HTML

Bozótharc

Korrupció, környezetvédelem és más történetek....

Friss topikok

Linkblog

Így segített az ENSZ Magyarországnak: Válasz a kormánypropagandára

2018.03.08. 14:34 bozotharcos

A piszkos, és egyre több mindenkivel szemben (menekülők, civilek, az Európai Unió,  és most már az ENSZ is) az adófizetők pénzéből megvalósított gyűlöletkeltő kormánypropaganda (a plakátkampánnyal együtt) sok mindenkit zavar, bosszant, kerget az őrületbe és szomorít el. Most a Bozótharc úgy döntött: tényekkel száll szembe a milliárdokból indított butaságkampánnyal. Ezúttal a Forradalom és a magyar kérdés az ENSZ-ben című könyből idézve mutatjuk meg, 1956 után mit tett az ENSZ a magyarokért, reagálva ezzel a "Magyarország dönt, nem az ENSZ"-plakátokra.(A kötet a Magyar ENSZ Társaság kiadásában jelentet meg 2006-ban, a szerkesztő Békés Csaba és Kecskés D. Gusztáv volt.)

screen_shot_2018-03-08_at_14_26_57.png

58 komment

Orbán "Hello, röfi" helyett most Lidi-macskával kampányol

2018.02.21. 16:16 bozotharcos

Ezúttal Egerben látogatott el a nép egyszerű gyermekeihez a miniszterelnök:  fogta magát és csak úgy becsöngetett  egy nyugdíjas korúnak-tűnő házaspárhoz, majd több helyivel "összebarátkozott" , hogy a helyi fideszes képviselő-jelöltnek segítsen az aláírás-gyűjtésben. Orbán Viktor  a Facebook-on közzétett videóban így fogalmazott, "Megyek máshova is, mert be kell menni az emberekhez...." Szóval nem árt vigyázni, ha csöngetnek:)screen_shot_2018-02-21_at_15_44_32.png

Szólj hozzá!

Mátyás királyi országjárásba kezdett a Fidesz a nép szegény, tudatlan fiai körében

2018.02.20. 09:40 bozotharcos

Mark Zuckerberg és cége sok mindent adott és sok mindent elvesz (a gyerekeink figyelmét, az időnket és a józan eszünket is néha), egyet azonban el kell ismerni: még ha sírva röhögünk/röhögve sírunk is, de a választási kampány – részben a lehetőségek Facebook általi végtelenítése miatt is - neki köszönhetően egyértelműen szórakoztatóbb (és persze alantasabb) lett, mint valaha. Kapott az egyszeri magyar politikus a kezébe egy eszközt, aminek segítségével, - és ezt a világon senki nem tudja megakadályozni - közvetlenül tud szólni a választókhoz. És főleg, bármit mondhat/mutathat nekik....

sulijanos1.jpg

8 komment

Remélem, Magyarország nem Oroszország és Azerbajdzsán nyomában halad  tovább ...

2018.02.15. 10:07 bozotharcos

A Stop-Soros törvény által bevezetni tervezett korlátozások  sértik a szerveződés szabadságát és nem lehetnek szükségesek egy demokratikus társadalomban, s nem összeegyeztethetőek a nemzetközi emberi jogi elvárásokkal – fogalmaz az Európa Tanács emberi jogi biztosának ma közzétett közleménye az elősorban a menekültek helyzetén segíteni próbáló, jogvédelmét ellátó civilszervezeteket célzó, a jövő héten szavazásra benyújtandó törvénytervezet kapcsán.

screen_shot_2018-02-15_at_10_11_06.png

60 komment

Dübörög a buldózeres városrehabilitáció a Ligetben

2018.02.05. 12:53 bozotharcos

"Ami Rákosinak sem sikerült teljesen, azt a mostani kormány befejezi" - fogalmazott a Városligeti építkezés egyik vitatott helyszíne, az ún. "Rondó" kapcsán egy a Liget tönkretétele ellen küzdő aktivista.  Az alábbi képekhez, úgy gondoljuk, nem szükséges kommentár. Ne feledjük, a világ első közparkjának az "átalakítása" folyik épp a szemünk előtt...(A fotóért köszönet a Ligetvédőknek!)varosliget2018feb5.jpg

