HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Miért csak a választások után keresték a hatóságok a csengeri milliárdosnőt?

2018.05.10. 11:04 bozotharcos

A Bozótharc blog Svájc budapesti nagykövetségén keresztül megtudta, hogy Szabó Gáborné Matkó Mária még mindig Svájcban van. Továbbra sem tudni, hogy miért csak a választások után kerestették a nőt akiről a Független Hírügynökség cikkéből már március vége óta tudni lehetett, hogy Svájcban tartózkodik.  (A képen a magyarországi és alatta a nemzetközi körözésről szóló közlemény.) Az ügyben a magyar hatóságok kiadatási kérelmet nyújthatnak be.

szabogabornekorozes_20_55_1.png 

 A "csengeri milliomosnőként" ismertté vált nő a(z akkor még létező) Magyar Nemzet cikksorozata szerint - közjegyző előtt aláírt dokumentummal is igazolták ezt - iszonyatos mennyiségű pénzt várt örökség formájában, és Kósa Lajos fideszes képviselő, Debrecen korábbi polgármestere segítségét kérte ahhoz, hogy hozzáférjen az összeghez és befektesse azt. Kósa e dokumentumok hitelességét nem vonta kérdőre, de tagadta, hogy valaha is pénzt kapott volna a nőtől és azt állította, csalás áldozata lett.

Sajtóhírekből már március vége óta tudni lehetett, hogy Szabó Gáborné Svájcban tartózkodik, a nemzetközi körözést mégis csak  jóval a választások lezajlása után, 2018. április 27-én adták ki. A Bozótharc ez előtt 3 nappal érdeklődött a svájci nagykövetségnél az ügyben, ők akkor azt mondták: a svájci hatóságokat addig semmilyen magyar hatóság nem kereste meg az ügyben. Vajon miért nem kerestették a magyar hatóságok  Szabó gábornét heteken át, amikor tudni élehetett, hogy Svájcban van? A nemzetközi körözés kiadása előtt két nappal feltett kérdéseinkre, melyekben azt firtattuk, hogy kerestetik -e a nőt külföldön is, s ha nem, miért nem, nem kaptunk választ. Ezt meg is írta a Bozótharc április 28-án reggeli bejegyzésében. 

Ekkorra valaki a magyar hatóságoktól kiszivárogtathatta a hírt a Pesti Srácoknak, mert bár nekünk az ORFK-tól csak egy nappal később, április 29-én jött meg a válasz a kérdésünkre,  ez a portál már a posztunk megjelenése előtt/után nem sokkal közölte a hírt az elfogásról.

"Elektronikus úton érkezett megkeresésére az alábbi választ adjuk:

Sz. Gábornét a svájci hatóságok 2018. április 27-én a délutáni órákban Svájcban elfogták. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal közösen megkezdik a kiadatási eljárás lefolytatását."

Az ORFK-t 2 napja újból megkerestük,az ügyben, de vcsak annyit válaszoltak,hoyg nem adható ki akorábbin kívül több információ az ügyben. Közben tegnap a Zoom.hu arról írt, hogy Szabóné ügyvédje szerint (aki a DK nyíregyházi jelöltjeként indult a választáson, s ezért Budai Gyula fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene az (Ügyvédi Kamaránál) a nő nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatáshoz. 

A Svájci követségen keresztül az ottani hatóságtól azt tudtuk meg, hogy a magyar kormánynak most 18 napon belül kell benyújtania a hivatalos kiadatási kérelmet, amiről a svájci hatóságok a  nő ártatlanságától vagy  bűnétől függetlenül, a jogi feltételek alapján döntenek majd.

 

screen_shot_2018-05-10_at_10_15_32.png

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr9113902468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.05.12. 10:15:22

Első szabály (alapszabály, axióma, posztulátum): fideszesnek (vagyis idiótának, és/vagy (többnyire és) bűnözőnek) azt se hidd el, amit kérdez. Mindig csalnak, és hazudnak.
Empirikus megfigyelés: a fidesz-bűnszervezet már rég bekebelezte az egész magyar rendőrséget.
Konklúzió? Ha elmúltál 3 éves, és nem vagy fideszes agyhalott, akkor tudod.

