14:15:00

@röf:
"vagy a mit ez a néhány kóbor blogger sulykol, hogy fölmosták Orbánnal az akácparkettát. Vagy nem.
Szerintem ez utóbbi."
Nem mostak fel senkivel semmit. Mert nem ez volt a cél! De hogy Orbánt súlyos kritikákkal illeték a saját frakciótársai is, az tény. A baj, hogy megint túl puhányak voltak vele.
Orbán előadta a saját kis pávatáncát, össze-vissza hízelgett az EP-nek, orrba-szájba hazudott, ... csak már senki nem hitt neki. És aki ezt győzelemnek veszi le, az nem tudom, hol él.

élhetetlen 2017.04.27. 14:20:24

@alfacharlybravo: „Érdekes nekem önképzéssel sikerült minden tudást megszerezni , plusz a vállalati tovább képzés is elegendő volt.”. Minden tudást? Nem semmi vagy! Vagy csak azt a tudást, ami elég a munkádhoz? Az igényszint nem mindenkinél egyforma. Tudod, még egy hidegburkolónál is van olyan, hogy egyszer megtanulta, hogy a ragasztót rá kell kenni a kőlapra, aztán lenyomni, és van, aki követi, hogy milyen új ragasztók jelennek meg a piacon. Csak úgy mondom. Most képzeld el ezt egy bonyolultabb szinten.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.27. 14:24:41

@mikroman: Az amerikaiaknak is vannak olyan törvényeik, amelye más országokban történt dolgokta ítélnek meg. Ilyen törvénykezés lehetséges.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.27. 14:27:57

@alfacharlybravo: Nem tudom mennyire hoizzájuk köthető a muzulmán tömegek erőltetett betelepítése, hisz ez nagyon nem jó az európai zsidó közösségeknek sem.
Beáldoznák őket is a szent cél érdekében?

Attilajukkaja 2017.04.27. 14:30:21

@Larry Silverstein:
"Annyiban, hogy Orbántól függ, mennyire szereti a nép az EUt."
Sajnos megint nem értünk egyet. Ennyi EU ellenes plakát és szlogen ellenére az emberek még mindig az EU-t akarják. Mert a pénz beszél, a kutya ugat.

"Mit tehetnének konkrétan?"
Én a helyükben felfüggeszteném a Fidesz Néppárti tagságát. Ez már több lenne egy dá-dánál. Nem zárnám ki, csak felfüggeszteném. Ezzel a szavazatok nem kerülnének át egy másik frakcióhoz, de a Néppárt munkájában sem vehetnének részt. Egy jó darabig.

"90% az olaszokon keresztül jön már."
A százalékokat nem tudom, de nem véletlenül említettem, hogy Merkel több Afrikai országgal is tárgyalt és Németország (nem az EU!) komoly pénzeket fizetett nekik, hogy helyben ellássák a menekülteket.

"Márint kerítésen kívül, nagyon helyesen."
Előbb-utóbb beszivárognak az EU területérre, és akkor majonézzel ehetitek Orbán kerítését.

"Csak tisztázd ezt a lózungot lécci."
Orbán több esetben is Putyin pincsijének bizonyult, most pedig komoly adósságba próbája verni az országot atomerőmű címén. Mintha nem lenne elég a már meglévő államadósságunk.

"A nyugati városok elarabosodott gettói beszédesebbek mint a libsi propaganda."
Ha ennyire vágysz az etnikai tisztaságra, akkor gondolom, amellett is kiállsz, hogy a lengyel vagy magyar gettókat is kiebrudalják Ny-Európából. Vagy a magyarországi kunoktól és jászoktól is szívesen megszabadulnál, mert ők sem keresztényként lettek ide betelepítve, és nem húsz évbe tellett, míg asszimilálódtak.
Amúgy jártam Londonban és NY-ban, valamint Marseilleben is az arab negyedekben. Klassz volt a piacuk.

Larry Silverstein 2017.04.27. 14:43:22

@Attilajukkaja: 'Sajnos megint nem értünk egyet. Ennyi EU ellenes plakát és szlogen ellenére az emberek még mindig az EU-t akarják. Mert a pénz beszél, a kutya ugat.'

Ez kizárólag propaganda kérdése. Eddig Orbán azt mondta az embereknek, hogy ez így anyagilag nekünk jó, tehát az EU narratívát mondta. Ha szívóznak akkor meg azt mondja nem jó, aztán csinálnak 6 tanulmányt ami alátámasztja. Az emberek pont annyit tudnak ma is ezekről a pénviszonyokról, mint a római birodalom helótái.

'Én a helyükben felfüggeszteném a Fidesz Néppárti tagságát. '

A néppárt a baloldallal áll szemben, nem Orbánnal, még ha van is ott pár Orbán-ellenes.

'Orbán több esetben is Putyin pincsijének bizonyult, most pedig komoly adósságba próbája verni az országot atomerőmű címén.'

Az államadósság előrejelzett tendenciája is csökkenő. Semmi olyat nem csinál Orbán Putyinnal, amit ne csinálna egy csomó másik EU tagország - azaz üzletel, találkozik vele stb. - .

'Ha ennyire vágysz az etnikai tisztaságra, akkor gondolom, amellett is kiállsz, hogy a lengyel vagy magyar gettókat is kiebrudalják Ny-Európából.'

Nem, miért állnék ki? Én magyar érdekeket képviselek, mint Orbán. Mellesleg a magyarok és a lengyelek teljes joggal vannak az EUban bárhol.

Klassz a kebab is, ettől még nem kell ide migri.

alfacharlybravo 2017.04.27. 14:46:28

@élhetetlen: Nem hideg vagy meleg burkolással foglalkozom, de ami igaz a munkámhoz szükséges tudásról volt szó. Azonkívül meg csak ami érdekelt a körülmetélés mikéntjéről nem kívántam több infót begyűjteni. Viszont ami érdekelt akár a történelmi eseményekről vagy műszaki megoldásokról utánajártam. Nem volt szükségem a CEU épületes áltudományos hülyeségeire. A fenébe a rektor helyettes kilátásba helyezte a Prágába vagy Bécsbe költözés lehetőségét, a főnök kizárta a lehetőséget. Bakker????? Valahogy a multinacionális cégnél nem igen volt túlságosan kreatív a munka, inkább olyan olcsó rabszolga munkának tűnt átlagon felüli fizetéssel és juttatásokkal.

mikroman 2017.04.27. 14:46:37

@EU zászlót mindenhova!: Lehetséges, de fura hogy az a "baj", hogy megfelelnek az amerikai elvárásoknak/törvényeknek és ezért adhatnak Amerikában is elfogadott diplomát. Ez a része épp az amihez nem nagyon van közük a narancs-elvtársaknak, mert épp a célország jogköre eldönteni és szabályozni mit fogad el. A magyar sulik külföldi elfogadottságán meg rohadtul nem segít ha kicsesznek egy nem közpénzen működő másik intézménnyel.

Attilajukkaja 2017.04.27. 14:50:09

@csentecsa:
"Konkrétumokat most se nagyon írsz."
Milyen konkrétumokra vágysz, amit ne írt volna meg eddig már ezerszer a világsajtó?
Konkrét adatokra? Ja, bocsi, azok titkosítva vannak, mert nem akarják hogy bármit is megtudj a részletekről.

"Paks-1 helyett pedig mindenképp kell valamit építeni több mrd euro értékben."
Nem kell. De ha a jövőben mégis kell, arra bőven van időnk eldönteni, hogy mi legyen.

"Az oroszok egyébként hitelkeretet biztosítanak. Talán tudod hogy mi a különbség hitel és hitelkeret között.."
Gondolom az a különbség, hogy hitelkeretet ajándékba adják. Ja, hogy mégsem? Azt is vissza kell fizetni? Nahát!
Amúgy tudom, a hitelkeret az, amennyi hitelt felvehetünk, ha akarunk. Milyen megnyugtató!

alfacharlybravo 2017.04.27. 14:50:20

@EU zászlót mindenhova!: Gondolom elköltöznek Bibi hívta őket miután Trump megengedte a telepek építését. Néha olyan tudat hasadásos a helyzet iszonyúan köpködnek, de nagyon tetszik nekik itt élősködni meg kárt tenni. Csak nem igazán értem, mert olyanok mint az ostoba paraziták akik megölik a gazda testet.

roxxtar 2017.04.27. 15:10:54

Orbán nyert. Ennyi.

Attilajukkaja 2017.04.27. 15:11:27

@Larry Silverstein:
"Ez kizárólag propaganda kérdése."
Orbán is ebben reménykedik.

"Az emberek pont annyit tudnak ma is ezekről a pénviszonyokról, mint a római birodalom helótái."
Ebben sajnos igazad van. De én sem vagyok valami zseni, mégis átlátok a szitán. Igaz, én Budapesten élek és több információs csatornához is hozzájutok, amihez vidéken nem jutnék hozzá, csak ha nagyon akarnék. Vagyis kiváltságos helyzetben vagyok, nem a sötét középkorban, mint Magyarország nagy része.

"A néppárt a baloldallal áll szemben, nem Orbánnal, még ha van is ott pár Orbán-ellenes."
Változni látom a helyzetet. Egyre több az Orbán ellenes hang a Néppártban.

"Az államadósság előrejelzett tendenciája is csökkenő."
Ja. A gazdasági világválság idején az államadósság 81%-ra futott fel, amit mostanra Orbán 74% tornázott le. Szép, de számomra nem elég szép. Az államháztartás adóssága viszont sokkal rosszabbul áll. És ami a legaggasztóbb, hogy nem látom, mitől javul majd a mérleg, ha az EU-s pénzek nem áramlanak be ilyen mennyiségben.

"Semmi olyat nem csinál Orbán Putyinnal, amit ne csinálna egy csomó másik EU tagország - azaz üzletel, találkozik vele stb."
Pedig nem csinál. Igaz, a finnek is velük építtetnek erőművet, de az ő helyzetüket nem ismerem. Nem tudom, milyen feltételek mellet teszik.

"Én magyar érdekeket képviselek, mint Orbán. Mellesleg a magyarok és a lengyelek teljes joggal vannak az EUban bárhol."
Ezt úgy mondod, mintha én vagy más "libsi" nem a magyar érdekekért állnánk ki. Az viszont nagyon kétséges számomra, hogy Orbán agyrém politikája mennyire is szolgálja a magyar érdekeket.
És nem a magyarok vagy lengyelek jogairól volt szó, hanem a gettókról. Sok arab és afrikai bevándorló is jogosan tartózkodik Európában. Sokan itt is születettek, mégis gettókban élnek. Ennek oka van. Szerintem ezen kellene elgondolkozni mielőtt kerítéseket húznánk a népeink közé.

"Klassz a kebab is, ettől még nem kell ide migri."
Pedig már évtizedek óta itt vannak. :o))))
És továbbra is jönnek. Igaz, az Rogán Anti pénztárcáján keresztül áramlanak be ezrével, ami teljesen rendben van. Igaz?

Attilajukkaja 2017.04.27. 15:12:37

@roxxtar:
"Orbán nyert. Ennyi."
Te nyertél! Egy hangszórót, amiért Rózsa Gyurinál jelentkezhetsz az MTV-nél.

roxxtar 2017.04.27. 15:13:21

@Attilajukkaja: Buta vagy, bár ez szerencsére csak a te bajod :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.04.27. 15:18:22

@csentecsa: Hogyan kommentálnád mondjuk, ha elkezdenék Európában erőszakosan bezárni a muzulmán mecseteket, és erőszakos módon keresztény hitre térítenék őket?"

én azt mondanám
végre

Attilajukkaja 2017.04.27. 15:18:37

@roxxtar:
"Buta vagy, bár ez szerencsére csak a te bajod"
De kemény vagy, Pubi!

Attilajukkaja 2017.04.27. 15:21:30

@FILTOL:
"én azt mondanám
végre"
Csakhogy az erőszak erőszakot szül. Ez vele a nagy gond.

konrada 2017.04.27. 15:22:25

@Attilajukkaja:
...hát tudod általában egy frakcióknál nem aszerint döntenek, mit mondanak más - velük versenyben lévő, ellenérdekelt - frakciók politikusai.
...tán ezért nem a Liberális, és a Szocialista frakció magyar megmondó embereinek a tanácsa szerint jártak el.

