HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Kis híján visszaküldtek 200 ezer menekültet a háború sújtotta országba

2017.02.09. 13:25 bozotharcos

A kenyai bíróság megakadályozta, hogy a kormány bezárja a világ legnagyobb menekülttáborát az országban. Az ítélet most kimondta, hogy a kenyai belbiztonsági miniszter visszaélt a hatalmával, amikor elrendelte a Dadaab tábor bezárását és 200 ezer szomáliai táborlakó hazaküldését a háború sújtottta hazájukba - írta a The Guardian.

A most visszavonásra ítélt döntés miatt civilszervezetek (többek között az Amnesty International) fordult a bírósághoz, kifogásolva, hogy egy ilyen lépés  nemzetközi egyezményekkel  is szembemenne, hiszen konfliktusövezetbe küldött volna vissza menekülteket. A bíróság kimondta: a rendelet semmis, mert a kenyai kormány nem tudta bizonyítani, hogy a visszaküldeni tervezett menekültek Szomáliában biztonságban lennének.

Szomáliában gyakoriak az al-Shabaab, egy helyi szélsőséges terrorista csoport támadásai. A kenyai kormány többek között azzal is indokolta volna a menekülttábor bezárását, hogy ott szerintük harcosokat toboroznak a terrorszervezetnek. A Donald Trump által időszakosan bevezetett beutazási tilalom a szomáliakra is vonatkozott.

A képeket a menekülttáborról az Amnesty International és az ENSZ menekültügyi szervezete a UNHCR készíttette.)

A bejegyzés a The Guardian c. brit lap cikke alapján kérszült.)

 

dadaab.jpgdadaab1.jpgdadaab2.jpgdadaab4.jpgdadaab6.jpgdadaab8.jpgdadaab9.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr612240166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-JzK- 2017.02.09. 23:51:04

Négerek néger országban, gyönyörű harmónia ez.

DFK 2017.02.10. 08:13:07

Vajon a bíróságra menő szervezetek etetik-itatják a menekülteket, vagy azt azért a költségekkel együtt Kenyára hagyják. Más dorongjával a csalánost kategória?
süti beállítások módosítása