3 komment

Hadházy: Fejenként 1200 forintot adunk be a miniszterelnök fiának a bulijába

2018.01.24. 14:38 bozotharcos

"Szilvási rektor egy erkölcstelen balfácán, ha van tartása, egy ilyen helyzetben lemond " – kommentálta Hadházy Ákos az LMP társelnöke és antikorrupciós szakembere az egyik legutóbbi találatát, a debreceni egyetem egyik (takarításról szóló) közbeszerzését, melynek során a közpénzből működő intézmény a 20 milliós helyett a 33 millió forintos ajánlatot tevő céggel szerződött, pedig ennek nulla bevétele volt tavaly. A többi korrupciógyanús szerződéshez képest viszonylag kis értékű ügyet Hadházy még a múlt héten, a 100. "mutyitájékoztatóján" mutatta be, ahol arról is beszélt, hogy az elmúlt 2 évben végzett kutatómunkájának eredményének tekinti többek között azt is, hogy  "szép csöndben két államtitkár (Köpeczi-Bócz és Boros Anita) is  lemondott", s hogy az általa tett 45 feljelentésből, bár sok eseben indoklás nélkül lezárták a nyomozást, 11 ügyben még mindig nyomoznak.

korrupcioinfo100.jpg

5 komment

Még intenzívebb "sorosozást" akar egy KDNP-s képviselő

2018.01.10. 23:02 bozotharcos

Hollik István kereszténydemokrata honatya szerdán külön sajtótájékoztatón sürgette Orbánékat, hogy mivel "a Soros-szövetségesek" folyamatosan támadják Magyarországot","a kormány minél előbb dolgozza ki és vegye napirendre a „Soros-terv" végrehajtása elleni akciótervet." Tisztelt Képviselő úr, mit ért pontosan "akcióterv" alatt? Esetleg zárják börtönbe a Soros Alapítványok támogatásaiból is részesülőket? Vagy száműzzék őket Magyarországról? És mi legyen azokkal, akik korábban kaptak Soros-támogatást, mint például Magyarország jelenlegi miniszterelnöke? Ők is kapjanak büntetést? És milyet, pénzbüntetést vagy börtönt? Ki készítse ezt az akciótervet, és milyen forrásból, mennyi pénzből? Ezeket a kérdéseket az országggyűlési képviselőnek is eljuttattuk, várjuk a válaszát, amit itt a Bozótharcon közlünk majd. (Fotó: MTI)

03_hollik_mti.jpg

1 komment

Nem adtak segélyt és szociális tűzifát, ha nem volt elég rövidre vágva a fű

2018.01.09. 12:35 bozotharcos

A leginkább rászoruló embereket zárták ki a szociális ellátásokból azok az önkormányzati rendeletek, amiket egy civilszervezet,  a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) négy megyében támadott meg. A megyei kormányhivatalok több esetben is igazat adtak a jogvédőknek, és felhívásaik alapján az utóbbi fél évben huszonöt képviselő-testület módosította helyi szociális rendeletét - áll a civilszervezet közleményében.(Fotó: TASZ/Facebook)

screen_shot_2018-01-09_at_13_09_56.png

27 komment

Bréking: Jól megoknyomozta a kormánypárti portál az "új szamizdatos" civileket

2018.01.05. 22:16 bozotharcos

Miután mostanra az országos és helyi online és offline sajtót, valamit az autóban hallgatható (vagyis nem a Magyarországot a kormány szócsöveként a létező világok legjobbikaként dicsőítő) adókat felvásárolták az Orbán Viktor - és kormányközeli vállalkozók (Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és társaik), civilek néhány hónapja vidéken próbálják terjeszteni a fideszes szólamokat ismétlő közmédia és az MTI sorosozós, migránsozós ódáival szembemenő független/ellenzéki hírportálok  cikkeinek otthon nyomtatott rövidített összefoglalóját. A Nyomtassteis  csoportot ma megkörnyékezte a Pesti Srácok nevű portál két újságírója,  miközben a kormánypropagandával egyet nem értő civilek egy budapesti vasútállomáson kínálták az érdeklődőknek a házi sokszorosítású lap legújabb, 24. számát.