...de hogy kapcsolódik a te hozzászólásodhoz? Te speciel soha nem szavaznál olyan pártra, mely a Néppárthoz tartozik, így az, hogy mit tennél, egy ellenérdekelt kibic szava...

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.04.27. 15:23:45

Orbán Viktor agyilag leiskolázta azt a halom túlképzett brüsszelitákat. Azok azt hitték hogy csak azért mert nekik gimnáziumuk meg érettségijük van, már okosabbak is Orbán Viktornál.

Aztán csak lestek, amikor Orbán Viktor a magyar paraszti ésszel bebizonyította nekik, hogy a világon mindenkit Soros mozgat, minden ellenforradalmat ő robbant ki, Soros irányítja nemcsak a világmédiát, hanem azokat az EU képviselőket is, akik most ott ugattak Orbán Viktor ellen. Az ellen az Orbán Viktor ellen, akit egyébként a nyugati kommentelők 99%-a haza se akart engedni hanem ott helyben Brüsszelben megválasztották volna a miniszterüknek.

A sok értelmiségi brüsszelita csak lesett, ahogy Orbán Viktor úgy lelépte őket a vitában, mint ahogy Gyurcsány Ferencet lépte le a 2006-os választási vitában. Gyursányból csak hamu maradt a választásokra, ezekből az euistákból se maradt több.

Orbán Viktor most is bebizonyította, hogy szart se érnek az érelmiségiek, a túlképzett bölcsészek, mert az egy szál kapa forgatásra kiképzett magyar parasztjában ezerszer több ész van, mint 1000 Ceu egyetemben.

Larry Silverstein 2017.04.27. 15:29:52

@Attilajukkaja: 'én Budapesten élek és több információs csatornához is hozzájutok, amihez vidéken nem jutnék hozzá, csak ha nagyon akarnék.'

Abszolút téves elképzelés, mo-n van a világ legnagyobb 4G lefedettség, és minden zsákfaluban van internet. Mellesleg attól, hogy elérsz minden sajtót, ugyanolyan hülye maradsz az EU valós pénzmozgásaihoz, hiszen senkinek, Orbánnak se és az EUnak se érdeke, hogy azt bárki átlássa.

'Változni látom a helyzetet. Egyre több az Orbán ellenes hang a Néppártban.'

Lehet, de mindig elmegy a falig, és tegnap úgy néz ki nyert, se a CEU törvényen, se a civiltörvényen nem fog változtatni egyelőre.

'A gazdasági világválság idején az államadósság 81%-ra futott fel, amit mostanra Orbán 74% tornázott le. Szép, de számomra nem elég szép. Az államháztartás adóssága viszont sokkal rosszabbul áll. És ami a legaggasztóbb, hogy nem látom, mitől javul majd a mérleg, ha az EU-s pénzek nem áramlanak be ilyen mennyiségben.'

Tavaly nem volt EU pénz, lassabban is nőtt a gazdaság, de csökkent azért valamennyit az adósság. Gyakorlatilag a makroadataink, leszámítva az államadósság tömegét, nagyban hasonlítanak a V4 országokéhoz.

'Igaz, a finnek is velük építtetnek erőművet, de az ő helyzetüket nem ismerem.'

Úgy tudom, a roszatom tulajdonában marad a finn erőmü, ők csak a villanyt veszik majd.

'És nem a magyarok vagy lengyelek jogairól volt szó, hanem a gettókról. Sok arab és afrikai bevándorló is jogosan tartózkodik Európában. Sokan itt is születettek, mégis gettókban élnek. Ennek oka van.'

Szerencsére ha be sem engedjük őket, akkor az nekünk egy társadalmi problémával kevesebb. Van nekünk saját is. Mutassák meg a sikeres nyugati integrációs példákat, úgy hatásosabban lehetne eladni olyanoknak, akik ezt idegennek érzik, mintha bírságokkal fenyegetnének, szvsz.

'Igaz, az Rogán Anti pénztárcáján keresztül áramlanak be ezrével, ami teljesen rendben van. Igaz?'

Szerintem igen. 2% kamatot kell fizetni a letelepedési kötvényeseknek, míg a piacon hasonló 5 éves kötvényre 3%ot fizet az állam. A közvetítő cég jól jár és az adófizető is mert olcsóbban hitelezik az államot.

Ráadásul egy letelepedési kötvényesből sem lett terrorista, bünöző vagy segélyes. Akkor meg mi gond lenne vele? Mellesleg az EUs letelepedést nem csak a magyar kormány árulja.

Attilajukkaja 2017.04.27. 15:35:10

@konrada:
"...hát tudod általában egy frakcióknál nem aszerint döntenek, mit mondanak más - velük versenyben lévő, ellenérdekelt - frakciók politikusai."
Persze. De itt most az a kivételes eset történt meg, hogy pont a Néppárt (Orbán frakciója) kritizálta nagyon keményen a Fideszt. Nem Magyarországot, hanem a kormány politikáját.

"Te speciel soha nem szavaznál olyan pártra, mely a Néppárthoz tartozik, így az, hogy mit tennél, egy ellenérdekelt kibic szava..."
Valóban. Nem is mondtam volna el a véleményem, ha Larry Silverstein nem kérdezett volna konkrétan rá. De rákérdezett, ezért válaszoltam neki, ahogyan ez illik. Ezzel viszont a te hozzászólásod vállt ... hm, hogy is mondjam mivé?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.27. 15:49:58

Éljen Viktor megnyerte a nem is tudom mit... napi szélkakasversenyt? , mondják az ezért fizetett fideszes köcsögök, akik jönnek mint légy a szarra. Aztán majd elzárják a pénzcsapot és akkor is örömködhettek. Hogy megértsétek: Lőrinc és a góréja nem gazdagszik tovább, mellesleg az ország is csődbe megy.

Pop40 2017.04.27. 15:53:49

@alfacharlybravo:

Hát, ha annyi tudást sikerült magadba szívnod, amennyi lejön a kommentjeidből, akkor nem csoda, ha az egyetemek bezáróinak csápolsz.

Pop40 2017.04.27. 15:58:24

@Attilajukkaja:

"De az legalább lejött az írásból, hogy Orbán megint össze-vissza hazudott."

Ehhez neked írás kell? :D

Amúgy igen, ez az EP egy gittegylet. A néppárt meg kussol, mert kell a szavazat.
Undorító, szarházi bagázs.
Ugyanakkor annyiban igazuk van, hogy ha a magyarok hagyják, hogy szűk másfél milla hazaáruló fideszes szar sakkban tartson egy egész országot, akkor nem az ő dolguk intézkedni.

Pop40 2017.04.27. 15:58:54

@alfacharlybravo:

Egyél egy banánt, te majom.

alfacharlybravo 2017.04.27. 16:03:36

@Pop40: Téged beengednek a majom ketrecbe?

Pop40 2017.04.27. 16:05:47

@konrada:

Az tökmindegy, lényeg, hogy akinek konkurrenciát jelent a CEU, azok az amcsi egyetemek, nekik egy szavuk nincs.

Egy valóban nemzeti magyar kormánynak örülnie kéne, hogy van egy ilyen egyetem, és megvédeni, ha az amcsi egyetemek támadják.

Ja, és persze mindent megtenni, hogy az összes többi magyar egyetem is eljusson erre a szintre.

Erre mit csinál a hazaáruló fidesz?
Tönkreteszi azt az egyet, amelyik versenytársa az amcsi egyetemeknek.

Jobb helyeken lámpavason lógnának egyedül emiatt a húzás miatt.
Persze jobb helyeken ez a csürhe hatalomra se került volna soha.

Pop40 2017.04.27. 16:07:37

@alfacharlybravo:

Engem nem, úgyhogy ne aggódj, elfoglalhatod az egészet.

Amúgy ha esetleg tervezed, hogy valamikor majd megtanulsz magyarul: a "majomketrec" egy szó.

Attilajukkaja 2017.04.27. 16:08:28

@Larry Silverstein:
"Abszolút téves elképzelés, mo-n van a világ legnagyobb 4G lefedettség, és minden zsákfaluban van internet."
Ha van is, sokan nem jutnak hozzá vagy nem használják. Mári néni legfeljebb a rádióját kapcsolja be, nem fog esténként elgyalogolni az önkormányzati hivatalba, hogy a netet böngéssze miután egész nap libát ganajozott. Nem is biztos, hogy beengednék.

"Mellesleg attól, hogy elérsz minden sajtót, ugyanolyan hülye maradsz az EU valós pénzmozgásaihoz, hiszen senkinek, Orbánnak se és az EUnak se érdeke, hogy azt bárki átlássa."
Valóban, mégis jobban átlátom a napi eseményeket, mint aki nem is hallott a CEU-ról vagy arról, hogy Orbán a Várba akar költözni.

"Lehet, de mindig elmegy a falig, és tegnap úgy néz ki nyert, se a CEU törvényen, se a civiltörvényen nem fog változtatni egyelőre."
Ha ez számodra nyerés, akkor valóban nyert. Az ország ugyan vesztett, eljárás is indult Magyarország ellen, de Orbán megint megúszta a kiebrudalást. Mekkora nyeremény!

"Tavaly nem volt EU pénz, lassabban is nőtt a gazdaság, de csökkent azért valamennyit az adósság. Gyakorlatilag a makroadataink, leszámítva az államadósság tömegét, nagyban hasonlítanak a V4 országokéhoz."
Messze elmaradnak a V4-ek értékeitől. Igaz, ők jobb pozícióból indultak, de most is sokkal jobban állnak, mint mi.

"Úgy tudom, a roszatom tulajdonában marad a finn erőmü, ők csak a villanyt veszik majd."
Bocsi, de ehhez nem nagyon tudok hozzászólni. Mint mondtam, nem nagyon ismerem az ottani helyzetet.

"Szerencsére ha be sem engedjük őket, akkor az nekünk egy társadalmi problémával kevesebb. Van nekünk saját is."
Igen, ez a legtöbb magyar hozzáállása. Nulla szolidaritás, még kevesebb emberség, mert ezt szajkózzák nekünk nap, mint nap. Ráadásul a sok terrorista cselekmény, amit főképp nem a migránsok okoznak, hanem az Iszlám Állam. De nem baj, húzzuk csak rá a vizes lepedőt arra a sok szerencsétlenre, aki a háború elől menekül. Mert ez így a leghangzatosabb és a legegyszerűbb.
Nem azt mondom, hogy mindenkit be kell engedni, ...de ez egy másik diskurzus lenne.

"Mutassák meg a sikeres nyugati integrációs példákat, úgy hatásosabban lehetne eladni olyanoknak, akik ezt idegennek érzik, mintha bírságokkal fenyegetnének, szvsz."
A kunok és jászok miért nem volt jó példa? Vagy az USA-ba, Kanadába migrált kínaiak, arabok, magyarok?
Hogy sok időbe telik az asszimiláció? Hát igen. De a világ dinamizmusát még az Orbán félék sem tudják megállítani. A népek mindig migráltak és migrálni is fognak. A lényeg, hogy ne ellenségként kezeljük az ide érkezőket, hanem segítsünk nekik, hogy minél előbb alkalmazkodjanak a mi világunkhoz. Ezzel sokkal többre mennénk, mint a gyűlölködéssel.

"Szerintem igen. 2% kamatot kell fizetni a letelepedési kötvényeseknek, míg a piacon hasonló 5 éves kötvényre 3%ot fizet az állam. A közvetítő cég jól jár és az adófizető is mert olcsóbban hitelezik az államot."
Az állam nagyon rosszul jár azzal, hogy Tóni és az ügyvéd barátai annyi sápot szednek le a betelepülési kötvény eladásokból, amennyit nem szégyellnek. Kb. 1,5 MFt-ot darabjáért. Nem az állam kapja a pénzt, hanem a cég. Viszont az állam fogja mindezt visszafizetni kamatostul az adófizetők kárára. Ha te ezt rendben találod, akkor nyilván az egyik ilyen cégnek dolgozol.

"Ráadásul egy letelepedési kötvényesből sem lett terrorista, bünöző vagy segélyes."
Ezt egyelőre nem tudjuk, mert utána sem járnak, kicsodák vagy micsodák ezek az emberek. Erről az állítólagosan csecsen Mogamedről sem tudnak semmit. Azt sem, hogy honnan jött. Kész röhej!

