HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nem hiába túrja ki a korrupciós ügyeket Hadházy: Nyomoznak a szociális szövetkezetek ügyében

2017.01.03. 14:49 bozotharcos

Nem veszik komolyan, sőt időnként kinevetik a fideszes képviselők és kormánytagok a parlamentben az LMP társelnökét Hadházy Ákost, amikor ő például a korrupciós ügyekről vagy épp a kórházi fertőzésekről kérdezi Orbán Viktort, Lázár Jánost vagy Polt Pétert. Márpedig az ellenzéki politikusnak nagyon is igaza lehetett a szociális szövetkezetek kapcsán feltárt visszaélések ügyében is: ez derül ki a sokak által kormányközelisége miatt kifogásolt legfőbb ügyész Hadházynak január elején küldött válaszából.

"Folyik nyomozás szociális szövetkezetek ellen?" - tette fel a kérdést Hadházy Ákos Poltnak még december 21-én. A legfőbb ügyész  január 2-i írásos válasza szerint 2013 óta 16 esetben indult büntetőeljárás szociális szövetkezetek ügyében: elszámolási kötelezettség elmulasztása, befolyással üzérkedés, okirathamisítás, hivatali visszaélés miatt. Ezek közül két esetben jogerős ítélet született, egy ügyben vádemelés történt és további ügyekben még folyik a nyomozás. Hadházy a Bozótharc blognak adott telefoninterjúban kifogásolta, hogy Polt Péter  az LMP-s politikus kérése ellenére konkrét, nevesített ügyekre vonatkozóan nem adott választ.

Hadházy több olyan esettel is foglalkozott a közel egy éve heti rendszerességgel tartott Korrupcióinfó című sajtótájékoztatóján, melyek kapcsán feltételezhető az unós források szociális szövetkezeteken keresztül történő lenyúlása. Az LMP-s politikus a Poltnak feltett kérdésében így foglamaz: " Ezeknek az eseteknek, úgy gondolom, legfőbb ügyész úr figyelmét is fel kellett kelteniük , hiszen milliárdos nagyságrendben tűntek és tűnnek el a mai napig uniós pénzek ismeretlen zsebekben, megkárosítva ezzel elsősorban azokat a mélyszegénységben élőket, akiknek ezekre a pénzekre valóban égető szükségük lenne, hiszen a mindennapi megélhetésük sem biztosított."

hadhazyvezerszonoklat.jpg

Hadházy szerint ugyan a kormány már korábban elismerte, hogy problémásak a szociális szövetkezetek, hiszen módostották az ilyen szervezetek alapításáról szóló szabályokat (most már csak önkormányzati taggal együtt lehet ilyet alapítani), de szerinte aggodalomra ad okot, hogy  "több száz valószínűsíthető visszaélésből csak 16-tal foglalkoznak, így a többi megúszhatja."

26 komment

Címkék: korrupció Polt Péter Hadházy Ákos Mengyi Roland Korrupcióinfó Voldemort-ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr4812093665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biggianni 2017.01.04. 00:58:24

Miért foglalkozna? Nem azt kéne kérdezgetni akiről az ország
legnagyobb része tudja hogy ugyanolyan velejéig rohadt tolvaj
korrupt bűnöző mint a "sohanemhazudtam prime minister" és a
környezetébe tartozó szarházi seggnyalói! Közpénzen kitartott
gerinctelen tehetségtelen fostalicskák! Nem hiszem hogy nem
tudnák a megfelelő EU-s szerveknél feljelenteni ezt a szegény
nélkülöző honfitársaikat is meglopó sátánfajzatokat!

