HTML

Bozótharc

Korrupció, környezetvédelem és más történetek....

Friss topikok

Linkblog

Nagyon vicces kép a kormánypárti sátánozásról: Magyarországon a humor hal meg utoljára

2017.10.10. 12:41 bozotharcos

Miközben már javában folyik a  - korábbi tapasztalatok alapján valószínűleg most is milliárdos költséggel szervezett - a "Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció", tegnap újabb fordulatot vett az Orbán Viktor által elindított és fenntartott kormányzati sorosozás, amikor - mint a hvg.hu megírta - egy KDNP-s képviselő A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség” címmel szólalt fel a Parlamentben. Mint ismeretes, Aradszki András kereszténydemokrata képviselő így fogalmazott: "a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, és képes a történelem megváltoztatására, ezt Soros György is meg fogja tapasztalni." Ám mint eddig a kormányzat legtöbb elképesztő lépését követően minden alkalommal, most is elindult az ellenzéki (nem fideszes/KDNPs) oldalon a poéngyártás. És ebben SOHA nem fogja lekörözni az európai, együttérző, toleráns Magyarországot akarókat a HABONYVAJNAMATOLCSYORBÁNROGÁNLÁZÁR-gépezet. screen_shot_2017-10-10_at_12_08_47.png

4 komment

Jön a bünti Brüsszelből a civiltörvény miatt

2017.10.03. 10:22 bozotharcos

Kiderült, mit lépett Brüsszel az Orbán-kormány elképesztő civiltörvénye miatt: az Európai Bizottság Jávor Benedek EP-képviselőnek (Párbeszéd Magyarországért) küldött levélben ismertette az álláspontját. A törvényt kötelezettségszegési eljárásban elemezték, és azt több ponton is az uniós jogot sértőnek találták. A magyar képviselőnek pedig megígérték, hogy a Bizottság úgymond "rajta lesz az ügyön", nem hagyják, hogy Orbánék uniós alapjogot sértsenek.

screen_shot_2017-10-03_at_10_19_54.png

5 komment

Haladékot kaptak a Római-parti fák

2017.09.29. 11:15 bozotharcos

A III. kerület képviselőtestülete ma úgy döntött, hogy semmilyen mobilgát építéshez sem ad tulajdonosi hozzájárulást, amíg el nem készül a kerítések vonalán építendő védmű megvalósíthatóságának elemzése.

21222619_10209911978665259_123704511_o.jpg

Szólj hozzá!

Nincs baj: nem is 50 millió megy jogi tanácsadásra a koraszülöttek pénzéből, hanem csak 39

2017.09.26. 15:08 bozotharcos

800 ezer forintért bérelt mentorház, 50 millió forintért íratott módszertan, összesen 50 milliós jogi tanácsadás is szerepelt egy az LMP-társelnök Hadházy Ákos által kifogásolt projekt megvalósítási terveiben. A koraszülötteket nevelő családok megsegítését célzó több, mint 1 milliárd forintos pályázatot egy olyan alapítvány nyerte, melynek kuratóriumában Lázár János felesége is tag. Korábban Hadházy a heti Korrupcióinfó-ján beszélt az ügyről, majd a kormányzat (a közszolgálati televízióval és az MTI-vel karöltve) támadásba lendült, gazembernek nevezve az ellenzéki politikust és megkérdőjelezve Hadházy szellemi képességeit. Most a Parlamentben az ellenzéki politikus kérdésére Csepreghy Nándor próbálta védeni a mundér becsületét az ügyben, de kevés sikerrel.

screen_shot_2017-09-26_at_15_05_13.png

Szólj hozzá!

Címkék: koraszülött uniós pályázat Lázár János Hadházy Ákos Csepreghy Nándor

Kis kék vödörbe csöpög az esővíz Budapest egyik legforgalmasabb metrómegállójában

2017.09.21. 14:07 bozotharcos

A magyarországi állapotokat egyetlen fotóba sűrítve foglalta össze egy budapesti fotós......

