HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Strasbourgban is kiverte a biztosítékot a Stop Soros

2018.06.01. 10:26 bozotharcos

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović közleménye szerint ha a T/333-as törvényt elfogadják, az alapján a magyar hatóságok és a kormány újabb önkényes módokon korlátozhatják majd a civilszervezetek nélkülözhetetlen tevékenységét és ezzel alapvető szolgáltatásoktól foszthatják meg a menedékkérőket.

mijatovi_47827_062.jpg

Egy demokratikus társadalomban teljesen törvényesnek kell lennie a törvénytervezet által most büntetni szándékozott tevékenységeknek - fogalmaz Mijatović pénteken közzétett közleménye. A biztos  emlékeztet a komoly aggodalomra okot adó Stop Soros egy sor más, többek között fontos emberi jogi munkát is végző profi módon működő szervezetet támadó jogi lépést és stigmatizáló kormányzati kijelentéseket követően követően került benyújtásra.Dunja Mijatović amiatt is aggódik,hogy a menekülők, menedékkérők emberi jogi helyzetére negatív hatással lehet a törvény, hiszen az érintett civilszervezetek jogi segítségnyújtása és tájékoztatása nélkül gyakorlatilag nem nagyon lehet majd sikeresen menedékkérelmet beadni.

"Az ilyen rendelkezések gyűlöletet keltenek a menekülőkkel és bizalmatlanságot ébresztenek az őket segítőkkel szemben. Ezért felszólítom a magya kormányt, hogy vonja vossza a törvénytervezetet" . Mijatović emlékezteti a magyar hatóságokat a nemzetközi emberi jogi kötelezettségekre, és a menekülőkkel, menedékkérőkkel szembeni humánusabb magatartásra szólítja fel az ország vezetőit.

Az Európa Tanács előző emberi jogi biztosa Nils Muznieks is számos alkalomal állt a nyilvánosság elé korábban a magyar kormány menekült- és civilellenes lépései, magatartása miatt, és az EUrópa Tanács más szervezetei is felfigyeltek a közelmúltban az illiberális kalandorok túlkapásaira..

image_9_1.png

 

 

167 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6514016604

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírói Önkény Ellen mozgalom indult 2018.06.01. 18:54:26

Magyarországon nem demokrácia, hanem többpárti diktatúra, és nem jogállam, hanem bírói önkényesség van. Bírói Önkény Ellen Mozgalom indult a faszbukon. Oldal elérhető: https://www.facebook.com/BiroiOnkenyEllen

Trackback: Bírói önkényuralom kialakulása 2018.06.01. 18:54:02

Ha a hatalomnak nincs semmilyen kontrollja, illetve csak is saját maga, akkor a rendszer törvényszerűen önkényuralomba torkollik. - Bírói Önkény Ellen mozgalom

Trackback: Bírók megfigyelése? 2018.06.01. 18:53:41

Végül is, ha ezt a bírói bűncselekmények felszámolása miatt született az új megfigyelési törvény, akkor még megbocsátható és érthető is. Persze a kameráktól a bírók félnek a legjobban, mert úgy nem tudnának jegyzőkönyveket hamisítani.

Trackback: Bírósági rendszer jelenleg önkényuralmi ág 2018.06.01. 18:53:02

Tegyük tisztába! A hazai bíróságok nem a harmadik hatalmi ág, hanem az egyik önkényuralmi ág. Minek kellene lennie? Inkább hatalom ellenőrző és szabályzó ágnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.06.01. 10:42:07

"Egy demokratikus társadalomban teljesen törvényesnek kell lennie a törvénytervezet által büntetni szándékozott tevékenységeknek."
Mire gondolhatott a költő? Eddig azt hittem, hogy a törvény által büntetni szándékozott tevékenységek definíció szerint törvényellenesek. Egy demokratikus társadalomban teljesen értelmetlennek kell lennie egy uniós biztos által értelmezni kívánt mondatnak?

bozotharcos 2018.06.01. 10:49:46

@szekertabor: Segítek neked: azt üzenték az általad tolt szekéren piros bársonyülésen, legyezők alatt pöffeszkedő uraknak, hogy "bakker normálisan működő országban fel sem merül,hogy ilyen tevékenységeket büntessenek, mert az ilyesmiről máshol egyértelmű,hogy legálisabn végezhető."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.01. 11:12:09

Ha Straszburg ellenzi, az azt jelenti, jó a törvényjavaslat.

Mérnork 2018.06.01. 16:07:01

Egy demokratikus ország polgárai eldönthetik, hogy akarnak-e ellenőriz(het)etlen tömegeket beengedni az országukba.

inkvisitor 2018.06.01. 16:07:44

@maxval balcán bircaman: Akkor mi a lófaszt keresel egy közösségben, ha annak a szabályai csípik a szemedet? Miért nem lép ki az urad az Eu-ból? Talán mert akkor összedőlne alatta a kártyavár?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.01. 16:13:48

@inkvisitor:

A közösség szabályait nem annak tagjai jogosultak meghatározni?

Mérnork 2018.06.01. 16:16:12

@inkvisitor:
Az Eu szabályai nem kőbevésettek. Nem lehet normális dolog az, hogy aki valahol a világban szarul él, az összekapja magát és besétál Európába, mer itt sokkal több segélyt kap, mint otthon. Az hogy a jelenlegi EU-s vezetők ideológiai alapon képtelenek a valóság megváltozására értelmesen reagálni, attól még nem kell arra mindenáron bólogatni. Jön pár ciklus, az eus polgároknak s kezd kinyílni a szeme, aztán majd olyanokat választanak, akik képesek kezelni az új helyzetet.

Guszty 2018.06.01. 16:18:00

@bozotharcos: Egyszer láttam egy amerikai dokumentumfilmet, ahol (talán a mexikói határ közelében?) egy sivatagos helyen egy a kiszáradás határán lévő, illegális bevándorlót talált egy lelkész, és elmondta, hogy vizet hagyhat neki ott, de nem viheti el magával még a legközelebbi városba sem, mivel azzal bűncselekményt követne el. Nos, ha ilyen lehetséges a "demokrácia hazájában" akkor talán nekünk sem kell szégyenkeznünk.

Bravehearth 2018.06.01. 16:18:02

"Strasbourgban is kiverte a biztosítékot a stop soros"

Sebaj, itthon pedig Strasbourg elborult hülyesége verte ki a biztosítékot. Nagyjából el is mehetnek a p*chaba!

"újabb önkényes módokon korlátozhatják majd a civilszervezetek nélkülözhetetlen tevékenységét és ezzel alapvető szolgáltatásoktól foszthatják meg a menedékkérőket."

Hazudozik a nyomorult! Közönséges hazugság! Ezeknek a koszhadék szervezeteknek a tevékenysége simán nélkülözhető. Nagyjából semmi szükségünk rájuk! A menekülőknek járó szolgáltatás??? Na, az milyen? Erre majd akkor térjünk vissza, ha bármelyik migri meg tudja magyarázni, mi elől menekül Szerbiában! Addig csak migrikről lehet beszélni, akkor is, ha menedéket kér. Nekik viszont miért járna bármilyen szolgáltatás??? Nem jár nekik semmi, ha akarnak valamit, akkor a tranzitban szépen kivárják, amíg döntés születik. Menekülők, mi? Sz@rt...!

"Egy demokratikus társadalomban teljesen törvényesnek kell lennie a törvénytervezet által most büntetni szándékozott tevékenységeknek..."

Eszes egy lény, az biztos! Ha egy demokratikusan választott legitim parlament törvényt alkot egy legitim testület által beterjesztett tervezetből, akkor a törvénytervezet által büntetni szándékozott tevékenység NEM törvényes. Ergo büntetendő. Talán az a törvény célja, hogy az adott tevékenysége meggátolja! Nem...???

"Dunja Mijatović amiatt is aggódik,hogy a menekülők, menedékkérők emberi jogi helyzetére negatív hatással lehet a törvény..."

Ostoba idióta lény! A migrik által meggyilkoltak miatt nem aggódott? A migrik jogi helyzetére és megítélésére nem lehetett inkább hatással a viselkedésük, tevékenységük és pofátlan kommunikációjuk? Nem lehetett negatív hatással rájuk az, hogy évek óta pofátlan és erőszakos, undorító módon viselkednek Európában? Reméljük, hogy az elfogadott törvény nagyon erősen negatív hatással lesz a migrik jogi és egyéb helyzetére!
Mellesleg hazudozik ez a szerencsétlen, mert egy darab menekültet nem tudna mutatni a déli határainkon! Egy nyomorult menekülőt se láthatna, csak nyomorult migriket! Velük szemben pedig semmilyen kötelmünk nincs, tőlük BÁRMI áron meg kell tagadni a belépést és védekezni kell ellenük! Egyébként se akarnak itt maradni. A kormány se akarja, hogy itt legyenek, a magyarok is a pokolba kívánják őket. Akkor ugye beengedni sincs értelme őket!?

