HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Hiánycikk-lista a gyermekklinikáról: kórkép az egészségügyről

2018.05.22. 13:14 bozotharcos

Egy iskolai jótékonysági akció keretében gyűjtik az alábbi dolgokat egy fővárosi gyermekklinika megsegítésére. A kezdeményezés igazán szívmelengető, mégis elszomorodik az ember mire végigolvassa a listát arról, hogy mi az, ami jól jönne a kis betegeknek, de mégsem elérhető a klinikán. A 21. század elején, egy magát nem a "harmadik világhoz tartozó"-nak tekintő országban...childrens_hospital_from_london_a_pilgrimage.jpg

A lista a következő, vannak olyan tételek is rajta, amik nélkül is meg lehet gyógyulni, de a többség olyasmi, amiről szeretnénk azt gondolni, hogy alapból rendelkezésre áll... Hát úgy tűnik, mégsem.

  • gyermek étkészlet
  • evőeszköz
  • gyermek takaró/pokróc
  • digitális lázmérő (bármennyi)
  • matrica (a vérvételeknél szeretnék a gyerekeket megjutalmazni velük)
  • hajgumi
  • kisautó
  • WC papír
  • alufólia
  • mosogatószer
  • játéktartó dobozok
  • papír (rajzolni)
  • színes ceruza
  • műanyag bili(k)
  • alkoholos filc
  • mérleg (fürdőszobai)

Mindeközben: hamarosan konferenciát szervez az Orbán-kormánnyal igen jó kapcsolatot ápoló Schmidt Mária-féle alapítvány:a rendezvény weboldalának kezdőlapjára az alábbi képet választották  a szervezők, akik szerint Európa jövője így néz ki. 

europajovoje.jpg

Mi ennek a szép és vidám húsvéti locsolkodós képnek örülünk, de még ennél is jobban örülnénk annak,  ha például olyan lenne Európa, s ezen belül Magyarország jövője, ahol a fenti listán szereplő tételek  nem számítanának hiánycikknek egy gyerekkórházban....

 

 

 

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr313992564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubermeister 2018.05.22. 21:25:57

Azok a csibészek biztos nem tartották be a tízparancsolatot azért betegek, s nem is mozogtak eleget a nap testnevelés fontosságát felismerve, de még csak nem is tódultak a vadi új stadionokba hogy példaképeiket nézzék. Hálátlanok! Megérdemlik...

gchg 2018.05.22. 21:53:05

Írjuk hozzá a listához a pelenkát és a popsitörlőt is. Bizony a szülőnek kell bevinnie. Étkészlet meg a felnőtteknél sincs, ha nem viszel be kanalat, mert étteremhez, menzához vagy szokva, ahol evőeszközt is adnak a tányér mellé, akkor kézzel eszel, és inni fogod a levest...

haXXor 2018.05.22. 21:57:35

Gyerekkel, kutyaval barmit el lehet adni. Pl a szar ballib sirast :)

zizi77 2018.05.22. 22:10:23

Azért egy olyan országban, ahol eleve kevés pénz jut az egészségügyre, és a betegek/vagy csak látogatók/ még a mosdó csaptelepét is képesek ellopni, nyilván folyamatosan szülség van a fenti fogyó cikkekre.
Annyit azért még leírhatnál, hogy hol fogadják az adományokat!

bozotharcos 2018.05.22. 22:30:20

nem kaptam felhatalmazást az adománygyűjtőktől arra, hogy kiadjam az ő nevüket, vagy a klinikáét, bocsánat.

2018.05.22. 22:33:41

@haXXor: A diktatúrapártiak csak addig diktatúrapártiak, amíg nem bassza őket pofán az élet.

2018.05.22. 22:39:31

@zizi77: Képzeld, a fenti dolgokra mindig is szükség volt és a többségüket fogyóeszköznek hívják a könyvelésben is, mert folyamatosan pótolni kell őket. A lopásokra vonatkozó százalékos értéket tudnál hivatalos forrásból linkelni? Mert az én ismereteim szerint olyan alacsonyak, hogy arra fogni a folyamatos készlethiányt csak azok szoktak, akik a ráfordítható pénzt inkább saját magukra költik.