25 komment · 1 trackback

Nem tudták cáfolni Hadházy állításait Csepreghyék a Lázár János feleségéhez is köthető alapítványról

2017.09.10. 00:52 bozotharcos

Elképesztő összegeket sorolt két nappal ezelőtt egy a koraszülött gyermeket nevelő családok segítésére tervezett, uniós támogatású, milliárdos projekt kapcsán Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője és egyik társelnöke, a szokásos heti, Korrupcióinfó címmel tartott "mutyitájékoztatóján". A kifogások között havi 800 ezer forintért bérelt ház, 50 millió forintos módszertan, összesen 50 milliós jogi tanácsadás is szerepel. A projektet egy olyan alapítvány viszi, melynek kuratóriumában Lázár János felesége is tag. Az alapítvány szombat reggelre Szegedre többek között két államtitkár (Csepreghy Nándor, Schanda Tamás) részvételével egyeztetést szervezett.

31 komment

Superman-forma "szuperhős" védi mostantól a Római-parti fákat

2017.09.07. 08:35 bozotharcos

A Duna-parti kő- és fa-installációról ismert alkotó újabb különleges alkotással lepte meg a Római-parton sétálókat. A szobor természetfeletti erejére még szükség lehet a Római-part természetiközeli állapotának megőrzéséhez, ha a város vezetése nem hallgatva a szakmai és civil tiltakozásokra,  ragaszkodik a partmenti sáv lebetonozásához és nem hajlik az ésszerűbb, Nánási úti gátépítés elfogadására.

Szólj hozzá!

Kalasnyikov-mintás szőnyeg tankokkal: a mai életünkre is kihat a "Szovjetunió Vietnámja"

2017.09.06. 13:40 bozotharcos

Érinthető közelségbe hozza a több, mint másfél millió ember halálát követelő afganisztáni háború történetét egy szeptember 17-ig látogatható kiállítás, a CEU keretein belül működő Blinken OSA Archívum Centrális Galériájában. S hogy a téma miért érdekes ma, azt remekül összefoglalja a tárlat bevezető szövege: "Az új típusú iszlám radikalizmus, amely mindmáig nagy hatást gyakorol az egész világra, részben az afgán-szovjet háború véres csataterein született meg. Ma már tisztán felismerhető a kapcsolat e háború fatális következményei és a globális terrorizmus felerősödése, 2001. szeptember 11-i terrortámadás és utóhatásai, és az ezredforduló utáni megannyi baljós fejlemény között, beleértve napjaink migrációs válságát. Az afgán-szovjet háború része a jelenünknek." 

tankosgra_na_t.jpg

1 komment

A Római-parti projektet is a NER kegyeltjeihez igazítják

2017.08.31. 12:46 bozotharcos

"Ön milyennek szeretné látni a Római-partot a jövőben?" ez az első kérdés azon a kérdőíven, amit az óbudai (Budapest III. kerület) a kerületben lakóknak kiküldött, azzal kapcsolatban, hogy ők milyen változásokat szeretnének a közelmúltban a mobilgát tervei miatt nagy port kavart Római-parton. Bár az önkormányzat lépése elsőre jófejségnek tűnik, ám végigolvasva a kérdőívet kiderül: épp a lényegi, kínos kérdések maradtak ki belőle. 