"Az ilyen rendelkezések gyűlöletet keltenek a menekülőkkel és bizalmatlanságot ébresztenek az őket segítőkkel szemben."

Ostoba liba! Nem a rendelkezés kelt gyűlöletet, hanem a migrik eddigi viselkedése és a tettei! Agy nélkül biztos nehéz ezt fölfognia! De így legalább alkalmas volt 'biztosnak'! Biztos... O.m.g.!

"Ezért felszólítom a magya kormányt, hogy vonja vossza a törvénytervezetet."

Szólítgasd a felmenőid, ahhoz van közöd! Senki se vagy te ahhoz, hogy felszólítgass bármire, idióta! Nyomorult 'ajrópéer' agyhalott.

"Mijatović emlékezteti a magyar hatóságokat a nemzetközi emberi jogi kötelezettségekre..."

Szarul emlékezik ez a nyomorult liba! Szerbia és Románia felől SEMMIFÉLE menekült nem érkezhet Magyarországra! Sem a románoknál, sem a szerbeknél nem fenyegeti az életüket és a biztonságukat semmi a vallásuk, bőrszínük vagy politikai nézeteik miatt! Vagyis NINCS velük szemben kötelmünk a korábban hivatkozott konvenció értelmében sem!

"és a menekülőkkel, menedékkérőkkel szembeni humánusabb magatartásra szólítja fel az ország vezetőit."

Attól még nem embertelen a bánásmód, hogy nem engedjük be őket! Vannak, akik rosszabb körülmények között élnek és/vagy dolgoznak itthon, mint a tranzitzónák! Ez a liba azt gondolja, hogy az a humánus bánásmód, ha minden úgy történik, ahogy ő és a migrik akarják? Hát majd rájön...!

"Az Európa Tanács előző emberi jogi biztosa Nils Muznieks is számos alkalomal állt a nyilvánosság elé korábban a magyar kormány menekült- és civilellenes lépései, magatartása miatt, és az EUrópa Tanács más szervezetei is felfigyeltek a közelmúltban az illiberális kalandorok túlkapásaira..."

No és akkor mi van? Mi pedig a tanács balfaszságaira figyeltünk föl az elmúlt évek során! Sőt ennek a nilsmiaf@szomnak a hülyeségeire is felfigyeltünk! Teremtsen magának az anyukájával jó sok kis 'homo sososensust' és játszadozzon el velük otthon az a kis nyomorult senki!

Bízzunk benne, hogy ez a törvény végre oda pakolja ezeket a nyomorult gittegyletet a sok kis pardavimártával együtt, ahová valók! A sittre és a feledésbe!
B.

Guszty 2018.06.01. 16:19:41

@Mérnork: Szerintem nem kell "pár ciklust" várni. Jövőre lesznek EP választások, majd meglátjuk, mennyi migrációpárti képviselő marad benn. Lehet, hogy lesz meglepődés!

Bravehearth 2018.06.01. 16:24:15

@inkvisitor: A közösség szabályai a közösségbe lépéskor le lettek tárgyalva. A migrációval kapcsolatosan SEMMIFÉLE jogkört nem adott át Magyarország! Ez a kérdés belügy. A letárgyalt szabályokat nem sértette meg Magyarország. Ellenben a görögökkel és az 'állampolgári' németekkel, vagy az olaszokkal!
B.

@Guszty: Ámen! :-)
B.

Sir Galahad 2018.06.01. 16:42:08

A hölgy elmondta a véleményét, joga van hozzá. Nekünk meg jogunk van az életünket olyan törvényekkel szabályozni, amit mi helyesnek látunk a magunk biztonsága érdekében. Ez így kerek és így van rendben.

M_R 2018.06.01. 16:47:25

Az ugye azért megvan hogy ezzel nem Sorost meg nem a migrációt akarják megállítani, hanem a nem kormánypárti "civil" szervezeteket (vagyis a CÖF-ön kívül az összeset...)

Ha a migráció lenne a törvény célja akkor talán nem kellett volna megvétózni azt az EU-s javaslatot, hogy "migránsokon" a saját hazájukban kellene segíteni.

Bravehearth 2018.06.01. 16:52:32

@M_R: Fejezd be a mondatot! Azt azért vétóztuk meg, mert rögzítette azt is, hogy a migráció egy pozitív folyamat, továbbá szélesítette volna a migránsok jogait, illetve szűkítette volna a célországok és az érintett többi ország lehetőségeit. A segítség csak egy kis része volt a teljes 'csomagnak'! A többi része miatt lett megvétózva.
B.

Sir Galahad 2018.06.01. 16:57:01

@M_R: Magyarországon több tízezer civil szervezet működik és közülük alig néhányat érint a törvény, azokat, amelyek migránsokkal foglalkoznak.

inkvisitor 2018.06.01. 16:59:58

@Sir Galahad: És ezek közül hány nincs a kormány zsebében?

putris72 2018.06.01. 17:04:27

@inkvisitor: Barátom! A belépésnél ilyen szabályok nem voltak,és most sincsenek, amiket ránk akarnak erőltetni!Mit nem tudtok ezen már megérteni?? Egy gazdasági szövetségbe létünk be,nem egy diktatórikus rendszerbe amit a németek irányítanak!

kvadrillio 2018.06.01. 17:04:50

TÖBB MINT 70.000 """CIVILSZERVEZET"""" K
JÖTT LÉTRE MAGYARORSZÁGON ! KI EGYEZTETETT EZEKRŐL A MAGYAR NÉPPEL ??? KIK ÜLTETTÉK ŐKET A MAGYAR NÉP NYAKÁRA ÉLŐSKÖDNI ????!!!!!

A M AGYAR TÁRSADALOM MAJDNEM FELE A LÉTMIONIMUMON ÉL.
NINCS SZÜKSÉGE ÉLŐSKÖDŐ ALAPÍTVÁNYKODÓKRA !!!!!

chrisred 2018.06.01. 17:06:23

@Mérnork: Eldöntötték, volt egy érvénytelen népszavazás.

chrisred 2018.06.01. 17:08:43

@Guszty: A magyar szabályozás szerint azzal is bűncselekményt követett el, hogy vizet adott neki. Mert ha szomjanhal, nem tud beadni menedékkérelmet.

Sir Galahad 2018.06.01. 17:11:33

@inkvisitor: Szerintem a migránsokkal nem foglalkozó civil szervezeteknek is csak egy töredéke kötődik valamilyen módon a kormányhoz. Én például egy olyan helyi civil szervezetnek adtam az egy százalékomat, amelyik fogyatékos gyerekek fejlesztésével foglalkozik. Meg lennék lepődve, ha a kormány "zsebében" lennének.

chrisred 2018.06.01. 17:11:36

@kvadrillio: Helyes, minden civilszervezet köteles kiírni, ha közpénzből kap támogatást. A külföldről támogatást szerzőknek pedig állami kitüntetést, mert kímélik a magyar adófizetők pénztárcáját.

chrisred 2018.06.01. 17:14:05

@putris72: Egy olyan Unióba léptünk be, amiről akkor is köztudott volt, hogy a menekültügy a közös szakpolitikák közé tartozik. Csak te maradtál le erről.

Tothotto 2018.06.01. 17:17:50

@maxval balcán bircaman: Amatőr fércmunka.Az államtitkár csak hebegett-habogott mikor a részletekről kérdezték.

Bravehearth 2018.06.01. 17:18:20

@chrisred: Írd le kérlek, mi volt az eredménye a KÖZJOGILAG érvénytelen népszavazásnak! És azt is írd le kérlek, hogy mi az érvényes és érvénytelen népszavazások következménye a törvényalkotás szempontjából! Előre is köszi, vereskrisztián!
B.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.01. 17:24:20

@chrisred:

Hibás logika.

Az érvénytelen népszavazás egyetlen dolgot jelent jogilag: a döntési jog a parlamenté, mivel a nép nem kívánt maga dönteni az ügyben.

Azaz az érvénytelenség se nem "igen", se nem "nem" a népszavazás kérdésére, hanem csak "tartózkodom".

Jogilag. Mert politikailag lehet jelentősége persze.

Ha nem így lenme, az kb. azt jelentené, mintha ha a lakógyűlés nem lenne határozatképes abban a kérdésben, hogy legyen-e felújítás, s ezt úgy értelmeznéd, hogy győzött a felújítás elutasítása.

Occam beretvája 2018.06.01. 17:25:07

Valami mosdatlan nigga is kiverhetné a répáját ennek a dagadt elhagyott lövészároknak a szájába. Addig is nem beszélne hülyeségeket.:-))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.01. 17:25:25

@Tothotto:

Ez miért fontos? Mármint a téma szempontjából.