Ahol egy csaptelepet el lehet lopni, ott már eleve kibaszott nagy bajok vannak és valószínűleg nem látogató vagy beteg volt az elkövető, mert a hozzá való szerszámok sokkal inkább a kórházi személyzetnek állnak rendelkezésére. Persze erre a csaptelep lopásra is jó lenne, ha megbízható forrást linkelnél.

neko1967 2018.05.22. 22:41:38

@haXXor:
Hogy te mekkora fidess patkány vagy!

zizi77 2018.05.22. 23:10:26

@Ylim: a csaptelep hiánya saját tapasztalat, a többi információ meg a személyzettől való. több kórházi benttartózkodásom alkalmával sikerült beszélgetnem is a nővérekkel. Olyan cégnél dolgozom, ahol orvoslátogatók is vannak. Kórházi osztályokat, rehabot és szoc. otthonokat is látogatnak. Napi szinten találkoznak a problémával.
Én magam is írtam, hogy ezek fogyóeszözök. Nyilván azt a pénzt, amit az adományok fogadásával megspórolnak másra tudják fordítani. A cégünk is adományoz pl a Bethesda gyerekkórháznak, de az idei project a fizikai felújítás lesz. Szóval a két kis kezünkkel fogunk festeni. Ilyen is van.

Galebeb 2018.05.23. 06:28:53

Tegnap vettem egy kemping ágyat 15 ezer forintért, hogy a lányom, vagy a vejem ne a földön aludjon a kórteremben. Volt amikor öt anyuka is aludt a földön, a gyermeke ágánál. Elkeserítő látvány volt. Így Én a szülői ágyat is hiánylistához tenném.

zizi77 2018.05.23. 07:23:00

@Galebeb: bár ennek adományozására egy iskolai gyűjtésen kevés esély van, de persze jogos.
A legtöbb helyen eleve kevés a hely, épphogy a betegágyak elférnek. 10 éve én is töltöttem kisszéken az éjszakát a gyerek ágya mellett, szerencsére csak egyet, de volt akinek az volt a negyedik éjszakája. Ott pl semmi nem fért volna el a kiságyak között. Azóta egy alapítvány a legtöbb gyerekosztályra vett összecsukható matracokat, amik azért a semminél már jobbak. A legutóbbi 3 alkalommal szerencsére még olyan kicsik voltak, hogy elfértünk a nagyágyon ketten, így elvoltunk. De persze ez függ a gyerek korától, meg a betegség vagy sérülés mértékétől. Jobbulást az unokádnak!

Tengernyi 2018.05.23. 08:22:03

@bozotharcos: Cégünk nagyon szívesen támogatná a klinikát, ezért szeretnénk megkérni kedves Bozótharcos, kérj felhatalmazást a klinika nevének kiadásához.

maxval birca szürke balkáni proletár · http://bircahang.org 2018.05.23. 08:42:42

Ez a tény csak erősíti az ország szabadságharcát a nyugat ellen.

teéjesenmindegy 2018.05.23. 09:17:18

@bozotharcos: Tehát van pofád leírni, hogy valamiből hiány van, de azt már nem mondod meg, hogy hol.
Tudod mit, kurvára nem hiszem el a marhaságaidat.
Egyébként mégis mit kéne adományozni egy gyerekkórháznak, ha nem zsírkrétát meg papírt. Az összes felsorolt cucc fogyóeszköz mellesleg.

t74 2018.05.23. 10:55:23

@teéjesenmindegy: A "fogyóeszköz" kifejezés talán arra utal, hogy a száguldó és rendkívüli fejlődést mutató magyar egészségügy szerencsés ügyfeleinek kell pótolnia a hiányzó dolgokat? Ezt az 1970-es, 1980-as évekre vonatkoztatva még hiánygazdaságnak hívták, az 1990-es években pedig "a kommunikáltakkal ellentétben csekély mértékben rendelkezésre álló források nem megfelelő felhasználásából eredő hiánynak".
Legalább ne mondanák azt, hogy minden rendben van, csak a gonosz "ballibek" és "sorosbérencek" ajvékolnak arról, hogy süllyed a hajó.

lüke 2018.05.23. 12:56:31

WC papír egyetlen kórházban sincs![ MO- n], igaz orvos se
ahol WC papír van,. ott orvos is, egyenes arányos!

teéjesenmindegy 2018.05.23. 12:59:14

@t74: Te szerencsétlen hülye!
Adva van valaki aki jótékonykodni akar. Ezért olyat visz a kórházba, ami fogyóeszköz. Ezen mi nem világos számodra?
Mit vigyen? Mit kéne vinnie szerinted, ha egy gyerekklinikát akar támogatni?