21216285_10209911985225423_1218213415_o.jpg

5 komment

A katasztrófavédelem is kiszállt, tényleg veszélyes azbeszt lehet a Városligetben

2017.08.31. 09:06 bozotharcos

Bár korábban több körben is tagadta a Városliget Zrt. és az alvállalkozói, hogy veszélyes azbeszt előfordult volna a városligeti régi épületek bontásánál, a civilek által elvégeztetett laborvizsgálat most bebizonyította a rákkeltő anyag jelenlétét, s úgy tűnik a hatóságok is elkezdték komolyan venni a Ligetvédők régóta hangoztatott aggályait. A rendőrség, a tűzoltóság, majd  a katasztrófavédelem  mobil laborja és három szakembere is kiszállt a helyszínre szerda délután. A Katasztrófavédelem szerint ők nem árulhatják el, hogy milyen eredménnyel jártak, mivel a rendőrség  hívta ki őket, ezért hozzájuk kell fordulnunk újabb kérdéssel. (Fotó: Ligetvédők)

screen_shot_2017-08-31_at_8_29_39.png

 

1 komment

Nyelvileg gyenge szöveggel hirdetik a Matolcsy-alapítvány angol nyelvű dokori programját

2017.08.30. 17:30 bozotharcos

Menedzsmentből és transzdiszciplinaritásból (tudományok közötti átjárhatóság) indított doktori programot a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank botrányok övezte egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae. A pénzt –  adófizetői forintokból – az alapítvány biztosítja a programhoz). A Bozótharc által megkérdezett angol anyanyelvi lektor szerint a szöveg vacak: alap nyelvtani hibák vannak benne, keveri az igeidőket és nem érteni, hogy mi az üzenete.

screen_shot_2017-08-30_at_16_33_23.png

17 komment

4 év börtön vagy 40 ezer dolláros büntetés nejlontáska használatért

2017.08.29. 15:05 bozotharcos

Szigorú törvényt vezettek be Kenyában a hulladékcsökkentés elősegítésére: aki nejlontáskát árul, gyárt vagy használ, mostantól 4 évig terjedő börtönbüntetést vagy akár 40 ezer dollár pénzbírságot kaphat – adta hírül a Reuters hírügynökség. (Fotó: Elitza Germanov óceánkutató/ Marine Megafauna Foundation) Magyarországon évi 30 millió nejlontáskát használunk el.

manta-and-trash-rm.jpg

Szólj hozzá!

A kormánynak kampányol a Statisztikai Hivatal az iskolakezdési költségek adataival?

2017.08.28. 10:18 bozotharcos

Mintha a  leibnizi "lehetséges világok legjobbika"-érzést akarná kelteni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) múlt heti sajtóközleménye, melyben összesen átlagosan 15 ezer forintra taksálják az iskolakezdés egy gyerekre jutó költségét. Ezen a számon valószínűleg minden szülő nagyot kacag. Vagy inkább sírva fakad.....

screen_shot_2017-08-28_at_9_53_10.png

Szólj hozzá!

Római-part: A jelenlegi gátterv kalandor jelleget ölt, költségvetése biankó csekknek tekinthető, sőt uniós jogot sérthet

2017.08.25. 11:41 bozotharcos

"A partélre tervezett védmű e hátrányok mellett hatályos jogot is sért: az Európai Unió irányelvei tiltják az árteret szűkítő, a vízi és vízparti élőhelyeket degradáló műszaki beavatkozást, amennyiben lehetséges más megoldás." – fogalmaznak a Római-parton szerintük üzleti érdekek miatt ökológiai  pusztítást megvalósító árvízvédelmi tervek ellen tiltakozók. A  civilek ma szakértői véleményekre alapozott szakmai anyagot hoztak nyilvánosságra, ezt eljuttatták Tarlós főpolgármesterhez is. Szerintük "szakmai, észérvek ellenére hoztak politikai döntést" a döntéshozók, ezért most szakmai érvekkel, társadalmi nyomással próbálják rávenni őket a jelenlegi tervek újragondolására. 

Szólj hozzá!

