HTML

Bozótharc

Korrupció, környezetvédelem és más történetek....

Friss topikok

Linkblog

"Migráns" magyar királylányok története cáfolja Orbán elméletét

2017.08.17. 10:17 bozotharcos

A "dugába dőlt multikultiról"  beszélt Orbán Viktor június végén, meg "a nyugati országokba oktalanul beengedett migránsok"-ról. Sokszor hallottuk őt a "kulturális identitás megtartásáról" és hasonló okos dolgokról papolni. Ez jutott eszünkbe, amikor a napokban Székesfehérváron jártunk és láttunk egy térképet arról, hogyan házasodtak magyar hercegnők ezerfelé  a világon (megbontva ezzel többek között a nyugat-európai kulturális egységet is.... ).

magyarkiralylanyok.jpg 

Szólj hozzá!

Így keresnek havonta milliókat az állami cégek vezetői - 2. rész, MVM Zrt.

2017.08.11. 17:03 bozotharcos

Korábbi bejegyzésünkben részleteztük a többségi állami tulajdonban lévő cégek tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezetőségének juttatott fizetéseket ( az állami vezetők fizetésének korlátozásáról indított népszavazási kezdeményezés kapcsán.). Mivel az MNV Zrt kérdésünkre azt közölte, hogy ők nem tartják számon külön az állami tulajdonú cégek vezetőinek fizetését, ezért a Bozótharc vágott neki, hogy a cégek weboldalán található információ alapján kigyűjtse az erre vonatkozó adatokat. Ezúttal a Magyar Villamos Művek Zrt. kerül sorra. 

screen_shot_2017-08-11_at_17_19_27.png 

67 komment

Címkék: népszavazás Vágó Gábor MNV Zrt. CÖF Átlátszó állami cégvezetők fizetése MVM Zrt.

Pártállami stílusú rosszfejség a BKK-n utazó kutyáknak

2017.08.11. 12:25 bozotharcos

Már épp csökkenőben volt a napok óta tartó forróság, a Szilágyi Erzsébet fasor fái még mintha némi hűvös szellőt is keltettek volna, épp hangos/részeg utas sem volt este 11-kor a Moszkva térről Budakeszire tartó 22-es buszon, nyitott ablakokkal, szép békésen haladtunk, még a lehasznált busz zörgését is feledve bambult mindenki kifelé nyugisan. És ekkor egy apró incidens emlékeztetett megint, hol élünk....

screen_shot_2017-08-11_at_12_19_53.png

Szólj hozzá!

Így jut havi több milliós fizetés az állami cégek vezetőinek

2017.08.09. 10:50 bozotharcos

Már gyűlnek az aláírások az állami cégvezetők fizetésének korlátozásáról szóló népszavazáshoz, melyet a volt LMP-s politikus, Vágó Gábor kezdeményezett. A Bozótharc szerette volna megtudni az állami cégek tulajdonosi feladatait ellátó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től, hogy milyen fizetéseket kapnak ezeknek az állami cégeknek a vezetői. Az MNV Zrt. a kérésünkre azt válaszolta, ezt az nformációt az egyes cégek weboldaláról tudjuk megszerezni, "ezen adatkörökkel kapcsolatosan az MNV Zrt-nek nincs közzétételi kötelezettsége."

4 komment

Közmunkával büntetné az ügyészség a "kihívóan közösségellenes" Ligetvédőket

2017.07.17. 10:15 bozotharcos

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a közelmúltban vádat emelt azokkal a „Liget Budapest Projekt” építése ellen tiltakozókkal szemben, akik még 2016. július 6. napján a délutáni órákban kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak a Hungexpo területén megkezdett építési munkálatok megakadályozása érdekében - fogalmaz az ügyészség mai (július 17-i) közleménye.

33 komment

Verhofstadt: Orbánék náci propagandát vetnek be, "leszállt a sötétség Magyarországon"

2017.07.11. 14:50 bozotharcos

"Korábban a kommunista múlthoz hasonlítottam Orbán politikai stratégiáját, a magyar kormány mostanra azonban a náci propagandát is beveti politikai ellenfeleivel szemben." - kommentálta a Facebook-oldalán Guy Verhofstadt, az Európai parlament liberális frakciójának, az ALDE-nek az elnöke, aki korábban 9 éven át Belgium miniszterelnöke volt. A politikus szerint Orbánék legújabb kampánya "Európa legsötétebb napjait idézi".