Rettegek mert baIIib vagyok 2018.05.23. 13:07:49

Ne ugribugrizzatok lippsikk mert Orbán Viktor álmában is lever titeket kétharmaddal. Most a nemzeti magytőkés osztályt kell felépítenie Orbán Viktornak, hogy legyen pénz megnyerni a harcot a brüsszeliták Soros terve ellen. Csak ezután a győzelem után lehet bejelentkeznie a kisembernek az igényeivel hogy mit szeretne magának. Akkor majd kapnak a kórházak ágyat is, a csap is fel lesz szerelve és ebéd is lesz, meg amit akartok. Addig azonban Orbán Viktor harcát kell támogatni, hogy minden mozdítható vagyon a magyar nagytőkés osztály kezébe kerüljön és a nyugat azt ne tudja kivinni az országból.

Első a haza, és csak második a kisember vágya!

teéjesenmindegy 2018.05.23. 13:26:05

Hát igen, anno ezt is megmutatta a fajtád, hogy hogyan kell ezt rendesen csinálni. Emlékszem, 2009ben öröm volt betegnek lenni. Az emberek direkt itták fokhagymával a tejet, hogy fogyjon már a budipapír. Több volt a csaptelep mint csap.
Alig várta az ember, hogy végre beteg legyen. A marriottból néha átruccantak a csókosok a kórházba, ha minőségi ágyat akartak.

nemecsekerno_007 2018.05.23. 13:38:07

Legyen egyéni számla, meg vonjuk be a magánbiztosítókat a renszerbe erős állami fékekkel. Akkor kiderül ki, mennyit fizet és ki, mennyit vesz igénybe. Mert ez így nem biztosítás hanem szociális jellegü szolgáltatás, szegényellátás.

bElannaTorres 2018.05.23. 13:38:12

Kit érdekel mi volt 8 éve, most az van, hogy akárhová megyek 60+ és70+ orvosokat látok, meg huszonéveseket, de ezekből keveset. Nem kell sokat gondolkozni, hogy hová vezet ez. Egyébként én pesti kórházakban jártam arról tudok írni, de konkrétan szegénykórházak. Dolgozó állampolgárként azt hiszem többre lennék jogosult mint mondjuk 4bol 4 félrekezelésre, vagy rutin során veszélybe kerülésre és épp csak meguszasra. Nekem egyedül annyi horror sztorim van, h nem hiszem ennyi után h csak én lennék balszerencsés. És mindeközben sose tájékoztatnak rendesen mert az már nem jár, a stílus múltszázadi, ocsmány, és közben mindannyian tudjuk, h kussolni kell mert nálunk szívességből dolgoznak az egészségugyben. Ez lenne a fő ok amiért itt hagynám az országot családostól. Nem érzem magam biztonságban, az egészségügy miatt.

Lilli_Csiribiri 2018.05.23. 13:39:39

Sok dolog ami fel van sorolva a listán, van a kórházban és ha kérsz adnak. Azért kérnek extra készletet adományként hogy mindig legyen elég, nem azért mert egyáltalán nincs. A Sote gyerekklinikán kérték tőlünk hogy vigyünk pelenkát, popsitörlőt, de amellett láttam hogy van egy rakás halomba állítva azoknak a gyerekeknek akiknek nem tud vagy nem visz be a szülő. Igen ilyen gyerek is volt az osztályon akit ott léte óta egyszer sem látogattak meg és nem vittek neki semmit, jobban is teszi a kórház hogy a saját készleteit nekik próbálja megtartani.

Galebeb 2018.05.23. 14:34:18

@Galebeb: Azon gondolkodom, hogy veszek 5 db ágyat nekik. A lányomék másfél hónapot éltek ily körülmények közt.
Amúgy ezt nem iskolai gyűjtésből, hanem költségvetési forrásokból kéne rendezni.

Galebeb 2018.05.23. 14:35:13

@zizi77:Azon gondolkodom, hogy veszek 5 db ágyat nekik. A lányomék másfél hónapot éltek ily körülmények közt.
Amúgy ezt nem iskolai gyűjtésből, hanem költségvetési forrásokból kéne rendezni.

Nancsibacsi 2018.05.23. 14:48:03

@bozotharcos: "nem kaptam felhatalmazást az adománygyűjtőktől arra, hogy kiadjam az ő nevüket, vagy a klinikáét, bocsánat."
Tehát hazudsz, riogatsz, mint minden baller - ezért kapod a fizetést.

Amúgy az EÜ intézmények szívesen fogadnak BÁRMI használható felajánlást - nem azért, mert nem tudják ezeket megvenni, hanem azért, mert amennyivel kevesebbet kell ezekből venni, azt a pénzt tudják másra költeni. Pl. az XI. kerületi Teleki Blanka Ált. Iskolában tavaly a gyerekek a jótékonysági vásáron befolyt pénzből egy EKG készüléket vettek a Tűzoltó Utcai Gyerekklinikának. Nem azért mert a Gyermekkliniknak nem volt EKG-ja, hanem azért, mert így nem kell megvennük - vehetnek helyette mást. És figyelj: leírtam mindkét fél nevét, felhatalmazás nélkül - most majd biztos jön a swat, és rámrobbantja az ajtót, mert jótékonykodással vádoltam meg valakit.