"Migráns" magyar királylányok története cáfolja Orbán elméletét

2017.08.17. 10:17 bozotharcos

A "dugába dőlt multikultiról"  beszélt Orbán Viktor június végén, meg "a nyugati országokba oktalanul beengedett migránsok"-ról. Sokszor hallottuk őt a "kulturális identitás megtartásáról" és hasonló okos dolgokról papolni. Ez jutott eszünkbe, amikor a napokban Székesfehérváron jártunk és láttunk egy térképet arról, hogyan házasodtak magyar hercegnők ezerfelé  a világon (megbontva ezzel többek között a nyugat-európai kulturális egységet is.... ).

magyarkiralylanyok.jpg 

Szólj hozzá!

Így keresnek havonta milliókat az állami cégek vezetői - 2. rész, MVM Zrt.

2017.08.11. 17:03 bozotharcos

Korábbi bejegyzésünkben részleteztük a többségi állami tulajdonban lévő cégek tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezetőségének juttatott fizetéseket ( az állami vezetők fizetésének korlátozásáról indított népszavazási kezdeményezés kapcsán.). Mivel az MNV Zrt kérdésünkre azt közölte, hogy ők nem tartják számon külön az állami tulajdonú cégek vezetőinek fizetését, ezért a Bozótharc vágott neki, hogy a cégek weboldalán található információ alapján kigyűjtse az erre vonatkozó adatokat. Ezúttal a Magyar Villamos Művek Zrt. kerül sorra. 

screen_shot_2017-08-11_at_17_19_27.png 

67 komment

Címkék: népszavazás Vágó Gábor MNV Zrt. CÖF Átlátszó állami cégvezetők fizetése MVM Zrt.

Pártállami stílusú rosszfejség a BKK-n utazó kutyáknak

2017.08.11. 12:25 bozotharcos

Már épp csökkenőben volt a napok óta tartó forróság, a Szilágyi Erzsébet fasor fái még mintha némi hűvös szellőt is keltettek volna, épp hangos/részeg utas sem volt este 11-kor a Moszkva térről Budakeszire tartó 22-es buszon, nyitott ablakokkal, szép békésen haladtunk, még a lehasznált busz zörgését is feledve bambult mindenki kifelé nyugisan. És ekkor egy apró incidens emlékeztetett megint, hol élünk....

screen_shot_2017-08-11_at_12_19_53.png

Szólj hozzá!

Így jut havi több milliós fizetés az állami cégek vezetőinek

2017.08.09. 10:50 bozotharcos

Már gyűlnek az aláírások az állami cégvezetők fizetésének korlátozásáról szóló népszavazáshoz, melyet a volt LMP-s politikus, Vágó Gábor kezdeményezett. A Bozótharc szerette volna megtudni az állami cégek tulajdonosi feladatait ellátó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től, hogy milyen fizetéseket kapnak ezeknek az állami cégeknek a vezetői. Az MNV Zrt. a kérésünkre azt válaszolta, ezt az nformációt az egyes cégek weboldaláról tudjuk megszerezni, "ezen adatkörökkel kapcsolatosan az MNV Zrt-nek nincs közzétételi kötelezettsége."

4 komment

Közmunkával büntetné az ügyészség a "kihívóan közösségellenes" Ligetvédőket

2017.07.17. 10:15 bozotharcos

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a közelmúltban vádat emelt azokkal a „Liget Budapest Projekt” építése ellen tiltakozókkal szemben, akik még 2016. július 6. napján a délutáni órákban kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak a Hungexpo területén megkezdett építési munkálatok megakadályozása érdekében - fogalmaz az ügyészség mai (július 17-i) közleménye.

33 komment

Verhofstadt: Orbánék náci propagandát vetnek be, "leszállt a sötétség Magyarországon"

2017.07.11. 14:50 bozotharcos

"Korábban a kommunista múlthoz hasonlítottam Orbán politikai stratégiáját, a magyar kormány mostanra azonban a náci propagandát is beveti politikai ellenfeleivel szemben." - kommentálta a Facebook-oldalán Guy Verhofstadt, az Európai parlament liberális frakciójának, az ALDE-nek az elnöke, aki korábban 9 éven át Belgium miniszterelnöke volt. A politikus szerint Orbánék legújabb kampánya "Európa legsötétebb napjait idézi".