12 komment

Orbán Viktor: A kormányzat ideológiai bunkóként forgatja a kereszténység kategóriáját

2018.01.04. 15:04 bozotharcos

Félreértés ne essék, ezt nem ma mondta a miniszterelnök, hanem vagy 25 évvel ezelőtt. Sőt, nemcsak ezt az ő szájából ma meghökkentőnek hangzó mondatot, hanem még olyanabb állításokat is megfogalmazott annak idején egy a Beszélő folyóiratban közölt beszélgetés során. Az akkori írás (beszélgetés Horn Gyulával, Orbán Viktorral és Tölgyessy Péterrel) címe ma is igen találó: "Elszabadult az úri pimaszság…” (  A fotó a Fekete Doboz videójából készült.)

screen_shot_2018-01-04_at_15_02_32.png

8 komment

Ceausescu Romániáját idézi az iskolai terrorellenes intézkedési terv

2018.01.04. 12:58 bozotharcos

A kolozsvári iskolai lőgyakorlatokra emlékezteti a kormány új heppje, a Honvédelmi Intézkedési Terv bevezetése a Bozótharc egy barátját. Az egykor kolozsvári, s most budapesti újságíró és gasztroblogger Leopold Erika többek között így fogalmaz az egész, egyszerre sírnivaló és nevetséges magyarországi döntés kapcsán felidézett emlékeit leíró Facebook-posztjában: "A tanároknak volt stresszesebb, hiszen nekik figyelniük kellett arra, hogy ne történjen baleset, meg el kellett számolniuk az összes kilőtt golyóval, szóval keresgélhették a földön a hüvelyeket, ha esett, ha fújt." (A kép forrása itt.)gun_at_school3.jpg

43 komment

Valami nem Stimmel Orbán videójával: Ő hazudik, vagy Hadházy?

2017.12.15. 23:48 bozotharcos

A brüsszeli csúcs előtt a repülőtérről jelentkezett be Orbán Viktor december 14-én, fél vállra vetett hátizsákkal közölte követőivel a Facebook-oldalán, hogy "harcolni fogunk!" és hogy "itt a hátizsákomban vihetem magammal a 2,3 millió ember véleményét, aki világossá tette, nem akar Soros-tervet és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen tervet hajtson végre". Igen, ám de ezzel a számmal valahogy nincs minden rendben: legalábbis erre enged következtetni, hogy az LMP társelnöke Hadházy Ákos folyamatosan falakba ütközött, amikor a visszaküldött nemzeti konzultációs ívek számát és az ezt bizonyító dokumentációt szerette volna megismerni. Az ellenzéki politikus szerint nagyon furcsa, hogy október során csak 214 ezer levél érkezett vissza, novemberben pedig hirtelen 1,9 millió. Kettőjük közül az egyik nem mond igazat......(A képet a Facebook-on osztotta meg valaki, akitől engedélyt kértünk a felhasználásra, ha hozzájárul, a szerző nevét is közöljük.)

orbanhatizsak.jpg

77 komment

A rendőrök elvették a takarókat a Ligetben tüntető aktivistáktól

2017.12.14. 15:24 bozotharcos

A Városliget közpark jellegének megmaradásáért és a park beépTése ellen küzdő civilek közül ketten a ma reggel munkába állt faátültető géphez láncolták magukat, ezzel reggel óta nem engedik dolgozni a kirendelt munagépet.A civilek szerint "a rendőrség szabálytalanul intézkedik. Erőszakoskodnak, erővágóval próbálkoznak, miközben a katasztrófavédelem megállapította, hogy baleset nélkül nem távolíthatóak el az aktivisták." (Fotó: Ligetvédők)

faatultetes2_1.jpg

14 komment

Közel egymillió háztartás tartozik az áramdíjjal

2017.12.05. 10:11 bozotharcos

Újabb reakciót talált a Bozótharc a milliárdos költségű és értelmetlen kormánypropagandára használt nemzeti konzultációra: egy civil aktivista, Setét Jenő, az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat szervezője tett közzé egy a kormányénál sokkal aktuálisabb kérdéssort.