"Akkor meg mi gond lenne vele? Mellesleg az EUs letelepedést nem csak a magyar kormány árulja."
Az a gond, hogy meglopják a magyar államot és ezzel a magyar embereket. Ráadásul komoly nemzetbiztonsági gondot jelent, hogy akár bűnözők is bejuthatnak az orszégba, az EU-ba. Ahogy ez egy orosz maffiózónál ki is derült. És hánynál ki sem derült még?

Attilajukkaja 2017.04.27. 16:13:01

@Pop40:
""De az legalább lejött az írásból, hogy Orbán megint össze-vissza hazudott."
Ehhez neked írás kell? :D"
Elsősorban nem magamra gondoltam. :o)

"A néppárt meg kussol, mert kell a szavazat.
Undorító, szarházi bagázs."
Az. De szerintem nem a szavazatok miatt kussol. Hanem csak azért, mert egy szarházi bagázs.

"Ugyanakkor annyiban igazuk van, hogy ha a magyarok hagyják, hogy szűk másfél milla hazaáruló fideszes szar sakkban tartson egy egész országot, akkor nem az ő dolguk intézkedni."
Nem is azt vártam tőlük, hogy rendbe tegyék Magyarország dolgait, hanem hogy ne csak papoljanak az európai értékekről, hanem egy minimális szinten ki is álljanak mellettük. Nem tették.

Pop40 2017.04.27. 16:28:42

@Attilajukkaja:

Szarházi bagázs, de szerintem a szavazatok miatt kussolnak.
Nyilván nem a semmiért tartják a hátukat Vitya ismétlődő, aktuális szarságaiért, ők se hiszem, hogy túlzottan élvezik ezt a folytonos cirkuszt.

"Nem is azt vártam tőlük, hogy rendbe tegyék Magyarország dolgait, hanem hogy ne csak papoljanak az európai értékekről, hanem egy minimális szinten ki is álljanak mellettük. Nem tették."

Ez bizony tény.

Larry Silverstein 2017.04.27. 16:32:05

@Attilajukkaja: 'Ha van is, sokan nem jutnak hozzá vagy nem használják. Mári néni legfeljebb a rádióját kapcsolja be, nem fog esténként elgyalogolni az önkormányzati hivatalba, hogy a netet böngéssze miután egész nap libát ganajozott. Nem is biztos, hogy beengednék'

Elég parasztság buta ganajtúrónak nevezni a vidékieket, elvégre a rendszerváltás utáni idők legrosszabb kormánya nagyobb bizalmat élvezett Budapesten, mint bárhol máshol.

'Valóban, mégis jobban átlátom a napi eseményeket, mint aki nem is hallott a CEU-ról vagy arról, hogy Orbán a Várba akar költözni.'

Nem értem mi a baj a várba költözéssel, innentől ott lesz a mindenkori miniszterelnök székhelye, amíg nem talál ki jobbat. Most Prágában vagyok, itt meg az elnök ül a várban. Nem egy fajsúlyos dolog, és nem is egy minden magyar hagyományt nélkülöző dolog.

'Messze elmaradnak a V4-ek értékeitől.'

Annyira nem: Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia 2003-2009 között az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 28,9 % atlagot teljesített. Magyarországe 8,9%.-ot. Azaz az említett országok 3,25 -ször gyorsabban fejlődtek Magyarorszagnál ebben az időszakban.

2010-2016 között Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 15,4%-os atlagot teljesített, Magyarorszag 14, 3 %-ot. A csehek fejlődese 10, 1 % volt. Eközben azonban Magyarorszagnak olyan feladatokat is el kellett vegezni, amit a versenytarsaknak nem

Persze felzárkózni így nem fog sikerülni, az tény.

'Igen, ez a legtöbb magyar hozzáállása. Nulla szolidaritás, még kevesebb emberség, mert ezt szajkózzák nekünk nap, mint nap.'

Az emberség pénz kérdése. Szerinted sokan vannak, akik szívesen áldoznának erre? Mert a nyugati politikusok azt mondták a népüknek, hogy a bevándorlás gazdagabbá teszi majd őket, de látva hogy már korlátozzák, lehet, hogy tévedtek, vagy rosszul csinálták. Nem gondolom hogy nem kéne segíteni a háborús menekülteken, de Törökország pl. ezt teszi az EU pénzén.

'A kunok és jászok miért nem volt jó példa?' Lakatlanná vált területekre hozták be őket, hogy több bevétele legyen a földesúrnak, királynak. De ha 'integrálni' kell a lakosság pénzén, és be kell engedni, függetlenül attól hogy a munkaereje használható-e, az nem bevétel hanem kiadás.
'Vagy az USA-ba, Kanadába migrált kínaiak, arabok, magyarok? ' Az ő bevándorláspolitikájuk praktikus, szöges ellentétben az EUéval, zöld kártya nem jár a semmiért.

'Az állam nagyon rosszul jár azzal, hogy Tóni és az ügyvéd barátai annyi sápot szednek le a betelepülési kötvény eladásokból, amennyit nem szégyellnek. Kb. 1,5 MFt-ot darabjáért. Nem az állam kapja a pénzt, hanem a cég.'

Ettől még alacsonyabb kamatot fizet az állam, mint amit különben fizetne 5 éves államkötvényre, így nem áll meg amit mondasz. Amit a kötvényes kifizet a közvetítőnek, az az adófizető szempontjából közömbös.

'Ezt egyelőre nem tudjuk, mert utána sem járnak, kicsodák vagy micsodák ezek az emberek.'

Akik terrorcselekményt követtek el vagy nagyobb bcs-t, azoknak utánajárnak. Az meg nem logikus, hogy segélyen fog élni aki lerakott párszáz ezer eurót.

'Az a gond, hogy meglopják a magyar államot és ezzel a magyar embereket.'

Ez most olyan, mintha a falnak beszélnék. A letelepedési kötvény 5 éves futamidejü államkötvény, kamata évi 2%. A megfelelő piacon vásárolható államkötvény pedig drágább ennél az államnak.

Attilajukkaja 2017.04.27. 16:36:59

@Pop40:
"szerintem a szavazatok miatt kussolnak."
Azt állítják, azért nem akarják bántani Orbánt, mert ha átmegy egy másik frakcióhoz, akkor még annyi hatásuk sem lesz rá, mint eddig.
Ha-ha-ha! A lényeg, ha kirúgnák Orbán 12 emberét, még akkor is Néppárt maradna az EP legnagyobb frakciója (210 fő fölött). Szóval nem értem, miért ennyire puhányak vele.

"Nyilván nem a semmiért tartják a hátukat Vitya ismétlődő, aktuális szarságaiért, ők se hiszem, hogy túlzottan élvezik ezt a folytonos cirkuszt."
Azt mondják, hogy már nagyon elegük van Orbánból. De nem tesznek semmit.

"Ez bizony tény."
:o)

atomic power 2017.04.27. 16:51:05

@Pop40:

"Ugyanakkor annyiban igazuk van, hogy ha a magyarok hagyják, hogy szűk másfél milla hazaáruló fideszes szar sakkban tartson egy egész országot, akkor nem az ő dolguk intézkedni."

Milyen alapon nevezed te hazaarulónak azokat a honfitársaidat, akik nem a te partalláasod szerint szavaznak?
Ha pedig őket hazaarulónak nevezed, akkor minek tartod a többi választópolgart? Mert aki teret ad a "hazaarulok" működésének, az legalabb annyira "hazaaruló" a te logikád szerint! Gomdolok itt azokra, akik soha nem mennek el szavazni. Ugye: "vetkesek között cinkos aki néma".
Minek nevezed azokat a valasztókat, akik most is a leszerepelt, 2002-2010 között működő kormanypartra adjak a szavazatukat? Ugyanis ők adóssagcsapdaba juttattak aznorszagot. Megduplaztak az allamadóssagot, a munkanelküliseget és a regiós első helyről regiós utolsó helyre juttatták az orszagot par ev alattt, vilaggazdasagi konjuktúra es tetemes privatizaciós bevetelek mellett. Azok a penzek hova tűntek? Mert az output az a nullaval volt egyenertekű!
Ugyhogy csak lassabban a testtel ezzel a hazaarulózással, mert könnyen visszajara fordul.

bozotharcos 2017.04.27. 16:54:00

@Attilajukkaja:
nem leírás ez, hanem videók megosztása. Ha nem a kevés szabadidőmben csinálnám ezt, le is írnám a szövegeket. Azért sajnálom,ha neked nem volt hasznos.

Attilajukkaja 2017.04.27. 17:23:07

@Larry Silverstein:
"Elég parasztság buta ganajtúrónak nevezni a vidékieket"
Szerencsére nem neveztem őket buta ganajtúróknak, csak vannak vidéki rokonaim és látom, mi a helyzet ott az internettel.
És igen, vidéken sokan tartanak állatokat. Azokat pedig ganajozni kell. Ma már nem él a nagymamám, de annak idején sok időt töltöttem nála és ganajoztam disznót, tyúkot, nyulat. A ganajozás nem egy szitokszó. Furi, mi?

"Nem értem mi a baj a várba költözéssel"
Sajnálom, ha nem látod, mi ezzel a probléma, de nem is erre akartam kitérni. Csak azt mondtam, ha Alsóröcsögén megkérdezel egy ottani lakóst, mi erről a véleménye, akkor nagy valószínűséggel azt a választ kapod, hogy azt sem tudja, miről beszélsz. Na ez a gond!

"Annyira nem: Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia 2003-2009 között az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 28,9 % atlagot teljesített. Magyarországe 8,9%.-ot. Azaz az említett országok 3,25 -ször gyorsabban fejlődtek Magyarorszagnál ebben az időszakban."
Magyarország államadossága a legmagasabb. Persze ezt lehet magyarázni azzal, hogy a mi gazdaságunk a legrosszabb. De ez mennyit javít a valós helyzeten?

"Persze felzárkózni így nem fog sikerülni, az tény."
Igen, elismerem a statisztikai vívmányainkat, de a lényeget nálad jobban én sem tudnám megfogalmazni.

"Az emberség pénz kérdése."
IS. De főleg nem az. Igen, én azt hiszem, hogy sok magyar ember áldozott már erre és áldozna a jövőben is. Pénzt, időt, energiát. Sok segítséget várnék el az egyházaktól, amelyek közül kevés volt, amely komolyan vette volna a fogadalmát. Érdekes, hogy a zsidó egyház volt az egyik, amely aktívan támogatta a menekültek ellátását. :o)
Az emberség elsősorban erkölcsi kérdés, másodsorban pénz kérdése. De hát Magyarországon van pénz dögivel. Vagy rosszul látom?

"Nem gondolom hogy nem kéne segíteni a háborús menekülteken, de Törökország pl. ezt teszi az EU pénzén."
Szerintem is segítenünk kell és megtalálnunk a helyes csatornákat a segítségnyújtáshoz. Merkel szerintem jó munkát végez. Kár, hogy Orbán ellene dolgozik, nem áll ki mellette. Pedig ha összedolgoznának, sokkal többre jutnánk. Sajnos nem értem én ezt az embert, mármint Orbánt.

'Az ő bevándorláspolitikájuk praktikus, szöges ellentétben az EUéval, zöld kártya nem jár a semmiért."
Zöld kártya itt sem járna a semmiért. De ott is sok menekültet fogadtak be, amikor Európában gazdasági válság volt vagy háború. Biztosan a mi bevándorláspolitikánkon is sokat lehetne javítani, de amit most művel Orbán, az embertelen és elfogadhatatlan. És még ő vallja magát kereszténynek! Na jó, csak nem régóta tért meg. Annyira hiteles a keresztényi hitvallása, mint minden, amit művel.

"Ettől még alacsonyabb kamatot fizet az állam, mint amit különben fizetne 5 éves államkötvényre, így nem áll meg amit mondasz."
Az IMF sokkal alacsonyabb kamatot kért. Igaz, ők nem engedtek volna meg ekkora korrupciót és rablást. Szíííívás.
De ha nem Rogán Tóni cégei bonyolítanák az üzletelést, hanem az állam, akkor az a kb. 6 milliárd is államkasszában landolt volna, amit eddig Tóni tett zsebre.

"Amit a kötvényes kifizet a közvetítőnek, az az adófizető szempontjából közömbös."
Ha az államkasszát közömbösnek tekintjük, akkor bizony az.

"Akik terrorcselekményt követtek el vagy nagyobb bcs-t, azoknak utánajárnak. Az meg nem logikus, hogy segélyen fog élni aki lerakott párszáz ezer eurót."
Nem a segély a probléma.
És ezek valószínűleg nem sk fognak terrorcselekményeket elkövetni, hanem majd irányítják azokat. Európa valamelyik országából, mert Rogán minden átvilágítás nélkül beengedte őket.

"Ez most olyan, mintha a falnak beszélnék."
:o)

"A letelepedési kötvény 5 éves futamidejü államkötvény, kamata évi 2%. A megfelelő piacon vásárolható államkötvény pedig drágább ennél az államnak."

Értem. Azt is tudod, az oroszok majd mennyit kérnek tőlünk?

Attilajukkaja 2017.04.27. 17:31:05

@bozotharcos:
"nem leírás ez, hanem videók megosztása. Ha nem a kevés szabadidőmben csinálnám ezt, le is írnám a szövegeket. Azért sajnálom,ha neked nem volt hasznos."
Hasznos volt, csak keveseltem a kiemelt részeket.
Azért megtiszteltetésnek veszem, hogy engem pécéztél ki és reagáltál a beírásaimra. Köszönöm.
Ha majd tovább olvasol, meglátod, hogy nagyon is fontosnak tartottam a posztodat. Különben miért diskurálnék még mindig itt?
Üdv!!! Várom a további bejegyzéseidet.

alfacharlybravo 2017.04.27. 17:51:08

@Pop40: Most már 1000%, hogy rohadék zs vagy a helyes írás az ami a vesszőparipa. Dmitrij Bikov ZSD, avagy kié Oroszország könyvében is az egyik fontos érv, hogy miért a Kazároké Oroszország, hiszen a saját anyanyelvüket sem ismerik rendesen.

Pop40 2017.04.27. 17:55:00

@Larry Silverstein:

"Elég parasztság buta ganajtúrónak nevezni a vidékieket, elvégre a rendszerváltás utáni idők legrosszabb kormánya nagyobb bizalmat élvezett Budapesten, mint bárhol máshol."

Hülyeség. A fideszes maffia soha nem élvezett nagy bizalmat Bp-n. Az országos átlagnál mindig kisebbet.

Azt meg fényesen megmutatták a hétvégi időközik, hogy most mit élvez Bp-n :D

Pop40 2017.04.27. 17:58:12

@alfacharlybravo:

Nem, elvtárs, én, veled ellentétben, magyar vagyok.
Persze elhiszem, hogy a tehetségtelen hülyéknek is meg kell valamivel magyarázni maguknak, hogy rohadt nagy "nemzetthy"-létetekre EGY TETVES MONDATOT KÉPTELENEK VAGYTOK LEÍRNI MAGYARUL!! :-)

alfacharlybravo 2017.04.27. 17:59:58

@Pop40: Dögölj meg szarházi tetű, ez magyarul van?

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:02:58

@atomic power:
"Milyen alapon nevezed te hazaarulónak azokat a honfitársaidat, akik nem a te partalláasod szerint szavaznak?"
Ez jogos kérdés. De emlékeztetnélek arra, hogy ez a hazaárúlósdi nem véletlenül került szóhasználatba. Kérlek, gondolj vissza arra, kik is alkalmazták ezt tömegesen elsőként a honfitársaikra.

"aki teret ad a "hazaarulok" működésének, az legalabb annyira "hazaaruló" a te logikád szerint!"
Szerintem jól látod a dolgot.
Vajon miért éreznek így egyesek? Ezen már elgondolkoztál?

"Minek nevezed azokat a valasztókat, akik most is a leszerepelt, 2002-2010 között működő kormanypartra adjak a szavazatukat?"
Idáig már minden kormány leszerepelt egyszer vagy kétszer. Nem jó a kérdésfelvetés. Ugorjunk!

"Ugyanis ők adóssagcsapdaba juttattak aznorszagot. Megduplaztak az allamadóssagot, a munkanelküliseget és a regiós első helyről regiós utolsó helyre juttatták az orszagot par ev alattt"
A gazdasági világválság magának egy fityyfene volt, ugye? Hogy Orbán most újabb adósságokba akarja dönteni az országot, az meg rendben van. Mert ön biztosan annyira szereti a rubelt.

"Ugyhogy csak lassabban a testtel ezzel a hazaarulózással, mert könnyen visszajara fordul."
Nagyon igaza van!

Pop40 2017.04.27. 18:05:53

@atomic power:

Olyan alapon, amilyen alapon az utoljára Európában egyetemeket bezárató bolsevikokat is hazaárulónak nevezték, cirka egy évszázada.

A nem szavazók is cinkosok, de a maffiára jelenleg nem ők csápolnak, hanem a másfél millió káposztafej hívük. (Bár szerencsére rohamosan fogynak.)

A szocik meg egy béna, dilettáns bagázs volt, de ezredrészét nem csinálták annak, amit a mostani maffia.
Mellesleg utoljára 7 éve voltak hatalmon, azóta a jelenlegi maffia kormányoz, teljhatalommal.
Akkor miről is beszélünk?

Tökéletesen helytálló, amit írtam, ez a csürhe hazaáruló, és azok is azok, akik támogatják még őket. Hogy ostobaságból vagy érdekből, a végeredmény szempontjából mellékes.

Pop40 2017.04.27. 18:08:18

@alfacharlybravo:

Igen, ez magyarul.
Gratulálok, végre sikerült helyesen leírnod egy mondatot!
Csak így tovább, ha jól haladsz, utána már csak a mondanivalód lesz hülyeség, de legalább le tudod írni. :-)

élhetetlen 2017.04.27. 18:09:37

@alfacharlybravo: Bocs, csak ez a „sikerült minden tudást megszerezni” volt az, ami erre a pikírt megjegyzésre ihletett. Gondoltam, hogy nem hiszed, hogy minden tudás birtokában vagy. Gonoszkodtam, belátom.

Pop40 2017.04.27. 18:10:38

@csentecsa:

Az mszp szavazóit nehéz is lett volna.

Ha nem tűnt volna fel, az mszp szavazói ezredennyi elkövetett mocsok után már otthagyták a pártjukat 2010-ben, nem véletlenül kapott a maffia kétharmadot.

A fideszes csürhe ellenben megy a vezér után, ezermilliárdos lopások? Egyetembezáratás? Ki nem szarja le?

Anno meg nokiásdobozokon ment a hepaj.

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:13:01

@csentecsa:
"Hát nem tudom mikor jártál te vidéken utoljára, de igen kevés ember tart már állatot egy átlag 5-6ezres településen."
Ez igaz. Szinte csak a gazdagabbak engedhetik meg maguknak. Nagyon szomorú. Én rendszeresen járok le Mórahalomra (Csongrád), és ott még ganajoznak. De a nyomortanyákon már ezt sem teszik. Attól még nem olvasnak több netet. Mert ez volt a kérdés.

"A pestiekek van egy ilyen fixációja, hogy aki a Budapest táblán túl él, az disznót meg kacsát nevel, tehenet fej minden reggel, meg hasonlók."
Ne légy nevetséges! :o))))

"Le kellett hűtenem a lelkesedését, amikor beszámoltam egy macskáról, egy teknősről és két almafáról..:)"
Biztosan vannak ilyenek is, nem vitatom. De kérlek, hogy ne térj el a témától. Ha a faludról, kisvárosodról (?) kérdeznélek, akkor szerinted hányan hallgatnak ma Klub rádiót, néznek ATV-t, olvasnak 168 órát vagy böngészik az Indexet?

Pop40 2017.04.27. 18:15:11

@csentecsa:

Hugyosmáté kerülete.

Bizony, fideszék 50%-20% arányban győztek ott legutóbb.
Most meg a két balos jelölt többet kapott, mint a fideszes.

És akkor Zuglóról ne beszéljünk, mert amit ott kapott a fideszes, azt nem teszi ki az ablakba.:-)
(Mellesleg úgy, hogy legutóbb, 2014-ben még egyenlő volt az állás. Most a balos jelölt kétszer annyi szavazatot kapott. :-)

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:16:50

@csentecsa:
"Már Merkel is a határok leárásáról beszél."
Nem.

"Azt tudtad egyébént, hogy a spanyoloknak van egy a miénkhez nagyon hasonló védvonala az észak-Afrikából beözönlő illegális migránsok feltartóztatásáa?"
Igen.

"És a határőreik pl sokolót is használnak, ha másképp nem sikerül jobb belátásra bírni a behatolókat."
Ahogy nálunk is.

"Szted hogyan fogják hívni a magyar miniszterelnököt szűk egy év múlva?"
Nem tudom.

"Akkoriban nem az Mszp szavazóit nevezték hazaárulónak, csk bizonyos mszp-s politikusokat. Nagy különbség.."
Nem. Nem az.

Pop40 2017.04.27. 18:17:32

@Attilajukkaja:

" Ha a faludról, kisvárosodról (?) kérdeznélek, akkor szerinted hányan hallgatnak ma Klub rádiót, néznek ATV-t, olvasnak 168 órát vagy böngészik az Indexet?"

Költői kérdés lesz ez:-)

Nem véletlen, hogy a fideszes maffia a tv2-t meg a lokált foglalta el az atv meg a 168 óra helyett. :-)

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:22:44

@Pop40:
"Költői kérdés lesz ez:-)"
Szépen mondtad. Én provokatívnak tituláltam volna. :o)

"Nem véletlen, hogy a fideszes maffia a tv2-t meg a lokált foglalta el az atv meg a 168 óra helyett. :-)"
Ami késik, nem múlik. :o(
A lényeg, hogy ma a magyar települések nagy részén csak a kormánypropaganda látható, hallható, olvasható.

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:26:39

@csentecsa:
"Nekem a hirhedt Ócsán élnek rokonaim. Nemigen nevel állatot senki ezen a településen. Pl. a rokonaim sem. Pedig nem túl gazdagok.."
Biztosan nincs az állatnevelésnek hagyománya. Pedig lehetne.

"Én már nem élek Ócsán régóta de kb. annyian mint mondjuk a 18 ker.-ben(Egyébként hasonló a településszerkezet..)"
Ezzel most nem jutottam sokkal többre arra nézve, hogy hányan használnak ott internetet. De azért köszi a választ.

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:35:25

@csentecsa:
" Nálunk mikor használtak sokolót?"
Honnan tudjam? Ezek szigorúan titkos adatok. Csak azt tudom, amiről nagyon sok menekült beszámolt mialatt ellátták a sebeiket. Azok főleg ütlegelésekből, rugdosásokból, gázsprayektől és kutyaharapásokból eredtek. Az orvosok szerint.

"A spanyolok határvédelméről egy csomó videó van a Youtube-on. Van akit hordágyon visznek vissza a kerítés túloldalára. Ez már diktatúra? :)"
Szerintem nem, csak embertelenség. Ez az én értékrendszerem szerint még rosszabb.

"Miért nem? Kövér a mszóbeli megyegyezést Kovács Lászlót és más Mszp-s politikusokat nevezte annak, te poedig több millió szavazót."
Te valakivel összetévesztesz. Én senkit nem neveztem hazaárulónak. Miért kell sértegetned engem?
Hogy Kövér mit mondott, az nekem nem igazán mérvadó. Soha nem is lesz az!

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:37:14

@csentecsa:
"Szinte minden háztartásban van. Többnyire UPC. Most kezd terjeszkedni a T."
Arany bogaram! Menj le egyszer egy borsodi faluba és nézd meg, hány magyar vagy cigány putriban neteznek. OK?

ogli dzsí 2017.04.27. 18:41:40

@Attilajukkaja: 'Ez igaz. Szinte csak a gazdagabbak engedhetik meg maguknak. Nagyon szomorú. Én rendszeresen járok le Mórahalomra (Csongrád), és ott még ganajoznak. De a nyomortanyákon már ezt sem teszik. Attól még nem olvasnak több netet. Mert ez volt a kérdés.'

Hát a 'gazdagabbak' még vidéken is munkába járnak, és állatot nemigen tartanak, bár ez a szegényeknél sem jellemző. Sokkal olcsóbb lett szupermarket hús, minthogy vesződnének vele, még a nyugger nagyfateromék is lejöttek róla, mert bár csak nyulaik meg tyúkjaik voltak, már nem akartak vele vesződni.

KábelTV meg internet a cigányputrin kívül mindenhol van, 3000 ft egy előfizetés. És használják is a nyugdíjasok ezerrel.

De 15 éve, amikor még nagyobb volt a balmédia, mint a másik, és 2002ben vesztett a Fidesz, akkor is volt annyi szavazója mint most, 2 millió alá soha nem ment. És akkor még nem volt mindenkinek internete vidéken.