Móg 2017.01.04. 09:45:59

Lehet a világ legjobb illemtan tanára,ha a közös ebéd közben hatalmasakat fingik többé nem érdekel a véleménye.

szepipiktor 2017.01.04. 10:03:30

Hadházy hazudik! A saját politikai karrierje miatt gyakorlatilag bármin, bárkin átgázol!
Az ügy pontosan annyira igaz, mint minden más esetben, minden más vállalkozási formánál. Igen, vannak olyan szoc.szövetkezetek, melyeknél történtek szabálytalanságok, de szerintem egy kft halmazban nagyságrendekkel több ilyen található.
Onnan induljunk ki, hogy a szoc.szövetkezet forma nem magyar ötlet és egész Európában sikeres. Mert ott arra találták ki, hogy olyan munkavállalló halmaz, amely a piaci területen nem talál megfelelő munkát, azok adminisztratív segítséggel saját sorsukat tehessék rendbe.
Hazánkban gyakorlatilag a legfiatalabb generáció, a csökkentett munkaképesek és a magasan képzett 45 felettiek nem kapnak tisztességes munkát, nem élhetnek tisztességes életet.
Ezt a kormányunk alakította így, illetve nem kis szerepe van ebben a multik adott életkort támogató, de csak "egy fogaskerék legyél a gépezetben" filozófiája.
A szoc. szövetkezetek tehát erre a munakválalló halmazra épültek fel, így egyszerű járulákkkedvezménnyel (mert más segítség ugye nincs!) hozhatók létre "vállalkozások", melyben idősebb képzett emberek is megfelelő munkát végezhetnek, hátrányos helyzetűeket célszerű alkalmazni, gyerekes anyukákat távmunkában és így tovább, azokat, akik ma gyakorlatilag sehol nem kapnának munkát.
Így ennek a halmaznak a visszajuttatása a munkaerőpiacra nem függene az államtól, a multicégektől, és fiatala HR-es szőkéktől. Van egy olyan forma, ahol egy 50 éves tanult és tapasztalatokkal, gyakorlattal, kapcsolatrendszerrel rendelkező (ezekre a multiknak nincs szükségük) ember is dolgozhat, mert a munkához nem egy 2010-es feltételrendszernek kell megfelelnie, aminek ezek ugye már soha nem fognak megfelelni. (adminisztratív feltételrendszer)
Ma egy Olyan kör is elhelyezkedhet, akik életkoruk miatt nem kapnak munkát, mert vagy az életkor zárja ki őket, vagy a túlképzettség vagy mert nem beszélnek "píréz" nyelven, igaz erre az adott munkakörben soha nem is lenne szükségük. De ezek a feltételek azért vannak kialakítva, hogy törvényesen kizárhatók legyenek a nem kívánt jelentkezők.
És közben megy a sírás, hogy adott területen nincs ember. Nincs rendszergazda, közben 50 éves tapasztalt IT szakembert segédmunkásként dolgozik más területen... Diplomás, beszél angolul, de 50 éves, azaz okosabb a 30-as managereknél...
Tiszta kommunista filozófia.
Szóval hadházy lecsapott olyan esetekre, ahol kamuztak a tulajok (például ismert kamu, hogy kft-t alakínaka át szoc.szövetkezetté a járulákkedvezményekért), ezt támadva az egész rendszert szüntetik meg.
Hadházy így eléri a politikai célja miatt, hogy hátrányos emberek tízezrei kerülnek ismét az utcára!!!
Hadházy az összes "korrupciófigyelésével" valójával az alul elhelyezkedő munkavállalókat akarja megsemmisíteni, sőt tanult emberek tisztességét kérdőjelezi meg. Valójában becsmérli programozók, pénzügyi szakemberek, kutatók, fejlesztők, fizikai munkások tudását, emberi mivoltját, mert szerinte sok (!!!!) adott esetben x forint fizetés, vagy korrupció, ha egy UE-s pályázatnál az EU által megkövetelt előtanulmányt elkészítették.
Hadházy egy tisztességtelen köpönyegforgató, ő a saját vállalkozásában pontosan olyanokat tesz, amiket a tévéadásokban rendre leköp. És mert nem jött be a trafikmutyi, át megy a kis-fideszbe és beül tízmillókért a parlamentbe...