1 komment

Adományból vesz kézfertőtlenítőt a szakszervezet az eladósodott kórházaknak

2017.06.20. 11:12 bozotharcos

„Bármilyen fájdalmas, bármilyen nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere.” Ez a Semmelweis Ignác - idézet a mottója annak a  felhívásnak, amit a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete tett közzé a weboldalán "100 liternyi alkoholos kézfertőtlenítő - szavazzon, melyik budapesti kórház kapja meg!" címmel. A szervezet szerint sok kórháznak nincs elég pénze arra, hogy megfelelő mennyiségű alkoholos kézfertőtlenítőt beszerezzen, pedig valójában olcsóbb volna az állam számára  a kézfertőtlenítő beszerzése és annak használatával a fertőzések megelőzése, mint a hiánya miatt kialakult kórházi fertőzés kezelése.

Szólj hozzá!

Svájci bíróság: Magyarország embertelenül bánik a menekültekkel

2017.06.12. 12:54 bozotharcos

Úgy tűnik, a menekülők beengedése kapcsán nem éppen laza országként ismert Svájcnak is sok Orbánék menekültellenessége: egy ottani bíróság (The Swiss federal Administrative Court, Das Bundesverwaltungsgericht (BVGer)) pénteken megállapította : Magyarország nem teljesíti a dublini szerződésben foglaltakat, és embertelenül bánik a menedékkérőkkel. Ez veszélyezteti a menekültek biztonságát, ezért nem tudják visszaküldeni Svájcból a tőlünk odaérkezetteket – hívta fel a figyelmet az Együtt válaszmányának elnöke, Szigetvári Viktor által kiadott közlemény.

116 komment

Egy jófej közös képviselő fricskája a rászorulókat cserben hagyó államnak

2017.06.07. 09:51 bozotharcos

Úgy tűnik, jót is tesz velünk a rászorulókat cserben hagyó állam: egy ideje mintha elindult volna valami változás a társadalmi szolidaritás terén. Az egészségügyre, oktatásra, bérekre, a társadalom peremére szoruló egyre nagyobb és egyre inkább elszegényedő rétegek segítésére fordítható pénzek egy része korrupt megbízásokon keresztül sokszor baráti zsebekben landol vagy rossz célokra fordítódik (irdatlan költségvetésű kamu képzések, újabb és újabb "nemzeti emlékhelyek", stb.). Talán mindez felébresztette kissé az egymás iránti együttérzésben amúgy nem túl erős magyar társadalmat?

givebox.jpg

24 komment

Hadházy: Le kell váltani a Fideszt, hogy a bűnözők ne a parlamentbe, hanem börtönbe kerüljenek

2017.05.26. 12:37 bozotharcos

"Sajtóinformációk szerint a Fidesz Farkas Flóriánnal és az általa vezetett Lungo Drommal kíván választási szövetséget kötni. Mindez egyértelművé teszi, hogy a Fidesznek szavazatókért semmi nem drága: a Farkas Flórián által vezetett ORÖ ellen ugyanis jelenleg is tucatnyi nyomozás zajlik, és a szervezet bizonyíthatóan milliárdos nagyságrendben nyúlt le Uniós forrásokat." - közölte Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Szólj hozzá!

Ennyit kaszált edddig Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Habony Árpád a paksi bővítésen

2017.05.19. 11:16 bozotharcos

Újabb bizonyítékot szereztünk, hogy a Paks2-re szánt pénzek nagy része a Fidesz gazdasági hátországánál fog landolni. A Fidesz csakis azért ragaszkodik az elavult, drága és veszélyes beruházáshoz, hogy finanszírozni tudja egyre éhesebb korrupciós gépezetét.” - közölte Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Facebook-oldalán.

paksireklamszeldetti.jpg

31 komment

Leköpött ellenzéki újságírók, életveszélyes fenyegetések külföldi támogatású civileknek

2017.05.12. 13:50 bozotharcos

"A következő háborúban először a kémekkel végzünk. Legközelebb nem hibázunk." – többek között ezt a Facebook-üzenetet kapta a Soros György által támogatott Nyílt Társadalom Intézet macedóniai szervezetének vezetője, Vasko Lazarevszki a Newsweek című lap május eleji cikke szerint. A durva hangon folytatódó üzenet arra is figyelmezteti Lazarevszkit: "ha nem fogja szeretni Macedóniát", 11 éves fiának eshet baja....

10_four_bronze_lions_like_this_one_guard_the_goce_delcev_bridge.jpg

7 komment

Hadházy a KLIK-ről: "Én szeretném nem elhinni, hogy loptak"

2017.05.11. 15:42 bozotharcos

"Én szeretném nem elhinni, hogy loptak, és fél éve szeretnék esélyt adni a Kliknek, hogy cáfoljanak meg. A Klik 900 millióért vett szoftvereket és komoly belső információk szerint ebből semmit nem használnak. Fél éve levelezek Pölöskeinével arról, hogy országgyűlési képviselőként szeretném megnézni ezeket a fantasztikus rendszereket működés közben. Márciusi levelünkre már nem is válaszoltak, és azóta valahogy telefonon sem érjük el az illetékest."  – közölte Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a Facebook-oldalán azt követően, hogy a hetente szokássos, korrupciós ügyeket bemutató satótájékoztatóján a Klik 10 milliárd forintos projektjéről igen megdöbbentő dolgokat állított. 

hadhazykiklevel.jpg

Szólj hozzá!