Nyilvánvalóan Sorost semlegesíteni kell. Ennek módja azonban vitatéma, továbbá függ a lehetőségektől is.

chrisred 2018.06.01. 17:28:26

@Bravehearth: Közjogilag érvénytelen? Értelmetlen kifejezés, milyen lehet egy magánjogilag érvényes népszavazás? Érvénytelenség csak egyfajta van. A választópolgárok véleménye szerint közéleti szempontból nincs jelentősége a népszavazási kérdésnek, ezért külön szabályozást nem igényel, szivhbator.

Bravehearth 2018.06.01. 17:28:42

@chrisred: Te vagy tévedésben! A migrációs politika és a menekültkérdés jogilag továbbra is a tagállamok hatásköre volt, közös irányelvek voltak csak rögzítve, amelyek jogilag nem kötelező érvényűek.
B.

Bravehearth 2018.06.01. 17:31:24

@chrisred: Azt jelenti, hogy a részvételi arány nem érte el az érvényességi küszöböt. Ergo az Országgyűlést NEM KÖTELEZI törvényalkotásra a kérdést illetően. Ettől persze még alkothat törvényt, csak erre nincs kötelme! Ez így megvan?

Továbbá kérlek írd le az eredményét is, tudom, hogy kurvára fáj, de írd le! Vagyis a 3390000 szavazat közül 3364000 szavazat a kormány álláspontját erősítette. Erről aztán törvényt alkothat a parlament. MINDEN felhatalmazása, legitimitása megvan erre! Akkor is, ha ennek a baszatlan sejthalmaznak ez nem jön be. Ez az ő baja...
B.

chrisred 2018.06.01. 17:33:21

@maxval balcán bircaman: A döntési jog mindenképpen a parlamenté, mivel nem ügydöntő népszavazás volt. De nem túl demokratikus a többségi akarattal szembemenni.

Ez a felvetés azt sugallja, hogy a politikusok a jogrend felett állnak.

A példa értelmetlen, mert ha a lakógyűlés nem határozatképes, akkor fel sem teszik szavazásra a kérdést.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.01. 17:36:27

@chrisred:

Így igaz, dehát a többségi akarat a migrációellenesség volt, 95 % arra szavazott.

Bravehearth 2018.06.01. 17:37:29

@chrisred: Dehogynem! A félórával később tartott megismételt közgyűlésen döntenek a jelenlévők az immár határozatképes közgyűlésen. Az dönt, aki elment és szavazott. Azok pedig egyértelműen döntöttek. Értem én, hogy ez neked fáj, de akkor is így van.
B.

chrisred 2018.06.01. 17:37:46

@Bravehearth: Mint írtam, bármit megtehet, csak azt nem mondhatja, hogy népszavazással megerősített döntést hoz. Ugyanaz a helyzet, mintha egy érvényes nem szavazat sem érkezett volna.

chrisred 2018.06.01. 17:39:05

@Bravehearth: Az már határozatképes közgyűlés, tehát semmi köze az eredeti felvetéshez.

Bravehearth 2018.06.01. 17:42:58

@chrisred: Hogyne mondhatná! Azt nem mondhatja, hogy az ÉRVÉNYES népszavazás eredménye alapján a törvény által előírt kötelme szerint alkot törvényt. De azt simán mondhatja, hogy egy népszavazáson elsöprő és egyértelmű eredmény alapján (törvényi kényszer nélkül) törvényt alkot, figyelembe véve az eredményt. Politikai értelemben hülye lenne ezt nem kihasználni! Továbbá a cél is egyértelmű volt, amit később egy országgyűlési választási eredmény is ismét megerősített. Többen szavaztak a kormány mellett, mint ahány szavazat megerősítette azt, hogy belépjünk ebbe a rakás szar koszhadék 'unijóba'! Legitimációnak ez azért elég erős!
B.

Bravehearth 2018.06.01. 17:43:42

@chrisred: A szavazáson résztvevőké bazdmeg. És egyébként 98,1% volt emlékeim szerint.
B.

Occam beretvája 2018.06.01. 17:45:50

@chrisred:A szavazásra jogosultak száma 8 272 625 fő 100%

A leadott szavazatok száma 3 643 055 44,08 %

Válaszok száma százalék Igen 56 163 1,64%
Nem 3 362 224 98,36%
Összesen 3 418 387 100%

NE HAZUDJ KÖCSÖG! Max 56 ezren vagytok a majd 3 és fél millióval szemben.

chrisred 2018.06.01. 17:48:09

@Occam beretvája: Ne hazudj, köcsög, az igennel szavazók is a ti embereitek voltak.

chrisred 2018.06.01. 17:51:12

@Bravehearth: Ez pont ugyanazt jelenti, mintha százan mentek volna el szavazni, és abból 98 nem szavazat lett volna. Lényegtelen arányszám.

Occam beretvája 2018.06.01. 17:56:21

Háppersze.A fajtádat meg gyíkká változtatták, de másnapra elmúlt. Ezért jöhetett ki a többség. XD

chrisred 2018.06.01. 17:58:52

@Bravehearth: Az érvénytelen népszavazás olyan, mintha meg sem történt volna, tehát semmire nem lehet hivatkozási alap. Közismert, hogy a rendszerváltás utáni második népszavazáson a szavazók 85%-a azt akarta, hogy közvetlen elnökválasztás legyen. Egy érvénytelen népszavazáson.

Bravehearth 2018.06.01. 18:00:06

@chrisred: Te egész egyszerűen síkhülye vagy. De ugye aki örömködik a cigányai közt a seftelő araboknak, attól ennyit lehet várni... :-) Nyomorult migriszopó gyökér!
B.

chrisred 2018.06.01. 18:02:31

@Bravehearth: Látom, túlhevült az agyad a gondolkodástól, mégis elfogytak az észérvek. (Szokás szerint.)

Bravehearth 2018.06.01. 18:03:17

@chrisred: A fajtád leszopná még a náthás migri faszát is, ha csak feleannyi polgárt érdekelnétek a faszságaitokkal együtt! Továbbá simán hivatkozhat a népszavazás eredményére, hiszen a politikai értelemben vett eredménye elsöprő és erős. És ismét leírom a migriszopkodó fajtádnak: azóta egy országgyűlési választásokon is megkaptátok a szaros arcotokra ugyanazt a lórúgást! Látva az állapototokat most talán elért a 'toronyig' az infó, hogy a picsába kívánunk titeket! És azzal is csak nyernénk, ha a pardavival és a többi hasonló patkánnyal együtt téged is a lámpára húznánk, hogy ott száradj örök mementóként a jövő számára!
B.

Bravehearth 2018.06.01. 18:04:19

@chrisred: Észérv csak ésszel áldott ember számára ér valamit. A fajtád minden, csak nem ember... :-) Talán eljön majd a kor, mikor végre azt kapod, ami jár neked! A pardaviéknak már érik...
B.

chrisred 2018.06.01. 18:06:02

@Bravehearth: Jól van, bolsikám, csak előbújt a munkásőr éned. Nem kellett sok hozxá.

chrisred 2018.06.01. 18:07:04

@Bravehearth: Vettem észre, hogy nálad semmit nem érnek.

chrisred 2018.06.01. 18:09:32

@Bravehearth: Az egyetlen Pardavi, akinek a neve mond valamit, a Rába ETO focistája volt majdnem negyven éve.

Bravehearth 2018.06.01. 18:10:23

@chrisred: Már nagyon sokszor, nagyon sokaktól kaptál nem kevés észérvet. Persze tudom, hogy a fajtád mindent telibeszar, de ez van. Nem nagyon fáj, ha egyszer elkezdenek titeket is belerugdosni a tömlöcbe vagy akár az árokba, mert ritka undorító egy patkányfajta vagy!

És még valami:

"Ne hazudj, köcsög, az igennel szavazók is a ti embereitek voltak."

Tehát akkor még többen vagyunk? Hurrá!

Idióta libbant, hungarofób balfasz vagy!
B.

chrisred 2018.06.01. 18:13:36

@Bravehearth: Persze, a Fodor bagázs is veletek van, öleljétek őket a kebletekre. Meg a ballibeket és a többi megélhetésit is. Egyformák vagytok, megérdemlitek egymást.

Bravehearth 2018.06.01. 18:16:56

@chrisred: nálatok, a migriknél és a szar pardaviéknál még azok is jobbak.

chrisred 2018.06.01. 18:24:37

@Bravehearth: Ugyanolyan színjátszó kaméleon vagy, mint a gazdád: hol komcsi, hol libsi, hol rasszista. Csak ő remekül megél belőle, te meg csak egy rabszolga maradsz.

Bravehearth 2018.06.01. 18:28:56

@chrisred: Rabszolga??? :-D

Mégsem én élek cigányokkal és seftelő dagadt arabokkal egy utcában, te szar! :-D Rabszolga...
Idióta veres... :-)
B.

chrisred 2018.06.01. 18:40:24

@Bravehearth: Most már Orbán sem él együtt arabokkal egy utcában.