1 komment

Nem hajlandók menekülteket deportálni a német pilóták

2017.12.04. 18:29 bozotharcos

Miközben egyre több, első körben elutasított menedékkérő ad be fellebbezést Németországban, országszerte számos pilóta nem hajlandó deportálásra ítélt menedékkérőket elszállítani - tudósított a Deutsche Welle. (Fotó: DW)

refugeepilots.jpg

12 komment

Városligeti fakivágások: Tervezett és olajozott jogszabálysértés?

2017.12.03. 08:25 bozotharcos

A héten újabb fákat vágtak aki a Ligetben,  Ligetvédők Facebook-csoport osztotta meg az alábbi képeket, azt követően, hogy a 38

 

FAKIVÁGÁSI ENGEDÉLY – LÁNCFŰRÉSZEK KÉSZENLÉTBEN

Az V. kerületi Kormányhivatal (ügyintéző Kosztyu Anikó) a mai napon

ENGEDÉLYT ADOTT KI 38 DB VÁROSLIGETI FA KIVÁGÁSÁRA!

A döntés a kihirdetést követő 1. napon végrehajtható, a döntés elleni fellebbezésnek halasztó hatálya nincs.

A kivágásra ítélt fák listája és az erre vonatkozó szakértői engedélyek néhány napja felkerültek a Liget Budapest honlapjára. Csakhogy MIELŐTT tájékoztatást adtak volna az eltávolítandó fákról, ponyvával letakart kordonokkal REJTETTÉK EL a munkavégzés területet a parkhasználók elől.

Múlt héten Nyílt levélben kértük az Ingatlanfejlesztő Zrt-t, hogy engedélyezze egy Ligetvédők által felkért szakértő számára a területre való bejutást. A kérésre nem kaptunk választ.

 

NYÍLT LEVÉL

Tisztelt Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt., tisztelt Persányi Miklós Úr!

A Vakok Kertjét, a tervezett kutyafuttatót és a tervezett sportpályák helyét érintő átalakításokról konkrét információkat csak a területek lezárása után közöltek, ezért kérjük, hogy a szakma és a lakosság tájékoztatása érdekében tegyenek lehetővé egy mihamarabbi sajtónyilvános tervezői bejárást! Örülnénk, ha a bejáráson a Városliget zöldbiztosa, Persányi Miklós is jelen lenne.
Javasoljuk, hogy a bejárásra december 2-án szombaton 10 órakor kerüljön sor.
Kérjük, hogy a bejárásig fakivágás és/vagy átültetés ne legyen a fenti területeken!

Várjuk mihamarabbi visszajelzésüket a bejárást illetően a ligetvedok@gmail.com e-mail címen, vagy a 0670-297-0265-as telefonszámon.

Köszönettel:
Ligetvédők

 

https://www.facebook.com/ligetvedok/videos/1667233493346591/

 

"Budapesten 37 éve fejeztük be az utolsó városi nagyparkunk kialakítását. 6 m² zöldterület jut egy főre, ám a WHO ajánlása szerint legalább 9 m²/fő zöldterületre lenne szükségünk. Hektárra kivetítve ez közel 520 ha új közparkot jelentene, miközben az összes városi nagyparkunk területe nincs ennyi (és ezeket a reformkor óta, több, mint 200 év alatt hoztuk össze). A nagyparkjaink fele 200 éve keletkezett, egyetlen embernek, József nádornak köszönhetően. Innen szép nyerni."

https://www.facebook.com/sandor.bardoczi/posts/1805141869529696tervezett s olajozott jogszabálysértés

ligetvédők mondták,hogy esőben s kifüggesztés nélkül szabályellenes

egyetlen fa maradt mrá scak meg, amikor az ott lévő rendpr lellíttta, s bár már jóval korábban szóltak a ligetvédők, nem segTettek nekik a végéna rra hivatkozott a rendőr, hogya  bejelentés szó nem hangzott el

 

 

Szólj hozzá!