A Belvárosban kivágott fákat az erdő szélére is ültetett facsemetékel pótolják

2017.05.11. 14:18 bozotharcos

Most épp a 11. kerületben az Etele úton  készülnek egy fasort kivágni, de 2-3 havonta megjelenik hír botrányos budapesti fapusztításról (Városliget, Római -part, Csillaghegy). Mivel az eseteket hangos lakossági, civil és ellenzéki tiltakozás kísérte, ennek ellensúlyozására a fővárosi vezetés elindította a "10 ezer új fát Budapestere". Ez remek dolog lehetne, ám a fák egy részét úgy tűnik, amúgy is fás területekre ültetik.

20170504_084133.jpg

Szólj hozzá!

"Állítsuk meg Felcsútot" – civil tüntetés készülődik Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor falujában

2017.05.04. 14:45 bozotharcos

Kellesz- Korrupcióellenes Szövetség és a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének meghosszabításáról  sikeresen népszavazást kezdeményező Vágó Gábor korábbi LMP-s képviselő szervezésében készülnek tüntetni civilek a miniszterelnök és a milliárdos gázszerelő falujában, mint fogalmaznak, azért, hogy "Mészáros Lőrinc is megértse, hogy neki lefőtt a kávé....."

allitsukmegfelcsutot.jpg

67 komment

Példamutató lépés az MTA-tól esélyegyenlőség-ügyben

2017.05.04. 09:59 bozotharcos

A jövő héten tartja rendes, évi közgyűlését a Magyar Tudományos Akadémia. Ebben eddig nincs újdonság, ám abban már van, hogy a sajtónak kiküldött meghívóban is jelezték: külön gondoskodnak arról, hogy a kisgyermekes fiatal kutatók részvételére is számítanak.

Szólj hozzá!

Jávor: Az Európai Bizottság is a magyar kormány keze alá játszik?

2017.05.02. 16:28 bozotharcos

Jávor Benedek európai parlamenti képviselő szerint az elmúlt 5 hónapban senki nem tudott magyarázatot adni az égető kérdésre: vajon mik azok a technikai paraméterek, amelyek a Roszatomon kívül mindenki mást kizártak a Paks II. projektből. Így azt sem tudni, miért állt jogában a magyar kormánynak az EU-ban kötelező közbeszerzési eljárás elhagyása.javorbenedek.JPG

6 komment

Címkék: Paks Európai Bizottság Jávor Benedek Országos Atomenergia Hivatal Juncker MVM Paks II Paksi Atomerőmű Zrt.

A fideszes képviselőt futni hagyja, de a bizonyítványát átíró tinédzsert bünteti az ügyészség?

2017.04.28. 15:21 bozotharcos

Egyelőre nem firtatja az ügyészség a központi szereplő – egyébként fideszes országgyűlési képviselő – felelősségét egy több milliárd forintnyi uniós pénz megkérdőjelezhető felhasználásához kapcsolódó ügyben  – állítja Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Az ellenzéki politikus több mint  egy éve hetente mutat be szerinte az uniós forrásokat korrupt módon felhasználó projekteket. Ezek között több alkalommal is foglalkozott a Simonka György  országgyűlési képviselő korábbi cégeihez,  rokonaihoz kapcsolódó esetekkel.

9 komment

Így osztották ki ma Orbánt Brüsszelben (videó)

2017.04.26. 19:05 bozotharcos

"Milliók szegényedtek el azért, hogy neki profitja legyen" – nem Mészáros Lőrincről, hanem Soros Györgyről mondta ezt Orbán Viktor az Európai Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Előtte, a plenáris ülésen kérték számon a magyar miniszterelnökön többek között a CEU-törvényt, a menekültügyi törvényt/határzárat, a civiltörvényt. A Bizottság alelnöke tételesen cáfolta a nemzeti konzultáció állításait, a CEU rektora szerint pedig Orbán megint hamisat állított az egyetemről. A miniszterelnök  a plenáris ülés után sajtótájékoztatót tartott, ahol a beszámolók szerint minden eddigi sorosozását felülmúlta....