Bravehearth 2018.06.01. 18:44:05

@chrisred: Tehát már csak te maradtál...? :-D Szerencsétlen...

röf 2018.06.01. 18:46:35

Straszburgbaaaan?.... ahol kinyalták a zámolyi romák sgét..?
Pffff ... komoly.... :)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.01. 18:48:13

@chrisred: " ... De nem túl demokratikus a többségi akarattal szembemenni. ... "

Van néhány dolog amiről rendszeresen megfeledkezel.
- Az egyik az, hogy a mostani választásokon a Fidesz megszerezte a többséget.
- A másik az, hogy a korábbi népszavazáson mindenki részt vett, akit érdekel a téma, és aki szavazott, azok közül a TÖBBSÉG azt nyilatkozta, hogy coki a migráncsoknak.

Sose feledd el, Platón óta rudjuk:
"A demokrácia a csőcselék uralma."

Mások szerint pedig:
"A demokrácia a többség diktatúrája."

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy egyik sem hízelgő vélemény.

Az unióban jelenleg pedig ÁL-liberális diktatúra van. Miféle liberalizmus olyan, amelyik kirekeszt másokat a világnézetük miatt, sőt véleményük miatt börtönnel fenyegetik őket... pl nácik, homofóbok, rasszisták stb. Miféle liberalizmus az olyan, ahol egy nácinak tilos elmondania a véleményét, ahol bizonyos jelképeket betiltanak, miféle dolog az, hogy a liberális előírhatja egy másik polgárnak, hogy mit KELL gondolnia a migráncsokról, ahol kirekeszthetik ha attól eltér a véleménye, ami esetleg tapasztalatra alapul?

2018.06.01. 18:48:31

@chrisred: Nagyon nem lényegtelen az arány! A népszavazás ugyan érvénytelen lett, az ellenzék persze ezt hangoztatta ahelyett, hogy észrevenné és értelmezné az arányt, mert politikai szempontból igenis számít, hogy több millió ember 98%-a milyen véleményen van. Erre mit csinált az ellenzék: még jobban beleáll a migráció-pártolásba, csak azért mert azt hiszi, hogy az orbáni politika inverze a helyes.... És ezek után még csodálkozik a 2018 -as választási eredményen...

chrisred 2018.06.01. 19:04:56

@Magánvéleményem: A választásnak csak abból a szempontból van jelentősége, hogy a Fidesz a kétharmaddal úgy is el tudja fogadni az alkotmánymódosítást, hogy ne kelljen belevenni a letelepedési kötvényt, ami a Jobbik feltétele volt. Egyébként az egész népszavazásra nem lett volna szükség, ha a Fidesz nem ragaszkodika Rogán haveri kör felőkésítéséhez, mert a Jobbik végig kész lett volna az együttműködésre.

DFK 2018.06.01. 19:06:22

Az ilyen bozótharcosok kb 400 embert öltek megaz elmúlt években Európában. Mert a migránssimogatók részesei a terrortámadásoknak.

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2018.06.01. 19:06:30

"Strasbourgban is kiverte a biztosítékot a Stop Soros"

Ez az O problemajuk, semmi kozunk hozza.

putris72 2018.06.01. 19:10:52

@chrisred: Ilyen sosem volt!Te nagyon megcsúsztál valahol!Közös gazdasági és adópolitika az igen de olyan,hogy Brüsszelből dönthetik el,hogy kiket fogadunk be,vagy egyáltalán fogadunk be valakit olyant nem!Nem sokat tudsz te,de az nagyon!

chrisred 2018.06.01. 19:23:20

@putris72: A közös uniós szakpolitikák felsorolása

europa.eu/european-union/topics_hu

A menekültügyet a bel- és igazságügy alatt találod.

putris72 2018.06.01. 19:24:21

@chrisred: Amugy kb ennyien szavaztak az EU-ba lépesről
https://hu.wikipedia.org/wiki/Népszavazás_Magyarország_EU-tagságáról Hát elég gyér volt a támogatottsága! Itt elolvashatod,hogy mik voltak a feltétele:www.origo.hu/nagyvilag/20030205nyilvanos.html Tudod ekkor még az Origó is balos volt! Itt az olvashatód,hogy a baloldal mit nem tartott be,és nem is fenyegették őket:https://hu.wikipedia.org/wiki/Konvergenciakritériumok_(Európai_Unió) Majd rögtön 2010-ben a kormányváltás után,már fenyegetőzések lettek abból ami nem zavarta őket 6 évig!Tudod a baloldal szert sem tartott be a mi kárunkra!A Fidesz mindent betart az Eu-s szabályokból,de olyanért cseszegetik amihez semmi közük!Miért is,mert nem országrabló,minden segget kinyalokból áll!

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.06.01. 19:33:14

""Az ilyen rendelkezések gyűlöletet keltenek a menekülőkkel és bizalmatlanságot ébresztenek az őket segítőkkel szemben."

Leszarom, ez itt magyarorszag, es az itt elo magyarok jogai, es erdekei szamitanak, nem pedig a NEMIEROSZAKOLOKANNIBALTERRORISTAKE.

putris72 2018.06.01. 19:33:26

@chrisred: Olvasd már el,hogy mit linkeltél be!Ennyire nem lehetsz hülye!Csak az van benne,hogy a menekültügyi szabályok közösek!Nem az,hogy az Unió dönti el,hogy ha a németeknek ,vagy a franciáknak van 4-500 ezer léhűtő migráns bűnűzője akkor az szét lehet osztani a többi ország között!Fuss neki még egyszer!!

chrisred 2018.06.01. 19:36:14

@putris72: És az, hogy az uniós országok belügyi szervei együttműködnek a közös menekültügyi rendszeren belül.

morph on deer 2018.06.01. 19:56:50

@DFK:
“kb 400 embert öltek megaz elmúlt években Európában”

Ahelyett, hogy simán csak beutaltatták volna őket valamelyik magyar kórházba!
Az eredmény biztos, és még csak kamiont se kell lopni hozzá...

Jut eszembe: csak nem beteg a viktor?

Merthogy Kásler doktor imádkozott érte ... és mint tudjuk, nála az a modern orvosláshoz tartozik. “Aggódok, nagyon aggódok..”
youtu.be/PfXfE8p4R9c

Bravehearth 2018.06.01. 19:58:29

@chrisred: "Az EU egységes minimumkövetelményeket és eljárásokat English (en) léptetett életbe, hogy biztosítsa a menedékkérők magas fokú védelmét, egyúttal pedig azt is garantálja, hogy senki ne élhessen vissza a tagállami menekültügyi rendszerek adta lehetőségekkel."

Minimumkövetelményeket említ, továbbá az eljárást. De NEM tudja garantálni a visszaéléseket. Ez '15 óta látható világosan.

"Az EU-országok ezenfelül olyan koherens uniós bevándorlási politika English (en) kidolgozásán munkálkodnak"

Vagyis az aláírás időpontjában NEM létezett egységes menekültpolitika. Az a tagállamok addigi gyakorlatát és vonatkozó jogszabályait vette figyelembe. Ez ma is így van. Ezért térnek el államonként az elutasítási arányok (pl.)!

" Olyan átfogó politika kialakítása a cél, amely figyelembe veszi az egyes tagállamok prioritásait és szükségleteit"

Vagyis célt (irányelvet) határoz meg. Konkrétumokat nem, ergo továbbra is a tagállami politikák érvényesek. Ahogy azóta is.

"A tagállamok közös erővel törekednek arra, hogy a külső határok hatékonyabb ellenőrzése révén javítsák a biztonságot..."

Álom! Nem működik! NINCS közös határvédelem. A frontex valójában egy semmirevaló taxiszolgálat. Egyetértve az osztrák alkancellárral gyakorlatilag egy csempészbandának is tekinthető. Védelmi potenciálja nulla. A külső határvédelem pedig egy vicc! Eltekintve néhány kiépített védelemtől (spanyol, bolgár, magyar, osztrák műszaki zárak).

"ugyanakkor pedig megkönnyítsék a jogszerű belépést az EU-ba..."

Amelynek a közös jogi alapja továbbra sincs kidolgozva, vagyis az a tagállamok hatásköre.

"Az uniós országok közötti operatív együttműködést a külső határokkal foglalkozó ügynökség, a Frontex English (en) irányítja."

Egy faszt! A magömlésüket se tudják irányítani! Humánerőforrás, technikai erőforrás nulla. Politikai felhatalmazás elégtelen, ahogy az elszántság is.

Nos, ennyit az unió 'közös' menekültpolitikájáról! Retorikai fogások és ömlengések harmatgyenge sorozata, köszönőviszonyban sincs a valósággal. Még hivatkozni is balfaszság erre a szennyre!
B.

morph on deer 2018.06.01. 20:04:48

@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!:
“NEMIEROSZAKOLOKANNIBALTERRORISTAKE”

Azt hiszem rossz a sorrend!
Tisztán gyakorlati szempontból az lenne ugyanis a praktikus, ha előbb megerőszakolják, majd terrorista üzemmódban elteszik láb alól, és csak utána eszik meg a jelöltet.
Minden más változat újabb problémákat vetne fel, mint pl nekrofília, vagy parafília, nem is sorolom.