Ez sem akadályozta meg a baloldalt abban, hogy 1 millió szavazónál többet sose szerezzen 2010 óta, márpedig 2010ben csakis vérballibsik szavaztak bármelyik balpártra, azóta 1 db. szavazót nem szereztek.

Úgyhogy ezt a médiára meg a választási rendszerre fogni elmebetegség. Már 2014ben is az volt, most már krónikus.

Ezen kívül az elérés meg a politikai nézet 2 dolog, én a leggyakrabban Indexet olvasok, de nincs az az Isten hogy a libsikre szavazzak.

ogli dzsí 2017.04.27. 18:45:54

@Attilajukkaja: A legnyomorultabb réteg meg úgyse jár szavazni.

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:53:01

@ogli dzsí:
"Hát a 'gazdagabbak' még vidéken is munkába járnak, és állatot nemigen tartanak, bár ez a szegényeknél sem jellemző."
Nekem más a tapasztalatom, de általánosságban igazad lehet.

"Sokkal olcsóbb lett szupermarket hús, minthogy vesződnének vele, még a nyugger nagyfateromék is lejöttek róla, mert bár csak nyulaik meg tyúkjaik voltak, már nem akartak vele vesződni."
Van, ahol nem bíznak senkiben. Tudod, a tradíciók. De ezek tényleg kihalóban vannak.

"KábelTV meg internet a cigányputrin kívül mindenhol van, 3000 ft egy előfizetés. És használják is a nyugdíjasok ezerrel."
Ja, csak nem sugározza a Hír TV-t vagy az ATV-t. Csak a kormánycsatornákat. Ahogy a rádió is.

"De 15 éve, amikor még nagyobb volt a balmédia, mint a másik, és 2002ben vesztett a Fidesz, akkor is volt annyi szavazója mint most, 2 millió alá soha nem ment. És akkor még nem volt mindenkinek internete vidéken."
És akkor mire is jutottunk? Hogy a Fidesznek van egy 2 milliós szavazóbázisa, amely gondolkodás nélkül is rájuk szavaz? Orbán bármit megtehet velük (ahogyan meg is teszi), akkor is rá szavaznak? De miért ennyire birkák a magyarok?

"Ez sem akadályozta meg a baloldalt abban, hogy 1 millió szavazónál többet sose szerezzen 2010 óta, márpedig 2010ben csakis vérballibsik szavaztak bármelyik balpártra, azóta 1 db. szavazót nem szereztek"
Erre van valamilyen magyarázatod?

"Úgyhogy ezt a médiára meg a választási rendszerre fogni elmebetegség. Már 2014ben is az volt, most már krónikus."
Ezt nem hiszem. A tájékoztatás nagyon fontos.

"Ezen kívül az elérés meg a politikai nézet 2 dolog, én a leggyakrabban Indexet olvasok, de nincs az az Isten hogy a libsikre szavazzak."
Kik azok a "libsik"?

Attilajukkaja 2017.04.27. 18:55:25

@ogli dzsí:
" A legnyomorultabb réteg meg úgyse jár szavazni."
Kötelezik őket. Vagy így, vagy úgy. És azt is megmondják nekik, hogy kire szavazzanak. De ezt te is tudod.

ogli dzsí 2017.04.27. 18:57:55

Ezen kívül nagyjából hasonló a Jobbik támogatottsága, mint a legnagyobb balos párté.

És a Jobbik ezt nulla médiával érte el, most már lehet hogy besegít nekik Simicska de eddig nem volt ilyen.

És a leszakadt vidék bizony a Jobbikhoz pártolt, nem a baloldalhoz, pedig a Jobbik 2014ig gyakorlatilag ki volt tiltva a médiából.

Úgy hogy azt felhozni baloldalról, hogy azért nem lehet leváltani a Fideszt mert nincs elég médiafelületük, minimum szánalmas.

ogli dzsí 2017.04.27. 18:59:43

@Attilajukkaja: Hát engem még sosem kísért be senki a választóhelyiségbe, és úgy tudom EU tagok vagyunk választási megfigyelőkkel, de biztos megparancsolják az embereknek hova Xeljenek.

ogli dzsí 2017.04.27. 19:08:35

@Attilajukkaja: 'És akkor mire is jutottunk? Hogy a Fidesznek van egy 2 milliós szavazóbázisa, amely gondolkodás nélkül is rájuk szavaz? Orbán bármit megtehet velük (ahogyan meg is teszi), akkor is rá szavaznak? De miért ennyire birkák a magyarok?'

Hát gondolom azért, mert a kormány arra koncentrál hogy minimum 2 millió ember úgy érezze hogy jobb lett neki. De miért lennének az emberek okosabbak vagy birkábbak, mint korábban?

'Erre van valamilyen magyarázatod?'

Hát minthogy 2010ben már becsúsztak a minimumba, amitől már csak a halál választ el, azt gondolom azóta sincs elég hiteles, agilis arcuk, vagy senki nem gondolja róluk, hogy bármerre tartanának. Botka üde színfolt, mert ő teljesen normálisnak tünik, de egy fecske nem csinál nyarat, ahogy Feri se tudott semmit csinálni miközben az szdsz meg az mszp folyamatosan veszekedett.

A lippppsik nekem mindenki a Fideszen meg a Jobbikon kívül. Illetve az Lmp az nem tudom hogy lipsi-e, de nem is érdekel, mert túlságosan fővároscentrikus rétegpárt nekem.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.27. 19:11:39

@Attilajukkaja:

"Ez jogos kérdés. De emlékeztetnélek arra, hogy ez a hazaárúlósdi nem véletlenül került szóhasználatba. Kérlek, gondolj vissza arra, kik is alkalmazták ezt tömegesen elsőként a honfitársaikra."

Vélemenyem szerint nagyon keves valódi hazaarulo lehet a magyar tarsadalomban az egyszerű valasztópolgarok között. Hisznek valamiben vagy a sajat elethelyzetük szerint szavaznak. Ha mar ezt a kifejezest hasznaljak, nem mindegy, hogy valasztópolgarok millioit stigmatizáljak vagy azokat, akik bizonyítottan elkövettek valamilyen, a nemzet érdekei ellen való cselekedetet. De ebben is lehetnek ertelmezesi különbsegek, hogy kinek mi szamít a nemzet erdekenek. Egy politikussal kapcsolatban minősített esetben lehet, hogy megall a hazaarulozas, de milliós valasztótömegeket ezzel illetni butasag. Főleg akkor, ha egy jövőbeli szituacioban ezek a lenezett, lehazaarulózott emberek lehetnek egy uj kezdet, uj többseg kulcsemberei, valasztói.

""aki teret ad a "hazaarulok" működésének, az legalabb annyira "hazaaruló" a te logikád szerint!"
Szerintem jól látod a dolgot.""

Ismetlem: itt azokra a passzív tömegekre gondolok, akik soha nem mennek el választani. Az ő felelőssegükel senki nem foglalkozik? Nem hazafias kötelesseg a valasztason valo reszvetel?

""Minek nevezed azokat a valasztókat, akik most is a leszerepelt, 2002-2010 között működő kormanypartra adjak a szavazatukat?"
Idáig már minden kormány leszerepelt egyszer vagy kétszer. Nem jó a kérdésfelvetés. Ugorjunk!""

Ne ugorjunk! Nincs erkölcsi alapja hazaarulozni a kormanyparti szavazokat azoknak, akik jelenleg a 2002-2010 között kormanyzó erőkre adnák a voksukat! Ha mégis, akkor viszonossagi alapon 3-3,5 millió hazaarulo valasztó van Magyarorszagon? Kormanyparti, Mszp, DK/?

""Ugyanis ők adóssagcsapdaba juttattak aznorszagot. Megduplaztak az allamadóssagot, a munkanelküliseget és a regiós első helyről regiós utolsó helyre juttatták az orszagot par ev alattt"
A gazdasági világválság magának egy fityyfene volt, ugye? Hogy Orbán most újabb adósságokba akarja dönteni az országot, az meg rendben van. Mert ön biztosan annyira szereti a rubelt.""

Ne beszeljünk már hülyeségeket!

Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia 2003-2009 között az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 28,9 % atlagot teljesített. Magyarországe 8,9%.-ot. Azaz az említett országok 3,25 -ször gyorsabban fejlődtek Magyarorszagnál ebben az időszakban. A penzügyi valsag a többi "visegradi" orszagot is erintette!
Az utolsó békeévben, a válsag kirobbanasa előtt a bruttó hazai termék (GDP) volumenének változása az előző évhez képest:

(ESA2007)Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia tekintetében 7,8 % atlagot mutatott, Magyarország esetében ez 0,4 % volt. A három orszag átlagosan 19,5 -szer gyorsabban fejlődött Magyarorszagnál ebben az évben.

Hol volt meg akkor penzügyi vilagválsag?

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.27. 19:29:49

@Pop40:

"Olyan alapon, amilyen alapon az utoljára Európában egyetemeket bezárató bolsevikokat is hazaárulónak nevezték, cirka egy évszázada."

Nem lesz bezarva semmilyen egyetem! A KEE mindenfelekeppen marad, a CEU sorsa meg attól függ, hogy a Kormany es az Európai Bizottság közöti egyeztetes soran hogyan módosul a törvény. Abban biztos lehetsz, hogy a törvény a vegleges valtozatban nem fog az uniós jogszabalyok ellen menni. Onnantól kezdve mar a CEU és S.Gy. kompetenciaja lesz, hogy akar e alkalmazkodni vagy nem!

"A nem szavazók is cinkosok, de a maffiára jelenleg nem ők csápolnak, hanem a másfél millió káposztafej hívük. (Bár szerencsére rohamosan fogynak.)"

Na, ez mar haladas! Most mar "csak" kaposztafejek!

"A szocik meg egy béna, dilettáns bagázs volt, de ezredrészét nem csinálták annak, amit a mostani maffia."

Ezt mar egyszer tisztaztuk, hogy valóban semmit nem csinaltak, de azt magas szinten! És az orszag nak rengeteg penze elszallt a ...........Hoga is került? Meg tudod magyarazni, mielőtt ujra leszavazol rajuk? Hozzam az adatokat, hogy segítsek?

"Mellesleg utoljára 7 éve voltak hatalmon, azóta a jelenlegi maffia kormányoz, teljhatalommal."

Hozzam az adatokat ismét?

"Akkor miről is beszélünk?"

Arról, hogy még nem valaszoltál arra, hogy minek nevezed azokat a szavazokat, akik a "bena, dilettans bagazsra" teszik a voksukat!

"Tökéletesen helytálló, amit írtam, ez a csürhe hazaáruló, és azok is azok, akik támogatják még őket. Hogy ostobaságból vagy érdekből, a végeredmény szempontjából mellékes."

Akik a "dilettans bagazsra" szavaznak, azok milyen jelzőt erdemelnek?

bozotharcos 2017.04.27. 20:03:28

előkerült a link, ahol a szerdai EP- plenáris egészében megnézhető, magyar tolmácsolásban
www.europarl.europa.eu/plenary/HU/vod.html?mode=chapter&vodLanguage=HU&startTime=20170426-15:25:04-697#

Pop40 2017.04.27. 21:12:05

@Attilajukkaja:

Ez így igaz. Sajnos.
Mondjuk ott igény se nagyon van másra.

Pop40 2017.04.27. 21:14:03

@csentecsa:

Hányszor reménykedtünk?

14 előtt a fidesz nyerte az időköziket.

Azóta meg valahogy majd' minden fontosabb időközin elkenték a száját, ahol elindult.

Ha az ellenzék meg tud egyezni, a maffiádnak meszeltek.

Pop40 2017.04.27. 21:17:03

@csentecsa:

Na nem pajtás, én ilyet nem játszom.
Tájékozódj, aztán majd gyere vissza.

Segítek, gugli, ceu, mészáros, fidesz-korrupció stb.

Pop40 2017.04.27. 21:20:46

@csentecsa:

Na ne mondd.
Csak nem erre gondolsz?

b1.blog.hu/2017/01/28/korrupcios_botrany_a_4-es_metro_korul_a_fidesz_is_nyakig_benne_lehet_ezert_nem_hozzak_nyilvanossagra

Mi is akadályozza a fidesz seggében lévő ügyészséget, hogy ától cettig kivizsgálja az ügyet?

