HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Ezek az országok a legnagyobb szén-dioxid kibocsátók

2017.02.15. 13:23 bozotharcos

Az Európai Parlamentben ma szavaznak az emissziós kvótakereskedelem szabályainak reformjáról. Az EU  a világ 3. legnagyobb CO2-kibocsátója 2030-ra az 1990-es szint  40%-ára szeretné csökkenteni a kibocsátási adatokat. (Forrás: Európai Parlament)

screen_shot_2017-02-15_at_12_52_13.png

 

A 2005-ben elindított kvótakereskedelem részeként az ipari termelést végző cégek (egy-két kivételes esettől eltekintve) minden egyes általuk kibocsátott tonna szén-dioxidhoz engedéllyel kell bírniuk. Az árveréseken beszerezhető, kiadható engedélyek száma évről évre csökken, a nagyobb keresletből származó magasabb árral próbláják a cégeket rávenni a kevésbé környezetszennyező működésre.

Az EP szerdai szavazásán az engedélyek kiadásának további korlátozásáról szavaznak.

A világ legtöbb széndioxidot kibocsátó országai (Forrás: Európai Parlament):

screen_shot_2017-02-15_at_12_52_02.png

 

1 komment

Címkék: környezetszennyezés szén-dioxid CO2 Európai Parlament kibocsátási kvóta

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr7312263282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.17. 13:42:03

A CO2 kvóták meg az azokkal kereskedés egy bújtatott adó, mivel a cégeknek ezekért a kvótákért fizetni kell, amit végül úgyis a fogyasztókra terhelnek.

Európa öngyilkos módon sötétzöld agyrémeket kerget, miközben Kína lehagyja.

Mi is a CO2, amit így a kvótákkal, azok "vásároltatásával" adóztatnak? Egy gáz, ami természetes része a légkörnek (kb. 1%-ot tesz ki), a Föld története során volt magasabb, alacsonyabb a szintje a mainál.
Nem egy szennyezőanyag, mint azt a sötétzöldek állítják. A növények anyagcseréjének elengedhetetlen alapanyaga.

Tehát egy természetes anyag miatt adóztatnak mindenkit. Kanadában ilyen agyrém a tervezett carbon tax, csak még egy teher az embereken. Cserébe a Nyugat versenyhátrányba került. Viszont egy huzamosabb izlandi vagy indonéz vulkánkitörésben több CO2 szabadul fel, mint egy nagyobb ország kibocsátása. A vulkánokat is meg fogják adóztatni?

Van a világon sok veszélyes és szennyező anyag, amit az emberi tevékenység kibocsát, a CO2 pont nem az, nem kellene démonizálni.
süti beállítások módosítása