orbanbrusszelapr2017.jpg

181 komment

Így kérik számon Orbánt ma délután Brüsszelben

2017.04.26. 14:22 bozotharcos

A magyarországi alapjogok helyzetéről vitáznak a képviselők az Európai Parlamentben szerda délután Frans Timmermanssal, a Bizottság alelnökével és Orbán Viktor miniszterelnökkel. A vitán valószínűleg szóba kerül a CEU-t érintő új felsőoktatási törvény, a civil szervezetekkel kapcsolatos jogszabályok szigorítása, a menedékkérők automatikus őrizetbe vétele, valamint a médiapluralizmus és az igazságszolgáltatás függetlenségének kérdése is. Ma délelőtt kiderült: eljárás indul Magyarország ellen a CEU-törvény miatt. A délutáni vita itt követhető, a sajtótájékoztatóról pedig itt lesz élő közvetítés.

viktor-orban.jpg

15 komment

Megvédene minket a kormány a környezetvédelemtől

2017.04.25. 13:49 bozotharcos

"A környezetvédelemtől megvédi az országot a környezetvédelemért felelős miniszter, mert nagy veszélyként les ránk." –  egy parlamenti képviselő foglalta így össze a véleményét Fazekas agrárminiszter  legutóbbi nyilatkozatáról. Fazekas Sándor miniszter egy konferencián ugyanis azt mondta (az Agrarszektor.hu-n idézett beszédében): "ha a mezőgazdaságnak a környezetvédelem lesz az elsődleges feladata, és nem az élelmiszertermelés, akkor a fogyasztási célú termékek előbb-utóbb a harmadik világ országaiból kerülnek majd hozzánk."

fazekas-sandor-d000222ed9ff6cb619298.jpeg

Szólj hozzá!

Így veszi semmibe az EU Alapjogi Chartáját a CEU-törvény

2017.04.25. 10:54 bozotharcos

A portugál parlament április 20-án  egyöntetűleg  megszavazta a magyar felsőoktatási törvény Lex CEU-ként ismert módosítását elítélő állásfoglalást, mert szerintük az az Európai Unió Alapjogi Chartájának 13. cikkébe ütközik.

screen_shot_2017-04-25_at_10_44_55.jpg

2 komment

Túlbuzgó MTI-közleményben nyal a kormányzatnak civiltörvény-ügyben a Békemenet-közeli alapítvány

2017.04.20. 23:43 bozotharcos

Igen szívhez szóló írást tett közzé a magyar és egyetemes keresztény kultúrával és művelődéssel kapcsolatos tevékenységek támogatására létrehozott OIKOSZ Alapítvány. A Pesti Srácok nevű weboldal lapigazgatóját, Stefka Istvánt is a tagjai közt bíró szervezet tagjai azon háborodtak fel, hogy  egyes "fedőtevékenységet" végző, sokszor "nem-magyar" anyagi érdekeket szolgáló álcivil szervezetek annak ellenére  panaszkodnak a civiltörvény miatt, hogy "a kormányzat nem hogy ellehetetlenítené, hanem megkönnyíti, illetve egyre nagyobb anyagi támogatással segíti a civil világot."Az OIKOSZ szerint márpedig "a civil törvény módosításától csak annak van félnivalója, akinek takargatni valója is van." 

polgarportal.jpg

Szólj hozzá!

"Az ilyen part igen ritka, elpusztítja Tarlós Pista"

2017.04.19. 11:07 bozotharcos

Folytatódik a ritkán látott ellenzéki összefogás a Róma-parti mobilgát ügyében: a III. kerületi ellenzéki képviselők fellebbeznek a helyi népszavazási kezdeményezésük elmeszelése miatt.  Erről április 19-én kiadott közleményük kiemeli: a márciusi lakossági fórumon egyértelműen kimondták a Fővárosi Önkormányzat által megbízott mérnökök, hogy műszakilag mind közvetlenül a Duna-parton, mind a Nánási út és a Királyok útja nyomvonalán megépíthető az árvízvédelmi szabályoknak megfelelő védmű. ennek ellenére a főváros vezetése a helyiek, a környezetvédők és a vízügyi szakma számos képviselője által kifogásolt partközeli nyomvonal megépítése mellett döntött.

a_lli.jpg

2 komment

A rendőrség a tüntetésről: "Céltalanul bolyongó csoportok veszélyeztetik a közlekedésbiztonságot Budapesten"

2017.04.12. 23:57 bozotharcos

Miközben Budapest több pontján egész szerda este ezrek tüntettek, több utat és teret elfoglaltak, a rendőrség arra hivatkozva kért fokozott figyelmet az autósoktól, hogy "Budapesten a céltalanul vonuló csoportok veszélyeztetik a közlekedésbiztonságot."  A Bozótharc blog is ott volt a tüntetésen és céltalanul bolyongó tüntetőket nem, csak jókedvűen, hangosan és elég határozottan vonuló tiltakozókat és könnygáz-palacknak látszó tárggyal meglehetősen bizonytalanul álldogáló rendőröket látott.

17916439_1425824260811490_230184144_o.jpg

3 komment