Pop40 2017.04.27. 21:24:23

@ogli dzsí:

Ugyan, ugyan, elvtárs. A Jobbikot - mikor még a fidesz puszipajtásának számított - nyomta ám ezerrel a fideszes média.

Emlékszem még a gárdamellényben majomkodó Bencsik elvtársra (bár ő már valszeg szívesen letagadná :D)

Pop40 2017.04.27. 21:25:30

@ogli dzsí:

Láncszavazásról nyilván nem hallottál még.
Érdeklődj majd Kubatovnál.

Pop40 2017.04.27. 21:29:34

@atomic power 1986DucaDuca:

"Nincs erkölcsi alapja hazaarulozni a kormanyparti szavazokat azoknak, akik jelenleg a 2002-2010 között kormanyzó erőkre adnák a voksukat! "

Na ne mondd.
7 év fideszes tombolás után majd azokat hibáztatnád, akik az egyetlen kormányváltó alternatívára leszavaznak? :D
Érdekes logika.

Pop40 2017.04.27. 21:43:12

@atomic power 1986DucaDuca:

"Nem lesz bezarva semmilyen egyetem! A KEE mindenfelekeppen marad, a CEU sorsa meg attól függ, hogy a Kormany es az Európai Bizottság közöti egyeztetes soran hogyan módosul a törvény."

Bla bla bla, rizsa.
De igen, a hazaáruló maffiád célja pontosan ez volt, hogy bezárjon az egyetem. Ha nem ez lett volna, nem szabnak teljesíthetetlen feltételeket, pláne úgy, hogy EGYETLEN KIBASZOTT ÉJSZAKA ALATT NYOMTÁK KERESZTÜL A TÖRVÉNYT, BÁRMIFÉLE EGYEZTETÉS NÉLKÜL.
Azért volt ilyen sürgős, mert Vitya nem tudott aludni attól, hogy nincs a Ceunak New Yorkban campusa, mi? Na, ezt meséld másnak, elvtárs.
Az már engem nem érdekel, hogy a hazaáruló csürhéd a nemzetközi tiltakozáshullám hatására hogy vonul vissza. A cél ez volt, a többi nem érdekel.

"Hozzam az adatokat, hogy segítsek?"

Hozzad bizony.
Mondjuk ezt nem tudom, minek írtad ahhoz is oda, ahol azt írtam, h 7 éve a fideszmaffia kormányoz teljhatalommal.
Arra is hozol adatot, hogy ez nem igaz? :D

"minek nevezed azokat a szavazokat, akik a "bena, dilettans bagazsra" teszik a voksukat!"

Hazafiaknak.
Bárki, aki elmegy, és leszavaz arra, hogy a jelenlegi hazaáruló söpredék takarodjon (ha lehet, a börtönbe) az csak hazafi lehet.
Vagy fogalmazzuk meg úgy, hogy amennyiben az össz választék kimerül az "idióta" és a "hazaáruló tolvaj" választékban, akkor aki leszavaz az idiótára, az tette az országnak a legnagyobb szolgálatot.

Ami persze nem jelenti azt, hogy az idiótákat nem kell azonnal kirúgni, mihelyst lesz jobb. Per pillanat nincs.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.27. 23:00:42

@Pop40:

"7 év fideszes tombolás után majd azokat hibáztatnád, akik az egyetlen kormányváltó alternatívára leszavaznak? :D
Érdekes logika."

Mégegyszer nem lehet bedőlni az "egyetlen kormányváltó alternatívának"! Nézd meg, hogy 2002-ben milyen allapotban lett atadva az orszag "Magyarorszag tóbbet érdemel" jelszóval operalo politikai erőnek. És nézd meg, milyen allapotban adták vissza a hatalmat 2010-ben! Az "egyetlen kormanyvalto alternatíva" azóta semmit nem valtozott. A "fizessenek a gazdagok" most a jelszó. Ebben a formában közgazdasagi nonszensz, ez egy réges-regi szelsőbaloldali jelszó!.
A valóban gazdagok nem jövedelemből élnek, hanem részesedésből, osztalékból. Ez alapján adóznak, majd ezutan jönnek az egyéb levonasok. Az igazan gazdagok igy kb. 50% körüli adót fizetnek! A progresziv ado igazsagosnak tűnik, de: könnye elerhető bele, hogy a vallakozasok szekhelyüket at teszik valamelyik szomszedos orszagba es ott adóznak! Ez nagyon jó lesz nekünk!

A vagyonadó is egy nagyon "igazsagos elkpezeles! Van aki elszórja a jövedelmét, van aki kemenyen takarekoskodik es így lesz haza vagy vallakozasa. A vallakozashoz felvesz hiteleket, kifizeti kamatostul. Ezekutan az egesz eletművét megadóztatjak, mert a masiknak kevesebb van.
A tapasztalat szerint a "kormanyvaltó alternatíva" már az átlagos jövedelem után is a legmagasabb adot alkalmazta a szociális igazsagossagra hivatkozva!

Különösen disszonans mindez annak fenyeben, hogy ezek a politikusok a vagyonukat nem a saját nevükön tartjak és a jövedelmüket sem az adózó szférakban szerzik.

A nagy osztogatas eredmenye a gazdasag leamortizalodasa, majd a megszorítasok, a huzd meg ereszd meg politika, amiből mar mindenkinek elege van!

Az egyetemről még annyit, hogy kezdettől fogva az allitotta a kormany, hogy a KEE törvenyesen működik. Ha megnezed a törvenyt, lathatod, hogy ennek semmi akadalya. Az, hogy esetleg amerikai diplomat nem adhat ki, ha az unioval törtent egyeztetes utan ez a törvenyi helyzet meg fennall, nem jelenti azt, hogy be lesz zarva. Az egyetem un. amerikai, CEU "lába" szünhet meg, ami nem valódi egyetem, mert az USA-ban semmilyen képzest nem folytat. A KEE ettől még tovabb fog működni.

"Bárki, aki elmegy, és leszavaz arra, hogy a jelenlegi hazaáruló söpredék takarodjon (ha lehet, a börtönbe) az csak hazafi lehet."

Kormamyozni is kell, nem eleg a hatalmat megszerezni! Ha az orszag kormanyozhatatlanna valik es valsagról valsagra fog bukdacsolni, ujabb valasztast kell kiírni, na az lesz az igazi "hazafias"cselekedet! Az instabilitás a gazdasagban nagyon visszaüt. Csak akkor szabad kormanyt valtani, ha van egy kormamyzókepes, kompetens, nem kompromitalodott politikai erő. Mert szep dolog a sokszínüseg, a sok különböző ellenzeki párt, de ja ez mem egy iranyba mutat - a hatalom igényen túl - akkor politikai valsaghoz fog vezetni egy olyan időszakban, amikor Magyarorszagnak a stabilitas lenne a legfontosabb tenyező.

"Vagy fogalmazzuk meg úgy, hogy amennyiben az össz választék kimerül az "idióta" és a "hazaáruló tolvaj" választékban, akkor aki leszavaz az idiótára, az tette az országnak a legnagyobb szolgálatot."

Ezzel csak az a baj, hogy meg mindig nem tudtad megmagyarazni, mi lett az orszag pénzevel 2002-2010 között, amikor megduplaztuk az allamadossagunkat, privatizaltunk es megis csődközeli allapotba kerültünk! Mi lett az orszag penzevel? Azokra szavazzunk, akik mar egyszer ennyi penzt elnyeltek es adossagcsapdaba vittek bennünket, miközben lemaradtunk?

"Ami persze nem jelenti azt, hogy az idiótákat nem kell azonnal kirúgni, mihelyst lesz jobb. Per pillanat nincs."

Nem így működik egy orszag!

Attilajukkaja 2017.04.28. 10:42:21

@ogli dzsí:
"Hát engem még sosem kísért be senki a választóhelyiségbe"
Nem is úgy történik a dolog. A láncszavazásról már hallottál? Vagy arról, hogy csak akkor kapsz közmunkát, ha a bejáratnál adott mobillal lefényképezed a fülkében, hogy a Fideszre szavaztál? És biztosan vannak még egyéb huncutságok is, amelyeket sajnos nagyon nehéz bizonyítani, mert az érintettek ugyan elmesélik utólag, de nem merik vállalni, hogy tanúskodjanak. Érthető okokból.

"gondolom azért, mert a kormány arra koncentrál hogy minimum 2 millió ember úgy érezze hogy jobb lett neki."
Ebben igazad lehet. A lényeg abban van, hogy nem jobb nekik, de a sok plakát és hazudozás oda vezet, hogy legalább úgy érezzék, hogy jobb nekik. Mert azt hallják Orbántól, amit hallani akarnak.

"De miért lennének az emberek okosabbak vagy birkábbak, mint korábban?"
Nem tudom. Ezt kérdezem.

"Hát minthogy 2010ben már becsúsztak a minimumba, amitől már csak a halál választ el, azt gondolom azóta sincs elég hiteles, agilis arcuk, vagy senki nem gondolja róluk, hogy bármerre tartanának."
Vagy nem elég populisták. Vagy nem eléggé hallatják a hangjukat, ami csak részben az ő hibájuk, de attól még az ő nagy hibájuk.

"Botka üde színfolt, mert ő teljesen normálisnak tünik, de egy fecske nem csinál nyarat, ahogy Feri se tudott semmit csinálni miközben az szdsz meg az mszp folyamatosan veszekedett."
Botkát még nem tudom hova tenni, de a többivel egyetértek.

"A lippppsik nekem mindenki a Fideszen meg a Jobbikon kívül. Illetve az Lmp az nem tudom hogy lipsi-e, de nem is érdekel, mert túlságosan fővároscentrikus rétegpárt nekem."
Beszédhibás vagy? :o) (Csak vicc, na!)
Értem az álláspontodat. Számodra a Munkáspárt is a liberális szakaszba sorolható? Igazából azt nem értem, hogy mi a baj a liberalizmussal. Miért lett ez nálunk szitokszó?

@csentecsa:
"Az a hülyeség abban amit előadsz, hogy a komplett magyar vidéket putriba képzeled.."
Na látod, ez valóban hülyeség lenne. Milyen szerencse, hogy ezt csak TE szeretnéd belemagyarázni a szavaimba. :o))))

"Talán a Nagykörúton kívül is szét kellene nézni néha.."
Ezt neked is melegen ajánlom! És ne csak Felcsútra menj.

Attilajukkaja 2017.04.28. 11:09:15

@atomic power 1986DucaDuca:
"Vélemenyem szerint nagyon keves valódi hazaarulo lehet a magyar tarsadalomban az egyszerű valasztópolgarok között."
Nagyon egyetértek!

"Ha mar ezt a kifejezest hasznaljak, nem mindegy, hogy valasztópolgarok millioit stigmatizáljak vagy azokat, akik bizonyítottan elkövettek valamilyen, a nemzet érdekei ellen való cselekedetet."
OK, de tudod, hogy nem erről van szó. A hazaáruló éppen olyan szitokszó, mint a liberális, a komcsi vagy a náci. És igen, az emberek nagy részét stigmatizálják vele. De ezt csak az értheti, aki ismeri a jelenlegi magyar helyzetet, a jelenlegi itthoni "nyelvjárást".

"De ebben is lehetnek ertelmezesi különbsegek, hogy kinek mi szamít a nemzet erdekenek."
Pontosan. Van is!

"itt azokra a passzív tömegekre gondolok, akik soha nem mennek el választani. Az ő felelőssegükel senki nem foglalkozik? Nem hazafias kötelesseg a valasztason valo reszvetel?"
De az, mégsem kényszerítenék senkit, hogy szavazzon. Arra vannak adminisztratív eszközök, hogy rákényszerítsék az embereket, hogy bemenjenek a szavazófülkébe. Arra viszont egy jogállamban nincs, hogy szavazásra is kényszerítsék őket. Egy szavazáson a részvételi arány is sokatmondó lehet, ha valaki ezt komolyan veszi.

"Ne ugorjunk! Nincs erkölcsi alapja hazaarulozni a kormanyparti szavazokat azoknak, akik jelenleg a 2002-2010 között kormanyzó erőkre adnák a voksukat!"
Ne ugorjunk, de mégsem minősítem azokat a honfitársaimat semmilyen jelzővel sem, akik nem a Fideszre adják le a szavazataikat. Hazaárulózni meg pláne nem fogok! Eddig sem tettem. Annyi azért biztos, hogy ezek az emberek nagyon nem akarják a gyerekeik jövőjét egy olyan világban látni, amit Viktor Győzővics víziónál, ... bármi is legyen az.

"Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia 2003-2009 között az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 28,9 % atlagot teljesített. Magyarországe 8,9%.-ot. Azaz az említett országok 3,25 -ször gyorsabban fejlődtek Magyarorszagnál ebben az időszakban. A penzügyi valsag a többi "visegradi" orszagot is erintette!"
Nekik teljesen más a gazdasági berendezkedésük. Pl. van saját iparuk. Hogy ez miért alakult így, az nem egy kormány sara. A lengyeleknek eltörölték rendszerváltáskor az adósságaikat, ami szintén nagyon sokat számított.
Amúgy meg nem látom azt a fergetegesen nagy különbséget a V4-ek között:
gvi.hu/grafikon/29/az_egy_fore_juto_gdp_alakulasa_a_visegradi_orszagokban_2000_es_2017_kozott

Pop40 2017.04.28. 11:56:37

@atomic power 1986DucaDuca:

Ez a "kormányváltó alternatíva"-vonulat, bocs, de engem nem érdekel. Jelenleg ugyanis az országnak nincs kormánya. Egy latin-amerikai banánköztársaságra hajazó maffia irányítja az országot, szisztematikus szabadrablásban, mindenhova kinevezve a haverokat, ez nem kormányzás, hanem state capture-maffiaállam. Attól, hogy egy maffia tessék-lássék ellát 1-2 kormányzati feladatot, még nem lesz belőle kormány. Az Iszlám állam is az általa meghódított területeken adóztat, utakat tart fenn, iskolákat szervez, rendezi az alattvalók életét, törvénykezik - akkor most ők is kormány? Na ne vicceljünk már.

index.hu/gazdasag/2017/04/27/100_leggazdagabb_napi.hu_2017/

Csak Mészáros, csak 1 év alatt 100 milliárdot (!!) lopott el, mindezt úgy, hogy a haveri ügyészség-rendőrség-nav, mindenki tátott szájjal nézi.
Ez nem kormány, ez state capture maffia, akit el kell takarítani bárkire, aki szóba jöhet.
Innentől fogva nekem bocs, de értelmezhetetlen az eszmefuttatásod.Erre majd visszatérünk akkor, mikor egy európai típusú jobbközepet hasonlítgatunk egy európai típusú balközéphez, nem pedig egy latin-amerikai maffiát akármi máshoz.

Mondjuk a "fizessenek a gazdagok"-jelszóval én sem értek egyet, a hülye szocikra jellemző, hogy még kampányolni se tudnak...

"Az egyetemről még annyit, hogy kezdettől fogva az allitotta a kormany, hogy a KEE törvenyesen működik"

A maffia hazudott már mindent, és mindennek az ellenkezőjét, kezdve azzal,mikor a Geci telecsalózta a rádiót azzal, hogy a Ceu nem felel meg egy olyan törvénynek, amit MÉG EL SE FOGADTAK.
Innentől fogva nekem ne taglald, hogy aktuálisan mit hazudozik épp a maffia, mert nem érdekel, leírnod is kár, olvasás nélkül át fogom ugrani.

Egy csokor a maffia eddigi hazudozásairól Ceu-ügyben:

index.hu/belfold/2017/04/26/ceu_fidesz_hazugsag/

Ez meg a Duce mai agymenése, hogy nem sül le a mocskos pofájáról a bőr:

index.hu/belfold/2017/04/28/orban_senki_sem_tudja_hogy_mi_az_a_ceu/

Nem átlátható a Ceu jogi konstrukciója. Ja. Egy hazug szarházi tolvaj zsebnapóleonnak, aki mindent megtesz, hogy ne lássa át, annak valóban nem átlátható. Mindenki másnak meg kb 2 másodperc, a Ceu nagyjából 123-szor lenyilatkozta, milyen konstrukcióban működnek.
Gondolom Mészáros céghálózata, a letelepedési kötvények offshore cégei, na azok bezzeg átláthatóak ennek a retkes felcsúti szardarabnak. Csak a tökéletesen törvényesen működő egyetem nem.

Szóval kösz, de sem a maffia aktuális hazudozása, sem a rákosista "törvényei" nem érdekelnek.

"Ezzel csak az a baj, hogy meg mindig nem tudtad megmagyarazni, mi lett az orszag pénzevel 2002-2010 között, amikor megduplaztuk az allamadossagunkat, privatizaltunk es megis csődközeli allapotba kerültünk!"

Egyrészt, a csődközeli állapottól mi igencsak messze voltunk, még Görögo se került csődbe, pedig náluk igencsak kiélezett volt a helyzet, pl mikor nem tudtál pénzt felvenni az automatából.
Másfelől nem értem, ezt miért TŐLEM kérded, se kormányon nem voltam még soha, se dicsérni nem dicsértem a 8 éves szoci balfaszkodást soha.

Bár tegyük hozzá, hogy az elszálló államháztartásban masszívan közrejátszott a 100%-ban betartott 100 napos program, illetve egy Járai nevű jegybankelnök, aki halál fölöslegesen tartotta magasan az alapkamatot.
Illetve a fideszes vezetésű városok is adósodtak el nyakra-főre, hisz tudták, hogy szarhatnak az egészre, legrosszabb esetben majd 2010-ben jön Vitya, és kimenti őket a szarból, közpénzen (ami meg is történt.) A 2006-os önkormi választások után jópár város vezetése már fideszes volt.

Mindez nem menti a szocik balfaszkodását, de azt igen, hogy sose kormányoztak olyan kedvező környezetben, mint most a maffia.

Attilajukkaja 2017.04.28. 12:36:57

@atomic power 1986DucaDuca:
"az unioval törtent egyeztetes utan ez a törvenyi helyzet meg fennall, nem jelenti azt, hogy be lesz zarva. Az egyetem un. amerikai, CEU "lába" szünhet meg, ami nem valódi egyetem, mert az USA-ban semmilyen képzest nem folytat. A KEE ettől még tovabb fog működni."
Ha a CEU, ami egy amerikai egyetem, nem adhat ki saját diplomát, akkor a létezésének semmi értelme. Vagyis a kormány célja nem az, hogy bezárassa (nincs hozzá joga), hanem hogy elkergesse Magyarországról, amivel egy jó nagyot lő a saját lábába.
A CEU alapítása óta teljesen törvényesen működött Magyarországon. A későbbiekben a magyar kormány kérte fel, hogy társegyetemként hozhassák létre a KEE-t, amely a CEU-val szimbiózisban működne. A KEE azóta is az egyetem csak egy kis részét képezi, önálló működése erősen kétséges. A cél nyilván az, hogy a kormány lenyúlja a sok millió dollárért modernizált CEU épületét és ott egy saját "Matolcsy" egyetemet építsen ki KEE címen. Ezt megteheti, de annak már nem lesz se presztízse, se anyagi hasznot nem hoz az országnak. A CEU meg szívja a fogát, de átmegy Bécsbe vagy Vilniusba az összes kutatási pénzével, professzoraival és diákjával egyetemben, illetve majd ott fog adózni. Magyarországnak ez egy óriási nagy nemzetközi szégyenfolt marad, ráadásul újra elmegy itthonról egy csomó magyar szakember és fiatal. Köszönjük Emese!
A valódi egyetem fogalmát meg nem Orbán fogja meghatározni. Az USA-ban elfogadott akkreditációs eljárás alapján, a CEU egy NY Államban elfogadott és bejegyzett egyetem. Az ottani elvárásoknak megfelelően működik még akkor is, ha ez csípi Orbán szemét. És nem ez az egyetlen egyetem, amelyet kifejezetten így hoztak létre, mivel egy amerikai külön campusnak semmi különösebb értelme nem lenne. Ez így érthető volt számodra?

Attilajukkaja 2017.04.28. 12:44:36

@csentecsa:
"Te azt a hülyeséget próbálod bemagyarázni, hogy a vidéken tömegeknek nincs internethozzáférése"
Te meg azt a baromságot szajkózod unós untalan, hogy vidéken az emberek ugyanolyan mértékben olvassák, kapják a neten vagy más médiumokon keresztül a híreket, mint a városokban. Ki kell, hogy ábrándítsalak, mert nincs így.

"A te fejedben valamiért az fixálódott, hogy a magyar vidék jórésze olyan, mint 100 évvel ezelőtt, holott ez egy hülyeség."
Ez semmi ahhoz a sok baromsághoz képest, amit a szájamba akarsz erőltetni. Szállj le rólam a mocskolódásaiddal és hazugságaiddal. Már többször megválaszoltam neked ezt a kérdést, több időt nem vesztegetek rá!

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.28. 16:00:49

@Attilajukkaja: Attilajukkaja:

"A hazaáruló éppen olyan szitokszó, mint a liberális, a komcsi vagy a náci. És igen, az emberek nagy részét stigmatizálják vele. De ezt csak az értheti, aki ismeri a jelenlegi magyar helyzetet, a jelenlegi itthoni "nyelvjárást".""

Nem vonnék egyenlőségjelet a felsorolt szitok szavak között. Ugyanis a "hazaarulas" büntetőjogi kategória és ezen felül is nagyon sok, becsületes ember önerzetét sérti. Valamennyi part szavazótaborában a többseg tisztességes, becsületes ember.
A különböző emberek neveltetésük, egyeni elettapaszatalatuk alapjan más és más partallasúak, aminek semmi köze a hazaarulashoz.

"...... mégsem kényszerítenék senkit, hogy szavazzon."

Egyetértek! De akkor is igaz, hogy "vetkesek közt cinkos aki néma". Ha a jelenlegi ellenzék olyan tragikusnak látja az orszag helyzetét, mint amilyennek latja, illetve láttatja, akkor ez már minősíthető magatartás. Passzivitassal jarulnak hozza a valtozatlansaghoz. Gondolom ezert nem jár nekik sem a hazaaruló kategoria.

"........de mégsem minősítem azokat a honfitársaimat semmilyen jelzővel sem, akik nem a Fideszre adják le a szavazataikat. Hazaárulózni meg pláne nem fogok!"
Őrülök neki, ha ez minden párt szavazóira vonatkozik!

"Annyi azért biztos, hogy ezek az emberek nagyon nem akarják a gyerekeik jövőjét egy olyan világban látni, amit Viktor Győzővics víziónál, ... bármi is legyen az."

Bízom a józan észben, hogy azt sem akarjak, ami 2002-2010 között volt.

"Nekik teljesen más a gazdasági berendezkedésük. Pl. van saját iparuk."

Most igyekszik a kormany ujraiparositani az orszagot.

"Hogy ez miért alakult így, az nem egy kormány sara. A lengyeleknek eltörölték rendszerváltáskor az adósságaikat, ami szintén nagyon sokat számított."

A szlovakok meg a szetvalaskor egy nagyon karcsú allamot hoztak letre, ami versenyelőny szintén.

"Amúgy meg nem látom azt a fergetegesen nagy különbséget a V4-ek között"

De az, hogy az eves kamatfizetesi kötelezettsegünk haromszorosa a szlovakokénak, az mar szerzett "betegség". A 2002-2010 közötti gazdasagpolitika sara, ami nagy versenyhatrany szamunkra. El is huztak mellettünk úgy 2006 tajekan.

Attilajukkaja 2017.04.28. 16:27:55

@atomic power 1986DucaDuca:
"Nem vonnék egyenlőségjelet a felsorolt szitok szavak között."
Nemm is kell. Csak arra utaltam, hogy szitokszónak használják, amikor valójában valami teljesen mást jelent.

"Ugyanis a "hazaarulas" büntetőjogi kategória és ezen felül is nagyon sok, becsületes ember önerzetét sérti."
Kinek mi sérti jobban az önérzetét.

"A különböző emberek neveltetésük, egyeni elettapaszatalatuk alapjan más és más partallasúak, aminek semmi köze a hazaarulashoz."
Kétségtelenül.

"De akkor is igaz, hogy "vetkesek közt cinkos aki néma""
Talán nem mindig. Van olyan ismerősöm, aki mindig Fidesz szavazó volt, de 2014-ben már nem volt hajlandó a szavazatával tovább támogatni az Orbán rezsimet. Viszont a többiek mellet sem tudta letenni nyugodt lelkiismerettel a voksát, ezért inkább el sem ment szavazni. Én megértettem az álláspontját.

