HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Szabadon lehet Andy Vajnát jó kartellezőnek nevezni

2017.03.02. 09:47 bozotharcos

"A Fővárosi Törvényszék szerint szabadon lehet Andyt jó kartellezőnek nevezni. A kaszinópápa első fokon elbukta az ötmilliós követelését, ellenben még ő tartozik nekem százhúszezerrel."- közölte a Facebook-oldalán Schiffer András az LMP korábbi társelnöke. A volt országgyűlési képviselő szerint Vajna keresetéből az sem volt világos, hogy pontosan miért perelte őt, akit akkor még - képviselőként a mentelmi joga védett.schifferper.jpg

Vajna nagy valószínűséggel azt kifogásolta, hogy Schiffer egy korábbi sajtótájékoztatón a közbeszerzési törvény tervezett módosítására mint "Lex Vajná"-ra hviatkozott, illetve az, hogy a képvislőségről azóta lemondott politikus a filmügyi kormánybiztosra és az ő kaszinókoncessziójára utalva kijelentette: "Gondolom, aki fideszes kartellező, az jó kartellező, aki nem fideszes kartellező, az nem vehet részt az eljárásban".

A kérdéses törvénymódosítási javaslat azon a  szabályon akart változtatni, hogy  olyan cégek nem vehetnek részt közbeszerzéseken (állami megbízások), melyeket azt megelőzően kartellezés vagy más versenyjogi szabálysértés miatt elmarasztaltak. Schiffer szerint márpedig éppen a törvénymódosítási javaslat benyújtását megelőzően esett ki egy Vajnához köthető cég a  fenti ok miatt egy az MTVA által kiírt közbeszerzésen.

A bíróság azért adott igazat Schiffernek, mert egyrészt a  szabad véleménnyílvánítás részének tekintette a kijelentését, másrészt pedig tényállításként vizsgálta, valóban van-e köze a filmügyi biztosnak az említett céghez."A bíróság ezért megvizsgálta, összefüggésbe hozható-e a felperes korábban kartellező céggel, és úgy találta, hogy igen:" -fogalmazott az ítéletet kihirdető bíró a Magyar Nemzet tudósítása szerint.

A perben Schiffer  saját maga látta el a jogi képviseletét.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1512305395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2017.03.02. 20:25:18

EZ A ROTHADT ÉLŐSKÖDŐ VAJNAFASZI IS DÖGÖLJÖN MEG MINÉL ELŐBB !
ezeknél csak a magyarországi falvaink a kihaltabbak !
7,5 millióan sem maradun2060-ra......
GRAFIKON...MOST CSAK 9 MILLIÓAN VAGYUNK !!! ÉS ORBÁN 3 MILLIÓ EMBERT DIREKT NYOMORBAN TART, HOGY MEGDÖGÖLJENEK ! HAGYJA MEGFAGYNI AZ EMBEREKET A SAJÁT LAKÁSUKBAN !

A KSH előrejelzése alapján érthető, hogy a kormány lépni akar a demográfiai helyzet miatt.
7,5 millióan sem maradunk 2060-raés.....dögöljön meg orbánviktor az egész pőolitikai garnotúrhájával együtt,, mert a GRAFIKON SZERINT MOST CSAK 9 MILLIÓAN VAGYUNK, 3 MILLIÓVAL KEVESEBBEN MINT A RENCERMAFFIÓZÓK MUNKÁLKODÁSÁNAK KEZDETÉN 1990-BEN ! ENNYI EMBERT SIKERÜLT A HALÁLBA KERGETNI A ROTHASZTÓ 27 ÉVÜK ALATT ! EZÉRT DÖGÖLJÖN MEG MINDEN KORMÁNYTAG !!!
süti beállítások módosítása