Minden statisztikánál beszédesebb fotó a magyarországi gyermekszegénységről

2017.11.27. 12:31 bozotharcos

A Bozótharc ismét idegen tollakkal ékeskedik, de nincs mit tenni, amikor olyan bejegyzéseket tesznek közzé barátok, ismerősök, amiket muszáj tovább osztani. Ezúttal Horgas Péter bejegyzését közöljük, aki a barátaival, családjával együtt rendszeresen segíti a Tarnabodon élő rászorulókat. Ráadásul nem csak tárgyi-,  vagy pénzadomány formájában, hanem valódi kapcsolatot kialakítva a helyiekkel. A Tarnabod és mi csoport Facebook-oldalán megnézhető, hogyan...

1 komment

Ilyen pusztítást okozott a Városligetben a vizes VB

2017.11.21. 12:45 bozotharcos

 A Városliget Barátai Facebook-oldalán osztották meg a  csoport tagjai azokat a képeket, amiken jól látszik, hogyan bánik a hatalom a füves-fás területekkel. vizesliget3.jpg

 

24 komment

Luxus áron másoltatná a szerződéseit Paks II

2017.11.20. 13:22 bozotharcos

Mire költöttek idén adófizetői pénzekből a paksi bővítés kapcsán?  – ezt szerette volna megtudni Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője. A politikus korábban a Közérdekvédelmi Központtal közösen kikérte és nyilvánosságra hozta a 2014-2016 közötti időszak paksi szerződéseit. A Paks II Zrt. a korábbi adatkérésért nem kért díjat, igaz, akkor is akadékoskodott, s a szerződéseket csak kénytelen-kelletlen, az adatvédelmi hatóság döntése nyomán tette közzé. Most potom 176 000  forintért árulnák el, kikkel szerződtek 2017 során - a mi pénzünkből- különböző feladatokra. (Fotó: szelbernadett.blog.hu)

screen_shot_2017-11-20_at_13_28_21.png

Szólj hozzá!

Orbán másolása nem érdeke a lengyeleknek: jön a 7-es cikk Lengyelországgal szemben

2017.11.15. 10:56 bozotharcos

Orbán Viktor neve sem maradt ki abból a beszédből, amit az EP Lengyelország kapcsán is szavazó plenáris ülésén az európai liberálisok (ALDE) vezetője, Guy Verhofstadt mondott. A politikus kijelentette:a brüsszeli büntetés nem a lengyel állampolgáoknak, hanem kormányuknak és elnöküknek szól. "A lengyeleket nem kell megleckéztetnünk, hiszen ők már  két önkényuralmi rendszertől, a fasizmustól és a kommunizmustól is külső segítség nélkül sikeresen megszabadultak."

verhofstadt_1.jpg

5 komment

Egyszer volt, hol nem volt: Mese a szegényeknek benzinárat csökkentő András bátyóról

2017.11.14. 10:02 bozotharcos

Időnként vendégposztot is megoszt a Bozótharc: az alábbi írást sem mi, hanem a "zöld dossziés NAV-bejelentő"-ként ismert Horváth András írta, a benzinár-csökkentő Tállai András NAV-elnök és fideszes országgyűlési képviselő-jelölt ügye kapcsán,  Mint ismert, a korábban önkormányzati képviselői és mezőkövesdi polgármesteri pozíciót is betöltő Tállai a Facebook-oldalán tette közzé a számára nemzetközi hírnevet is szerző bejelentést: a magas benzinárról panaszkodó földijei kedvéért "egyeztetést kezdeményezett a MOL-lal", és hipp-hopp, egyből 11 forinttal olcsóbb is lett a benzin a környéken. Az állami hivatalok vezetői és a politika elég csúnya összefonódásának gyanúját keltő esetre az egyik legnagyobb gazdasági hírügynökség, a Bloomberg is felkapta a fejét és címoldalon tárgyalta a páratlan ügyet. Horváth András népmesében foglalta össze a Magyarországon azért valljuk be, nem is olyan meglepő történetet....(Fotó: egyszervolt.hu)