Neked mi erről a tapasztalatod?

anyadmajma 2018.06.01. 20:24:07

@Libsik visítanak de az ország a miénk !: te, birka, nem unod még hogy mindig újabb nickeket csinálsz? lassan betelik a gmail szervere miattad, te hazaáruló bolsevik geci.

tpl 2018.06.01. 20:32:14

Pusztán politikai vita. A libsiknél kiveri a biztosítékot, a jobboldal pontosan érti a Stop Soros értelmét.

bkkzol 2018.06.02. 01:30:02

A strasbourgi bürökraták tevékenységétől akad ki a racionális ember! Gusztustalan sóhivatal túl fizetett "dolgozókkal"!
Nagy fontosságú ügyek elfogult intézői jól megfizetve.

Például ők foglakoznak olyanokkal, mint van e elég vaj és unalmas e a cellája a norvég tömeggyilkosnak?
Milyen zsúfolt az elítéltek cellája?
Miért nem adható végleges életfogytiglan (nem kötél) senkinek?
Papírok, okmányok nélkül a zöldhatáron átszökö bangladesi mennyi kártérítést kapjon??

Különben meg miért zavaró az érintett szervezeteknek, hogy nyilvánossá kell tenniük a pénz forrását? Miért problémás, hogy nem megválasztott politikaiszervezet nem politizálhat.
Ha az oroszok pénzelnének hasonló rendszerbontó szervezeteket nyugat-európában, usában akkor az rendben lenne???

Protokolldroid 2018.06.02. 02:53:52

Komolyan kérdezem az itt kommentelőktől? Tehát a rasszizmus mostmár jó dolog? Valakit származása, vallása miatt megkülönböztetni mostmár jó dolog? Nyíltan gyűlölni és kitiltani az arabokat mostmár jó dolog? ...mert annyira azt hangoztatjátok, hogy a többség erre szavazott.

Protokolldroid 2018.06.02. 02:57:21

Ugyanis ez az egész amit a fidesz művel netto rasszizmus! Nincs ezen mit szépíteni. Akkor mostmàr ez rendben van? Tényleg ez kell a magyaroknak, hogy nyíltan gyűlölhessenek embercsoportokat? Tényleg örültök hogy végre ki lehet mondani, hogy gyűlölitek az aranokat???

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 06:23:38

"Strasbourgban is kiverte a biztosítékot a Stop Soros"

Ez azt jelenti, hogy jó irányban haladunk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 06:36:20

@Occam beretvája:

Na de még mindig nem érted, hogy aki nem ment el szavazni, az mind a kormány ellen és a migránsok betelepítése MELLETT szavazott??

Magentax 2018.06.02. 06:40:26

@Protokolldroid: Hápersze...
A csordaszellem, tudod, bégetnek a vezérürüvel.
Ha ezeknek az agyalágyultaknak viktorunk elkezdené a latinókat szidni, holnaptól ők lennének az ősellenség.
Merhogy csipőseket esznek, olaszul/spanyolul/portugálul karattyolnak - mi meg ugye asztat nem ércsük - sötét a bürkéjük, blablabla és a többi szokásos f@szság.

Amúgy meg, hihetetlen ez a sok rasszista, náci gyökér ezen a blogon (is)

Magentax 2018.06.02. 06:46:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te magadtól vagy ilyen hülye, vagy külön fizetnek érte?
Aki nem ment el szavazni, az NEM a betelepítés mellett szavazott, egyszerűen tele a tökünk a sok értelmetlen és totál buggyant nemzeti konzultációval és álnépszavazással.

Amúgy meg akárhogy jön ki a végeredmény, gazdád úgyis megmagyarázza, hogy a szavazásra jogosult x millió szavazóból 15-en szavaztak összesen, ebből 14 igen - hurrá, a MAGYAROK elutasítják a betelepítést.
Na EZÉRT nem járunk szavazni ilyesmikre.

Kivlov 2018.06.02. 07:06:15

Strazburg is mit pofázik mindenbe bele???

Jakab.gipsz 2018.06.02. 07:29:17

Strasbourgban is kiverte a biztosítékot a Stop Soros !

Na és akkor mi van ? Juj, rezzenjünk össze ?

Kezdjünk el ajvékolni, és hamut szórni, a saját fejünkre. Egy "frászt", eszünk ágában sincs, ez itt Magyarország.

Ha pedig ez egy tudomány-filozófiai, teológiai háború, akkor pedig bele állunk. Azért mert :

Azért mert: a megtestesült gonosszal, a sátánfajzat Sorossal, és politikailag korrekt gender-diktátoraival nincs alku.

Ez a kretén alkimista Soros, a tudomány-filozófiához egyszerűen mondva hülye, ámde annyi esze még is volt ennek a rafinált gazembernek, hogy a világ egyik felét kirabolja, a másik felét pedig kilóra megvegye.

És csak ennyi lenne a modern ateista, modern demokrácia, mi végre ?

Globalizált szép új világ-államot, akartál kreálni Soros Gyurika, pontosan úgy ahogyan Marx Karcsika, sunyin és rombolva: ám legyen megkapjátok!

Ámde, ehhez a nagy ateista globalista tervhez, nekünk a keresztény magyaroknak is lesz egy-két igaz szavunk, mert matekból jobbak vagyunk mint Ti.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 07:52:08

@Magentax:

"te magadtól vagy ilyen hülye, vagy külön fizetnek érte?2

Te magadtól nem érted az iróniát vagy külön kioperáltattad magadból az irónia-detektort?

hatodikx 2018.06.02. 07:52:38

"Strassbourgban kiverte a biztosítékot a Stop Soros " Akkor üljenek sötétben, majd világít az agyuk, ami viszont világosban nem látszik.

paragrafus 2018.06.02. 08:52:25

@Bravehearth:
Álláspontom szerint a fél órával későbbi időpontban megismételt közgyűlés alkotmányossági szempontból nem jogszerű. Sajnálatos, hogy maga a törvény ilyenre lehetőséget ad, ezáltal a törvény korlátozza egyes tulajdonostársak jogait.

Elsőre nem határozatképes a közgyűlés. Majd ugyanazokra a megjelentekre fél óra múlva kimondjuk, hogy most már határozatképes, csak azért, mert közben eltelt fél óra?
Miközben lényegében az első lakógyűlésről akármilyen okból távolmaradottaknak az esélyét sem adták meg arra, hogy a megismételt lakógyűlésen jelen legyenek. Ezáltal az első lakógyűlésen megjelenni nem tudó tulajdonostársakat lényegében megfosztják azon jogaiktól, hogy személyesen jelen legyenek és gyakorolni tudják tulajdonosi jogaikat.

A korábbi társasház törvény még úgy szabályozott, hogy a megismételt közgyűlést minimum hány nap elteltével lehet és kell megtartani. De nem fél óra múlva. De most? Aki tulajdonos az elsőn nem tudott megjelenni, az nagy valószínűséggel a fél órával későbbi másodikon sem tud jelen lenni.
Ez gyönyörű iskolapéldája annak, hogy (adott esetben) a kisebbség hogyan tud kvázi többséggé változni, miközben a létszám ugyanannyi maradt. És így a kisebbség tud döntést hozni a többség felett.

Ezek miatt is a lakógyűlés megismétlése - álláspontom szerint - nem azt jelenti, hogy öt perc múlva vagy fél óra múlva ugyanazokra s megjelentekre már ráhúzhatjuk a második, megismételt lakógyűlés mundérját. Ezt én nem is engedném a törvényalkotó helyében. Sajnálom, hogy olyanok hoznak abszurd törvényi szabályozásokat, akiknek halvány lila fogalmuk sincs az egész jogrendszerről és azok ismérveiről, paramétereiről.

2018.06.02. 09:14:26

"Strasbourgban is kiverte a biztosítékot a stop soros"
Nekem is van egy ismerősöm a facebookon, akinél kiverte a biztosítékot, de egyik sem számít.

zsindex ISIS AlQaeda mind CIA projekt 2018.06.02. 09:44:11

Dzsordzsi bácsi ügynökeinél kiverte a biztosítékot...

Na és... A legjobb hír, ha az amerikai báboknak nem tetszik.
linkbun.ch/076j5

Semper Augustus 2018.06.02. 09:46:27

@abcdefghijklmm: Bárcsak az ellenzék beleállt volna a migráció pártolásába! Talán más lett volna az eredmény áprilisban. De nem is ez a lényeg, hanem hogy lassan egy kommentért is börtönbe lehet záratni valakit, mert migránsokat vagy szegényeket vagy ki tudja még kiket támogat.

Tangooo 2018.06.02. 10:09:06

@Semper Augustus: a hír igaz, csak nem támogat migránsokat, hanem kritizál és nem nálunk, hanem Németországban.
A többi stimmel.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.06.02. 10:15:10

Fővárosi Törvényszék neve helyesen Büdipesti Törvénytelenségi Hokedli

A Büdipesti Törvénytelenségi Hokedli a hazai bírói bűnözés fellegvára. Sem az általános emberi jogokat, sem az európai unió törvényeit, sem hazánk törvényeit nem tartják be, úgy gondolják azok csak irányadóak, de ezektől ők olyan döntéseket hoznak, amit csak akarnak. Sőt az őket elmarasztaló magasabb fokú bírósági döntéseket sem tartják magukra nézve kötelezőnek.

erkolcstan.blog.hu/2018/06/02/fovarosi_torvenyszek_neve_helyesen_budipesti_torvenytelensegi_hokedli

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 10:17:27

@Semper Augustus:

Galambom, az illegális bevándorlás, mint a neve is mutatja, törvénysértő. Törvénysértő tevékenység támogatása bűnpártolás, ami önmagában is bűncselekmény.

Na most akkor az a bajod, hogy az állam bünteti a bűnelkövetőket?

Semper Augustus 2018.06.02. 10:23:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem. Az a bajom, hogy az állam olyanokra fogja, hogy bűnelkövetők, akik nem azok. Ehhez a teljes állami apparátust felhasználja és teli torokból üvölti a hazugságait. (Pár év múlva talán a bíróság előtt kiderül, hogy semmi közük nem volt az illegális bevándorláshoz, de akkor már késő.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 10:38:05

@Semper Augustus:

Még egyszer, lassan írom, hogy megértsd:

1) Az illegális határátlépés bűncselekmény.
2) Bűnelkövetők támogatása bűnpártolás.
3) Illegális határátlépők támogatása bűncselekmény.

Nehéz volt követni?

Semper Augustus 2018.06.02. 10:44:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez esetben minek a Stop Soros törvény? :) Az illegális határátlépést egyik szervezet sem támogatta eddig sem. Most az lesz a különbség, hogy bárkire és bármilyen szervezetre rá lehet majd fogni, hogy bevándorlást támogat (a legális bevándorlást támogatókra is és akik csak szegényeket támogatnak, azokra is, és akár pártokra is, akiknek a véleménye nem egyezik meg a kormányéval). És azt, hogy kire fogják majd rá, Orbán Viktor dönti el egy személyben. 444.hu/2016/10/06/orban-szemelyesen-rendelte-el-a-civilek-elleni-hadjaratot

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 11:06:38

@Semper Augustus:

"Az illegális határátlépést egyik szervezet sem támogatta eddig sem."

Was du nicht sagst!

antiinternáci 2018.06.02. 11:21:17

Az már önmagában is csúnya dolog, hogy Mrs. Frankenstein internáci.
Az viszont egyenesen förtelmes, amikor a hazudozó és gyűlölködő bolsevisták másokra akarják fogni, amit ők művelnek. Elegünk van abból, hogy a szélsősegesek terrorizáljanak minket. Elegünk van abból, hogy rombolják Európát, és így hazánkat is.

Jövőre választások lesznek, ki kell söpörni az internácikat mindehonnan. Ideje lenne már látnunk, hogy a rengeteg kártékony nemzetközi szervezetet a bolsevisták azért hozták létre már évtizedekkel korábvan, hogy azokat a saját alvó ügynökeikkel töltsék fel. Az ENSZ, az Európa Tanács, az Európai Únió bürokráciája, a Strassburg-i Bíróság, stb... bolsevik ügynökökkel lett feltöltve, akik sokáig csendben maradtak, ám ma már egyre agresszívebben lépnek fel, az általuk kreált hamis és hazug "értékekre" hivatkozva nyomják el és terrorizálják a tisztesség és normalitás Európáját.

Ez ellen fel kell lépni!
Némi felvilágosodas azért már tapasztalható az idén, a bolsevista posvány és szenny kezd visszaszorulni. De ezt a folyamatot drasztikusan fel kell erősíteni, el kell távolítani a hatalom közeléből is őket, és Európát vissza kell terelni a tisztesség és normalitás útjára.

inkvisitor 2018.06.02. 12:49:40

@putris72: barátom, a ránk eső EU kvóta ÖTSZÖRÖSÉT telepítette be a Fidesz kormány fű alatt, közöttük Interpol által körözött személyeket. Az Eu és Fidesz migránsok között a különbség csak annyi, hogy a kormánymigránsok sok pénzt fizettek be bizonyos offshore cégek számlájára. Ki lehet találni kiknek a tulajdonában állnak ezek a cégek.

prakp 2018.06.02. 18:00:58

@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!: Már a nicked is egy büdös nagy csicskapofonért kiált. Tudod mit? Legyen a "tiétek". Egi.

prakp 2018.06.02. 18:05:41

@Magentax: Don't feed the troll...

prakp 2018.06.02. 18:10:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nehéz, bazdmeg, mert erre eddig is volt szerv/törvény. Más kérdés, hogy korrupció miatt buktak azok is.
ILLEGÁLIS migráció sosem volt támogatva, senki által. Te és az agyhalott/agymosott plakátfétises bandád szurkolta az egybites faszok fejébe, hogy illegális migir = migri. Meg nem veheted el a munkahelyünket. Meg jobban faszom. Gratulálok.

prakp 2018.06.02. 18:35:55

@inkvisitor: Mindenki okos, csak cecília helikopter.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 18:56:49

@prakp:

"ILLEGÁLIS migráció sosem volt támogatva, senki által."

Hogy nem süllyedsz el a szégyentől, amiért így hazudsz. Amikor a "civil" szervezetek a Nyugatinál meg határon is etették a migriket, az nem segítés, te hazug? Amikor a határon osztogatják a füzetecskéket, hogyan lehet átverni a hatóságokat? Amikor ügyvédet fogadnak a védelmükre (ez Németországban már hatalmas biznisz)?

Sülne le a bőr a hazug pofádról, de nem fog, mert túl vastag ahhoz.

prakp 2018.06.02. 19:13:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Arany csillag, az emberség. Tudod, mi az? A szégyen az, hogy a gránitszilárdságú alaptörvényben le van írva, az élethez való jog. Még Neked is. Az hungarikum, hogy a macskáddal jobban bánsz, mint egy emberrel. Gratula.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 19:27:09

@prakp:

"a gránitszilárdságú alaptörvényben le van írva, az élethez való jog."

Az is, hogy bárkinek joga van Magyarországon élni? Magyarországra belépni?

Nyald ki a migránsaid seggét, te hazaáruló!

2018.06.02. 20:29:54

@Semper Augustus: mondjál már egy példát légyszi, hogy kit csuktak börtönbe kommentelésért! Igazán nem tudom, miért kell álproblémák miatt hisztizni.

Semper Augustus 2018.06.02. 20:41:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az nem az illegális migráció segítése volt, hanem emberség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.02. 21:02:13

@Semper Augustus:

Szerinted. Aztán ismered a mondást a véleményről meg a segglyukról.

Semper Augustus 2018.06.02. 21:10:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez nem vélemény kérdése. Ha az illegális migráció segítése lett volna, már rég börtönben ülnének ezek az emberek. A kormány nem habozna börtönbe záratni őket. Vagy szerinted igen? :)

prakp 2018.06.02. 22:01:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A helyzet az, inkább "benyalok" egy migrinek, mint behasaljak agymosott fidesznáciknak. A kétharmat elvette még azt a józan eszedet is, ami megmaradt a plakátozás után. Egi, élvezzétek a jobban teljesítést. Jó fetrengést!

prakp 2018.06.02. 22:08:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Neten látható, hogy a segged csontszáraz. Ilyen ez a popszakma. A felvetésedre, igen, az utolsó büdös fidesznáci hazaáruló fosztogató büdösköcsögnek is sajnos joga van az élethez, bazdmeg. Aztán majd héthatvankettő múlva dumcsizzunk, jó?

chrisred 2018.06.03. 06:24:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az illegális határátlépés szabálysértés. Akárcsak a gyorshajtás.

chrisred 2018.06.03. 06:33:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az illegális határátlépést mennyiben könnyítette meg, hogy azt követően a Nyugatinál az a személy élelemhez jutott? Ha éhenhal Budapest közepén, az még az előtte elkövetett illegális határátlépést nem teszi semmissé.

Semper Augustus 2018.06.03. 07:57:27

@abcdefghijklmm: Lehet ott is diktatúra, igen. Itt kicsit más a helyzet, mivel véleményt közölt a kommentelő Papcsák Ferencről, az amerikai meg egyértelműen bűncselekményre uszított.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 08:56:23

@Semper Augustus:

KLisgalamb, nálunk mindennapos esemény, hogy ballibbant kommentelők Orbán ill. a Fidesz-szavazók felakasztására uszítanak. Valahogy mégsem kerülnek börtönbe, ahová valók lennének.

De azért nálunk véres diktatúra van - a te hülye fejedben.

Semper Augustus 2018.06.03. 09:07:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mindkét oldalon vannak buta kommentelők. Nem ettől van diktatúra, hanem attól, hogy egy szűk réteg a teljes államapparátust és törvényhozást arra használja, hogy szentesítse és bebetonozza a saját hatalmát. (Miközben state capture szintre emelte a korrupciót.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 09:09:48

@Semper Augustus:

"Mindkét oldalon vannak buta kommentelők."

Így igaz, te vagy rá az ékes példa. :(

Semper Augustus 2018.06.03. 09:12:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: meglehet. :) Gondolom ha a buta szó helyett idióta, barom, állat stb.. szavakat használtam volna, jobban beleillenék a világképedbe.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 09:12:37

@Semper Augustus:

De nem is az a lényeg, hogy vannak buta kommentelők, hanem az, hogy "ravaszul" kikerül a választ a kommentemre. Ui. épp azt bizonyítottam neked, hogy nálunk olyan kemény a diktatúra, hogy szabadon, büntetlenül lehet uszítani a kormánypárt szavazói ill. a miniszterelnök felakasztására.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 09:16:51

Próbáld ezt meg Németországban.

Semper Augustus 2018.06.03. 09:18:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A daktatúrának ehhez semmi köze. Aki uszít, meg kell büntetni szerintem is. És ez nem szabad, hogy egyoldalú legyen. Orbánt is meg kellett volna büntetni uszító beszédei miatt. Volt.

Semper Augustus 2018.06.03. 09:28:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak hallgasd meg a 2016-os, márc 15-i Orbán beszédet. Fent van a youtube-on.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 09:30:38

@Semper Augustus:

"A daktatúrának ehhez semmi köze."

Már hogyne lenne. Próbáltál volna a Kádár- vagy még inkább a Rákosi-korszakban a vezért ill. a kommunista párttagok felakasztására uszítani. De azért még lehet diktatúráról meg a sajtószabadság eltiprásáról hörögni.

A véres orbáni diktatúra azonban olyan kegyetlen, hogy a nyilvánvaló uszítást is véleménynyilvánításnak tekinti és nem bünteti - pedig lehetne és kellene. Nem csinál mártírt belőlük, holott az uszítók úgy vágynak már rá, azért próbálgatják, meddig mehetnek el.

Bezzeg a nagy német (vagy svéd) demokráciában már azért lecsuknak, ha fel merészeled hívni a figyelmet a bevándorlás veszélyeire.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 09:34:22

@Semper Augustus:

Konkrétan és pontosan hol uszít benne?

Semper Augustus 2018.06.03. 09:38:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valóban, terror még nincs Magyarországon. Diktatúra ettől függetlenül még lehet. ( tenyek.hu/tenyek/204200_orban-az-nvi-nel-tortentekrol-meltatlan-es-nem-fair.html ) Németországban NEM csuknak le azért, mert felhívod a figyelmet a bevándorlás veszélyeire. Honnan vetted ezt?

antiinternáci 2018.06.03. 10:20:27

@Semper Augustus:

Nagyon helyes, ha arra használja a hatalmat a Fidesz, hogy az internácik ne kerülhessenek soha többé hatalomra, mert az végzetes lenne az országra nézve.
2010 előtt is förtelmes volt amit műveltek, egyéb szörnyűségek mellett gazdasági csődbe is vitték az országot 2007-re 10% feletti hiánnyal.
(Tehát nem 2008-ra, mielőtt a szokásos mantrát előadnátok... Csak annyi történt, hogy az addigra már lokális csődbe juttatott országot mindenkinél jobban megviselte a nagyobb válság. No meg emlékezhetünk arra az aljas gáncsoskodásra is, amit műveltek a 2010-es kormányváltás után azért, hogy minél többet tudjanak ártani az országnak.)

2014 után viszont végleg megvesztek: a 2004. dec. 5-i hazaárulás, a gazdasági csőd, a világ legnagyobb korrupciója után még az erőltetett betelepítésnek is kiszolgáltatnák az országot.

Megjegyzem, ezzel az alávaló magatartással még a balodaliak közül is egyedül vannak a térségben. A szlovák baloldali Fico, és a cseh baloldali kormány is egyértelműen elutasította a betelepítést, csak a magyar szélsőségesek, Gyurcsány Apró Vadai, meg Juhász kábszerész akarják az bármi áron kierőszakolni (a nyugati bolsevistákkal a hazájuk ellen is együttműködve).
És akkor itt a válasz az internácik plakáttal kapcsolatos gyűlölködéseire is. Hogy a Zorbán egyedül ragasztatott ki felvilágosító plakátokat.
Igen, egyedül. Mert máshol nem kellett, mivel a baloldal sem kampányolt a betelepítés mellett.

Elképesztő már az a tény is, és rendkívül rossz képet fest országunk állapotáról, hogy ezek egyáltalán bejuthattak a magyar országgyűlésbe. Jó lenne, ha ez a csúfság sohat többet nem fordulhatna elő.

Amikor az olyen gondolatokat látom, olvasom, hogy szegények nem juthatnak hatalomra, mindig arra gondolok, hogy persze, hát ők hatalomra akarnak jutni...
Hiszen a ráksejt is szeretné legyőzni az immunrendszert, és be is veti minden megtévesztő-képességét ennek érdekében.

Semper Augustus 2018.06.03. 10:48:22

@antiinternáci: Na de épp ez a diktatúra. Azért mert egy csoport azt gondolja, hogy egy másik csoport nem kerülhet hatalomra és ennek érdekében nem riad vissza törvénytelen eszközöktől sem - illetve a törvényeket is eszerint hozza - azzal kizárólagossá teszi a hatalmát. Jelen esetben a hatalmon lévő csoport a Fidesz és mindenki más, aki ezen kívül van (még akkor is, ha korábban fideszes volt), nem kerülhet be. Mindegy, hogy milyen indokkal, ez így nem demokrácia többé. (Mellesleg a leminősítések 2010 után kezdődtek, de mindegy is, mi történt azelőtt. Csak az számít, ami most van.)

"a baloldal sem kampányolt a betelepítés mellett." - Nem hát. Miért kampányolt volna, ha amúgy sem állt bele a betelepítésbe. Magyarországon nincs olyan párt, amelyik betelepítést akarna, legfeljebb a Fidesz (mert ő telepített be migránsokat, mint tudjuk).

2018.06.03. 11:48:04

@Semper Augustus: a hozzád hasonló gondolkodásúaknak mindig diktatúra lesz, amíg a neki nem tetsző oldal van hatalmon. További jó rettegést így vasárnap délután! Én inkább kiviszem a gyerekeket a strandra....

antiinternáci 2018.06.03. 11:56:34

@Semper Augustus:

A leminősítéseket utólag az idő megítélte, nyilvánvalóan felháborító internáci akciók voltak a Fidesz megbuktatására. Bosszú, amiért nem volt hajlandó az előkeszített csapdába, a lakossági megszorításokba, meg az IMF gyámkodásába belemenni. Mára egyértelművé vált, hogy a Fidesznek igaza volt, az internácik meg hazudtak. Mint mindig.

Az ún. demokrácia ügyében ( ami azt jelenti, hogy a bolsevisták szabadon terrorizálhatják az embereket a szélsőséges, abberrált és alávaló eszméikkel, azoknak pedig jogukban áll ezt eltűrni) az én logikám az, hogy az internáci politikai erők kártékonyak, ártanak a hazának.
A tiéd meg az, hogy nem baj. Mindenki csináljon amit akar, ha a választók olyan hülyék, hogy szavaznak rá, akkor akár az sem baj, ha egyébként saját magukra nézve (is) kártékony a szavazatuk.

Akkor ezen az alapon nem lenne szabad tiltani a pilótajátékot, az orosz rulettet, a csalást, a heroint, az AIDS szándékos átadását, stb... sem.
Mert ha van olyan hülye, aki bedől a bűnözőknek, gazembereknek, akkor magára vessen... Akkor is ha tönkremegy, akkor is, ha árt magának is, meg másoknak is. Szóval, aki a bolsevista propaganda áldozata lesz, az is vessen saját magára, igaz?
Nem igaz.
Mert ezzel mindannyiunkat tönkre tesz. Tehát nem szabad azt sem hagyni, hogy ő ostoba legyen. És emellett teljesen 777. rangú kérdés, hogy ez éppen milyen szélsőséges, libberrált elveknek nem felel meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 15:15:07

@Semper Augustus:

"Valóban, terror még nincs Magyarországon. Diktatúra ettől függetlenül még lehet. ( tenyek.hu/tenyek/204200_orban-az-nvi-nel-tortentekrol-meltatlan-es-nem-fair.html )"

Aha, egy tévéműsor mint érv, gratula! Legközelebb a szomszéd Mari néni pletykáit hozod fel érvként?

Mellesleg neked és az efftársaidnak mindig és mindenhol diktatúra van, ahol nem ti vagytok hatalmon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 15:17:57

@Semper Augustus:

"Miért kampányolt volna, ha amúgy sem állt bele a betelepítésbe. Magyarországon nincs olyan párt, amelyik betelepítést akarna"

Azért két év elteltével nem kellene máris így hazudozni az eseményekről. Tényleg kva vastag a bőr a pofádon, meg kell hagyni.

Semper Augustus 2018.06.03. 18:15:43

@antiinternáci: "nem volt hajlandó az előkeszített csapdába, a lakossági megszorításokba, meg az IMF gyámkodásába belemenni" :)) ja, csak sokkal nagyobb megszorításokat kellett megcsinálniuk, és sokkal több kamatot fizettek ki, mintha az IMF-től vették volna fel a hitelt. Nevetséges.

"És emellett teljesen 777. rangú kérdés, hogy ez éppen milyen szélsőséges, libberrált elveknek nem felel meg." - Alapvető demokratikus elveknek sem felel meg, amit írsz. Ha egy ember dönti el, hogy ki internáci, migráns támogató, libsi stb..., és ezeket üldözi minden hatalmával, akkor az nem demokrácia.

Semper Augustus 2018.06.03. 18:19:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jó, talán a Liberális párt, de az nem tényező.

Semper Augustus 2018.06.03. 18:21:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nektek meg mindenki ellenség, akinek nem egyezik a véleménye Orbánéval.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 18:50:39

@Semper Augustus:

"Ha egy ember dönti el, hogy ki internáci, migráns támogató, libsi stb..., és ezeket üldözi minden hatalmával, akkor az nem demokrácia."

Ahogy az sem demokrácia, ha a liberráltak döntik el, ki a náci, fasiszta, antiszemita stb. És hát ugye tudjuk, hogy ti mindenkit szerettek, csak a fasisztákat gyűlölitek. Arról meg nem tehettek, hogy rajtatok kívül mindenki fasiszta.

Mellesleg Nyugat-Európában az antiszemitizmus non plus ultrája zajlik éppen a zsidógyűlölő mohamedánok betelepítésével.

Semper Augustus 2018.06.03. 18:56:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A különbség, hogy "mi" nem csinálunk rá törvényeket, hogy mostantól aki vizet ad a náciknak, fasisztáknak vagy antiszemitáknak, vagy valaha vizet adott, akkor az bűncselekmény - kivéve, ha a Mészáros és Mészáros Bt.-től vette a vizet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 19:04:16

@Semper Augustus:

"A különbség, hogy "mi" nem csinálunk rá törvényeket"

Szerinted erény az, hogy nem teszel meg valamit, amire eleve nincs is módod? A választási eredmény ismeretében jó ideig nem is lesz rá lehetőségetek. :DD

Semper Augustus 2018.06.03. 19:06:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amikor volt rá mód, akkor sem tettek ilyet. Most viszont pontosan ezt teszi a Fidesz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 19:21:20

@Semper Augustus:

Helyette volt tömegbe lövetés ÉLES lőszerrel. (Ne is próbáld magyarázni, a gumilövedék is lövedék, vagyis az ezt tartalmazó lőszer éles lőszer.) Szemkilövés, azonosító nélkül támadó rendőrök. Akár egy dél-amerikai diktatúrában.

Semper Augustus 2018.06.03. 19:28:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Abszolút nem akarom védeni Gyurcsányt, de ott volt egy MTV székház támadás és egy ellopott tank is. Tudom, hogy voltak békés tüntetők is, az igaz, de dél-amerikai diktatúrákban azért többen meg szoktak halni egy hasonló esetnél. Ettől függetlenül még nem kéne mindenkit üldözni, aki vizet ad egy menekültnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 19:34:52

@Semper Augustus:

"és egy ellopott tank is"

Na most telt be a pohár, most küldelek el a jó kurva édesanyádba. Te is tudod, miféle tank volt az. Pár liter üzemanyag és lőszer nélkül, ment vagy 20 métert.

"Ettől függetlenül még nem kéne mindenkit üldözni, aki vizet ad egy menekültnek."

Hányat üldöznek/üldöztek a vízadásért, te idióta barom?

Semper Augustus 2018.06.03. 19:39:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Pár liter üzemanyag és lőszer nélkül, ment vagy 20 métert" - lehet, de ki tudta ezt akkor? A wikipedia pontosan leírja, mi történt: hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n

"Hányat üldöznek/üldöztek a vízadásért, te idióta barom?"
Talán olvasd el az eredeti cikket. Erről szól a Stop Soros.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 19:41:09

@Semper Augustus:

"de ki tudta ezt akkor? "

Pl. a vezető.

A Stop Sorosban benne van, hogy büntetendő, ha valaki vizet ad egy migrinek? Na muti, hol!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 19:41:53

@Semper Augustus:

"A wikipedia pontosan leírja, mi történt:"

A Wikipédia mióta hiteles történelmi forrás?

Semper Augustus 2018.06.03. 19:44:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"- ezen szervezeteknek illetéket kell fizetniük, amely bevételt az állam határvédelemre fordítja;
- a bevándorlást szervező személyek távol tarthatók, kitilthatók legyenek."

Amúgy pont az a hibája a törvénynek, hogy nem egyértelmű, így bárkire rá lehet fogni.

Semper Augustus 2018.06.03. 19:46:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A Wikipédia mióta hiteles történelmi forrás?" - olvasd el és rájössz, hogy egyáltalán nem elfogult egyik irányban sem. Én sem tagadom, hogy voltak túlkapások, az ilyenek ellene fel kell lépni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 19:52:14

@Semper Augustus:

"a bevándorlást szervező személyek távol tarthatók, kitilthatók legyenek"

A vízadás neked már szervezés? Menj elmeorvoshoz.

"az a hibája a törvénynek, hogy nem egyértelmű, így bárkire rá lehet fogni."

Kibaszottul egyértelmű, hogy a vízadás nem számít szervezésnek. Agyilag elég beteg vagy, ha neked az.

"egyáltalán nem elfogult egyik irányban sem."

Ezt csak a tények pontos és alapos ismeretében tudnám eldönteni, de épp azoknak nem vagyok teljesen a birtokában. Te igen??? Mert ha te sem, akkor te sem állíthatod, hogy elfogulatlan, viszont jópár eddigi tapasztalat szerint a magyar Wikipédia szerkesztői szoclib irányban elfogultak. Nem, ne kérj rá bizonyítékot, nem kell elhinned.

Tudományos kérdésekben ebszolút megbízom a Wikipédiában, de ahol bármiképpen is szerepet játszik a politika, ott már nem.

Semper Augustus 2018.06.03. 19:56:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A wikipedia-t bárki szerkesztheti.

"A vízadás neked már szervezés? Menj elmeorvoshoz." - nekem nem, de a hatóságnak az lesz, ha azt akarja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 19:59:26

@Semper Augustus:

Ha ennyire belelátsz a jövőbe, akkor inkább lottózz!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 20:05:22

@Semper Augustus:

"A wikipedia-t bárki szerkesztheti."

Mondd, te tényleg ennyire hülyének nézed a másikat? Persze, hogy szerkeszthetem, a szerkesztők meg törölhetik a módosításomat.

Semper Augustus 2018.06.03. 20:06:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak azt mondom, hogy olvass bele, nem elfogult. Tényleg megyek már. Jó éjt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 20:06:48

@Semper Augustus:

De nincs kedvem olvasni a hazugságaidat, inkább szűrőlistára teszlek. Bye.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.03. 20:08:12

Így ni, és máris nem látom a hazug kommentjeidet.

antiinternáci 2018.06.04. 12:47:14

@Semper Augustus:

Nem egy ember dönti el, ki az internáci...
A mostani választáson töb százezer ember döntött úgy, hogy ő internáci. Aki Gyurcsány Apró Vadaira, meg Juhász kábszerészre szavaz, az nem mondhatja magáról, hogy őt megtévesztették, becsapták, hogy ő csak hülye.
Az bizony kőkemény ávós, szadeszos, magyarellenes.

Mondjuk, magam ellen beszélek, hiszen ezekre nagy szükség volt a mostani kétharmad eléréséhez is: az általuk beszélt förtelmes és gusztustalan dolgok sok embert felráztak, megmozgattak. Ezek olyanok, mint a védőoltás: stimulálják a nemzet immunrendszerét.
Nyugodtan csinálják csak tovább, legközelebb még a négyötöd is összejöhet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.04. 12:51:31

@antiinternáci:

"Ezek olyanok, mint a védőoltás: stimulálják a nemzet immunrendszerét."

Tökéletesen találó a hasonlat!
süti beállítások módosítása