HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Ne adjátok a nevetek koncepciós perhez! – üzente a Horváth Andrást kihallgató rendőröknek Juhász Péter

2017.01.19. 11:29 bozotharcos

"Ne azokat vegzálja a rendőrség, akik a bűnöket feltárják, hanem azokat, aik a korrupciós ügyeket elkövetik!" - mondta hangszóróba csütörtök reggel az Együtt alelnöke és V. kerületi önkormányzati képviselője. Juhász Péter azért demonstrált a Nemzeti Nyomozóiroda Aradi utcai épülete előtt, mert mint azt tegnap a Bozótharc is megírta, Horváth Andrást, a NAV-ot feljelentő, és az adóhatóság ügyeit kiteregető egykori adóellenőrt ma reggelre gyanúsítottként idézték be oda.

Amíg Horváth András kihallgatása és rabosítása (ujjlenyomat, stb.) zajlott, Juhász az épület előtt többek között az alábbiakat is mondta: "Nem Horváth András követett el korrupciós bűncselekményeket Magyarországon, őt pont hogy védenie kellene a rendőrségnek. Nagyon becsüljük azokat a rendőröket, akik valóban a bűnözőket üldözik, de nem hagyjuk, hogy az ilyen ügyek feltáróit a hatalom megrendelésére bántsák."

Juhász emlékeztetett: Horváth András egy 100 milliárd forintos ÁFA-csalásra hívta fel a figyelmet, s a mai napig nem tudjuk, kik voltak az ügyben érintett tisztviselők (a kitiltási botrány során felmerült neveken kívül), " Ne adjátok a neveteket koncepciós eljárásokhoz, ártalatlan magyar állampolgárok vegzálásához!" – szólította fel a rendőröket az ellenzéki politikus. 

Horváth András ma délutáni Facebook-bejegyzésében így összegezte a mai napot:

" Mi a jófenét követtem el, amiért meggyanúsítanak? Tényleg fogalmam sincs. Mit hadováltak össze a NAV-vezetők ahhoz, hogy az ügyészség ebben fantáziát látott, anélkül, hogy az adatok lekérdezésének hátteréről engem a több mint három év alatt egyszer is megkérdezett volna? Éppen ezért (s mert semmiféle törvénybe ütközőt nem követtem el), a vallomástételt a mai napon megtagadtam, de csak azért, hogy vallomásomat annak alapján tudjam megtenni, hogy látom azt is, mit állít pontosan a másik oldal, s hogy a hülyeségeiket mivel támasztották alá.

Magyarországon ennyit ér egy közérdekű bejelentő bescülete. Az már csak hab a tortán, hogy a mai napon sikerült felpörgetniük a zöld dosszié ügyét is, hiszen a gyanúsításban hozzávetőleg 170 olyan cég lekérdezéseit is felsorolták, amelyek a zöld dosszié két óriástáblázatában is szerepeltek. Ezen cégek nagyobbik része olyan fantom társaság, amelyek már mind megbuktak, kisebbik része (27-30 cég), pedig olyan magyar vagy külföldi tulajdonban lévő élelmiszeripari nagykereskedő, vagy kiskereskedelmi lánc, amelyek nagy része szintén megbukott, súlyos adójogi vagy büntetőjogi következményekkel együtt. Na ezért vonnak felelősségre engem. :) Ez tényleg Abszurdisztán!"screen_shot_2017-01-19_at_11_04_21.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr4912137831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása