HTML

Bozótharc

Korrupció, környezetvédelem és más történetek....

Friss topikok

Linkblog

Ilyen pusztítást okozott a Városligetben a vizes VB

2017.11.21. 12:45 bozotharcos

 A Városliget Barátai Facebook-oldalán osztották meg a  csoport tagjai azokat a képeket, amiken jól látszik, hogyan bánik a hatalom a füves-fás területekkel. vizesliget3.jpg

 

24 komment

Luxus áron másoltatná a szerződéseit Paks II

2017.11.20. 13:22 bozotharcos

Mire költöttek idén adófizetői pénzekből a paksi bővítés kapcsán?  – ezt szerette volna megtudni Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője. A politikus korábban a Közérdekvédelmi Központtal közösen kikérte és nyilvánosságra hozta a 2014-2016 közötti időszak paksi szerződéseit. A Paks II Zrt. a korábbi adatkérésért nem kért díjat, igaz, akkor is akadékoskodott, s a szerződéseket csak kénytelen-kelletlen, az adatvédelmi hatóság döntése nyomán tette közzé. Most potom 176 000  forintért árulnák el, kikkel szerződtek 2017 során - a mi pénzünkből- különböző feladatokra. (Fotó: szelbernadett.blog.hu)

screen_shot_2017-11-20_at_13_28_21.png

Szólj hozzá!

Orbán másolása nem érdeke a lengyeleknek: jön a 7-es cikk Lengyelországgal szemben

2017.11.15. 10:56 bozotharcos

Orbán Viktor neve sem maradt ki abból a beszédből, amit az EP Lengyelország kapcsán is szavazó plenáris ülésén az európai liberálisok (ALDE) vezetője, Guy Verhofstadt mondott. A politikus kijelentette:a brüsszeli büntetés nem a lengyel állampolgáoknak, hanem kormányuknak és elnöküknek szól. "A lengyeleket nem kell megleckéztetnünk, hiszen ők már  két önkényuralmi rendszertől, a fasizmustól és a kommunizmustól is külső segítség nélkül sikeresen megszabadultak."

verhofstadt_1.jpg

5 komment

Egyszer volt, hol nem volt: Mese a szegényeknek benzinárat csökkentő András bátyóról

2017.11.14. 10:02 bozotharcos

Időnként vendégposztot is megoszt a Bozótharc: az alábbi írást sem mi, hanem a "zöld dossziés NAV-bejelentő"-ként ismert Horváth András írta, a benzinár-csökkentő Tállai András NAV-elnök és fideszes országgyűlési képviselő-jelölt ügye kapcsán,  Mint ismert, a korábban önkormányzati képviselői és mezőkövesdi polgármesteri pozíciót is betöltő Tállai a Facebook-oldalán tette közzé a számára nemzetközi hírnevet is szerző bejelentést: a magas benzinárról panaszkodó földijei kedvéért "egyeztetést kezdeményezett a MOL-lal", és hipp-hopp, egyből 11 forinttal olcsóbb is lett a benzin a környéken. Az állami hivatalok vezetői és a politika elég csúnya összefonódásának gyanúját keltő esetre az egyik legnagyobb gazdasági hírügynökség, a Bloomberg is felkapta a fejét és címoldalon tárgyalta a páratlan ügyet. Horváth András népmesében foglalta össze a Magyarországon azért valljuk be, nem is olyan meglepő történetet....(Fotó: egyszervolt.hu)

aranymadar3.jpg

23 komment

Horváth András: Zsákmányszerző kormányváltással nem lesz igazi változás

2017.10.28. 11:04 bozotharcos

Négyéves évfordulója lesz hamarosan annak, hogy a "NAV-bejelentő"  állandó jelzőt megszerzett Horváth András egykori adóellenőr "kiborította a bilit" az adóhatóság működésével kapcsolatos disznóságokról. Facebook -bejegyzésében most összefoglalta az azóta történt eseményeket és ebből azt a következtetést vonta le, hogy  "a rendszerváltoztatás igénye nélkül, apró korrekciókkal mindig ugyanabba a folyóba fogunk visszalépni: ha csak személyi változásokban, néminemű intézményi átszabásban, a szokásos hátterű zsákmányszerző kormányváltásban gondolkodunk, itt soha nem lesz igazi változás, előbb-utóbb ugyanúgy felfalja a rendszer az új erőket, vagy az új kormányt is, mint azt az elmúlt majd' 30 évben tette."

horvathandras.jpg

6 komment

Hadházy is testközelből ismeri a korrupciót

2017.10.27. 08:54 bozotharcos

"Iszonyatos mértékű a lopás, így azt ígérni nem lehet, hogy egy kormányváltás esetén mindenkit számon kérünk, de a korrupciót testközelből látó, tapasztaló, így most tettestársnak számító több ezer köztisztviselőnek amnesztiát kell majd hirdetni, és inkább a fő felelősöket elszámoltatni." – mondta egy budapesti lakossági fórumon Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője és társelnöke, aki azt is elmesélte, őt magát hogyan próbálták egy lenyúlós projektbe bevonni.hadhazyvezerszonoklat_1.jpg

8 komment

Egész Magyarország szereposztó dívánnyá változott?

2017.10.20. 19:18 bozotharcos

Azt hiszem, azért is van nálunk önmagán túlmutató energetizáltsága a "metoo kampánynak", mert Magyarország maga is szereposztó dívánnyá változott - írta  egy ismert pszichiáter, Bánki György a Facebook-oldalára a Weinstein-botrány és a Sárosdi Lilla színésznő szexuális zaklatás-vallomása nyomán kialakult magyarországi "metoo-kampány" -ról. Az esetből levont következtetés jól ismert: egy nem túl jól működő társadalomban élünk....

Szólj hozzá!

Az ügyészség szerint pöpec a hármas metró

2017.10.20. 12:50 bozotharcos

"Mindenki megnyugodhat: az ügyészség szerint pöpec a hármas metró: ma jött meg az elutasító határozat a feljelentésemre, amit azért tettem, mert úgy gondolom, hogy a metró sorozatos meghibásodásaiért a BKV rossz működése felelős: leépítések, forráselvonások, a szakmaiság helyett politikai megrendelések teljesítése.
Nyilván tévedek, a ma reggeli füstölgő szerelvény úgy történt, hogy a futómű a hajnali derengésben önfelgyújtást kísérelt meg..."- írta csütörtök este a Facebook-oldalán V. Naszályi Márta a Párbeszéd Magyarország budapesti I. kerületi önkormányzati képviselője, aki korábban feljelentést tett  többek között amiatt, hogy még a nyáron a 3-as metróvonal egyik szerelvényének nem nyílt ki az ajtaja, s 10-15 percig nem tudtak kiszállni az utasok, akkor is csak az egyik ajtó kifeszítésével. Az ügyészség most kiküldött döntése szerint azonban "közvetlen és konkrét veszélyhelyzet nem jött létre" a nyári metró-meghibásodások alatt.

wildjuditesovodor.jpg

3 komment

Címkék: 3-as metró Párbeszéd Magyarországért V. Naszályi Márta

Nagyon vicces kép a kormánypárti sátánozásról: Magyarországon a humor hal meg utoljára

2017.10.10. 12:41 bozotharcos

Miközben már javában folyik a  - korábbi tapasztalatok alapján valószínűleg most is milliárdos költséggel szervezett - a "Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció", tegnap újabb fordulatot vett az Orbán Viktor által elindított és fenntartott kormányzati sorosozás, amikor - mint a hvg.hu megírta - egy KDNP-s képviselő A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség” címmel szólalt fel a Parlamentben. Mint ismeretes, Aradszki András kereszténydemokrata képviselő így fogalmazott: "a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, és képes a történelem megváltoztatására, ezt Soros György is meg fogja tapasztalni." Ám mint eddig a kormányzat legtöbb elképesztő lépését követően minden alkalommal, most is elindult az ellenzéki (nem fideszes/KDNPs) oldalon a poéngyártás. És ebben SOHA nem fogja lekörözni az európai, együttérző, toleráns Magyarországot akarókat a HABONYVAJNAMATOLCSYORBÁNROGÁNLÁZÁR-gépezet. screen_shot_2017-10-10_at_12_08_47.png

4 komment

Jön a bünti Brüsszelből a civiltörvény miatt

2017.10.03. 10:22 bozotharcos

Kiderült, mit lépett Brüsszel az Orbán-kormány elképesztő civiltörvénye miatt: az Európai Bizottság Jávor Benedek EP-képviselőnek (Párbeszéd Magyarországért) küldött levélben ismertette az álláspontját. A törvényt kötelezettségszegési eljárásban elemezték, és azt több ponton is az uniós jogot sértőnek találták. A magyar képviselőnek pedig megígérték, hogy a Bizottság úgymond "rajta lesz az ügyön", nem hagyják, hogy Orbánék uniós alapjogot sértsenek.

screen_shot_2017-10-03_at_10_19_54.png

5 komment

Haladékot kaptak a Római-parti fák

2017.09.29. 11:15 bozotharcos

A III. kerület képviselőtestülete ma úgy döntött, hogy semmilyen mobilgát építéshez sem ad tulajdonosi hozzájárulást, amíg el nem készül a kerítések vonalán építendő védmű megvalósíthatóságának elemzése.

21222619_10209911978665259_123704511_o.jpg

Szólj hozzá!

Nincs baj: nem is 50 millió megy jogi tanácsadásra a koraszülöttek pénzéből, hanem csak 39

2017.09.26. 15:08 bozotharcos

800 ezer forintért bérelt mentorház, 50 millió forintért íratott módszertan, összesen 50 milliós jogi tanácsadás is szerepelt egy az LMP-társelnök Hadházy Ákos által kifogásolt projekt megvalósítási terveiben. A koraszülötteket nevelő családok megsegítését célzó több, mint 1 milliárd forintos pályázatot egy olyan alapítvány nyerte, melynek kuratóriumában Lázár János felesége is tag. Korábban Hadházy a heti Korrupcióinfó-ján beszélt az ügyről, majd a kormányzat (a közszolgálati televízióval és az MTI-vel karöltve) támadásba lendült, gazembernek nevezve az ellenzéki politikust és megkérdőjelezve Hadházy szellemi képességeit. Most a Parlamentben az ellenzéki politikus kérdésére Csepreghy Nándor próbálta védeni a mundér becsületét az ügyben, de kevés sikerrel.

screen_shot_2017-09-26_at_15_05_13.png

Szólj hozzá!

Címkék: koraszülött uniós pályázat Lázár János Hadházy Ákos Csepreghy Nándor

Kis kék vödörbe csöpög az esővíz Budapest egyik legforgalmasabb metrómegállójában

2017.09.21. 14:07 bozotharcos

A magyarországi állapotokat egyetlen fotóba sűrítve foglalta össze egy budapesti fotós......

25 komment · 1 trackback

Nem tudták cáfolni Hadházy állításait Csepreghyék a Lázár János feleségéhez is köthető alapítványról

2017.09.10. 00:52 bozotharcos

Elképesztő összegeket sorolt két nappal ezelőtt egy a koraszülött gyermeket nevelő családok segítésére tervezett, uniós támogatású, milliárdos projekt kapcsán Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője és egyik társelnöke, a szokásos heti, Korrupcióinfó címmel tartott "mutyitájékoztatóján". A kifogások között havi 800 ezer forintért bérelt ház, 50 millió forintos módszertan, összesen 50 milliós jogi tanácsadás is szerepel. A projektet egy olyan alapítvány viszi, melynek kuratóriumában Lázár János felesége is tag. Az alapítvány szombat reggelre Szegedre többek között két államtitkár (Csepreghy Nándor, Schanda Tamás) részvételével egyeztetést szervezett.

31 komment

Superman-forma "szuperhős" védi mostantól a Római-parti fákat

2017.09.07. 08:35 bozotharcos

A Duna-parti kő- és fa-installációról ismert alkotó újabb különleges alkotással lepte meg a Római-parton sétálókat. A szobor természetfeletti erejére még szükség lehet a Római-part természetiközeli állapotának megőrzéséhez, ha a város vezetése nem hallgatva a szakmai és civil tiltakozásokra,  ragaszkodik a partmenti sáv lebetonozásához és nem hajlik az ésszerűbb, Nánási úti gátépítés elfogadására.

Szólj hozzá!

Kalasnyikov-mintás szőnyeg tankokkal: a mai életünkre is kihat a "Szovjetunió Vietnámja"

2017.09.06. 13:40 bozotharcos

Érinthető közelségbe hozza a több, mint másfél millió ember halálát követelő afganisztáni háború történetét egy szeptember 17-ig látogatható kiállítás, a CEU keretein belül működő Blinken OSA Archívum Centrális Galériájában. S hogy a téma miért érdekes ma, azt remekül összefoglalja a tárlat bevezető szövege: "Az új típusú iszlám radikalizmus, amely mindmáig nagy hatást gyakorol az egész világra, részben az afgán-szovjet háború véres csataterein született meg. Ma már tisztán felismerhető a kapcsolat e háború fatális következményei és a globális terrorizmus felerősödése, 2001. szeptember 11-i terrortámadás és utóhatásai, és az ezredforduló utáni megannyi baljós fejlemény között, beleértve napjaink migrációs válságát. Az afgán-szovjet háború része a jelenünknek." 

tankosgra_na_t.jpg

1 komment

A Római-parti projektet is a NER kegyeltjeihez igazítják

2017.08.31. 12:46 bozotharcos

"Ön milyennek szeretné látni a Római-partot a jövőben?" ez az első kérdés azon a kérdőíven, amit az óbudai (Budapest III. kerület) a kerületben lakóknak kiküldött, azzal kapcsolatban, hogy ők milyen változásokat szeretnének a közelmúltban a mobilgát tervei miatt nagy port kavart Római-parton. Bár az önkormányzat lépése elsőre jófejségnek tűnik, ám végigolvasva a kérdőívet kiderül: épp a lényegi, kínos kérdések maradtak ki belőle. 

21216285_10209911985225423_1218213415_o.jpg

5 komment

A katasztrófavédelem is kiszállt, tényleg veszélyes azbeszt lehet a Városligetben

2017.08.31. 09:06 bozotharcos

Bár korábban több körben is tagadta a Városliget Zrt. és az alvállalkozói, hogy veszélyes azbeszt előfordult volna a városligeti régi épületek bontásánál, a civilek által elvégeztetett laborvizsgálat most bebizonyította a rákkeltő anyag jelenlétét, s úgy tűnik a hatóságok is elkezdték komolyan venni a Ligetvédők régóta hangoztatott aggályait. A rendőrség, a tűzoltóság, majd  a katasztrófavédelem  mobil laborja és három szakembere is kiszállt a helyszínre szerda délután. A Katasztrófavédelem szerint ők nem árulhatják el, hogy milyen eredménnyel jártak, mivel a rendőrség  hívta ki őket, ezért hozzájuk kell fordulnunk újabb kérdéssel. (Fotó: Ligetvédők)

screen_shot_2017-08-31_at_8_29_39.png

 

1 komment

Nyelvileg gyenge szöveggel hirdetik a Matolcsy-alapítvány angol nyelvű dokori programját

2017.08.30. 17:30 bozotharcos

Menedzsmentből és transzdiszciplinaritásból (tudományok közötti átjárhatóság) indított doktori programot a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank botrányok övezte egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae. A pénzt –  adófizetői forintokból – az alapítvány biztosítja a programhoz). A Bozótharc által megkérdezett angol anyanyelvi lektor szerint a szöveg vacak: alap nyelvtani hibák vannak benne, keveri az igeidőket és nem érteni, hogy mi az üzenete.

screen_shot_2017-08-30_at_16_33_23.png

17 komment

4 év börtön vagy 40 ezer dolláros büntetés nejlontáska használatért

2017.08.29. 15:05 bozotharcos

Szigorú törvényt vezettek be Kenyában a hulladékcsökkentés elősegítésére: aki nejlontáskát árul, gyárt vagy használ, mostantól 4 évig terjedő börtönbüntetést vagy akár 40 ezer dollár pénzbírságot kaphat – adta hírül a Reuters hírügynökség. (Fotó: Elitza Germanov óceánkutató/ Marine Megafauna Foundation) Magyarországon évi 30 millió nejlontáskát használunk el.

manta-and-trash-rm.jpg

Szólj hozzá!

A kormánynak kampányol a Statisztikai Hivatal az iskolakezdési költségek adataival?

2017.08.28. 10:18 bozotharcos

Mintha a  leibnizi "lehetséges világok legjobbika"-érzést akarná kelteni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) múlt heti sajtóközleménye, melyben összesen átlagosan 15 ezer forintra taksálják az iskolakezdés egy gyerekre jutó költségét. Ezen a számon valószínűleg minden szülő nagyot kacag. Vagy inkább sírva fakad.....

screen_shot_2017-08-28_at_9_53_10.png

Szólj hozzá!

Római-part: A jelenlegi gátterv kalandor jelleget ölt, költségvetése biankó csekknek tekinthető, sőt uniós jogot sérthet

2017.08.25. 11:41 bozotharcos

"A partélre tervezett védmű e hátrányok mellett hatályos jogot is sért: az Európai Unió irányelvei tiltják az árteret szűkítő, a vízi és vízparti élőhelyeket degradáló műszaki beavatkozást, amennyiben lehetséges más megoldás." – fogalmaznak a Római-parton szerintük üzleti érdekek miatt ökológiai  pusztítást megvalósító árvízvédelmi tervek ellen tiltakozók. A  civilek ma szakértői véleményekre alapozott szakmai anyagot hoztak nyilvánosságra, ezt eljuttatták Tarlós főpolgármesterhez is. Szerintük "szakmai, észérvek ellenére hoztak politikai döntést" a döntéshozók, ezért most szakmai érvekkel, társadalmi nyomással próbálják rávenni őket a jelenlegi tervek újragondolására. 

Szólj hozzá!

"Migráns" magyar királylányok története cáfolja Orbán elméletét

2017.08.17. 10:17 bozotharcos

A "dugába dőlt multikultiról"  beszélt Orbán Viktor június végén, meg "a nyugati országokba oktalanul beengedett migránsok"-ról. Sokszor hallottuk őt a "kulturális identitás megtartásáról" és hasonló okos dolgokról papolni. Ez jutott eszünkbe, amikor a napokban Székesfehérváron jártunk és láttunk egy térképet arról, hogyan házasodtak magyar hercegnők ezerfelé  a világon (megbontva ezzel többek között a nyugat-európai kulturális egységet is.... ).

magyarkiralylanyok.jpg 

Szólj hozzá!

Így keresnek havonta milliókat az állami cégek vezetői - 2. rész, MVM Zrt.

2017.08.11. 17:03 bozotharcos

Korábbi bejegyzésünkben részleteztük a többségi állami tulajdonban lévő cégek tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezetőségének juttatott fizetéseket ( az állami vezetők fizetésének korlátozásáról indított népszavazási kezdeményezés kapcsán.). Mivel az MNV Zrt kérdésünkre azt közölte, hogy ők nem tartják számon külön az állami tulajdonú cégek vezetőinek fizetését, ezért a Bozótharc vágott neki, hogy a cégek weboldalán található információ alapján kigyűjtse az erre vonatkozó adatokat. Ezúttal a Magyar Villamos Művek Zrt. kerül sorra. 

screen_shot_2017-08-11_at_17_19_27.png 

67 komment

Címkék: népszavazás Vágó Gábor MNV Zrt. CÖF Átlátszó állami cégvezetők fizetése MVM Zrt.

Pártállami stílusú rosszfejség a BKK-n utazó kutyáknak

2017.08.11. 12:25 bozotharcos

Már épp csökkenőben volt a napok óta tartó forróság, a Szilágyi Erzsébet fasor fái még mintha némi hűvös szellőt is keltettek volna, épp hangos/részeg utas sem volt este 11-kor a Moszkva térről Budakeszire tartó 22-es buszon, nyitott ablakokkal, szép békésen haladtunk, még a lehasznált busz zörgését is feledve bambult mindenki kifelé nyugisan. És ekkor egy apró incidens emlékeztetett megint, hol élünk....

screen_shot_2017-08-11_at_12_19_53.png

Szólj hozzá!