1 komment

Adományból vesz kézfertőtlenítőt a szakszervezet az eladósodott kórházaknak

2017.06.20. 11:12 bozotharcos

„Bármilyen fájdalmas, bármilyen nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere.” Ez a Semmelweis Ignác - idézet a mottója annak a  felhívásnak, amit a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete tett közzé a weboldalán "100 liternyi alkoholos kézfertőtlenítő - szavazzon, melyik budapesti kórház kapja meg!" címmel. A szervezet szerint sok kórháznak nincs elég pénze arra, hogy megfelelő mennyiségű alkoholos kézfertőtlenítőt beszerezzen, pedig valójában olcsóbb volna az állam számára  a kézfertőtlenítő beszerzése és annak használatával a fertőzések megelőzése, mint a hiánya miatt kialakult kórházi fertőzés kezelése.

Szólj hozzá!

Svájci bíróság: Magyarország embertelenül bánik a menekültekkel

2017.06.12. 12:54 bozotharcos

Úgy tűnik, a menekülők beengedése kapcsán nem éppen laza országként ismert Svájcnak is sok Orbánék menekültellenessége: egy ottani bíróság (The Swiss federal Administrative Court, Das Bundesverwaltungsgericht (BVGer)) pénteken megállapította : Magyarország nem teljesíti a dublini szerződésben foglaltakat, és embertelenül bánik a menedékkérőkkel. Ez veszélyezteti a menekültek biztonságát, ezért nem tudják visszaküldeni Svájcból a tőlünk odaérkezetteket – hívta fel a figyelmet az Együtt válaszmányának elnöke, Szigetvári Viktor által kiadott közlemény.

116 komment

Egy jófej közös képviselő fricskája a rászorulókat cserben hagyó államnak

2017.06.07. 09:51 bozotharcos

Úgy tűnik, jót is tesz velünk a rászorulókat cserben hagyó állam: egy ideje mintha elindult volna valami változás a társadalmi szolidaritás terén. Az egészségügyre, oktatásra, bérekre, a társadalom peremére szoruló egyre nagyobb és egyre inkább elszegényedő rétegek segítésére fordítható pénzek egy része korrupt megbízásokon keresztül sokszor baráti zsebekben landol vagy rossz célokra fordítódik (irdatlan költségvetésű kamu képzések, újabb és újabb "nemzeti emlékhelyek", stb.). Talán mindez felébresztette kissé az egymás iránti együttérzésben amúgy nem túl erős magyar társadalmat?

givebox.jpg

24 komment

Hadházy: Le kell váltani a Fideszt, hogy a bűnözők ne a parlamentbe, hanem börtönbe kerüljenek

2017.05.26. 12:37 bozotharcos

"Sajtóinformációk szerint a Fidesz Farkas Flóriánnal és az általa vezetett Lungo Drommal kíván választási szövetséget kötni. Mindez egyértelművé teszi, hogy a Fidesznek szavazatókért semmi nem drága: a Farkas Flórián által vezetett ORÖ ellen ugyanis jelenleg is tucatnyi nyomozás zajlik, és a szervezet bizonyíthatóan milliárdos nagyságrendben nyúlt le Uniós forrásokat." - közölte Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Szólj hozzá!

Ennyit kaszált edddig Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Habony Árpád a paksi bővítésen

2017.05.19. 11:16 bozotharcos

Újabb bizonyítékot szereztünk, hogy a Paks2-re szánt pénzek nagy része a Fidesz gazdasági hátországánál fog landolni. A Fidesz csakis azért ragaszkodik az elavult, drága és veszélyes beruházáshoz, hogy finanszírozni tudja egyre éhesebb korrupciós gépezetét.” - közölte Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Facebook-oldalán.

paksireklamszeldetti.jpg

31 komment