Scott Tenorman Must Die 2018.05.12. 15:03:06

@ipartelep: a fideszesek idióták? de akkor neked mennyi eszed van, ha ezek az idióták 2010 óta halálra szopatnak?!

Cycmen 2018.05.12. 15:52:56

@ipartelep: Első szabály (alapszabály, axióma, posztulátum):

Te figyu már! :D Az axióma nem arra szolgál, hogy idegbetegek alá tudják támasztani a tévképzeteiket!
Ahogy Scott Tenorman Must Die kolléga is rámutatott, amúgy sem vagy abban a helyzetben hogy szabályokat hozz! :D

halaloszto 2018.05.12. 22:33:41

@Scott Tenorman Must Die: sokan vannak. a sok idiota osszefog, es lenyomja a par ertelmest. lasd meg bolsevik.

ember100 2018.05.13. 01:06:18

Helló !

Teljesen jogos az ellenzék fikázása !
Miért is lopnak , csalnak , hazudnak naponta !
Máriának becsületrendet kellene kapnia a Lalának meg minimum hármat mert ugye nem volt közjegyzőnél és siker esetén sem kapott volna az anyja milliókat , ki látta , ki volt ott , kinek van papírja ... ?
Ezt csak a gyíkemberek Sorosgyuribá bérencei mondják , ja hogy a Lala elismerte BIZTOS kapott egy tudatmódosító cukorkát :)
OszoljanaK KÉREM NINCS ITT SEMMI LÁTNIVALÓ !

Csasztuska :)

morph on deer 2018.05.13. 01:33:02

Ez is csak azt bizonyítja, hogy pártunk és kormányunk milyen megfontoltan bánik a közvagyonnal!
Mert nem herdálták ők a pénzt egy nemzetközi hívásra, hogy megkérjék Marikát, hogy ugyan ugorjon már haza egy kis trécselésre, mert ők vigyáznak a közvagyon minden fillérjére, bizony!
Meg Lala sem szánt rá a drága idejéből, hogy beszéljen a ‘megbízójával’ rongyos nyolcszáz milkáért, még csak az kéne!
Hát lopja ő az ... szóval: az idejét?
Azt biztosan nem!

Inkább kiadtak egy nemzetközi körözést, mert az sokkal kevesebbe kerül, meg tovább is tart mire lesz belőle valami, a kézivezérelt hívők meg már úgy sem fognak emlékezni rá, hogy miről is van/volt szó, mire lehetne az ügyből valami.

Azért például rendőrautóba nem kéne beülnie, ha hosszabb életre vágyik, mert még megtörténhet, hogy ő is kezet emel magára, pont mielőtt sikerülne kihallgatni..!

aquaticus 2018.05.13. 08:48:01

Igény esetén örömmel leírom, hogy milyen cikkek születtek volna a választások előtti intézkedés esetén...

histar007 2018.05.13. 10:13:28

1300 milliárd forint nem szokott gazdátlanul tényferegi a bankrendszerben. Ennyi pénzt senki nem tart egy helyen, ez az összeg egy tőzsdei nagyvállalt ára, ennyit nem lehet kp-ban örökölni. Ezzel az összeggel be lehet férni a globális leggazdagabb 100 közé.
Egy közjegyzői fecni pedig nem bizonyítja a létezését.
Ha 13 milliárdról lett volna szó, az rég elsodorta volna Kósa Lajost. Mert hihető és reális. 1300 milliárd nem az. Innentől pedig ki nem szarja le, hogy kiadták-e vagy nem? Piti csaló egy ruppó nélkül. Korrupciót nem lehet üres zsebbel csinálni.

kvadrillio 2018.05.13. 12:28:04

...MERA HATÓSÁGOK IS BENNE VANNAK A BULIBAN ! :o)))
süti beállítások módosítása