szepipiktor 2017.01.04. 10:13:28

Hadházy hazugságait legjobban egy oktatásügyi pályázat emlegetése igazolja:
Szerinte korrupció a szerverszoftverre kiírt x forint... (katalógusadat és nemzeközi összeg)
Szerinte további korrupció a szerverszoftverhez a licenszek megvásárlása!!!!
Szerinte még koruptabb az ügy, mert a szerverszoftver és a licenszek mellé még alkalmazásokat is vásároltak!!!!!!
És hadházy ezt kálmánolga hatásos felszopásával, élő műsorban pervekig kiabálja az éterbe, majd halkan hozzáteszi, hogy ő valójában nem ért, hozzá, nem is látta a részletes dokumentumokat, csak az emberi igazsága tiltakozik....
Vagy hadházy korrupciónak nevezte egy szállítmányozási cég éves nemzetközileg kötelező éves egy hetes továbbképzését. És egy komplett összeget kiabál, nem osztja le az alkalmazottak számával, így a valós, átlagos végösszegeket nem jelzi a hallgatóinak!
Az is korrupció szerinte, hogy a burkoló mennyiért burkol, egy számviteli szoftvert minek fejlesztenek (ez korrupció), mert a könyvelés a világ legegyszerűbb munkája, kell hozzá egy számítógép, egy szoftver és lehet könyvelni.
Neki ez ennyire egyszerű, és kapásból gyalázza a diplomás, egyeteme végzett pénzügy, számviteli szakembereket, a szoftverfejlesztőket.
És kapásból korlátozná a piacgazdaságot, tiltaná, nűncselekménynek tartaná szakemberek új létrehozásának a lehetőségét. Hadházy a korai rákosi rendszer híve, ő, vidéki állatorvosként kívánja meghatározni, hogy ki mit és mikor csinálhat az életben.
Szóval hadházy munkásságát érdemes szűrőkön keresztül figyelni...

Narancsos kommunizmus 2017.01.04. 10:26:48

@szepipiktor: Lassíts, mert szívrohamot kapsz!

Örülök hogy ismét kiderült, Magyarországon nincs korrupció!

Móg 2017.01.04. 10:48:50

@szepipiktor: Legalább azóta ismerjük ezt mióta Bodónétól kérték a bor árát.Süketelsz.

Netuddki. 2017.01.04. 11:02:29

@szepipiktor: Mocskos tolvajfidesz bérenc! Majd ha az orbán maffia nem eltitkolni akarja a közpénzherdálást, hanem forintra elszámol vele, akkor dumáljál, meg hazugozzál másokat!

Larry Silverstein 2017.01.04. 12:13:57

MO-n nincsenek korrupciós ügyek, csak a ződ dossziéban.

biggianni 2017.01.04. 12:53:32

@szepipiktor: Hadházi sem makulátlan,de össze sem lehet hasonlÍtani a mocskos fidess bűnszervezettel,és tele van
a rendszer előre eltervezett különösen nagy értékre folyt.
elkövetett sikkasztásokkal,lopásokkal! PL: Az Újguri csüngő
hasú sertés tartás 30 oldalas NET-ről másolt "TANULMÁNY" TÍZ
MILLIÓKÉRT fidess disznóknak! Úgyhogy ne oszd itt az észt!

Willkommenskultur 2017.01.04. 12:54:40

@biggianni: már csak bizonyítani kell mondjuk egy ügyet...

ha ha ha

aztán még mindig simán 2/3 jön 2018ban

Szalay Miklós 2017.01.04. 12:58:29

Apropó, itt egy érdekes írás az érdekek erejéről, arról hogy sokkal inkább azok mozgatják a világot, mint bármi más.

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid071

(A legfelső sor a kép tetején, "Érdekek". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd továbbá az Állam részt többek között a hatalommal való visszaélésről.

igazi hős 2017.01.04. 13:04:34

@szepipiktor: Most mondjál valami szépet az "Út a munka világába" programról, hiszen ha erről sikerült ekkorát lódítani, akkor Flórit is meg tudod védeni. Jelenleg Magyarországon nincs olyan EU-s pénz, aminek minimum 20%-a, de jellemzően a fele ne kerülne fideszesek zsebébe. És az arányt be kell tartani, ha kell akkor blokkolják az egész metrófelújítást, de ami a királyé azt meg kell adnunk. Legfeljebb beledöglik az ország, már aki még itt maradt.

Willkommenskultur 2017.01.04. 13:13:23

@igazi hős: mégis most a GDP nő, nem a GDP arányos adósság...

- brühühü ezt a csodát csak a ballib közgazdászok tudják megmagyarázni a többi ballib közgazdásznak

ha ha ha

ac07 2017.01.04. 13:23:16

@Willkommenskultur: Azért ennek a GDP arányos államadósság dolognak fuss neki mégegyszer...

miért 2017.01.04. 14:17:28

@szepipiktor: Legalább megdolgozol a pénzedért! Ennyi mellébeszélést a főnökeid hónapok alatt sem tudnak kiizzadni magukból.

biggianni 2017.01.04. 14:24:33

@Willkommenskultur: Egyre kevesebb az ilyen degenerált lény mint
te,úgyhogy várd ki a végét,gondolom te is egy élősködő vagy mert
azok éltetik ezt a sátáni rendszert,de vége lesz az biztos,vagy
Így vagy úgy de meg lesz.Soha nem úszták meg az ilyen rezsimek!
Már nem sokáig tetszeleghetsz magadnak!

Willkommenskultur 2017.01.04. 14:27:14

@biggianni: most volt közvéleménykutatás, a ballerek 2 körzetet nyernének most a 96ból....

ami tényleg atom mert 2014ben egyet se nyertek!

sumes67 2017.01.04. 16:55:35

@Willkommenskultur: leszarom a ballib gennyeket, de szepivel együtt a kúrva anyátokat fidesz komcsik!

biggianni 2017.01.04. 19:04:09

@Willkommenskultur: Nem veszed észre te sötét idióta hogy minden
normális ember elküld a nyomorult anyádba aki egy ilyen taigetosz
szökevénnyel "áldotta"meg a nemzetet? (96:2) miről zagyválsz te
fizetett szolga?mennyire látszik hogy hazudozni vagytok idetéve!
Azt hiszed ha idehányod a büdös szádból a valótlan szófosásaidat
az bárkit is befolyásól aki nem ilyen sötét majom mint te?
Menj és vedd fel a szolga béred a nyalásért,ne itt szopasd magad!

Willkommenskultur 2017.01.04. 20:17:27

@biggianni: szerintem élvezd ki a nagyhatalmú ballib ellenzéket, mert fele ennyien nem kerültök a parlamentbe 2018 után

bár sajnálni fogom jó volt a kínlódásotokat nézni

anyadmajma 2017.01.04. 22:20:29

@Willkommenskultur: ti viszont mind a lámpavasra kerültök, te hazaáruló bolsevik geci:)
És nem fogom sajnálni a kínlódásotokat nézni:)

biggianni 2017.01.04. 23:19:06

@Willkommenskultur: Azon ritka primitÍv tahó vagy akit a még a
hozzád hasonló "gondolkodású"személyek is megvetnek! Azon kÍvűl
hogy ballibezel és a banális hazug orbán paneleket hányod ide te
semmirekellő tehetségtelen 0 vagy!Csak egy rendszer szolga akit
az általad imádott felcsúti impotens gazember azért hozott létre
hogy miután országos hülyét csinált belőled és már magadtól is
elég gonosszá váltál a lelkedet eladva az ördögnek aki ov által
tesz tönkre mindent!Miután belettél tanÍtva kileszel dobva a
szemét dombra! Persze oda való vagy!

JFK-alapítótag 2017.09.27. 11:33:25

@szepipiktor:
"Valójában becsmérli programozók, pénzügyi szakemberek, kutatók, fejlesztők, ..."

Hopp!!!
Mint érintett felvilágosítlak.

A "geci" Maffia 2010. augusztus 15. napjától a 2010. évi XC.
törvénnyel a háztartási munkára létesített munkavégzés szabályaival visszahozta, jogszerűvé és jogfosztottá tette a cselédséget.
A szociális szövetkezeti tagi jogviszonnyal meg visszahozta a jobbágyságot 2013-ban. Ez a "foglalkoztatási" jogviszony nem tartozik a Munka Törvénykönyv hatálya alá. (nincs bérminimum, szabadság, védőfelszerelés, hatósági ellenőrzés!!!, stb)

Namármost a hatályos törvények szerint kutatói, fejlesztői tevékenységet "jobbágyként" szociális szövetkezetben nem végezhetek.

Nem csak emiatt hiteltelen a hozzászólásod!
süti beállítások módosítása