aranymadar3.jpg

23 komment

Horváth András: Zsákmányszerző kormányváltással nem lesz igazi változás

2017.10.28. 11:04 bozotharcos

Négyéves évfordulója lesz hamarosan annak, hogy a "NAV-bejelentő"  állandó jelzőt megszerzett Horváth András egykori adóellenőr "kiborította a bilit" az adóhatóság működésével kapcsolatos disznóságokról. Facebook -bejegyzésében most összefoglalta az azóta történt eseményeket és ebből azt a következtetést vonta le, hogy  "a rendszerváltoztatás igénye nélkül, apró korrekciókkal mindig ugyanabba a folyóba fogunk visszalépni: ha csak személyi változásokban, néminemű intézményi átszabásban, a szokásos hátterű zsákmányszerző kormányváltásban gondolkodunk, itt soha nem lesz igazi változás, előbb-utóbb ugyanúgy felfalja a rendszer az új erőket, vagy az új kormányt is, mint azt az elmúlt majd' 30 évben tette."

horvathandras.jpg

6 komment

Hadházy is testközelből ismeri a korrupciót

2017.10.27. 08:54 bozotharcos

"Iszonyatos mértékű a lopás, így azt ígérni nem lehet, hogy egy kormányváltás esetén mindenkit számon kérünk, de a korrupciót testközelből látó, tapasztaló, így most tettestársnak számító több ezer köztisztviselőnek amnesztiát kell majd hirdetni, és inkább a fő felelősöket elszámoltatni." – mondta egy budapesti lakossági fórumon Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője és társelnöke, aki azt is elmesélte, őt magát hogyan próbálták egy lenyúlós projektbe bevonni.hadhazyvezerszonoklat_1.jpg

8 komment

Egész Magyarország szereposztó dívánnyá változott?

2017.10.20. 19:18 bozotharcos

Azt hiszem, azért is van nálunk önmagán túlmutató energetizáltsága a "metoo kampánynak", mert Magyarország maga is szereposztó dívánnyá változott - írta  egy ismert pszichiáter, Bánki György a Facebook-oldalára a Weinstein-botrány és a Sárosdi Lilla színésznő szexuális zaklatás-vallomása nyomán kialakult magyarországi "metoo-kampány" -ról. Az esetből levont következtetés jól ismert: egy nem túl jól működő társadalomban élünk....

Szólj hozzá!

Az ügyészség szerint pöpec a hármas metró

2017.10.20. 12:50 bozotharcos

"Mindenki megnyugodhat: az ügyészség szerint pöpec a hármas metró: ma jött meg az elutasító határozat a feljelentésemre, amit azért tettem, mert úgy gondolom, hogy a metró sorozatos meghibásodásaiért a BKV rossz működése felelős: leépítések, forráselvonások, a szakmaiság helyett politikai megrendelések teljesítése.
Nyilván tévedek, a ma reggeli füstölgő szerelvény úgy történt, hogy a futómű a hajnali derengésben önfelgyújtást kísérelt meg..."- írta csütörtök este a Facebook-oldalán V. Naszályi Márta a Párbeszéd Magyarország budapesti I. kerületi önkormányzati képviselője, aki korábban feljelentést tett  többek között amiatt, hogy még a nyáron a 3-as metróvonal egyik szerelvényének nem nyílt ki az ajtaja, s 10-15 percig nem tudtak kiszállni az utasok, akkor is csak az egyik ajtó kifeszítésével. Az ügyészség most kiküldött döntése szerint azonban "közvetlen és konkrét veszélyhelyzet nem jött létre" a nyári metró-meghibásodások alatt.

wildjuditesovodor.jpg

3 komment

Címkék: 3-as metró Párbeszéd Magyarországért V. Naszályi Márta