Nancsibacsi 2018.05.23. 14:50:48

@bElannaTorres: "Ez lenne a fő ok amiért itt hagynám az országot családostól."
Hagyd itt. Tudod mit mondott Yoda mester is: Tedd vagy ne tedd - de ne próbáld! Szóval ha úgy érzed menned kell - menj, de ne commentelj!

zizi77 2018.05.23. 15:09:08

@Galebeb: kérdezd meg előbb őket, hogy tudják-e tárolni, de ha megveszed nekik biztosan hálásak lesznek. :)

zizi77 2018.05.23. 15:13:09

@Lilli_Csiribiri: ilyen kisgyereket én is láttam sajnos. Szerintem nem volt 2 éves, de anyukája a nagymamával kb 10 percet volt bent nála. A szívem szakadt meg érte. :(

bozotharcos 2018.05.23. 15:20:19

Nancsibacsi:
1. tévedsz, nem kapok érte fizetést
2. azért nem írtam meg,hogy melyik intézményről van szó, mert tiszteletben tartom a gyűjtés magánjellegét
3."hazudsz, riogatsz,mint minden baller": ugye a ballerek riogattak,hazudtak menekültügyben (pl. az Origo,Magyar Idők, stb) orbitális baromságokat, és ők hazudtak a magyar vívóválogatott által tapasztalt állítólagos lipcsei atrocitásokről, ők vették át pl. Essen városának a névváltoztatásáról szóló hírt mert az összes ijesztgetésre használni próbált álhírt menekültekkel kapcsolatban? 444.hu/2018/05/20/a-koztevenek-egy-nemet-viccoldal-alhirevel-sikerult-bemutatnia-hogy-nemetorszag-iszlamizalodik?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201805
4. nem kell válaszolnod, tudom,hogy úgyis annyit mondasz majd csak,hogy "Soros"

Ettől még barátsággal, a Bozótharcos

Tengernyi 2018.05.23. 16:33:20

@bozotharcos: kedves Bozóharcos. Remek, hogy tiszteletben tartod a gyűjtés magánjellegét, de egy cég szívesen állna az ügy mögé és támogatná a klinikát jópár, a listán szereplő dologgal.
Ennek viszont így az útjában állsz. Ezért kérlek még egyszer, ha nem ezen a fórumon, bárhol máshol kérlek tudasd velünk, kinek van szüksége a fentikre.
Köszönettel

zizi77 2018.05.23. 16:59:22

@Tengernyi: Fővárosi gyermekklinika elvileg 2 van. 1-1 telefon, ha már ennyire titkos a kezdeményezés.:)

bozotharcos 2018.05.24. 10:49:23

@Tengernyi: kérlek írj emailt a gabihorngabi@gmail.com címre az egyik szerzőnknek

bElannaTorres 2018.05.24. 10:50:19

@Nancsibacsi: kiragadtad a lényeget, de engem nem fizet senki h iválaszoljak neked. Nem írom le, de pont műhiba -ezúttal nem magam, más miatt kellett aggódnom, tette tönkre eddig az évem. A nem írnám le tül személyes. Hiába magyarázza bárki hogy nem rossz a helyzet, aki járt egészségügyben kicsit figyel az látja hogy nagy a baj. Zuglóban pl nyugdíjas gégészek járnak vissza pár napra egy héten, nincs ott gégész. És a az sztkban állandósult a húgyszag. Most ugye az orvosnak adnak az emberek pénzt , de arra már nem jut h az épületre és a felszerelésekre is. Rengeteg pénz kéne beletenni, hogy ne legyen életveszély betegnek lenni.

t74 2018.05.24. 14:54:41

@teéjesenmindegy: Úgy tűnik, hogy sajnos a személyeskedés "édes" mezejére léptünk, te idióta barom. Amennyiben megadod, hogy hol találkozzunk, megkaphatod azt, ami után konkrét tapasztalatokat szerezhetsz a magyar egészségügy fogyóeszközeiről. Az ilyen IQ negatív, de Taigetosz pozitív (bár szerencsédre onnan nem dobáltak le gyermekeket a mélybe a spártaiak) lények okozzák ennek az országnak a propaganda által elhitetett "felemelkedését".
süti beállítások módosítása