"Ha a jelenlegi ellenzék olyan tragikusnak látja az orszag helyzetét, mint amilyennek latja, illetve láttatja, akkor ez már minősíthető magatartás."
Ha valaki talál egy számára szimpatikus ellenzéki pártot, legtöbbször el is megy szavazni. De sok a bizonytalan ember. A bojkott ebben az esetben tényleg nem célravezető.

"Őrülök neki, ha ez minden párt szavazóira vonatkozik!"
Igen, mivel nem mindenkinél tudom, mi húzódik meg a háttérben. Általánosítani pedig gyakran rossz megoldás. Személyeket viszont szoktam minősíteni, de annak konkrét oka van.

"Bízom a józan észben, hogy azt sem akarjak, ami 2002-2010 között volt."
Én egyre kevésbé vagyok bizakodó. :o(
És én sem sírom vissza a 2002-10 közötti politikát. Még úgy sem, hogy én akkor bizony jobban éltem.

"Most igyekszik a kormany ujraiparositani az orszagot."
Én ezt nem nagyon látom. A külföldi befektetők nem érnek!

"A szlovakok meg a szetvalaskor egy nagyon karcsú allamot hoztak letre, ami versenyelőny szintén."
Igen!

"De az, hogy az eves kamatfizetesi kötelezettsegünk haromszorosa a szlovakokénak, az mar szerzett "betegség". A 2002-2010 közötti gazdasagpolitika sara, ami nagy versenyhatrany szamunkra."
Igen. De ők sem hazaárulásból tették, hanem mert nem számítottak a 2008-2009-es "sajnálatos" gazdasági eseményekre. És mivel a magyar gazdaság eleve sokkal kiszolgáltatottabb volt, ezért mi nagyobbat szívtunk a többieknél. Ez persze csak az én véleményem, és nem vagyok gazdasági szakértő. :o)

El is huztak mellettünk úgy 2006 tajekan.

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.28. 16:53:49

@Pop40:

" Jelenleg ugyanis az országnak nincs kormánya."

Ezt te így látod, ehhez jogod van! Sokan meg mashogy latják.

"Egy latin-amerikai banánköztársaságra hajazó maffia irányítja az országot, szisztematikus szabadrablásban, mindenhova kinevezve a haverokat, ez nem kormányzás, hanem state capture-maffiaállam."

Egy, a magyar allamhoz lojális nemzeti tőkésosztály felemelése a cél. Nalunk elmaradt az erdeti tőkefelhalmozódas, nem úgy, mint nyugaton.

"....... telecsalózta a rádiót azzal, hogy a Ceu nem felel meg egy olyan törvénynek, amit MÉG EL SE FOGADTAK."

2011. évi CCIV. törvény
a nemzeti felsőoktatásról

76. par. (2)334 "A működési engedély kiadása megtagadható az oktatási hivatal által beszerzett felsőoktatási akkreditációs szervezet szakvéleménye alapján, ha az alapján megállapítható, hogy a magyarországi és a székhely szerinti országban érvényes működési és képzési feltételek jelentősen eltérnek."

Ezt te hogy ertelmezed?

Szerintem CEU üggyel ne foglalkozz, majd a nagyok elintezik. Van egy Alkotmanybírósag, egy Europai Bizottsag, egy Europa Tanacs. Hozzaertő oktataspolitikusok, jogaszok majd megmondjak, hogy kell e valtoztatni rajta, s ha kell, akkor mit. Összhangba lesz hizva az europai joggal, ha kell.

"Egyrészt, a csődközeli állapottól mi igencsak messze voltunk, még Görögo se került csődbe, pedig náluk igencsak kiélezett volt a helyzet, pl mikor nem tudtál pénzt felvenni az automatából."

Az adóssagcsapda az mi? Szorakozasbol vettek fel sürgősen 20 milliard eurós hitelkeretet?

"Másfelől nem értem, ezt miért TŐLEM kérded, se kormányon nem voltam még soha, se dicsérni nem dicsértem a 8 éves szoci balfaszkodást soha."

Az írtad, őket tamogatod.

"Mindez nem menti a szocik balfaszkodását, de azt igen, hogy sose kormányoztak olyan kedvező környezetben, mint most a maffia."

Ott vannak a teljesitmenyigazolasok az EUSTAT-ban! Az ő időszakukban zuhantunk vissza regiós első helyről regiós utolsó helyre!

atomic power 1986DucaDuca 2017.04.28. 18:03:08

@Attilajukkaja:

"A CEU alapítása óta teljesen törvényesen működött Magyarországon."

Én nem mondom, hogy törvenytelenül működött, de vannak, voltak szabalytalansagok és nem egyertelmű törvenyi szabalyozas.

2010. december 31-ig volt hatályban a CEU/KEE állami elismeréséről szóló 2004. évi LXI. törvény. Ez a testreszabott törveny védelmet jelentett az egyetemnek 2010. december 31 -ig, mert 2011. 01. 01 -től már a 2005-ben meghozott CXXXIX. felsőoktatasi törvény szerint kellett működniük.

2005. évi CXXXIX. törvény. a felsőoktatásról:

"151. par. (4) 2010. december 31-én hatályát veszti az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem állami elismeréséről szóló 2001. évi LXVI. törvény, valamint a Közép-európai Egyetem állami elismeréséről szóló 2004. évi LXI. törvény. Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem, valamint a Közép-európai Egyetem 2011. január 1-jétől e törvény rendelkezései alapján folytatja működését. Abban az esetben, ha az egyetemek e feltételnek nem tesznek eleget, a 2011. szeptember 1-jén induló tanévben nem vehetnek fel hallgatót az első évfolyamra. Az előző években felvett hallgatók tanulmányaikat változatlan feltételek mellett befejezhetik. Az oktatási miniszter lefolytatja a 105. §-ban szabályozott eljárást."

2012. 01.01-től lépett hatályba az új parlament által elfogadott nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény.

2011. évi CCIV. törvény
a nemzeti felsőoktatásról:

"76. par. 3)335 A működési engedélyt az (1), a (2) és az e bekezdésben meghatározott feltételek teljesülése szempontjából az oktatási hivatalnak legalább ötévente felül kell vizsgálnia."

"76. par. (2)334 A működési engedély kiadása megtagadható az oktatási hivatal által beszerzett felsőoktatási akkreditációs szervezet szakvéleménye alapján, ha az alapján megállapítható, hogy a magyarországi és a székhely szerinti országban érvényes működési és képzési feltételek jelentősen eltérnek."

Ezt az utolsó mondatot kell értelmezni! Mi volt itt idestova öt évig, hogy ezt az ellentmondast senki nem akarta feloldani? Mégcsak próbalkozasokról sem hallottam!

"A CEU egy NY Államban elfogadott és bejegyzett egyetem. Az ottani elvárásoknak megfelelően működik"

Magyarorszagon a működesi kereteket a magyar törvenyek hatarozzák meg, mivel az oktatasügy alapvetően tagallami hataskör. Ezen csiszolhat még a kormany az Europai Bizottsag es az ET eszrevetelei alapjan. Nekünk ez az iranyadó!

Pop40 2017.04.29. 11:58:24

@atomic power 1986DucaDuca:

"Sokan meg mashogy latják."

No ez az, ami engem pont nem érdekel. A szabadrablás akkor is szabadrablás, ha pár tökkelütött/tájékozatlan hülye másnak látja.
Sztálint is tömegek szerették a maga idejében. Akkor vele se volt gond? Vagy ezt mire szántad érvnek?
Már Churchill is megmondta anno, hogy a legjobb érv a demokrácia ellen egy pár perces beszélgetés egy átlagos szavazóval.

"Egy, a magyar allamhoz lojális nemzeti tőkésosztály felemelése a cél. Nalunk elmaradt az erdeti tőkefelhalmozódas, nem úgy, mint nyugaton. "

Kösz, de nem érdekel a rizsa.
Gondolom, a latin-amerikai banánköztársaságok diktátorai sem úgy cimkézik magukat, hogy "tolvaj szarháziak vagyunk, akik nyomorgatjuk a népet, és szétlopjuk az országot".

Engem maga a lopás ténye érdekel, van, vagy nincs, és kész. Hogy a rabló ezt hogyan cimkézgeti utólag, leszarom. Hogy az évi százmilliárddal gazdagodó fideszes gázszerelőt "nemzeti tőkésnek", vagy hazaáruló tolvajnak becézik, nekem tökmindegy, lényeg, hogy a börtönben üljön.

Mondtam már azt is, Ceu-ügyben ne másolgass törvényeket, mert nem érdekel. Ez a törvény a Ceu ellen íródott, a vak is látja.
Most komolyan azzal jössz, hogy nincs gond vele, mert nem az szerepel a törvényben, hogy minden C-vel kezdődő, EU-val végződő egyetemet be kell zárni? Na ne már.

"Szorakozasbol vettek fel sürgősen 20 milliard eurós hitelkeretet?"

Nem szórakozásból, hanem részint szükségből, részint elővigyázatosságból.
A pénz mellesleg kb hiánytalanul megvolt, mikor a szocik leléptek, mit gondolsz, a Duce miből vett anno Mol-részvényt, 5 éves árfolyamcsúcson?

"Az írtad, őket tamogatod"

Tévedés, azt írtam, hogy ha a fidesz az alternatíva, akkor ezerszer inkább a balosok.
Ebben nincs semmi, ha feljönne az ördög a pokolból, valószínűleg az is jobb választás lenne, mint a hazaáruló tolvaj fideszes maffia, az évente 100 milliárddal gazdagodó gázszerelőivel.

"Az ő időszakukban zuhantunk vissza regiós első helyről regiós utolsó helyre!"

Sosem mondtam,hogy jók voltak.
Azt mondtam, hogy a fideszhez képest jobbak, mellesleg abban a világgazdasági környezetben a fidesz se legénykedett volna sokáig. Ráadásul akkortájt nem ám kormánypárti sameszokkal voltak tele az Ab, az ügyészség, a bíróságok, az Mnb, stb stb, hanem fideszes (akkor) ellenzéki téglákkal, akik ott tettek keresztbe, ahol tudtak.

Pop40 2017.04.29. 12:04:44

@atomic power 1986DucaDuca:

Vázolom a sztorit egyszerűen:

Van egy magyar egyetem, aki tud amcsi diplomát adni. Kinek konkurrencia ez? Az amcsi egyetemeknek.

Ők hápognak? Nem.

Mit tenne egy valóban nemzeti kormány? Örülne, hogy van egy ilyen egyetem, és mindent megtenne, hogy felfejlessze az összes többi magyar egyetemet is erre a szintre.

Erre mit tesz a hazaáruló fideszmaffia? Ócska paragrafusturkászással mindent megtesz, hogy azt az egyet is tönkretegye, amelyik képes amcsi diplomát adni.

Erre te jössz a szaros paragrafusaiddal?
Melyik ország érdekeit képviseled te, apám? Nyilván a fideszmaffiával együtt.
Mert hogy a magyarokét nem, az hótziher.

Attilajukkaja 2017.05.02. 11:53:24

@atomic power 1986DucaDuca:
"Én nem mondom, hogy törvenytelenül működött, de vannak, voltak szabalytalansagok és nem egyertelmű törvenyi szabalyozas."
A szabálytalanságokat az egyetem is elismerte és azonnal el is kezdte korrigálni. De felesleges ezt úgy kommunikálni, hogy törvénytelenül működtek volna.

"Magyarorszagon a működesi kereteket a magyar törvenyek hatarozzák meg, mivel az oktatasügy alapvetően tagallami hataskör. Ezen csiszolhat még a kormany az Europai Bizottsag es az ET eszrevetelei alapjan. Nekünk ez az iranyadó!"
Valóban. De azt, hogy az USA mely egyetemeit akkreditálja arra, hogy amerikai diplomát adjon ki, ahhoz Orbánnak semmi köze. Szóval, ha el akarja üldözni innen a CEU-t, akkor mondja azt, és ne próbálkozzon azzal a hadovával, hogy ők itt törvénytelenül működnének. Mert valójában ez az irányadó, és ezt te is tudod.

Balt 2017.05.03. 08:55:48

@Attilajukkaja: @Larry Silverstein: Íme, itt a "wir schaffen das" példa a "sikeres integrációról:
(Jóval a migránsválság előtti objektív cikk a német-török együttélésről és a hátteréről)

kitekinto.hu/europa/2012/04/03/a_nemetorszagi_torok_kisebbseg_helyzeterl
süti beállítások módosítása